Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Czy tak wyobrażaliście sobie postacie z HP jak są ukazane w filmach??
|
|
nathaniela |
Dodany dnia 27.03.2007 15:15
|
![]() ![]() Postów: 35 Dom: Brak przydziału Punkty: 32 Ranga: Charłak Data rejestracji: 19.03.07 |
ja osobiście nie mam zastrzeżeń wielkich ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ...:::śmiech to zdrowie:::...
|
|
|
Limonka |
Dodany dnia 27.03.2007 15:28
|
![]() ![]() Postów: 6322 Dom: Brak przydziału Punkty: 28147 Ranga: Niezwyciężony mag Data rejestracji: 26.02.07 |
No ja właśnie też Moody'ego jako takiego Einsteina widziałam, a ten w filmie to takie utuczone bydle w kostiumie na Halloween ![]() A co do Wielkiej Trójcy...mi już oni wcale nie pasują. W sumie Rupert może być, ale Emma na Hermionę już nie pasuje, Daniel...sama nie wiem, może jakby mu zrobili taką fryzurę jak powinna być, a nie grzywkę jak u Giertycha to by jeszcze się nadawał... No to chyba tyle ode mnie ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Limonka dnia 27.03.2007 15:29 |
|
|
nathaniela |
Dodany dnia 27.03.2007 15:35
|
![]() ![]() Postów: 35 Dom: Brak przydziału Punkty: 32 Ranga: Charłak Data rejestracji: 19.03.07 |
Limonka znów się zgadzamy, mi bell tez w czarnych sie marzyła <lol> Ale to juz siła wyzsza, my nie zmienimy aktorów. wiem że podobny temat juz istnieje jako oddielny dział ale chciałam wrzucić w kategorii Film ;P ...:::śmiech to zdrowie:::...
|
|
|
Madzia_lily |
Dodany dnia 28.03.2007 17:46
|
![]() ![]() Postów: 167 Dom: Brak przydziału Punkty: 988 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 27.01.07 |
Co do Belli sie zgadzam z Limonką, a Trelawney widziałam jako grybszą i całą w atłasach, ale niestety nie wybieramy aktorów jak powiedziała nathaniela... "Prawda to cudowna i straszliwa rzecz, wiec trzeba sie z nią obchodzić ostrożnie..."
|
|
|
Peeves |
Dodany dnia 31.03.2007 15:09
|
![]() ![]() Postów: 5424 Dom: Brak przydziału Punkty: 8978 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 06.02.07 |
a ja powiem, ale się nie śmiejcie... nie wiedzieć czemu strasznie się zdziwiłam jak zobaczyłam, że Dean jest czarny... nie wiedzieć czemu nie zauważyłam tego podczas czytania książki, nie żeby mi to nie przeszkadzało, nie jestem rasistką albo homofobką, ale taki zaskok był... "Aggressive, tough and defiant may describe me, but that leaves the impression I'm mean and I'm not. People expect me to have fangs."
Joann Jett |
|
|
![]() |
Dodany dnia 31.03.2007 15:14
|
![]() ![]() Postów: 1059 Dom: ![]() Punkty: 3278 Ranga: Osiedlowy szarlatan Data rejestracji: 24.02.07 |
O. Ja już kiedyś pisałam, że najpierw widziałam trzy filmy, później zaczęłam czytać książki. Więc dla mnie zawsze Harry miał coś z Radcliffe'a, Ron z Grinta, Hermiona z Watson. Ano właśnie, ale mojego Remusa to ja nie bardzo pamiętałam, jak sobie teraz pomyślę. Zanim przypomniałam sobie film HPiWA, mój Remus miał w sobie wiele z Włóczykija z Muminków- bajki, którą uwielbiałam w dzieciństwie, a teraz którą uwielbia moj brat. Ano, Muminkowy Włóczykij jest postacią animowaną, ale zawsze mi się kojarzył z Remusem. Co do bardziej człowieczego wyobrażenia Remusa, to już nie pamiętam ^^. Moja Umbridge była zawsze ropuchą, a nie słodką babcią w różowym sweterku. Moja Bellatrix zawsze była wytworna, ciemnowłosa, nieco przy kości z wyniosłym wyrazem twarzy, a nie rozczochrana pacjentka szpitala psychiatrycznego. (Wiem, uciekła z Azkabanu, gdzie na pewno by wychudła, ale cóż) Moja Luna nie była uroczą i uśmiechniętą spokojną nastolatką, miała naprawdę wyłupiaste oczy i lekko obłędny wzrok. W każdym bądź razie nie była to Evanna Lynch. A Fleur Delacour była olśniewająco piękna, a nie przeciętna blondynka. Edytowane przez ![]() |
|
|
Limonka |
Dodany dnia 31.03.2007 15:22
|
![]() ![]() Postów: 6322 Dom: Brak przydziału Punkty: 28147 Ranga: Niezwyciężony mag Data rejestracji: 26.02.07 |
Peeves, ja też nie zauważyłam tego w czasie czyatnia xP Moony...zgadzam się co do Umbridge, Fleur i Luny. Bellatrix w sumie też podobnie sobie wyobrażałam, ale 'moja' Bella była szczupła. Oprócz tego miała długie, czarne, proste włosy i poprostu była taka...no taka...taka... Znowu się nie mogę wysłowić ![]() |
|
|
Peeves |
Dodany dnia 31.03.2007 15:27
|
![]() ![]() Postów: 5424 Dom: Brak przydziału Punkty: 8978 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 06.02.07 |
Moja Bella była wysoka, szczupła i o figurze klesydry (dla niewtajemniczonych powiem wcięcie w tali spory biust i okrągłe biodra) miała bladą cerę, była bardzo ładna o ciemnych, czarnych, prostych (choć czasem o lekko podwiniętych końcówkach) włosach, ciemnych oczach... ale to była Bella przed azkabanem... Potem miała być już koścista, wychudzona, o mniej żywych i okrągłych oczach, o zmatowiałych włosach lekko zniszczonych, ale nadal miała mieć to coś ten zwierzęcy magnetyzm... ale się rozpisałam, co do Luny, Fleur, Umbridge zgadzam się z moimi drogimi poprzedniczkami ^^ "Aggressive, tough and defiant may describe me, but that leaves the impression I'm mean and I'm not. People expect me to have fangs."
Joann Jett |
|
|
Shaman |
Dodany dnia 08.04.2007 19:59
|
![]() ![]() Postów: 606 Dom: Brak przydziału Punkty: 1421 Ranga: Dorosły czarodziej Data rejestracji: 07.04.07 |
Moim skromnym zdaniem większość aktorów została dobrana bardzo dobrze (a Syriusz to majsterszyk) ale zdażyły się też małe wpadki (moim zdaniem). Zupełnie inaczej wyobrażałem sobie Lupina. No i jeszcze jak czytałem książkę to Lunę sobie wyobrażałem jako niezbyt ładną dziewczynę a na zdjęciach z ZF jest całkiem całkiem. No ale przynajmniej będzie na co popatrzeć w kinie. |
|
|
![]() |
Dodany dnia 09.04.2007 23:44
|
![]() ![]() Pochwały: 2 Postów: 5671 Dom: ![]() Punkty: 7696 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 13.02.07 |
dla mnie nie moja byla trelawney. ja ja sobie wyobrazalam jako chuda z wielkimi okularami facetke, ktora ma wlsy, moze nie czarne, ale nie misla takiej szoy na glowie. a tak to nie mam zastrzezen ![]() Draco&Hermiona - mówię NIE! Dołącz. Być może istnieją czasy piękniejsze, Ale te są nasze. Ciąg dalszy w profilu. Jestem fanką Kurzego Wylotu oraz Brudnego Odbytu. Wiedzcie, że to jedna i ta sama osoba. ;D [O]ld [G]ood [S]tyle of H-P.net *Angela *Angelina *Mimid *Christina *Śmierciojadek *Lestrange *Essi *Adzilla *Wera *Lenne *Hemcia *Nacia *filis ![]() Od cnót Gryfonów, Kretynizmu Puchonów, Wiedzy-o-wlasnej-wszechwiedzy Krukonów, chroń nas Slytherinie! ![]() Śmierciożerca ![]() Trzeba żyć, a nie tylko istnieć. ![]() Mój ulubieniec, a siatkówka to moje życie! |
|
|
chochang12 |
Dodany dnia 10.04.2007 10:37
|
![]() ![]() Postów: 163 Dom: Brak przydziału Punkty: 573 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 05.04.07 |
Trelawne mi nie pasuje. Wydawało mi się, że będzie chuda, wysmukła, z długimi włosami, ubrana w atłasy i z mnustwem branzoletek, a w filmie mamy facetke w szmatach. Umbridge wyobjażałam sobie jako jakąs grubaskę o świńskim ryjku. Członek legendarnego chóru Hogwartu Magiczne Zabawne Przedmioty Emily Blaze Koffam Dracona Malfoya^^ Voldemort jest dziki , Voldemort jest zły ,kto spotyka w lesie Voldemorta ten na wierzbę bijącą zmyka. Hey Hey You You I don't like your girlfriend No way No way I think you need a new one Hey Hey You You I could be your girlfriend No no no You don't love me and I know now No no no You don't love me so let me go now (I can't let you go, can't let you go) If you ask me, baby I shoulda left you along time ago, no Lithium- don't want to lock me up inside lithium- don't want to forget how it feels without lithium- I want to stay in love with my sorrow oh but God I want to let it go Umbridge I hate you!!! Kupujcie Zgredkowi skarpetki! Harry to fajny chłopczyk, troche niedorozwinięty umysłowo. Posiada wiele przyjaciół, wrogów, adidasów, fanek i włosów(na głowie). Lubi machać do kamery i karmić gumochłony. http://www.potterharryitp.vgh.pl/news.php www.otaku.bnx.pl/news.php |
|
|
![]() |
Dodany dnia 10.04.2007 19:44
|
![]() ![]() Pochwały: 1 Postów: 105 Dom: ![]() Punkty: 261 Ranga: Najsprytniejszy wsród Ślizgonów Data rejestracji: 10.04.07 |
wedlug mnie bardzo dobrze sa dobrani (na podstawie tego jak sobie wczesniej wyobrazalam postacie przed obejzeniem 1 filmu); dimbledore snape herniona wesleyowie harry syriusz inaczej jednak sobie wyobrazalam mcgonnagal tralewney rodzicow harrego(malo wazne postacie w filmach ale jednak) pani sprout ale teraz i tak jak czytam ksiazke to wyobrazam sobie postacie z filmow... troszeczke jeszcze hagrid bym inny w moim wyobrazeniu nie wiem jak go zakwalifikowac bo twarz dobra ale postawa i wzrost ale wiadomo ze byl robiony w miare mosliwosci postacie sa ok juz sie przyzwyczailam |
|
|
TomV |
Dodany dnia 18.04.2007 14:59
|
![]() ![]() Pochwały: 1 Postów: 115 Dom: Brak przydziału Punkty: 3128 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 23.12.06 |
Raczej nie ma się do czego przyczpić, choć przyznaje, że Lupin książkowy, a Lupin filmowy to dwie zupełnie inne sprawy. No i może Voldemort. Taka charakterystyczna postać... za mało straszna ![]() Bierz co się da i nie oddawaj!
|
|
|
Gruba Dama |
Dodany dnia 29.04.2007 12:59
|
![]() ![]() Postów: 324 Dom: Brak przydziału Punkty: 2106 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 15.04.07 |
Mi pasują wszystkie postacie oprócz tej Umbrige, ja sobie ją bardziej wyobrażałam jako jakąś wredną ropuchę jak to pisze w książce, a na zwiastunach ona wygląda na bardzo miłą staruszkę...nie pasuje mi to w ogóle ![]() ![]() |
|
|
Pan Nocy |
Dodany dnia 11.05.2007 16:43
|
![]() ![]() Postów: 396 Dom: Brak przydziału Punkty: 640 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 27.04.07 |
Co do wyglądu uważam, że Malfoy, Potter, Ron i Hermiona są niemal skopiowani z książki, ale jest też inny istotny fakt, który wpływa na film. Chodzi o to, że między aktorami są różne różnice wieku, co dało się zauważyć w drugiej i trzeciej części, gdzie Malfoy był prawie o głowę wyższy od Harry'ego Pottera ![]() |
|
|
Peeves |
Dodany dnia 11.05.2007 16:54
|
co do różnicy wzrostu, aż tak tragiczne to to nie jest... w końcu nawet w książce Potter zawsze przedstawiany był jako chłoptaś o chuderlawej budowie i przeciętnym wzroscie... zawsze Rowling udało się napomknąć, że Ron jest od niego tyle i tyle wyższy. A powiedzmy, że Draco jest nad wiek rozwinięty, co zresztą mi nie przeszkadza^^ "Aggressive, tough and defiant may describe me, but that leaves the impression I'm mean and I'm not. People expect me to have fangs."
Joann Jett |
|
|
Gruba Dama |
Dodany dnia 25.05.2007 12:48
|
![]() ![]() Postów: 324 Dom: Brak przydziału Punkty: 2106 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 15.04.07 |
Najgorzej moim zdaniem dobrana jest Umbridge ! nie widzę w niej żaby jak to piszą w książce. A Syriusz i trójka, Snape, Draco, Dumbledore i Hagrid to jest poprostu strzał w 10. Poprostu super. I nie pasuje mi też madame Maxime, bo ja nie widzę w niej żadnej piękności , a w ksiązce pisali ze jest ładna. "No wychodź Harry... Wyłaź i walcz... To będzie szybkie, może nawet bezbolesne... Nie wiem... Nigdy nie umierałem... " ![]() "Lepiej umrzeć, niż zdradzić swoich przyjaciół..." - Syriusz Black |
|
|
Ginny363 |
Dodany dnia 28.05.2007 16:15
|
![]() ![]() Postów: 30 Dom: Brak przydziału Punkty: 103 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 20.05.07 |
Szczerze mówiąc to mnie jest trudno powiedzieć ponieważ ja najpierw oglądałam film a dopiero zaczełam czytać ksiązkę więc ja miałam już ich wizerunek przedstawiony... Nigdy Nie Pozwól By Strach Przed Działaniem Wykluczył Cię Z Gry...
|
|
|
pitterek |
Dodany dnia 01.06.2007 13:41
|
![]() ![]() Ostrzeżenia: 3 Postów: 6 Dom: Brak przydziału Punkty: 79 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 15.02.07 |
osobiście niektóre tak ale Snepa np tak sobie njie wyobrażałem myślałem że będzie jeszcze zimniej wyglądał niż jest ale ogółem wydawali mnie się tacy sami jak wyślałem maniak pottera
|
|
|
Lara |
Dodany dnia 10.06.2007 01:59
|
![]() ![]() Postów: 90 Dom: Brak przydziału Punkty: 1032 Ranga: Prefekt Naczelny Data rejestracji: 09.06.07 |
Kompletnie nie podobał mi się Glizdogon. W ogóle jak on wyglądał! Absolutnie nie tak go sobie wyobrażałam. Również inaczej wyobrażałam sobie: Lupin, Black, Trawnley, Moody, Madame Maxime, ten nowy Dumbledore od śmierci poprzedniego w ogóle mi się nie podoba.Bardziej pasował ten pierwszy, niestety zmarł ![]() |
|
Podziel się z innymi: |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Przejdź do forum: |