Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
|
Czy tak wyobrażaliście sobie postacie z HP jak są ukazane w filmach??
|
|
| Alice_Gomez |
Dodany dnia 17.02.2008 20:50
|
![]() Postów: 70 Dom: Brak przydziału Punkty: 113 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 06.02.08 |
Zanim przeczytałam Harry'ego, wybrałam się na film HPiKT do kina, więc niby postacie powinny mi pasować, ale tak nie było... 1. Emma Watson jako Hermiona to jedno, wielkie nie porozumienie... Gdzie ta burza włosów, gdzie? Gdzie duże zęby w pierwszych 4 częściach? Hermiona miała być kujonką, a nie wypindrzoną lalunią... 2. Szalonooki też został dobrany tragicznie... Za gruby, ma za długie włosy i jeszcze to oko na opasce... Makabra... 3. Bracia Phelps... Nie czepiam się już tego, że powinni być niscy i grubsi, ale... Dla mnie bliźniacy Weasley zawsze byli przystojni... 4. Remus, Syriusz, Peter, James, Lily... "Mój" Remus nie miał wąsów, "mój" Syriusz był młodszy, przystojniejszy, z prostymi włosami i bez wąsów, "mój" Peter był brzydki, ale bez przesady, "mój" James był młodszy, przystojniejszy i podobny do Harry'ego (Harry'ego, nie Radcliffe'a), "moja" Lily była młodsza, szczuplejsza, piękniejsza... 5. Gdyby Daniel Radcliffe był niższy, szczuplejszy, miał zielone oczy i rozczochrane włosy, to byłby znośny... 6. Madame Maxine też była półolbrzymką, więc nie powinna być wyższa od Hagrida, poza tym wg byłą ładniejsza 7. Gambon nie nadaje się na Dumbledore... Powinien promieniować spokojnem... Richard Harris ([*]) był o wiele lepszy... Reszta aktor jest dobrana wyjątkowo trafnie (nie licząc kolorów oczu), w każdym bądź razie żadna nie koliguje z moim wyobrażeniem postaci... |
|
|
|
OLCIA |
Dodany dnia 29.02.2008 13:47
|
![]() Postów: 41 Dom: HufflepuffPunkty: 1369 Ranga: Dorosły czarodziej Data rejestracji: 16.05.07 |
Wiecie co mi sie nieraz zdazylo zauważyć że niektóre sceny są sztucznie grane!! nie jest to odzwierciedlenie mojej wyobraźni ale juz mamy za sobą 5 częśc i juz przyzwyczailam się do aktorów tam grających!!! Szczęśliwy człowiek jest wtedy, kiedy przestaje narzekać na problemy które ma, a zaczyna doceniać jak wiele ma ich za sobą
|
|
|
|
| utilisateur |
Dodany dnia 10.03.2008 22:02
|
![]() Postów: 24 Dom: Brak przydziału Punkty: 73 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 09.02.08 |
Ja np. Voldzia inaczej sobie wyobrażałem. Jakiegoś chudego mężczyznę który twarz miał prawie taką samą jak waż, a nie ludzika w czarnych szatach o niebieskiej karnacji. Umbridge to w ogóle co innego. Wyobrażałem ja sobie jako pulchna kobitkę, z płoszoną od góry głową a nie różową landrynkę. Dambldore to tak jak go sobie wymyślałem. McGonagall. Ale Bellatrix to w ogóle jest inna. Myślałem że ot jakaś straszna kobieta, ale nie taka że ją piorun trzasnął podczas pobytu w zakładzie psychiatrycznym. http://utilisateur.blog.pl/ - mój blog. http://www.util-blog.blog.onet.pl - jeszcze jeden Na początku: jestem chłopakiem. Od początku mojego pobytu na stronie mój nick wzbudzał problemy. Słowo utilisateur po francusku znaczy użytkownik. Większość osób przyjęła skrót util, mnie on odpowiada. ![]() W świecie Harry'ego Pottera: Dom: Slytherin Zawód: Śmierciożerca Patronus: wąż Animag: wąż Różdżka: czarny bez, włókno z serca jednorożca, 11 cali ![]() Na serio: Nie bawię sie w żadna rodzinkę itp. Nie mam wujków anie cioć na stronie tylko w realu. Lubię czasami pofantazjować na sb, ale nie oceniaj mnie od razu jako przygłupka. Opiszę sie jak wyglądam, abyś nie wyobrażał sobie mnie sobie jak jakiegoś Jamesa Bonda. Mam, krótkie często ścięte na irokeza, ciemne blond włosy. Niebieskie oczy. Jestem leworęczny. Uczę się dobrze, ale teraz coraz gorzej mi idzie Lubię chodzić czapce z daszkiem i ,,luźnych gatkach''. Interesuję się programami komputerowymi no i oczywiście HP. Jeżeli chcesz poznać moje zainteresowania zapraszam na sam dół podpisu są tam userbary z moimi zainteresowaniami. Jeżeli uważasz, że mnie przywalisz tekstem typu : Utilek jest głupi'' to sam siebie zapytaj czy ty taki nie jesteś. Nie wdaje się w kłótnie na sb, a jeżeli tak to czytając ja myśl sobie: ,,To tylko wymiana zdań''.![]() Nie wkleję tu listy moich znajomych ze strony, bo jeszcze kogoś urażę że go tu nie ma. Ta osoba którą lubię raczej zauważy, że tak jest, wiec nie ma problemy. Jedyną osobą jaka będzie tu wpisana to Qin. Ona wie za co, ty nie musisz. Możesz się na mnie obrazić, ale czy ty jesteś zawsze otwarty/a na moje problemy, mogę do ciebie napisać z każdą sprawą? Nie! A Qin może tak powiedzieć. Ignoruję: ~Sunshine ![]() Pamiątka ze strony: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
| Nacia |
Dodany dnia 11.03.2008 12:24
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 1 Postów: 3664 Dom: Brak przydziału Punkty: 3252 Ranga: Fascynat Czarnej Magii Data rejestracji: 27.08.07 |
W zasadzie ja najpierw zaczełam oglądać filmy, które później mnie wciągnęły (na poczatku wręcz tym gardziłam), ale filmy trochę nie dopracowały wyglądu postaci. Otóż... Była wzmianka o tym, że Malfoy miał piegi, a potem, co się z imi stało? Zniknęły? Wyparowały? W każdym razie ich nie było, to lepiej. "Burza na głowie Hermiony" - było o tym powiedziane tylko w 4 tomie, a w reszcie tego nie widziałam albo może niedokładnie czytałam. Harry również miał mieć burzę włosów na głowie, ale jakoś tak nie wyglądały. W 4 filmie wyglądał okropnie . Edytowane przez Nacia dnia 11.03.2008 12:25 Life is wasted on the living ![]() |
|
|
|
| Klaudia@Harry Potter |
Dodany dnia 11.03.2008 16:50
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Postów: 636 Dom: Brak przydziału Punkty: 1840 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 13.02.08 |
Mi się Hagrid zawsze wydawał wyższy. Umbrige fajna, Syriusz także. A co do Snape zawsze mi się wydawał chudszy po twarzy. Ron dobry. Hermiona by mogła być troche inna. A Harry jest OK. Moje nowe konto to: Lotien.
|
|
|
|
OLCIA |
Dodany dnia 12.03.2008 10:13
|
![]() Postów: 41 Dom: HufflepuffPunkty: 1369 Ranga: Dorosły czarodziej Data rejestracji: 16.05.07 |
Ja troszke inaczej wiedzialam Harrego, no ale cóz juz sie przyzwyczailam! Hagrid- idealny, dumbi też moze byc choc chyba tez troszke to nie to! ron, hermiona strzal w dziesiątkę! wydaje mi się ze w filmach ukazany jest jakoś tak jak taki biedny ślimazarny chłopiec a w ksiązce troszke inaczej,l lepiej albo po prostu mija wyobrażnia inaczej dziala!Snape chyba dobrze, syriusz wporządku! drako wysmienicie! Szczęśliwy człowiek jest wtedy, kiedy przestaje narzekać na problemy które ma, a zaczyna doceniać jak wiele ma ich za sobą
|
|
|
|
| nimfadora21 |
Dodany dnia 14.03.2008 16:53
|
![]() Ostrzeżenia: 2 Postów: 85 Dom: Brak przydziału Punkty: 348 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 27.12.07 |
dnie spełniają wymogi mojej wyobraźni, tylko Tonks nieco inaczej sobie wyobrałam. Chociaż w książce też była opisana jako młoda osoba to i tak wyglądała u mnie nieco starzej, ale moja wyobraźna płata mi figle! moje ulubione powiedzonko:
"NIE MÓW DO MNIE NIMFADORA":-) [img] http://hogsmeade.pl/button/gryffindor.jpg[/img] Ulubiony przedmiot: Transmutacja, Obrona przed Czarną Magią Ulubiony aktor: Rupert Grint Ulubiona aktorka: Emma Watson Wymarzona miotła: Piorunx ![]() Różdżka: 8 cali, kawałek klapy od sedesu, kawałek klamki Ulubiony nauczyciel: McGonagall Patronus: Kot Animag: Sarna Dom: Gryffindor Ulubiony kolor: niebieski, złoty ![]() ![]() ![]() Mój nick jest dość długi, więc, aby go całego nie pisać możecie pisać nimfa. Łatwij i prościej! |
|
|
|
| Mishia |
Dodany dnia 17.03.2008 19:35
|
![]() Postów: 46 Dom: Brak przydziału Punkty: 76 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 22.08.07 |
Hmm ogólnie postacie były OK lecz jednak nie pasowała mi trochę Bellartix, mogła być trochę ładniejsza ;D Lupin, jakos inaczej go sobie wyobrażałam, ta różowa ropucha Czyli Umbridge, taka za łagodna ;/ i Snape moze to dziwne, ale trochę inaczej go sobie wyobrażałam, nie potrafię opisać jak, ale był inny niż na filmie ^^. |
|
|
|
| karawila |
Dodany dnia 17.03.2008 22:25
|
![]() Postów: 19 Dom: Brak przydziału Punkty: 192 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 29.11.07 |
Naprawdę większość aktorów nie zostało zbyt dobrze dobranymi, w tym trio. W tych filmach jest za mało treści z książki- tak naprawdę scenażyści tszymają się tylko fabuły, a z najciekawszych momentów rezygnują, wstawiając własne- beznadziejne. |
|
|
|
| karciaa11hpfans |
Dodany dnia 19.03.2008 14:49
|
![]() Postów: 5 Dom: Brak przydziału Punkty: 310 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 29.02.08 |
Szczerze mowiac, niektore postacie w moich wyobrazeniach byly calkiem inne niz w filmie... Po pierwsze Dean Thomas i Seamus Finnigan... Dean mail byc wysoki i miec "piaskowe wlosy" natomiast Seamus moglby byc troche rudawy jak na irladczyka przystalo Umbridge powinna byc nizsza i grubsza oraz troche mlodsza, cos w stylu "ciotki starej panny" a nie "uroczej staruszki".... Fleur moglaby miec dlugie platynowy blond wlosy a nie poldlugie o kolorze sredniego blondu... Lupin i Syriusz powinni byc mlodsi a Black na dodatek przystojniejszy to tyle
|
|
|
|
| klaudunia114 |
Dodany dnia 24.03.2008 15:30
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Postów: 155 Dom: Brak przydziału Punkty: 254 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 18.03.08 |
Mi się Luna podobała w tej roli Snape jest genialny chociaż w pierwszych częściach miał za czyste włosy i Knota sobie inaczej wyobrażałam Wuj Veron też fajny przypomina mi mojego sąsiada którego bardzo "lubię" a ciotkę Petunie inaczej sobie wyobrażałam Molly Weasley mogła by byc trochę pulchniejsza tak samo Dudley ale bliźniaków Weasley po prostu uwielbiam No i ta Fleur... ona ma być piękna? wiele polek jest 100 razy ładniejsze od niej
|
|
|
|
| M@X |
Dodany dnia 22.04.2008 19:24
|
![]() Postów: 23 Dom: Brak przydziału Punkty: 35 Ranga: Charłak Data rejestracji: 21.04.08 |
Umbridge wygląda normalnie, żadna Ropucha z przebrzydłą kokardką i ten głos... skrzek orła bielika podczas godów byłby lepszy, po prostu ją przesłodzili zamiast zrobić z wyglądu jędzę Welcome to the Wonderful World of not Knowing What The Hell is Going On ![]() |
|
|
|
| kulkawiusz |
Dodany dnia 23.04.2008 21:22
|
![]() Postów: 3 Dom: Brak przydziału Punkty: 127 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 19.04.08 |
No mi nie pasował Moody(powinien być bardziej poszarpany chodzi o twarz ) Tonks (wyglądać młodziej i krótkie włosy i nie tak bardzo hipisowsko) pani Weasley(niższa) Lupin(taki ni jaki mi się wydawał) I to chyba wszystko |
|
|
|
| HeRmIoNa_GrAnGeR_WeAsLeY |
Dodany dnia 22.05.2008 18:12
|
![]() Postów: 11 Dom: Brak przydziału Punkty: 66 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 20.03.08 |
Według mnie wiele bardzo wiele postaci zostało bardzo dobrze dobranych np. *Harry Potter *Ron Wesley *Hermiona Granger *Syriusz Black *Prawie wszyscy ![]() Nie dobrze zostali dobrani (według mnie) *Moody *Dolores Umbridge *prfesor Tralewney Oprócz tego to wszyscy są podobni do tych z mojej wyobraźni ![]() |
|
|
|
| knedelus |
Dodany dnia 31.05.2008 11:42
|
![]() Postów: 5 Dom: Brak przydziału Punkty: 23 Ranga: Mugol Data rejestracji: 29.05.08 |
Czara Ognia:wksiazce bylo inaczej niz w filmie oczywiscie jak wy sadzicie?? WW Gryffndorze a33;kwitnie męstwa cnota, króluje odwaga i do wyczynów ochotaa33;. Wieża Gryfonów znajduje się na siódmym piętrze, wejście do środka znajduje się za olbrzymim obrazem przedstawiającym "Grubą Damę". Po podaniu jej hasła ukazuje nam się pokój wspólny Gryffindoru: przytulne, okrągłe pomieszczenie pełne stołów, kominków i wysiedzianych foteli. Na szczycie spiralnych schodów znajdują się dormitoria a33; komnaty sypialne z pięcioma łożami, każde z kolumienkami w rogach, między którymi wiszą aksamitne, ciemnoczerwone zasłony. Uczniowie przydzieleni do Gryffindoru mają w założeniu posiadać i rozwijać cnoty przypisywane swemu patronowi.
|
|
|
|
| Vemyana |
Dodany dnia 02.06.2008 20:29
|
![]() Postów: 252 Dom: Brak przydziału Punkty: 746 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 19.05.08 |
Ze mną to troszkę nijak, bo najpierw grałam w grę HP i troszkę to na wyobraźnie podziałało, a dopiero później wzięłam się za książkę. Ale mi tam pasuje. I tak nie przykładam większej wagi do filmów. Nie sądziłam tylko, że Draco będzie taki przystojny. Edytowane przez Vemyana dnia 02.06.2008 20:30 |
|
|
|
NavHeera |
Dodany dnia 03.06.2008 09:26
|
![]() Postów: 137 Dom: HufflepuffPunkty: 221 Ranga: Pomocna dłoń Data rejestracji: 14.05.08 |
Kompletnie nie wyszła im Umbridge. Miała to być niska, przysadzista czarownica, z obwisłymi ustawi, palców pełnych pierścionków i mnóstwem kokardek na głowie. Zupełnie inaczej ja sobie wyobrażałam. |
|
|
|
| Adela |
Dodany dnia 03.06.2008 13:23
|
![]() Postów: 112 Dom: Brak przydziału Punkty: 197 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 25.02.08 |
Moody był beznadziejny. W ogóle go tak sobie nie wyobrażałam. Zupełnie nie podobał mi się Syriusz. Mogli dać kogoś przystojniejszego. Tonks nie bardzo odpowiadała opisowi z książki. Włosy powinny jej bardziej sterczeć i być na prawdę różowe, a nie jakiś marny fiolet. Oczywiście Umbridge. Była za drobna i wyglądała momentami jak dobra babcia, a nie wstrętna ropucha.Ale są też tacy, którzy w miarę pasują. Cho jest w porządku, Draco oczywiście, Snape jest świetny, także Cedrik, Oliver, Ginny (nie lubię jej, ale fakt, pasuje), Goyle i Crabbe też są całkiem nieźli oraz McGonnagall. |
|
|
|
| Hermiona1123 |
Dodany dnia 06.07.2008 21:06
|
![]() Postów: 92 Dom: Brak przydziału Punkty: 164 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 13.07.07 |
A mi właśnie Gary Oldman w ogóle nie pasuje do roli Syriusza i wyobrażałam go sobie całkiem inaczej, jeśli chodzi o wizualną część filmowej Tonks (ależ mi się napisało) to też mi nie pasuję, ale Natalia Tena zagrała ją świetnie i to, że tak powiem, jest pewną rekompensatą, ach no i jeszcze Huncwoci i Lily- totalna kicha, poza tym chyba więcej zastrzeżeń nie mam. Edytowane przez Hermiona1123 dnia 06.07.2008 21:08 |
|
|
|
ulka_black_potter |
Dodany dnia 26.03.2013 17:30
|
![]() Pochwały: 39 Postów: 3422 Dom: HufflepuffPunkty: 36829 Ranga: Harrych świąt! Data rejestracji: 14.05.09 |
Jak większość, nie tak wyobrażałam sobie Syriusza. Oldman jest świetnym aktorem, ale nie pasował mi do roli Blacka. ALBUS DUMBLEDORE!- to jakaś kpina. Gambon chyba okładki książki nawet nie widział. Zagrał jakiegoś starucha z ADHD, który biega, skacze, złości się i nie zmienia ciuchów przez 5 lat. Zagrał typa, który nie ma przenikliwych, niebieskich oczu. Nie zagrał Albusa Dumbledore'a. Na pewno nie tak go sobie wyobrażałam. Ron, w mojej głowie był o wiele wyższczy i chudszy i z długim nosem. Snape miał tłuste włosy, a nie jak w filmie, jakby dopiero Shaumy używał. Artur Weasley był chudszy, miał okulary i taką drobną twarz. Piszę w czasie przeszłym, ale na szczęście nie utożsamiam mojej wyobraźni z filmem i postacie jakie wykreowali aktorzy nie zastąpiły mi moich bohaterów z głowy. ![]() Christian. ![]() Bo liczy się to, co masz w środku. ![]() Ale czasami warto założyć maskę. ![]() "ja generalnie ten tekst klasyfikuję jako 5CMCS HE NDPSG3 - S2AB" "zmiennokanoniczne" "piszę fanficka ducha, że tak to ujmę, czyli takiego, którego nie ma" "po części trudny język wynika z założeń płomień odwagi i specyfiki tekstu" by Cantaris Ula urzędniczka Zarejestruje ci chomiczka Da mu zielona kartę I marchewki starte <muza> by fuer |
|
|
|
| Podziel się z innymi: |
|
| Przejdź do forum: |

wracam po paru latach, a tu fandom umarł 

Bardzo dawno tu nie zaglądałem.
Christina

Hufflepuff

Umbridge powinna byc nizsza i grubsza oraz troche mlodsza, cos w stylu "ciotki starej panny" a nie "uroczej staruszki".... Fleur moglaby miec dlugie platynowy blond wlosy a nie poldlugie o kolorze sredniego blondu... Lupin i Syriusz powinni byc mlodsi a Black na dodatek przystojniejszy

Cho jest w porządku, Draco oczywiście, Snape jest świetny, także Cedrik, Oliver, Ginny (nie lubię jej, ale fakt, pasuje), Goyle i Crabbe też są całkiem nieźli oraz McGonnagall.