Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
losiek13
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
|
Najmniej pasujący aktor...
|
|
| panna riddle |
Dodany dnia 24.08.2007 15:28
|
![]() Postów: 1 Dom: Brak przydziału Punkty: 1 Ranga: Mugol Data rejestracji: 24.08.07 |
Witam :-) Podpisuję się pod większością z Waszych wypowiedzi, chociaż do wszystkiego można się przyzwyczaić. Ale nikt chyba nie wspomniał o takich mniej znaczących postaciach, przez które mało nie spadłam z krzesła w kinie... Kto to to wybrał? Po pierwsze - pani Figg... Śmiech na sali, wygląda strasznie! To miała być taka zażywna staruszka, waląca Mundungusa po łbie puszkami z kocią karmą. A co mamy? Flegmatyczną straszą panią, która w moim odczuciu wygląda jakby w ogóle nie wiedziała gdzie jest i co ze sobą zrobić. Dudley... Kolejna porażka... W pierwszych filmach był ok - właśnie ten typ Dudleya jawił się w mojej wyobraźni. Ale w V części to jakiś żart chyba! Jest kompletnie do niczego. A jeśli dodać do tego polski dubbing to już nic, tylko porządnie się uśmiać. Edytowane przez panna riddle dnia 24.08.2007 15:34 |
|
|
|
| Flowerpower |
Dodany dnia 31.08.2007 17:24
|
![]() Postów: 87 Dom: Brak przydziału Punkty: 132 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 29.08.07 |
Na pierwszy rzut oka Syriusz kompletnie mi nie pasowal wyobrazalam go sobie tak, jak opisala Volta Ale Gary zrekompensowal to swoja gra. Najgorzej dobrany aktor to chyba ten Gambon. Brakuje mu tej łagodności, szlachetności, jakiej moglismy sie spodziewac po ksiązce... Pan Weasley jest za dobrze zbudowany, zbyt schludny i nieprzekonujący... Mody zbyt tłusty, brzuch mu paskudnie sterczy:rip: No i Umbridge. Miala byc tlusta i rozlazła. Choć aktorka grała dobrze, to zabrakło jej walorów cielesnych Let me take you down 'cause I'm going to strawberry fields.
|
|
|
|
| LunaMadness |
Dodany dnia 02.09.2007 13:18
|
![]() Postów: 60 Dom: Brak przydziału Punkty: 135 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 29.08.07 |
rzeczywiście niektórych wypięknili (Krum) innych postarzyli (niektórzy aktorzy są dekady starsi od postaci przez siebie granych) może nie były to złe decyzje bo zatrudnili wspaniałych aktorów, ale moim zdaniem wtopili z GINNY, która ma być najładniejszą dziewczyną w szkole, podczas gdy jest po prostu ładna, przeciętna i delikatna: bez tego ognia który Ginny charakteryzuje Sirius Black: Escaped Azkaban, Evaded Dementors, Outwitted Ministry, Killed by drapery.
|
|
|
|
| caroline349 |
Dodany dnia 15.09.2007 10:54
|
![]() Ostrzeżenia: 2 Postów: 25 Dom: Brak przydziału Punkty: -192 Ranga: Więzień Azkabanu Data rejestracji: 11.09.07 |
Patrząc na wasze opinie wielu aktorów nadaje się do wymiany... Ale to przez to że chcieli dać na siłę kogoś kto zagrał choć w jednym filmie, byle jakiego, ale "aktora,, Mogli by zrobić casting, to by się okazało, że są setki, jak nie więcej, osób które by się nadawały... A tak to się wydaje, jakby reżyser ZF dwa dni przed premierą dostał książkę do przeczytania Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą.
Caroline łączy pozdrowienia i życzy miłego dnia wszystkim fanom!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
| Limonka |
Dodany dnia 17.09.2007 00:19
|
![]() Postów: 6322 Dom: Brak przydziału Punkty: 28147 Ranga: Niezwyciężony mag Data rejestracji: 26.02.07 |
caroline349, widać jak małą wiedzę masz o tych filmach. Wielu aktorów jest z castingów. Poczynając od Ruperta, Daniela, Emmy i Toma, a kończąc na Evannie. Zaś dorośli aktorzy, w większości, mają na swoim koncie wielki dorobek filmowy i należą do ścisłej brytyjskiej czołówki. Problem jest raczej w tym, że nigdy nie dogodzi się wszystkim i zawsze komuś coś nie będzie pasowało. Dlatego też apeluję, żebyś nie zabierała głosu w sprawach, o których nie masz pojęcia i nie wprowadzała innych w błąd. |
|
|
|
| Nimphadora Tonks |
Dodany dnia 18.11.2007 15:39
|
![]() Ostrzeżenia: 2 Postów: 399 Dom: Brak przydziału Punkty: 522 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 20.07.07 |
o, zgadzam się z Martiną co do Cedrika.. W książce jest opisany jako przystojniak, któremu żadna laska się nioe oprze, a w filmie to tak kiepściutko troche.. hah.. co do Tonks, to ja nie mam żadnych zastrzeżeń. Tak sobie ją właśnie wyobrażałam.. no ale cóż.. Każdy myśli inaczej^^ Fleur mi się też nie bardzo podobała.. Nie jest taką zabójczą pięknością jak myślałam, chociaż trzeba wziąć pod uwagę że taką bardzo trudno wykreować.. Ale już jest cała masa ładniejszych od niej aktorek.. w tej sprawie reżyser, czy kto tam wybiera aktorów, się po prostu - nie postarał..
|
|
|
|
Filemona |
Dodany dnia 02.12.2007 21:47
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Postów: 1077 Dom: RavenclawPunkty: 2089 Ranga: Osiedlowy szarlatan Data rejestracji: 10.03.07 |
Ja będę oryginalna... Mi Luna bardzo pasuje. Ja wyobrażałam ją sobie właśnie taką. Jasną blondynkę z takimi oczami... Mogłaby być tylko troszkę mniej puszysta na twarzy, reszta jest ok. Co do Syriusza, to myślę że lepszy byłby Johnny Depp. Peter w ogóle nie pasuje, dziwnie wygląda. Umbridge za mało żabowata. Molly też dziwna. Reszta jest ok. |
|
|
|
| Halszka |
Dodany dnia 04.12.2007 16:29
|
![]() Postów: 11 Dom: Brak przydziału Punkty: 12 Ranga: Mugol Data rejestracji: 13.11.07 |
Hmm.... Sprawa kto pasuje, a kto nie zależy od osoby. Każdy może mieć inne wyobrażenie postaci![]() Pamiętam, że na początku nie pasował mi Lupin i Syriusz. A w 4 części zdecydowanie Krum. No i oglądając ZF zdziwiłam się widząc Umbridge. Taka za mało ropuchowata. Ale jak powiedziałam, wszystko zależy od odoby. A i jeszcze Ginny! Ona bedzie łamać chłopakom serca? Zobaczymy jak będzie wyglądać... |
|
|
|
Stefa |
Dodany dnia 08.12.2007 17:37
|
![]() Pochwały: 2 Postów: 69 Dom: RavenclawPunkty: 437 Ranga: Chodząca biblioteka Data rejestracji: 27.07.07 |
Ja strasznie nie lubię aktorki grającej Ginny. Wydaje mi się taka cicha i słodka... Ginny była pewną siebie dziewczyną z charakterem! Bardzo też nie pasuje mi odtwórczyni Dolores. Powinna być brzydka i ropuchowata, a nie taka milutka. Natomiast Evanna Lynch świetnie gra, tylko powinna mieć trochę bardziej stuknięty wygląd. Gary Oldman? Dla mnie to wspaniały Syriusz, tylko wcale mu niepotrzebna taka zapuszczona twarz... wystarczy porównać ilustracje z książki z filmem. Ale ogólnie ten aktor jest stworzony do grania takich roli, dlatego go uwielbiam! "A więc zabij mnie Voldemorcie, z ochotą powitam śmierć! Tyle że moja śmierć nie da ci tego czego szukasz... jest tyle rzeczy, których nie pojmujesz..."
|
|
|
|
| Halszka |
Dodany dnia 09.12.2007 19:41
|
![]() Postów: 11 Dom: Brak przydziału Punkty: 12 Ranga: Mugol Data rejestracji: 13.11.07 |
Wiesz, nawet nie chodzi o porównanie ilustracji z Oldman'em... Moje wyobrażenia o danych postaciach często różnią się od tych pokazanych na ilustracjach. Po prostu, oczy rejestrują jedno, a mózg robi swoje
|
|
|
|
| trivial- |
Dodany dnia 19.12.2007 17:52
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Postów: 1 Dom: Brak przydziału Punkty: 38 Ranga: Charłak Data rejestracji: 13.12.07 |
fakt. dolores mi nie pasuje. ginny też nie za bardzo. no, ale i tak te postaci tak bardzo nie rzucają się w oczy. no... to znaczy w 6 części ginny będzie jedną z kluczowych postaci, ale cóż... nie można za to nikogo obwiniać. (: "Czasem prymitywny staje się magiczny.
Taki jest świat.'' |
|
|
|
| EL |
Dodany dnia 01.01.2008 14:16
|
![]() Postów: 3 Dom: Brak przydziału Punkty: 5 Ranga: Mugol Data rejestracji: 01.01.08 |
Mnie nie pasuje wielu aktorów, jednak wymienię tu tylko Ginny (Nie pamiętam jak aktorka się zwie). Ona jest po prostu... brzydka ! No, może bez przesady, ale jakbym np.: ją widział w szkole, to bym się za nią w ogóle nie obejrzał;P. No i wygląda na tak nieśmiałą... A jak ktoś się przyczepia do Luny, to można imho tylko o jedno, Ona jest po prostu zbyt ładna... Ah ta Evanna *_*. Edytowane przez EL dnia 01.01.2008 14:17 |
|
|
|
| Cho_ |
Dodany dnia 02.01.2008 15:32
|
![]() Postów: 7 Dom: Brak przydziału Punkty: 152 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 19.09.07 |
Belatrix jest świetna, ale Tonks to tragedia. W mojej wyobraźni był szaloną nastolatką (oczywiście z wyglądu:lol: )A tu nie uśmiechająca się kobieta |
|
|
|
| herma_007 |
Dodany dnia 02.01.2008 20:13
|
![]() Postów: 264 Dom: Brak przydziału Punkty: 4776 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 18.06.07 |
Mnie nie podobała się odtwórczyni roli Fleur, ogólnie jest dość doświadczoną osobą, ale każdy ma inne gusta i mnie się nie spodobała. Ale nie wiem dlaczego nie podobała wam się rola Dolores? Przecież to było zabawne, a zarazem świetne ... Edytowane przez herma_007 dnia 02.01.2008 20:25 Kiedyś kupię nóż i powyżynam wszystkich wkoło Kupię nóż, zostawię nas dwoje Bo ja kocham Bukę! |
|
|
|
| Symmetry |
Dodany dnia 02.01.2008 21:35
|
![]() Postów: 7 Dom: Brak przydziału Punkty: 14 Ranga: Mugol Data rejestracji: 30.12.07 |
Przede wszystkim filmowy Lupin. O bogowie o_O' Jak go zobaczyłam, to myślałam, że spadne z krzesła (po tym jak zorientowałam się kto to jest.). Ten wąsik mnie dobija /: Syriusz miał być zabójczo przystojnym facetem w średnim wieku. Ok, wiek się zgadza, ale gdzie ta ładna buźka? Odtwórczyni roli Ginny jest do bani. Nie będę powtarzać czemu bo już inni to powiedzieli. |
|
|
|
FleurEvans |
Dodany dnia 12.01.2008 17:46
|
![]() Postów: 960 Dom: HufflepuffPunkty: 1352 Ranga: Dorosły czarodziej Data rejestracji: 10.01.08 |
Mnie też Umbridge kompletnie nie pasowała do filmu. Zupełnie inaczej ją sobie wyobrażałam. W książce była mała, gruba, miała pełno pierścionków, obwisłe usta ropuchy i...w ogóle inna niż w filmie. W filmie była chuda, z jednym czy dwoma pierścionkami i , że tak powiem, wąskie usta . Jedyne podobieństwo to to, że i w filmie i w książce była mała i różowa...
|
|
|
|
| fossy |
Dodany dnia 28.01.2008 19:08
|
![]() Postów: 2 Dom: Brak przydziału Punkty: 2 Ranga: Mugol Data rejestracji: 10.06.07 |
Po pierwsze: Syriusz. Oldman jest świetnym aktorem i naprawdę nic do niego nie mam, ale po prostu całkiem inaczej wyobrażałam sobie tę postać. Następnie Fleur... Odtwórczyni roli ma ładną, ale przeciętną buzię, na dodatek sprawia dla mnie wrażenie zbyt szorstkiej, jak na dziewczynę, która ma w sobie coś z wili. Poza tym... po pierwszym filmie przeszkadzała mi Hermiona, ale teraz nie jestem po prostu w stanie wyobrazić sobie nikogo innego w tej roli!
|
|
|
|
| Ania 95 |
Dodany dnia 07.02.2008 13:49
|
![]() Postów: 1235 Dom: Brak przydziału Punkty: 1635 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 26.12.07 |
kamil938, po pierwsze piszemy "Draco Malfoy". Ale Draco przecież nie jest aktorem. Dracona Malfoya gra, nie kto inny, jak Tom Felton. Uważam, że robi to bardzo dobrze i pasuje do tej roli. I z części na część wygląda lepiej. Mi najbardziej nie basuje Bonnie Wright ( Ginny Weasley) i Clémence Poésy( Fleur Delacour). Fleur i Ginny miały być ładne, a one urodą nie grzeszą... |
|
|
|
| wero92nika |
Dodany dnia 12.02.2008 18:17
|
![]() Postów: 22 Dom: Brak przydziału Punkty: 68 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 10.02.08 |
Natalia Tena - Tonks, sama nie wiem czemu,po prostu inaczej ją sobie wyobrażałam. Frances de la Tour - Madame Maxime, w książce była opisana jako ładna,dostojna kobieta, a zrobili z niej jakieś wielkie, brzydkie babsko! James Walters - młody Syriusz, zła charakteryzacja. Edytowane przez wero92nika dnia 12.02.2008 18:24 |
|
|
|
| nimfadora21 |
Dodany dnia 12.02.2008 21:31
|
![]() Ostrzeżenia: 2 Postów: 85 Dom: Brak przydziału Punkty: 348 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 27.12.07 |
Mi nie pasuje rola Ginny. w filmie bardzo zbrzydła. Szkoda, bo w książce wydawała sie ładniejsza. Rola Petera Pettigrew jest dla mnie nie dopasowana, ponieważ wydaje mi się za bardzo bajkowy w filmach. Do innych aktorów nie mam zastrzeżeń, są OK! Producenci próbują jak najlepiej dobrać aktorów. moje ulubione powiedzonko:
"NIE MÓW DO MNIE NIMFADORA":-) [img] http://hogsmeade.pl/button/gryffindor.jpg[/img] Ulubiony przedmiot: Transmutacja, Obrona przed Czarną Magią Ulubiony aktor: Rupert Grint Ulubiona aktorka: Emma Watson Wymarzona miotła: Piorunx ![]() Różdżka: 8 cali, kawałek klapy od sedesu, kawałek klamki Ulubiony nauczyciel: McGonagall Patronus: Kot Animag: Sarna Dom: Gryffindor Ulubiony kolor: niebieski, złoty ![]() ![]() ![]() Mój nick jest dość długi, więc, aby go całego nie pisać możecie pisać nimfa. Łatwij i prościej! |
|
|
|
| Podziel się z innymi: |
|
| Przejdź do forum: |

Ale Gary zrekompensowal to swoja gra. Najgorzej dobrany aktor to chyba ten Gambon. Brakuje mu tej łagodności, szlachetności, jakiej moglismy sie spodziewac po ksiązce... Pan Weasley jest za dobrze zbudowany, zbyt schludny i nieprzekonujący... Mody zbyt tłusty, brzuch mu paskudnie sterczy:rip: No i Umbridge. Miala byc tlusta i rozlazła. Choć aktorka grała dobrze, to zabrakło jej walorów cielesnych

Ravenclaw

Hufflepuff