Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Facebook
Shoutbox
Musisz się zalogować aby wysłać wiadomość.

Pracownik departamentu
04.12.2024 22:24
Zapomniałam o śmieciożarciu. Zjadłam pół pizzy mrożonej w tym tygodniu, ale nawet nie umiem powiedzieć kiedy. Ale wychodzę często na piwo ze znajomymi, to się też chyba liczy? xD

Harrych świąt!
01.12.2024 18:13
Wrozka

Harrych świąt!
01.12.2024 18:12
kibic

Ponury Żniwiarz
30.11.2024 14:19
Wrozka

Potęga Krwistego Steka!
30.11.2024 13:20
Wszystkiego najlepszego z okazji dnia śmieciożarcia Eat

Współpraca
Najaktywniejsi

1) Prefix użytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix użytkownikafuerte

Posiada 57438 punktów.

3) Prefix użytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix użytkownikaSam Quest

Posiada 45361 punktów.

5) Prefix użytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix użytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix użytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix użytkownikaania919

Posiada 38932 punktów.

9) Prefix użytkownikaulka_black_potter

Posiada 36773 punktów.

10) Prefix użytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Drukuj temat
James Potter
herma_78
O przeszłości tej postaci najwięcej dowiadujemy sie w trzeciej części, ale już w pierwszej pojawia się prawda o śmierci Jamesa i o tym, że grał w drużynie Quidditcha. Nie wiemy o nim zbyt wiele. Wiemy o tym, że przyjaciele mówili na niego Rogacz, ale ja pogrzebałam trochę po różnych stronach i udało mi się właśnie to znaleźć:
"James Potter urodził się ok. roku 1959. Był uczniem Hogwartu, szukającym (jednym z najlepszych - otrzymał nawet odznakę) w drużynie Gryffindoru, po ukończeniu szkoły ożenił się z Lily Evans i zamieszkał w Dolinie Godrika.
Miał czarne włosy, orzechowe oczy i nosił okulary. Wadę wzroku odziedziczył po nim jego syn Harry. Jego najbliższymi przyjaciółmi byli: Syriusz Black (Łapa), Remus Lupin (Lunatyk) i Peter Pettigrew (Glizdogon). Razem z nimi stworzył grupę zwaną Huncwotami (największe rozrabiaki Hogwartu w tamtych czasach, ale Hagrid stwierdził, że Fred i George Weasley popędziliby im kota) oraz Mapę Huncwotów. Nienawidził Snape'a i często się nad nim znęcał, ośmieszając go przed wszystkimi. Nie podobało się to Lily, która z początku go za to nie znosiła. Później James nie prześladował już Snape'a, a przynajmniej nie robił tego na oczach Lily. Lily po jakimś czasie postanowiła umówić się z Potter'em, a wkrótce potem wyszła za niego.
Ojciec Harry'ego zginął zamordowany przez Lorda Voldemorta, broniąc swojej żony i dziecka. Wraz z Lily należał do Zakonu Feniksa. Był jedną z nielicznych osób która trzy razy zdołała uciec Voldemortowi, który ostatecznie zabił Potterów uśmiercającym zaklęciem Avada kedavra. Jest to jedyny z Huncwotów, który się ożenił.jezyk"
Puchoni z nikim nie wojują
Oni zawsze zgode budują!
Helgo Hufflepuff miej w opiece nas!

Zastępca Ministra Magii!
Zastępca Szefa Zakonu Feniksa
Nindalf...Wiesz, że Cię...

Sponsi
To nie czasmi z Wikipedii jest?? Bo podobny opis tam znalazłam... No nieważne... James byłyby nawet spoko, gdyby nie to wysokie poczucie własnej wartości, jak dla mnie ZA WYSOKIE...

"Prawda to cudowna i straszliwa rzecz, wiec trzeba sie z nią obchodzić ostrożnie..."

Sponsi

Peeves
sponsi nie radzę bawić się w tego typu zabawy za to grożą konsekwencje ostrzeżenia, a w ich rezultacie bam... co do Jamesa, nie mogę za wiele powiedzieć o tej postaci ponieważ znam ją tylko z tych lat gdzie był przemądrzałym i pewnym siebie dupkiem, sądze jednak, że później mu to przeszło, w każdym razie i tak ma u mnie jeden wiekli minus - przyczynił się do narodzin Bliznowatego :/
"Aggressive, tough and defiant may describe me, but that leaves the impression I'm mean and I'm not. People expect me to have fangs."
Joann Jett

Prefix użytkownikaDezerterka
O tak! to jeden z najwiekszych minusow jego zycia xD

A jesli chodzi o jego zachowanie...
Hmm .. trudno pisac, bo rzeczywiscie za malo go znamy...
Ale jesli chodzi o jego zachowanie z mlodosci to ujme to tak... Nie podoba mi sie, ze wyzywal sie na Snape'ie, chociaz podobala mi sie jego zawysoka samoocena... chwilami troche podobna do mojej xD
fuck you very much.

Lilianne_
Jak powatrzal ciagle Snape- James byl napuszonym, pewnym siebie palantem, ktory tylko sie popisywal. W sumie to byla prawda- jak moglismy zobaczyc w myslodsiewni Snape'a. Ja jednak darze go wielka sympatia- nie wiem skad to sie bierze. Pewnie z tego, ze przyczynil sie do narodzin "Bliznowatego" i "Glupottera" :smilewinkgrin:
Kiedy patrzymy na śmierć lub ciemność, boimy się tylko nieznanego, niczego więcej...

Prefix użytkownikaMoony Alex
Hmm. Ja lubię Jamesa, lubię wszystkich PRAWDZIWYCH Huncwotów (no, może pomijając to, że jestem całkowitą Lunatyczką, z czym się wiąże uwielbienie do Lupina).
Może i był trochę zbyt pewny siebie i napuszony- ja go i tak lubię, to go tylko ubarwia. Ale nie jestem tzw. Rogaczką ^^.
Uważam, że był bardzo ciekawą postacią i chętnie dowiedziałabym się o nim więcej.
Nie podpadł mi niczym, raczej. No, chyba że ZA BARDZO znęcał się nad Severusem xD.
Edytowane przez Prefix użytkownikaMoony Alex dnia 05.04.2007 17:02

miharu
Limonka napisał/a:
Taki fajny ślizgoński chłopczyk xD. Chociaż ze Snape'm rzeczywiście trochę przesadził ;P.
No właśnie. Gdyby nie to, że lubię Snape'a, to Potter byłby OK, rzeczywiście przypomina Ślizgona. ;) No ale że dokuczał akurat Severusowi, to ma u mnie minusa.
<<Od cnót Gryfonów, kretynizmu Puchonów i wiedzy-o-własnej-wszechwiedzy Krukonów
Chroń nas Slytherinie! >>

Lara
Jamesa lubiłam. A szczególnie po tym jak torturował Snape'a. Należało mu się. Był taki na luzie. Inny niż Harry. Był połączeniem Freda i Georga z Harrym. Ciągle wpadał w kłopoty (jak ja), oddany przyjaciołom, dowcipny, utalentowany, gardzący czarną magią...w 100% pasuje do mnie. Uwielbiam go.

b1ala.znajomi.interia.pl
Serea
Mam sentyment do Huncwotów. A Jamesa i Syriego lubię najbardziej xD James był małopoważny, ale bez przesady...w końcu zmądrzał(chyba). Zresztą bez zabawy nie ma szczęściajezyk
img217.imageshack.us/img217/8311/tumblrkyee1na7tq1qzmh77.gif

Tak. On ocieka cholernym seksem i jest cholernie cudowny. A jego francuski to marzenie.

img.userbars.pl/19/3689.png

FAN CLUB SoLL pod patronatem Trio: Sol, Villemo i Ingrid xD
* Io xD
* Sarahis!
(dopisałam się sama, sorry xD)
Esey
* losiek13
* E-Vaire
* Kyinra

Zapisy czynne ; P

OBSESYJNA FANKA STEPHANA LAMBIELA.

I odrobinę mniej obsesyjna kwartetu, który wraz z nim tworzą Brian Joubert, Johnny Weir i Evgeni Plushenko.

PseudoBETA do wynajęcia -> Sarahis poleca

Wielbicielka palantowatych tworów wyobraźni Serei i Sarahis xD

img.userbars.pl/162/32343.gif

http://myanimelist.net/animelist/Andromeda69
roit_girl
Ja tam lubie James pozatym w 5 tomie jest , że spoważaniał jezyk
Uważam tylko, że jest o nim za mało w książce on w końcu też oddał życie za Harrego i Lily a jakoś jego zasługi są umniejszane :/
"Everybody
Put your hands up say,
I don't wanna be in love, I don't wanna be in love!"

"...Cóż jedną matkę, jaką znasz
Jest nadzieja...
Głupią matkę masz..."

http://hermiona-draco-inna-bajka.blog.onet.pl/
jetinajt
W szkole to był raczej połączeniem Malfoya i Bliźniaków, niż Harrego z Bliźniakami. Taki dupek, który lubił sobie robić żarty z innych. No i to jak zrobił sobie wielbiciela z Petera P. Nic dziwnego, że ich zdradził skoro Syriusz i James go tak traktowali. W sumie szkoda, że Lilly nie związała się z Severusem. No i jeszcze jedna rzecz mnie dziwi. Jak Lupin mógł się w szkole zadawać z ludźmi takimi jak Syriusz i Potter senior. Mieli przecież kompletnie różne charaktery. Jamesa jako nastolatka nie lubię, ale musiał się zmienić skoro Lilly za niego wyszła.

Mitzi Caspar
Nie lubię go.
Mamy edną wspólną cechę- wysokie mniemanie o sobie( ale to jest bardziej spowodowane tym, że otaczają mnie próżne laseczki, które są puste jak pustak i równie debilni nażelowani faceci)Ale czemu on się tak znęcal nad Severusem? Cham

"From childhood's hour I have not been
As others were: I have not seen
As others saw..."

/Edgar A. Poe/

jetinajt
Bardziej ratował swój tyłek niż życie Severusa. Gdyby tego nie zrobił sam wyleciałby by z Hogwartu i nie wiadomo czy nie trafiłby do Azkabanu. A tam to by mu się już na pewno nie spodobało.
http://www.harry-potter.net.pl/forum/viewthread.php?forum_id=23&thread_id=1717&rowstart=0

http://www.youtube.com/watch?v=xAybf5yo9YY

[quote]Ridcully mlasnął z satysfakcją.
- My w Ankh-Morpork wiemy, z czego się robi piwo - stwierdził.
Magowie pokiwali głowami - rzeczywiście wiedzieli. Dlatego pili gin z tonikiem.
[/quote]

http://www.youtube.com/watch?v=I5i5t2J7w1s

[quote]Harry shouted, "Crucio!";(...)"I see what Bellatrix meant," said Harry, the blood thundering through his brain, "you need to really mean it."

...a potem (...) ściął łodygę fasoli, dodając morderstwo i ekologiczny wandalizm do wspomnianych wcześniej przestępstw kradzieży, oszustwa i wtargnięcia na cudzy teren. Uszło mu to jednak na sucho; żył długo i szczęśliwie, bez śladu wyrzutów sumienia z powodu tego, co uczynił. Co dowodzi, że jeśli człowiek jest bohaterem, to właściwie wszystko zostanie mu wybaczone, bo nikt mu wtedy nie zadaje niewygodnych pytań.
[/quote]

Flowerpower
Dla mnie osobiście James był zadufanym i zakochanym w sobie pyszałkiem. I wcale się nie dziwię Snape'owi, że go tak nienawidził. Owszem, James się później zmienił, ale ta scena z pamięci Snape'a wyjątkowo mocno utkwiła mi w pamięci....
Let me take you down 'cause I'm going to strawberry fields.

roit_girl
Mieli by go wywalić za co?? ZA to, że Syriusz powiedział Snape'owi, że jak chce się dowiedziec gdzie chodzi Lupin to niech idzie pod bijąca wierzbę?? No naprawde czyn gody kary smierci!
W wywaidzie Rowling mówi, że Potter nie lubił Severusa bo czuł sie przez niego zagrozony (lily). James oddał życie chcąc powstrzymć Voldemorta i dac szanse ucec Lily i Harry'emu. Jak sam mówi Lupin i Syriusz James sie zmienił w 7 klasie i wtedy Lily zaczeła z nim chodzić.
Severus sam sobie zarobiła na zerwanie kontaktów z Lily. Trzeba było nie maczać się w czarnej magii.
Ocieniacie go po jedym wspomnieniu i to nadodatek (jka sama nazwa wskazuje) najgorszym.
Irytuje mnie tylko, że keidy czytam ksiązke to Lily oddała za ciebie życai. Przeciez ojciec tez umarł za nich:/
"Everybody
Put your hands up say,
I don't wanna be in love, I don't wanna be in love!"

"...Cóż jedną matkę, jaką znasz
Jest nadzieja...
Głupią matkę masz..."

http://hermiona-draco-inna-bajka.blog.onet.pl/
nimfadora21
James Potter urodził się w 1960 roku. W tym samym co Lily. Miał 20 lat jak urodził się Harry i 21 lat jak zmarł. Żył bardzo krótko. Mam tylko jedno usprawiedliwienie na jego szkolne zachowanie. Moim zdaniem od początku czuł coś do Lily, ale dobrze wiedział, że ona przyjaźni sie ze Snapem. Poniżając przyszłego nauczyciela Eliksirów chciał pokazać Lily jaki to dupek z tego Snape i, że on jest lepszy. Był po prostu zazdrosny. Był też jeszcze młody, więc nie wiedział co to tak naprawdę życie. Ma to chyba związek z tym, ze pochodził od Pervellów, a oni nie byli zbyt dobrymi ludźmi. Ale potem James się zmienił. Kiedy przyszedł Voldemort chciał chronić żonę i dziecko. James był dobrym człowiekiem, choć rzeczywiście podpadł chyba nam wszystkim pod względem tego jak zachowywał się podczas szkolnych lat...
moje ulubione powiedzonko:
"NIE MÓW DO MNIE NIMFADORA":-)

http://hogsmeade.pl/button/gryffindor.jpg[/img]

Ulubiony przedmiot: Transmutacja, Obrona przed Czarną Magią
Ulubiony aktor: Rupert Grint
Ulubiona aktorka: Emma Watson
Wymarzona miotła: PiorunxxD
Różdżka: 8 cali, kawałek klapy od sedesu, kawałek klamki
Ulubiony nauczyciel: McGonagall
Patronus: Kot
Animag: Sarna
Dom: Gryffindor
Ulubiony kolor: niebieski, złoty

hogsmeade.pl/button/userbar-gryffindor.jpg
img.userbars.pl/14/2773.gif
i32.tinypic.com/9hl6hw.jpg

Mój nick jest dość długi, więc, aby go całego nie pisać możecie pisać nimfa. Łatwij i prościej!

Sev1302
chyba urodził sie 1960 a nie 1959, taki mały błądzik. a co do niego to wszyscy się czepiają że tak znęcał się nad Snapem, był wtedy głupi małolatem, ale potem udowodnił że przynajmniej troche się zmianił.... więc (może go nie uwielbiam) ale dość lubie

kinga1994
James Potter to jeden z Huncwotów naczelnych. Jest wybitnym szukającym Gryffindoru słynącym z nieprzeciętnej urody. Od wielu lat zakochany w Lilyanne Evans, której nadaremnie próbuje zdobyć serce. Często przez niego Lily chodzi wściekła lub załamana. Nie umie sobie poradzić ze zdobyciem tej "niewinnej" istotki, mimo że inne dziewczyny mdleją na jego widok. :)
Edytowane przez kinga1994 dnia 29.01.2013 15:31
Jestem uczennicom pobliskiego gimnazjum w Trzebielu i mam 14 lat i uwielbiam Harr'ego Pottera i US5 i telewizor LCD

ReMusKa
A ja go kocham!!!!!!!!!! zwłaszcza za to,że postarał sie o to, by Sev Snape dość ciekawie spedził te 7 lat nauki w hogwrcie (gdybym chodzila ze Snape'm do szkoły to pewnie robilabym to samo co on jezyk) i za to, ze jest tak zadufany w sobie jak ja...:D no i oczywiscie samo to że jest Huncwotem sprawia że czuje do niego niekontrolowana miętę...jezyk i te boskie bryle... muah :*... no po prostu IDEAŁ... :smilewinkgrin:

Prefix użytkownikaEmma Lewis
James Potter był bardzo ciekawą postacią ,lubię go tak jak i większość huncwotów (oprócz glizdogona)Na pewno był trochę arogancki i zbyt pewny siebie ( w sumie nie dziwne bo podobno był rozpieszczany przez rodziców) ale i tak był bardzo fajną postacią.

Podziel się z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejdź do forum: