Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Czy Harry Potter jest głupi?
|
|
Bubi |
Dodany dnia 02.03.2008 01:56
|
![]() ![]() Postów: 151 Dom: Brak przydziału Punkty: 287 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 26.08.07 |
erghm.... ??? (To było pierwsze co mi się nasunęło po tym jak przeczytałem te posty). Limonko jak myślisz powinniśmy dalej ciągnąć tą sektę... znaczy stronę??? :lol: Trzeba uważać bo zegzorcyzmują nam serwery, a użytkownikom przyślą kanistry wody święconej. Ja tam by uniknąć wiecznego potępienia zniszczyłem już ołtarzyk ze zdjęciami szatańskiego, plugawego i bezwstydnego Pottera i leżałem przez godzinę krzyżem na podłodze (wijąc się ze śmiechu ale to chyba nieistotny szczegół). Szczerze mówiąc mam dość tego waszego wyimaginowanego fikcyjnego świata. Tak, Harry Potter to fikcja literacka, ALE jest to fikcja robiąca wodę z mózgu. Popatrzcie na siebie, wejdźcie na stronę główna, poczytajcie komentarze. Wy żyjecie Harrym Potterem, jest on dla was fikcją, ale jednak tworzycie ta stronę i robicie wszystko aby stał się on rzeczywistością. Zauważ, że nasza fikcja jest fikcją w miarę bezpieczną. Gorzej kiedy fikcja powoduje pobicie niemieckich reporterów, czy też reporterów TVNu. Jeszcze gorzej, kiedy fikcja bierze górę nad umysłem, powodując irracjonalne wierzenia w możliwość latania czy chodzenia po wodzie. W teletubisiach i władcy pierścieni występują postacie wątpliwej orientacji... Tinkiego już chcieli zamknąć ![]() a ponieważ nie jestem jakimś szurniętym A mówią, że tylko winni się tłumaczą... Życzę Wam sto lat życia abyście mieli czas zmądrzeć. Kto by chciał żyć długo, skoro już nigdy nie przeczytamy nowych przygód naszego Pottera??? 2 lata na zapamiętanie książek co do kropki i myślę, że targnę się na swoje beznadziejne życie w błocie i bezeceństwie... Mimo to przyjemność sprawiało mi odpisywanie na Wasze posty, a satysfakcję przynosiło wytykanie Wam błędów i wskazywanie prawidłowego toku myślenia. A ty co? Monopol na prawdę masz? Skoro WYTYKANIE (nie poprawianie czy pokazywanie) sprawia ci przyjemność to jesteś dość egocentrycznym człowiekiem (no i ten monopol na prawdę) Piszą tu także mądrzy ludzie ( jetinajt, syriusz, Miss Bagwell, Paladyn ) chociaż muszę przyznać, że odradzam im tej praktyki. Ej... a ja??? No tak, nie byłem widać wystarczającym obrońcą jedynej słusznej wiary (jetinajt... to nie do ciebie). Radzę Wam skończyć a ta farsą. Są ciekawsze fora. Niestety reszta uczestników częściowo, a kilku nawet w całości spełnia moje oczekiwania co do inteligencji ludzi piszących na tym forum. Masz jakiś kompleks dotyczący inteligencji? Do MENSY cię nie przyjęli czy co??? Limonka, nie dopisuj do tego postu żadnych złośliwych, czy głupich komentarzy, bo przy odrobinie szczęścia nigdy ich nie przeczytam, a pisanie ich świadczyć może o ślepej chęci afirmacji własnych czterech liter, braku gustu, smaku i honoru lub po prostu, że nie do końca przeczytałaś mój post. I znowu czuję się pominięty... czemu tylko Limonka zgarnia wszystkie pochwały??? Co do cytatu... radze zajrzeć do słownika i potrenować użycie w tekście słów: afirmacja, smak, honor. Poza tym: "de gustibus non disputandum est". Ja osobiście wolę nasz piękny, realny świat pełen miłości i Boga, od bzdurnej rzeczywistości, w której liczy się tylko prywata i to, kto pierwszy wyciągnie różdżkę. To w końcu kto z nas żyje w fikcyjnym świecie? I machając ręka do wszystkich innych, coraz głębiej brnących w to bagno nienawiści i bezwstydu Chciałem zdecydowanie zaprzeczyć pogłoskom, jakobyśmy słuchali Radia Maryja... Życzę szczęścia i rozumu I vice versa... głównie tego drugiego. Może jeszcze poczucia humoru ![]() NIE MA SPRAWIEDLIWOŚCI, JESTEM TYLKO JA.
Wygrywaj nagrody. to jest link polecający ![]() Kliknij tutaj, jeśli nie chcesz klikać linku polecającego |
|
|
Miss Bagwell |
Dodany dnia 07.03.2008 17:17
|
![]() ![]() Postów: 869 Dom: Brak przydziału Punkty: 2954 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 12.04.07 |
Chciałem zdecydowanie zaprzeczyć pogłoskom, jakobyśmy słuchali Radia Maryja... O wypraszam sobie: ja uwielbiam RM kiedy puszczają Mazurka o północy! ![]() Cóż Paladyn bądź też jedyny wygłosił zaiście piękną i merytoryczną mowę pożegnalną toteż wstaję z mojego niewygodne krzesła i biję brawo!B) Mnie w tym wszystkim interesuje powód jego odejścia... Bo jakby nie patrzeć to go cholera nie podał. ![]() Durnie, którzy wierzą nie wiadomo w co nie dadzą się przekonać nikomu i niczemu. Radzę Wam skończyć a ta farsą. Są ciekawsze fora. Niestety reszta uczestników częściowo, a kilku nawet w całości spełnia moje oczekiwania co do inteligencji ludzi piszących na tym forum. No wiesz na każdej stronie znajdą sie i dzieci Neo jaki tak zwana ''inteligencja'' (nie kojarzyć z inteligencja według definicji Kaczyńskiego!) Chciałbym również zauważyć pewna bezsensowność tego forum ( pewnych tematów ). Np.: temat chrześcijaństwo (Książki). Napisałem mądry post, udowodniłem bzdurność założeń użytkowniczki Serea ( sorry, ale nazwa taka, że nawet nie wiadomo jak to odmienić), potem pouczyłem Goszką co do sensu pisania postów i cisza. Temat traci sens. Odzyska go dopiero za kilka dni, kiedy to fanatyczny miłośnik HP, posiadający idiotyczna nazwę wynikającą ze zmiany, zdrobnienia itp. imienia jednego z bohaterów, napisze: Magia pasuje / nie pasuje do chrześcijaństwa., czyli to, co powtarza się w kółko setki razy. Po co taki cyrk? Jak chcecie wiedzieć takie rzeczy, to zróbcie ankietę, a tak, to ciągle piszą to samo. A kto powiedział , że magia i Potter wykluczają możność bycia wierzącym!?! Przecież to tylko książki!! Gdyby ludzie tak mieli patrzeć to pół świata byłoby atestami z powodu sympatii do książki i jej tytułowego bohatera :rol: Nie chce mi się już cytować dalej jego złotych myśli, aczkolwiek uważam, ze trochę cię (lub was) poniosło. Założyłeś , że wszyscy fani powieści Rowling to członkowie sekty ,którzy spotykają się podczas sabatu i omawiają strategie zlikwidowania mugoli... Nie lubię takie generalizowania i wkładania wszystkich do jednego wora. Wątpię czy ktokolwiek to lubi. O jeszcze to: (najśmieszniejsze) Piszą tu także mądrzy ludzie ( jetinajt, syriusz, Miss Bagwell, Paladyn ) chociaż muszę przyznać, że odradzam im tej praktyki. Hehe , stary no to już jest przegięcie. :lol: Mam ołtarzyk z Potterem i Malfoyem! ![]() P.S. Wiesz, mnie też jeszcze do niedawna osłabiały niektóre posty z tego forum , ale się trzymam jak rzep psiego ogona . A nadal mnie nie zbanowali mimo moich herezji . Głupi ma szczęście. B) Edytowane przez Miss Bagwell dnia 07.03.2008 17:22 Bjork ![]() All Is Full Of Love You'll be given love you'll be taken care of you'll be given love you have to trust it maybe not from the sources you've poured yours into maybe not from the directions you are staring at twist your head around it's all around you all is full of love all around you all is full of love you just ain't receiving... Siobhan Donaghy ![]() Ghost Full mug my friends certainly familiar Ah, hear that glitch say search the orbs Tree-ann said it his seize the circus Ram's wool that cause way a cricus Full mug my friends certainly familiar Warmy funny Anna say say maluska Sworn under an oath to war Sworn under an oath to war Phwoar so spirit smother me in Ah, hear that glitch fought and ought Fuel full fat her glass of milk Warm sitting here, sitting in bed Sworn under an oath to war Sworn under an oath to war Sworn under an oath to war Fever Ray If I Hard A Heart This will never end cause I want more More give me more give me more This will never end cause I want more More give me more give me more If I had a heart I could love you If I had a voice I would sing After the night when I wake up Ir17;ll se what tomorrow brings Ah ah ah ah ah ah ah Ah ah ah ah ah ah ah Ah ah ah ah ah ah ah If I had a voice I would sing Dangling feet from window frame Will they ever ever reach the floor More give me more give me more Cushion filled with all I found Underneath and inside just to come around More give me more give me more Ah ah ah ah ah ah ah Ah ah ah ah ah ah ah Ah ah ah ah ah ah ah If I had a voice I would sing ![]() The Knife - Heartbeats One night to be confused One night to speed up truth We had a promise made Four hands and then away Both under influense We had demons in To know what to say Mind is a razorblade To call for hands of above To lean on Wouldn't be good enough For me, no One night of magic rush The start of simple touch One night to push and scream And make believes. Ten days of perfect tunes The colors red and blue We had a promise made We were in love |
|
|
syrjusz |
Dodany dnia 06.04.2008 01:38
|
![]() ![]() Ostrzeżenia: 2 Postów: 37 Dom: Brak przydziału Punkty: -40 Ranga: Irytek Data rejestracji: 07.11.07 |
kinga1994 no tak twój post świadczy o doskonałej dojrzałości, inteligencji i akceptacji innych. Bo zasada ,,ja to lobię jeśli ktoś się ze mną nie zgadza jest głupi,, jest niezwykle mądra. Powinnaś się zastanowić czy twoja opinia zawsze jest jedyną słuszną!!!Weź pod uwagę fakt, że różni ludzie, w zależności od różnych czynników, mogą rożnie postrzegać świat. |
|
|
Hermiona1334 |
Dodany dnia 12.04.2008 14:16
|
![]() ![]() Ostrzeżenia: 1 Postów: 77 Dom: Brak przydziału Punkty: 787 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 09.03.08 |
Syriusz jak uwazasz ze ta książka nic ci nie daje to jeje nie czytaj i nie loguj się na stronach jej poświęconych:rip:Ja też przeczytałam wszystkie tomy i obejrzałam filmy uwazam,że ta ksiazka jest super![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 18.04.2008 13:29
|
![]() ![]() Postów: 41 Dom: ![]() Punkty: 1369 Ranga: Dorosły czarodziej Data rejestracji: 16.05.07 |
Ja wręcz uwielbiam książki HP! a w 100% zgadzam się z koleżanką powyżej po co się rejestrować skoro tak uważacie? Dla mnie Harry nie jest ani głupi może troszkę jest przemądrzały ale tylko tak sytwierdzam na podstawie paru sytuacji! jednak nadal go podziwiam, szanuję ....Styl książki może jest i prosty ale czysto, gładko się je czyta dla mnie bomba![]() Szczęśliwy człowiek jest wtedy, kiedy przestaje narzekać na problemy które ma, a zaczyna doceniać jak wiele ma ich za sobą
|
|
|
![]() |
Dodany dnia 29.04.2008 12:10
|
![]() ![]() Pochwały: 1 Postów: 11 Dom: ![]() Punkty: 48 Ranga: Charłak Data rejestracji: 25.04.08 |
Widze że niektórym nie podoba się temat ale mi pasuje i zaraz odpowiem na pytanie już nie moge się doczekać nie będe dalej pisał bo... Harry nie jest głupi ale lubiłem go kiedyś bardziej ale jak się dowiedziałem że byłtaki upity że policja do domu musiała go prowadzić ale jako aktor jest spoko ![]() |
|
|
Katara |
Dodany dnia 24.05.2013 18:41
|
![]() ![]() Postów: 7 Dom: Brak przydziału Punkty: 17 Ranga: Mugol Data rejestracji: 04.12.09 |
syrjusz napisał/a: Przeczytałam wszystkie części Harrego Pottera i zastanawiam się czy nie są to po prostu średnio inteligentne książki, których jedyną zaletą jest szybka, ciekawa akcja?? Piszcie, co myślicie na ten temat, czy te książki wnoszą coś nowego do naszego społeczeństwa, czy coś nam dają?? Czekam na wasze komentarze ![]() rozwijają nam wyobraźnię, syrjuszu. wzbogacają nas umyślnie. chociaż nie są to książki, jak "Księga Labiryntu", nad których sensem się zastanawiam |
|
|
![]() |
Dodany dnia 25.08.2013 15:08
|
![]() ![]() Postów: 103 Dom: ![]() Punkty: 429 Ranga: Nieustraszony Gryfon Data rejestracji: 25.07.13 |
Harry Potter to świetna książka. Po co ktoś, kto jej nie lubi zakłada konto na stronie dla tych, co ją lubią?! Harry'ego łatwo i przyjemnie się czyta. Czyli według niektórych to, że książkę czyta się łatwo to źle. -_- To nie są jakieś super mądre, ale nudne książki historyczne. Harry nie byłby skierowany głównie do dzieci, gdyby był trudny do czytania. Często zabawne fragmenty i to, że bohater nie jest bardzo mądry, tylko jest zwyczajnym człowiekiem ze swoimi wadami tylko dodają powieści uroku. Harry nie daje nam jakiejś wiedzy na określony temat (poza rozwijaniem wyobraźni), jego się czyta dla przyjemności. Bez urazy Paladyn, ale skoro nie podoba ci się banalny styl książki, to czemu jesteś na tej stronie? ?? Rozumiem, że wyrażasz swoje zdanie, ale gdybym ja nie lubiła stylu pisania Rowling nie byłabym na tej stronie... W HP nie ma długich opisów przyrody, jak we "Władcy pierścieni", nie ma trudnego stylu pisania, jak we "Starej Baśni". Harry jest po prostu bardzo wciągający, interesujący, a akcja jest płynna i łatwa do zrozumienia... Podejrzewam, że ktoś, kto ma podobne przekonania do Paladyna za chwilę zostawi pod moim komentarzem posta, który obrazi to co powiedziałam, skrytykuje HP itp.Niektórzy ludzie mogliby być milsi... Za tą wypowiedź pewnie też mi się dostanie. ![]() |
|
Podziel się z innymi: |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Przejdź do forum: |