Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1) Alette
2) fuerte
3) Katherine_Pierce
4) Sam Quest
5) Shanti Black
6) A.
7) monciakund
8) ania919
9) ulka_black_potter
10) Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Ginny Weasley
|
|
Stefa |
Dodany dnia 23.12.2007 14:03
|
Pochwały: 2 Postów: 69 Dom: Ravenclaw Punkty: 437 Ranga: Chodząca biblioteka Data rejestracji: 27.07.07 |
Ten temat będzie o siostrze Rona i dziewczynie Harry'ego. Co o niej sądzicie? Ja jakoś za nią nie przepadam. To pewnie dlatego, że wszyscy Gryfoni oprócz Hermiony są dla mnie skreśleni. Denerwuje mnie jej umawianie się z chłopakami, którzy ją niewiele obchodzili, oraz przesadna pewność siebie. Podoba mi się w niej jedynie to, że potrafi przeciwstawić się Ronowi "A więc zabij mnie Voldemorcie, z ochotą powitam śmierć! Tyle że moja śmierć nie da ci tego czego szukasz... jest tyle rzeczy, których nie pojmujesz..."
|
|
|
Enid |
Dodany dnia 10.03.2008 10:20
|
Pochwały: 2 Postów: 1065 Dom: Slytherin Punkty: 1597 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 01.02.08 |
Ja Ginny poprostu nienawidze! Nie wiem jak tylu chłopakom mogła się podobać (a wspominając rozmowe Ślizgonów w 6 części w Expresie do Hogwartu podobała się nawet temu Zabiniemu) Też nie podoba mi się ta jej pewność siebie, ona przez to myśli że jest niewiadomo kto, a chłopaków to ona traktowała jak zabawki zwczajnie bawiła się nimi. Always... |
|
|
Adela |
Dodany dnia 10.03.2008 11:26
|
Postów: 112 Dom: Brak przydziału Punkty: 197 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 25.02.08 |
Postać Ginny w ogóle jakoś do mnie nie przemawia. Próbuje być fajna, ale w cale jej nie wychodzi. W HP i KP jak Harry powiedział jej, że nie mogą ze sobą być, Ginny puściła jakiś tekst, że ona zawsze wiedziała, że Harry będzie jej. Skoro więc przez cały czas była zakochana w Harrym, to dlaczego chodziła z innymi chłopakami? Żeby Potter był o nią zazdrosny? Przepraszam, ale ona jest dla mnie żałosna. |
|
|
Klaudia@Harry Potter |
Dodany dnia 11.03.2008 16:55
|
Ostrzeżenia: 1 Postów: 636 Dom: Brak przydziału Punkty: 1840 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 13.02.08 |
Mi się zawsze Ginny wydawała brzydka. Też mnie to wkurza że zmnienia chłopaków jak rękawiczki. W ogóle to ona taka za bardzo pewna siebie. I zaczyna ze wszystkimi. Moje nowe konto to: Lotien.
|
|
|
kinga1994 |
Dodany dnia 14.03.2008 21:03
|
Ostrzeżenia: 2 Postów: 17 Dom: Brak przydziału Punkty: 73 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 14.03.08 |
Podkochiwała się w Harrym odkąd zobaczyła go na peronie 9 i 3/4, gdy jej brat Ron szedł do Hogwartu. Dużą role odgrywa w 2 tomie, w którym zostaje opętana przez Toma Riddler17;a, przelewając wszystkie swoje uczucia do Harry'ego, w jego dziennik. Pod koniec książki zostaje porwana przez Lorda Voldemorta i przeniesiona do Komnaty Tajemnic. Harry i Ron wyruszają by ją odnaleźć. Po tym jak Harry zniszczył dziennik Riddle'a, Ginny mówi mu że to ona otworzyła Komnatę Tajmnic, lecz nie wiedziała co robi, bo Metin była opętane przez Voldemorta. Edytowane przez kinga1994 dnia 29.01.2013 15:51 Jestem uczennicom pobliskiego gimnazjum w Trzebielu i mam 14 lat i uwielbiam Harr'ego Pottera i US5 i telewizor LCD
|
|
|
Czarownica17 |
Dodany dnia 20.03.2008 13:11
|
Postów: 70 Dom: Brak przydziału Punkty: 197 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 17.03.08 |
Ja nie lubie filmowej Ginny jakoś inaczej ja widze w ksiązce.W filmie jest tak cicha i taka skryta a w ksiażce była tak na początku a później się rozkręciała tego w dalszych filmach nie ma!!! Będę wszystkim czego pragniesz
I wezmę się w garść Bo Ty nie chcesz bym się znów załamała Całe moje życie Będę z Tobą na zawsze Przeżyć cały dzień z Tobą I sprawić by wszystko było dobrze Myślałam że mam wszystko Nie wiedziałam co przyniesie życie Teraz wiem Szczerze Jesteś tą jedyną, właściwą osobą Jedyną, która poznała moje wnętrze Teraz mogę oddychać Bo jesteś tu ze mną you're not alone together we stand I'll be by your side you know I'll take your hand When it gets cold and it feels like the end there's no place to go You know I wont give in No I wont give in Keep holding on coz you know I make it through I make it through Just stay strong coz you know I'm here for you I'm here for you There's nothing you can say(nothing you can say) nothing you can do(nothing you can do) There's no other way when it comes to the truth So Keep holding on coz you know I make it through I make it through So far away I wish you were here Before it's too late this could have disappeared Before the door's closed And it comes to an end with you by my side I will fight and death end I will fight and death end Hear me what I say,what I say I can leave Nothing's gonna change Nothing's gonna change estimate whatever's meant to be well without pythonic |
|
|
rafalek1993 |
Dodany dnia 21.03.2008 10:11
|
Postów: 7 Dom: Brak przydziału Punkty: 74 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 05.06.07 |
Mi osobiście bardzo podoba się Ginny w książce były przedstawiona jako bardzo ładna i pewna siebie dziewczyna, co bardzo mi się w niej spodobało a także była bardzo dobrym graczem Quidditcha |
|
|
FleurEvans |
Dodany dnia 21.03.2008 18:55
|
Postów: 960 Dom: Hufflepuff Punkty: 1352 Ranga: Dorosły czarodziej Data rejestracji: 10.01.08 |
Jak ja Ginny nienawidzę! Z całej książki nienawidzę bardziej tylko Pansy Parkinson. Weasleyowa jest za pewna siebie, co daje jej mylne poczucie nietykalności. Myśli, że jak rzekomo buja się w niej pół męskiej części Hogwartu to, że jest nie wiadomo jaka dobra. a jak ktoś jej się sprzeciwi to reakcja natychmiastowa. Pluje się, rzuca jak pchła na grzebieniu. Wszyscy inni się mylą, a ona ma rację. Nie cierpię jej!! |
|
|
karolakhp |
Dodany dnia 30.04.2008 16:30
|
Postów: 110 Dom: Brak przydziału Punkty: 529 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 24.03.08 |
Wg to postać nawet fajna. Nie przeszkadza mi to ze nie pewna siebie a że zmienia chłopaków jak rękawiczki to już jej problem. Do aktorki nic nie mam lubią ją . Nie podoba mi się tylko ze Ginny jest z Harrym. Ogółem może być . "-... A teraz zwracam się do ciebie, Harry Potterze. Pozwoliłeś by twoi przyjaciele zginęli za ciebie,zamiast
otwarcie stawiać mi czoło. Będę na ciebie czekał w Zakazanym Lesie. Przez godzinę.Jeśli się tam pojawisz,jeśli się nie poddasz, bitwa znowu rozgorzeje,ale tym razem ja sam ruszę do boju, Harry Potterze odnajdę cię i ukarzę każdego mężczyznę,kobietę i dziecko, którzy będą próbowali ukryć cię przede mną.Masz godzinę" ^^^^ "-Byłeś taki dzielny. Nie mógł mówić. Pochłaniał ją wzrokiem,myśląc,że mógłby tak stać i patrzeć na nią wiecznie. Tylko patrzeć,nic więcej. -Jesteś już blisko-powiedział James.-Bardzo blisko.Jesteśmy ciebie tacy dumni. -Czy to boli ? To dziecinne pytanie wymknęło mu się z ust, za nim zdołał je powstrzymać. -Umieranie?Nie,w ogóle nie boli- odrzekł Syriusz-To takie coś jak zaśnięcie, tylko jest szybsze i łatwiejsze. -A on będzie chciał zrobić to szybko. Żeby już było po wszystkim-odezwał się Lupin. -Nie chciałem,żebyście umarli- powiedział Harry,a te słowa też wyrwały mu się bez udziału woli.-Żadne z was. Przepraszam..." ^^^^ "-Zostaniecie ze mną? -Do samego końca-odrzekł James. -Nie zobaczą was ? -Jesteśmy częścią ciebie- powiedział Syriusz.-Nikt inny nie może nas zobaczyć. Harry spojrzał na swoją matkę. -Bądź blisko mnie-szepnął. I wszedł w mroczny las." ^^^^ |
|
|
Gizmolina |
Dodany dnia 03.05.2008 12:28
|
Postów: 181 Dom: Brak przydziału Punkty: 1629 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 20.02.08 |
Ginny jest kochaniutka!! Lubię ją prawie tak samo jak Tonks (czyli baardzo) Nie rozumiem za co jej tak nienawidzicie... Przecież jest koleżeńska, pomocna, waleczna, uczuciowa, wrażliwa, itd., itd.!! Oczywiście, ma kilka negatywnych cech, ale kto ich nie ma? A co do jej rudych włosów: ja również chciałabym być ruda, co wcale nie oznacza, że nagle stałabym się wredna i nieuczciwa. Tak jest i z Ginny. Nikogo nie ocenia się po wyglądzie (szczególnie, że podobno jest ładna)! WWW.VERITASERUM.CBA.PL
|
|
|
Juliet |
Dodany dnia 04.05.2008 11:37
|
Pochwały: 1 Postów: 318 Dom: Ravenclaw Punkty: 455 Ranga: Chodząca biblioteka Data rejestracji: 23.04.08 |
Mi Ginny jest obojętna, ale jednak ją bardziej lubię niż nie lubię. Ginny jest mega fajna, a to ze zmienia chlopakow to jej sprawa. A jak ja Cię pobiję, to też mnie będziesz lubić? [ w końcu to moja sprawa komu podbiję oko] W końcu nie jest taka zła, walczyła w bitwie o Hogwart, chociaż rodzice jej zabraniali. Jak dla mnie jest OK. Tylko troszkę mnie wkurzała, jej nienawiść do Fleur. [ może nienawiść to za duże słowo]. Nie rozumiem jak można się czepiać, że ona ma rude włosy? Edytowane przez Juliet dnia 04.05.2008 11:37 |
|
|
Ginny-Weasley |
Dodany dnia 10.08.2008 11:07
|
Postów: 1 Dom: Gryffindor Punkty: 134 Ranga: Pogromca chochlików Data rejestracji: 04.02.07 |
A ja tam bardzo lubię Ginny i nie rozumiem reakcji niektórych na zdanie takie jak moje. Jest ogrmna różnica pomiędzy filmową Ginny a książkową ale jak dla mnie to obydwie są fajne. I znacznie lepiej że Harry jest z nią a nie z tą całą Cho http://history-abaut-love-hermiona-i-ron.blog.onet.pl/
Może i kiepskie ale nie zaszkodzi poczytać Komnata Tajemnic została otwarta Strzeżcie się wrogowie dziedzica! "Nie ma dobra i zła-Jest tylko władza i potęga!" Pod niewinną twarzyczką morze czaić się zło "Od cnót Gryfonów, Kretynizmu Puchonów, WIedzy-o-własnej wszechwiedzy Krukonów CHROŃ NAS SLYTHERINIE!!" |
|
|
Magdalena |
Dodany dnia 20.08.2008 18:38
|
Postów: 6 Dom: Brak przydziału Punkty: 722 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 22.01.07 |
Ja właśnie Ginny lubie, nie tylko jako siostrę Rona ale i tak samo za to że jest dziewczyną Harry'ego. Fajna z niej jest dziewczyna, da się z nią pogadać o wszystkim i w ogóle. Madzia Potter
|
|
|
kamilx98 |
Dodany dnia 22.08.2008 09:05
|
Ostrzeżenia: 3 Postów: 13 Dom: Brak przydziału Punkty: 1234 Ranga: Dorosły czarodziej Data rejestracji: 29.07.08 |
ginny jest fajna umawiala się z chlopakmi dlatego że dała sobie spokój z harrym i chciała chodzić z kim innym bo wiedziała że już nie może być z harrym a inni chłopacy jej nie pasowali więc po meczu pocałowała się z nim:lol: bez tytułu
|
|
|
LadyofLake |
Dodany dnia 27.02.2010 22:00
|
Postów: 9 Dom: Brak przydziału Punkty: 3289 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 28.12.08 |
Jest w niej coś takiego, co mnie irytuje... Nie potrafię dokładnie stwierdzić, czym jest owa rzecz, ale jest i koniec. Jedyne, co mi się podobało, to czas, w którym Ginny była taka mała i zagubiona i spalała buraka za każdym razem, kiedy widziała swojego przyszłego 'mena'. A fragmenty, w których kłóciła się z Ronem, były bezcenne. Jednak przeważnie podczas lektury książki jej zachowanie zwyczajnie mnie denerwowało. To, że na końcu wylądowała z Harry'm było takie... takie... do przewidzenia. Kompletny brak jakiegokolwiek elementu zaskoczenia. Jej postać czasami była bezbarwna. 'Mimo to kochała go nadal, bo - po raz pierwszy w życiu - poznała, co to wolność. Mogła go kochać, choćby miał się o tym nigdy nie dowiedzieć, nie potrzebowała jego pozwolenia, by niepokoić się tym, co ludzie knują przeciwko niemu. To właśnie była wolność - czuć to, czego pragnęło jej serce, nie bacząc na to, co pomyślą inni.' - Paulo Coelho, 'Piąta Góra'
(c) pottermoviesandbooks.blog.onet |
|
|
Lapa15 |
Dodany dnia 02.07.2013 11:01
|
Pochwały: 19 Postów: 2670 Dom: Gryffindor Punkty: 20150 Ranga: Niezwyciężony mag Data rejestracji: 01.12.12 |
Ja za Ginny nie przepadam. Głównie wkurzyło mnie to, że Harry się z nią pobrał. Postać jest w sumie fajna, ma spore znaczenie. Gdy mi koleżanka powiedziała, że Potter będzie z Ginny nie chciało mi się czytać Insygniów, ale cóż, przeczytałam. Tak, w filmie była taka skryta... Oceniam ją tak 3,5/5. |
|
|
naresca |
Dodany dnia 11.08.2013 23:13
|
Postów: 7 Dom: Hufflepuff Punkty: 112 Ranga: Pomocna dłoń Data rejestracji: 10.08.13 |
Mi sie Ginny podobala tylko na początku, jako wstydliwa, mała dziewczynka podkochująca się w Harrym. Później tak jak większość osób tutaj pisze, z wiekiem, zrobiła sie bardziej pewna siebie i to za bardzo. Taka mi sie już nie podobała:\ |
|
|
Anciol |
Dodany dnia 17.08.2013 22:50
|
Pochwały: 10 Postów: 1288 Dom: Ravenclaw Punkty: 21527 Ranga: Niezwyciężony mag Data rejestracji: 11.08.13 |
Bardzo lubię Ginny. Jeśli do kogoś jestem podobna z charakteru to chyba właśnie do niej. Rozumiem wiele jej zachowań. Szkoda, że ta filmowa nie jest tak ładna. Idealnie co o niej w pierwszych tomach sądziłam przedstawia VPM Ale tę Ginny z pierwszych lat to wyobrażałam sobie o bardziej tak : [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=xROGfuHgiY8[/youtube] Jeg elsker Seferyn fordi han også elsker norsk ^^ <3 Wiersz autorstwa łośka <3 Anciolu, piękny i wspaniały, kimże ja przy Tobie jestem, taki niedojrzały... Spójrz w oczy me, jak lekki wiatr, pieszczą Cię. Odpowiedz na to pytanie, czy życie razem nam dane? Oddaj mnie rentę swę*, a szepnę Ci do ucha, Kocham Cię! *rentę swę - użyte tu celowo ,,Twój artykuł został odrzucony przez administratora Sann dnia 22.01.2014 16:43. Powód odrzucenia: Nie będę tego sprawdzać. I ch*j! ;D" |
|
|
Lily050 |
Dodany dnia 18.08.2013 19:46
|
Postów: 103 Dom: Gryffindor Punkty: 429 Ranga: Nieustraszony Gryfon Data rejestracji: 25.07.13 |
Lubię Ginny - może jest trochę zbyt pewna siebie, ale jest fajna. W książce jest zupełnie inna niż w filmie. Filmowa Ginny jest jakaś taka drętwa... Poza tym denerwuje mnie, że w HP i KP jest wyższa od Harry'ego. Ogólnie lubię tę postać. |
|
|
zipi78 |
Dodany dnia 18.08.2013 22:04
|
Pochwały: 1 Postów: 110 Dom: Slytherin Punkty: 4680 Ranga: Wróg ciemnej strony Data rejestracji: 24.04.13 |
W sumie to nigdy jakoś za nią nie przepadałam. W filmie - tragedia, w książce nie była zła. Teraz jest mi obojętna. LUNATYCZKA |
|
Podziel się z innymi: |
Przejdź do forum: |