Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Perełki wśród artykułów
|
|
paniczna |
Dodany dnia 03.12.2007 18:26
|
![]() ![]() Postów: 1743 Dom: Brak przydziału Punkty: 2258 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 20.03.07 |
Wiadomo że do Gryfindoru | Do Slyterynu | Do Hafelpufu | Zaś do Ravenklawu ![]() Nic dodać, nic ująć... Dobrze, że chociaż Hogwart poprawnie napisał. Edytowane przez paniczna dnia 03.12.2007 21:48 |
|
|
![]() |
Dodany dnia 03.12.2007 19:53
|
![]() ![]() Postów: 223 Dom: ![]() Punkty: 3941 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 03.08.07 |
Odpowiada się na zagadkę (chyba sfinksa do końca nie pamiętam)jest cały czas ta sama zagadka.Jeśli odpowiesz źle ....Koniec z tobą.... Ja nie chcę umierać, nie chcę... A tak na serio do PW Puchonów wchodzi się chyba przez OBRAZ. A co do tych pułapek to cyba opisał to na podstawie gry ,,Harry Potter i Komnata Tajemnic" |
|
|
![]() |
Dodany dnia 04.12.2007 15:02
|
![]() ![]() Pochwały: 1 Postów: 633 Dom: ![]() Punkty: 1070 Ranga: Prefekt Naczelny Slytherinu Data rejestracji: 06.06.07 |
Jeśli odpowiesz źle ....Koniec z tobą.... Świetne. Dłuższego artykułu nie mogłeś napisać. Chociaż jakieś informacje są, ale to za mało. |
|
|
![]() |
Dodany dnia 05.12.2007 16:47
|
![]() ![]() Pochwały: 3 Postów: 4328 Dom: ![]() Punkty: 12788 Ranga: Wielki Mag Data rejestracji: 27.03.07 |
To jest po prostu świetne ![]() ![]() Autor: karolina10 Temat: Karen Len i Harry Potter cz.1 Fragment: Przeczytajcie o historii niezwykłej dziewczynki. Treść: Treść: Było 6 lat po ataku na Harrego Pottera.Pewna dziewczynka nawet o tym nie wiedziała,chociaż była czarodziejką. Ale nawet o tym nie widziała. Miała rodziców mugoli. Ta historia opowiada o dzielnej dziewczynie, jej siostrze i o Harrym Potterze. Ale nie będę wam tego streszczać. Przeczytajcie. ROZDIAŁ 1 Był wieczór. Mama Karen kładła ją i jej sostrę spać. Karen ma 7 lat a jej siostra 5. Nikt tym domu nie wiedział o tym co stanie się za kilka godzin. - Idziemy spać Karen! - mamo muszę? Jest tak wcześnie! - Mówi Karen. - Musisz Musisz. Jutro masz ważny dzień. - a miała jutro rozpoczęcie zerówki. Więc poszła spać. Siostrze Karen, Wioletce chciało się spać więc zasnęła szybciej niż Karen. A ta przeczuwała że stanie sie coś złego. Miała glupi sen. Była w szkole tańca i wywijała siostrą. Ale nagle sen przerwał się. Usłyszała jakiś krzyk i przebudziła się. I wreszcie zobaczyła kto krzyknął. Przeraziła się. to nie był sen. Krzyknęła jej mama. I w pokoju nie byli już we trojke. Była też ogromna zjawa. - Avada kedavra! - Powiedziała celując patykiem w Karen. Musicie wiedzieć że Karen jest wyjatkowo zwinna i szybka. Gdy z patyka poleciało zielone światło, Karen odskoczyła na siostre która dopiero się obudziła. Lecz za Karen stała mama która nie była już taka zwinna, i ni zdążyła uciec. Światło trafiło ją prosto w pierś. I znieruhomiała. Karen nie wiedziała co sę stało, ale po chwili zrozumała.Nie miała czasu na smutki, ponieważ zjawa odwróciła sie już w ich stronę. Karen doskonale wiedziała co zamierza uczynić. błyskawicznie chwyciła siostrę i wybiegła z domu. Biegła prawie przez 10 minut aż padła na ziemię i zasnęła. ROZDZIAŁ 2 Karen otwiera oczy i widzi... miasto miasto którego zupełnie nie zna. Z mamą i siostrą mieszkają na jego skraju a w mieście bywają tak często jak chłopcy bawią się lalkami. Co ja mam teraz zrobić? Myśli. Nie znam miasta. - Karen? - Co? - mówi Karen - Chcesz iść do sierocinca? - co ty. Bo co? - patrz. - pokazała palcem na policjanta. - o kurcze - powiedziała Karen.- lepiej wiejmy! - nie i tak nas dogoni. - powiedziała Karen. Już niezdążyłyby uciec. - Co wy tu robicie? - zapytał policjant. - Mmy...? Idziemy po zakupy! - powiedziała szybko Karen co jej wpadło do głowy. - Po zakupy? - tak, po zakupy! - no dobrze. A gdzie mieszkacie? - mm... o w tamtym bloku! - aha. Pójde do waszej mamy i zapytam czy rzeczywiście idziecie po zakupy. - nie! To znaczy, tak! Tak! A ale mamy nie ma w domu. Wróci... wieczorem. - Aha. Na wszelki wypadek zabiore was ze sobą. - dobrze. - powiedziała martwym glosem Karen. Już idziemy. - i poszły bo nie miały innego wyjścia. Miały wielkie kłopoty. - Karen? - co?! - zezłościła się Karen. - Ciągle coś odemnie chcesz! - ale... co teraz z nami będzie? - zapytała cicho. - nie wiem. Wszystko pewnie się już wydało. I to wszystko przez... właśnie nie wiadomo kogo. Przez tą zjawe. To ona nas na to skazała. Dowiem się kto to i się zemszcze! - ale w tej chwili wszedł policjant. - to juz po nas. - szepneła karen kącikiem ust. - wasza "mama" mówi że was nie zna. Wiecie jak nieładnie jest kłamać? - tak. I proszę się nas nie czepiać! - ale grzeczniej prosze! - dobrze. - tak więc przeniesiecie się do sierocinca - (wiedziałam - mruknęła Karen) - a tam będziecie solidnie pracować. Jasne? - Tak - odpowiedziały dziewczyny. Nazwe je tak ponieważ czuły się wtedy jak nastolatki. Nie wiedziały dlaczego, ale tak było. ROZDZIAŁ 3 wkrótce przyjechały do sierocinca. Był on tak obskurny i mały jak tylko można! Na dodatek Sierociniec otaczał wielki mur przez który ciężko było się przedostać. Weszły i zobaczyły jak wogóle jest ciasno. Pokoje były każdy na 6 osób( każdy obskrobany). Było tak mało podawane do jedzenia, że wszyscy byli tutaj jak patyki. Łóżka były takie małe i cienkie, że każdy marzł pod nimi w nocy. I jeszce tak dużo wad że możnaby wymieniać przez całą strone. Najpierw zapoznały się z gospodyniami, a potem z kolegami. - wrzeszczały tak - nowe! nowe! Będzie co robić! - O tak! - Jak to? A to! - gdy wreszcie krzyki ucichły, gospodyni zaprowadziła je do pokoju. Powiedziała, że mają za 5 minut przyjść do kuchni. I tak sie zaczeło. Miesiące mijały, a Karen i Wioletka siedziały i były posłuszne. W końcu próbowały uciekać ale im to nie wychodziło. I dalej mijały i mijały i mijały. Mineło kilka lat. Karen ma już 11 lat a jej siostra 9. Wreszcie planowały porządną ucieczkę. Zamknęły sie w pokoju i obmyślały. - Tendy? Niee złapią nas. - A tendy? - Tak! Ale w nocy. - dobra! - postanowiły że zrobią to o 12 w nocy. Na wszelki wypadek. Czekały do wieczora. Jak zwykle obowiązki No tak. Ale wreszcie miały iść spać. Czekały i czekały. Wioletka o mało nie zasnęła. Aż wreszcie... wstawaj Wioletka! Już dwunasta! - Jestem zmęczona! - A chcesz wreszcie z tąd uciec? - Tak! Już idę! - nie drzyj się! - powiedzała zezłoszczona Karen. - idziemy. - Szły ostrożnie i powoli a cicho jak lisy. Ale ktoś nie umył naczyń i były tam brudne garnki. Niestety. Wioletka potrąciła jeden, spadł na ziemie, i narobił okropnego hałasu. - Co ty robisz! - szepnęła Karen. - wszystko popsujesz. - kto to? - usłyszały głos gospodyni. - A to wy! Łapać je! - w nogi! - i pobiegły ile sił do ustalonego wyjścia. - Przebiegły i... - udało się! Uf... ciąg dalszy niedługo. No początek krótki, ale potem będzie (myślę) dłuższe. |
|
|
paniczna |
Dodany dnia 05.12.2007 18:35
|
![]() ![]() Postów: 1743 Dom: Brak przydziału Punkty: 2258 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 20.03.07 |
Łóżka były takie małe i cienkie, że każdy marzł pod nimi w nocy. No to w tym sierocińcu naprawdę musi być strasznie, skoro dzieciaki śpią pod łóżkami ![]() Świetne dialogi <-- gdybym tylko mogła rozróżnić kto co mówi. |
|
|
![]() |
Dodany dnia 05.12.2007 19:52
|
![]() ![]() Pochwały: 3 Postów: 4328 Dom: ![]() Punkty: 12788 Ranga: Wielki Mag Data rejestracji: 27.03.07 |
Autor: mlydy Temat: Zakończenia ksiąrzek od pierwszej części do szóstej Fragment: to som małe streszczenia Treść: 1 część-Walka Harrego z Voldemortem 2 część- Walka Harrego z Bazyliszkiem 3 część- Walka Harrego z Dementorami 4 część-Walka Harrego z Voldemortem(cielesny) 5 część- Walka Harrego z Śmiercorzercami 6 część- Śmierć Dambledora |
|
|
![]() |
Dodany dnia 05.12.2007 20:41
|
![]() ![]() Pochwały: 12 Postów: 4033 Dom: ![]() Punkty: 19297 Ranga: Żywa Legenda Data rejestracji: 01.05.07 |
*spada z krzesła* Matko nie pomyślałam, że można popełnić tyle błędów w takich zdaniach i jeszcze napisać w ogóle coś takiego ;/ ![]() Ślizgonka Sawyer ![]() ![]() ![]() ![]() Kto jest smierciożercą? Ja! Ktoś o tym wie? Może rzucę na niego Avada Kedavra? Od cnót Gryfonów, kretynizmu Puchonów i wiedzy-o-własnej-wszechwiedzy Krukonów, chroń nas Slytherinie! Fanka: ~Lost (Zagubionych) ~Naruto ~Roofi'ego ~Marcina Mrozińskiego ~Kuby Werela ~Chada Michaell'a Murray'a ~Josha Holloway'a ~Justin'a Timberlake'a ~Sean'a Paul'a ~Patryka Różnieckiego ~Avril Lavigne ~Draco Malfoy'a ~Regulusa Black'a ~Syriusza Black'a ~Jacoba Black'a ~Jazz Jackrabbit'a 2 ~Gothic'a ![]() ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 05.12.2007 20:43
|
![]() ![]() Pochwały: 1 Postów: 633 Dom: ![]() Punkty: 1070 Ranga: Prefekt Naczelny Slytherinu Data rejestracji: 06.06.07 |
To (według mnie) nie są streszczenia ksiąrzek Co ty masz z ortografii? Bo według mnie zasługujesz na ocenę niedostateczną. som Fajne znasz słowa. Bo ja takich nie znam. Śmiercorzercami Czytałeś/czytałaś książkę? To chyba powinieneś wiedzieć jak to słowo się pisze. Dambledora To samo co wyżej. Jeszcze zapominasz o interpunkcji. Edytowane przez ![]() |
|
|
Dzieciol5 |
Dodany dnia 07.12.2007 10:00
|
![]() ![]() Ostrzeżenia: 4 Postów: 188 Dom: Brak przydziału Punkty: 444 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 29.06.07 |
Ten ostatni co napisal artykul,to ma chyba ogromna dyslekję |
|
|
Lestrange |
Dodany dnia 07.12.2007 11:54
|
![]() ![]() Postów: 1645 Dom: Brak przydziału Punkty: 1895 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 09.04.07 |
Muahahaha... *Leci na glebę* Te arty są powalające ;] Jak mogliście ich nie opublikować?! :lol: ![]() Anime Boys Lover <3 Moi ;* ~Moja koFFana Angela ;* Słoneczko mOOje ;* Mój n00bek, koczam ;** ~Moja koFFana Christinka ;* Ona mnie ciąga tuu x3 koczam ;** ~Moja koFFana Angelina ;** mOOj kfwiatek ;** OoO loovciam ;** itd. Dałam do zrozumienia, że takie rzeczy mnie denerwują? Evil. >3 |
|
|
Vayamess |
Dodany dnia 07.12.2007 13:56
|
![]() ![]() Postów: 718 Dom: Brak przydziału Punkty: 1822 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 29.11.07 |
dziewczynka nawet o tym nie wiedziała,chociaż była czarodziejką. Ale nawet o tym nie widziała. Miała rodziców mugoli Ale o tym też nie wiedziała!!! :mad: A miała jutro rozpoczęcie zerówki No, no, no ![]() ![]() Była w szkole tańca i wywijała siostrą To zdanie mnie najbardziej powaliło... Dosłownie spadłam z krzesła :smilewinkgrin::smilewinkgrin: tak więc przeniesiecie się do sierocinca - (wiedziałam - mruknęła Karen) Boże - policja zabiera dzieci do sierocińca za kłamstwa ![]() ![]() Łóżka były takie małe i cienkie, że każdy marzł pod nimi w nocy Powalające zdanie nr 2 ![]() ![]() Przebiegły i... - udało się! Uf... To po co czekały tyle lat? Równie dobrze mogły zrobić to parę lat temu? ![]() Nie no, czekam na kolejną część... I mówię poważnie. Błagam, Karolina10 napisz dalej... ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 07.12.2007 14:01
|
Jak widzę, w tym ostatnim artykule nie pojawiły się spację... Których nie powiem już, ile było. Edytowane przez ![]() |
|
|
Luna_9 |
Dodany dnia 07.12.2007 16:22
|
![]() ![]() Ostrzeżenia: 1 Postów: 297 Dom: Brak przydziału Punkty: 545 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 02.12.07 |
Moim zdaniem nie powinno się podawać nazw użytkowników tych"perełek". Bo po co komuś psuć reputacje na stronie. Jeśli będziesz pogrążać się w smutku 1 minute stracisz aż 60 sekund szczęścia
|
|
|
![]() |
Dodany dnia 07.12.2007 17:13
|
![]() ![]() Pochwały: 2 Postów: 3182 Dom: ![]() Punkty: 3380 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 14.05.07 |
Luna_9 napisał/a: Moim zdaniem nie powinno się podawać nazw użytkowników tych"perełek". Bo po co komuś psuć reputacje na stronie. Ja uważam wręcz przeciwnie.Jeżeli zgadzają się na publikację artykułów ze swoim nickiem,to dlaczego nie mają być publikowane tu tak samo?Użytkownicy wiedzą co piszą,a pisząc na koniec artykułu teksty typu: 'Proszę nie zwracać uwagę błędy,bo bardzo się spieszyłem'...to po prostu jest żałosne.Jak sie spieszysz,to nie pisz!Czas nie zając,nie ucieknie,można napisać kiedy indziej (czyt. jak będziesz miał czas). Przynajmniej takie jest moje zdanie na ten temat. Edytowane przez ![]() Oferuj pomoc tylko wtedy, kiedy możesz to spełnić, bo mało rzeczy gorszych jest od czczych obietnic. Bądź dumny, idź z prawdą przez życie, bądź rozumny - to pozwala być na szczycie. |
|
|
JuLLLieTTa |
Dodany dnia 07.12.2007 19:16
|
![]() ![]() Ostrzeżenia: 1 Postów: 58 Dom: Brak przydziału Punkty: 149 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 16.07.07 |
Z jednej strony zgadzam sie z Clover, ale mi sie wydaje ze jednak nie powinno sie podawac nicków autorów tych .. no . ciekawych .. tak ciekawych tekstów. Bo nie było by to dla nikogo miłe jezeli ktos sie z niego nasmiewa . Niech autor i administrator tylko wie kto to napisał. Tak mi sie wydaje , ze bedzie fer w stosuku do wszystkich. Przecierz nikt nie chcialby zeby jego art. sie tu znalazł. A ja na pewno![]() Zaprzyjaźnieni:
Smierciojadek RazorBMW sTWorEk93-93 Ron96 Mimbulus_Mimbletonia madzia_zaspa LunaLovegooood hemcia Hermionka_HP Jeśli ktoś chce zgłaszac sie na PW ![]() Posiadam: syrene imieniem Helena ![]() ![]() Kluby do których należe : W.E.S.Z Witch Sc czyli Stowarzyszenie czarodziejów-Katie Bell GD BG-skrytka nr 11 C.Z.W Klub zmarłych-James Potter Zakon Feniksa |
|
|
![]() |
Dodany dnia 07.12.2007 19:59
|
![]() ![]() Pochwały: 2 Postów: 3182 Dom: ![]() Punkty: 3380 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 14.05.07 |
JuLLLieTTa,ale (jak już mówiłam) użytkownik który pisze taką perełkę wie co pisze.Chyba,że takim artykułem chciał komuś zrobić na złość. Bo nie było by to dla nikogo miłe jezeli ktos sie z niego nasmiewa . No cóż,załóżmy,że taki artykuł zostaje zaakceptowany.No i co by było wtedy?Takie samo wyśmiewanie i krytyka w komentarzach,jak tutaj. Więc ja utrzymuję,że nicki powinny być podawane.Każdy użytkownik powinien pisać artykuł z włożeniem w to trochę serca,a nie pisać je 'na odwal'. Edytowane przez ![]() Oferuj pomoc tylko wtedy, kiedy możesz to spełnić, bo mało rzeczy gorszych jest od czczych obietnic. Bądź dumny, idź z prawdą przez życie, bądź rozumny - to pozwala być na szczycie. |
|
|
Esio |
Dodany dnia 08.12.2007 17:33
|
![]() ![]() Postów: 210 Dom: Brak przydziału Punkty: 424 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 08.09.07 |
Mądre te artykuly,nie ma co![]() |
|
|
JuLLLieTTa |
Dodany dnia 08.12.2007 21:10
|
![]() ![]() Ostrzeżenia: 1 Postów: 58 Dom: Brak przydziału Punkty: 149 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 16.07.07 |
Zgadzam sie z tobą ale to chyba niezbyt miłe. Nie mówie ze to jest złe, bo piszac art wiedza ze ich nick bedzie pokazywany, ale to nie jest miłe. Nikt raczej by nie chciał zeby go wysmiewano z powodu czegos co na pisał. Masz jednak racje ze ktos kto pisze powinien troszke nad tym popracowac![]() ***************** Mam tez pytanko ![]() Jak się robi zeby te napisy były tak zaznaczone na niebiesko?? ![]() Zaprzyjaźnieni:
Smierciojadek RazorBMW sTWorEk93-93 Ron96 Mimbulus_Mimbletonia madzia_zaspa LunaLovegooood hemcia Hermionka_HP Jeśli ktoś chce zgłaszac sie na PW ![]() Posiadam: syrene imieniem Helena ![]() ![]() Kluby do których należe : W.E.S.Z Witch Sc czyli Stowarzyszenie czarodziejów-Katie Bell GD BG-skrytka nr 11 C.Z.W Klub zmarłych-James Potter Zakon Feniksa |
|
|
![]() |
Dodany dnia 09.12.2007 23:24
|
![]() ![]() Pochwały: 12 Postów: 4033 Dom: ![]() Punkty: 19297 Ranga: Żywa Legenda Data rejestracji: 01.05.07 |
No Karolina ja oczywiście również czekam na kolejne części bo te (dosłownie) mnie powaliły ;] ![]() Ślizgonka Sawyer ![]() ![]() ![]() ![]() Kto jest smierciożercą? Ja! Ktoś o tym wie? Może rzucę na niego Avada Kedavra? Od cnót Gryfonów, kretynizmu Puchonów i wiedzy-o-własnej-wszechwiedzy Krukonów, chroń nas Slytherinie! Fanka: ~Lost (Zagubionych) ~Naruto ~Roofi'ego ~Marcina Mrozińskiego ~Kuby Werela ~Chada Michaell'a Murray'a ~Josha Holloway'a ~Justin'a Timberlake'a ~Sean'a Paul'a ~Patryka Różnieckiego ~Avril Lavigne ~Draco Malfoy'a ~Regulusa Black'a ~Syriusza Black'a ~Jacoba Black'a ~Jazz Jackrabbit'a 2 ~Gothic'a ![]() ![]() |
|
|
Wronek |
Dodany dnia 10.12.2007 18:20
|
![]() ![]() Postów: 45 Dom: Brak przydziału Punkty: 73 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 18.11.07 |
hahahahaha Krico wyślij to do "Śmiechu warte" (oprócz atra kroliny10) hehehehe :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol: hoho o lol no ormalnie co to za ludzie W piekle nie dają nic do jedzenia dlatego zawsze tak dużo jadłam na obiad HAHA to mnie powaliło i jeszcze to Pieśń weselna : Tdram tram pram tam hahaha śmiałem sie cały czas |
|
Podziel się z innymi: |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Przejdź do forum: |