Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
losiek13
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
|
Perełki wśród artykułów
|
|
Kerle |
Dodany dnia 20.08.2008 16:37
|
![]() Pochwały: 2 Postów: 37 Dom: RavenclawPunkty: 2002 Ranga: Praktykant w Ministerstwie Magii Data rejestracji: 12.06.08 |
Och nie obrażajcie Voldemorta, przecież to śrota jest... No, dzisiaj jest środa .Tekst jest fenomenalny, wogóle wszystkie perełki sa The Best, szkoda, że teraz ich mniej. Pamiątka ze strony:
Zarejestrowanych: 14,781 Najnowszy Użytkownik: Kerle ![]() I love her... ![]() ... and her... ![]() ...and him! ![]() SO MUCH <3 *** "W wieku sześciu lat chciałem zostać kucharką. Gdy miałem siedem - Napoleonem. Odtąd moja ambicja nie przestawała rosnąć, podobnie jak moja mania wielkości." - Salvador Dali "Magia nie zmienia zbytnio świata. Właściwie jeszcze bardziej go komplikuje. " - Joanne Kathleen Rowling "Życie jest niewiele warte, ale nic nie jest warte życia." - Andre Malraux "Pamiętasz ten moment, kiedy jako dziecko, w wieku koło siedmiu lat, malujesz obrazek i niebo to niebieski pasek u góry kartki? I wtedy przychodzi ten moment rozczarowania, kiedy nauczyciel mówi ci, że tak naprawdę niebo zajmuje cała wolną przestrzeń na rysunku. I to jest ta chwila, kiedy życie zaczyna być coraz bardziej skomplikowane i nieco nudniejsze, ponieważ zamalowywanie kartki na niebiesko jest raczej nużącym zajęciem." - Alan Rickman "Zawsze udawaj głupiego."- Terry Pratchett "Mówienie jest rzeczą głupców, milczenie - tchórzy, a słuchanie rzeczą mędrców." - Carlos Ruíz Zafón "Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy." - Éric-Emmanuel Schmitt "Jeżeli moja teoria względności okaże się słuszna, Niemcy powiedzą, że jestem Niemcem, a Francuzi, że obywatelem świata. Jeśliby miała się okazać błędna, Francja oświadczyłaby, że jestem Niemcem, a Niemcy, że jestem Żydem. "- Albert Einstein "Nie pragnij być lepszym od innych, najpierw bądź samym sobą." - Fiodor Dostojewski "To co oczywiste, przeczytaj jeszcze raz." - Piotr Szreniawski "Kłopot z życiem polega na tym, że nie ma okazji go przećwiczyć i od razu robi się to na poważnie." - Terry Pratchett "Nie ma pokoju bez sprawiedliwości, nie ma sprawiedliwości bez przebaczenia." - Jan Paweł II (Karol Wojtyła) "Patrząc na ciemność lub śmierć boimy się nieznanego - niczego więcej." - Joanne Kathleen Rowling |
|
|
|
| lenne |
Dodany dnia 20.08.2008 17:13
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Postów: 945 Dom: Brak przydziału Punkty: 1184 Ranga: Prefekt Naczelny Data rejestracji: 13.07.07 |
Neonki z dnia na dzień coraz strasze, coraz madrzejsze i już mało kto głupoty wypisuje. Zwłaszcza jeśli w swojej nieświadomości niechcący przypałęta się na ten temat i zobaczy, co się tu dzieje. |
|
|
|
Ginny_Weasley12 |
Dodany dnia 30.08.2009 12:57
|
![]() Pochwały: 2 Postów: 5671 Dom: SlytherinPunkty: 7696 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 13.02.07 |
Hej, co wy chcecie od biednej Anny Gran... Cos tam cos tam? ![]() Aż trudmno uwierzyć, że taka młodzież jest wśród nas. d ![]() Draco&Hermiona - mówię NIE! Dołącz. Być może istnieją czasy piękniejsze, Ale te są nasze. Ciąg dalszy w profilu. Jestem fanką Kurzego Wylotu oraz Brudnego Odbytu. Wiedzcie, że to jedna i ta sama osoba. ;D [O]ld [G]ood [S]tyle of H-P.net *Angela *Angelina *Mimid *Christina *Śmierciojadek *Lestrange *Essi *Adzilla *Wera *Lenne *Hemcia *Nacia *filis ![]() Od cnót Gryfonów, Kretynizmu Puchonów, Wiedzy-o-wlasnej-wszechwiedzy Krukonów, chroń nas Slytherinie! ![]() Śmierciożerca ![]() Trzeba żyć, a nie tylko istnieć. ![]() Mój ulubieniec, a siatkówka to moje życie! |
|
|
|
Anix |
Dodany dnia 04.06.2012 14:40
|
![]() Pochwały: 3 Postów: 676 Dom: SlytherinPunkty: 4196 Ranga: Fascynat Czarnej Magii Data rejestracji: 12.04.07 |
Chyba czas odświeżyć perełki. ![]() Autor: IzuniaGinny Temat: Hermiona Granger/Emma Watson Opis: Jak się zmieniła mała 11-letnia dziewcznka w piękną dorosłą kobietę. Treść: Gdy Hermiona Granger(Emma Watson ) w wieku 11 lat zaczęła występowac w filmie Harry Potter i Kamień Filozoficzny tak jak i Komnacie Tajemnic wydawała się małą i nie doświadczoną można powiedziec aktorką. Na pierwszy rzut oka wydawała się rKujonkąr1; , której nikt nie lubi , dlatego że pochodziła rodziny mugoli(jej rodzice na co dzień pracowali jako dentyści).Lecz jak się zaprzyjaźniła z Harrym i Ronem moim zdaniem zmieniła się . W trzeciej części o Harrym Potterze Hermiona można tak powiedziec że wyglądała doroślej miala w tedy ok. 13-14 lat. W czwartej części wyglądała bardzo ładnie np. jak wybralą się na bal Bożonarodzeniowy z Wiktorem Krumem, za którym Harry i Ron nie przepadali. W piątej i szóstej i siódmej częsci zmieniała się tak bardzo że nie da się ego ipsac. Uboga treść i ortografia nie zabija aż tak, jak ostatnie zdanie
|
|
|
|
En-Ki |
Dodany dnia 04.06.2012 20:42
|
![]() Pochwały: 3 Postów: 25 Dom: GryffindorPunkty: 1728 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 11.10.10 |
Widziałem to dzisiaj, mialem dać na hpn.pl jak czytalem myslalem ze j*bne Aikido nie jest sztuką niszczenia lecz sztuką życia, dobroci, pokoju oraz miłości natury.
~O'sensei Morihei Ueshiba (1883-1969) |
|
|
|
losiek13 |
Dodany dnia 04.06.2012 22:38
|
![]() Ostrzeżenia: 2 Pochwały: 33 Postów: 2832 Dom: RavenclawPunkty: 34226 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 19.06.08 |
En-Ki napisał/a: Dodawanie tego tutaj, raczej nie ma sensu, bo i tak nikt tego poza nami nie zobaczy... Widziałem to dzisiaj, mialem dać na hpn.pl jak czytalem myslalem ze j*bne ![]() ![]() Always ![]() |
|
|
|
losiek13 |
Dodany dnia 23.09.2012 16:54
|
![]() Ostrzeżenia: 2 Pochwały: 33 Postów: 2832 Dom: RavenclawPunkty: 34226 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 19.06.08 |
Forum działa, więc można już dodawać ;d Świeżutka perełka z dzisiaj, nadesłana w liczbie dwóch egzemplarzy. Autor: Matrix_nevil3 Temat: Azkaban Fragment: Opowiem pare słów o Azkabanie. Treść: Azkaban-wiezienie dla czarodziejów i czarownic.To z niego m.i.n uciekł Suriusz Black skazany na pocałunek dementora.W Azkabanie m.i.n zamykają za: -nielegalne użycie czarów -za użycie zaklęcia niewybaczalnego -za atakowanie obojętnie jakich pracowników Ministerstwa Magi bez powodu.W piątej części Harrego Pottera z Azkabanu uciekło kilkoro śmierciożerców, a w nich Bellatrix. Dziękuje za przeczytanie i pozdrawiam! Fajnie, że za środek lokomocji przy ucieczce, Śmierciożercy użyli piątej części "Harrego". Super, że na dodatek w nich udało się jeszcze zwiać Bellatrix! ![]() Always ![]() |
|
|
|
Sann |
Dodany dnia 23.09.2012 21:17
|
![]() Pochwały: 5 Postów: 843 Dom: RavenclawPunkty: 16701 Ranga: Żywa legenda Data rejestracji: 12.11.10 |
Jak oni to zrobili!? Już to widzę - książka, kilkoro śmierciożerców i Bella W NICH! Czujecie to? British English & The Lord of the Rings - moje dwie największe miłości <3 "All that is gold does not glitter, Not all those who wander are lost; The old that is strong does not wither, Deep roots are not reached by the frost. From the ashes fire shall be woken, A light from the shadows shall spring; Renewed shall be blade that was broken, The crownless again shall be king." ~ J.R.R. Tolkien "All we have to decide is what to do with the time that is given to us..." ![]() "Tłumaczenia są jak kobiety: te wierne nie są piękne, a te piękne nie są wierne." "Moja Mistrzyni Tłumaczeń" ~ Łoś :* "Moja Guru angielskiego" ~ Sef :* ![]() ![]() "Kasia została rozjechana walcem na drodze, czy jej rodzinie przysługuje roszczenie o naprawienie szkody?" - czyli jak wytłumaczyć laikowi, co to są kazusy. ~ Alette :* Do Heleny "Przebiegasz palcami po stronach, Co niosą oświaty kaganek. Spoczynek Ci obcy jest nocą, Twój wieczór to dla innych ranek. Boleśnie odrywasz głowę, Znad ksiąg w pozłacanych ramach. I wiesz, że jest jedna odpowiedz, Na wszystko co masz dziś w planach. I chociaż chcesz się zatrzymać, Nie możesz, gdy już go posiadasz, I chociaż stroisz nim głowę, Na nic nie odpowiadasz. Czy możesz być lepsza od innych? Jak dorównać ideałowi? Dlaczego nikt nie dostrzega, Tego rodzaju niedoli? Jak masz się czuć dumna, Gdy czujesz się gorsza lub inna. Jak dusza Twa dużo słabsza, Ma zostać ciągle niewinna? Czy można Ci wybaczyć Że kochasz to co nie Twoje? Choć masz ogromną urodę Nie nią chcesz czynić podboje. Słabość do przedmiotów, Tak dobrze wszystkim jest znana. Lecz ciągle nosi piętno, Dla wielu jest zakazana. Porzuć więc swoje marzenia, Gdy jeszcze nie jest za późno. Kochaj to co masz od losu, Nikt nie dał Ci nic na próżno." ~ Anciol z dedykacją dla mnie <3 ![]() |
|
|
|
Alette |
Dodany dnia 24.09.2012 09:04
|
![]() Pochwały: 18 Postów: 7186 Dom: HufflepuffPunkty: 59643 Ranga: Poziomka! <3 Data rejestracji: 29.03.09 |
Jak to atakowali bez powodu... może oni mieli powód - może zobaczyli w nich swojego byłego chłopaka, może oni brzydko wyglądali i psuli krajobraz, a może atakujący poczuł w tej chwili nieodparte pragnienie zabijania... powód jest zawsze. No tutaj mi nie pasuje ta praca, bo tak poza tym jest fantastyczna. Najlepsza jaką czytałam xp ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kazui <3 ![]() W zasadzie lepiej tkwić w słodkiej niewiedzy. Umiejętność braku myślenia i brak odczuwania tego braku, w połączeniu z brakiem myślenia o myśleniu i przekonaniem, że się wszystko dobrze przemyślało jest darem, który posiadają tylko wybrani. Im więcej wiesz, tym mniej rozumiesz, więc w zasadzie lepiej nic nie wiedzieć i mieć święty spokój. Dziękuję Wilenie za cudowny wiersz o moich Rycerzykach <3 Za siedmioma górami, za siedmioma lasami Żył sobie Racław z rycerzykami. Wielu ich tam było, innej maści każdy, Jednak każdy spośród nich był bardzo odważny, Choć nie tak jak Racław - mąż najlepszy w świecie, Rozpalający serce niemal każdej kobiecie, Lecz kochając jedną, tę spoza Lagary, Którą owładnęły miłości jego czary I wyczekuje tylko kiedy się zobaczą... Ale koniec historii! Nie za to mi płacą. Wracając do Lagary, żyła tam Liliana, Która, chociaż nieporadnością owiana I znana w otoczeniu z niechęci do koni, Nie bała się prawie dzierżyć w ręku broni. Gdy tylko nadszedł rozkaz, wskoczyła na konia. Mając u swego boku Gaję, Aarona, Fomę i Milana, a przed sobą zadanie, Ruszyła, nie bacząc, czy coś jej się stanie. Jednak Racława niestety przy nich nie było, A szkoda, bo to by się lepiej skończyło. Zamiast niego, Nadar przewodził tej grupie I chociaż zdawało się, że ma wszystko w dupie, Doprowadził ich całych do kapitana, Nie mającego nic z Narnią wspólnego - Kasjana, Który miał przy sobie ogiera wspaniałego, Nawet dla stajennych nieprzyjemnego, Z piękną grzywą i gracją, jakiej więcej miało Jedynie zgrabne, Racławowe ciało... Co było z Aaronem? Z ostrzem w jego dłoni? I Lilianą? Jak z jej podejściem do koni? Co z zaciętą Gają? Co z nadętym Milanem? Potwornym ogierem wraz z jego panem? Co z Fomą? Jak żyje? I jak jego rany? Kiedy tego wszystkiego dowiedzieć się mamy? Gdy tylko na Alette wielka wena spłynie. Może nigdy, może jutro, może w czarnej godzinie, Byle, jak to nastąpi, napisała wreszcie O Racławie i jego kochanej niewieście. Authors act like they are sorry for killing characters but really they are like this... ![]() ![]() ![]() Lista ficków, które przeczytałam i polecam Miniaturki "Nieszczęśliwa historia" ulki_black_potter "Czterdzieści pięć" Barloma "Pierwsza ofiara" Katherine_Pierce "Przemyślenia" Wileny Romus Przyjaciołom, których już nie ma Fuerte "Zazdrość według Hermiony Weasley" Sam Quest "Glizdogon" Nieoryginalnej "Las mnie wzywa" Klaudek884 "***" Zirael Serie "Trudny wybór" Penelope "Jako w piekle, tak i na ziemi" Christiny "Proszę, powiedz moje imię" Only Dream "Między wierszami" Fuerte Drabble "Znalezisko" Ann "Miłość" Wioletty "Bogini" ulki_black_potter Poezja "Feniks" Wileny Romus "Na chwałę! Na honor!" Ann "Zwariował!" Wileny Romus "Wspaniały i Starożytny Hymn Rodu Black" Ann ![]() "Niewiele rzeczy ma na człowieka tak wielki wpływ jak pierwsza książka, która od razu trafia do jego serca. Owe pierwsze obrazy, echa słów, choć wydają się pozostawać gdzieś daleko za nami, towarzyszą nam przez całe życie i wznoszą w pamięci pałac, do którego, wcześniej czy później... i nie ważne, ile w tym czasie przeczytaliśmy książek, ile nowych światów odkryliśmy, ile się nauczyliśmy i ile zdążyliśmy zapomnieć... wrócimy." Carlos Ruiz Zafon ![]() Oglądam chińskie bajki, czytam romanse a ciasto najbardziej lubię surowe. Pozdrawiam wszystkich, których karmiłam, a szczególnie tych, którzy z tego powodu cierpieli. Lubię gotować dla Gne, której wszystko smakuje i Ciemka, któremu śmierdzą (gotowane!) jajka. Piję herbatę koło kibla z Ang, o miłości rozmawiam z Pene, śpię na podłodze Ulki albo na kolanach Christiny. W moim sercu zawsze jest miejsce dla tych, z którymi obieram ziemniaki. Pozdrawiam mistrza otwierania zamków Sam i specjalistę od łowienia smerfów Katherine ... a kiełbasa to najbardziej smakuje mi u Pauli love ![]() |
|
|
|
losiek13 |
Dodany dnia 17.12.2012 11:53
|
Posucha w nadesłanych materiałach, ale dzisiaj trafiła się perełka ;] Chyba miał to być artykuł, ale coś się komuś pomyliło... "Temat: czy syriusz został zabity avadą kedavrą Treść: bellatriks w filmie zabiła syriusza avadą kedawrą a w książce był o jakimś czerwonym promieniu jeżeli ktoś wie jakie to było zaklęcie niech pisze w komentarzu" Właśnie, piszcie ![]() ![]() Always ![]() |
|
|
|
| Nacia |
Dodany dnia 06.02.2013 20:16
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 1 Postów: 3664 Dom: Brak przydziału Punkty: 3252 Ranga: Fascynat Czarnej Magii Data rejestracji: 27.08.07 |
Hahaha, Syriusz na pewno został zabiy Expeliarmusem. Chociaż nie, wtedy Belcia miałaby zielony promień a nie czerwony. A może to była krew? :O Nieważne, piszcie, piszcie. Life is wasted on the living ![]() |
|
|
|
jackpotter |
Dodany dnia 07.02.2013 14:14
|
![]() Pochwały: 1 Postów: 11 Dom: RavenclawPunkty: 85 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 18.01.13 |
Omg, w książce Syriusz dostał drętwotą i wpadł za zasłonę.. |
|
|
|
losiek13 |
Dodany dnia 07.02.2013 14:58
|
A może by tak jakaś dłuższa wypowiedź? Nie wiadomo jakie to było zaklęcie. Nie ma nawet wspomnienia o jego kolorze. Jedyna informacja jest taka, że promień trafił go prosto w klatkę piersiową. ![]() Always ![]() |
|
|
|
gne |
Dodany dnia 07.02.2013 16:14
|
![]() Pochwały: 24 Postów: 3001 Dom: RavenclawPunkty: 23582 Ranga: Niezwyciężony mag Data rejestracji: 29.08.07 |
To teraz ja. Perełka odrzucona już dawno temu, autor nieznany. Treść zachowała się w archiwum rozmów na fb. : P Miłego czytania ![]() Czy Lord V. żyje? Proszę pomóżcie! Obecnie dużo osób twierdzi, że Harry raz na zawsze pozbył się Lorda V. Ale czy napewno? Jak wiadomo z siódmej części przygód naszego bohatera, doszło do bitwy w szkole magii i czarodziejstwa. Śmierciożercy wraz z czarnym panem napadli na szkołę tylko po to, by sam Lord V. mógł odnaleźć i zabić Harrego. Bitwa do której doszło była masakryczna. Nausczyciele szkoły rzuzali zaklęcia ochronne na szkołe, powołali posągi do życia, starsi ucznie wraz z nauczycielami i zakonem walczyli zśmierciożercami. Zginęło wielu uczniów w tym: Fred lub jego brat bliźniak(dokońca nie wiem który), Lupin wraz z swoją żoną i wiele, wiele uczniów, którzy zostali zaatakowani przez śmierciożerców, olbrzymów i wilkołaka(nie Lupina). Lecz zginęło też kilku śmierciożerców. Gdy pierwsza połowa bitwy się skończyła, Harry miał się stawić w zakazanym lesie, by zmierzyć się z Lordem V. Przed tym jak to się stało Lord V. zabił nauczyciela eliksirów, ponieważ czarna różdżka nie była mu posłuszna tylko nauczycielu eliksiru, ponieważ to on zabił byłego dyrektora, który był jego właścicielem. Lecz to nie on był właścicielem różdżki tylko Drako M. bo to on rozbroił byłego dyrektora. Lord V. tego nie wiedział. Harry i jego dwójka najlepszych przyjaciół widzieli to wszystko, ponieważ ukryli się we wrzeszczącej chacie, gdzie owe morderstwo miało miejsce. Po zabiciu, kiedy Lord V. wyszedł, Harry podszedł do konającego nauczyciela, a ten mu powiedział, by wziął jego łze. Harry to uczynił, wiedział, że to jest wspomnienie nauczyciela, które musi dać do myślodśewni. Harry w momencie umierania nauczyciela, nie widział już w nim wroga, lecz najlepszego przyjaciela. Został aż do ostatnich chwil życia. Po wszystkim poszedł do myślodśewni i wlał krople łzy do naczynia z dziwnąsubstancją i włożył głowe do niego. Od razu zobaczył wspomnienie nauczyciela, co dziwne była tam matka naszego bohatera. Harry był zszokowany bo i ojciec się pokazał, lecz dzielnie oglądał dalej. Wspomnienie pokazało dlaczego nauczxyciel tak bardzo nie nawidził jego ojca. Przyczyna była prosta. Nauczyciel za młodości zakochał się w jego matce, lecz gdy, pewnego razu wpadł na kawał jego ojca, zrobił błąd. Ojciec Harrego podrzucił czarami do góry nogami, a matka Harrego chciała mu pomóc. Wszyscy się śmiali, że dziewczyna musi mu pomagać, więc on na nią krzyknął i już więcej sie nie spotkali. Następne wspomnienie było o rozmowie, nauczyciela z byłym dyrektorom. Nauczyciel mówi żeby dyrektor za wszelką cene chronił dom matki Harrego przed czarnym panem. Następne wspomnienie: naucziciel eliksirów trzymający na rękach już umarłą matke Harrego i płaczący. Następne wspomnienie już po śmierci dyrektora: nauczyciel rozmawia z portretem byłego dyrektora i pokazuje mu, że jego patronus jest taki sam co matki Harrego. Były dyrektor mówi mu, że w pewnym czasie musi powiedzieć jemu, Harremu, że to on jest ostatnim, szóstym horkruksem. Harry wynurzył głowe z naczynia i z szokowany zszedł na dół. Po rozmowie z jego dwójką przyjaciół i opowiedzieniem im co widział, ruszył do zakazanego lasu, by spotkać się z Lordem V. Dał się tam zabić, lecz Lord V. nie zabił Harrego, tylko horkruksa. Harry gdy był nie przytomny rozmawiał z duchem byłego dyrektora, który mu wszystko wyjaśnił. Gajowy szkoły niósł Harrego, a kiedy tylko staneli przy nauczycielach i uczniach, Harry żywy i sprawny stoczył się z rąk gajowego i rzucił się na Lorda V. doszło do wielkiej bitwy którą Harry zwyciężył z pomocą przyjaciela z dormitorium, który był troche mało odważny w niektórych częściach i miał niezapominajkę w pierwszej, to on zniszczył Nagini, szóstego horkruksa, co przyczyniło się do śmierci Lorda V. co można rozważać czy on nie był by wybrańcem. Ale gdy walka się skończyła, to Lord V. zmienił się w to , czym był w czwartej części przygód Harrego. Stał się dziwnym i obrzydliwym bobasem z łuskam na twarzy, lecz czy umarł? Jest wiele twierdzeń, że go gdzieś zamknęli, lub że ministerstwo ostatecznie go zabiło za pomocą Dementorów. Ja sam osobiście uważam, że on zginął, ponieważ tak jak w czwartej części musiał by mu ktoś ciągle podawać jedzenie, przynosić picie, pielęgnować, którą role wtedy miał Glizdogon. Ale też nie sądze, by ktoś miał ochote na pielęgnowanie go, lecz i ministerstwo magii nie pozwoliło by mu żyć za takie wykroczenie w prawie i za takie morderstwa których dokonał, a na dodatek trzema pamiętać, że napadł na szkołe magii i czarodziejstwa. Więc te wykroczenia biły wszystko na głowę, lecz gdyby tak się zastanowić, to mogli go zamknąć w żelaznym pudle, lb czymś w tymi stylu i podając mu eliksir wymusić, po co dokładnie robił te rzeczy, jak tego dokonał i chyba najważniejsze, jak mu się udało podzielić swoją dusze aż na sześć horkruksów. Mogli by też wykorzystać jego metody na dementorów, by byli im jeszcze bardziej posłuszni, a potem by mogligo zabić. Lecz mogli by też z niego wydusić, skąd wie o miejscach w szkole magii i czarodziejstwa, o których nawet nie wiedział były dyrektor, jak te miejsca odnalazł, jak odnalazł komnate tajemnic. To bardzo ciekawe rzeczy, które nie jedno by zmieniło. Ministerstwo mogło by też za jego pomocą odnaleść przydatne pokoje w szkole, by je wykorzystać, a nawet znaleźć coś nowego. koniec. Trudno mi wybrać ulubiony moment. Kandydaci: Bitwa do której doszło była masakryczna. Zginęło wielu uczniów w tym: Fred lub jego brat bliźniak Przed tym jak to się stało Lord V. zabił nauczyciela eliksirów, ponieważ czarna różdżka nie była mu posłuszna tylko nauczycielu eliksiru, ponieważ to on zabił byłego dyrektora, który był jego właścicielem. Lecz to nie on był właścicielem różdżki tylko Drako M. bo to on rozbroił byłego dyrektora. Lord V. tego nie wiedział. Chyba zwycięzca : D Ojciec Harrego podrzucił czarami do góry nogami, a matka Harrego chciała mu pomóc. Harry żywy i sprawny stoczył się z rąk gajowego i rzucił się na Lorda V. doszło do wielkiej bitwy którą Harry zwyciężył z pomocą przyjaciela z dormitorium Edytowane przez gne dnia 07.02.2013 16:15
![]() |
|
|
|
Goszka |
Dodany dnia 07.02.2013 16:26
|
![]() Pochwały: 4 Postów: 619 Dom: SlytherinPunkty: 15017 Ranga: Żywa Legenda Data rejestracji: 09.11.07 |
Wyczuwam talent pisarski. Zwłaszcza po zdaniu, które brzmi Nauczyciel za młodości zakochał się w jego matce, lecz gdy, pewnego razu wpadł na kawał jego ojca, zrobił błąd... Ja bym dała W. ![]() ![]() |
|
|
|
gne |
Dodany dnia 07.02.2013 18:03
|
![]() Pochwały: 24 Postów: 3001 Dom: RavenclawPunkty: 23582 Ranga: Niezwyciężony mag Data rejestracji: 29.08.07 |
Wyczuwam talent pisarski. Zwłaszcza po zdaniu, które brzmi Nauczyciel za młodości zakochał się w jego matce, lecz gdy, pewnego razu wpadł na kawał jego ojca, zrobił błąd... Ja bym dała W. Nie zwróciłam wcześniej uwagi na to zdanie, a to prawdziwa perełka. : D Ciekawe jaki kawał to był. Noga, głowa, a może nawet cała klatka piersiowa z nogami? Wyobraziłam sobie kawał mięsa leżący na błoniach ![]() Ja sam osobiście uważam, że on zginął, ponieważ tak jak w czwartej części musiał by mu ktoś ciągle podawać jedzenie, przynosić picie, pielęgnować(...) zmieniać pieluszki... Jestem pod wrażeniem wyobraźni^^ ![]() |
|
|
|
Goszka |
Dodany dnia 07.02.2013 20:39
|
![]() Pochwały: 4 Postów: 619 Dom: SlytherinPunkty: 15017 Ranga: Żywa Legenda Data rejestracji: 09.11.07 |
Nikt już nie pisze takich długich, wyczerpujących tekstów... A szkoda : D. (...) lecz gdyby tak się zastanowić, to mogli go zamknąć w żelaznym pudle, lb czymś w tymi stylu i podając mu eliksir wymusić, po co dokładnie robił te rzeczy, jak tego dokonał (...) Hahaha, zamknąć Voldemorta w żelaznym pudle, genius. ![]() ![]() |
|
|
|
losiek13 |
Dodany dnia 11.02.2013 22:33
|
Czasami zdarzają się takie - czarne perły ;D Wy ****E ZA****NE ! Tak, mówię do was po****ni administratorzy ! W pierwszym koncie byłam w Ravenclawie, a bardzo tego nienawidziłam. Założyłam nowe konto i co ? I **** ! W 2-gim koncie byłam w Gryffindorze, bo bardzo tego pragnęła, ale nie, bo **** jedne - administratorzy, musieli węszyć i znowu mnie dali do tego PO****ONEGO Ravenclawu ! I jeszcze do tego jestem w Azkabanie ! CHU***************EEEEEE !!!!!! I wiecie co, weźcie kolejne 100 pkt. ode mnie wy SZ******Y S****SYŃSKIE !!! To najgorsz strona związana z HP. SnowyOwl Edytowane przez losiek13 dnia 11.02.2013 22:34
![]() Always ![]() |
|
|
|
A. |
Dodany dnia 11.02.2013 22:39
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 5 Postów: 2386 Dom: SlytherinPunkty: 43682 Ranga: Ten, Którego Konta Nie Można Wyszukać Data rejestracji: 29.12.07 |
|
|
|
|
Goszka |
Dodany dnia 11.02.2013 22:51
|
Ile w tym pokładów wściekłości i nienawiści... Ja tu widzę cierpienie pomiędzy wierszami. ![]() ![]() |
|
|
|
| Podziel się z innymi: |
|
| Przejdź do forum: |

Sharllottka

Ravenclaw

Slytherin

Gryffindor

Hufflepuff