Logowanie
Facebook
Shoutbox
Wspó³praca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjêcie
Zobacz temat
|
Pere³ki w¶ród artyku³ów
|
|
Panna_Elisabeth_ |
Dodany dnia 11.02.2013 23:50
|
![]() Pochwa³y: 3 Postów: 54 Dom: SlytherinPunkty: 534 Ranga: Prefekt Slytherinu Data rejestracji: 26.12.12 |
To¿ to arcydzie³o! ![]() Kreatywno¶æ gumoch³ona po prostu! *o* Przed tym jak to siê sta³o Lord V. zabi³ nauczyciela eliksirów, poniewa¿ czarna ró¿d¿ka nie by³a mu pos³uszna tylko nauczycielu eliksiru, poniewa¿ to on zabi³ by³ego dyrektora, który by³ jego w³a¶cicielem. Lecz to nie on by³ w³a¶cicielem ró¿d¿ki tylko Drako M. bo to on rozbroi³ by³ego dyrektora. Lord V. tego nie wiedzia³. A mnie nie wiedzieæ czemu rozbroi³ "DraKo M." i "Lord V." I parê innych rzeczy typu przecinki i budowa zdañ... Co najmniej dziwaczna. Ojciec Harrego podrzuci³ czarami do góry nogami, a matka Harrego chcia³a mu pomóc. Wszyscy siê ¶miali, ¿e dziewczyna musi mu pomagaæ, wiêc on na ni± krzykn±³ i ju¿ wiêcej sie nie spotkali. Foch Forever za to, ¿e Sev krzykn±³ na Lily :rip: Podrzucanie do góry nogami czarami B) Boskie. Harry ¿ywy i sprawny stoczy³ siê z r±k gajowego i rzuci³ siê na Lorda V. dosz³o do wielkiej bitwy któr± Harry zwyciê¿y³ z pomoc± przyjaciela z dormitorium, który by³ troche ma³o odwa¿ny w niektórych czê¶ciach i mia³ niezapominajkê w pierwszej MÓJ FAWORYT: Sta³ siê dziwnym i obrzydliwym bobasem z ³uskam na twarzy Zmutowany "Lord V." :o to mogli go zamkn±æ w ¿elaznym pudle, lb czym¶ w tymi stylu O.O Biedny, pokryty ³uskami bobas... Podobno Bóg kocha cz³owieka mi³o¶ci± bezwarunkow±. Jak na bezwarunkow± mi³o¶æ, to cholernie du¿o tych warunków.
|
|
|
|
Sann |
Dodany dnia 22.02.2013 18:16
|
![]() Pochwa³y: 5 Postów: 843 Dom: RavenclawPunkty: 16701 Ranga: ¯ywa legenda Data rejestracji: 12.11.10 |
Z artyku³u o testralach: Wygl±daj± trochê jak pegazy tylko ¿e przypominaj± bardziej interfusa Czy mo¿e mnie kto¶ o¶wieciæ, czym, u diab³a, s± INTERFUSY?! British English & The Lord of the Rings - moje dwie najwiêksze mi³o¶ci <3 "All that is gold does not glitter, Not all those who wander are lost; The old that is strong does not wither, Deep roots are not reached by the frost. From the ashes fire shall be woken, A light from the shadows shall spring; Renewed shall be blade that was broken, The crownless again shall be king." ~ J.R.R. Tolkien "All we have to decide is what to do with the time that is given to us..." ![]() "T³umaczenia s± jak kobiety: te wierne nie s± piêkne, a te piêkne nie s± wierne." "Moja Mistrzyni T³umaczeñ" ~ £o¶ :* "Moja Guru angielskiego" ~ Sef :* ![]() ![]() "Kasia zosta³a rozjechana walcem na drodze, czy jej rodzinie przys³uguje roszczenie o naprawienie szkody?" - czyli jak wyt³umaczyæ laikowi, co to s± kazusy. ~ Alette :* Do Heleny "Przebiegasz palcami po stronach, Co nios± o¶wiaty kaganek. Spoczynek Ci obcy jest noc±, Twój wieczór to dla innych ranek. Bole¶nie odrywasz g³owê, Znad ksi±g w poz³acanych ramach. I wiesz, ¿e jest jedna odpowiedz, Na wszystko co masz dzi¶ w planach. I chocia¿ chcesz siê zatrzymaæ, Nie mo¿esz, gdy ju¿ go posiadasz, I chocia¿ stroisz nim g³owê, Na nic nie odpowiadasz. Czy mo¿esz byæ lepsza od innych? Jak dorównaæ idea³owi? Dlaczego nikt nie dostrzega, Tego rodzaju niedoli? Jak masz siê czuæ dumna, Gdy czujesz siê gorsza lub inna. Jak dusza Twa du¿o s³absza, Ma zostaæ ci±gle niewinna? Czy mo¿na Ci wybaczyæ ¯e kochasz to co nie Twoje? Choæ masz ogromn± urodê Nie ni± chcesz czyniæ podboje. S³abo¶æ do przedmiotów, Tak dobrze wszystkim jest znana. Lecz ci±gle nosi piêtno, Dla wielu jest zakazana. Porzuæ wiêc swoje marzenia, Gdy jeszcze nie jest za pó¼no. Kochaj to co masz od losu, Nikt nie da³ Ci nic na pró¿no." ~ Anciol z dedykacj± dla mnie <3 ![]() |
|
|
|
A. |
Dodany dnia 03.03.2013 20:56
|
![]() Ostrze¿enia: 1 Pochwa³y: 5 Postów: 2386 Dom: SlytherinPunkty: 43682 Ranga: Ten, Którego Konta Nie Mo¿na Wyszukaæ Data rejestracji: 29.12.07 |
Który dom jest dla waszym zdaniem najlepszy . Chyba mia³o to byæ pytanie dla waszego zdania ;] Dla mnie wszystkie domy s± fajne . Ale nie wiem czemu najlepszy jest Gryffindor . Jak zacze³am czytaæ pierwsz± czê¶æ Harrego Pottera to Gryffindor przypad³ do gustu . Jaki dom jest dla was lepszy .
|
|
|
|
Goszka |
Dodany dnia 03.03.2013 21:03
|
![]() Pochwa³y: 4 Postów: 619 Dom: SlytherinPunkty: 15017 Ranga: ¯ywa Legenda Data rejestracji: 09.11.07 |
INTERFUSY?! Mnie siê kojarz± z internetowymi fusami, ale s±dzê, ¿e to nie o to chodzi... :D ![]() ![]() |
|
|
|
losiek13 |
Dodany dnia 03.03.2013 21:17
|
![]() Ostrze¿enia: 2 Pochwa³y: 33 Postów: 2832 Dom: RavenclawPunkty: 34217 Ranga: Pan ¦mierci Data rejestracji: 19.06.08 |
[Osobi¶cie dla mnie, jest to per³a nad per³ami. Chyba najwiêkszy skarb jaki widzia³y me oczy na tej stronie...] Harry Potter i ksmiñ filozoficzny Harry by³ dzieciakiem jak Lort Voldemor (znany jako "sam wiesz kto" zabi³ Lili i Jamesa Pottera jego rodziców. Albus Dumbledore da³ Harrego do Verona i Petuni Durslejów s± to jedyn± jego rodzina .Gdy Harry szuka³ peronu do Hogwartu pozna³ na tam Ron Wesley i ma³± Ginny. Gdy jechali do Hogwartu Harry pozna³ tam Hermione Granger . Gdy dotarli do Hogwartu na nich czeka³ Hagrid pan gajowy pó¼niej czeka³a pani Macgonagall i zaprowadzi³a ich do sali obiadowej na przydzia³ do dormitorium piersz by³a Hermiona ,Ron , Harry i Draco Malfoy. Zaczekli je¶æ a¿ tu nagle przyszed³ Prawie g³owy Nick. Gdy byli w dormitorium Percy powiedza³ ¿e ich rzeczy s± pokojach. Nastêpnego dnia Harry i Ron spu¼nili siê na zajêcia z Macgonagall ,pó¼niej mieli z Proofesorem Snape. Nastêpnie mieli zajecia z latania na miotle gdy pani Hooch posz³a z Nevilem do pielegniarki to Malfoy wzio³ niezapominajke Nevila a Harry chcal dac pó¼niej Nevilowi ale Mlfoy wzio³ i polecia³ na miotle Harry za nim gdy Malfoy wyrzuci³ Harry poszybowa³ tak ¿e z³apa³ przed Macgognagall gdy dotar³ do rezsty gryfonów to Macgonagal prosi³a ¿eby poszed³ za mn± poszli do klasy gdzie uczy³ profesor Quirrell i poprosi³a Olivera Wood i powiedza³a ¿e znalaz³a szukaj±cego w gryfindorze . Gdy Harry i Wood poszli to Wood obja¶nia³ mu zasady w Quiddicha mówi³ jakie s± pi³ki s± to: t³uczek, kafel i znicz. Gdy grali w Quiddicha to Harry z³apa³ znicz buzi± i Grifindor wygra³ z Slytherinem. Gdy poslzi na 3 pientro to zobaczyli ¿e puszek ¶pi i wzieli ³ape jego i otworzyli klape i usz³yszeli ¿e harfa przesta³a graæ i szybko wskoczyli do ¶rodka i skoczyli na ro¶liny nazywali siê to Diabelskie Sid³a i czaby³o siê wyluzowaæ ¿eby siê czaby³o zdobyæ jeden klucz rzeby przej¶æ dalej Harry zdoby³ i rzuci³ Hermionie ¿eby otworzy³a drzwi i wszyscy poszli dalej nastêpne by³y szach czrodziejów które musia³ siê skoñczyæ wygran± i wygrali czarni ale Ron zosta³ pokrzywdzony i Hermiona zosta³ z nim a Harry poszed³ dalej i zobaczy³ ¿e by³ tam Quirrell a nie Snape Quirrell kaza³ podejsæ do lusterka i powiedzieæ co w nim widzi Harry powiedza³ ¿e widzi jak Grifindor dosta³ puchar domu , Lort Vordemort powiedza³ ¿e jest g³upcem wiedza³ ¿e Harry ma Kamieñ w kieszeni i kaza³ Quirrellowi ¿e chce z nim pogadaæ ale niestety Harry zabi³ Quirrrella i wyszed³a z nich ca³o. pod koniec mówili kto wygra³ puchar domu kolejno¶ jest tak: Huffepuff,Ravnclaw,Slycherin i Grifindor. Tak zakoñczy³a siê pierwsza czê¶æ Harrygo Pottera. ![]() Always ![]() |
|
|
|
Sann |
Dodany dnia 03.03.2013 21:55
|
![]() Pochwa³y: 5 Postów: 843 Dom: RavenclawPunkty: 16701 Ranga: ¯ywa legenda Data rejestracji: 12.11.10 |
Fragment o lekcji latania jest mistrzostwem fachu literackiego <3 British English & The Lord of the Rings - moje dwie najwiêksze mi³o¶ci <3 "All that is gold does not glitter, Not all those who wander are lost; The old that is strong does not wither, Deep roots are not reached by the frost. From the ashes fire shall be woken, A light from the shadows shall spring; Renewed shall be blade that was broken, The crownless again shall be king." ~ J.R.R. Tolkien "All we have to decide is what to do with the time that is given to us..." ![]() "T³umaczenia s± jak kobiety: te wierne nie s± piêkne, a te piêkne nie s± wierne." "Moja Mistrzyni T³umaczeñ" ~ £o¶ :* "Moja Guru angielskiego" ~ Sef :* ![]() ![]() "Kasia zosta³a rozjechana walcem na drodze, czy jej rodzinie przys³uguje roszczenie o naprawienie szkody?" - czyli jak wyt³umaczyæ laikowi, co to s± kazusy. ~ Alette :* Do Heleny "Przebiegasz palcami po stronach, Co nios± o¶wiaty kaganek. Spoczynek Ci obcy jest noc±, Twój wieczór to dla innych ranek. Bole¶nie odrywasz g³owê, Znad ksi±g w poz³acanych ramach. I wiesz, ¿e jest jedna odpowiedz, Na wszystko co masz dzi¶ w planach. I chocia¿ chcesz siê zatrzymaæ, Nie mo¿esz, gdy ju¿ go posiadasz, I chocia¿ stroisz nim g³owê, Na nic nie odpowiadasz. Czy mo¿esz byæ lepsza od innych? Jak dorównaæ idea³owi? Dlaczego nikt nie dostrzega, Tego rodzaju niedoli? Jak masz siê czuæ dumna, Gdy czujesz siê gorsza lub inna. Jak dusza Twa du¿o s³absza, Ma zostaæ ci±gle niewinna? Czy mo¿na Ci wybaczyæ ¯e kochasz to co nie Twoje? Choæ masz ogromn± urodê Nie ni± chcesz czyniæ podboje. S³abo¶æ do przedmiotów, Tak dobrze wszystkim jest znana. Lecz ci±gle nosi piêtno, Dla wielu jest zakazana. Porzuæ wiêc swoje marzenia, Gdy jeszcze nie jest za pó¼no. Kochaj to co masz od losu, Nikt nie da³ Ci nic na pró¿no." ~ Anciol z dedykacj± dla mnie <3 ![]() |
|
|
|
Sann |
Dodany dnia 05.04.2013 14:28
|
Zaklêcie Curciatus- (czyt. kurciatus) Podczas rzucania kl±twy wymawia siê curcio (czyt. kurcio). Osoba, na któr± rzucona jest kl±twa czuje straszliwy ból. Mo¿na to zaklêcie nazwaæ "zaklêciem tortur". Cofn±æ je mo¿e tylko osoba, która je rzuci³a. Z tego co wiemy, mo¿na po nim postradaæ zmys³y. Curciatus?! To chyba od kurczyæ siê No có¿, swoista tortura - np. dla mnie, gdybym mia³a siê skurczyæ tak do 1,5m wzrostu British English & The Lord of the Rings - moje dwie najwiêksze mi³o¶ci <3 "All that is gold does not glitter, Not all those who wander are lost; The old that is strong does not wither, Deep roots are not reached by the frost. From the ashes fire shall be woken, A light from the shadows shall spring; Renewed shall be blade that was broken, The crownless again shall be king." ~ J.R.R. Tolkien "All we have to decide is what to do with the time that is given to us..." ![]() "T³umaczenia s± jak kobiety: te wierne nie s± piêkne, a te piêkne nie s± wierne." "Moja Mistrzyni T³umaczeñ" ~ £o¶ :* "Moja Guru angielskiego" ~ Sef :* ![]() ![]() "Kasia zosta³a rozjechana walcem na drodze, czy jej rodzinie przys³uguje roszczenie o naprawienie szkody?" - czyli jak wyt³umaczyæ laikowi, co to s± kazusy. ~ Alette :* Do Heleny "Przebiegasz palcami po stronach, Co nios± o¶wiaty kaganek. Spoczynek Ci obcy jest noc±, Twój wieczór to dla innych ranek. Bole¶nie odrywasz g³owê, Znad ksi±g w poz³acanych ramach. I wiesz, ¿e jest jedna odpowiedz, Na wszystko co masz dzi¶ w planach. I chocia¿ chcesz siê zatrzymaæ, Nie mo¿esz, gdy ju¿ go posiadasz, I chocia¿ stroisz nim g³owê, Na nic nie odpowiadasz. Czy mo¿esz byæ lepsza od innych? Jak dorównaæ idea³owi? Dlaczego nikt nie dostrzega, Tego rodzaju niedoli? Jak masz siê czuæ dumna, Gdy czujesz siê gorsza lub inna. Jak dusza Twa du¿o s³absza, Ma zostaæ ci±gle niewinna? Czy mo¿na Ci wybaczyæ ¯e kochasz to co nie Twoje? Choæ masz ogromn± urodê Nie ni± chcesz czyniæ podboje. S³abo¶æ do przedmiotów, Tak dobrze wszystkim jest znana. Lecz ci±gle nosi piêtno, Dla wielu jest zakazana. Porzuæ wiêc swoje marzenia, Gdy jeszcze nie jest za pó¼no. Kochaj to co masz od losu, Nikt nie da³ Ci nic na pró¿no." ~ Anciol z dedykacj± dla mnie <3 ![]() |
|
|
|
Anciol |
Dodany dnia 15.08.2013 17:52
|
![]() Pochwa³y: 10 Postów: 1288 Dom: RavenclawPunkty: 21527 Ranga: Niezwyciê¿ony mag Data rejestracji: 11.08.13 |
Dawno tak nie p³aka³am ze ¶miechu ![]() Zdecydowanie najlepszy fragment, tego czy Lord V. ¿yje: ,,Harry by³ zszokowany bo i ojciec siê pokaza³, lecz dzielnie ogl±da³ dalej. Wspomnienie pokaza³o dlaczego nauczxyciel tak bardzo nie nawidzi³ jego ojca. Przyczyna by³a prosta. Nauczyciel za m³odo¶ci zakocha³ siê w jego matce, lecz gdy, pewnego razu wpad³ na kawa³ jego ojca, zrobi³ b³±d. Ojciec Harrego podrzuci³ czarami do góry nogami, a matka Harrego chcia³a mu pomóc. Wszyscy siê ¶miali, ¿e dziewczyna musi mu pomagaæ, wiêc on na ni± krzykn±³ i ju¿ wiêcej sie nie spotkali." No i oczywi¶cie Harry ¿ywy i sprawny ![]() Ale ten artyku³ ma sens! Autor wreszcie poruszy³ kwestiê, która z pewno¶ci± trapi³a nas wszystkich od dawna, bo jest wiele twierdzen, teraz jednak mo¿emy byæ pewni, ¿e umar³ bo kto by mu podawa³ jedzenie i picie?! (zreszt± ten kto to napisa³ sam osobi¶cie tak s±dzi ),,Sta³ siê dziwnym i obrzydliwym bobasem z ³uskam na twarzy, lecz czy umar³? Jest wiele twierdzeñ, ¿e go gdzie¶ zamknêli, lub ¿e ministerstwo ostatecznie go zabi³o za pomoc± Dementorów. Ja sam osobi¶cie uwa¿am, ¿e on zgin±³, poniewa¿ tak jak w czwartej czê¶ci musia³ by mu kto¶ ci±gle podawaæ jedzenie." Co do HP i KF, to w ogole nie wiem co powiedzieæ. Lekcja latania mnie zbi³a z tropu Jeg elsker Seferyn fordi han også elsker norsk ^^ <3 Wiersz autorstwa ³o¶ka <3 Anciolu, piêkny i wspania³y, kim¿e ja przy Tobie jestem, taki niedojrza³y... Spójrz w oczy me, jak lekki wiatr, pieszcz± Ciê. Odpowiedz na to pytanie, czy ¿ycie razem nam dane? Oddaj mnie rentê swê*, a szepnê Ci do ucha, Kocham Ciê! *rentê swê - u¿yte tu celowo ,,Twój artyku³ zosta³ odrzucony przez administratora Sann dnia 22.01.2014 16:43. Powód odrzucenia: Nie bêdê tego sprawdzaæ. I ch*j! ;D" ![]() ![]() |
|
|
|
ulka_black_potter |
Dodany dnia 20.04.2014 23:26
|
![]() Pochwa³y: 39 Postów: 3422 Dom: HufflepuffPunkty: 36829 Ranga: Harrych ¶wi±t! Data rejestracji: 14.05.09 |
¦mieszne s± te pere³ki i w ogóle na niektórych p³aka³am ze ¶miechu, ale jak dla mnie temat strasznie kijowy. Widaæ, ¿e niektórzy tu bardzo prze¿ywali Pottera i próbowali pój¶æ dalej pisz±c cokolwiek na jego temat, a tu od razu hejty. Jak taki kto¶ mia³ sie czego¶ nauczyæ? Tak naprawdê to sama napisa³am kiedy¶ takie co¶. Z pewno¶ci± nadawa³oby siê to do tego tematu... Wymy¶li³am sobie, ¿e stworzê arta o tym, ¿e Harry i Voldemort s± spokrewnieni i próbowa³am to udowodniæ. Art by³ d³ugo¶ci przeciêtnego newsa, a Wy go nie przyjêli¶cie, przez co by³o mi strasznie przykro ![]() BTW. Tu jest jajko. Wierzê Angie, ¿e specjalnie pokaza³a¶ nam swój post sprzed paru lat, ¿eby¶my znale¼li t± durn± pisankê, dziêki! ![]() Christian. ![]() Bo liczy siê to, co masz w ¶rodku. ![]() Ale czasami warto za³o¿yæ maskê. ![]() "ja generalnie ten tekst klasyfikujê jako 5CMCS HE NDPSG3 - S2AB" "zmiennokanoniczne" "piszê fanficka ducha, ¿e tak to ujmê, czyli takiego, którego nie ma" "po czê¶ci trudny jêzyk wynika z za³o¿eñ p³omieñ odwagi i specyfiki tekstu" by Cantaris Ula urzêdniczka Zarejestruje ci chomiczka Da mu zielona kartê I marchewki starte <muza> by fuer |
|
|
|
Mikasa |
Dodany dnia 21.04.2014 00:16
|
![]() Ostrze¿enia: 1 Pochwa³y: 21 Postów: 2007 Dom: RavenclawPunkty: 22743 Ranga: Niezwyciê¿ony mag Data rejestracji: 24.04.13 |
Proponujê zmieniæ nazwê tego w±tku na "how to give Mikasa cancer"... No czytam i nie wierzê, wiêc przestanê czytaæ, bo siê jeszcze potnê ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
losiek13 |
Dodany dnia 21.04.2014 00:32
|
![]() Ostrze¿enia: 2 Pochwa³y: 33 Postów: 2832 Dom: RavenclawPunkty: 34217 Ranga: Pan ¦mierci Data rejestracji: 19.06.08 |
¦mieszne s± te pere³ki i w ogóle na niektórych p³aka³am ze ¶miechu, ale jak dla mnie temat strasznie kijowy. Widaæ, ¿e niektórzy tu bardzo prze¿ywali Pottera i próbowali pój¶æ dalej pisz±c cokolwiek na jego temat, a tu od razu hejty. Jak taki kto¶ mia³ sie czego¶ nauczyæ? Uwierz, ¿e nie wszystkie tego rodzaju pere³ki by³y wrzucane na forum, przynajmniej za mojej kadencji, no a pó¼niej ju¿ siê od tego odesz³o ;d W sumie podawanie nicków nie by³o jakie¶ super, ale je¶li kto¶ ci±gle wysy³a³ takie buble? No i bêd±c kompletnie szczerym, to nie wydaje mi siê, by wiêkszo¶æ z tych osób zobaczy³a swoje wypociny na forum. Je¶li nie odró¿niali newsa od forum, to wydaje mi siê ma³o prawdopodobne, by na nie trafili ![]() PS Powtórzê siê ale, skrzynka z materia³ami to najpiêkniejsze z uprawnieñ admina, g³ównie z powodu pere³ek... no i mo¿liwo¶ci odrzucania artów <3 ![]() Always ![]() |
|
|
|
| Podziel siê z innymi: |
|
| Przejd¼ do forum: |

Christina

Slytherin

Ravenclaw

zabi³ Lili i Jamesa Pottera jego rodziców. Albus Dumbledore da³ Harrego do Verona i Petuni Durslejów s± to jedyn± jego rodzina .Gdy Harry szuka³ peronu do Hogwartu pozna³ na tam Ron Wesley i ma³± Ginny. Gdy jechali do Hogwartu Harry pozna³ tam Hermione Granger . Gdy dotarli do Hogwartu na nich czeka³ Hagrid pan gajowy pó¼niej czeka³a pani Macgonagall i zaprowadzi³a ich do sali obiadowej na przydzia³ do dormitorium piersz by³a Hermiona ,Ron , Harry i Draco Malfoy. Zaczekli je¶æ a¿ tu nagle przyszed³ Prawie g³owy Nick. Gdy byli w dormitorium Percy powiedza³ ¿e ich rzeczy s± pokojach. Nastêpnego dnia Harry i Ron spu¼nili siê na zajêcia z Macgonagall ,pó¼niej mieli z Proofesorem Snape. Nastêpnie mieli zajecia z latania na miotle gdy pani Hooch posz³a z Nevilem do pielegniarki to Malfoy wzio³ niezapominajke Nevila a Harry chcal dac pó¼niej Nevilowi ale Mlfoy wzio³ i polecia³ na miotle Harry za nim gdy Malfoy wyrzuci³ Harry poszybowa³ tak ¿e z³apa³ przed Macgognagall gdy dotar³ do rezsty gryfonów to Macgonagal prosi³a ¿eby poszed³ za mn± poszli do klasy gdzie uczy³ profesor Quirrell i poprosi³a Olivera Wood i powiedza³a ¿e znalaz³a szukaj±cego w gryfindorze . Gdy Harry i Wood poszli to Wood obja¶nia³ mu zasady w Quiddicha mówi³ jakie s± pi³ki s± to: t³uczek, kafel i znicz. Gdy grali w Quiddicha to Harry z³apa³ znicz buzi± i Grifindor wygra³ z Slytherinem. Gdy poslzi na 3 pientro to zobaczyli ¿e puszek ¶pi i wzieli ³ape jego i otworzyli klape i usz³yszeli ¿e harfa przesta³a graæ i szybko wskoczyli do ¶rodka i skoczyli na ro¶liny nazywali siê to Diabelskie Sid³a i czaby³o siê wyluzowaæ ¿eby siê 

Hufflepuff