Logowanie
Instagram
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Shanti Black
5)
Sam Quest
6)
ania919
7)
ulka_black_potter
8)
losiek13
9)
batalion_88
10)
Marcus Clinton
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Co byście teraz robili, gdyby J.K. Rowling nie napisała Harry'ego Pottera?
|
|
![]() |
Dodany dnia 15.08.2013 14:16
|
![]() ![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 1 Postów: 12 Dom: ![]() Punkty: 130 Ranga: Mol książkowy Data rejestracji: 20.07.13 |
Ja jakby nie było tej wspaniałej serii książek pewne teraz siedział bym przed telewizorem i coś oglądał albo siedział przed komputerem i grał w jakieś debilne gry. Mniejsza z tym dobrze, że ta seria jednak istnieję Edytowane przez ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 15.08.2013 14:49
|
![]() ![]() Pochwały: 1 Postów: 9 Dom: ![]() Punkty: 725 Ranga: Prefekt Slytherinu Data rejestracji: 06.01.09 |
Hm... Ja bym chyba sporo straciła. Dzięki Harry'emu zaczęła się moja przygoda z pisaniem, a teraz w ten sposób zarabiam na życie. Po prostu umiejętności, które zdobyłam dzięki czytaniu i pisaniu opowiadań bardzo mi się teraz przydają. Moja przygoda z Harry rozpoczęła się już 12 lat temu. Ale tak naprawdę to od pięciu lat jestem zagorzałą fanką. Harry pozwolił mi najpierw zapomnie o problemach, potem nauczył mnie patrzenia z dystansem na swoje życie, a potem uświadomił mi, że wiara w siebie czyni cuda i że należy iść do przodu od początku do końca. Wiele ta książka mi dała. I jestem pewna, że gdyby nie ona to wiele rzeczy w moim życiu wyglądało by zupełnie inaczej. Może lepiej może gorzej nie wiem, ale jedno wiem na pewno nie żałuję, że przeczytałam i wciągnęłam się w te książki. Dzięki Harry'emu i Eragonowi nauczyłam się angielskiego. A ta umiejętność napewno mi się przyda w przyszłym życiu, może w dalszym powinnam raczej powiedzieć, ale odwaga, którą podziwiałam u Severusa nauczyła mnie spełniać pragnienia za wszelką cenę, więc wyrażenie nowe życie jest zupełnie na miejscu. Co teraz bym robiła? Pewnie czytała jakiś kolejny z kolei romans dla nastolatek i nażekała na swoje życie. Bo słodkie to ono nie jest, ale siła którą zdobyłam dzięki sadze sprawia, że czuję, że mam siłę i odwagę to wszystko znieść. Pozdrawiam Ariana. |
|
|
![]() |
Dodany dnia 31.03.2014 19:45
|
![]() ![]() Ostrzeżenia: 3 Postów: 641 Dom: ![]() Punkty: 4098 Ranga: Sprzedawca prac domowych Data rejestracji: 10.03.14 |
U mnie kompletnie nic by się nie zmieniło. Można zadać setki takich pytań : - Co gdyby nie powstał komiks ze Spidermanem ? - Co gdyby nie było serialu "Drużyna A" ? - Co gdyby nie nakręcili filmu na podstawie powieści Kinga "Miasteczko Salem"? itd. itp. To była frajda na takim początku. Jak miałem już 14 lat, to sięgnąłem po I tom - a niektórzy w wieku 14 wiosen mieli już za sobą 'wszystko' : książki, filmy, gry. Wydawanie serii zbiegło się w czasie z moim 'wchodzeniem w dorosłość'. ZF w Polsce wydali jak już 16 latek się miało, i I LO - a jeszcze czekały 2 tomy Żyłbym dalej jak żyję. Teraz się zastanawiam co się stanie jak nikt nie napisze o przygodach kogoś tam ;p ![]() ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 05.05.2015 16:42
|
![]() ![]() Pochwały: 1 Postów: 1163 Dom: ![]() Punkty: 10153 Ranga: Wielki Mag Data rejestracji: 17.04.14 |
Szczerze? Na pewno by nie powstała ta strona, nie siedziałabym całe dnie tutaj. Harry Potter obudził jeszcze we mnie chęci do czytania bardzo długich książek i chęci pisania. lights will guide you home and ignite your bones and i will try to fix you w Hogwarcie możecie mnie znaleźć jako Anne Leishale ![]() ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 05.05.2015 18:38
|
![]() ![]() Pochwały: 3 Postów: 412 Dom: ![]() Punkty: 7287 Ranga: Żywy worek treningowy Data rejestracji: 13.07.13 |
Nie siedziałabym tutaj, nie poznałabym wspaniałych ludzi (<3), nie kochałabym książek i fantastyki... Moje życie byłoby szare, nudne śmierdzące ![]() hej
|
|
|
![]() |
Dodany dnia 16.01.2017 18:55
|
![]() ![]() Pochwały: 2 Postów: 64 Dom: ![]() Punkty: 4078 Ranga: Fascynat Czarnej Magii Data rejestracji: 22.05.16 |
Cóż.. prawdopodobnie zaczytywałbym się za każdym razem z w serii innego autora. Jednakże przez to nie poznałbym wieluuu cudownych osób, które również uwielbiają tę serię co oznaczałoby, że moje życie towarzyskie prawdopodobnie by nie istniało ![]() To wyrzekłszy, przewrócił talerz dnem do góry Na znak, że jeść nie będzie, i milczał ponury W hogwarcie Felix Caldwell Nie mogę być kochankiem, będę bohaterem. |
|
Podziel się z innymi: |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Przejdź do forum: |