Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1) Alette
2) fuerte
3) Katherine_Pierce
4) Sam Quest
5) Shanti Black
6) A.
7) monciakund
8) ania919
9) ulka_black_potter
10) Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Co Was najbardziej wzruszyło w książkach HP?
|
|
Ginewra Molly Wesley |
Dodany dnia 09.11.2014 18:09
|
Postów: 12 Dom: Ravenclaw Punkty: 70 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 07.11.14 |
Wiadomo, każda śmierć m.in. członków Hogwartu i skrzatów itp... -śmierć Dumbledora, lubię go i jego refleksje, odpowiedzi, nad którymi trzeba pomyśleć zanim się coś zrozumie.. -śmierć Tonks i Lupina, była dla mnie ''szokiem'' nie rozumiałam, dlaczego oni zmarli skoro mieli małe dziecko Harry stwierdził, że będzie dla niego takim niedojrzałym chrzestnym jak Syriusz dla niego -smierć Zgredka - jest on cudownym skrzatem po prostu go kofammm... - śmierć Snape'a - nwm dlaczego, ale nawet jednej łzy nue uroniłam, gd czytałam i oglądałam jego śmierć - Śmierć Syriusza i Freda była po prostu straszna .... Każda śmierć jest nie fajna dla mnie ponieważ ja jestem wrażliwa (żal) |
|
|
Najpoten |
Dodany dnia 09.11.2014 18:21
|
Postów: 222 Dom: Hufflepuff Punkty: 1228 Ranga: Dorosły czarodziej Data rejestracji: 25.07.13 |
-Śmierć Syriusza, chyba jeden z niewielu momentów, kiedy byłam bliska płaczu. Nie mówiąc o uczuciach Harry'ego, chyba najsmutniejszy moment w serii. Ciężko mi było uwierzyć na początku że naprawdę zginął. -Śmierć Dumbledore'a, w chwili czytania była lekkim szokiem. -Śmierć Zgredka, bardzo pozytywna i lojalna postać, wprowadzająca dużo miłej atmosfery. Szkoda mi go. -Śmierć Snape'a i jego historia, za pierwszym razem bardzo mnie wzruszyła. Snape stał się przez długi czas ulubioną postacią. Lately I've been, I've been losing sleep Dreaming about the things that we could be But baby I've been, I've been prayin' hard Said no more counting dollars We'll be, we'll be counting stars Kot z sumieniem to...to jak świnka morska - ani świnka, ani morska... Warto być kotem. Nie tylko masz dziewięć żyć, ale i teologia jest dużo prostsza. |
|
|
batalion_88 |
Dodany dnia 18.07.2015 12:31
|
Pochwały: 2 Postów: 4036 Dom: Gryffindor Punkty: 31890 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 16.07.15 |
Co mnie wzruszyło... Chyba śmierć Zgredka, Syriusza czy Severusa. Może w jakiś sposób los i dramatyczna historia rodziców Neville'a. Na pewno wzruszający był moment śmierci Albusa na Wieży Astronomicznej (zwłaszcza kiedy pierwszy raz czytałem KP, i nie wiedziałem, że to wszystko zostało ukartowane). |
|
|
Keira Karkarow |
Dodany dnia 18.07.2015 14:51
|
Postów: 697 Dom: Gryffindor Punkty: 1813 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 07.07.15 |
Mnie wzruszyła śmierć Dumbledore'a, Zgredka, Snape'a, Hedwigi i Syriusza.Poza tym, moment kiedy Harry po raz pierwszy zobaczył swoich rodziców w zwierciadle. Wspomnienia Snape'a. Scena kiedy Dursleyowie się wyprowadzali i Dudley nie mógł zrozumieć, że Harry zostaje.Chociaż w żadnym z tych momentów się nie rozpłakałam, ale wszystkie mną wstrząsnęły. "Someone let the doors open,
Who left me outside? I'm bent I'm not broken, Come live in my life. All the worlds left unspoken All the pages I write On my knees and I'm hoping That someone holds me tonight. Hold me tonight..." |
|
|
Katniss_Evans |
Dodany dnia 20.07.2015 17:33
|
Postów: 58 Dom: Gryffindor Punkty: 595 Ranga: Prefekt Gryffindoru Data rejestracji: 07.08.14 |
Nawet nie muszę się zastanowić. Zawsze się wzruszam, gdy myślę o poświęceniu Lily. Te wszystkie momenty, gdy ona była opisywana... Jej widok w zwierciadle, moment z dementorami gdy Harry słyszał jej głos, jej słowa gdy Voldemort się odrodził, wspomnienia z nią no i przede wszystkim ta rozmowa dzięki Kamieniu Wskrzeszenia. Aaa i jeszcze coś: moment, gdy Harry jest w Dolinie Godtryka. Zawsze ryczę. :' A oto profil Katniss_Evans ! ! Gryfonka na medal
Piszę opowiadanie autorskie, więc jeśli jesteś ciekawy to zapraszam http://zatoka-snu... ,,Śmierć będzie ostatnim wrogiem, który zostanie pokonany'' |
|
|
Kathleen_Black99 |
Dodany dnia 12.09.2015 16:57
|
Postów: 23 Dom: Ravenclaw Punkty: 61 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 14.02.15 |
Wzruszyło mnie wiele wydarzeń. Przykładowo: śmierci ulubionych bohaterów, wspomnienia Severusa, użycie przez Harry'ego Kamienia Wskrzeszenia, gotowość do walki obrońców Hogwartu i wiele innych. Tak jak we wszystkich innych książkach, tak i tu wzruszyło mnie też pokazanie wartości. Miłości? Raczej nie, bo ona jest wpychana wszędzie. Mnie najbardziej poruszyły motywy: przyjaźni tak wielkiej, że oddaje się za nią życie; walki ze złem; gotowości do poświęcenia; mądrości i zdolność przewidywania i zwyczajnej międzyludzkiej dobroci, której tak mało jest w naszym rzeczywistym świecie. Ten profil jest własnością Księżniczki Gwiazd "Zdawało mu się, że Syriusz upada jak na zwolnionym filmie. Jego ciało wygięło się w łuk i osunęło do tyłu przez postrzępioną zasłonę zwisającą spod łuku ... I Harry zobaczył, jak na zniszczonej, niegdyś przystojnej twarzy jego ojca chrzestnego pojawia się mieszanina strachu i zaskoczenia, gdy przeleciał pod starożytnym łukiem i zniknął za zasłoną, która falowała jeszcze przez chwilę, jakby uderzył w nią silny wiatr, po czym znieruchomiała." |
|
|
Lilyatte |
Dodany dnia 12.09.2015 16:59
|
Pochwały: 10 Postów: 1642 Dom: Slytherin Punkty: 13674 Ranga: Wielki Mag Data rejestracji: 03.04.15 |
Dla mnie najbardziej wzruszająca była scena, w której Syriusz wpada za zasłonę i kilka momentów za tym. To chyba jeden z nielicznych momentów, w których poryczałam się przy HP. Discord, jeśli potrzeba szybkiego kontaktu: Lilyatte #4394 Dumna mama koronadziecia The world that's waiting up for me That I call my own Through the dark, through the door Through where no one's been before But it feels like home |
|
|
Felice |
Dodany dnia 25.10.2015 22:58
|
Pochwały: 1 Postów: 175 Dom: Slytherin Punkty: 2698 Ranga: Pomocnik Filcha Data rejestracji: 21.10.15 |
Wzruszyłam się przy śmierci Severusa i kiedy została pokazana jego prawdziwa historia, wszystko co przeżył, co czuł do Lily. Poryczałam się jak głupia. Miałam też łzy w oczach, gdy czytałam o wyroku na hipogryfie. Bardzo kocham zwierzęta i to było dla mnie straszne. Noce Węży Elizabeth Prince x Emily Takoizu x Felice Nixon x Keira Foley Mam zielone oczy z charakteru... .Skoro Ty jesteś dziwna i ja jestem dziwny, to się wspaniale składa, razem zadziwmy świat. |
|
|
batalion_88 |
Dodany dnia 16.05.2017 20:43
|
Pochwały: 2 Postów: 4036 Dom: Gryffindor Punkty: 31890 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 16.07.15 |
Wzruszyły mnie także wspomnienia Severusa z 5 i 7 części. Te o Lily, ale nie tylko. nie chodzi mi nawet o to czy ta jego miłość była silna czy nie (piszę bo czytałam wcześniej dyskusje o tym), ale o całokształt. chłopak nie miał łatwego życia, nie dziwię się że miał taki a nie inny stosunek do mugoli, pewnie sądził, że większość jest takich jak jego ojciec. W szkole był poniżany i to przez kogo? Boże... Kim jesteś i co zrobiłaś z KATHERINE PIERCE?? (tą którą znam z nieznoszenia Severusa)... przyznam, że jestem w wielkim szoku. Prędzej końca świata bym się spodziewał, niż takiej opinii. Jednak to pozytywne zaskoczenie ^..^ Ja dalej uważam, że śmierć Zgredka była najbardziej wzruszającym momentem. Ostatnio też bardzo mi było żal (na serduszku) jak wyobrażałem sobie Hedwigę oddającą życie z Harry'ego. Też mnie to wzruszyło, choć to "tylko sowa". Jednak jej lojalność i poświęcenie dla Pottera było doprawdy ujmujące. A wspomnienia może aż tak nie wzruszyły bardzo, ale jakiś smutek był. Ginie w taki sposób najodważniejszy czarodziej z całej serii, którego życie było piekłem. W dodatku nikt nie wiedział naprawdę o jego misji - każdy uważał go za skończonego mordercę, każdy chciał jego śmierci, przyrównywał do Voldemorta, a on przez nikogo nierozumiany, wyszydzany i obgadywany działał po dobrej "stronie maski". |
|
|
Rue Riddle |
Dodany dnia 17.05.2017 15:08
|
Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 10 Postów: 990 Dom: Ravenclaw Punkty: 11288 Ranga: Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz! Data rejestracji: 24.08.15 |
Mnie wzruszyły i zasmuciły momenty takie jak: Śmierć Zgredka Wspomnienia Snape'a Droga Harry'ego przez Zakazany Las Śmierć Syriusza Śmierć Freda Przemówienie Neville'a (IŚ) Śmierć Seva Jak Harry stoi nad grobem rodziców, ten moment dał mi do myślenia Śmierć Dumbledore'a Sen też jest bardzo wartościowy, a na pewno bardziej niż edukacja zdalna ~ CoSieDzieje 16.04.2020 Moim domem na HPnecie jest Ravenclaw ale jestem pewna że w Hogwarcie trafiłabym Slytherinu. Szczerze jednak mówiąc, jestem hybrydą, mianowicie Krugonką Wprowadziłam emotkę "" zamiast słowa "poszło", odnośnie postów w Hogwarcie, co zrewolucjonizowało sb (No dobra, nie zrewolucjonizowało, ale i tak jestem z tego dumna ) Moja HPnetowa twórczość Fanarty: Meropa Gaunt Trytonka Chiński Ogniomiot Molly Weasley Hagrid i Aragog Hagrid i Sfinks Fan ficki: Moja seria o Draco Malfoyu. Psychologiczne, trzy rozdziały. Moja seria o początkach Hogwartu. Przygodowe, jeden rozdział. Moje drabble o... A zresztą sami się przekonajcie Artykuły: Patriotycznie, czyli artykuł o Ravenclawie. Ten artykuł o Wiktorze Krumie pisałam razem z Lorką - pozdro! A w tym wydaniu Proroka odpowiadałam za rozrywkę W tym też ;p A tu są takie (nie)miłe rzeczy o mnie z sb Ostatnio przychodzę tu nie dla punktów, tylko aby z tobą pogadać ~ potterkking Oczywiście, że to naprawisz. Zdolna z ciebie dziewczyna ~ Nedelle Chociaż ja tam ubóstwiam twoją trytonkę i twierdzę, że jest najpiękniejsza ~ Bad wolf Witaj księżniczko rozrywki ~ Prorok Niecodzienny Biorę przykład z najlepszych (czyt. Ciebie) ~ AdersYooo Mówiłam Ci kiedyś, że mi przypominasz takiego hpnetowego kociaka? Taka spokojna, miła kulka puchu ~ ulka_black_potter Ona jest ogólnie mistrzem dziwactwa, samokontroli i ciętych ripost, to z nią wszystko możliwe ~ Bad wolf Jesteś świetną męską postacią ~ Angelina Johnson Uważaj przy Rue! To gramatyczny i ortograficzny strażnik HPneta! ~ Livka (Moja nowa fucha ) Rue na władcę Hogwartu! ~ Angelina Johnson No chyba już widzę kto będzie miał Hogwardzkiego Awardsa ~ Roksolana Delakur (Nie miałam) Ale wiesz co? lubię Cię za ten Twój nieogar ~ gordian119 Są tacy ludzie, którym się nie odmawia, a ty jesteś jedną z takowych ~ Roksolana Delakur Awwww <3 jesteś jak piwo kremowe na moje serce <3 ~ Livka Jeny, co to się zadziało, żeby ktoś poprawiał Rue Riddle ~ BumSzakalaka Jesteś tak wyrodna, że ciotka Petunia już bardziej kochała Harry'ego niż ty swoje dzieci ~ MorfinGaunt I mistrzowski tekst Adersa: Jak można nie pić, jak tu wchodzisz. Ja tego na trzeźwo nie zniosę... ~ AdersYooo A oto niezbity dowód na moją fajową fajowatość i śmieszność - Uwielbiam Cię - Za co? - Za twoje teksty By Shanti Black A to jest po prostu śmieszne Roksolana Delakur, Asen jest bardziej... mrrraśny. Taki ponury i nieociosany, męski... zostaw kluchę Neville'a i bierz Bułgara! ~ Angelina Johnson Nie sprowadzajcie Rue na złą drogę... może będą z niej ludzie! ~ ulka_black_potter ... Dzięki, ulka - Pff, Krukoni są wredni ~ Didi Malfoy - Nie. Tylko Rue ~ Lilyatte - Rue jest łatwa do wołania ~[color=#0000ff] Roksolana Delakur[/color] - Krzyczysz "obiaaaaaaad" i Rue pomimo bycia na drugim krańcu Polski reaguje ~ [color=#ffff00]CoSieDzieje[/color] Moja HPnetowa rodzinka Dobry Wujaszek (AdersYooo), Najlepsza Ciocia (Bad wolf), Dziadek Bat (batalion_88), Antybliźniaczka (Inga Clinton), Pomocna Lewa Dłoń (EmilyWright), Po Prostu Babcia (Ewa Potter), Babcia Chrzestna (Roksolana Delakur), Bogini Spisku Hogwardzkiego (BumSzakalaka). Może kiedyś też tu trafisz? :tanczy: |
|
Podziel się z innymi: |
Przejdź do forum: |