Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Facebook
Shoutbox
Musisz się zalogować aby wysłać wiadomość.

Żywy worek treningowy
12.01.2025 09:29
Nicram_93, napisz, ja nie mam weny ;)

Harrych świąt!
12.01.2025 08:23
MorfinGaunt, jakoś mnie to ominęło, napiszesz newsa czy samemu napisać?

Żywy worek treningowy
11.01.2025 19:37
nowa okołopotterowa książka

Żywy worek treningowy
11.01.2025 19:37

Pasjonat Opieki Nad Magicznymi Stworzeniami
08.01.2025 09:45
u mnie obowiązkowo pod koniec roku czytanie lub słuchanie całej serii HP

Współpraca
Najaktywniejsi

1) Prefix użytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix użytkownikafuerte

Posiada 58190 punktów.

3) Prefix użytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix użytkownikaSam Quest

Posiada 45363 punktów.

5) Prefix użytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix użytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix użytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix użytkownikaania919

Posiada 39456 punktów.

9) Prefix użytkownikaulka_black_potter

Posiada 36773 punktów.

10) Prefix użytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Drukuj temat
Co Was najbardziej wzruszyło w książkach HP?
Prefix użytkownikaGinewra Molly Wesley
Wiadomo, każda śmierć m.in. członków Hogwartu i skrzatów itp...
-śmierć Dumbledora, lubię go i jego refleksje, odpowiedzi, nad którymi trzeba pomyśleć zanim się coś zrozumie.. ;(
-śmierć Tonks i Lupina, była dla mnie ''szokiem'' nie rozumiałam, dlaczego oni zmarli skoro mieli małe dziecko ;( Harry stwierdził, że będzie dla niego takim niedojrzałym chrzestnym jak Syriusz dla niego
-smierć Zgredka - jest on cudownym skrzatem po prostu go kofammm... ;(
- śmierć Snape'a - nwm dlaczego, ale nawet jednej łzy nue uroniłam, gd czytałam i oglądałam jego śmierć :(
- Śmierć Syriusza i Freda była po prostu straszna .... ;(
Każda śmierć jest nie fajna dla mnie ponieważ ja jestem wrażliwa (żal) :(

Prefix użytkownikaNajpoten
-Śmierć Syriusza, chyba jeden z niewielu momentów, kiedy byłam bliska płaczu. Nie mówiąc o uczuciach Harry'ego, chyba najsmutniejszy moment w serii. Ciężko mi było uwierzyć na początku że naprawdę zginął.:(

-Śmierć Dumbledore'a, w chwili czytania była lekkim szokiem.

-Śmierć Zgredka, bardzo pozytywna i lojalna postać, wprowadzająca dużo miłej atmosfery. Szkoda mi go.

-Śmierć Snape'a i jego historia, za pierwszym razem bardzo mnie wzruszyła. Snape stał się przez długi czas ulubioną postacią.
25.media.tumblr.com/a095fedb3760c6aeae6c428a3fda904b/tumblr_mm99avFW621spgai0o1_500.gif

Lately I've been, I've been losing sleep
Dreaming about the things that we could be
But baby I've been, I've been prayin' hard
Said no more counting dollars
We'll be, we'll be counting stars

fc07.deviantart.net/fs71/f/2013/363/8/4/image_2013_12_29_233851_by_wolfgirljw-d6zz3l9.png

Kot z sumieniem to...to jak świnka morska - ani świnka, ani morska...

Warto być kotem. Nie tylko masz dziewięć żyć, ale i teologia jest dużo prostsza.

Prefix użytkownikabatalion_88
Co mnie wzruszyło... Chyba śmierć Zgredka, Syriusza czy Severusa. Może w jakiś sposób los i dramatyczna historia rodziców Neville'a. Na pewno wzruszający był moment śmierci Albusa na Wieży Astronomicznej (zwłaszcza kiedy pierwszy raz czytałem KP, i nie wiedziałem, że to wszystko zostało ukartowane).
i67.tinypic.com/2rdhw1i.png

m.popkey.co/ce2f16/X1Oxe_f-maxage-0_s-200x150.gifm.popkey.co/f3c2c0/YAAKy_f-maxage-0_s-200x150.gif

Prefix użytkownikaKeira Karkarow
Mnie wzruszyła śmierć Dumbledore'a, Zgredka, Snape'a, Hedwigi i Syriusza.Poza tym, moment kiedy Harry po raz pierwszy zobaczył swoich rodziców w zwierciadle. Wspomnienia Snape'a. Scena kiedy Dursleyowie się wyprowadzali i Dudley nie mógł zrozumieć, że Harry zostaje.Chociaż w żadnym z tych momentów się nie rozpłakałam, ale wszystkie mną wstrząsnęły.
"Someone let the doors open,
Who left me outside?
I'm bent I'm not broken,
Come live in my life.

All the worlds left unspoken
All the pages I write
On my knees and I'm hoping
That someone holds me tonight.
Hold me tonight..."

Prefix użytkownikaKatniss_Evans
Nawet nie muszę się zastanowić.
Zawsze się wzruszam, gdy myślę o poświęceniu Lily. Te wszystkie momenty, gdy ona była opisywana... Jej widok w zwierciadle, moment z dementorami gdy Harry słyszał jej głos, jej słowa gdy Voldemort się odrodził, wspomnienia z nią no i przede wszystkim ta rozmowa dzięki Kamieniu Wskrzeszenia. Aaa i jeszcze coś: moment, gdy Harry jest w Dolinie Godtryka. Zawsze ryczę. :';(
A oto profil Katniss_Evans Czarodziej! ! Gryfonka na medal Wizard

Piszę opowiadanie autorskie, więc jeśli jesteś ciekawy to zapraszam ;) http://zatoka-snu...
,,Śmierć będzie ostatnim wrogiem, który zostanie pokonany''

Prefix użytkownikaKathleen_Black99
Wzruszyło mnie wiele wydarzeń. Przykładowo: śmierci ulubionych bohaterów, wspomnienia Severusa, użycie przez Harry'ego Kamienia Wskrzeszenia, gotowość do walki obrońców Hogwartu i wiele innych. Tak jak we wszystkich innych książkach, tak i tu wzruszyło mnie też pokazanie wartości. Miłości? Raczej nie, bo ona jest wpychana wszędzie. Mnie najbardziej poruszyły motywy: przyjaźni tak wielkiej, że oddaje się za nią życie; walki ze złem; gotowości do poświęcenia; mądrości i zdolność przewidywania i zwyczajnej międzyludzkiej dobroci, której tak mało jest w naszym rzeczywistym świecie.
Ten profil jest własnością
Księżniczki Gwiazd

"Zdawało mu się, że Syriusz upada jak na zwolnionym filmie. Jego ciało wygięło się w łuk i osunęło do tyłu przez postrzępioną zasłonę zwisającą spod łuku ...
I Harry zobaczył, jak na zniszczonej, niegdyś przystojnej twarzy jego ojca chrzestnego pojawia się mieszanina strachu i zaskoczenia, gdy przeleciał pod starożytnym łukiem i zniknął za zasłoną, która falowała jeszcze przez chwilę, jakby uderzył w nią silny wiatr, po czym znieruchomiała."

m.ocdn.eu/_m/a61e71c9ec0473e2235d22216a8c72b9,62,37.jpg

Prefix użytkownikaLilyatte
Dla mnie najbardziej wzruszająca była scena, w której Syriusz wpada za zasłonę i kilka momentów za tym. To chyba jeden z nielicznych momentów, w których poryczałam się przy HP.
Discord, jeśli potrzeba szybkiego kontaktu: Lilyatte #4394

Dumna mama koronadzieciaWrozka

zapodaj.net/images/dbaa3837923e9.png

cdn.pixabay.com/photo/2014/04/02/10/21/roses-303548_1280.png

The world that's waiting up for me
That I call my own
Through the dark, through the door
Through where no one's been before
But it feels like home

Prefix użytkownikaFelice
Wzruszyłam się przy śmierci Severusa i kiedy została pokazana jego prawdziwa historia, wszystko co przeżył, co czuł do Lily. Poryczałam się jak głupia.
Miałam też łzy w oczach, gdy czytałam o wyroku na hipogryfie. Bardzo kocham zwierzęta i to było dla mnie straszne.
www.harry-potter.net.pl/infusions/puchar_panel/images/slytherin.gifNoce Wężywww.harry-potter.net.pl/infusions/puchar_panel/images/slytherin.gif

Elizabeth Prince
x Emily Takoizu x Felice Nixon x Keira Foley

Mam zielo­ne oczy z charakteru...
.

b3.pinger.pl/c9e8a8d695a1899aa7d5bb514c3f064f/tumblr_n6c6lzCVmR1qmgl6lo2_250.gif

Skoro Ty jesteś dziwna i ja jestem dziwny, to się wspaniale składa, razem zadziwmy świat.

s-media-cache-ak0.pinimg.com/564x/b8/71/6f/b8716f0bb8aef37bc4938746417d2d81.jpg

Prefix użytkownikabatalion_88
Wzruszyły mnie także wspomnienia Severusa z 5 i 7 części. Te o Lily, ale nie tylko. nie chodzi mi nawet o to czy ta jego miłość była silna czy nie (piszę bo czytałam wcześniej dyskusje o tym), ale o całokształt. chłopak nie miał łatwego życia, nie dziwię się że miał taki a nie inny stosunek do mugoli, pewnie sądził, że większość jest takich jak jego ojciec. W szkole był poniżany i to przez kogo?

Boże... Kim jesteś i co zrobiłaś z KATHERINE PIERCE?? (tą którą znam z nieznoszenia Severusa)... przyznam, że jestem w wielkim szoku. Prędzej końca świata bym się spodziewał, niż takiej opinii. Jednak to pozytywne zaskoczenie ^..^

Ja dalej uważam, że śmierć Zgredka była najbardziej wzruszającym momentem. Ostatnio też bardzo mi było żal (na serduszku) jak wyobrażałem sobie Hedwigę oddającą życie z Harry'ego. Też mnie to wzruszyło, choć to "tylko sowa". Jednak jej lojalność i poświęcenie dla Pottera było doprawdy ujmujące.

A wspomnienia może aż tak nie wzruszyły bardzo, ale jakiś smutek był. Ginie w taki sposób najodważniejszy czarodziej z całej serii, którego życie było piekłem.
W dodatku nikt nie wiedział naprawdę o jego misji - każdy uważał go za skończonego mordercę, każdy chciał jego śmierci, przyrównywał do Voldemorta, a on przez nikogo nierozumiany, wyszydzany i obgadywany działał po dobrej "stronie maski".
i67.tinypic.com/2rdhw1i.png

m.popkey.co/ce2f16/X1Oxe_f-maxage-0_s-200x150.gifm.popkey.co/f3c2c0/YAAKy_f-maxage-0_s-200x150.gif

Prefix użytkownikaRue Riddle
Mnie wzruszyły i zasmuciły momenty takie jak:
Śmierć Zgredka;(
Wspomnienia Snape'a;(
Droga Harry'ego przez Zakazany Las;(
Śmierć Syriusza;(
Śmierć Freda;(
Przemówienie Neville'a (IŚ);(
Śmierć Seva;(
Jak Harry stoi nad grobem rodziców, ten moment dał mi do myślenia;(
Śmierć Dumbledore'a;(
Sen też jest bardzo wartościowy, a na pewno bardziej niż edukacja zdalna ~ CoSieDzieje
16.04.2020

Moim domem na HPnecie jest Ravenclaw ale jestem pewna że w Hogwarcie trafiłabym Slytherinu. Szczerze jednak mówiąc, jestem hybrydą, mianowicie Krugonką xD
Wprowadziłam emotkę "Wiedzma" zamiast słowa "poszło", odnośnie postów w Hogwarcie, co zrewolucjonizowało sb Cwaniak
(No dobra, nie zrewolucjonizowało, ale i tak jestem z tego dumna xD)

Moja HPnetowa twórczość Wizard

Fanarty:
Meropa Gaunt
Trytonka
Chiński Ogniomiot
Molly Weasley
Hagrid i Aragog
Hagrid i Sfinks

Fan ficki:
Moja seria o Draco Malfoyu. Psychologiczne, trzy rozdziały.
Moja seria o początkach Hogwartu. Przygodowe, jeden rozdział.
Moje drabble o... A zresztą sami się przekonajcie :D

Artykuły:
Patriotycznie, czyli artykuł o Ravenclawie.
Ten artykuł o Wiktorze Krumie pisałam razem z Lorką - pozdro! Wino
A w tym wydaniu Proroka odpowiadałam za rozrywkę:D W tym też ;p

A tu są takie (nie)miłe rzeczy o mnie z sb Starstruck

Ostatnio przychodzę tu nie dla punktów, tylko aby z tobą pogadać ~ potterkking

Oczywiście, że to naprawisz. Zdolna z ciebie dziewczyna ~ Nedelle

Chociaż ja tam ubóstwiam twoją trytonkę i twierdzę, że jest najpiękniejsza Love ~ Bad wolf

Witaj księżniczko rozrywki Kapelusz ~ Prorok Niecodzienny

Biorę przykład z najlepszych :D (czyt. Ciebie) xD ~ AdersYooo

Mówiłam Ci kiedyś, że mi przypominasz takiego hpnetowego kociaka? Taka spokojna, miła kulka puchu xD ~ ulka_black_potter

Ona jest ogólnie mistrzem dziwactwa, samokontroli i ciętych ripost, to z nią wszystko możliwe xD ~ Bad wolf

Jesteś świetną męską postacią Cwaniak ~ Angelina Johnson

Uważaj przy Rue! To gramatyczny i ortograficzny strażnik HPneta! ~ Livka
(Moja nowa fucha Cwaniak )

Rue na władcę Hogwartu! ~ Angelina Johnson

No chyba już widzę kto będzie miał Hogwardzkiego Awardsa xD ~ Roksolana Delakur
(Nie miałam)

Facepalm
Ale wiesz co? lubię Cię za ten Twój nieogar xD
~
gordian119

Są tacy ludzie, którym się nie odmawia, a ty jesteś jedną z takowych Chmurka ~ Roksolana Delakur

Awwww <3 jesteś jak piwo kremowe na moje serce <3 ~ Livka

Jeny, co to się zadziało, żeby ktoś poprawiał Rue Riddle xD ~ BumSzakalaka

Jesteś tak wyrodna, że ciotka Petunia już bardziej kochała Harry'ego niż ty swoje dzieci xD ~ MorfinGaunt

I mistrzowski tekst Adersa:
Jak można nie pić, jak tu wchodzisz. Ja tego na trzeźwo nie zniosę... xD ~ AdersYooo

A oto niezbity dowód na moją fajową fajowatość i śmiesznośćCwaniak
- Uwielbiam Cię xD
- Za co? Cwaniak
- Za twoje teksty xD

By Shanti Black Love

A to jest po prostu śmieszne Śmiech
Roksolana Delakur, Asen jest bardziej... mrrraśny. Taki ponury i nieociosany, męski... zostaw kluchę Neville'a i bierz Bułgara! ~ Angelina Johnson

Nie sprowadzajcie Rue na złą drogę... może będą z niej ludzie! ~ ulka_black_potter
... Dzięki, ulka xD

- Pff, Krukoni są wredni ~ Didi Malfoy
- Nie. Tylko Rue ~ Lilyatte
Eyebrows

- Rue jest łatwa do wołania xD ~[color=#0000ff] Roksolana Delakur[/color]
- Krzyczysz "obiaaaaaaad" i Rue pomimo bycia na drugim krańcu Polski reaguje Wrozka~ [color=#ffff00]CoSieDzieje[/color]

Moja HPnetowa rodzinka :D
Dobry Wujaszek (AdersYooo), Najlepsza Ciocia (Bad wolf), Dziadek Bat (batalion_88), Antybliźniaczka (Inga Clinton), Pomocna Lewa Dłoń (EmilyWright), Po Prostu Babcia (Ewa Potter), Babcia Chrzestna (Roksolana Delakur), Bogini Spisku Hogwardzkiego (BumSzakalaka).
Może kiedyś też tu trafisz? :tanczy:

A to rysunki z dedykacją dla mnie, autorstwa Ewki Potter Serce
Podziwiajcie Ksiazka

www.harry-potter.net.pl/images/photoalbum/album_35/screenshot_2017-08-03-10-10-43-1_1.png

www.harry-potter.net.pl/images/photoalbum/album_35/screenshot_2017-08-04-15-51-26-1-1.png

A to od Klaudii Lind Love
Czyż nie wspaniałe? Starstruck

www.harry-potter.net.pl/images/photoalbum/album_35/img_20171008_173442-952x699_t2.jpg

A tutaj, moi Szanowni Państwo widzimy wielkie dzieło utalentowanej Zireael Wizard
Piękne i już Motylki

www.harry-potter.net.pl/images/photoalbum/album_35/r0tb14.jpg

i.postimg.cc/BZR8pL9C/hermiona.png

Podziel się z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejdź do forum: