Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1) Alette
2) fuerte
3) Katherine_Pierce
4) Sam Quest
5) Shanti Black
6) A.
7) monciakund
8) ania919
9) ulka_black_potter
10) Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Która część jest najnudniejsza?
|
|
Bellatrix xD |
Dodany dnia 30.01.2008 17:29
|
Postów: 40 Dom: Brak przydziału Punkty: 58 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 27.01.08 |
Która część waszym zdaniem jest najnudniejsza? Według mnie, jest to "HP i Kamień Filozoficzny". Piszcię, chce znać waszą opinię ;D Edytowane przez Xeri dnia 26.10.2013 10:30 "Harry,nie jesteś złym człowiekiem.Jesteś dobrym człowiekiem,któremu przytrafiło się wiele złych rzeczy(...)
Świat nie dzieli się na ludzi dobrych i śmierciożerców.Każdy ma w sobie tyle samo dobra co zła.Tylko od nas zależy jaką drogą pójdziemy"-Syriusz Black |
|
|
Ewciak |
Dodany dnia 30.01.2008 18:32
|
Postów: 129 Dom: Brak przydziału Punkty: 282 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 26.11.07 |
Według mnie był to "HP i Kamień Filozoficzny". Tylko na początku było jako tako ciekawie, kiedy wszystkigo się dopiero dowiadywaliśmy, ale tak poza tym to nic. |
|
|
AlSev |
Dodany dnia 30.01.2008 19:45
|
Postów: 34 Dom: Ravenclaw Punkty: 330 Ranga: Chodząca biblioteka Data rejestracji: 30.01.08 |
A ja uważam, że żadna część Harrego Pottera nie była nudna. Wszystkie były ekscytujące Naprawdę bardzo ciężko było by mi taką wskazać, a jednak mimo wszystko wskażę taką, ze względu na to iż mimo tego jaka była ciekawa, była jednak jakaś "inna" i nie pasująca mi do pozostałych. Chodzi mi o część trzecią - Więzień Azkabanu. Była jakaś... Nie mogę znaleźć odpowiedniego słowa. Niestety. |
|
|
LiDiablok |
Dodany dnia 31.01.2008 13:23
|
Postów: 13 Dom: Brak przydziału Punkty: 17 Ranga: Mugol Data rejestracji: 27.01.08 |
Żadna nie byla nudna, ale chyba sam wyraz tego tematu jest dosyć jasny- wszystkie były świetne, ale wg. mnie wszystkie są o ton lepsze od Komnaty tajemnic. |
|
|
Mitzi Caspar |
Dodany dnia 01.02.2008 13:09
|
Postów: 83 Dom: Brak przydziału Punkty: 245 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 19.08.07 |
Pierwsze 2 części czytałam jak byłam mała, to mi się podobały. Ale teraz bym się naprawdę nudziła na nich, są skierowane faktycznie do mniejszych czytelników. "From childhood's hour I have not been
As others were: I have not seen As others saw..." /Edgar A. Poe/ |
|
|
Christina |
Dodany dnia 01.02.2008 16:12
|
Pochwały: 15 Postów: 3325 Dom: Slytherin Punkty: 25495 Ranga: Niezwyciężony Mag Data rejestracji: 27.05.07 |
Dla mnie najnudniejszą częścią był " Kamień Filozoficzny" . Za pierwszym razem jak to czytałam no to oczywiście super książka. Ale teraz to jest po prostu nudna. Na każde poważniejsze pytanie znam odpowiedź, no bo przeczytałam wszystkie inne. No, ale w końcu od tego się wszystko zaczęło. That's all they really want Some fun When the working day is done All girls - they want to have fun Nagroda za Najlepszą Miniaturkę Wojenną - Niebo pośrodku piekła Nagroda za Najlepszą Serię o Ciemnej Stronie - Krwawy Zmierzch |
|
|
LiDiablok |
Dodany dnia 01.02.2008 19:39
|
Postów: 13 Dom: Brak przydziału Punkty: 17 Ranga: Mugol Data rejestracji: 27.01.08 |
Ojaaa... większość odpowiada że Kamień Filozoficzny? ^^' Jako, ze zaczynałam od niej mam do niej największy sentyment... Jest jedną z moich ulubionych... Dla mniejszych czytelników..? moze i... w końcu nikt nie ginie, nie ma żadych straszniejszych postaci ... |
|
|
ElderWand |
Dodany dnia 03.02.2008 19:29
|
Postów: 23 Dom: Brak przydziału Punkty: 32 Ranga: Charłak Data rejestracji: 03.02.08 |
Kamień Filozoficzny jest średni, ale żadnej książki z serii o HP nie uznałabym za najgorszą. Wiem, że wiele osób się ze mną nie zgodzi, ale jakoś dziwnie mi nie przypadło do gustu 'HPiZK" 'czwórka' jest zdecydowanie lepsza! Dla Większego Dobra
|
|
|
dawcio930 |
Dodany dnia 06.02.2008 17:33
|
Postów: 18 Dom: Brak przydziału Punkty: 19 Ranga: Mugol Data rejestracji: 05.02.08 |
Komnata Tajemnic... Nie wiem czemu, ale coś w niej takiego jest, że jest nudna. Chyba te przypomnienia... Ale zauważyłem, że również we Władcy Pierścieni drugi tom jest najnudniejszy, jak również w Opowieściach z Narnii - Książę Kaspian to jedna wielka nudaaaaa.... Chyba wszystkie "magiczne" serie mają najnudniejsze drugie tomy Przeczytałem teraz powyższe posty i stwierdziłem, że mnie podoba się Kamień Filozoficzny;p;p A najlepszy rozdział w Kamieniu to ZAKAZANY LAS Pozdro dla fanów Harry'ego!! Edytowane przez dawcio930 dnia 06.02.2008 17:37 |
|
|
Natalia_Potter |
Dodany dnia 06.02.2008 19:47
|
Postów: 4 Dom: Brak przydziału Punkty: 138 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 20.01.08 |
Jak dla mnie.. Komnata Tajemnic.. Zakon Feniksa.. te 2 książęki mi się najmniej podobały.. ale i tak uważąm, że wszystkie części Harruy'ego Pottera są super! |
|
|
bartek1st |
Dodany dnia 08.02.2008 22:00
|
Postów: 7 Dom: Brak przydziału Punkty: 68 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 18.07.07 |
Wszystkie tomy są super i bardzo wciągające, ale... Pierwsze dwa są trochę nudne "w środku" opowieści i oprócz nich jeszcze Czara Ognia, która za bardzo mi nie przypadła do gustu. I to samo mogę powiedzieć o filmie (HPiCO), który mi się nie podobał. |
|
|
Motylek13 |
Dodany dnia 09.02.2008 15:47
|
Postów: 1 Dom: Brak przydziału Punkty: 101 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 05.07.07 |
mnie też wszystkie tomy sie podobały jednak tak jak większość uważam że pierwsze dwa są najgorsze. one trochę nudzą harrego dopiero poznajemy może dlatego tak jest:smilewinkgrin: znajomi:
-Ninfadora Tonks -Levander0013 -Tygrysek12 |
|
|
Nimfadora777 |
Dodany dnia 10.02.2008 17:48
|
Postów: 58 Dom: Brak przydziału Punkty: 610 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 02.02.08 |
Najnudniejsza część Pottera to kamień filozoficzny, ale fajnie przeczytać te starsze części po długim okresie czytania tych najnowszych części... |
|
|
areczek38 |
Dodany dnia 11.02.2008 15:27
|
Ostrzeżenia: 5 Pochwały: 2 Postów: 437 Dom: Ravenclaw Punkty: 1213 Ranga: Dorosły czarodziej Data rejestracji: 23.08.07 |
Najnudniejsza część Harry'ego Pottera? Oczywiście, że Więzień Azkabanu! Przecież tam można było przysnąć! Kamień Filozoficzny to jedna z ciekawszych. |
|
|
Stefa |
Dodany dnia 13.02.2008 10:43
|
Pochwały: 2 Postów: 69 Dom: Ravenclaw Punkty: 437 Ranga: Chodząca biblioteka Data rejestracji: 27.07.07 |
Nie wiem dlaczego tyle osób uważa, że najnudniejszy jest KF. Dla mnie to jest właśnie jedna z najlepszych części. Ma w sobie niepowtarzalny urok, jest tam opisane od czego wszystko się zaczęło, jak zaczęła się przyjaźń z Hermioną. Nikt nie ginie? A czy ktoś koniecznie musi zginąć? Dla mnie właśnie ta bajkowość jest urocza. Potem te tytuły są coraz mroczniejsze... No i gdzie znajdziemy lepsze teksty niż w pierwszym tomie? Miejscami zalewałam się łzami ze śmiechu . Szkoda tylko, że taka mała długość. No ale dość tych wywodów, w końcu tu chodzi o część najnudniejszą. Ja nie trawię Komnaty Tajemnic... Po prostu wieje nudą od początku do końca. Wątek z bazyliszkiem w ogóle mnie już teraz nie interesuje, a niektóre sceny były wręcz obrzydliwe, tak jak bekanie ślimakami. Feeeeeee "A więc zabij mnie Voldemorcie, z ochotą powitam śmierć! Tyle że moja śmierć nie da ci tego czego szukasz... jest tyle rzeczy, których nie pojmujesz..."
|
|
|
_HEDWISIA_ |
Dodany dnia 18.02.2008 16:52
|
Postów: 112 Dom: Brak przydziału Punkty: 107 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 17.02.08 |
więkrzośc osób stwierdziła że HP I KF jest dla dzieci, myśle ze to dlatego że Harry jest młotrzy (jak każdy wie 11 lat) następna książka jest bardziej "dojżała"12...13...14...15 lat i tak dalej...) chociasz oczywiście wszystkie HP są wspaniałe i czytac je może każdy kto umie czytac np.moi rodzice przeczytali wszystkie w wieku 40 lat i im sie podobało :smilewinkgrin: |
|
|
Enid |
Dodany dnia 18.02.2008 17:23
|
Pochwały: 2 Postów: 1065 Dom: Slytherin Punkty: 1597 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 01.02.08 |
Szczerze mówiąc to zgadzam się z Hedwisią, Harry jest dla karzdego niezalerznie od wieku (wieku Harrego i wieku czytelnika) moja siostra ma naprzykład pięć lat i jej się podoba a słyszałam o ludziach którzy mają po osiemdziesiąt i czytają tą książke. A ja nie wiem która mi się najmniej podoba (uwielbiam wszystkie) musze się nad tym zastanowić. Always... |
|
|
Esey |
Dodany dnia 01.03.2008 01:47
|
Pochwały: 3 Postów: 64 Dom: Gryffindor Punkty: 14165 Ranga: Wielki mag Data rejestracji: 01.03.08 |
Hmmm nie wiem czy mozna tak pisac o hp ktora z czesci jest najnudniejsza....dla nmie nie bylo nudnej czesci tylko moze fragmentami mniej zajmujaca...no w cz2 klub pojedynkow..nie wiem czemu ale mi sie nie podbalo... Ludzie nie mogą czegoś zyskać, jeżeli czegoś nie poświęcą. Aby coś uzyskać, musisz dać coś o takiej samej wartości. Takie jest prawo równorzędnej wymiany w alchemii. Time waits for no one. Don't forget 1.JUN.12 Moja miłość, książki fantasy: Stare Królestwo (Sabriel, Lirael, Abhorsen) Mroczne Materie (Zorza Północna, Magiczny Nóż, Bursztynowa Luneta) Saga o Ludziach Lodu (na razie skończyłem na 17 tomie) Saga o Czarnoksiężniku (15 tomów) Saga o Królestwie Światła (20 tomów) Trylogia Władcy Pierścieni Trylogia Czarnego Maga Uczennica Maga Misja Ambasadora Szepty Dzieci Mgły Trylogia Era Pięciorga Kruczy Dwór (Czarodzeje Skrzydła Nocy, Władczyni Demonów, Krwawy Księżyc) Ziemiomorze (Czarnoksiężnik z Archipelagu, Grobowce Atuanu, Najdalszy Brzeg, Tehanu, Inny Wiatr) Kroniki Amberu (5 tomów znanych jako Kroniki Corwina) Zawód Wiedźma (2 tomy) Wiedźma Opiekunka (2 tomy) Wiedźma Naczelna Wiedźmin (7 tomów) Trylogia Era Czarownic Lodowy Ogień Opowieści z Narnii (7 tomów) Miecz Prawdy (11 tomów) Jesienne Ognie Amerykańscy Bogowie Prawa i powinności Wyższa Magia Malowany Człowiek (2 tomy) Pustynna Włócznia ( 2 tomy) Wielki Bazar, Złoto Brayana Tajemnica Czarnych Rycerzy (12 tomów) Trylogia Mrocznego Elfa Trylogia Doliny Lodowego Wichru Hobbit, czyli tam i z powrotem Elantris Arcymag (2 tomy) Trylogia Zimnego Ognia Nigdziebądź Gwiezdny pył Czaropis Trylogia Skrytobójcy |
|
|
Ewa_Granger |
Dodany dnia 25.04.2008 18:51
|
Postów: 4 Dom: Brak przydziału Punkty: -49 Ranga: Irytek Data rejestracji: 06.03.08 |
Według mnie najnudniejszą częścią jest Harry Potter i Czara Ognia i Zakon Feniksa. Nudne- nie podobają mi się. Nigdy mi nie chce ich czytać jak nie mam co robić ale muszę bo się zanudzę!! heh!! Ewunusia93
|
|
|
goradesk |
Dodany dnia 01.05.2008 07:52
|
Postów: 3 Dom: Brak przydziału Punkty: 51 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 23.04.08 |
Przeczytałem wszystkie i według mnie żadna nie była nudna. We wszystkich się coś działo to było najlepsze, nudnej książki Harrego Pottera to jeszcze nieczytałem. Edytowane przez goradesk dnia 01.05.2008 07:55 |
|
Podziel się z innymi: |
Przejdź do forum: |