Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Facebook
Shoutbox
Musisz się zalogować aby wysłać wiadomość.

Wróg ciemnej strony
11.12.2024 23:04
u mnie cały komputer zaczął zacinać, jak tylko wyszła nowa wersja systemu. Pszypadeg? Nie sondze...

Ponury Żniwiarz
11.12.2024 21:44
Duszek

Pracownik departamentu
11.12.2024 21:27
Awaria Facebooka, kiepsko chodzi, a tu pustki?

Wróg ciemnej strony
09.12.2024 16:35
Sam Quest, Hug

Specjalista ds. sprzedaży
08.12.2024 20:46
MorfinGaunt, spuczucia

Współpraca
Najaktywniejsi

1) Prefix użytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix użytkownikafuerte

Posiada 57438 punktów.

3) Prefix użytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix użytkownikaSam Quest

Posiada 45363 punktów.

5) Prefix użytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix użytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix użytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix użytkownikaania919

Posiada 38932 punktów.

9) Prefix użytkownikaulka_black_potter

Posiada 36773 punktów.

10) Prefix użytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Drukuj temat
Neville Longbottom
Lilianne_
Urodzony pod koniec lipca, jego rodzice trzykrotnie oparli się Czarnemu Panu. Zupełny przypadek sprawił, że Voldemort nie naznaczył go jako równego sobie.
Nieporadny, wydawałoby się że tchórz, ale...

Jak myślicie co stanie się z Neville'm w 7 części? Ja uważam, że odegra jakąś ważną rolę, w końcu jest synem Franka i Alicji, a niedaleko pada jabłko od jabłoni. Czy zemści się na Bellatrix?

Pielęgnujmy swój język i używajmy polskich znaków! - Szakal
Edytowane przez Prefix użytkownikaBumSzakalaka dnia 11.05.2016 14:37
Kiedy patrzymy na śmierć lub ciemność, boimy się tylko nieznanego, niczego więcej...

TomV
Nie sądzę by to Neville był Wybrńcem, ale jestem pewien, że ten chłopiec, opisywany zawsze jako straszna niezdara, odegra jeszcze jakąś bardzo ważną rolę, pokaże, że jest odważny (już to nawet zrobił w 5 tomie). Może kogoś uratuje, możliwe też, że zemści się na Bellatriks.
Bierz co się da i nie oddawaj!

Prefix użytkownikaGinny_Weasley12
Ja tam lubie Nevilla, jest spoko gość.
Ale nie wyobrażam go sobie jako wybrańca, który miota zaklęciami w Voldiego. Zresztą, gdyby on był wybrańcem, to nie wiem, czy przezyłby te spotkania pod koniec prawie kazdego roku
img329.imageshack.us/img329/619/drfyhdrhrehtrherhgdgfbmj5.png
Draco&Hermiona - mówię NIE! Dołącz.

Być może istnieją czasy piękniejsze,
Ale te są nasze.

Ciąg dalszy w profilu.

Jestem fanką Kurzego Wylotu oraz Brudnego Odbytu. Wiedzcie, że to jedna i ta sama osoba. ;D

[O]ld [G]ood [S]tyle

of

H-P.net

*Angela
*Angelina
*Mimid
*Christina
*Śmierciojadek
*Lestrange
*Essi
*Adzilla
*Wera
*Lenne
*Hemcia
*Nacia
*filis

img218.imageshack.us/img218/7083/scrittaslykv2.gif

Od cnót Gryfonów, Kretynizmu Puchonów, Wiedzy-o-wlasnej-wszechwiedzy Krukonów, chroń nas Slytherinie!

th03.deviantart.com/fs7/300W/i/2005/210/0/6/Death_Eaters_by_digijohn.png
Śmierciożerca

mitsurugi.files.wordpress.com/2007/01/las.png
Trzeba żyć, a nie tylko istnieć.

republika.pl/blog_cy_3256437/3538848/tr/kadziewicz_zdjecia_dnia512.jpg
Mój ulubieniec, a siatkówka to moje życie!

miharu
Końcowa scena, starcie z Voldziem. Harry wyciąga różdżkę i syczy w kierunku przeciwnika triumfalnie "No, Voldemort, znowu się spotykamy. Zaraz pokażę ci, co to znaczy drażnić się z Wybrańcem!". Tu następuje scena walki, Harry i Voldzio tłuką się, aż wióry lecą. Żaden nie może pokonać drugiego, bo mają te same różdżki, które się neutralizują.
Wreszcie Voldzio rzuca jakąś sprytną klątwę na Pottera i zamierza go wykończyć, gdy wtem..
zjawia się Neville i krzyczy szyderczo: "Voldzio, ty głupku, to ja jestem Wybrańcem. Potter był tylko przynętą dla ciebie!", następnie zabija zdumionego Voldemorta i ratuje życie jeszcze bardziej zdumionego (i złego, że odebrano mu laury zwycięzcy) Pottera.

Byłby to fajny scenariusz. Nie dlatego, że lubię Neville'a, tylko chciałabym, żeby Potterowi ktoś utarł nosa. Taki jest od początku przekonany o swej wyjątkowości, że byłoby niesamowicie zabawnie, gdyby okazało się, że to ciapowaty Neville jest Wybrańcem, a nie przemądrzały Potter. Oj, to by było genialne.. :D

Co do samego Neville'a, to nie przepadam za nim, taka ciamajda i fujara. Nie ma w nim nic, co by kazało mi go lubić.
<<Od cnót Gryfonów, kretynizmu Puchonów i wiedzy-o-własnej-wszechwiedzy Krukonów
Chroń nas Slytherinie! >>

Lara
Myślę, że z wiekiem Neville staje się odważniejszy i poważniejszy. Nie przejmuje się już takimi drobnostkami jak zgubienie ropuchy. Miłość do rodziców i chęć zemsty pozwala mu dać z siebie wszystko na spotkaniach GD. Polubiłam go dopiero od 5 części.

b1ala.znajomi.interia.pl
PATRONUS ROGACZ
Neville jest przykładem przyjaciela którego HARRY potrzebuje... Ale mysle że gdyby Neville miał być wybrańcem nie poradziłby sobie jest zbyt miękki , nie wytrzymał by brzemia jakie by na nim spoczywało

Mitzi Caspar
Hm..już ktoś pisał, ja też Neville'a polubiłam od 5 części.
Patronus Rogacz- nie wiem, czy jest taki miękki...jakby był miękki to by nie poszedł do Ministerstwa Magii
"From childhood's hour I have not been
As others were: I have not seen
As others saw..."

/Edgar A. Poe/

Asik
Lubiłam Nevila od początku, bo wydawało mi się że w tym samntnym zakompleksionym ciamajdzie jest jednak coś interesującego i na szczęście nie myliłam się.To jeden z moich ulubionych bohaterów. czemu? sama nie wiem, może dlatego , ze tak bardzo się zmienił i dojrzał...
Scena w szpitalu Świętego Munga to chyba jedna z najwspanialszych scen w powieści.Kiedy ją czytam mam łzy tuż. tuż pod powiekami... Szkoda mi Nevila, ale jestem pewna, ze w 7 części odegra jeszcze znaczącą rolę i z odwaznedo chłopca przemieni się w mężczyznę w pełnym tego słowa znaczeniu.
Asik

caroline349
TakNevill nie może być wybrańcem(zerknijcie sobie do V tomu- tam na końcu WSZYSTKO JEST WYJAŚNIONE)TakGdyby był, miałabym taki wyraz twarzy jak ten
lolo-Duże oczy
Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą.
Caroline łączy pozdrowienia i życzy miłego dnia wszystkim fanom!!!!!!!!!!!!

Verity
Nevile jest spoko!!!:DTak
Może tchórzliwy i niezdarny, ale sympatyczny. Nie zgadzam się z tym że był tchórzliwy. W końcu już w pierwszym tomie chciał uratować Harry'ego, gdy dowiedział się, że Malfoy wie o ich nocnej wyprawie ze smoczątkiem. Później przeją kontrolę nad GD. Niezdarny, jak każdemu coś mu się nie udawało, tylko że trochę nadmiernie Tak . To naprawdę cnotliwa postać, która czasem przyprawia mnie o śmiech i za to ją właśnie lubię!! :lol:
Chcecie wiedzieć kim jestem?? To proste.

Jestem architektem: buduję solidne fundamenty i każdego roku, który spędzam w szkole, dodaję do nich kolejne piętra mądrości i wiedzy.

www.meble-sklepowe.pl/gfx/sidebar_img_architektura_sklepu.jpg

Jestem rzeźbiarzem: kształtuję swoją moralność i filozofię życia, a moją glina są kanony dobra i zła.

www.bwakielce.wici.info/wystawy/micek.jpg

Jestem malarzem: wraz z każdą nową ideą, którą wyrażam, maluję tez nowy odcień w wielobarwnym świecie kolorów.

www.va1.sk/obrazky/motyl.jpg

Jestem naukowcem: każdego dnia zbieram nowe dane, dokonuję ważnych obserwacji i eksperymentów z nowymi pomysłami i ideami.

republika.pl/blog_ca_4006583/5351497/tr/group_318_bcae6e_huge.jpg

Jestem astrologiem: czytam i analizuję linie życia każdej osoby, którą spotkam.

www.kwarc.eu/images/horoskop.jpg

Jestem astronautą: stale badam i poszerzam swoje horyzonty.

www.zsrio.reszel.iap.pl/strony/fizyka/astronauta.jpg

Jestem lekarzem: leczę tych, którzy zwracają się do mnie po poradę, i niosę witalność tym. którzy są bez życia.

www.klub-zdrowia.pl/gfx/lekarz-kieszen-stetoskop-dlugopisy.jpg

Jestem prawnikiem: nie boję się stanąć wobec nieuniknionych, podstawowych praw dotyczących mknie i innych.

www.biegli.net.pl/top.jpg

Jestem policjantem: zawsze dbam o dobro innych i bronię pokoju.

www.tuchola.kujawsko-pomorska.policja.gov.pl/innova/assets/policjant.jpg

Jestem nauczycielem: swoim przykładem uczę determinacji, poświęcenia i ciężkiej pracy.

www.wrotamalopolski.pl/NR/rdonlyres/275566F7-BA64-4581-9FA4-74CFB5E7CC9B/327407/klasa.jpg

Jestem matematykiem: upewniam się, czy problemy, które przezwyciężyłem, mają właściwe rozwiązanie.

www.univ.gda.pl/pl/info_dla_kand/kierunki/druk/wmfi/matematyka.jpg

Jestem detektywem: szukam tajemnic życia.

www.drukpol.com/obr2/ksiazka-lupa.jpg

Jestem sędzią: oceniam innych tylko wtedy, gdy znam i rozumiem ich całą historię.

www.kataga.pl/p_akta.gif

Jestem bankierem: inni ludzie obdarzają mnie zaufaniem i tym co dla nich ważne, i nigdy nie tracą.

zplasteliny.ovh.org/Images/LittlePrince/13a.gif

Jestem hokeista:
unikam tych co chcą mnie zablokować.

sklephokejowy.com/data/include/img/news/1150183099.jpg

Jestem maratończykiem: jestem pełen energii, zawsze idę do przodu i jestem gotowy na następne wyzwanie.

www.multipress.pl/images/news/maratoncracovia01.jpg

Jestem akrobata: ostrożnie kroczę po krętych ścieżkach życia, lecz zawsze bezpiecznie docieram do celi.

naklejkiscienne.pl/files/produkty/06-2008/421_akrobata_d.png

Jestem milionerem: posiadam mnóstwo miłości, szczerości i współczucia. Moim bogactwem jest wiedza, mądrość, doświadczenie i bezcenna intuicja.

www.gniazdko.com/wp-content/uploads/2008/04/willa-na-st-barts-karaiby-5.jpg

A NAJWAŻNIEJSZE - JESTEM SOBĄ!!!!!!!!

http://byverity.blog.onet.pl/1,AR3_2008-08_2008-08-01_2008-08-31,index.html
Prefix użytkownikaWerka3481
Neville z początku był pewną niezdarą, ale zmienił się w piątym tomie podczas spotkań GD. Jest niezdarny, ale sympatyczny. Z wiekiem staje się coraz bardziej odważny i poważny. Nie ulega Voldemortowi. Jest osobą, która spokojnie prezentuje odwagę oraz prawdziwą przyjaźn ;)
Edytowane przez Prefix użytkownikaChristina dnia 17.02.2013 22:07
"Zagłuszanie bólu na jakiœ czas sprawia, że powraca ze zdwojoną siłą"

Prefix użytkownikaKatie _Bell_
On powiedział w ostatniej części , że nigdy nie bedzie śmierciożercą . Jego postać jest pozytywna . I co z tego że napoczątku w pierwszej części był nie zdarny . Poprawiał się z każdym tomem Harrego Pottera .

Prefix użytkownikaUpadly Aniol
Hmm...Aż dziw bierze, że tak mało tu postów. Bądź co bądź Neville to jedna z kluczowych postaci - w końcu on obciął wstrętny łeb Nagini mieczem Godryka. W zasadzie do WA bardziej mnie panicz Longbottom irytował, bo ileż można czytać, że czegoś zapomniał, coś zostawił, gdzieś go Irytek trzasnął w ucho ;p, w końcu nawet "udało" mu się zgubić hasła do Pokoju Wspólnego Gryfonów w III tomie.

Potem jest ta 'metamorfoza' - w zasadzie do powstania GD, i ćwiczenia OPCM w Pokoju Życzeń. Miał ciężko, bo ta babka też życia nie ułatwiała, a to co spotkało jego rodziców...Takie warzywa niestety - stąd ta siła, determinacja, szał podczas żartów Malfoya o szpitalu św. Munga. Bardzo podobała mi się postawa Neville'a w KP - już o wiele dojrzalszy, tęskniący za spotkaniami GD - zrobił w sumie mega postępy, bo nie oszukujmy się, że do tego V tomu, to średnio na jeża szło mu czarowanie. Zielarstwo to inna para kaloszy ^^ - tu miał talent, który w połączeniu z pasją i pracowitością dał mu miano jednego z najlepszych uczniów u pani Sprout.

Koniec końców z nieśmiałego chłopaka, któremu niewiele się udawało stał się bohaterem - stał na czele Ruchu Oporu ^^ kiedy rodzeństwo Carrow wprowadzało swój terror w Hogwarcie. Bardzo pozytywna i wyrazista postać. Jestem na TAK ;p
24.media.tumblr.com/tumblr_m8xhishKur1qhr8kmo1_400.gifauto.img.v4.skyrock.net/7396/7977396/pics/160621264.gif

Prefix użytkownikaAna_Black
Ja mam szczery podziw dla Neville'a. Na początku był fajtłapą, ale jednak nie bez powodu dostał 10 punktów za odwagę potrzebną do stawienia czoła wrogom i odwagę do wierności przyjaciołom. No i sam jeden pobił się Crabbe'em i Goyle'em. Na pewno nie było mu łatwo będąc wychowywanym przez surową, aczkolwiek z pewnością kochającą babcię, która na siłę chciała widzieć go takim jakim chciała widzieć, a nie takim, jakim jest. To co spotkało jego rodziców też musiało wpłynąć na jego psychikę. Wyobraźcie sobie, że w każde święta widujecie swoich bliskich, którzy was nie rozpoznają i nic na to nie można poradzić. Przykre. A potem uwziął się na niego Snape'a, a biedny chłopiec nawet nie wiedział dlaczego. No nie dziwię się, że był jego boginem. Później nastąpiła stopniowa przemiana od 5 części, konkretnie odkąd dowiedział się, że Bellatriks uciekła z Azkabanu. Tak w ogóle to myślałam, że Neville ją zabije, a tu pani Weasey. No ale dobrze, że w ogóle ktoś ją zabił. :) Z fajtłapowatego chłopca stał się odważnym mężczyzną, który zabił Nagini i jako pierwszy sprzeciwił się Voldemortowi po "śmierci" Harry'ego. Myślę, że dobrze, że nie wiedział, że przepowiednia mogła dotyczyć jego. Czasem błoga nieświadomość jest lepsza od wiedzy, a on i tak nie miał lekko. Trochę zaskoczyło mnie jego małżeństwo z Hanną Abbott, bo myślałam, że będzie z Luną. No ale skoro ożenił się z Hanną, to pewnie do siebie pasowali. Szkoda, że nie mieli dzieci. Mogliby mieć syna i córkę nazwanych po rodzicach Neville'a.
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najwiekszy_potteromaniak_ana_black.png

Loki: Dość tego! Wszyscy stoicie niżej ode mnie! Patrzysz na boga, szkaradny stworze! I nie godzę się, aby pomiatał mną...
Hulk: Wielki mi bóg.

mtv.mtvnimages.com/uri/mgid:file:http:shared:mtv.com/news/wp-content/uploads/2015/04/Thor-1429558677.gif

33.media.tumblr.com/8caebe0f50235ec3d8997bfacbf114c6/tumblr_n9g5j564Fx1skiebmo1_400.gif

Hulk ziewać ~ Łapa

25.media.tumblr.com/tumblr_m8z9tyv7qg1rpcea3o3_250.gif

Uwielbiam też jak dostajesz szału i zamieniasz się w tę wielką zieloną bestię..

i1217.photobucket.com/albums/dd398/MiyakoHiteya/Tumblr%20pics/thanks.gif

static.tumblr.com/04db463ca2c0ae5f8ab6f1ad512f6aed/adptjxj/OfVmwe80a/tumblr_static_tumblr_mdh7ruogcd1qmccp7o2_r3_250.gif

31.media.tumblr.com/6f73dc5f8974e16664b596cf79053647/tumblr_inline_n7jsc9ns7i1rqfizb.gif

24.media.tumblr.com/tumblr_m835m1wVOX1qk04hlo1_500.gif33.media.tumblr.com/70cd59c666abdc6ae0e12a5fcbbfbe96/tumblr_nm0zn7iBiG1qzxanao1_400.gif

Zdradzę ci moją tajemnicę. Zawsze jestem zły.

33.media.tumblr.com/5274675726286bc0a424d856c26df680/tumblr_inline_nnqxmemBsb1rqgtqi_500.gif

33.media.tumblr.com/020ea28e37d4be3b8867fdbd58514a96/tumblr_inline_nnmre4l6ZH1tpfg2f_500.gif

Nieźle. Chcą mnie zamknąć w metalowym pudle i zanurzyć w wodzie. Nie. Jest gorzej niż myślałem.

25.media.tumblr.com/tumblr_m42wevvwnM1qaon7qo2_500.gif

No bo czym jesteśmy? Zespołem? Nie, nie, nie. Mieszanką wybuchową niosącą chaos.

38.media.tumblr.com/cda9ac059ee51a9d1a478f66c1293c31/tumblr_inline_nrcijhheTW1rbyvbg_500.gif

Nie bądź jeleń, nie fikaj.

media.giphy.com/media/jo43sGvtnNEdO/giphy.gif

Matka wie że ukradłeś jej szaty?

38.media.tumblr.com/tumblr_m5tuqzaljl1rqlfp9.gif

- Jarvis, znasz przypowieść o Jonaszu?
- Traktowałbym ją raczej jako metaforę.

- Thor walczy na 6.
- Nie zaprosił mnie?

24.media.tumblr.com/tumblr_m6rmf3RHqe1qismt6o1_500.gif

Co, stawaliście na siusiu?

www.gifmania.pl/Animowane-Gify-Komiks/Obrazki-Animowane-Iron-Man/Iron-Man-64217.gif

Niech wyskakuje z ciuchów. Przenoszę imprezę do was.

static.tumblr.com/2xsmasw/vQqm3rjpb/iron_man.gif

Weź mnie nie strasz. Co to było, robił mi usta usta?

i.imgur.com/k75NyyH.gif

Phil? Ale on ma na imię Agent!

31.media.tumblr.com/tumblr_m4ldk2Fzvu1qci7ofo1_250.gif

J.A.R.V.I.S: Dostępne 400% mocy.
Iron-Man: Dzięki.

25.media.tumblr.com/tumblr_mcc45djkA11qe8pkxo1_500.gif

Nie gniewam się, pączuszku. Masz niezły prosty.

cdn3.whatculture.com/wp-content/uploads/2014/10/Avengers-Hulk-Buster.gif

Ta wiedźma miesza ci w głowie. Jesteś od niej silniejszy, mądrzejszy. Jesteś Banner.

33.media.tumblr.com/598337ea881bd60b366a9350ecc80373/tumblr_nmq7kewjJN1s3y9slo4_500.gif

On jest szefem. Ja tylko za wszystko płacę, wszystko buduję i dbam żebyśmy byli cool.

mtv.mtvnimages.com/uri/mgid:file:http:shared:mtv.com/news/wp-content/uploads/2015/04/iron-man-14-1428067620.gif

Stark! Potrzebny jest plan ataku!
Mam plan: atakować!

static.comicvine.com/uploads/original/0/2532/3509642-tumblr_mxs289cxyq1qddteyo1_500.gif

static.tumblr.com/sr7nemf/VyTm9fw51/tony5.gif

38.media.tumblr.com/bab5ebf21d2c082caa6a03346f7c5480/tumblr_mhobkiz5Lx1ra5vgio2_500.gif

rack.3.mshcdn.com/media/ZgkyMDEzLzA1LzAzLzY1LzExLjgzYTJlLmdpZgpwCXRodW1iCTEyMDB4OTYwMD4/db896365/5ab/11.gif

media.giphy.com/media/11dMtvmKPLrwCk/giphy.gif

b1.pinger.pl/5b4fd557bea774512fc3600d1ec2946c/Captain-America-Thor-fight-togeth.gif

- Ja bym sobie odpuściła, to faceci nie z tego świata, bogowe czy coś.
- Bóg jest tylko jeden! I głowę dam, że tak się nie ubiera.

i.annihil.us/u/prod/avengersmovie/captainamerica/mainsite/images/grid/animgifs/falcon_pre.gif

- No jasne. Złoty chłopiec w złotej zbroi. Co zostanie jak ją zdejmiesz?
- Geniusz, miliarder, playboy, filantrop. A co? (...) A kto jest [prawdziwym bohaterem]? Ty? Jesteś wynikiem eksperymentów na ludziach. Tyle w tobie bohatera, ile zmieściło się do probówki.

Zabijesz mnie? Ustaw się w kolejce.

mtv.mtvnimages.com/uri/mgid:file:http:shared:mtv.com/news/wp-content/uploads/2015/02/thor-hammer-1424957797.gif

Kto znajdzie ten młot
i okaże się go godny
posiądzie moc Thora.

38.media.tumblr.com/tumblr_m745zkaPTf1ru1wbho2_250.gif

Thor: Loki może i jest nieobliczalny, ale jest Asgardczykiem i moim bratem.
Natasha: Zabił 80 ludzi w ciągu dwóch dni.
Thor: Był adoptowany.

- Nie będę z tobą walczył bracie.
- Nie jesteśmy braćmi.

33.media.tumblr.com/209f4f4410f874b5b0a45a2f302c5cc4/tumblr_inline_namnsenSv51s0g87j.gif

Piekło rozbrzmiewa jękami jego ofiar.

i31.photobucket.com/albums/c355/543210-BOOM/THEYMOVEWHENIFLAIL/thorsaysapprovesmashingly.gif

- O, kontratakują.
- No wiesz, młodzi są.
- Do stu piorunów, szanuj mowę ojczystą
- Długo mi tego nie wybaczą.

33.media.tumblr.com/tumblr_m726hykhNm1rsy50k.gif

To bardzo, bardzo ciekawa teoria, ale ja mam prostszą. Nie jesteście godni.

moargeek.com/wp-content/uploads/2015/05/avengers-age-of-ultron-not-worthy.gif

- A jakby wsadzić młot do windy? Uniesie ją.
- Winda nie jest godna.

37.media.tumblr.com/32e00153d10200c13549d960c6f4901c/tumblr_n3zy3tiV8g1s00jsao5_500.gif

Zobaczyłem coś we śnie. Muszę to wyjaśnić. Tutaj się nie da.

c3.thejournal.ie/media/2015/07/tumblr_m726xuq0701rsy50k.gif

- Jak tam kosmos?
- Kosmos ma się dobrze.

24.media.tumblr.com/tumblr_m068saHsv51qjowpro1_500.gif

- I myślisz, że możesz mi zaufać?
- Nie ufam ci. Matka ci ufała. W przeszłości. Nawet mimo naszych ciągłych sporów. Zawsze miała nadzieję, że gdzieś w tobie nadal jest iskierka mojego brata. Ta nadzieja już nie istnieje i już cię nie chroni.

38.media.tumblr.com/tumblr_m726h5gMYu1rsy50k.gif

Mojego życia... Tato, nie nadaję się na króla. Będę bronić Asgardu i innych światów do ostatniego tchu... ale nie mogę tego robić z tronu. Mimo swego szaleństwa Loki rozumiał władzę w taki sposób, jakiego ja nigdy nie osiągnę.

sg.uploads.ru/t/R7Gmd.gif

O nie, będę żył wiecznie i będę cały z plastiku.

media.tumblr.com/cd46d5daafada989ad40aea7c2c3e434/tumblr_inline_mi34jgE5MN1qz4rgp.gifmedia.tumblr.com/cc910e990f52449283e0d4d0e8f21cde/tumblr_inline_mi34jqIXQ01qz4rgp.gif

Kto okaże się godzien moc młota posiądzie. Bez jaj, stary, to sztuczka.

25.media.tumblr.com/tumblr_m70w64YzEX1qap9q7o4_500.gif

Rekalibracja kognitywna... Zdzieliłam cię w czaszkę

ic.pics.livejournal.com/swing_set13/12737011/55389/55389_original.gif

Mam go spowolnić? Czy wyślesz mu więcej sparingpartnerów?

mtv.mtvnimages.com/uri/mgid:file:http:shared:mtv.com/news/wp-content/uploads/2015/03/hawkeye-5-1425321334.gif

Lepiej wydaj rozkaz, bo zaczynam mu kibicować.

33.media.tumblr.com/tumblr_m72im12cSA1rsy50k.gif

Have you ever had someone take your brain and play? Pull you out and stuff something else in? Do you know what it's like to be unmade?

img2.wikia.nocookie.net/__cb20130503063353/yakuza-mob-roleplay/images/9/97/Dom12.gif

Przerabiałem hipnozę. Nie lubię.

Stoimy w obliczu globalnej katastrofy.

38.media.tumblr.com/3b8b9b2d4f7cccded3b74b21640d60d6/tumblr_noesmkmmwK1unm9tpo8_500.gif

Hej malutki. Słonko już zachodzi.

i.imgur.com/QC8H4.gif

Cicho blaszak, ja nie mam rakiety w tyłku.

media.tumblr.com/tumblr_m7knw0jsiG1rsy50k.gif

- Steve nie lubi takiego słownictwa.
- A kopnąć cię w tą...

www.btchflcks.com/wp-content/uploads/2015/05/dirtyenough.gif

Nie jest taki zły, tylko trochę nerwus. Drugiego takiego nie ma na całym świecie. Wszyscy lubią wygrywać, a ten mój facet robi co może by walki uniknąć, bo wie że walkę wygra.

31.media.tumblr.com/tumblr_m21w9stkuY1qzcnvbo1_500.gif

- Co ci się śniło?
- Że jestem Avengersem, że jestem kimś więcej niż tylko posłuszną maszynką do zabijania.

media.tumblr.com/tumblr_m8t9g54ohv1r4z8sp.gif

Kocha to się dzieci, ja mam u niego dług.

imagesmtv-a.akamaihd.net/uri/mgid:file:http:shared:mtv.com/news/wp-content/uploads/2015/03/tumblr_ndvjpwRlwc1tv7tl2o2_r1_500-1427726593.gif

media.comicbook.com/uploads1/2015/03/whoisthatguy-128089.gif

screencrush.com/files/2015/03/scargif.gif

33.media.tumblr.com/0bf4d02e0594b534906a358fe2f02b38/tumblr_nek98zQdbM1r7gbeko2_r3_500.gif

33.media.tumblr.com/22bbd2537043876693c912e900e12a44/tumblr_no6rv9KAyk1qzo8iho1_500.gif

media.tumblr.com/tumblr_md3e07f3FK1qbqdfc.gif
38.media.tumblr.com/8421e9efc8073ab5c8bdf9c3faeaade6/tumblr_inline_nnpocxNuQz1t6nbgh_500.gif

25.media.tumblr.com/a7f43fdf07ea25a182b8d20740226546/tumblr_mfe2lrjn8H1qf2m9lo1_250.gif

38.media.tumblr.com/ab802d7120eb8e51306a5adf808d78c9/tumblr_inline_myuk6e2PAN1s3776n.gif

24.media.tumblr.com/tumblr_m8yttoyTqS1qm5bjko1_250.gif

24.media.tumblr.com/tumblr_m54ddygy381qjpi22o1_500.gifppss.kr/wp-content/uploads/2015/07/f.gif

33.media.tumblr.com/c0407e20203ddd67bc15db95bb2706b4/tumblr_n5lpkzcZnv1qhktavo10_250.gif

Wstąp do T.A.R.C.Z.Y, poznaj dalekie kraje, niezwykłych ludzi... i zabij ich.

www.wired.com/wp-content/uploads/2015/04/CoulsonAvengers.gif

static.tumblr.com/ed25722d40fad1805ab02855f04aa360/elphmmj/Wtvmgpbnd/tumblr_static_i_wear_my_sunglasses_at_night.gif

Ja się nie pocę. Ja błyszczę.

31.media.tumblr.com/9dd2a523cef1e34137b5a471094db1d6/tumblr_mmp2h2mHCS1qbbseto1_500.gif

Thor mógłby choć raz przysłać boga sprzątania po sobie. Na pewno ma jakąś magiczną miotłę.

37.media.tumblr.com/c2e3d4fdc72dba6261336613f19a30bc/tumblr_n4tlo7dxgF1qb9jcko1_250.gif

33.media.tumblr.com/12b97139bb8b966f9fb41650603166c4/tumblr_inline_no0so47yL71sm8bid_500.gif

Zawsze nosisz whisky?

auto.img.v4.skyrock.net/6087/91026087/pics/3249892288_1_15_d52LXUOb.gif

Ten dom miał wytrzymać siłę Hulka.

24.media.tumblr.com/845a6d2d998aa2e4613727c8151247b4/tumblr_n5jnrfXPwm1qe3p9bo1_500.gif

- Jak nas znaleźli?
- Zaprosiłem ich.

jlnelson73.files.wordpress.com/2014/05/tumblr_inline_n10d7gus6a1soew1g.gif

Nie poddam się. Odzyskam Skye i T.A.R.C.Z.Ę, ale jeep od Eddiego to za mało.

37.media.tumblr.com/6310f8400e6138491b9bfc00fc738779/tumblr_n5jnfpk75W1qc80zxo2_250.gif

Nasza kiepska opcja. Grant Ward.

media.tumblr.com/29e7e2bab8256ae80cdeceea5d966683/tumblr_inline_n5bjkjLMTH1qgp297.gif

Bez ciebie nie ma T.A.R.C.Z.Y.

33.media.tumblr.com/f32a1a7b82bf7b4ab15b9b3c1d61a57a/tumblr_mwwxs1tDEI1t0xz7jo1_500.gif

- Służysz Coulsonowi czy T.A.R.C.Z.Y?
- To to samo.

38.media.tumblr.com/e41aa5eda1d20c19304a141413501cc2/tumblr_ndhppazWXT1qgqr0ho3_500.gif

Kogo jak kogo, ale Coulsona nie zlikwidujesz.

s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/80/2d/df/802ddf8eb51aa2bbf1476a3dc1239415.jpg

Dyrektor T.A.R.C.Z.Y zawsze ma tajemnice.

Nie wierzę w strach. Wierzę w zaufanie.

33.media.tumblr.com/2e004bd58b351590cd67506bed27fd24/tumblr_nrcqtaemyD1uq32vbo1_500.gif

31.media.tumblr.com/30de7b1e7495569e3bfbb5e94fa6cf69/tumblr_n4gtq0mhRB1qea60lo3_250.gif

31.media.tumblr.com/6c8af00d33ef73aa7d922e19aa4ac240/tumblr_mv9simIVX31qko9h3o2_250.gif

25.media.tumblr.com/3c8f088cedb454c18665f8394567eda9/tumblr_mv9simIVX31qko9h3o4_250.gif

media.giphy.com/media/2wYQhcMdUqCdO/giphy.gif

25.media.tumblr.com/0c9d9826babe9ac4483dc683b0a90a58/tumblr_muqn6l7tn01rt5ctno2_250.gif

I was able to hack S.H.I.E.L.D. from my van. You're gonna show me something new.

s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/29/34/a3/2934a3f25256ceb3e9cfec921cae3f8c.jpg

Nie byłam w waszym durnym "S.H.I.E.L.D. Hogwarcie".

overmental.com/wp-content/uploads/2015/01/skye-whattheybecome-gif3-26555.gif

38.media.tumblr.com/6a257e4505f56537505f33cb838b7625/tumblr_nm3xi3OkMp1qllhdno1_500.gif

static.tumblr.com/4203ff72c14d9dfa97d0d4593639af87/rxidj0f/YaCn1jhvg/tumblr_static_grant.gif

2.bp.blogspot.com/-eNovJZT1dcA/VWSf3EPqdzI/AAAAAAAAA3M/9YEBe2PJ6XQ/s400/agent%2Bcoulson.gif

Nie jestem dobrym człowiekiem, Skye.

38.media.tumblr.com/0c0bf09a073873c7d92bfe4d03acdbfd/tumblr_n4wh54tCbo1s0gqfgo2_250.gif
.

Long time to see.

media.giphy.com/media/z6EYJDY5kNfxK/giphy.gif

Jestem Agent Grant Ward.

31.media.tumblr.com/6fd59c719f4fad54a2c44eda3d62fadf/tumblr_mto8bjzffS1r8wqbxo1_500.gif

fictionfg.files.wordpress.com/2014/07/tumblr_n4msy4npe61rearvyo3_250.gif

37.media.tumblr.com/5866af3cec36e72245dea883d587848e/tumblr_n2anh0sV9V1t0xz7jo1_250.gif

33.media.tumblr.com/4a50944b27b8516769d1108ce1218ee6/tumblr_n4yt41nUAI1qhaefjo3_250.gif

media0.giphy.com/media/7oNP9r2ufABqg/200.gifmedia2.giphy.com/media/HYkf6aeiMoQQo/200.gif

38.media.tumblr.com/1c632dcd5147fffccaed7b16cce775e9/tumblr_n6sqzxr3wX1r3ud65o1_250.gif

30.media.tumblr.com/53acd9557e266ab537df86f31560fd42/tumblr_n5qilbFp1S1rjh2ymo5_250.gif

38.media.tumblr.com/034bc44c710b3b6fb461015e0ec03f9b/tumblr_n3z608svmK1sjoo39o2_500.gif

Jeśli to jeszcze aktualne, to poproszę tego drinka.

static.tumblr.com/06e31c3fee384da90a7c942b546c2974/wactdjh/E0zmsd6em/tumblr_static_thor__j_arrival.gif

- Żołnierzyk. Postać nie z tej epoki.
Ale za to z tej planety.

38.media.tumblr.com/tumblr_m3dayw74jm1qapy9o.gif

Nigdy nie chciałem tronu. Chciałem być równym tobie.

33.media.tumblr.com/0d4eb97a2737d90cd5c8739b99506f35/tumblr_mgwfq32ZEW1ra8x1ao12_r1_500.gif

- A ty co? Błyskawic się boisz?
- Nie darzę miłością tego, co zwiastują.

- Chcesz zabrać mi ukochaną planetę w odwecie za rzekomą zniewagę? Nie. Sprawuję nad nią opiekę.
- No rzeczywiście, wspaniale się nią opiekujesz. Ludzie wyżynają się milionami, a ty palcem nie kiwniesz. Zaprowadzę tu porządek. Kto mnie powstrzyma?

thats-normal.com/wp-content/uploads/2013/05/madness01.gif

- Jesteś potworem.
- O nie. Potwór jest wśród was.
- A, Banner. To twój plan.

media.tumblr.com/tumblr_m9mucrxQ311r1sleg.gif

Że urodziłem się by zostać królem.

33.media.tumblr.com/4bfe4e0d17e71f8d0656496a1758b1ce/tumblr_inline_my9xl60oPO1qzu49c.gif

No dobrze. To może wolisz kogoś ze swoich nowych przyjaciół? Wydaje się, że jesteś do nich podobny. No i to jest o wiele lepsze! Mój strój jest taki sobie. Ale ile niesie ze sobą cnót! Jakiż to wielki zaszczyt! Czuję, że aż szaleję od sprawiedliwości. Chcesz usłyszeć mowę o prawdzie, honorze i patriotyźmie? Boże chroń Amer...

Zaufaj mojemu gniewowi.

Nie zrobiłem tego dla niego.

Uuuu. A była już na wyciągnięcie ręki. Dzięki Tesseractowi mogliście mieć władzę, nieograniczoną moc. A wy co? Ciepło i światło dla wszystkich ludzi? Dopiero przekonacie się, co znaczy prawdziwa władza.

25.media.tumblr.com/tumblr_m3qqfxEAxa1r5r8duo2_250.gif

Przynoszę wam dobrą nowinę. Czeka was wyzwolenie.

pobierak.jeja.pl/images/d/0/7/146491_avengersi-tancza-tancza-tancza.gif

orig09.deviantart.net/7874/f/2012/247/8/7/avengers_adorable_eyes__gifs_faster_gif__by_lokigodofmiischief-d5djwoi.gif

38.media.tumblr.com/tumblr_m8rcl1kffW1rqd9vio5_500.gif

38.media.tumblr.com/bc3f0dd2dc0bba787cced4437e1ebea7/tumblr_mxcwx2V3o61qhct03o3_500.gif

cdn.natemat.pl/63aec486743540661bf43b7c41f917fe,981,0,0,0.jpg

Nie miałem prawa cię winić. Wiem, że chciałeś mi pomóc, chronić mnie. Od tego są przyjaciele.

Możemy żyć z godnością - nie możemy z nią umrzeć.

Człowiek jest najgorszym źródłem prawdy o sobie.

Wszystko się zmienia. To nie znaczy, że na lepsze. Trzeba sprawić, by było lepiej. Nie można tylko gadać i mieć nadzieję, że samo się poprawi.

Prefix użytkownikaDebbie
Neville jest zdecydowanie jedną z moich ulubionych postaci. Miał dobrze rozbudowaną historię. Był co prawda z początku chłopcem trochę niezdarnym, ale to nie wyklucza jego sympatycznego (i dobrze przemyślanego) charakteru. Wyrósł z niego odważny, dzielny i całkiem zdolny czarodziej. Nie był na pewno postacią aż irytująco "idealną". Po prostu z siebie wykazywał wiele pozytywnych cech. Mieliśmy okazję zapoznać się bliżej z jego życiem, jednak myślę, że można byłoby jeszcze bardziej rozwinąć ten wątek.

Prefix użytkownikaAndi Miller
Na początku bardzo mi było szkoda Neville'a. Może nie dlatego, że od razu jakoś mocno go polubiłam, ale przez to, że był takim niezdarą i większość traktowała go jak zwykłe popychadło. Później stał się jedną z moich ulubionych postaci. Nie bez powodu został przydzielony do Gryffindoru. Był odważny, co pokazał na przykład w Zakonie Feniksa. Jak się później okazało, nie był wybrańcem, ale zabił Nagini, a w filmie wygłosił bardzo wzruszającą przemowę! Uwielbiam go i uważam, że był bardzo ważną osobą w książce.
"Śmierć będzie ostatnim wrogiem który zostanie pokonany."

media.tumblr.com/tumblr_lort0v2oUE1qdg4o1.gif

i.imgur.com/YzsbuS1.jpg

s-media-cache-ak0.pinimg.com/236x/49/85/3a/49853a57ce4ebbdc6bb4520f02fd3943.jpg

s-media-cache-ak0.pinimg.com/236x/82/10/50/821050feb36c73c723ff61cbb8a8f794.jpg

s-media-cache-ak0.pinimg.com/600x315/28/29/e5/2829e5b97eedda725ae12e4c11ff3493.jpg

s-media-cache-ak0.pinimg.com/600x315/c4/f8/0e/c4f80e3be689747d14f5775926bce025.jpg

Jestem miłą ślizgonką.
Jestem leniwą puchonką.
Jestem tchórzliwą gryfonką.
Jestem nieoryginalną krukonką.

s-media-cache-ak0.pinimg.com/236x/e3/ac/8b/e3ac8b36e48896c21959b9c17bb032a2.jpg

The need for intelligence to be cunning!

s-media-cache-ak0.pinimg.com/564x/5d/a9/7d/5da97dc74b8155c7a0d4f5de9d076a5b.jpg

s-media-cache-ak0.pinimg.com/236x/fe/d8/ed/fed8ed6fbb43138cb5f984eba9de5126.jpg

"We've all got both light and dark inside us. What matters is the part we choose to action. That's wo we really are."

~Sirius Black

Prefix użytkownikaWioletta
lubię jego postać, bardzo się rozwinął od pierwszej do ostatniej części. był prawdziwym materiałem na przyjaciela.
podoba mi się, ze później uwierzył w siebie. pokazał swoją odwagę i oddanie wobec przyjaciół. w GD albo w VII części gdy sprzeciwia się rządom w Hogwarcie. gdy rusza do boju. zabija Nagini, sprzeciwia się Voldemortowi i jego poglądom czystej krwi.
myślę, ze wielki wpływ na to kim był było to, ze wychowała go babcia.
jednego tylko żałuję, ze to nie on zabił Bellę.

Prefix użytkownikaNatalia Tonks
Bardzo lubię Neville'a, druga obok Luny najlepsza postać z GD. Ogólnie bardzo mi się podoba motyw od zera do bohatera! Na początku taka ofiara losu a potem prawdziwy gryfon z niego wyszedł:). W piątym tomie poznajemy jego dramatyczną sytuacje rodzinną, co sprawia, że kocham i szanuję go jeszcze bardziej. Łatwo nie miał..rodzice na oddziale zamkniętym a babcia z pewnością go kochała, ale bardzo szorstka z niej kobieta. Nie bez powodu mówi się o podobieństwach pomiędzy nim i Harrym. Fajnie, że został nauczycielem w Hogwarcie:)

Prefix użytkownikakospirre
Neville to jedna z moich ulubionych postaci. Był równocześnie przeciętnym chłopakiem, lecz nader wyjątkowym. Zawsze miło go wspominam i przyjemnością powracam do fragmentów w książce, gdzie pyzaty Gryfon biega za Harrym i Ronem, próbując dotrzymać ich kroku.
Wątpię jednak, by Longbottom mógłby zostać wybrańcem. Faktycznie, w IŚ ukazał nam się od całkiem innej strony, ukazując swoją odwagę i braterstwo. Nie sądzę jednak, by ten mógłby wcielić się w rolę Harrego. Z całym szacunkiem dla kochanego Nevilla <3!
Jak dla mnie w roli nauczyciela Zielarstwa pasuje się idealnie <3

Nigdy nie ufaj niczemu i nikomu, jeśli nie wiesz, gdzie jest jego mózg.

orig00.deviantart.net/56d0/f/2016/049/9/c/output_byfnba_1__by_scourgemangastudios-d9s7qxh.gif

64.media.tumblr.com/63ddd495dff33ec7c8f44e35801573be/tumblr_oxbegt8kbQ1rbud4zo1_500.gif

orig00.deviantart.net/56d0/f/2016/049/9/c/output_byfnba_1__by_scourgemangastudios-d9s7qxh.gif

infj|aquarius|xvii|ravenclaw

~~~
there is something so special about falling in love with nature every time you see a little detail like a fallen leaf on the ground that is slowly turning brown...or spotting a tiny mushroom that is sprouting from a tree... or just getting a warm feeling when you see the moon, i am in love with the little things of life
~~~

64.media.tumblr.com/16e929c292fef1869760e896884cf51c/tumblr_oxbegt8kbQ1rbud4zo2_500.gif

Natka Potter, Lilyatte

Chciałam również podziękować wszystkim kochanym Ślizgonom za bycie tak kochanymi i pomocnymi gadzinkami <3

Prefix użytkownikablad logiczny
Trochę mnie wkurzało tak skrajne wykreowanie tej postaci przez Rowling. Przecież pochodził z rodu czarodziejów i nawet jeśli był wychowywany przez "taką babcię", to powinien mieć jakieś "obycie z magią". Tymczasem przychodząc do szkoły zachowywał się mniej pewnie od mugolaków, jakby kompletnie nic nie wiedział i nie rozumiał z tego świata.
Chyba zdawał sobie sprawę, że będzie musiał iść do Hogwartu. Nie oczekiwałem od niego naśladowania Hermiony, która wcześniej przeczytała Historię Hogwartu i skutecznie nauczyła się wielu zaklęć, ale coś tam powinien wiedzieć. Przynajmniej tyle co Ron, który już na drugim roku, próbował potraktować Draco, podobno niełatwym zaklęciem z tymi ślimakami.
Błąd mam zawsze przed sobą.
Wszelkie błędy, gramatyczne, stylistyczne, ortograficzne, interpunkcyjne, to moi kuzyni.
Nie lubię kuzynów.
Uważam, że należy wypędzić błendy z pustymi do puszczy.

Podziel się z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejdź do forum: