Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Facebook
Shoutbox
Musisz się zalogować aby wysłać wiadomość.

Pracownik departamentu
14.12.2024 00:09
Może grupa powinna być prywatna zamiast tajna? Taki strzał w ciemno.

A discord istnieje, ale mało się tam dzieje. Rzadko wchodzę, ale jest jeszcze

Harrych świąt!
13.12.2024 22:16
No, nie wpuszcza

Wróg ciemnej strony
13.12.2024 22:05
ulka_black_potter,
jak się tam dostać? bo widok jest poblokowany :D

Pan Śmierci
13.12.2024 21:22
stworzyłam taką grupę

https://www.faceb.
..0164523310

Specjalista ds. sprzedaży
13.12.2024 21:04
kiedyś to były dramy

no i był discord hpnetowy, ale chyba też już umarł, nie wiem bo mało na discorda wchodzę, jakoś mi się nie przyjął jako komunikator

Współpraca
Najaktywniejsi

1) Prefix użytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix użytkownikafuerte

Posiada 57438 punktów.

3) Prefix użytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix użytkownikaSam Quest

Posiada 45363 punktów.

5) Prefix użytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix użytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix użytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix użytkownikaania919

Posiada 38932 punktów.

9) Prefix użytkownikaulka_black_potter

Posiada 36773 punktów.

10) Prefix użytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Drukuj temat
Neville Longbottom
Prefix użytkownikaBad wolf
Longbottom ukazany został jako taki nieudacznik,bojący się wszystkich tchórz, rozpaczająca wiecznie beksa. Przynajmniej ja czytając powieść, czy nawet oglądając filmy, odniosłam takie wrażenie. Dopiero z czasem zaczął zmieniać się w mężczyznę, który potrafił przeciwstawić się wszelkim przeciwnością, który z każdej sytuacji potrafił znaleźć rozwiązanie.

Pierwszy akt odwagi zauważyłam u niego dopiero w piątej części, jak wyruszył z innymi do Ministerstwa, wcześniej ciągle zastanawiałam się czy Tiara nie umieściła go w Gryffindorze, bo nie pasował do żadnego innego domu. Neville musiał dojrzeć do odwagi, którą zaprezentował zabijając Nagini.

Prefix użytkownikabatalion_88
Neville od samego początku serii był nam ukazany i przedstawiony jako taka fajtłapa, klucha, niezdara, niemota, zapominalski pączek, nie wierzący w siebie ani trochę zakompleksiony grubasek w cieniu srogiej babki <; No i było tak, co nie?
Potem, z upływem czasu wzrasta nam na bohaterskiego wojownika i świetnego czarodzieja, który potrafi walczyć, ale przede wszystkim jest odważny, bardzo dzielny, lojalny i zdolny do poświęceń. Jego rodzice i ich tragedia... To na pewno nim wstrząsnęło i sprawiło, że w momencie jak przybył do Hogwartu, to był kimś gorszym od mugola na poziomie Dudleya - kompletnie w siebie nie wierzył, bał się, że trafi do Hufflepuffu, ciągle o czymś zapominał, był niezdarny a w dodatku takie postacie jak Malfoy, Goyle, Crabbe czy Snape udowadniały mu na każdym kroku, że nie jest nic wart, że do niczego się nie nadaje. Jedynie na zielarstwie sobie świetnie radził, był pracowity i dążył do celu. Chociaż jeszcze w VI tomie mówi McGonagall o "oczekiwaniach babci" (żeby dalej studiować transmutację) i jakby całe życie pod jej dyktando coś robił. Miał bardzo uzdolnionych rodziców, świetnych aurorów, potężnych magów. Jednak dorównał im bez wątpienia. Z takiego miękkiego ciapka stanął na czele ruchu oporu w Hogwarcie przeciw rodzeństwu Carrowów. W Gwardii Dumbledore'a uwierzył trochę w siebie, walczył w Ministerstwie Magii, dawał z siebie wszystko w momencie jak do szkoły wdarli się śmierciożercy (Vi tom), był z niego klawy gość. Potem został nauczycielem zielarstwa, znalazł żonę itd. Szczęśliwe zakończenie ^^ Bardzo fajna i w pewien sposób złożona postać. Można to streścić słynnym: Od zera do bohatera : )
i67.tinypic.com/2rdhw1i.png

m.popkey.co/ce2f16/X1Oxe_f-maxage-0_s-200x150.gifm.popkey.co/f3c2c0/YAAKy_f-maxage-0_s-200x150.gif

Podziel się z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejdź do forum: