Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Czyja śmierć była dla was największym szokiem?
|
|
![]() |
Dodany dnia 11.02.2008 21:03
|
![]() ![]() Postów: 47 Dom: ![]() Punkty: 386 Ranga: Ulubieniec nauczycieli Data rejestracji: 24.01.07 |
Cyja śmierć była dla was szokujaca? Kogo wam było najbardziej szkoda? Dla mnie zaskoczeniem było jak zgineła Hedwiga wiem że to głupie bo to zwykła sowa ale jednak to HEDWIGA!! Drugiej takiej sowy nie będzie. Zawsze płakać mi się chciało jak w filmie lub w książce umierają zwierzeta. Edytowane przez ![]() Trzeba sie śmiać,
Wariatkę grać, Szalonym być I z życia drwić!!! |
|
|
DarekMarkowski |
Dodany dnia 11.02.2008 21:28
|
![]() ![]() Postów: 13 Dom: Brak przydziału Punkty: 30 Ranga: Charłak Data rejestracji: 24.08.07 |
Bezsensowna śmierć była bliźniaka. Szkoda że zginął. Tonks i Lupin też niepotrzebnie osierocili dziecko. Syriusza nie lubiłem, ale po tym jak został rozgrzeszony to mi go szkoda. Edytowane przez ![]() Lubie historie Harrego Pottera
|
|
|
malinka_09 |
Dodany dnia 12.02.2008 01:23
|
![]() ![]() Postów: 62 Dom: Brak przydziału Punkty: 184 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 08.11.07 |
Darkowi chodziło chyba o Snape'a, a nie o Syriusza... Mną najbardziej wstrząsnęła śmierć Freda. Była tak nagła i... bezsensowna? To jak zginął Snape też mną poruszyło. Spodziewałam się, że umrze, ale w taki sposób? Wyobrażałam sobie, że zostanie zabity w pojedynku, jak bohater. Nie zasłużył sobie na taką śmierć...ukąszony przez węża. Smutne... Edytowane przez malinka_09 dnia 12.02.2008 01:23 |
|
|
![]() |
Dodany dnia 12.02.2008 10:52
|
![]() ![]() Pochwały: 24 Postów: 3001 Dom: ![]() Punkty: 23582 Ranga: Niezwyciężony mag Data rejestracji: 29.08.07 |
Ja też się spodziewałam, że Snape umrze bardziej bohatersko... Byłam bardzo rozczarowana sposobem w jaki go JO uśmierciła, ale doszłam do wniosku, że ta śmierć była bardzo bohaterska i już nie mam jej tego za złe. Do końca chronił Harry'ego. Tak jak postanowił, nigdy nie zdradził planów Dumbledore'a ani Harrego... Ta śmierć była taka straszna i szybka ![]() Najbardziej zaszokowała mnie śmierć Zgredka. Taka niespodziewana... Edytowane przez ![]() |
|
|
Kristel |
Dodany dnia 12.02.2008 11:47
|
![]() ![]() Postów: 25 Dom: Brak przydziału Punkty: 1204 Ranga: Dorosły czarodziej Data rejestracji: 05.06.07 |
Dla mnie największym szokiem była śmierć... Hedwigi ![]() ![]() ![]() Edytowane przez ![]() Niezarejestrowany animag: sokół
Patronus: lew |
|
|
martafun |
Dodany dnia 12.02.2008 13:20
|
![]() ![]() Postów: 18 Dom: Brak przydziału Punkty: 20 Ranga: Mugol Data rejestracji: 01.01.08 |
Dla mnie śmierć Szalonookiego była mocna, Hedwiga też mnie zaszokowała, trochę szkoda mi Zgredka. Później jak umarł Fred to było straszne i Lupin i Tonks szkoda mi ich bardzo![]() Edytowane przez ![]() Były dwie siostry - Noc i śmierć, śmierć większa a Noc mniejsza, Noc była piękna jak sen, a śmierć... śmierć była jeszcze piękniejsza.
|
|
|
Mares |
Dodany dnia 12.02.2008 15:41
|
![]() ![]() Ostrzeżenia: 1 Postów: 15 Dom: Brak przydziału Punkty: 38 Ranga: Charłak Data rejestracji: 05.02.08 |
Lupin i Tonks, szkoda mi się zrobiło Teddy'ego. Ale również śmierć Zgredka i Freda. Nie potrzebnie Jo uśmierciła Moody'ego bo uważam że w Bitwie o Hogwart dzielnie by walczył. Edytowane przez ![]() |
|
|
GosiaM |
Dodany dnia 12.02.2008 18:06
|
![]() ![]() Postów: 6 Dom: Brak przydziału Punkty: 17 Ranga: Mugol Data rejestracji: 10.02.08 |
Szczerze mówiąc aż tak dużo ofiar nie było w tej części tak jak się spodziewałam, ale wszystkie zrobiły na mnie duże wrażenie. Wszystkich szkoda... no może śmierci Szalonookiego tak bardzo nie przeżyłam... Edytowane przez ![]() |
|
|
nimfadora21 |
Dodany dnia 12.02.2008 18:22
|
![]() ![]() Ostrzeżenia: 2 Postów: 85 Dom: Brak przydziału Punkty: 348 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 27.12.07 |
Najbardziej przeżyłam śmierć Nimfadory Tonks. To była taka zabawna postać. Zaraz później jest Fred, bardzo lubiłam jego żarty i poczucie humoru w każdej sytuacji. Moody'ego też mi trochę żal. szkoda, że Rowling uśmierciła tyle osób, no ale cóż taka jest jej rola. Hedwigi też mi brakuje, ale najbardziej się bałam, że Harry umrze. Bardzo się przestraszyłam jak umierał, myślałam, że to już koniec! Edytowane przez ![]() moje ulubione powiedzonko:
"NIE MÓW DO MNIE NIMFADORA":-) [img] http://hogsmeade.pl/button/gryffindor.jpg[/img] Ulubiony przedmiot: Transmutacja, Obrona przed Czarną Magią Ulubiony aktor: Rupert Grint Ulubiona aktorka: Emma Watson Wymarzona miotła: Piorunx ![]() Różdżka: 8 cali, kawałek klapy od sedesu, kawałek klamki Ulubiony nauczyciel: McGonagall Patronus: Kot Animag: Sarna Dom: Gryffindor Ulubiony kolor: niebieski, złoty ![]() ![]() ![]() Mój nick jest dość długi, więc, aby go całego nie pisać możecie pisać nimfa. Łatwij i prościej! |
|
|
Luna_9 |
Dodany dnia 12.02.2008 20:41
|
![]() ![]() Ostrzeżenia: 1 Postów: 297 Dom: Brak przydziału Punkty: 545 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 02.12.07 |
Ja najbardziej zmartwiłam się że zmarł Fred. Bardzo lubię tych bliźniaków są super! Zaraz później Tonks bo również była extra i zostawiła małego Teda. Bardzo przeżyłam śmierć zgredka, to był taki miły skrzat. Edytowane przez ![]() Jeśli będziesz pogrążać się w smutku 1 minute stracisz aż 60 sekund szczęścia
|
|
|
franiakluska |
Dodany dnia 12.02.2008 21:12
|
![]() ![]() Postów: 21 Dom: Brak przydziału Punkty: 505 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 01.06.07 |
Jej. Mi się smutno zrobiło jak przeczytałam o Tonks i Lupinie. Nie sądziłam, że Rowling zostawi małego Teda tak jak Nevilla. A o Fredzie to nawet nie wspomną - nie wiem jak to przeżyje George. ![]() Edytowane przez ![]() ron & hermione
www.harry-potter-zdjecia.blog.onet.pl |
|
|
Lily06011 |
Dodany dnia 13.02.2008 19:01
|
![]() ![]() Postów: 10 Dom: Brak przydziału Punkty: 26 Ranga: Charłak Data rejestracji: 09.02.08 |
Jak dla mnie to każda śmierć była szokiem. Bardzo dużo osób zginęło w 7 części ![]() Najbardziej mi szkoda Freda, Tonks, Lupina, Zgredka i Szalonookiego no i nawet Snapa chociaż przed przeczytaniem 7 części go nienawidziłam. Nie szkoda mi tylko śmierciożerców i Voldemorta ![]() Edytowane przez ![]() |
|
|
Rufus Scrimgeour |
Dodany dnia 14.02.2008 21:59
|
![]() ![]() Postów: 2 Dom: Brak przydziału Punkty: 2 Ranga: Mugol Data rejestracji: 14.02.08 |
Voldemort wcale nie musiał umierać, bo są rzeczy gorsze od śmierci, wg Albusa Dumbledora. Bardziej moralizatorskie dla czytelników byłoby IMO umieszczenie Voldemorta w stanie ''zawiesiny'' ![]() Edytowane przez ![]() |
|
|
Adziorra |
Dodany dnia 15.02.2008 16:42
|
![]() ![]() Postów: 10 Dom: Brak przydziału Punkty: 38 Ranga: Charłak Data rejestracji: 15.02.08 |
Ciężko byłoby Harry'emu paradować z sową pod peleryną niewidką:lol:. Rowling musiała coś z tym zrobić. Śmierć Zgredka mną wstrząsnęła. Tak uwielbiał Harry'ego, był mu wierny, chociaż Harry nie był jego panem. Edytowane przez ![]() Nie ma sytuacji bez wyjścia.
![]() |
|
|
Marigold |
Dodany dnia 15.02.2008 20:21
|
![]() ![]() Ostrzeżenia: 1 Postów: 18 Dom: Brak przydziału Punkty: 179 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 24.08.07 |
Mnie zaszokowała najbardziej śmierć Tonks i Lupina. W ogóle nie spodziewałam się, że ci świeżo upieczeni rodzice zginą. A co właściwie się stało z Szalonokim ? Edytowane przez ![]() "Legendy się nie zabija"
|
|
|
Rufus Scrimgeour |
Dodany dnia 15.02.2008 21:05
|
![]() ![]() Postów: 2 Dom: Brak przydziału Punkty: 2 Ranga: Mugol Data rejestracji: 14.02.08 |
Ciała nie odnaleziono, a przynajmniej nie odnaleźli go członkowie Zakonu. Skoro jednak oko Szalonookiego spoczywało w drzwiach do gabinetu Dolores Umbridge, można się domyśleć, że wpadło w ręce tych złych. Edytowane przez ![]() "To była głupota, Tom, przychodzić tutaj dziś w nocy..."
- Albus Dumbledore |
|
|
Klaudia@Harry Potter |
Dodany dnia 16.02.2008 22:21
|
![]() ![]() Ostrzeżenia: 1 Postów: 636 Dom: Brak przydziału Punkty: 1840 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 13.02.08 |
Dla mnie Tonks i Remusa, żal mi było Teddy'ego że nie będzie miał rodziców. Straszną stratą był też Fred, on był super. A najbardziej zagadkową śmiercią była śmierć Snape, szkoda mi go było że nie mógł całej prawdy opowiedzieć Harry'emu osobiście!![]() Edytowane przez ![]() |
|
|
martafun |
Dodany dnia 18.02.2008 19:47
|
![]() ![]() Postów: 18 Dom: Brak przydziału Punkty: 20 Ranga: Mugol Data rejestracji: 01.01.08 |
Właśnie skończyłam czytać po raz trzeci i się nawet zdziwiłam ponieważ płakałam gdy Neville zabił Nagini... ja już się tutaj wypowiadałam oprócz tego co ostatnio, zapomniałam chyba o Snape... żal mi go chociaż nie wyobrażam sobie tej rozmowy w której Snepe powiedziałby wszystko Harry'emu.. Edytowane przez ![]() Były dwie siostry - Noc i śmierć, śmierć większa a Noc mniejsza, Noc była piękna jak sen, a śmierć... śmierć była jeszcze piękniejsza.
|
|
|
Aberrant |
Dodany dnia 19.02.2008 12:13
|
![]() ![]() Postów: 872 Dom: Brak przydziału Punkty: 1047 Ranga: Prefekt Naczelny Data rejestracji: 09.01.08 |
Ja się ogólnie wszystkich śmiercią przejęłam. Płakać mi się chciało wtedy kiedy Zgredek umierał. To było straszne. Zaraz się popłacze. Szczególnie przykra jeszcze była śmierć Snape'a. Te dwie mnie najbardziej zszokowały. I jakoś tak jeszcze Remus i Tonks. Och...i jeszcze Fred ! Pod koniec nawet samego Voldiego mi było szkoda. Ale to było przewidzenia że mu się umrze ![]() Najgorsze by było gdyby to był Hagrid... Od cnót Gryfonów, kretynizmu Puchonów i wiedzy-o-własnej-wszechwiedzy Krukonów, chroń nas Slytherinie!
*** Kiedy myślę i nic nie wymyślę to sobie myślę po co ja tyle myślałem aby nic nie wymyślić. Przecież mogłem nic nie myśleć i tyle samo bym wymyślił. Gdyby mężczyzna nawet potrafił zrozumieć co myśli kobieta i tak by w to nie uwierzył. [Dorothy Parker] Dziś mężczyzna uchodzi już za dżentelmena, kiedy wyjmuje papierosa z ust, zanim pocałuje kobietę. [Barbara Streisand] Jeśli potrafisz śmiać się z siebie - to najlepszy dowód, ze masz poczucie humoru. [Molier] Nic tak nie odmładza, jak prawdziwie niedorzeczny kawał. Właśnie najgłupsze prawa natury są najbardziej smakowite. [Witold Gombrowicz] Jeśli czasem Polka się Panu Bogu uda, to już mówiąc po prostu, klękajcie narody! [Henryk Sienkiewicz] Dzień, w którym się nie śmiałeś, jest dniem straconym. [Phil Bosmans] *** ![]() Naj, naj: Norie-14 leśniczówka, terrorystka ![]() Mój grzybek^^ Jest niepowtarzalna, uwielbiam z nią rozmawiać (szczególnie o lesie ![]() Draco i tak jest mój ![]() Ania 95 Za nasze skojarzenia^^ Jest po prostu niemożliwa ![]() Ma świetne poczucie humoru, uwielbiam z nią rozmawiać... I w ogóle... Jest jedną z najlepszych... Kochana Anix ;* Najlepszy tekst: "A Rudy je gumki" ( inne na końcu podpisu^^) miszel14 Szelka ![]() Ma świetne poczucie humoru, uwielbiam z nią rozmawiać. Ma fajnego (?) sąsiada ![]() Myszaaa ;* pocisk Obojniaczka taka sama jak ja. Klub Obojniaków ![]() Ma duże poczucie humoru ;] Qin Terrorystka, zabawka ![]() Fajnie się z nią gada, można z nią pożartować ( bez skojarzeń ![]() Kochana Fiszka ;* ;] Evi-Lyn Hmm... Jest miła, sympatyczna ![]() Sama nie wiem za co ją lubię. KaputDraconis Za jej troske o moje włosy...^^ Ha! ![]() ![]() Mateusz Dumbledore Za genialne teksty, przez które umieram ![]() Esey Za poczucie humoru, świetne teksty, miłe rozmowy^^ inne nie znaczy gorsze, inne znaczy zboczone lesniczowki smiley Nacia1234 Za to, że zawsze mówi to co myśli, jest ślizgonką, fajnie się z nią gada^^. Lubie ją ![]() Karolcia_potteromaniaczka Za miłe rozmowy, poczucie humoru... ![]() ![]() Utilisateur Utilek^^ Jest miły, można z nim pożartować. ^^ Klaudia@Harry Potter Fajnie się z nią rozmawia... I... w ogóle jest super ![]() *** By Ania 95 ! ![]() Abi i Nori były w lesie! W nocy... w domku... A tu: Domek z piernika! Abi i Norie oblewały Dzień Kobiet na swój sposób... W domku z piernika -Abi kocha las. Las kocha Abi. A Abi i Norie są w lesie! Rudy=Gumkopożeracz Ja: ja pieje.... ![]() Ania: Kogut! kura jajko płód nowe życie "Psze pani, psze pani, bo on je gumki"... buhha Znaczy się gumy... "A skąd ten wytrysk?" "Util, nie wiem dlaczego ale twoj avek kojarzy mi sie z pedofilem, ktory chce komus to zrobic przez ekran..." Zgon... zgony... zgoń go, zgoń... Dobrze, że nie powiedziałam "zgol go, zgol"... buahah "A Abi bedzie ogladac Norie" "Ty nie wiesz co to sa gumki?" "Ty pedofilu, nie jedz tego dywanu!" ![]() Abi, od dzisiaj nazywasz sie "Gumeczka" |
|
|
miszel14 |
Dodany dnia 19.02.2008 13:24
|
![]() ![]() Ostrzeżenia: 2 Pochwały: 1 Postów: 1324 Dom: Brak przydziału Punkty: 1169 Ranga: Prefekt Naczelny Data rejestracji: 05.09.07 |
Mi, ale tak najbardziej było szkoda Severusa właśnie tylko w tym momencie jak on umarł trochę się wzruszyłam i może łza mi kapnęła inni jak umierali to nic nie czułam uważam, że Rowling nie powinna zabijać Severusa, choć także myślę, że za dużo osób zginęło Edytowane przez ![]() ![]() ,,Zmierzch" - Stephenie Meyer - A to dopiero - mruknął Edward.- Lew zakochał się w jagnięciu. - Spuściłam wzrok, drżąc z ekscytacją na dźwięk tego najcudowniejszego ze słów. - Biedne głupię jagnię - westchnełam. - Chory na umyśle lew masochista. - Przez dłuższą chwilę wpatrywałam się w ciemną ścianę lasu. Byłam absolutnie pewna kilku rzeczy. Po pierwsze, Edward pochodził z rodziny wampirów. Po drugie, dręczyło go pragnienie - na ile był je w stanie pochamować, tego nie wiedziałam - pragnienie, by posmakować mojej krwi. Po trzecie wreszcie, byłam w tym wampirze bezwarunkowo i nieodwołalnie zakochana. ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Podziel się z innymi: |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Przejdź do forum: |