Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1) Alette
2) fuerte
3) Katherine_Pierce
4) Sam Quest
5) Shanti Black
6) A.
7) monciakund
8) ania919
9) ulka_black_potter
10) Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Strona 1 z 2: 12
|
Wasze ulubione magiczne zwierzę
|
|
Crimson |
Dodany dnia 03.03.2008 17:53
|
Postów: 4 Dom: Brak przydziału Punkty: 13 Ranga: Mugol Data rejestracji: 02.03.08 |
W tym temacie możecie się wypowiadać jakie jest wasze ulubione zwierzę magiczne. Na pewno, nie wszyscy mieli okazję przeczytać "Fantastyczne zwierzęta i jak je znaleźć", ale w serii też jest wymienione całkiem sporo magicznych istot. Moim ulubionym jest... SZPICZAK!! Nie wiem czemu, ale strasznie go lubię. Chyba chodzi o tę bosko brzmiącą nazwę. ^^ Podoba mi się w nim też to, że mugole dają mu mleko, a on rozwala im ogródek. Wspaniałe zwierzę... |
|
|
Enid |
Dodany dnia 04.03.2008 17:53
|
Pochwały: 2 Postów: 1065 Dom: Slytherin Punkty: 1597 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 01.02.08 |
Uznacie mnie za dziwaczke ale mnie fascynuje bazyliszek, a właściwie jego potenga, jest nawet taki fragment w książce "Co zaatakowało ducha? Cóż za straszliwa potenga mogła skrzywdzić, kogoś kto był już martwy" przy starciu z bazyliszkiem nikt nie miał szans (no może prawie nikt) w karzdym razie ja najbardziej lubie bazyliszka. Always... |
|
|
Herma95 |
Dodany dnia 18.03.2008 17:48
|
Ostrzeżenia: 1 Postów: 35 Dom: Brak przydziału Punkty: -2 Ranga: Irytek Data rejestracji: 27.05.07 |
Czytając Fantastyczne zwierzęta i jak je znaleźć już na wstępie przypadło mi do gustu pewne zwierzątko o nazwie Wozak. Cytuję ...Nie schowała się ona, ani nie uciekła, jak na fretkę przystało, lecz skoczyła na mnie, a obaliwszy na ziemię, krzyknęła z niezwykłą wściekłością "Wynoś się z tąd, łysolu!" Po czym ugryzła mnie w nos tak złośliwie, że krwawił przez kilka godzin... Rozbroiło mnie to Edytowane przez Herma95 dnia 18.03.2008 17:48 |
|
|
Fidelisa |
Dodany dnia 20.03.2008 22:03
|
Postów: 278 Dom: Brak przydziału Punkty: 511 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 23.02.08 |
A ja uwielbiam jednorożce, bo to piękne i dumne stworzenia, które nie ufają byle komu i... u człowieka określiłabym to zwrotem "znają swoją wartość". Bardzo ciekawią mnie memortek, czyli malutki, niebieski, cętkowany ptaszek, który żywi się małymi owadami. Przez całe życie jest niemy, a tuż przed śmiercią wydaje długi krzyk składający się ze wszystkich dźwięków, jakie słyszał w życiu, wyśpiewanych w odwrotnej kolejności. Pióra memortka wchodzą w sklad veritaserum i eliksirów wspomagającyh pamięć. (Newt Skamander- Fantastyczne zwierzęta i jak je znaleźć) No i oczywiście wilkołaki... Niektóre... Edytowane przez Fidelisa dnia 20.03.2008 22:04 Puchonka przydzielona do Slytherinu
*** Slytherin przyjmuje takich, Co mają czystą krew, Co mają więcej sprytu Od uczniów domów trzech. *** A może w Hufflepuffie, Gdzie sami prawi mieszkają, Gdzie wierni i sprawiedliwi Hogwarta szkoły są chwałą. *** Dom: Slytherin Różdżka: leszczyna, 12 1/4 cala, odłamek smoczego kła Ulubiony przedmiot: Obrona przed czarna magią Ulubiony nauczyciel: prof. Remus Lupin Patronus: Lis Animag: Wilczyca Metamorfomag *** Członkini FunClubu Remusa Lupina *** *** Kilka słów wyjaśnienia, co do mojego ślizgoństwa: Po pierwsze- to, że ktoś jest Ślizgonką i fanką swojego domu nie znaczy wcale, że wielbi Draco Malfoya. Po drugie-to, że jestem Ślizgonką nie znaczy, że mam aspiracje na jadka Po trzecie i najważniejsze- jestem Puchonką o ślizgońskich zachowaniach, takie przypadki też się zdarzają, więc nie wyobrażajcie sobie, że jestem niewiadomo jak "zła" (albo, że się za taką uważam)... Koniec wywodu, dziękuję za uwagę *** Gdzie skarb Wasz, tam i serce Wasze... *** Things we lose have a way of coming back to us in the end. If not always in the way we expect... *** Pochylę się nad różą, choćby na moich oczach mial spłonąć las... Bo wszystko jest niczym, a coś może być wszystkim... Zawsze inna, zawsze taka sama... |
|
|
Gizmolina |
Dodany dnia 14.05.2008 20:44
|
Postów: 181 Dom: Brak przydziału Punkty: 1629 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 20.02.08 |
Oj, dużo tego... : 1) Feniks (bo jest piekny, jest wiernym towarzyszem i leczy rany) 2) Jednorożec (jest cudny i płochliwy, więc i tajemniczy...) 3) Pufek (nie mam pojęcia dlaczego) 4) Psidwak (ogólnie nie lubię psów, ale to jest pies magiczny, więc chyba trochę fajniejszy, no i jest śmieszny) WWW.VERITASERUM.CBA.PL
|
|
|
Expecto Patronum |
Dodany dnia 24.05.2008 21:00
|
Ostrzeżenia: 2 Postów: 852 Dom: Brak przydziału Punkty: 1455 Ranga: Dorosły czarodziej Data rejestracji: 18.09.07 |
Nie jest ich za wiele bo akurat zwierzątkami się nie interesuję ( nawet tymi magicznymi ) : 1. Smoki - każdy wie że są one fascynujące i niektóre nawet ''piękne'' odnosząc się do koloru ich skóry 2. Gryfy - pomyślmy... raczej od tego że ''Gryf'' wziął się od ''Gryffindora'', albo ''Gryffindor'' od ''gryfa''... sam nie wiem. 3. Tygrysy - po prostu puszyste i lubię zwierzęta w paski czy w cętki... ups to nie ten temat... tutaj są magiczne... no ale pomylić się każdy może no nie ? Śmierciożerca Auuuu wilkołaczki auuuu ! D Ciemny loch Gorący proch Trochę krwi W oddali drzwi |
|
|
HermionaBlack |
Dodany dnia 26.05.2008 21:39
|
Postów: 135 Dom: Brak przydziału Punkty: 1859 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 23.09.07 |
Moje ulubione zwierzeta ,magiczne oczywiscie,to: - Feniks -za odradzanie sie z popilow-symbol nowego zycia; za spiew,przepiekny spiew; za lzy-uzdrawiajace,przynoszace ukojenie; za przywiazanie i wiernosc; za piekna zewnetrzne i wewnetrzne; -Jednorozec-za niewinnosc, czystosc, tajemniczosc, spokoj, madrosc; -Hipogryf-za dume,sile,przywiazanie; -Testrale-za umiejetnosc trafiania do celu, sile, lagodnosc, -Sowa oczywiscie(w szczegolnosci Hedwiga), w zasadzie to jak najbardziej stworzenie realne,ale odgrywajace wielka role w swiecie magicznym- za przynoszenie dlugo wyczekiwanych wiadomosci, za umozliwienie kontaktu pomiedzy czarodzijami i czarownicami, za oddanie, wiernosc. *** -To bardzo wzruszające, Severusie -powiedział z powagą Dumbledore. -A więc w końcu dojrzałeś do tego, by przejmować się losem tego chłopca? -Jego losem? -wykrzyknął Snape. -Expecto patronum! [...] -Przez te wszystkie lata?... -Zawsze... |
|
|
Hermiona2909 |
Dodany dnia 17.06.2008 11:21
|
Postów: 405 Dom: Brak przydziału Punkty: 636 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 09.06.08 |
Moim ulubionym magicznym zwierzęciem jest trójgłowy pies - PUSZEK... jest groźny, a jednocześnie zwykła muzyka pozwala go okiełznać aaa i uwielbiam feniksy - to ich odradzanie z popiołów jest super :smilewinkgrin: ...::Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu, dobrze widzi się tylko sercem::...
"Usłyszał triumfalny krzyk Bellatriks. Nie przejął się nim - przecież Syriusz tylko wpadł za zasłonę, zaraz się pojawi po drugiej stronie... Ale Syriusz się nie pojawił" |
|
|
madzia14 |
Dodany dnia 19.06.2008 20:14
|
Postów: 6 Dom: Brak przydziału Punkty: 37 Ranga: Charłak Data rejestracji: 19.06.08 |
Moje ulubione zwierzaki to smoki, feniksy, hipogryfy i testrale. W smokach podoba mi sie ta potęga i siła, feniksy to piękne, majestatyczne ptaki, w hipogryfach podoba mi się to że są niedostępne dla ludzi chamskich i nie potrafiących okazać innym szacunku,a testrale są nadzwyczaj mądre i mają świetny zmysł orientacji - wystarczy im powiedzieć, dokąd chcemy się udać, a one nas tam dostarczą. Edytowane przez madzia14 dnia 22.08.2008 13:44 |
|
|
Hermiona1334 |
Dodany dnia 25.06.2008 20:41
|
Ostrzeżenia: 1 Postów: 77 Dom: Brak przydziału Punkty: 787 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 09.03.08 |
Mnie najbardziej podobają się jednorożce i testrale.Jednorożce lubię,bo są śliczne i tajemnicze(jak wszystko w HP) i za to,że ich krew potrafi przywracać życie.Testrale są super,bo lubię konie a latające i niewidzielne to już wogóle są supcio. "Wyglądasz bardzo zdrowo Potter,więc wybacz mi,ale nie zwolnię cię z obowiązku odrobienia pracy domowej.
Chyba żebyś umarł,wtedy możesz śmiało czuć się zwolniony" "Będziemy na tyle silni,na ile będziemy zjednoczeni i na tyle słabi na ile będziemy podzieleni" "Co ma być to będzie a jak już będzie to trzeba się z tym zmierzyć" |
|
|
miki poter5 |
Dodany dnia 30.05.2013 13:16
|
Ostrzeżenia: 2 Postów: 58 Dom: Hufflepuff Punkty: 232 Ranga: Pomocna dłoń Data rejestracji: 21.06.08 |
Tak jak Patryk McKinnon na 1. miejscu u mnie jest feniks a na 2. Hipogryf. Poza tym fascynują mnie zwierzęta ze świata magii. Hciałbym mieć książkę "Fantastyczne zwierzęta i jak je znaleźdź" tylko szkoda że nie wiem gdzie ją kupić. Cześć! Jestem miki (Mikoł@j). Uwielbi@m książki o H@rry'ym Potterze!
|
|
|
yersinia |
Dodany dnia 30.05.2013 14:49
|
Pochwały: 4 Postów: 328 Dom: Gryffindor Punkty: 3481 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 29.07.11 |
Na moim pierwszym miejscu ewidentnie i niezaprzeczalnie znajduje się niuchacz. Jest tak przesłodki, że na pewno miałabym takiego, gdybym znajdowała się w czarodziejskim świecie. Uwielbiam czytać fragment o lekcji opieki nad magicznymi stworzeniami, w którym występują niuchacze, to taka miła odmiana po tych wszystkich potworach, które mieli na lekcjach. Oczywiście sowa też znajduje się na liście ulubionych. Nie dość, że zaniesie list, to jeszcze jest ciekawym zwierzęciem "towarzyszącym" (trochę dziwnie to brzmi, skoro w naszym świecie na towarzyszącego się nie nadaje). |
|
|
Barlom |
Dodany dnia 30.05.2013 19:32
|
Pochwały: 9 Postów: 1037 Dom: Hufflepuff Punkty: 15578 Ranga: Żywa legenda Data rejestracji: 16.07.11 |
Ja wybieram trzy: - feniks - myślę że komentarz jest zbędny, gdyż jest ideałem pod wszystkimi względami. - hipokamp - połączenie konia z rybą, można na nich pływać i są równie przyjazne ludziom co delfiny - znikacz - pierwowzór złotego znicza, mały złoty ptaszek |
|
|
Cordiale |
Dodany dnia 31.05.2013 03:55
|
Pochwały: 9 Postów: 1254 Dom: Slytherin Punkty: 9381 Ranga: Dystrybutor słodyczy Weasleyów Data rejestracji: 11.04.13 |
Nie miałam okazji przeczytać "Fantastyczne zwierzęta i jak je znaleźć", ale podoba mi się strasznie kilka zwierząt wspomnianych w "Harry'm Potterze". Tak często wymieniany tu Feniks. Ptak o magicznych zdolnościach, które potrafią wyleczyć rany. Odradza się po spaleniu z własnych popiołów. Jest niezwykły. Również wzbudza we mnie podziw Testral. Gdy czarodziej powie mu gdzie musi się znaleźć, ten wie gdzie ma lecieć, jest niezwykły pod tym względem, że nie wszyscy je widzą... "Dobra, marudo, nie marudź już tak, bo zamarudzisz mnie na śmierć." http://www.youtube.com/watch?v=dLhFDYQHDQY |
|
|
Xeri |
Dodany dnia 31.05.2013 09:50
|
Pochwały: 9 Postów: 1380 Dom: Slytherin Punkty: 9223 Ranga: Dystrybutor słodyczy Weasleyów Data rejestracji: 26.05.13 |
Również nie czytałam Fantastycznych zwierząt ale czytałam dokładnie HP, więc mogę się na ten temat wypowiedzieć. Moimi ulubionymi zwierzętami są hipogryfy, które poznaliśmy na lekcji Opieki Nad Magicznymi Stworzeniami. Są to pół lwy, pół orły, dzięki czemu potrafią chodzić na czterech nogach i latać. Na lekcji o nich Malfoy sprowokował jednego z nich, Hardzodzioba (później Kłębolota) przez co odniósł obrażenienia, a Hagrid niemałe konsekwencje Drugimi zwierzętami, które przypadły mi do gustu są puszki pigmejskie. Są małymi, włochatymi zwierzątkami wyjadającymi ludziom smarki z nosa. Blee. Jednego z nich miała Ginny. Czy chcesz, czy chcesz pod drzewem skryć się? Tu zawisł ten, co troje zginęło z jego mocy. Dziwnie już tutaj bywało, nie dziwniej więc by się stało, gdybyśmy się spotkali pod wisielców drzewem o północy. Czy chcesz, czy chcesz pod drzewem skryć się? Choć trup ze mnie już, uwolnię cię od przemocy. Dziwnie już tutaj bywało, nie dziwniej więc by się stało, gdybyśmy się spotkali pod wisielców drzewem o północy. Czy chcesz, czy chcesz pod drzewem skryć się? Tu do mnie miałaś zbiec, żeby uniknąć przemocy. Dziwnie już tutaj bywało, nie dziwniej więc by się stało, gdybyśmy się spotkali pod wisielców drzewem o północy. Czy chcesz, czy chcesz pod drzewem skryć się też? W naszyjniku ze sznura u boku mego nie czekaj pomocy. Dziwnie już tutaj bywało, nie dziwniej więc by się stało, gdybyśmy się spotkali pod wisielców drzewem o północy. |
|
|
Ana_Black |
Dodany dnia 01.01.2014 14:07
|
Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 8 Postów: 4391 Dom: Gryffindor Punkty: 24016 Ranga: Niezwyciężony mag Data rejestracji: 06.02.10 |
Sowa (chyba można ją zaliczyć do magicznych zwierząt) - można wysyłać listy. Feniks - jego łzy uzdrawiają, przenosi ciężary i odradza się z popiołu. do tego jest piękny (jeśli akurat nie jest pisklakiem). Hipogryf - ach, polecieć na hipogryfie... Puszek pigmejski - uroczy i można się nim bawić jak piłeczką. Loki: Dość tego! Wszyscy stoicie niżej ode mnie! Patrzysz na boga, szkaradny stworze! I nie godzę się, aby pomiatał mną... Hulk: Wielki mi bóg. Hulk ziewać ~ Łapa Uwielbiam też jak dostajesz szału i zamieniasz się w tę wielką zieloną bestię.. Zdradzę ci moją tajemnicę. Zawsze jestem zły. Nieźle. Chcą mnie zamknąć w metalowym pudle i zanurzyć w wodzie. Nie. Jest gorzej niż myślałem. No bo czym jesteśmy? Zespołem? Nie, nie, nie. Mieszanką wybuchową niosącą chaos. *** Nie bądź jeleń, nie fikaj. Matka wie że ukradłeś jej szaty? - Jarvis, znasz przypowieść o Jonaszu? - Traktowałbym ją raczej jako metaforę. - Thor walczy na 6. - Nie zaprosił mnie? Co, stawaliście na siusiu? Niech wyskakuje z ciuchów. Przenoszę imprezę do was. Weź mnie nie strasz. Co to było, robił mi usta usta? Phil? Ale on ma na imię Agent! J.A.R.V.I.S: Dostępne 400% mocy. Iron-Man: Dzięki. Nie gniewam się, pączuszku. Masz niezły prosty. Ta wiedźma miesza ci w głowie. Jesteś od niej silniejszy, mądrzejszy. Jesteś Banner. On jest szefem. Ja tylko za wszystko płacę, wszystko buduję i dbam żebyśmy byli cool. Stark! Potrzebny jest plan ataku! Mam plan: atakować! *** - Ja bym sobie odpuściła, to faceci nie z tego świata, bogowe czy coś. - Bóg jest tylko jeden! I głowę dam, że tak się nie ubiera. - No jasne. Złoty chłopiec w złotej zbroi. Co zostanie jak ją zdejmiesz? - Geniusz, miliarder, playboy, filantrop. A co? (...) A kto jest [prawdziwym bohaterem]? Ty? Jesteś wynikiem eksperymentów na ludziach. Tyle w tobie bohatera, ile zmieściło się do probówki. *** Zabijesz mnie? Ustaw się w kolejce. Kto znajdzie ten młot i okaże się go godny posiądzie moc Thora. Thor: Loki może i jest nieobliczalny, ale jest Asgardczykiem i moim bratem. Natasha: Zabił 80 ludzi w ciągu dwóch dni. Thor: Był adoptowany. - Nie będę z tobą walczył bracie. - Nie jesteśmy braćmi. Piekło rozbrzmiewa jękami jego ofiar. - O, kontratakują. - No wiesz, młodzi są. - Do stu piorunów, szanuj mowę ojczystą - Długo mi tego nie wybaczą. To bardzo, bardzo ciekawa teoria, ale ja mam prostszą. Nie jesteście godni. - A jakby wsadzić młot do windy? Uniesie ją. - Winda nie jest godna. Zobaczyłem coś we śnie. Muszę to wyjaśnić. Tutaj się nie da. - Jak tam kosmos? - Kosmos ma się dobrze. - I myślisz, że możesz mi zaufać? - Nie ufam ci. Matka ci ufała. W przeszłości. Nawet mimo naszych ciągłych sporów. Zawsze miała nadzieję, że gdzieś w tobie nadal jest iskierka mojego brata. Ta nadzieja już nie istnieje i już cię nie chroni. Mojego życia... Tato, nie nadaję się na króla. Będę bronić Asgardu i innych światów do ostatniego tchu... ale nie mogę tego robić z tronu. Mimo swego szaleństwa Loki rozumiał władzę w taki sposób, jakiego ja nigdy nie osiągnę. *** O nie, będę żył wiecznie i będę cały z plastiku. Kto okaże się godzien moc młota posiądzie. Bez jaj, stary, to sztuczka. Rekalibracja kognitywna... Zdzieliłam cię w czaszkę Mam go spowolnić? Czy wyślesz mu więcej sparingpartnerów? Lepiej wydaj rozkaz, bo zaczynam mu kibicować. Have you ever had someone take your brain and play? Pull you out and stuff something else in? Do you know what it's like to be unmade? Przerabiałem hipnozę. Nie lubię. *** Stoimy w obliczu globalnej katastrofy. Hej malutki. Słonko już zachodzi. Cicho blaszak, ja nie mam rakiety w tyłku. - Steve nie lubi takiego słownictwa. - A kopnąć cię w tą... Nie jest taki zły, tylko trochę nerwus. Drugiego takiego nie ma na całym świecie. Wszyscy lubią wygrywać, a ten mój facet robi co może by walki uniknąć, bo wie że walkę wygra. - Co ci się śniło? - Że jestem Avengersem, że jestem kimś więcej niż tylko posłuszną maszynką do zabijania. Kocha to się dzieci, ja mam u niego dług. *** *** *** *** Wstąp do T.A.R.C.Z.Y, poznaj dalekie kraje, niezwykłych ludzi... i zabij ich. Ja się nie pocę. Ja błyszczę. Thor mógłby choć raz przysłać boga sprzątania po sobie. Na pewno ma jakąś magiczną miotłę. Zawsze nosisz whisky? Ten dom miał wytrzymać siłę Hulka. - Jak nas znaleźli? - Zaprosiłem ich. Nie poddam się. Odzyskam Skye i T.A.R.C.Z.Ę, ale jeep od Eddiego to za mało. Nasza kiepska opcja. Grant Ward. *** Bez ciebie nie ma T.A.R.C.Z.Y. - Służysz Coulsonowi czy T.A.R.C.Z.Y? - To to samo. Kogo jak kogo, ale Coulsona nie zlikwidujesz. Dyrektor T.A.R.C.Z.Y zawsze ma tajemnice. *** Nie wierzę w strach. Wierzę w zaufanie. *** I was able to hack S.H.I.E.L.D. from my van. You're gonna show me something new. Nie byłam w waszym durnym "S.H.I.E.L.D. Hogwarcie". *** Nie jestem dobrym człowiekiem, Skye. . Long time to see. Jestem Agent Grant Ward. *** *** *** Jeśli to jeszcze aktualne, to poproszę tego drinka. - Żołnierzyk. Postać nie z tej epoki. Ale za to z tej planety. Nigdy nie chciałem tronu. Chciałem być równym tobie. - A ty co? Błyskawic się boisz? - Nie darzę miłością tego, co zwiastują. - Chcesz zabrać mi ukochaną planetę w odwecie za rzekomą zniewagę? Nie. Sprawuję nad nią opiekę. - No rzeczywiście, wspaniale się nią opiekujesz. Ludzie wyżynają się milionami, a ty palcem nie kiwniesz. Zaprowadzę tu porządek. Kto mnie powstrzyma? - Jesteś potworem. - O nie. Potwór jest wśród was. - A, Banner. To twój plan. Że urodziłem się by zostać królem. No dobrze. To może wolisz kogoś ze swoich nowych przyjaciół? Wydaje się, że jesteś do nich podobny. No i to jest o wiele lepsze! Mój strój jest taki sobie. Ale ile niesie ze sobą cnót! Jakiż to wielki zaszczyt! Czuję, że aż szaleję od sprawiedliwości. Chcesz usłyszeć mowę o prawdzie, honorze i patriotyźmie? Boże chroń Amer... Zaufaj mojemu gniewowi. Nie zrobiłem tego dla niego. Uuuu. A była już na wyciągnięcie ręki. Dzięki Tesseractowi mogliście mieć władzę, nieograniczoną moc. A wy co? Ciepło i światło dla wszystkich ludzi? Dopiero przekonacie się, co znaczy prawdziwa władza. Przynoszę wam dobrą nowinę. Czeka was wyzwolenie. *** *** Nie miałem prawa cię winić. Wiem, że chciałeś mi pomóc, chronić mnie. Od tego są przyjaciele. Możemy żyć z godnością - nie możemy z nią umrzeć. Człowiek jest najgorszym źródłem prawdy o sobie. Wszystko się zmienia. To nie znaczy, że na lepsze. Trzeba sprawić, by było lepiej. Nie można tylko gadać i mieć nadzieję, że samo się poprawi. |
|
|
Upadly Aniol |
Dodany dnia 20.05.2014 22:29
|
Ostrzeżenia: 3 Postów: 641 Dom: Hufflepuff Punkty: 4098 Ranga: Sprzedawca prac domowych Data rejestracji: 10.03.14 |
Ja zacznę nietypowo, ale naprawdę trudno znaleźć bardziej urocze, słodkie, rozumne i takie duuuuże stworzenie...O kim mowa ? ARAGOG ! No jasne, że ko najbardziej lubię. Kocham pająki, i uważam je za naprawdę fascynujące stworzenia. A co dopiero akromantule ;p Ale jak coś mniejszego, to puffki pigmejskie mogłyby być. No, w ostateczności nie pogardziłbym kilkoma gnomami w ogrodzie ;p |
|
|
ania potter |
Dodany dnia 24.05.2014 08:06
|
Pochwały: 1 Postów: 1163 Dom: Slytherin Punkty: 10153 Ranga: Wielki Mag Data rejestracji: 17.04.14 |
1 Psidwak 2.Jednorożec 3.Niuchacz 4.Feniks Tak mniej więcej.............. lights will guide you home and ignite your bones and i will try to fix you w Hogwarcie możecie mnie znaleźć jako Anne Leishale |
|
|
pandi887 |
Dodany dnia 26.01.2015 15:36
|
Postów: 46 Dom: Slytherin Punkty: 261 Ranga: Najsprytniejszy wsród Ślizgonów Data rejestracji: 23.12.14 |
No to tak: 1. Feniks <3 2. Sowa 3. Hipogryf 4. Testrale A jeśli chcecie zdobyć Druhów gotowych na wiele, To czeka was Slytherin, Gdzie cenią sobie fortele. Więc bez lęku, do dzieła! Na głowy mnie wkładajcie, Jam jest Myśląca Tiara, Los wam wyznaczę na starcie! Loki is beyond reason, but he is of Asgard, and he's my brother. He killed eighty people in two days. He's adopted. |
|
|
batalion_88 |
Dodany dnia 19.07.2015 19:51
|
Pochwały: 2 Postów: 4036 Dom: Gryffindor Punkty: 31890 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 16.07.15 |
Mi bardzo podobały się hipogryfy. Miały swój honor, dumę, potrafiły być nieco wyniosłe, ale również lojalne i przyjazne. Hardodziob wymiata ;p. Bardzo lubiłem też Hedwigę, i w ogóle magiczne sowy. Zawsze też pasjonowały mnie kuguhary (chyba tak to się pisze). Zawsze mi się z taką dzikszą wersją kota kojarzyły. A na koniec niech będą pufki pigmejskie . Z tego co pamiętam, to pojawiły się w VI tomie, i Ginny jednego kupiła u braci. To takie jakieś kulki potulne ;p |
|
Podziel się z innymi: |
Strona 1 z 2: 12
Przejdź do forum: |