Logowanie
Instagram
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Shanti Black
5)
Sam Quest
6)
ania919
7)
ulka_black_potter
8)
losiek13
9)
batalion_88
10)
Marcus Clinton
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Strona 2 z 2: 12
|
Niechęć do mugoli...
|
|
![]() |
Dodany dnia 07.05.2016 13:07
|
![]() ![]() Pochwały: 9 Postów: 1359 Dom: ![]() Punkty: 17304 Ranga: Pogromca Parchatego Trolla Data rejestracji: 30.11.15 |
A ja uważam, że ta niechęć jednak się pojawiała. Może nie w postaci jakiejś nienawiści, ale z pewnością czarodzieje czuli się zwyczajnie lepsi od mugoli i traktowali ich jak osoby z niższej kategorii. Oczywiście miało to swoje uzasadnienie - oni po prostu czuli się wyjątkowi przy tych pospolitych niemagicznych gościach. Tak jak napisała Alette, ta nienawiść się pojawiała. Nic dziwnego, skoro nasz gatunek jest WYRAŹNIE gorszy od czarodziei i nie mam co spekulować. Wydawaliśmy się im niedołężni, może nawet niedorozwinięci. Co prawda w mugolskich rodzinach pojawiał się czarodziej, ale nawet jemu w niektórych sytuacjach chodziła myśl, że jest po prostu lepszy. A dodatkowo, niektórzy przedstawiciele naszego gatunku nie potrafią poradzić sobie odpowiednio z życiem, co daje tym "wyższym" pewnego rodzaju satysfakcję. To tak jak Bóg i ludzie albo, odwołam się do bardziej współczesnego przykładu - homoseksualiści i heteroseksualiści. Tak jak w przypadku czarodziei, znajdą się heteroseksualiści, którzy jawnie uważają się za lepszych, ponieważ żyją zgodnie z naturą pierwotnie stworzonego człowieka. Ale znajdą się też tacy, którym przez głowę raz w życiu przeleciała myśl być wyższym. Takie prawo dżungli. ![]() 03.01.2019 r. - Pogromca Parchatego Trolla ![]() W Hogwarcie: Madison Dixie ![]() ![]() ![]() _____________________~*~_____________________ - I'm gonna do it my way. I suggest you hold very still, prisoner 4587. - My name is OLIVER QUEEN. ![]() ![]() _____________________~*~_____________________ - Tak, jak mówili! Geralt! Tak, jak mówili... Jestem twoim przeznaczeniem? Powiedz! Jestem twoim przeznaczeniem? - Jesteś czymś więcej, Ciri. Czymś więcej. ![]() _____________________~*~_____________________ BumSzakalaka Przyjaciółko ma najdroższa! Pisać wiersze sprawa "prosta" W dniu miłości coś wypada, Prawie głowa mi odpada... Gdzieś zniknęłaś, takie życie.. I na pewno nie w Madrycie. Nasz rysunek gdzieś zgubiłem, Jestem Ci go jednak winien. Szkoła chyba cię wykańcza, Jednak lepsza niż szarańcza ;D Kwaśne żelki mam pod biurkiem, Nie otworze ich więc z hukiem, Bo z tęsknoty już usycham I w te kąty je upycham. Wszędzie różu, kiczu schyłki Życie, zabierz Walentynki. Ps. Z tym obrazkiem to serio ![]() XOXO ~ Erynia. Wielkie serducho ![]() |
|
Podziel się z innymi: |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Strona 2 z 2: 12
Przejdź do forum: |