Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1) Alette
2) fuerte
3) Katherine_Pierce
4) Sam Quest
5) Shanti Black
6) A.
7) monciakund
8) ania919
9) ulka_black_potter
10) Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Co zrobisz z tym, co Ci dam?
|
|
hemcia |
Dodany dnia 20.03.2008 14:28
|
Postów: 1788 Dom: Brak przydziału Punkty: 5216 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 06.08.07 |
Kąpię się w nim Podobno to wygładza skórę DDD. Daję ci spleśniały żółty ser . |
|
|
Bella Ravenclaw |
Dodany dnia 20.03.2008 14:58
|
Ostrzeżenia: 1 Postów: 206 Dom: Brak przydziału Punkty: 150 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 23.10.07 |
odrazu wyrzucam daj Ci pawie pióro ~*~~*~~*~~*~~*~~*~~*~~*~~
|
|
|
Mistrzyni_Afrytow |
Dodany dnia 20.03.2008 16:10
|
Pochwały: 1 Postów: 461 Dom: Ravenclaw Punkty: 702 Ranga: Prefekt Ravenclawu Data rejestracji: 04.03.08 |
chowam je sobie w moje ukryte miejsce ze skarbami i podpisuje Od Belli Ravenclaw ^^ Daję Ci płytę Peji "Powstałem z nicości, obrałem drogę ku wolności..."
Bóg mu już nie ufa Nie dotrzymał obietnicy Nie stoi w szeregach anielskich Stał się nikim Stał się człowiekiem. Mam manię: To ciągłe słów kompletowanie. Tak było, jest i tak zostanie... Focusmok, Magik[*], Rahim - Paktofonika Do tych należy jutrzejszy dzień, Co nowych łakną zdobyczy. Kto się usuwa w ciszę i cień, Ten się do żywych nie liczy. A. Asnyk Mówimy NIE stereoptypom. Nie rozmawiam z osobami poniżej 150 IQ^^ Nie napiszę "Pisze Poprawnie Po Polsku", bo to chyba widać. Gra pozorów. To coś co lubie. Chcesz mnie poznać? Powodzenia... Wiesz co się liczy? Dew neh loh moh na wszystkich zatwardziałych w swych przekonaniach. Dam ci jedno takie słowo i jeden taki dzień Mam ogień który płonie i rozrywa cień, Znam chwile co jak nóż przecinają sznur, Dam ci jedno takie słowo które zburzy mur... Odcięli aniołom skrzydła bo dawały wolność. Odarli z ich szat gdyż za piękne były. Obrzucili je błotem bo białą skórę miały Teraz stoją Ranne, nagie, brudne lecz nadal doskonałe... ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ "Bo nie siła lecz charakter daje nam przewagę..." Marcelina Bekeczna Adrian Agnieszka Angela Burzowa Chmurka^^ Clover Dominika Karolina Krzysiu Madzia Marta Michał Natalia Ola Sebastian To nie lista przyjaciół. To osoby, które na długo utkwią w mej pamięci... =* ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ Bo ja jestem Bogiem Uświadom to sobie Ty też jesteś Bogiem Tylko wyobraź to sobie Słyszysz słowa od których włos jeży się na głowie... O rany rany Jestem niepokonany $skromny i bystry $Szczery do bólu $Że aż przezroczysty $W pełni poczytalny $Za czyny swe odpowiedzialny $Jak Ty nieprzemakalny $Wyprzedza świat realny $Da przepływ momentalny, Energię, cios werbalny $Eksperymentalny $W sposób niekonwencjonalny głoszę treści, słuchaj proszę $Trafiam cię w punkt centralny $Wiedz że niepewności spłoszę $Gniew boski jest nieobliczalny $Unoszę cię, bo z góry widok kapitalny.... $Widzę, widzę, widzę. Więcej wiem więcej. Tak to jest mniej więcej $ Lekko jak hel napełniam trwogą, i zapewniam jak wrogom kontakt z podłogą. Twą dozgonną chęć dorównania swym bogom Boże, ludzie starzeją się, marzenia nikną Ja chce tylko swoim bliski zapewnić wszystko. Mam jedną sprawę całkiem osobistą Czasem już nie potrafię żyć z tą myślą To czego pragnę od lat to dla mnie wszystko Boże, myślę że mogę nazwać to modlitwą... Co przyszło odejdzie, upadnie co powstało Jutro będzie dużo tego czego dziś jest mało Ja i świat tą całość mam I co by się nie działo dalej gram Oddajmy hołd Królowi polskiego Hip-Hopu. Magik - Ha I Pe Ha O Pe bez reszty oddany... http://pl.youtube.com/watch?v=LUMULYGN710&feature=relatedjestem jebanym debilem - Ktoś tu mi się na profil włamał, MIMID! |
|
|
Norie-14 |
Dodany dnia 20.03.2008 16:11
|
Postów: 325 Dom: Brak przydziału Punkty: 372 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 02.12.07 |
dają koleżace, bo Peji nie lubie ^^ Dają ci bilet do Afryki ^^ Nigdy więcej nie będę płakać... Bez względu na to, jak bardzo będzie bolało... Nie można iść samotnie przez życie... Ale niektórzy nie mają wyboru... ~~~~~ Coś o mnie: Nazywam się: Nie wiesz? No cóż... Mówi się trudno ^^ Jak zasłużysz, to Ci powiem Wiek: 14 lat Lubię: rysować Nie lubię: użalania się nad sobą Marzenia: nie mam Wyznanie: Ateizm Charakter: bezczelna (nie zawsze), wredna, uparta, nikomu nie ufająca, rzadko się uśmiechająca dziewczyna bez uczuć, która nigdy nie płacze i niczego się nie boi... Ale, czy tak jest naprawdę? Chcesz wiedzieć o mnie więcej? Poczytaj pamiętnik: [LINK] - mój pamiętnik ^^ ~~~~~ watashi ni tomodachi :* ZgreD - za wspólne zinteresowania (M&A) chimer - za podobne poczucie humoru x] DracoMalfoyowy - bo go lovam :* Aberrant - jest niepowtarzalna (a Draco jest mój) x] Qin - za wspólną ksywke ^^ Ania 95 - heh... ma poczucie humoru takie jak Abi ^^ KaputDraconis - powalona na glowe z klapką na móchy przewroconą na drugi bok (jej własny tekst ^^) Karolcia_potteromaniaczka - bo fajnie mi sie z nia gada ^^ Mateusz Dumbledore - jest dla mnie namber tu... ^^ Esey - bo jest dla mnie miły i fajnie sie z nim gada ^^ fankahp14 - fajnie sie z nią gada ^^ Hermiona26 - fajnie sie z nią rozmawia i jest bardzo miła ^^ Soraya - fajnie sie z nią gada, jest super ^^ Deathly - jest bardzo mila ^^ Basia92 - również miła i fajna ^^ Mam cie dodać? Napisz na PW! Kolejność jest bez znaczenia! ~~~~~ ~~~~~ Stowarzyszenie osób Urodzonych w Lipcu Pocisk - 14 lipiec 1992 rok Ania 95 - 26 lipiec 1995 rok Bernadetta144 - 9 lipca 1993 rok Kasiaczka1993 - 15 lipiec 1993 rok Norie-14 - 21 lipca 1993 rok KaputDraconis - 1 Lipca 1992 rok Qin - 4 lipca 1993 rok ginny 7 - 20 lipca 1993 rok |
|
|
__Cameron__ |
Dodany dnia 20.03.2008 18:01
|
Ostrzeżenia: 1 Postów: 303 Dom: Brak przydziału Punkty: 401 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 15.03.08 |
Sprzedaje komuś, do Afryki mnie nie ciągnie. Daję Ci tort o smaku skarpetkowym |
|
|
Fidelisa |
Dodany dnia 20.03.2008 19:04
|
Postów: 278 Dom: Brak przydziału Punkty: 511 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 23.02.08 |
Częstuję Cię nim Daję Ci wyspę na Odrze Edytowane przez Fidelisa dnia 20.03.2008 19:04 Puchonka przydzielona do Slytherinu
*** Slytherin przyjmuje takich, Co mają czystą krew, Co mają więcej sprytu Od uczniów domów trzech. *** A może w Hufflepuffie, Gdzie sami prawi mieszkają, Gdzie wierni i sprawiedliwi Hogwarta szkoły są chwałą. *** Dom: Slytherin Różdżka: leszczyna, 12 1/4 cala, odłamek smoczego kła Ulubiony przedmiot: Obrona przed czarna magią Ulubiony nauczyciel: prof. Remus Lupin Patronus: Lis Animag: Wilczyca Metamorfomag *** Członkini FunClubu Remusa Lupina *** *** Kilka słów wyjaśnienia, co do mojego ślizgoństwa: Po pierwsze- to, że ktoś jest Ślizgonką i fanką swojego domu nie znaczy wcale, że wielbi Draco Malfoya. Po drugie-to, że jestem Ślizgonką nie znaczy, że mam aspiracje na jadka Po trzecie i najważniejsze- jestem Puchonką o ślizgońskich zachowaniach, takie przypadki też się zdarzają, więc nie wyobrażajcie sobie, że jestem niewiadomo jak "zła" (albo, że się za taką uważam)... Koniec wywodu, dziękuję za uwagę *** Gdzie skarb Wasz, tam i serce Wasze... *** Things we lose have a way of coming back to us in the end. If not always in the way we expect... *** Pochylę się nad różą, choćby na moich oczach mial spłonąć las... Bo wszystko jest niczym, a coś może być wszystkim... Zawsze inna, zawsze taka sama... |
|
|
Norie-14 |
Dodany dnia 20.03.2008 20:48
|
Postów: 325 Dom: Brak przydziału Punkty: 372 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 02.12.07 |
Sprzedaję za dużo kasy Daję Ci Alfę Romeo ^^ Nigdy więcej nie będę płakać... Bez względu na to, jak bardzo będzie bolało... Nie można iść samotnie przez życie... Ale niektórzy nie mają wyboru... ~~~~~ Coś o mnie: Nazywam się: Nie wiesz? No cóż... Mówi się trudno ^^ Jak zasłużysz, to Ci powiem Wiek: 14 lat Lubię: rysować Nie lubię: użalania się nad sobą Marzenia: nie mam Wyznanie: Ateizm Charakter: bezczelna (nie zawsze), wredna, uparta, nikomu nie ufająca, rzadko się uśmiechająca dziewczyna bez uczuć, która nigdy nie płacze i niczego się nie boi... Ale, czy tak jest naprawdę? Chcesz wiedzieć o mnie więcej? Poczytaj pamiętnik: [LINK] - mój pamiętnik ^^ ~~~~~ watashi ni tomodachi :* ZgreD - za wspólne zinteresowania (M&A) chimer - za podobne poczucie humoru x] DracoMalfoyowy - bo go lovam :* Aberrant - jest niepowtarzalna (a Draco jest mój) x] Qin - za wspólną ksywke ^^ Ania 95 - heh... ma poczucie humoru takie jak Abi ^^ KaputDraconis - powalona na glowe z klapką na móchy przewroconą na drugi bok (jej własny tekst ^^) Karolcia_potteromaniaczka - bo fajnie mi sie z nia gada ^^ Mateusz Dumbledore - jest dla mnie namber tu... ^^ Esey - bo jest dla mnie miły i fajnie sie z nim gada ^^ fankahp14 - fajnie sie z nią gada ^^ Hermiona26 - fajnie sie z nią rozmawia i jest bardzo miła ^^ Soraya - fajnie sie z nią gada, jest super ^^ Deathly - jest bardzo mila ^^ Basia92 - również miła i fajna ^^ Mam cie dodać? Napisz na PW! Kolejność jest bez znaczenia! ~~~~~ ~~~~~ Stowarzyszenie osób Urodzonych w Lipcu Pocisk - 14 lipiec 1992 rok Ania 95 - 26 lipiec 1995 rok Bernadetta144 - 9 lipca 1993 rok Kasiaczka1993 - 15 lipiec 1993 rok Norie-14 - 21 lipca 1993 rok KaputDraconis - 1 Lipca 1992 rok Qin - 4 lipca 1993 rok ginny 7 - 20 lipca 1993 rok |
|
|
_HEDWISIA_ |
Dodany dnia 20.03.2008 21:13
|
Postów: 112 Dom: Brak przydziału Punkty: 107 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 17.02.08 |
sprzedaje daje ci bilet do cyrku |
|
|
Bella Ravenclaw |
Dodany dnia 20.03.2008 21:33
|
Ostrzeżenia: 1 Postów: 206 Dom: Brak przydziału Punkty: 150 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 23.10.07 |
przyjmuje i daje kuzynce, przynajmniej nie będe musiała słuchać zrzędzenia daję Ci pisanke ~*~~*~~*~~*~~*~~*~~*~~*~~
|
|
|
Patronus Smok |
Dodany dnia 20.03.2008 23:40
|
Ostrzeżenia: 2 Postów: 146 Dom: Brak przydziału Punkty: 284 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 31.12.07 |
Dziękuje i daje ci kurę pomalowaną farbkami. Daje ci kiełbasę. |
|
|
hemcia |
Dodany dnia 21.03.2008 11:47
|
Postów: 1788 Dom: Brak przydziału Punkty: 5216 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 06.08.07 |
Na grilla ją ! D. Daję ci sznur. xP. |
|
|
Patronus Smok |
Dodany dnia 21.03.2008 14:29
|
Ostrzeżenia: 2 Postów: 146 Dom: Brak przydziału Punkty: 284 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 31.12.07 |
owijam nią kiełbasę.:lol: daje ci kiełbasę obwiązaną sznurkiem |
|
|
__Cameron__ |
Dodany dnia 21.03.2008 14:32
|
Ostrzeżenia: 1 Postów: 303 Dom: Brak przydziału Punkty: 401 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 15.03.08 |
Na śmietnik z nią. Nie lubię kiełbasy. Daję Ci chipsy o smaku zielonej cebuli. |
|
|
Fidelisa |
Dodany dnia 21.03.2008 14:52
|
Postów: 278 Dom: Brak przydziału Punkty: 511 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 23.02.08 |
Zjadam, żeby nie zrobić Ci przykrości, ale tylko, jeśli mam przy sobie pastę do zębów... Daję Ci miskę mleka Puchonka przydzielona do Slytherinu
*** Slytherin przyjmuje takich, Co mają czystą krew, Co mają więcej sprytu Od uczniów domów trzech. *** A może w Hufflepuffie, Gdzie sami prawi mieszkają, Gdzie wierni i sprawiedliwi Hogwarta szkoły są chwałą. *** Dom: Slytherin Różdżka: leszczyna, 12 1/4 cala, odłamek smoczego kła Ulubiony przedmiot: Obrona przed czarna magią Ulubiony nauczyciel: prof. Remus Lupin Patronus: Lis Animag: Wilczyca Metamorfomag *** Członkini FunClubu Remusa Lupina *** *** Kilka słów wyjaśnienia, co do mojego ślizgoństwa: Po pierwsze- to, że ktoś jest Ślizgonką i fanką swojego domu nie znaczy wcale, że wielbi Draco Malfoya. Po drugie-to, że jestem Ślizgonką nie znaczy, że mam aspiracje na jadka Po trzecie i najważniejsze- jestem Puchonką o ślizgońskich zachowaniach, takie przypadki też się zdarzają, więc nie wyobrażajcie sobie, że jestem niewiadomo jak "zła" (albo, że się za taką uważam)... Koniec wywodu, dziękuję za uwagę *** Gdzie skarb Wasz, tam i serce Wasze... *** Things we lose have a way of coming back to us in the end. If not always in the way we expect... *** Pochylę się nad różą, choćby na moich oczach mial spłonąć las... Bo wszystko jest niczym, a coś może być wszystkim... Zawsze inna, zawsze taka sama... |
|
|
__Cameron__ |
Dodany dnia 21.03.2008 14:57
|
Fidelisa nie zrobisz mi przykrości. . Wylewam, nie trawię mleka. Mam nadzieję że nie zrobię Ci przykrości ;-). Daję Ci 100 zł. |
|
|
Devil |
Dodany dnia 21.03.2008 16:03
|
Postów: 13 Dom: Brak przydziału Punkty: 30 Ranga: Charłak Data rejestracji: 27.01.08 |
ide do kasyna wygrywam milion przegrywam dwa daje ci moj komputer (zart bo sie z nim nie rozstane) http://hogsmeade.pl/tiara-przydzialu.htm Przydzielcie sie do domu http://hogsmeade.pl/button/slytherin.jpg
|
|
|
Aberrant |
Dodany dnia 22.03.2008 08:53
|
Postów: 872 Dom: Brak przydziału Punkty: 1047 Ranga: Prefekt Naczelny Data rejestracji: 09.01.08 |
Biorę twój komputer i stawiam w innym pokoju. D Co mi zaszkodzi mieć dwa? xP Daję Ci pisanki. xP Od cnót Gryfonów, kretynizmu Puchonów i wiedzy-o-własnej-wszechwiedzy Krukonów, chroń nas Slytherinie!
*** Kiedy myślę i nic nie wymyślę to sobie myślę po co ja tyle myślałem aby nic nie wymyślić. Przecież mogłem nic nie myśleć i tyle samo bym wymyślił. Gdyby mężczyzna nawet potrafił zrozumieć co myśli kobieta i tak by w to nie uwierzył. [Dorothy Parker] Dziś mężczyzna uchodzi już za dżentelmena, kiedy wyjmuje papierosa z ust, zanim pocałuje kobietę. [Barbara Streisand] Jeśli potrafisz śmiać się z siebie - to najlepszy dowód, ze masz poczucie humoru. [Molier] Nic tak nie odmładza, jak prawdziwie niedorzeczny kawał. Właśnie najgłupsze prawa natury są najbardziej smakowite. [Witold Gombrowicz] Jeśli czasem Polka się Panu Bogu uda, to już mówiąc po prostu, klękajcie narody! [Henryk Sienkiewicz] Dzień, w którym się nie śmiałeś, jest dniem straconym. [Phil Bosmans] *** Naj, naj: Norie-14 leśniczówka, terrorystka Mój grzybek^^ Jest niepowtarzalna, uwielbiam z nią rozmawiać (szczególnie o lesie ). Ma wspaniałe poczucie humoru ;] Draco i tak jest mój Ania 95 Za nasze skojarzenia^^ Jest po prostu niemożliwa Ma świetne poczucie humoru, uwielbiam z nią rozmawiać... I w ogóle... Jest jedną z najlepszych... Kochana Anix ;* Najlepszy tekst: "A Rudy je gumki" ( inne na końcu podpisu^^) miszel14 Szelka Ma świetne poczucie humoru, uwielbiam z nią rozmawiać. Ma fajnego (?) sąsiada Myszaaa ;* pocisk Obojniaczka taka sama jak ja. Klub Obojniaków Ma duże poczucie humoru ;] Qin Terrorystka, zabawka Fajnie się z nią gada, można z nią pożartować ( bez skojarzeń ) Kochana Fiszka ;* ;] Evi-Lyn Hmm... Jest miła, sympatyczna Sama nie wiem za co ją lubię. KaputDraconis Za jej troske o moje włosy...^^ Ha! Jest powalona...^^ I dobrze D Mateusz Dumbledore Za genialne teksty, przez które umieram Esey Za poczucie humoru, świetne teksty, miłe rozmowy^^ inne nie znaczy gorsze, inne znaczy zboczone lesniczowki smiley Nacia1234 Za to, że zawsze mówi to co myśli, jest ślizgonką, fajnie się z nią gada^^. Lubie ją D Karolcia_potteromaniaczka Za miłe rozmowy, poczucie humoru... ;* Uwielbiam z nią rozmawiać Utilisateur Utilek^^ Jest miły, można z nim pożartować. ^^ Klaudia@Harry Potter Fajnie się z nią rozmawia... I... w ogóle jest super d *** By Ania 95 ! D Proszę nie umierać... Abi i Nori były w lesie! W nocy... w domku... A tu: Domek z piernika! Abi i Norie oblewały Dzień Kobiet na swój sposób... W domku z piernika -Abi kocha las. Las kocha Abi. A Abi i Norie są w lesie! Rudy=Gumkopożeracz Ja: ja pieje....D Ania: Kogut! kura jajko płód nowe życie "Psze pani, psze pani, bo on je gumki"... buhha Znaczy się gumy... "A skąd ten wytrysk?" "Util, nie wiem dlaczego ale twoj avek kojarzy mi sie z pedofilem, ktory chce komus to zrobic przez ekran..." Zgon... zgony... zgoń go, zgoń... Dobrze, że nie powiedziałam "zgol go, zgol"... buahah "A Abi bedzie ogladac Norie" "Ty nie wiesz co to sa gumki?" "Ty pedofilu, nie jedz tego dywanu!" Do Teletubisia - królika) Abi, od dzisiaj nazywasz sie "Gumeczka" |
|
|
maxime |
Dodany dnia 22.03.2008 11:38
|
Ostrzeżenia: 2 Postów: 97 Dom: Brak przydziału Punkty: 417 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 14.07.07 |
Obieram ze skorupek i zakopuje w kwiatkach nauczycielki (takich doniczkowych, w mieszkaniu) (a niech się zasmierdzą D) Daję Ci paczkę podpasek |
|
|
__Cameron__ |
Dodany dnia 22.03.2008 13:57
|
Przydadzą się bo akurat mam 'te dni' Daję Ci plastelinę |
|
|
Norie-14 |
Dodany dnia 22.03.2008 16:20
|
Daję siostrze... przyda jej sie Daję Ci paczkę chusteczek higienicznych Nigdy więcej nie będę płakać... Bez względu na to, jak bardzo będzie bolało... Nie można iść samotnie przez życie... Ale niektórzy nie mają wyboru... ~~~~~ Coś o mnie: Nazywam się: Nie wiesz? No cóż... Mówi się trudno ^^ Jak zasłużysz, to Ci powiem Wiek: 14 lat Lubię: rysować Nie lubię: użalania się nad sobą Marzenia: nie mam Wyznanie: Ateizm Charakter: bezczelna (nie zawsze), wredna, uparta, nikomu nie ufająca, rzadko się uśmiechająca dziewczyna bez uczuć, która nigdy nie płacze i niczego się nie boi... Ale, czy tak jest naprawdę? Chcesz wiedzieć o mnie więcej? Poczytaj pamiętnik: [LINK] - mój pamiętnik ^^ ~~~~~ watashi ni tomodachi :* ZgreD - za wspólne zinteresowania (M&A) chimer - za podobne poczucie humoru x] DracoMalfoyowy - bo go lovam :* Aberrant - jest niepowtarzalna (a Draco jest mój) x] Qin - za wspólną ksywke ^^ Ania 95 - heh... ma poczucie humoru takie jak Abi ^^ KaputDraconis - powalona na glowe z klapką na móchy przewroconą na drugi bok (jej własny tekst ^^) Karolcia_potteromaniaczka - bo fajnie mi sie z nia gada ^^ Mateusz Dumbledore - jest dla mnie namber tu... ^^ Esey - bo jest dla mnie miły i fajnie sie z nim gada ^^ fankahp14 - fajnie sie z nią gada ^^ Hermiona26 - fajnie sie z nią rozmawia i jest bardzo miła ^^ Soraya - fajnie sie z nią gada, jest super ^^ Deathly - jest bardzo mila ^^ Basia92 - również miła i fajna ^^ Mam cie dodać? Napisz na PW! Kolejność jest bez znaczenia! ~~~~~ ~~~~~ Stowarzyszenie osób Urodzonych w Lipcu Pocisk - 14 lipiec 1992 rok Ania 95 - 26 lipiec 1995 rok Bernadetta144 - 9 lipca 1993 rok Kasiaczka1993 - 15 lipiec 1993 rok Norie-14 - 21 lipca 1993 rok KaputDraconis - 1 Lipca 1992 rok Qin - 4 lipca 1993 rok ginny 7 - 20 lipca 1993 rok |
|
Podziel się z innymi: |
Przejdź do forum: |