Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Oliver i James Phelps
|
|
![]() |
Dodany dnia 02.03.2007 20:13
|
![]() ![]() Pochwały: 2 Postów: 5671 Dom: ![]() Punkty: 7696 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 13.02.07 |
Oliver i James to moi fani. W filmach (i książkach) są najśmieszniejsi. Są to rudzi bliźniacy, którzy grają Freda i Georga Weasleyów. Są podobni do mnie: lubią sobie robić żarty, w ogóle są śmieszni. Grają też w Quidditcha. Najbardziej podobał mi się ich żart w drugiej części: "Przejście dla Dziedzica Slytherina, potężnego czarnoksiężnika", "Harry się śpieszy", "Tak, zasuwa do Komnaty Tajemnic na filiżankę herbaty ze swoim jadowitym sługą" Nie mogłam się powstrzymać od śmiechu. Dobre jest jeszcze to, że Fred i George manipulowali różdżką Smitha lub zamiast napisu: "Prefekt Naczelny" umieścili napis "Prefekt Bezczelny". Napiszcie, jakie kawały i zachowania Freda i Georga Weasleyów was najbardziej rozmieszyły lub czy lubicie Olivera i Jamesa Phelpsów i dlaczego. ![]() ![]() Draco&Hermiona - mówię NIE! Dołącz. Być może istnieją czasy piękniejsze, Ale te są nasze. Ciąg dalszy w profilu. Jestem fanką Kurzego Wylotu oraz Brudnego Odbytu. Wiedzcie, że to jedna i ta sama osoba. ;D [O]ld [G]ood [S]tyle of H-P.net *Angela *Angelina *Mimid *Christina *Śmierciojadek *Lestrange *Essi *Adzilla *Wera *Lenne *Hemcia *Nacia *filis ![]() Od cnót Gryfonów, Kretynizmu Puchonów, Wiedzy-o-wlasnej-wszechwiedzy Krukonów, chroń nas Slytherinie! ![]() Śmierciożerca ![]() Trzeba żyć, a nie tylko istnieć. ![]() Mój ulubieniec, a siatkówka to moje życie! |
|
|
Asiula |
Dodany dnia 02.03.2007 20:51
|
![]() ![]() Postów: 217 Dom: Brak przydziału Punkty: 1097 Ranga: Prefekt Naczelny Data rejestracji: 06.01.07 |
Nie no oni sa extra ![]() ![]() ![]() ![]() Fred - " ![]() Ron - "Niby co?" Fred - "Miala jakis wypadek czy co?" Ron - "Co?" Fred - "No wiesz jak doznala az takiego uszkodzenia mozgu..." lubie to oczywiscie z wczesniejszymi tekstami ![]() "No dobra ale pomijajac lewy posladek Freda" ![]() |
|
|
Peeves |
Dodany dnia 03.03.2007 00:18
|
![]() ![]() Postów: 5424 Dom: Brak przydziału Punkty: 8978 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 06.02.07 |
uwielbiam i wielbię, polubiłam tych aktorów od pierwszych scen... co do postaci z książki to gdy przeczytałam w pierwszej części te dwa fragmenty: "- Och, jesteś prefektem, Percy - zdziwił się jeden z bliźniaków - Dlaczego nam nie powiedziałeś? Nie mieliśmy pojęcia. - Daj spokój, przecież pamiętam, że coś o tym wspominał - powiedział drugi bliźniak- Raz... - Albo dwa... - Chwilę temu... - Przez całe lato..." i: " - A teraz wy dwaj... w tym roku macie mi się zachowywać przyzwoicie. Jak dostanę, choćby jedną sowę z wiadomością, że... wysadziliście w powietrze toaletę albo... - Toaletę w powietrze? Nigdy nie wysadziliśmy żadnej toalety. -Ale to wspaniały pomysł. Dzięki, mamo..." ... to po prostu wiedziałam kto będzie moją ulubioną postacią, każdy ich kolejny numer rozśmiaszał mnie do łez :smilewinkgrin::smilewinkgrin::smilewinkgrin::smilewinkgrin: "Aggressive, tough and defiant may describe me, but that leaves the impression I'm mean and I'm not. People expect me to have fangs."
Joann Jett |
|
|
![]() |
Dodany dnia 04.07.2007 09:36
|
![]() ![]() Pochwały: 2 Postów: 3182 Dom: ![]() Punkty: 3380 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 14.05.07 |
Dla mnie to oni są świetni,rewelacyjni,bezkonkurencyjni,zabawni...mogłabym tak wymieniać w nieskończoność aż by mi zabrakło słów do określenia ![]() Edytowane przez ![]() Oferuj pomoc tylko wtedy, kiedy możesz to spełnić, bo mało rzeczy gorszych jest od czczych obietnic. Bądź dumny, idź z prawdą przez życie, bądź rozumny - to pozwala być na szczycie. |
|
|
czarli lestrange |
Dodany dnia 22.07.2007 19:33
|
![]() ![]() Postów: 71 Dom: Brak przydziału Punkty: 113 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 21.06.07 |
och tak, zawsze lubiłam bliźniaków książkowych, ale zaczęłam ich uwielbiać jak obejrzałam CO. ahh te wlosy... *.* i bardzo przeżyłam likwidację tych kłaków. cytaty może kiedyś, jak już wrócę z wakacji... rządzą, co tu mówić xP Sev, maj hiroł! [s]Oh, I forgot we'll be hunting down Voldemort in a mobile library.[/s] |
|
|
Miss Weasley |
Dodany dnia 20.02.2008 23:22
|
![]() ![]() Postów: 4 Dom: Brak przydziału Punkty: 14 Ranga: Mugol Data rejestracji: 20.02.08 |
Heh uwielbiam blizniaków![]() ![]() |
|
|
karolakhp |
Dodany dnia 27.03.2008 20:31
|
![]() ![]() Postów: 110 Dom: Brak przydziału Punkty: 529 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 24.03.08 |
Oni są boscy !! Ich pomysły i teksty wogóle jak grają tych bohaterów ! Super dobrali ich do tych ról. Nawet sobie nie wyobrażam innych aktorów. Niestety nie pamiętam nic z książki i filmu ![]() "-... A teraz zwracam się do ciebie, Harry Potterze. Pozwoliłeś by twoi przyjaciele zginęli za ciebie,zamiast
otwarcie stawiać mi czoło. Będę na ciebie czekał w Zakazanym Lesie. Przez godzinę.Jeśli się tam pojawisz,jeśli się nie poddasz, bitwa znowu rozgorzeje,ale tym razem ja sam ruszę do boju, Harry Potterze odnajdę cię i ukarzę każdego mężczyznę,kobietę i dziecko, którzy będą próbowali ukryć cię przede mną.Masz godzinę" ^^^^ "-Byłeś taki dzielny. Nie mógł mówić. Pochłaniał ją wzrokiem,myśląc,że mógłby tak stać i patrzeć na nią wiecznie. Tylko patrzeć,nic więcej. -Jesteś już blisko-powiedział James.-Bardzo blisko.Jesteśmy ciebie tacy dumni. -Czy to boli ? To dziecinne pytanie wymknęło mu się z ust, za nim zdołał je powstrzymać. -Umieranie?Nie,w ogóle nie boli- odrzekł Syriusz-To takie coś jak zaśnięcie, tylko jest szybsze i łatwiejsze. -A on będzie chciał zrobić to szybko. Żeby już było po wszystkim-odezwał się Lupin. -Nie chciałem,żebyście umarli- powiedział Harry,a te słowa też wyrwały mu się bez udziału woli.-Żadne z was. Przepraszam..." ^^^^ "-Zostaniecie ze mną? -Do samego końca-odrzekł James. -Nie zobaczą was ? -Jesteśmy częścią ciebie- powiedział Syriusz.-Nikt inny nie może nas zobaczyć. Harry spojrzał na swoją matkę. -Bądź blisko mnie-szepnął. I wszedł w mroczny las." ^^^^ |
|
|
xxkajaxx |
Dodany dnia 06.04.2008 21:32
|
![]() ![]() Postów: 4 Dom: Brak przydziału Punkty: 13 Ranga: Mugol Data rejestracji: 05.04.08 |
Oliver i James są naprawde super. Uważam, że są świetnie dobrani do swoich ról! ![]() ![]() |
|
|
nimfadora21 |
Dodany dnia 26.04.2008 23:36
|
![]() ![]() Ostrzeżenia: 2 Postów: 85 Dom: Brak przydziału Punkty: 348 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 27.12.07 |
Oni sa naprawde dobrymi aktorami. W jednym z wywiadów wyznali, że kiedy zadzwonili do nich z produkcji, że dostali role w filmie HP i KF byli wtedy w pokoju. Telefon odebrała ich mama. "Dzień dobry. Czy zastałem mamę braci Weasleyów?" - rozległ się głos ze słuchawki. "Nie to chyba jakaś pomyłka. Do widzenia" - tak zareagowała mama bliźniaków. "Mieliśmy niezły ubaw. Musielismy przedzonić do produkcji i wszystko wytłumaczyć" -mówili bracia Phelps. I na szczęscie im się udało, bo nikt nie wcieliłby się w rolę rudych bliźniaków lepiej niż oni sami. W życiu normalnym również są bardzo zabawni, co wspaniale owocuje na ekranie. moje ulubione powiedzonko:
"NIE MÓW DO MNIE NIMFADORA":-) [img] http://hogsmeade.pl/button/gryffindor.jpg[/img] Ulubiony przedmiot: Transmutacja, Obrona przed Czarną Magią Ulubiony aktor: Rupert Grint Ulubiona aktorka: Emma Watson Wymarzona miotła: Piorunx ![]() Różdżka: 8 cali, kawałek klapy od sedesu, kawałek klamki Ulubiony nauczyciel: McGonagall Patronus: Kot Animag: Sarna Dom: Gryffindor Ulubiony kolor: niebieski, złoty ![]() ![]() ![]() Mój nick jest dość długi, więc, aby go całego nie pisać możecie pisać nimfa. Łatwij i prościej! |
|
|
![]() |
Dodany dnia 27.11.2013 23:44
|
![]() ![]() Pochwały: 18 Postów: 7186 Dom: ![]() Punkty: 59643 Ranga: Poziomka! <3 Data rejestracji: 29.03.09 |
Nie wiem właściwie sama dlaczego, ale ja ich zwyczajnie nie lubię. To nawet nie jest tak, że oni mi nie pasują do roli Freda i Georga. Po prostu nie podoba mi się ich twarz i sposób bycia. Jest jakiś taki niepoważny, ale w tym negatywnym sensie. A może po prostu nie trafia do mnie te całe "woow, jacy oni są przystojni". Na moje nie są. No i nie wyobrażam sobie ich przyszłej kariery. Każdy rozwija się jak może, a oni tylko łażą na potterowe imprezy. Nie wiem, może cośtam sobie robią, tylko to nie jest aktorstwo. No ale nie wiem, nad czym się zachwycać. Po prostu na dzień dzisiejszy nie wróżę im wielkiej kariery aktorskiej, chociaż oczywiście nie skreślam. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kazui <3 ![]() W zasadzie lepiej tkwić w słodkiej niewiedzy. Umiejętność braku myślenia i brak odczuwania tego braku, w połączeniu z brakiem myślenia o myśleniu i przekonaniem, że się wszystko dobrze przemyślało jest darem, który posiadają tylko wybrani. Im więcej wiesz, tym mniej rozumiesz, więc w zasadzie lepiej nic nie wiedzieć i mieć święty spokój. Dziękuję Wilenie za cudowny wiersz o moich Rycerzykach <3 Za siedmioma górami, za siedmioma lasami Żył sobie Racław z rycerzykami. Wielu ich tam było, innej maści każdy, Jednak każdy spośród nich był bardzo odważny, Choć nie tak jak Racław - mąż najlepszy w świecie, Rozpalający serce niemal każdej kobiecie, Lecz kochając jedną, tę spoza Lagary, Którą owładnęły miłości jego czary I wyczekuje tylko kiedy się zobaczą... Ale koniec historii! Nie za to mi płacą. Wracając do Lagary, żyła tam Liliana, Która, chociaż nieporadnością owiana I znana w otoczeniu z niechęci do koni, Nie bała się prawie dzierżyć w ręku broni. Gdy tylko nadszedł rozkaz, wskoczyła na konia. Mając u swego boku Gaję, Aarona, Fomę i Milana, a przed sobą zadanie, Ruszyła, nie bacząc, czy coś jej się stanie. Jednak Racława niestety przy nich nie było, A szkoda, bo to by się lepiej skończyło. Zamiast niego, Nadar przewodził tej grupie I chociaż zdawało się, że ma wszystko w dupie, Doprowadził ich całych do kapitana, Nie mającego nic z Narnią wspólnego - Kasjana, Który miał przy sobie ogiera wspaniałego, Nawet dla stajennych nieprzyjemnego, Z piękną grzywą i gracją, jakiej więcej miało Jedynie zgrabne, Racławowe ciało... Co było z Aaronem? Z ostrzem w jego dłoni? I Lilianą? Jak z jej podejściem do koni? Co z zaciętą Gają? Co z nadętym Milanem? Potwornym ogierem wraz z jego panem? Co z Fomą? Jak żyje? I jak jego rany? Kiedy tego wszystkiego dowiedzieć się mamy? Gdy tylko na Alette wielka wena spłynie. Może nigdy, może jutro, może w czarnej godzinie, Byle, jak to nastąpi, napisała wreszcie O Racławie i jego kochanej niewieście. Authors act like they are sorry for killing characters but really they are like this... ![]() ![]() ![]() Lista ficków, które przeczytałam i polecam Miniaturki "Nieszczęśliwa historia" ulki_black_potter "Czterdzieści pięć" Barloma "Pierwsza ofiara" Katherine_Pierce "Przemyślenia" Wileny Romus Przyjaciołom, których już nie ma Fuerte "Zazdrość według Hermiony Weasley" Sam Quest "Glizdogon" Nieoryginalnej "Las mnie wzywa" Klaudek884 "***" Zirael Serie "Trudny wybór" Penelope "Jako w piekle, tak i na ziemi" Christiny "Proszę, powiedz moje imię" Only Dream "Między wierszami" Fuerte Drabble "Znalezisko" Ann "Miłość" Wioletty "Bogini" ulki_black_potter Poezja "Feniks" Wileny Romus "Na chwałę! Na honor!" Ann "Zwariował!" Wileny Romus "Wspaniały i Starożytny Hymn Rodu Black" Ann ![]() "Niewiele rzeczy ma na człowieka tak wielki wpływ jak pierwsza książka, która od razu trafia do jego serca. Owe pierwsze obrazy, echa słów, choć wydają się pozostawać gdzieś daleko za nami, towarzyszą nam przez całe życie i wznoszą w pamięci pałac, do którego, wcześniej czy później... i nie ważne, ile w tym czasie przeczytaliśmy książek, ile nowych światów odkryliśmy, ile się nauczyliśmy i ile zdążyliśmy zapomnieć... wrócimy." Carlos Ruiz Zafon ![]() Oglądam chińskie bajki, czytam romanse a ciasto najbardziej lubię surowe. Pozdrawiam wszystkich, których karmiłam, a szczególnie tych, którzy z tego powodu cierpieli. Lubię gotować dla Gne, której wszystko smakuje i Ciemka, któremu śmierdzą (gotowane!) jajka. Piję herbatę koło kibla z Ang, o miłości rozmawiam z Pene, śpię na podłodze Ulki albo na kolanach Christiny. W moim sercu zawsze jest miejsce dla tych, z którymi obieram ziemniaki. Pozdrawiam mistrza otwierania zamków Sam i specjalistę od łowienia smerfów Katherine ... a kiełbasa to najbardziej smakuje mi u Pauli love ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 27.07.2014 19:54
|
![]() ![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 20 Postów: 1280 Dom: ![]() Punkty: 20234 Ranga: O choinka! Data rejestracji: 18.06.14 |
Myślę, że lubię ich w tych rolach, moim zdaniem są niezłymi aktorami. Poza tym wyglądają podobnie do mojego wyobrażenia Freda i George'a, mimo że w książce opisywano ich nieco inaczej. Nie mam w sumie nic negatywnego do powiedzenia na temat tej dwójki ![]() Edytowane przez ![]() ![]() ![]() - - W Hogwarcie: - - 2) Valerie Adams 2.06.2019 - ![]() ![]() ![]() ![]() 1) Liliana Williams 18.06.2014 - 31.05.2019 ~ moja ulubienica spośród tej dwójki ~ ![]() ![]() ![]() ![]() 2. Poboczne - - Za 2017/2018: - - ![]() - - INBJN - - Ten little Indian Boys went out to dine One choked his little self and then there were nine. ![]() Nine little Indian Boys sat up very late One overslept himself and then there were eight. Eight little Indian Boys travelling in Devon One said he'd stay there and then there were seven. Seven little Indian Boys chopping up sticks One chopped himself in halves and then there were six. ![]() Six little Indian Boys playing with a hive A bumblebee stung one and then there were five. Five little Indian Boys going in for law One got in Chancery and then there were four. Four little Indian Boys going out to sea A red herring swallowed one and then there were three. Three little Indian Boys walking in the zoo A big bear hugged one and then there were two. Two little Indian Boys sitting in the sun One got frizzled up and then there was one. One little Indian Boy left all alone He went out and hanged himself and then there were none. ![]() ![]() - - - - ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 27.07.2014 22:36
|
![]() ![]() Pochwały: 1 Postów: 221 Dom: ![]() Punkty: 4515 Ranga: Wróg ciemnej strony Data rejestracji: 02.07.14 |
Jak mogą być twoimi fanami? O.o jak już to idoli ![]() Na mój gust są bardzo przystojni. Każdemu podoba się kto inny, wiele osób uważa Toma Feltona za przystojniaka a mi się nie podoba. Wracając do Weasleyów uwielbiam te postaci. Ich żarty, byli uprzejmi i ogółem świetni :ye: Oliver i James są dobrymi aktorami lecz wątpię by gdzieś zagrali. To nie zmienia faktu że seria HP dała im wielu fanów. Jednym słowem, kocham :3 Może w Gryffindorze, Gdzie kwitnie męstwa cnota, Gdzie króluje odwaga I do wyczynów ochota. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 27.07.2014 23:12
|
![]() ![]() Pochwały: 29 Postów: 3240 Dom: ![]() Punkty: 44242 Ranga: Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz! Data rejestracji: 20.07.14 |
Uwielbiam ich jako filmowych bliźniaków, ale i jako aktorów. Niesamowici są i bardzo ich lubię. Chociaż mało o nich słychać i tak się czasem zastanawiam, czy oni jeszcze w jakimś filmie grali, czy coś... ![]() ![]() W Hogwarcie Cynthia Lynwood. Nikt ważny, ale lubi przypały, prefekt Hogwartu. Na stronie: - prefekt Gryffindoru (14 edycja; 27.07.2015 - 11.11.2015) - przewodnicząca Karczmy pod Parchatym Trollem (31.08.2015 - 21.11.2015) - Redaktor Naczelna Proroka Niecodziennego (Wydanie 4 - Halloween), (Wydanie 5 - Nowy Rok, (Wydanie 15 Walentynki), (Wydanie 16 (Huncwoci)) - Prefekt Hogwartu (27.08.2017-) ![]() Bo mogę ![]() ![]() Sim Shanti w wykonaniu EmilyWright ![]() ![]() Magiczna siódemka ![]() Magiczna siódemka part II ![]() Ciekawa liczba punkcików ![]() ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 19.09.2014 14:58
|
![]() ![]() Postów: 149 Dom: ![]() Punkty: 759 Ranga: Bohater Hogwartu Data rejestracji: 17.09.14 |
Uwielbiam ich i mam na ich punkcie bzika ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez ![]() ![]() ![]() "-Jak się czujesz Georgie? - szepnęła pani Weasley. Pomacał sobie głowę. -Jak uduchowiony - wymamrotał. -Co mu się stało? - wychrypiał Fred z przerażoną miną. - Mózg ma uszkodzony? -Jak uduchowiony - powtórzył George, otwierając oczy i patrząc na brata. - Widzisz.. jestem trochę uduchowiony. ODUCHOWIONY, Fred, łapiesz teraz?" ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 20.09.2014 22:58
|
![]() ![]() Postów: 128 Dom: ![]() Punkty: 1142 Ranga: Prefekt Naczelny Ravenclawu Data rejestracji: 07.09.14 |
Są świetni![]() ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 31.05.2015 19:43
|
![]() ![]() Postów: 45 Dom: ![]() Punkty: 203 Ranga: Pogromca chochlików Data rejestracji: 31.05.15 |
Jamesa Kocham , jest moim ulubionym aktorem. Świetnie gra swoją rolę. Olivera bardzo lubię i uważam , że jest równie dobrym aktorem jak James. Uwielbiam czytać fanfiction z Fremione (Fred i Hermiona) i przeczytałam chyba już wszystkie opowiadania które są w internecie. |
|
|
![]() |
Dodany dnia 31.10.2015 13:12
|
![]() ![]() Postów: 51 Dom: ![]() Punkty: 204 Ranga: Mol książkowy Data rejestracji: 29.09.15 |
Kocham, kocham i jeszcze raz kocham !! Fred i George to moi ulubieni bohaterowie z całej serii o HP. Pokochałam ich od ich pierwszej sceny w "Kamieniu filozoficznym" : " - Fred, teraz ty r11; powiedziała Molly Weasley. - Nie jestem Fred, jestem George r11; odrzekł chłopiec. - Naprawdę, kobieto, i ty się uważasz za naszą matkę? Nie wiesz, jak ma na imię twoje dziecko? - Przepraszam, George. -To był żart, jestem Fred". (mogłam coś pokręcić) Wywiady i filmy z James'em i Oliver'em moge oglądać cały czas w kółko i w kółko i nigdy mi sie to nie znudzi. Tak samo z czytaniem blogów o Fremione - Fred i Hermione ![]() ![]() ![]() W Ravenclawie tylko ci Których umysł pięknem lśni. "Prawda to cudowna i straszliwa rzecz, więc trzeba się z nią obchodzić ostrożnie." ~ Albus Dumbledore "Czasem trzeba być w życiu ofiarą, żeby kiedyś stać się zwycięzcą." ~ Autor Nieznany "Telewizja to tylko zastępcza rozrywka dla mózgu, kto nie czyta, ten właściwie nie potrzebuje już głowy, nie mówiąc oczywiście o wyobraźni i fantazji" Billie Joe |
|
|
![]() |
Dodany dnia 05.06.2017 21:56
|
![]() ![]() Pochwały: 2 Postów: 4036 Dom: ![]() Punkty: 31890 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 16.07.15 |
Alette wyjęła mi z ust wszystko co chciałem napisać ha ha ha Ja może ich nie to, że nie lubię, ale ich sposób bycia w filmach jest dla mnie taki nieco żenujący i sztuczny. Nie wiem jak mam to w sumie określić. Z tym czy pasują do tych ról czy nie, to mogli dobrać kogoś lepszego (jak zawsze zresztą), ale tragedii też przecież nie ma. Poza tym czy ktoś tu napisał o jakichś innych filmach, serialach, w których oni występowali? (albo chociaż jeden z nich). Już tak Bogiem a prawdą, to powiem Wam, że bracia Mroczek mogliby to lepiej zagrać, tylko trzeba by ich ufarbować na rudo ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Podziel się z innymi: |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Przejdź do forum: |