Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
losiek13
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
|
Jakie Insygnium byście wybrali?
|
|
| bernadetta144 |
Dodany dnia 03.05.2008 12:24
|
![]() Postów: 819 Dom: Brak przydziału Punkty: 1126 Ranga: Prefekt Naczelny Data rejestracji: 09.02.08 |
Wybrałabym pelerynę, dlatego, że gdybym ją miała to mogłabym zniknąć kiedy chcę oraz pojawiać się w różnych miejscach niezauważona. Pozostałe insygnia są qedług mnie za bardzo "kłopotliwe". |
|
|
|
| Aga_Black |
Dodany dnia 03.05.2008 19:18
|
![]() Postów: 831 Dom: Brak przydziału Punkty: 1069 Ranga: Prefekt Naczelny Data rejestracji: 14.04.08 |
Hmm... Różdżka - Na pewno nie. Byłabym w ciągłym niebezpieczeństwie, że ktoś bedzie chciał mnie zabić i ją przejąć. Kamień - Z nim mam problem. Gdyby mi odeszło tak wiele bliskich osób jak Harry'emu, to bym go chyba wybrała. Choć przecież tym co odeszli jest dobrze tam gdzie są... W końcu nie wiem ![]() Peleryna - No cóż. Chyba najpożyteczniejsza rzecz. Na zawołanie możesz stać się niewidzialny. Nie zawiedzie. I jak już inni zauważyli: szpiegowanko i odkrycie wielu tajemnic. ![]() Wybrałabym pelerynę. ;] Nie ma ideałów, są Anioły, które spotyka się raz w życiu. ;** Mogę mieć świat u stóp. Ja nie przypuszczam, ja to wiem. Mogę mieć takie życie, jak inni mają sen. ;** Odnaleźć szczęścia smak... ;** Lewa na górze, to że damy radę, to leży w naszej naturze! x) Grzeczne dziewczynki idą do nieba.. Niegrzeczne mają raj na ziemii. ; D Trzeba się śmiać, wariatkę grać, wesołym być i z życia drwić ! Naćpana słońcem gonię wiatr. DŚmierciożerca... Avada Kedavra, o. ![]() Na zawsze oddana Ślizgonka... |
|
|
|
| Aberforth |
Dodany dnia 04.05.2008 11:55
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Postów: 6 Dom: Brak przydziału Punkty: 253 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 04.02.08 |
Kamień wskrzeszenia - raczej nie myślę że osoby które odeszły nie chciałyby wracać na ziemię. Czarna różdżka- bardzo kusząca ale wiele osób mogłoby mnie zabić więc nie. Peleryna niewidka- tak ponieważ mógłbym się schować przed śmiercią i chować się na jakiś czas przed kolegami i nauczycielami. Śmierć będzie ostatnim wrogiem, który zostanie zniszczony.
|
|
|
|
| palec |
Dodany dnia 15.05.2008 14:19
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Postów: 6 Dom: Brak przydziału Punkty: 249 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 16.04.08 |
trochę trudny wybór ponieważ każde z nich jest bardzo fajne. Ale może pójdę drogą eliminacji więc: -kamień wskrzeszenia nie był by mi potrzebny wiec jego bym nie chciał -czarna różdka także nie ponieważ ma ona zbyt dużą moc i każdy inny chciałby mi ją odebrac -peleryna niewidka to rzecz którą najbardziej chciałbym miec ponieważ zawsze można się dobrze ukryc i nikt cie nie zobaczy |
|
|
|
| Krzychu_110 |
Dodany dnia 16.05.2008 20:25
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Postów: 81 Dom: Brak przydziału Punkty: 519 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 11.06.07 |
Ona wcale nie jest niepokonana, w końcu Grindewald jeden z najpotężniejszych czarnoksiężników jacy istnieli był w posiadaniu czarnej różdżki, a przegrał z Dumbledorem, który miał normalną różdżkę i to w normalnym pojedynku.. |
|
|
|
| Mitzi Caspar |
Dodany dnia 17.05.2008 16:53
|
![]() Postów: 83 Dom: Brak przydziału Punkty: 245 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 19.08.07 |
Myślę, że najbardziej przydatna byłaby mi Czarna Różdzka. Peleryna też niezła. Kamień Wskrzeszenia-nie. Po co? Przywoływać ludzi zmarłych, którzy by się ponadto męczyli/ czy to nie okropne? "From childhood's hour I have not been
As others were: I have not seen As others saw..." /Edgar A. Poe/ |
|
|
|
Juliet |
Dodany dnia 17.05.2008 17:02
|
![]() Pochwały: 1 Postów: 318 Dom: RavenclawPunkty: 455 Ranga: Chodząca biblioteka Data rejestracji: 23.04.08 |
Zapewne wybrałabym pelerynę-niewidkę. Czy nie byłoby cudowne móc stać się niewidzialnym B)? Różdżka odpada bo jakoś nie chciałabym "rządzić światem". A po za tym, każdy by marzył, żeby mi tylko łeb odciąć xP. Kamień Wskrzeszenia... hmm... na razie nie mam kogo wskrzeszać. A po za tym jak to napisane było w książce, zmarli nie chcą wracać. |
|
|
|
| Noemi83 |
Dodany dnia 17.05.2008 20:36
|
![]() Postów: 6 Dom: Brak przydziału Punkty: 31 Ranga: Charłak Data rejestracji: 10.04.08 |
Zdecydowanie peleryna. W moim obecnym życiu, czyli wielkim galimatiasie bardzo by mi się przydała, wiele spraw dałoby się wyjaśnić.. Różdżka mi niepotrzebna, nie pociąga mnie władza, a poza tym nie życzę sobie przemocy i przelewania krwi w mojej obecności A kamień? Wieczny odpoczynek racz Im dać Panie.. nie chciałabym się mieszać do spraw, które są dla mnie owiane tajemnicą. Więc niech spoczywają w pokoju.. I niech tak zostanie.
|
|
|
|
| ToLeK |
Dodany dnia 07.07.2008 17:23
|
![]() Postów: 3 Dom: Brak przydziału Punkty: 14 Ranga: Mugol Data rejestracji: 06.07.08 |
Kamien mi niepotrzebny bo nikt bliski mi jeszcze nie umarl. Rozdzki bym nie wybral bo wg mnie to jest troche bez sensu rozwalac wszystkich bez problemu, lepiej sie troche pomeczyc i zdobywac doswiadczenie. Wybralbym peleryne dla czystej rozrywki Po prostu fajnie by bylo taka miec.
|
|
|
|
| Tonks91 |
Dodany dnia 11.07.2008 23:53
|
![]() Postów: 27 Dom: Brak przydziału Punkty: 231 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 30.07.07 |
Peleryna! Fajnie by było tak czasem uciec od tego co się dzieje na około mnie. A po za tym kamienia bym nie chciała bo myślę, że zmarłych powinno się zostawić w spokoju a gdybym miała różdżkę to bałabym się o swoje życie. W końcu każdy kto ją miał w końcu ginął!! |
|
|
|
| Hermiona1123 |
Dodany dnia 12.07.2008 11:16
|
![]() Postów: 92 Dom: Brak przydziału Punkty: 164 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 13.07.07 |
Ja wahałabym się między peleryną a czarną różdżką... czarna różdżka... nie, chyba jednak nie, nie chciałabym być niepokonana itp., to byłoby po prostu nudne... no i chyba wybieram pelerynę, fajnie tak czasami zniknąć, podkraść się i by niezauważonym... i nastraszyć któregoś ze swoich wrogów, tak zdecydowanie peleryna . Wiem, że mój nick jest idiotyczny, więc jakby co, to w Internecie jestem Afrą lub Estą.
"Uśmiech się Policz dobra czas Zły duch mieszka tak daleko stad!" ![]() "Spróbuj choć raz odsłonić twarz I spojrzeć prosto w słońce Zachwycić się po prostu tak I wzruszyć jak najmocniej Nie bój się bać, gdy chcesz to płacz Idź szukać wiatru w polu Pocałuj noc, najwyższą z gwiazd Zapomnij się i...tańcz!" ____ "Wierzę, że wyobraźnia jest mocniejsza niż wiedza, że mit jest mocniejszy niż historia, (...)że nadzieja zawsze triumfuje nad doświadczeniem, że śmiech jest jedynym lekarstwem na cierpienie. Wierzę też, że miłość jest mocniejsza niż śmierć." ____ Jeden uśmiech- i już jesteś piękniejszy." ![]() "Istnieją jeszcze na tym świecie anioły. Są nimi i, którzy w ciemne życie innych wznoszą promień słońca, iskierkę radości z raju" ____ "Ludzie są jak wiatr. Jedni lekko przelecą przez życie i nic po nich nie zostanie, drudzy dmą jak wichry, więc zostają po nich serca złamane, jak jakieś drzewa po huraganie. A inni wieją jak trzeba Tyle, żeby wszystko na czas mogło kwitnąć i owocować. I po tych zostaje piękno naszego świata..." Krystyna Siesicka ![]() [color=white]"Rozpaczliwie usiłując odciągnąć uwagę krewnych od swojego stanu cywilnego, zdobyła się w ostatnim odruchu obronnym na zainteresowanie kondycją proboszczowskiego kurnika. -To... osobiste?- zapytała, trzymając półmisek jaj i patrząc w poczciwe oblicze kuzyna. Cisza pogłębiła się. -No nie, osobiste to raczej nie...-chrząknął niewyraźnie ksiądz Wojtek. Cholera, cholera!-jęknęła w duchu Grażynka.-Tych jaj tam jest z piętnaście". Kocham twojego wujka, Ewa Janczewska ![]() |
|
|
|
limsina |
Dodany dnia 23.03.2013 22:05
|
![]() Pochwały: 4 Postów: 23 Dom: RavenclawPunkty: 692 Ranga: Prefekt Ravenclawu Data rejestracji: 21.04.08 |
Zdecydowanie Pelerynę Niewidkę. Każdy chyba marzył o niewidzialności. Nie miałam nigdy parcia na władzę, więc Czarna różdżka odpada. Mając odpowiednią wiedzę i umiejętności można zwykłą różdżką zmajstrować równie niesamowite rzeczy. Kamień... na pewno nie chciałabym aby działał on tak jak w książce. Gdyby za jego pomocą można było naprawdę kogoś wskrzesić, to być może wybrałabym właśnie jego. ![]() |
|
|
|
yersinia |
Dodany dnia 23.03.2013 22:16
|
![]() Pochwały: 4 Postów: 328 Dom: GryffindorPunkty: 3481 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 29.07.11 |
Pelerynę, bez dłuższego zastanawiania się. Kamień... nie wiem, nie chciałabym, nie jestem nawet w stanie wytłumaczyć dlaczego. A Różdżka nie jest mi potrzebna, to kłóci się z moją pokojową naturą Nie czuję potrzeby być niepokonana, wystarczy mi żyć w zgodzie z innymi. Jeszcze jakiś kretyn ubzdurałby sobie, że musi mi ją odebrać i w końcu doprowadziłoby mnie to albo do nerwicy, albo jakiejś manii prześladowczej, albo obu naraz.Czytam wcześniejsze wypowiedzi, rozwaliło mnie "pelerynę pożyczyłabym od Harry'ego "
|
|
|
|
Werka3481 |
Dodany dnia 24.03.2013 18:12
|
![]() Ostrzeżenia: 2 Pochwały: 5 Postów: 73 Dom: SlytherinPunkty: 383 Ranga: Najsprytniejszy wsród Ślizgonów Data rejestracji: 02.01.12 |
Hmm. Czarna Różdżka - nie, nie była by mi potrzebna. Co z tego, że to najlepsza różdżka na świecie. Kamień Wskrzeszenia - tak, w końcu cudownie było by "zobaczyć" lub porozmawiać z kimś bliskim, ktoś kto już odszedł. Peleryna Niewidka - kusząca propozycja. Kto by jej nie chciał? ![]() "Zagłuszanie bólu na jaki czas sprawia, że powraca ze zdwojoną siłą"
|
|
|
|
limsina |
Dodany dnia 24.03.2013 19:49
|
![]() Pochwały: 4 Postów: 23 Dom: RavenclawPunkty: 692 Ranga: Prefekt Ravenclawu Data rejestracji: 21.04.08 |
A Różdżka nie jest mi potrzebna, to kłóci się z moją pokojową naturą Nie czuję potrzeby być niepokonana, wystarczy mi żyć w zgodzie z innymi. Jeszcze jakiś kretyn ubzdurałby sobie, że musi mi ją odebrać i w końcu doprowadziłoby mnie to albo do nerwicy, albo jakiejś manii prześladowczej, albo obu naraz.O, właśnie tak samo myślę. W życiu staram się unikać konfliktów i tak potężna różdżka do niczego by mi się nie przydała. Kamień Wskrzeszenia - tak, w końcu cudownie było by "zobaczyć" lub porozmawiać z kimś bliskim, ktoś kto już odszedł. Tylko co z tego, skoro to zwykłe zjawy, a nie rzeczywiste osoby... ![]() |
|
|
|
losiek13 |
Dodany dnia 24.03.2013 22:35
|
![]() Ostrzeżenia: 2 Pochwały: 33 Postów: 2832 Dom: RavenclawPunkty: 34226 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 19.06.08 |
Czarna Różdżka. Ze wszystkich Insygniów ona wydaja mi się najbardziej wartościowa. Można nią rzucać silne zaklęcia, pomoże nawet w beznadziejnych przypadkach. Nie trzeba się chwalić, że to właśnie ta różdżka i można się nią bawić ;] Peleryny nie potrzebuje, bo rzucę sobie zaklęcie zwodzące i też będę niewidzialny ;d A ta to może się zsunąć, będą mi nogi wystawać... nie. ![]() Always ![]() |
|
|
|
plamcia |
Dodany dnia 25.03.2013 18:55
|
![]() Pochwały: 6 Postów: 9 Dom: GryffindorPunkty: 2342 Ranga: Wróg ciemnej strony Data rejestracji: 03.09.12 |
Nie wiem. Kamień wskrzeszenia-Świetnie byłoby porozmawiać z ludźmi, którzy byli dla nas ważni, a których już nie ma. Peleryna niewidka-Bardzo przydatna (szczególnie dla ludzi takich jak ja) w większości sytuacji, a szczególnie gdy ktoś chce się gdzieś zakraść lub gdzieś przedostać. Czarna różdżka-Dość ważna, bo można rzucać nią dużo zaklęć, które są szczególnie ważne.
|
|
|
|
Cordiale |
Dodany dnia 21.04.2013 21:04
|
![]() Pochwały: 9 Postów: 1254 Dom: SlytherinPunkty: 9381 Ranga: Dystrybutor słodyczy Weasleyów Data rejestracji: 11.04.13 |
No i ja się waham między peleryną niewidką a kamieniem wskrzeszenia. Peleryna Niewidka - zawsze się by przydała jakbym coś przeskrobała. No bo idę pod pelerynę to mnie nie widzą i szukają kogoś innego. Kamień Wskrzeszenia - jeśli z rodziny ktoś bliski by mi umarł mogłabym nadal się z nim kontaktować. Na przykład (na miejscu Harry'ego) poznałabym rodziców. Skoro umarli i nie mógł tego zrobić kamień by się przydał. Mogłabym go dawać również Teddy'owi aby poznał jakże cudowną Tonks i Lupina - jego rodziców. Kontaktowałabym się z Syriuszem, który umarł w sumie na jego oczach więc wiadomo, że mu było ciężko tak jak później zostało to napisane. Serio trudny wybór. "Dobra, marudo, nie marudź już tak, bo zamarudzisz mnie na śmierć." ![]() http://www.youtube.com/watch?v=dLhFDYQHDQY |
|
|
|
nostalgia4511 |
Dodany dnia 24.04.2013 20:08
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 6 Postów: 81 Dom: SlytherinPunkty: 892 Ranga: Ważna osobowość Data rejestracji: 16.04.13 |
Raczej pelerynę niewidkę. Ma tyle zalet ![]() Np. chowanie się przed nie chcianymi osobami, można wejść tam gdzie normalnie nie wpuszczają i jak ktoś goni to można łatwo zniknąć tej osobie z oczu ( dosłownie) ![]() Oczywiście inne insygnia też mają swoje zalety. ;D |
|
|
|
dream_ |
Dodany dnia 01.05.2013 23:45
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 4 Postów: 36 Dom: SlytherinPunkty: 3691 Ranga: Fascynat Czarnej Magii Data rejestracji: 23.06.11 |
Mnie od samego początku przerażał Kamień Wskrzeszenia. Bałabym się go użyć. Zresztą wydarzenia w książce pokazały, że praktycznie zawsze, użycie go nie było dobrym pomysłem (chyba tylko Harry użył go z dobrym skutkiem). Także kamyk odpada. Różdżka jest kusząca, ale tak naprawdę potężny czarodziej będzie dobrze władał każdą, zresztą ja nie lubię się narażać, więc nie. Została Peleryna Niewidka i zapewne, jak większość to ją bym wybrała. Uważam, że jest to jedyne "bezpieczne" Insygnium, które tak naprawdę nikogo nie krzywdzi, a może dać bezpieczeństwo no i frajdę ;d. 'Ja wolę być ostatni, zamiast zostać na przedzie, przynajmniej nie muszę się wciąż oglądać za siebie.'
Sumy: Eliksiry - Wybitny - 94% Historia Magii - Wybitny - 91% OPCM - Powyżej Oczekiwań - 80% Transmutacja - Powyżej Oczekiwań - 50% Zaklęcia - Wybitny - 96% |
|
|
|
| Podziel się z innymi: |
|
| Przejdź do forum: |

D

Ravenclaw

Gryffindor
Werka3481
Slytherin