Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1) Alette
2) fuerte
3) Katherine_Pierce
4) Sam Quest
5) Shanti Black
6) A.
7) monciakund
8) ania919
9) ulka_black_potter
10) Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Strona 1 z 2: 12
|
Wasze zdanie o Zgredku
|
|
natus276 |
Dodany dnia 30.03.2008 20:43
|
Postów: 6 Dom: Brak przydziału Punkty: 19 Ranga: Mugol Data rejestracji: 28.03.08 |
Co myślicie o tym skrzacie? Bo ja go uwielbiam. Jest taki śmieszny czasem i taki zapatrzony w Harry'ego, że szok I bardzo mi się podobało jak usiłował go ratować... Był taki kochany no i tak śmiesznie przedstawiony w filmie Edytowane przez Xeri dnia 10.11.2013 10:35 |
|
|
__Cameron__ |
Dodany dnia 01.04.2008 14:27
|
Ostrzeżenia: 1 Postów: 303 Dom: Brak przydziału Punkty: 401 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 15.03.08 |
Jak można robić tyle błędów? Rozumiem że nie każdy zna się idealnie na ortografii, ale przecież błędy są podkreślane. A Zgredka lubię, tylko czasem mnie wkurzał w Komnacie Tajemnic, no i miał taką wzruszającą śmierć. |
|
|
Sev1302 |
Dodany dnia 01.04.2008 16:05
|
Postów: 420 Dom: Brak przydziału Punkty: 761 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 23.02.08 |
tiaaa.... ZgreDku a nie Zgreku... to po pierwsze. Oczywiście, że uwielbbiam Zgredka, w dwójce był bardzo zabawny z tym ratowaniem Pottera, a w szóstce już bardzo było widać jak wielce potrafi zrobić dla Harrego, to jego poświęcenia... które tak się skończyło.... Śmierć Zredka była jedną z najbardziej wzruszających scen, na których płakałam jak bóbr. Nie chodzi mi o samą śmierć Zgredka ale o ten okropny żal Harrego i to jego rozmyślanie.... ...beautiful... Chciałabym wszystkim zakomunikować, że jestem dziewczyną ;]
******** "Snape milczał przez chwilę, patrząc na niego, a potem wychrypiał: - Więc ukryj ich gdzieś. Ukryj ją... Ich wszystkich. W jakimś... bezpiecznym miejscu. Błagam. - A co mi dasz w zamian, Severusie? - W zamian? - Snape wytrzeszczył oczy na Dumbledore'a (...) - Wszystko. ******** "Szpiegowałem dla ciebie, kłamałem dla ciebie, narażałem dla ciebie życie, a wszystko to robiłem, by zapewnić bezpieczeństwo synowi Lily. A teraz mówisz mi, że hodowałeś go jak świniaka na rzeź... - To bardzo wzruszające, Severusie - (...) - A więc w końcu dojrzałeś do tego, by przejmować się losem tego chłopca? -Jego losem? - wykrzyknął Snape. - Expecto patronum! Z końca jego różdżki wystrzeliła srebna łania. Wylądowała na podłodze, przebiegła przez pokój i wyskoczyła przez okno. Dumbledore patrzył, aż jej srebrna poświata zniknęła w ciemności, a potem odwrócił się do Snape'a. Oczy miał pełne łez. - Przez te wszystkie lata?... - Zawsze. |
|
|
Santino |
Dodany dnia 27.05.2008 19:54
|
Ostrzeżenia: 1 Postów: 58 Dom: Brak przydziału Punkty: 889 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 24.03.08 |
Zgredek to świetny skrzat domowy, trochę denerwujący (w Komnacie Tajemnic). Bardzo wzruszający był moment jego śmierci, ale w końcu zginął za tego, którego tak ubóstwiał. Szkoda mi go było jak czytałem Insygnia |
|
|
Gizmolina |
Dodany dnia 28.05.2008 17:57
|
Postów: 181 Dom: Brak przydziału Punkty: 1629 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 20.02.08 |
Sev1302 napisał/a: Oczywiście, że uwielbbiam Zgredka, w dwójce był bardzo zabawny z tym ratowaniem Pottera, a w szóstce już bardzo było widać jak wielce potrafi zrobić dla Harrego, to jego poświęcenia... które tak się skończyło.... Śmierć Zredka była jedną z najbardziej wzruszających scen, na których płakałam jak bóbr. Nie chodzi mi o samą śmierć Zgredka ale o ten okropny żal Harrego i to jego rozmyślanie.... Ach... lepiej nie można było tego ująć... Aż się łezka w oku kręci na samo wspomnienie Zgredka, który zawsze był gotowy, aby służyć Harry'emu, mimo że nie był on jego panem. Spoczywaj w spokoju, między krzakami w Muszelce. WWW.VERITASERUM.CBA.PL
|
|
|
Addio93 |
Dodany dnia 28.05.2008 18:48
|
Postów: 14 Dom: Brak przydziału Punkty: 63 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 21.05.08 |
Uważam, że Zgredek to bardzo ciekawa i intrygująca postać. W Komnacie Tajemnic był dość denerwujący, ale w następnych częściach pokazał jaki naprawdę jest. Zawsze taki beztroski, naiwny i zapatrzony w Harry'ego... Smutno mi, że zginą. Według mnie to była najbardziej przejmująca śmierć w 7 części. Podziwiam go za to, że chciał być wolny... "Budujemy zamki szczęścia z ludzkich kości."
"Za dużo mówimy o zmianie świata, a za mało zmieniamy. Za dużo mówimy o miłości, a za mało kochamy." "Szkoda mi twych łez..." |
|
|
Phoenix21hp |
Dodany dnia 28.05.2008 21:55
|
Postów: 2 Dom: Brak przydziału Punkty: 74 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 25.01.08 |
Jak już mówić o błędach to: nie pisze się Harrego tylko Harry'ego - przypadki czy tam coś takiego. Zgredku, nie Zgreku. Najbardziej wkurzające to były te błędy: "dal mnie jest fajny z wielu powoduw ale i szkoda mi zgredka bo na koniec zginol nie stety" Błąd na błędzie!!! Ja sam lubiłem Zgredka, jednak że z VII podobał mi się Stworek Edytowane przez Phoenix21hp dnia 28.05.2008 21:56 |
|
|
Malicious Lady |
Dodany dnia 30.05.2008 19:32
|
Postów: 260 Dom: Brak przydziału Punkty: 347 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 29.05.08 |
Lubię go, ponieważ był bardzo oddany i lojalny, wobec Harry'ego. Czasem nawet jego postać mnie śmieszyła, ale pamiętam, że czytając "Insygnia Śmierci" wzruszyłam się przy wątku o jego śmierci i zrobiło mi się go żal. Swoją drogą jestem ciekawa jak potoczyły się losy Stworka. Niestety Pani Rowling tego nie opisała. |
|
|
Hermiona1334 |
Dodany dnia 11.07.2008 11:13
|
Ostrzeżenia: 1 Postów: 77 Dom: Brak przydziału Punkty: 787 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 09.03.08 |
Nawet dosyć go lubię za odwagę i waleczność i za jeego uniżoną postawę.Myślę,że zasłużył na to by być wolnym skrztem.Szkoda tylko że zginął w DH,ale pomógł przyjacielowi-zginął jak bohater.Właśnie dlatego darzę go sympatią. "Wyglądasz bardzo zdrowo Potter,więc wybacz mi,ale nie zwolnię cię z obowiązku odrobienia pracy domowej.
Chyba żebyś umarł,wtedy możesz śmiało czuć się zwolniony" "Będziemy na tyle silni,na ile będziemy zjednoczeni i na tyle słabi na ile będziemy podzieleni" "Co ma być to będzie a jak już będzie to trzeba się z tym zmierzyć" |
|
|
Tonks91 |
Dodany dnia 16.07.2008 21:19
|
Postów: 27 Dom: Brak przydziału Punkty: 231 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 30.07.07 |
Jest to moja ulubiona postać, no może po za Syriuszem. Bardzo mi się podoba jego wygląd w filmach, pasuje do jego charakteru. Super było jak zaczął zbierać skarpetki. Gdy w Insygniach zgiął płakałam jak małe dziecko!!!!! Nie dość, że autorka uśmierciał mojego ulubionego bohatera <Syriusz> to na domiar złego musiała też zabić Zgredka!!!!!!! Przecież on była taki kochany, zabawny i w ogóle...go mogła oszczędzić!! |
|
|
emigratka |
Dodany dnia 20.07.2008 23:58
|
Postów: 70 Dom: Brak przydziału Punkty: 321 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 20.04.08 |
Zgredek to jedna z moich ulubionych postaci. Uważam, że był świetny (no może w komnacie Tajemnic czasem trochę irytujący). Był strasznie śmieszny szczególnie jak zaczął zbierać skarpetki. Myślę, że nie powinien zginąć choć to podkreśla jak wiele gotów był poświęcić dla Harry'ego....i chyba tak jak większość strasznie mnie wzruszył nie tyle moment śmierci Zgredka ile to jak Harry żegnał się z Nim po raz ostatni... |
|
|
Liluchna |
Dodany dnia 12.08.2008 11:37
|
Postów: 14 Dom: Brak przydziału Punkty: 98 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 09.08.08 |
Zgredek to bardzo fajny skrzat i zawsze sie starał pomuc chociarz mu to niewychodziło zabardzo.Szkoda ,że musiała zginąć .Jestem ła na Rowling ,że go uśmierciła.A te jego uszka Bardzo fajny by był z niego kolega )) |
|
|
kamilx98 |
Dodany dnia 22.08.2008 09:22
|
Ostrzeżenia: 3 Postów: 13 Dom: Brak przydziału Punkty: 1234 Ranga: Dorosły czarodziej Data rejestracji: 29.07.08 |
Zgredek to najfajniejszy skrzat w filmie harry potter i tyko mnie wnerwia jak sam się każe np; waląć się w nos lampą / ja k na harrego napuścił tłuczek przypalił sobie ręce żelazkiem albo walił się tą butelką jak harry był w szpitalu jest trochę dziwny ale nie tak jak inne skrzaty npp; mrurzka zabiła by się dla swjego pana . bez tytułu
|
|
|
niezapominajka |
Dodany dnia 30.08.2008 23:47
|
Postów: 10 Dom: Brak przydziału Punkty: 41 Ranga: Charłak Data rejestracji: 30.08.08 |
Zgredek - kochany dobry skrzat... Bardzo chciałabym mieć takiego Zgredka - NIE do sprzątania oczywiście - ale jako cudownego przyjaciela... Uważam, że to jedna z najmilszych postaci w książce. Był szlachetny, lojalny, niezwykle oddany Harry'emu choć wcale nie musiał, bo był przecież wolnym skrzatem. Jego heroizm i poświęcenie są naprawdę niezwykłe. A sposób w jaki umarł, był tragiczny i okrutny... Rzadko zdarza mi się płakać, ale scena jego śmierci tak mną wstrząsnęla, że się popłakałam Edytowane przez niezapominajka dnia 30.08.2008 23:48 |
|
|
LadyofLake |
Dodany dnia 28.02.2010 13:20
|
Postów: 9 Dom: Brak przydziału Punkty: 3289 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 28.12.08 |
Zgredek był lojany, wierny, szlachetny i bardzo odważny. Całkowicie 'oddał się' Harry'emu w podzięce za to, że młody czarodziej go oswobodził. Kiedy umierał w 'Insygniach Śmierci', ryczałam jak głupia. Prawie tak samo, jak na śmierci Snape'a. Rowling naprawdę strasznie się uwzięła w ostatnim tomie na wszystkich moich ulubionych bohaterów. Chociaż tego biednego skrzata mogła oszczędzić. Edytowane przez LadyofLake dnia 28.02.2010 13:20 'Mimo to kochała go nadal, bo - po raz pierwszy w życiu - poznała, co to wolność. Mogła go kochać, choćby miał się o tym nigdy nie dowiedzieć, nie potrzebowała jego pozwolenia, by niepokoić się tym, co ludzie knują przeciwko niemu. To właśnie była wolność - czuć to, czego pragnęło jej serce, nie bacząc na to, co pomyślą inni.' - Paulo Coelho, 'Piąta Góra'
(c) pottermoviesandbooks.blog.onet |
|
|
Tarah |
Dodany dnia 21.11.2010 16:18
|
Postów: 2 Dom: Brak przydziału Punkty: 369 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 17.10.10 |
Zgredek to jedna z najmilszych i najbardziej kochanych osób w całej serii. I, choć kocham postać Bellatriks, nigdy nie zapomnę jej tego, co mu zrobiła. Płakałam przy jego śmierci w książce i obawiałam się tej sceny w filmie - a tam rozryczałam się jeszcze bardziej, bo filmowy Zgredek zawsze bardziej podobał mi się od książkowego (to chyba za te jego oczy i uszka, które widziałam wtedy na ekranie...). |
|
|
Lapa15 |
Dodany dnia 05.04.2013 10:19
|
Pochwały: 19 Postów: 2670 Dom: Gryffindor Punkty: 20150 Ranga: Niezwyciężony mag Data rejestracji: 01.12.12 |
Zgredek o bardzo ciekawa postać. Choć Harry Potter nie był jego panem, traktował go tak, jakby nim był. Nawet rodzina Malfoyów w KT nie obchodziła go tak, jak zapewnienie Harry'emu bezpieczeństwa. Ten skrzat naprawdę troszczył się o Pottera. Prosty przykład: danie mu skrzeoziela. Umarł śmiercią bohatera. *** Moje wewnętrzne oko tu cierpi *** |
|
|
Cordiale |
Dodany dnia 03.05.2013 00:05
|
Pochwały: 9 Postów: 1254 Dom: Slytherin Punkty: 9381 Ranga: Dystrybutor słodyczy Weasleyów Data rejestracji: 11.04.13 |
Zgredek? Uwielbiam go! Zawsze chciał pomóc Harry'emu choć nie wzywany. Dawał mu dobre pomysły, które mu pomagały. Był po prostu cudownym skrzatem domowym. "Dobra, marudo, nie marudź już tak, bo zamarudzisz mnie na śmierć." http://www.youtube.com/watch?v=dLhFDYQHDQY |
|
|
ulka_black_potter |
Dodany dnia 03.05.2013 00:11
|
Pochwały: 39 Postów: 3419 Dom: Hufflepuff Punkty: 36773 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 14.05.09 |
Oczywiście chciałabym mieć takiego Zgredka w domu. Pomagałby mi, a ja bym się obijała. Taka prawda. Jednak trzeba przyznać, że był on wspaniałaym stworzeniem i nieocenionym przyjacielem, Chwała mu za to. Christian. Bo liczy się to, co masz w środku. Ale czasami warto założyć maskę. "ja generalnie ten tekst klasyfikuję jako 5CMCS HE NDPSG3 - S2AB" "zmiennokanoniczne" "piszę fanficka ducha, że tak to ujmę, czyli takiego, którego nie ma" "po części trudny język wynika z założeń płomień odwagi i specyfiki tekstu" by Cantaris Ula urzędniczka Zarejestruje ci chomiczka Da mu zielona kartę I marchewki starte <muza> by fuer |
|
|
Times |
Dodany dnia 03.05.2013 00:17
|
Pochwały: 1 Postów: 7 Dom: Ravenclaw Punkty: 485 Ranga: Chodząca biblioteka Data rejestracji: 02.05.13 |
Zgredek był pomocnikiem Harry'ego Potter'a w róznych sprawach, pomagał mu na dobre i na złe tak, że oddał za niego życie. Był wspaniałym przyjacielem i bohaterem sagi. |
|
Podziel się z innymi: |
Strona 1 z 2: 12
Przejdź do forum: |