Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Facebook
Shoutbox
Musisz się zalogować aby wysłać wiadomość.

Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz!
14.01.2026 21:39
znowu cisza ;(

Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz!
10.01.2026 20:17
Szczęśliwego nowego <3 dla was przynajmniej ;3

Harrych świąt!
09.01.2026 10:04
Wchodzimy, wchodzimy, szczęśliwego nowego roku kibic

Wielki Mag
06.01.2026 16:25
Widzę, że ktoś tu jeszcze od czasu do czasu wchodzi... szczęśliwego nowego roku Albus

Pracownik departamentu
01.01.2026 10:46
Szczęśliwego!

Nowy rozdział od Nicrama na dobry początek 2026 już wrzucony!

Współpraca
Najaktywniejsi

1) Prefix użytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix użytkownikafuerte

Posiada 58190 punktów.

3) Prefix użytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix użytkownikaSam Quest

Posiada 45363 punktów.

5) Prefix użytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix użytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix użytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix użytkownikaania919

Posiada 39464 punktów.

9) Prefix użytkownikaulka_black_potter

Posiada 36829 punktów.

10) Prefix użytkownikalosiek13

Posiada 34226 punktów.

Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Drukuj temat
Artysta muzyczny, którego nigdy nie zapomnicie
stryjek1
Metallica rządzi... słucham ich od 2 lat codziennie ! Najlepsza piosenka to MASTER OF PUPPETS mają dobre teksty itd.
tbn0.google.com/images?q=tbn:NCI9fdBcJ7r_uM:http://truemetal.org/metalwallpaper/images/masterofpuppets.jpg
Edytowane przez Prefix użytkownikaChristina dnia 28.03.2013 19:47
www.veritaserum.com/mediasection/signatures/PS400/tv.jpg

Bubi
To ja was troszkę zaskoczę :D

1. Niekwestionowany mistrz bardów Jacek Kaczmarski. Przez starszych kojarzony głównie z solidarnością i utworem Mury (swoją drogą chyba nie doczytali ostatniego refrenu... a może nie chcieli zrozumieć???). Ja osobiście lubię słuchać/czytać utwory, które nie są prostą klepaniną i nad którymi trzeba się zastanowić. Autor nie dla każdego, wymaga bowiem od słuchacza pewnego obycia ze sztuką i historią (zarówno najnowszą jak i tą starożytną).

2. Tarja Turunen z Nightwisha. Urzekł mnie głos... poza tym lubię wolne kawałki a tutaj mamy zarówno metal symfoniczny jak i kawałki wręcz operowe. W sam raz na spokojne wieczory przy grillu :D
Edytowane przez Bubi dnia 19.07.2008 22:35

Prefix użytkownikamimid
1. Niekwestionowany mistrz bardów Jacek Kaczmarski. Przez starszych kojarzony głównie z solidarnością i utworem Mury (swoją drogą chyba nie doczytali ostatniego refrenu... a może nie chcieli zrozumieć???). Ja osobiście lubię słuchać/czytać utwory, które nie są prostą klepaniną i nad którymi trzeba się zastanowić. Autor nie dla każdego, wymaga bowiem od słuchacza pewnego obycia ze sztuką i historią (zarówno najnowszą jak i tą starożytną).

Czemu masz nas zaskoczyć? Ja też lubię Kaczmarskiego, nie jakoś bardzo ale jest okej. Chociaż piosenkę 'Mury' wolę w wykonaniu Habakuka [moja ulubiona ich piosenka ;D] to nie oni ją napisali oO. xDD

blackberry
Chociaż piosenkę 'Mury' wolę w wykonaniu Habakuka [moja ulubiona ich piosenka ;D] to nie oni ją napisali oO. xDD

A ja jakoś nie mogę się przekonać do utworów Kaczmarskiego przerabianych przez Habakuka.

A moje typy to :

1. Oczywiście Kaczmarski - nieprawdopodobna różnorodność tematów podejmowanych w utworach, świetne wykonanie, poza tym wymaga od słuchacza myślenia, a to szczególnie doceniam.

2. Kazik i Kult - absolutnie największy fenomen polskiego rocka, coś, co nigdy nie przeminie, wydaje mi się.

3. Nosowska i Hey - mimo,że najnowsze płyty już nie zachwycają tak,jak poprzednie, mam olbrzymi sentyment i to się chyba nie zmieni. No a poza tym miło jest widzieć kobietę z klasą na polskiej scenie muzycznej - ostatnio takowych mamy deficyt.

4. Myslovitz - przepiękne teksty i niepowtarzalny klimat. cudo.

5. Kabaret Starszych Panów - trudno teraz o takich aktorów i takie interpretacje.

6. The Beatles - nikt mi nie wmówi, że rock wyglądałby tak samo, gdyby oni się nie pojawili.

7. Manu Chao - prawdziwa indywidualność :)

8. Bjork - kolejne zjawisko. Nie zwraca uwagi na aktualne trendy i bardzo dobrze na tym wychodzi. Poza tym daje możliwość przeżyć estetycznych na wielu płaszczyznach - nie tylko muzycznej.

Wszyscy wymienieni przeze mnie artyści tworzą muzykę oryginalną, nierzadko ponad podziałami. No i przywracają mi wiarę w sztukę przez wielkie 'S' .
Edytowane przez Prefix użytkownikaChristina dnia 28.03.2013 19:48
Dzieci są milsze od dorosłych
zwierzęta są milsze od dzieci
mówisz że rozumując w ten sposób
muszę dojść do twierdzenia
że najmilszy jest mi pierwotniak pantofelek

no to co

milszy mi jest pantofelek
od ciebie ty skurwysynie.

A. Bursa Pantofelek

Malicious Lady
To teraz ja.

Moje zamiłowanie do "cięższej muzyki" zaczęło się od Scorpionsów. Tata słuchał, więc ja słuchałam z nim i pomału się w to wciągałam. Potem doszło jeszcze kilkanaście kapel, stopniowo słuchałam czegoś bardziej "mocniejszego", jednak Scorpionsi najwięcej wnieśli w moje życie, bo to jednak od nich się wszystko zaczęło.
Iron Maiden - pokochałam Ich od pierwszego usłyszenia. xD Najbardziej w Ich muzyce urzekły mnie cudne riffy.

Metallica - to chyba był drugi zespół po Scorpionsach, który pokochałam. Przeważnie to Oni wyciągają mnie z tych paskudnych dołków, a raczej Ich cuuudne ballady.

Nightwish
- to jedyny zespół z żeńskim wokalem, który polubiłam. Hmmm... Ich muzyka zaraz poprawia mi nastrój, nie wiem dlaczego - jest taka porywista i pełna nadziei. xD

I w końcu... Manchester - znam Ich krótko, bo od momentu kiedy pojawili się w programie MTV rockuje, ale totalnie mną zawładnęli. Teraz z niecierpliwością czekam na Ich debiutancki album. ;]

Miss Bagwell
Ja ostatnio zasłuchuję się w w muzyce lat 50. i 60.
Moim zdaniem to te lata były właśnie kwintesencją XX wieku. Muzyka przeżywała w tym okresie swoje najlepsze czasy bo świat wydał takich twórców jak James Brown, Little Richard, Etta Jones, Elvis Presley, Marylin Monroe, Tom Jones.
Ich muzyka to dla mnie czysta magia; jest lekka, melodyjna , wysmakowana i dopracowana na ostatni guzik. Dziś nikt nie stworzy czegoś tak idealnie pięknego i dopracowanego a równocześnie coś spontanicznego i porywającego.
A ich głosy...hm, to są dopiero skale i talenty. Większość z ówczesnych artystów nie uczyła się śpiewać nigdzie, a dzisiaj co drugi dziecko posyłane jest na takie lekcje i co dziś mamy? Rihanny albo Justiny Timberlake`i. B)
Edytowane przez Prefix użytkownikaChristina dnia 28.03.2013 19:49
Bjork

www.totalmusicmagazine.com/interviews/bjork_1.jpg

All Is Full Of Love

You'll be given love
you'll be taken care of
you'll be given love
you have to trust it

maybe not from the sources
you've poured yours
into
maybe not
from the directions
you are
staring at

twist your head around
it's all around you
all is full of love
all around you

all is full of love
you just ain't receiving...

Siobhan Donaghy

3.bp.blogspot.com/_vGxu95Ycrow/R1KrsnBY_jI/AAAAAAAAASo/DBetTxwp2DY/s320/ghostsalbum300.jpg

Ghost

Full mug my friends certainly familiar
Ah, hear that glitch say search the orbs

Tree-ann said it his seize the circus
Ram's wool that cause way a cricus

Warmy funny Anna say say maluska

Sworn under an oath to war

Phwoar so spirit smother me in
Ah, hear that glitch fought and ought

Fuel full fat her glass of milk
Warm sitting here, sitting in bed

Fever Ray

If I Hard A Heart

This will never end cause I want more
More give me more give me more

If I had a heart I could love you
If I had a voice I would sing
After the night when I wake up
Ir17;ll se what tomorrow brings

Ah ah ah ah ah ah ah
Ah ah ah ah ah ah ah
Ah ah ah ah ah ah ah

Dangling feet from window frame
Will they ever ever reach the floor

Cushion filled with all I found
Underneath and inside just to come around

Ah ah ah ah ah ah ah
Ah ah ah ah ah ah ah
Ah ah ah ah ah ah ah

www.thelineofbestfit.com/wp-content/media/2010/01/TheKnife.jpg

The Knife - Heartbeats

One night to be confused
One night to speed up truth
We had a promise made
Four hands and then away

Both under influense
We had demons in
To know what to say
Mind is a razorblade

To call for hands of above
To lean on
Wouldn't be good enough
For me, no

One night of magic rush
The start of simple touch
One night to push and scream
And make believes.

Ten days of perfect tunes
The colors red and blue
We had a promise made
We were in love

Bubi
lizzy5 napisał/a:
Justiny Timberlake`i ?? o to nie jest facet??
Rianny?? to akurat dziewczyna...

Kochanie... to była odmiana... w naszym kochanym języku ojczystym tak właśnie tworzy się liczbę mnogą :D

Miss Bagwell
Wyjaśnij, co jest z nimi nie tak.

Ja nie powiedziałam, że coś jest z nimi nie tak, ale moim zdaniem na pewno nie dorównują w niczym takim osobowością jak Elvis czy James Brown. Po pierwsze;
głosy_- tutaj nie trzeba w ogóle komentować czym jest słabiutki głosik Justina w zestawieniu z Jamesem choć przyznam, że sama nie lubię takich porównań. xD
-_koncerty, koncerty i jeszcze raz koncerty- widzisz kiedy ja oglądam występ takiej Beyonce czy tego Timberalke`a to wiedzę tą samą sztuczność co na ich klipach- zaplanowane do perfekcji tańce_- wygibańce, stroje które w których mają pięknie wyglądać i które utrudniają im ruch co widać gołym okiem, playback etc.
-_no i muzyka_- no coment. B)
Edytowane przez Prefix użytkownikaChristina dnia 28.03.2013 19:51
Bjork

www.totalmusicmagazine.com/interviews/bjork_1.jpg

All Is Full Of Love

You'll be given love
you'll be taken care of
you'll be given love
you have to trust it

maybe not from the sources
you've poured yours
into
maybe not
from the directions
you are
staring at

twist your head around
it's all around you
all is full of love
all around you

all is full of love
you just ain't receiving...

Siobhan Donaghy

3.bp.blogspot.com/_vGxu95Ycrow/R1KrsnBY_jI/AAAAAAAAASo/DBetTxwp2DY/s320/ghostsalbum300.jpg

Ghost

Ah, hear that glitch say search the orbs

Tree-ann said it his seize the circus
Ram's wool that cause way a cricus

Warmy funny Anna say say maluska

Phwoar so spirit smother me in
Ah, hear that glitch fought and ought

Fuel full fat her glass of milk
Warm sitting here, sitting in bed

Fever Ray

If I Hard A Heart

If I had a heart I could love you
After the night when I wake up
Ir17;ll se what tomorrow brings

Ah ah ah ah ah ah ah
Ah ah ah ah ah ah ah
Ah ah ah ah ah ah ah

Dangling feet from window frame
Will they ever ever reach the floor

Cushion filled with all I found
Underneath and inside just to come around

Ah ah ah ah ah ah ah
Ah ah ah ah ah ah ah
Ah ah ah ah ah ah ah

www.thelineofbestfit.com/wp-content/media/2010/01/TheKnife.jpg

The Knife - Heartbeats

One night to be confused
One night to speed up truth
We had a promise made
Four hands and then away

Both under influense
We had demons in
To know what to say
Mind is a razorblade

To call for hands of above
To lean on
Wouldn't be good enough
For me, no

One night of magic rush
The start of simple touch
One night to push and scream
And make believes.

Ten days of perfect tunes
The colors red and blue
We had a promise made
We were in love

Prefix użytkownikaDuniaczek114@
Janis Joplin - Zawsze gdy coś mi nie wychodzi, zawsze gdy kłócę się z bliską mi osobą, gdy nie wiem co zrobić-zamykam się w pokoju i słucham na cały regulator piosenek "Mercedes Benz " czy "Cry Baby" I Zawsze pomaga ;D

Myslovitz - Od kiedy pamiętam słuchały ich starsze siostry słuchałam ich i ja :D
Edytowane przez Prefix użytkownikaChristina dnia 28.03.2013 19:51
Wciąż rozumek ma oparcie jeszcze nikt go nie wydymał...
<choc trudno w to uwierzyc>

Prefix użytkownikaCassidy
Mam nadzieję, że zawsze będę pamiętać Paerl Jam. Trudno mi wyrazić w słowach, co czuję, kiedy słucham ich niektórych kawałków. Wszystko zaczęło się od pewnego poruszającego i niezwykle refleksyjnego filmu: "Into the Wild", w tle niesamowita, zaskakująca przyroda i głos, który poruszył moją duszę- Eddie'go Veddera. Potem godzinami przesłuchiwałam jego utwory, wsłuchiwałam się w teksty, melodię, jego głos, co przerodziło się w swego rodzaju miłość do zespołu jakim jest Pearl Jam. Trudno mi się zdecydować, oczywiście gdybym miała wybierać, jaki kawałek najbardziej lubię. Chyba nie potrafię wymienić tylko jednego, godnego uwagi. Zdecydowanie polecam wszystkie. W całej twórczości Pearl Jamu można wypatrzyć coś dla siebie, a nade wszystko poznać różnorodność środków artystycznych, jakimi operują.

Drugą miłością, której nie zapomnę, jest legenda grunge- Nirvana. Zaiste muzyka, jaką tworzyli otwiera oczy, uwalnia emocje. Jednym słowem pochłania i zdecydowanie uzależnia. Kurt był dosyć kontrowersyjną postacią, budził skrajne emocje, ale dla mnie był to człowiek, który miał coś do powiedzenia światu. Patrząc się teraz na plakat z jego wizerunkiem na mojej ścianie, mogę tylko powiedzieć tyle, że był cho****** nieszczęśliwym romantykiem, a mi aż żal d*** ściska, że odszedł(...)

Bob Marley i jego cudowne podejście do życia. Muzyka duszy, stanowczo gra w niejednych ludziach do dziś. Nie jestem totalnie zbzikowana na jego punkcie, ani nie słucham wszystkich jego kawałków, ale od czasu do czasu zdarza mi się z przyjemnością 'rozluźnić się' przy ponadczasowych kawałkach typu: "One Love", "Three little birds", "No Woman, No Cry".

Dżem to zespół, który na długo będzie w mojej pamięci i wspomnieniach. Nie tylko ze względu na ich osobliwy klimat. Wiążą się z nimi wspaniałe dla mnie czasy: koncertów, wyjazdów z paczką kumpli, noclegów pod gołym niebem, śpiewania na całe gardło: "W życiu piękne są tylko chwile...", towarzyszenie kumplowi, który grał właśnie Dżem na gitarze pod sklepem i swoim przepitym głosem śpiewał tkliwe kawałki Riedela, aż łezka w oku się kręciła. Wszystko zaczęło się od Ryśka.

Elvis Presley- nie jestem w stanie powiedzieć, kiedy zaczęła się fascynacja nim, ale przyłożyli się do tego: moja siostra i brat, bardzo często puszczając jego stare kawałki. Moja mama przyznała się też, że kiedyś na prawdę go uwielbiała, co było dla mnie dużym zaskoczeniem. To tylko dowód na to, jak jego piosenki są niesamowite, że przetrwały do dziś, w erze Techna, Disco- Polo itp. (Małe sprostowanie- osobiście nie mam nic do tych ludzi, którzy słuchają tego typu gatunków muzycznych, nie raz przy nich się bawiłam, ale nie przepadam za ich słuchaniem. W każdym razie, jestem tolerancyjna, więc słuchajcie sobie czego chcecie ^^')

Enyi słucham niemal cały czas. Kiedy potrzebuję zaczerpnąć inspiracji, gdy próbuję się wyciszyć, kiedy usiłuję zasnąć, gdy siedzę przy komputerze i staram się napisać jakiś komentarz na harry-potter.net.pl, to też. Nawet w łazience pod prysznicem nucę sobie jej utwory! :p

Stary dobry Akurat za Tomasza Kłaptocza. Cudowny, uzdolniony nie tylko wokalnie człowiek! Wspaniała charyzma na scenie. Niestety po jego odejściu z zespołu nie mogę odnaleźć 'tego czegoś'... Mimo wspaniałych tekstów i żywiołowej nuty.
W tym miejscu mogę napisać także, że stary dobry Myslovitz za głos Artura Rojka. Powalający nastrój, często nostalgia i melancholia, na pewno refleksja. Świdrujące, przeszywające na wskroś duszę człowieka teksty.

Lisa Gerrard niepowtarzalna barwa głosu, która podbiła moje serce. Jej wykonanie "Now we are free" zawsze stawiałam na piedestale. Ta piosenka po prostu zmieniła moje życie. Tyle w temacie.

The Beatles to chyba moja ostatnia propozycja. W moim domu odkąd pamiętam, ze względu na brata, tak zostało, choć już dawno się wyprowadził i założył rodzinę. Sentymentalnie.
Edytowane przez Prefix użytkownikaCassidy dnia 21.11.2012 15:15
hogsmeade.pl/images/articles/Zalozyciele3.png

Gryffindor

* * *

Jestem lojalna wobec wyboru.

media.tumblr.com/tumblr_mclwvhHFzL1rr0bko.gif

fc05.deviantart.net/fs70/f/2009/356/8/3/Jack_Sparrow_Avatar_2_by_FuyukoTsukasa.png

-Czy pamiętasz, jak mówiłem, że ćwiczymy zaklęcia NIEWERBALNE, Potter?
-Tak.
-Tak, proszę pana.
-Nie ma potrzeby zwracania się do mnie per pan, profesorze.

24.media.tumblr.com/tumblr_mdcxubDbpq1ritemio1_250.gif

"Jedynym, co daje morze, są porywiste podmuchy wiatru. I czasami szansa na poczucie się silnym. Nie wiem za dużo o morzu, ale wiem, że tak to już z nim jest. I wiem też, jak ważne jest w życiu niekoniecznie żeby być silnym, ale żeby czuć się silnym, zmierzyć się z samym sobą choć raz, choć raz znaleźć się w pierwotnym położeniu człowieka, całkowicie oślepiony i głuchy, bez niczego, co może ci pomóc, mając tylko ręce i własną głowę."

25.media.tumblr.com/tumblr_md1k2c5ojJ1rhxc8co1_500.gif

Prefix użytkownikaulka_black_potter
Nirvana
Pierwszy raz usłyszałam Smells like teen spirits w radiu. To był jakiś cover, nie pamiętam kto to śpiewał, ale to była kobieta (Polka). Zakochałam się w tej piosence od_razu, a gdy usłyszałam jak śpiewa to Cobain, byłam w siódmym niebie. Lake of fire sprawiło, że się tak jakoś wyciszyłam na jakiś czas xD (w moim przypadku to zadanie jest wręcz niewykonalne).
System of a Down
Wielkie głośniki w pokoju mojego brata, kilku kolegów, SOAD i ja malutka dziewczynka siedząca w kącie pokoju, niewyobrażalnie szczęśliwa, że dopuszczono ją do tego zacnego grona.
Mogę z ręką na sercu powiedzieć, że się wychowałam na SOAD. Serj Tankin ma niesamowity głos. Teksty może nie są wysokich lotów, ale dla mnie przez sentyment, zawsze będą wspaniałe.
TEDE
Oh, wiem, że go dużo osób nie lubi, ale co mnie to obchodzi. TDF ma wiele kawałów z przesłaniem (Jakby jutra miało nie być, Non Omnis Moriar), ma na swoim koncie hity (Bezele, Drin za drinem), ma tez gnioty, ale ich przytaczać nie będęjezyk. Szanuję go za to, że nie przejmuje się innymi, mówi to co myśli (chociaż czasami chamski jest) i jest dobrym raperem. Jego nie da się zapomnieć, ani przejść obok niego obojętnie, a najnowsza płyta wymiata.
Justin Timberlake
Jedyna pop gwiazda (men), którą ubóstwiam! Bo jest piękny, bo się cudownie rusza, bo świetnie śpiewa, bo jest Justinem Timberlake'em.
Rihanna
Jedyna pop gwiazda (women), którą ubóstwiam! Ja ją po prostu podziwiam. Żeby od tylu lat każda piosenka stawała się hitem to nie lada wyzwanie. Nie dość, że ma głos to i piosenki są dobre (Only girl). Rihanna na propsie :)

Wymieniłam tylko 5 wykonawców, których nie zapomnę, ale jest ich o wiele więcej. Na szczęście nie ograniczam się do słuchania jednego gatunku muzyki i wiem ilu wspaniałych wykonawców, zespołów i piosenek jest na tym świecie.
Edytowane przez Prefix użytkownikaChristina dnia 28.03.2013 19:52

i.imgur.com/AyR1kd7.png

Christian.
i.pinimg.com/originals/02/0b/07/020b0757879bbd8cc21454799bff6f55.gif

Bo liczy się to, co masz w środku.
cdn.junglecreations.com/wp/junglecms/2017/12/Christian-Bale-Resized.jpg

Ale czasami warto założyć maskę.
pa1.narvii.com/6412/37cb60531dd1e8002b7ec87c8da0ba734a67f9f3_hq.gif

"ja generalnie ten tekst klasyfikuję jako 5CMCS HE NDPSG3 - S2AB"
"zmiennokanoniczne"
"piszę fanficka ducha, że tak to ujmę, czyli takiego, którego nie ma"
"po części trudny język wynika z założeń płomień odwagi i specyfiki tekstu"

by Cantaris

Ula urzędniczka
Zarejestruje ci chomiczka
Da mu zielona kartę
I marchewki starte
<muza>

by fuer

Prefix użytkownikaUpadly Aniol
Janusz Laskowski :D Były takie wakacje nad jeziorem...To był chyba 2006 rok. Kasetę wtedy dostałem od pewnego znajomego ( już nie wiem kogo ). Dzień w dzień się upijałem przy tym repertuarze. I Jezioro i "Beta" i "Żółty jesienny liść" i "Kolorowe jarmarki" ( to jego piosenka, a nie Maryli Rodowicz ), "Na opolskim rynku", "Świat nie wierzył łzom" i wiele, wiele innych. Siedziało się na tarasie przed domkiem, grało w państwa - miasta, chlało wino od siódmej rano, i zaczynało od piosenki Laskowskiego. Wzbudzaliśmy tym zainteresowanie wśród innych wczasowiczów. ^^ I tak z czasem przychodziły koleżanki, sąsiedzi, żeby słuchać pana Janusza na grillu, przy ognisku, na plaży. Ach, rozrzewniłem się...
24.media.tumblr.com/tumblr_m8xhishKur1qhr8kmo1_400.gifauto.img.v4.skyrock.net/7396/7977396/pics/160621264.gif

Podziel się z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejdź do forum: