Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Facebook
Shoutbox
Musisz się zalogować aby wysłać wiadomość.

Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz!
25.04.2025 06:00
Koriola, czy to jakaś docinka w moją stronę czy co?

Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz!
24.04.2025 20:30
mi w lipcu minie 11 lat Duże oczy

Wzór do naśladowania
24.04.2025 14:02
Syriusz32, tyle przeżyła, co ma nie przezyc kolejnych

Wzór do naśladowania
24.04.2025 14:00
Nquus, ale wpływ na stronę podczas trwania tych kont mieliśmy już różne jezyk

Wzór do naśladowania
24.04.2025 13:59
Nie zorientowałam się, ale moje skończyło 8 w marcu. Zawsze zapominam jak blisko do urodzin je założyłam

Współpraca
Najaktywniejsi

1) Prefix użytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix użytkownikafuerte

Posiada 58190 punktów.

3) Prefix użytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix użytkownikaSam Quest

Posiada 45363 punktów.

5) Prefix użytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix użytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix użytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix użytkownikaania919

Posiada 39458 punktów.

9) Prefix użytkownikaulka_black_potter

Posiada 36773 punktów.

10) Prefix użytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Drukuj temat
Harry Potter nie wpływa na wszystkich dobrze?
Prefix użytkownikaKerle
Bardzo dziwna historia z tą dziewczyną, szkoda mi jej, ponieważ nie mogła pogłębić się dalej ku świecie magii. Ale jeżeli pierwsze trzy książki miały na nią taki wpływ, to dalsze części mogły mieć jeszcze gorszy. Niestety jak widać nie dla każdego są te książki...

Co do mnie to zachowanie po przeczytaniu tych książek zmieniło mi się, ale nie na złe, wręcz przeciwnie jestem bardzo happy. No, ale kiedy zdarzają się dni, kiedy mam doła sięgam po którąś z książek HP. Ogólnie te książki wiele uczą, pomagają, to w nich znajduje rozwiązanie moich problemów, są... Nie umiem wyjaśnić tego słowami, choć... Nie! Jest takie jedno słowo, są wyjątkowe...
Pamiątka ze strony:
Zarejestrowanych: 14,781
Najnowszy Użytkownik: Kerle
2.bp.blogspot.com/-NKhJ7KKU1sU/Th0TCPR3sNI/AAAAAAAAEX4/ibecEAdAFsM/s1600/Tumblr-images-harry-potter-15941631-500-281.jpg

I love her...

www.media-courses.com/blog/wp-content/uploads/2011/01/helena-bonham-carter-083.jpg

... and her...

i2.listal.com/image/486750/600full-sandra-oh.jpg

...and him!

www.sirlin.net/storage/post-images/dr_house_65.jpg

SO MUCH <3

"W wieku sześciu lat chciałem zostać kucharką. Gdy miałem siedem - Napoleonem. Odtąd moja ambicja nie przestawała rosnąć, podobnie jak moja mania wielkości." - Salvador Dali

"Magia nie zmienia zbytnio świata. Właściwie jeszcze bardziej go komplikuje. " - Joanne Kathleen Rowling

"Życie jest niewiele warte, ale nic nie jest warte życia." - Andre Malraux

"Pamiętasz ten moment, kiedy jako dziecko, w wieku koło siedmiu lat, malujesz obrazek i niebo to niebieski pasek u góry kartki? I wtedy przychodzi ten moment rozczarowania, kiedy nauczyciel mówi ci, że tak naprawdę niebo zajmuje cała wolną przestrzeń na rysunku. I to jest ta chwila, kiedy życie zaczyna być coraz bardziej skomplikowane i nieco nudniejsze, ponieważ zamalowywanie kartki na niebiesko jest raczej nużącym zajęciem." - Alan Rickman

"Zawsze udawaj głupiego."- Terry Pratchett

"Mówienie jest rzeczą głupców, milczenie - tchórzy, a słuchanie rzeczą mędrców."
- Carlos Ruíz Zafón

"Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy." - Éric-Emmanuel Schmitt

"Jeżeli moja teoria względności okaże się słuszna, Niemcy powiedzą, że jestem Niemcem, a Francuzi, że obywatelem świata. Jeśliby miała się okazać błędna, Francja oświadczyłaby, że jestem Niemcem, a Niemcy, że jestem Żydem. "- Albert Einstein

"Nie pragnij być lepszym od innych, najpierw bądź samym sobą." - Fiodor Dostojewski

"To co oczywiste, przeczytaj jeszcze raz." - Piotr Szreniawski

"Kłopot z życiem polega na tym, że nie ma okazji go przećwiczyć i od razu robi się to na poważnie." - Terry Pratchett

"Nie ma pokoju bez sprawiedliwości, nie ma sprawiedliwości bez przebaczenia." - Jan Paweł II (Karol Wojtyła)

"Patrząc na ciemność lub śmierć boimy się nieznanego - niczego więcej." - Joanne Kathleen Rowling

Prefix użytkownikaMosag
nimfadora21 napisał/a:
Czy saga HP na was lub waszych przyjaciół też tak działa?

Jeśli chodzi o mich kolegów/koleżanki, to na nich HP chyba nie działa. Po prostu większość z mojej starej klasy (teraz jestem w gimnazjum) uważa, że seria jest głupia i bezsensowna, czego im nie wybaczę xP. A jeśli chodzi o mnie, to "Harry Potter" zmienił bardzo wiele, jeśli nie wszystko, w moim życiu. Teraz, gdybym wcześniej nie czytała tych książek, po pierwsze, nie było by mnie na tej stronie x), po drugie, zapewne byłabym zupełnie inna, a chodzi mi tutaj o charakter.

A reakcją tej dziewczyny bardzo się zdziwiłam. Mnie rodzice na początku nie zabraniali czytać serii. Dopiero kiedy czytałam HP po raz kolejny i kolejny, wtedy tata mówil, że wyrzuci mi te książki, spali, bo, jak powiedział, "Zaczyna mi się przewracać w głowie". No ale cóż, dalej czytałam po kryjomu i, szczerze pisząc , nadal tak jest. Co do snów, to ja co wieczór mam nadzieję, że przyśni mi się coś związanego z HP lub też czasami z inną książką... lub filmem.
Kto jest Śmierciożercą? Ja! Ktoś o tym wie? Może rzucę na niego Avada Kedavra?

Prefix użytkownikaAyris
Czytałam gdzieś czyjąś, nie pamiętam czyją wypowiedź, że nie należy się bać Harry'ego Pottera, ale głupoty. Jak dla mnie 100% prawdy.
Każda książka może być niebezpieczna, jeśli źle do niej podejść. Ja nie ukrywam, że HP jest dla mnie bardzo ważny, bo wiąże się z nim całe dzieciństwo. Ale wiecie, z czym mi się to kojarzy? Z zabawą, czystą rozrywką, pasją. Ani przez chwilę nie zapomniałam, że to TYLKO książka (bo tak jest).
Jak dla mnie źle zaczyna być wtedy, kiedy jakiś dzieciak przeczyta i uwierzy, że to prawda, albo kiedy pomyśli że magia jest taka świetna. Bo powiedzmy sobie otwarcie: magia w śmiecie HP jest fajna, w naszym jest zła. I tyle.
Ten kto ma własny rozum nie da się ogłupić przez książkę, ale wyciągnie z niej to, co najlepsze.

grafikaayris.blogspot.com
Prefix użytkownikayersinia
Dobra, wiem, że temat jest stary, ale i tak się wypowiem.
Skąd ta pewność, że ta dziewczyna zareagowała tak na książkę, a nie jest to wynik np. innych problemów? Mogła np. martwić się szkołą, pokłócić się z koleżankami itp., to w niej ciągle narastało, nie zdawała sobie z tego sprawy, a mama wysunęła wniosek, że to pewnie przez książki, bo tylko to zauważyła (jak to zwykle lubią mówić rodzice, gdy dziecko sprawia problemy? "To wszystko przez te gry komputerowe!", "Tak to jest, jak się dzieciak za dużo telewizji naogląda!" itp).

Nie zgadzam się, że magia w naszym świecie jest zła. Przecież nikt tak na dobrą sprawę w to nie wierzy (no, oprócz tych, co chcą, żeby im wróżyć z kart). Dziecko naczyta się o szkole czarodziejskiej, spodoba mu się i sam zacznie marzyć, żeby w takiej się znaleźć, nie ma w tym nic złego. Mój młodszy kuzyn biegał po mieszkaniu z ołówkiem w ręce i krzyczał "Avada Kedavra!", od tego czasu minęło już kilka lat, a zapewniam Was, że nie ma na koncie morderstwa.

Prefix użytkownikaAyris
yersinia napisał(a):

Nie zgadzam się, że magia w naszym świecie jest zła. Przecież nikt tak na dobrą sprawę w to nie wierzy (no, oprócz tych, co chcą, żeby im wróżyć z kart). Dziecko naczyta się o szkole czarodziejskiej, spodoba mu się i sam zacznie marzyć, żeby w takiej się znaleźć, nie ma w tym nic złego. Mój młodszy kuzyn biegał po mieszkaniu z ołówkiem w ręce i krzyczał "Avada Kedavra!", od tego czasu minęło już kilka lat, a zapewniam Was, że nie ma na koncie morderstwa.

Bieganie z ołówkiem, który udaje różdżkę to zwykła zabawa. Przebieranie się za postaci z HP, kupowanie gadżetów itd. tak samo. Sama mam na koncie zapalanie zapalniczki ze słowem "Lumos", pojedynki, objadanie się fasolkami wszystkich smaków czy próbę zrobienia piwa kremowego. Jak dla mnie nie ma w tym nic złego. To świat, który wymyśliła autorka i ma prawo nam się podobać.

Ale to co w naszym świecie nazywa się magią to coś zupełnie innego i nie ma nic wspólnego z HP czy w ogóle z magią przedstawianą w literaturze. Jeśli ktoś ma zamiar po przeczytaniu HP zainteresować się okultyzmem (wiadomo, różni są ludzie...) to niech nie czyta.

Prefix użytkownikayersinia
próbę zrobienia piwa kremowego

A masz jakiś przepis? Dobry wyszedł? Sama chciałam spróbować zrobić.
Ja dla odmiany mam na koncie współorganizację gry w quidditcha dla dzieciaków na zimowisku.

Ale to co w naszym świecie nazywa się magią to coś zupełnie innego i nie ma nic wspólnego z HP czy w ogóle z magią przedstawianą w literaturze. Jeśli ktoś ma zamiar po przeczytaniu HP zainteresować się okultyzmem (wiadomo, różni są ludzie...) to niech nie czyta.

Prawda jest taka, że gdyby nie gadanie księży o okultyzmie, to dzieciaki nawet nie wiedziałyby, że coś takiego istnieje. Dla dzieci zabawa w Harry'ego jest po prostu fajna, mogą rozwinąć wyobraźnię, spędzić czas z rówieśnikami, którzy też czytali te książki. Przecież one nie myślą takimi kategoriami, że magia jest zła. Tak samo jak oglądając Czterech Pancernych nie powiedzą, że tam jest prosowiecka propaganda, tylko że Szarik jest fajny.

Jeśli ktoś ma zamiar zainteresować się okultyzmem, to Harry Potter nie jest mu do tego potrzebny.

Prefix użytkownikaAyris
Dla dzieci zabawa w Harry'ego jest po prostu fajna, mogą rozwinąć wyobraźnię, spędzić czas z rówieśnikami, którzy też czytali te książki. Przecież one nie myślą takimi kategoriami, że magia jest zła. Tak samo jak oglądając Czterech Pancernych nie powiedzą, że tam jest prosowiecka propaganda, tylko że Szarik jest fajny.
Jeśli ktoś ma zamiar zainteresować się okultyzmem, to Harry Potter nie jest mu do tego potrzebny.

I z tym się zgadzam. : ) Tak naprawdę jak ktoś ma słabą psychikę, to dosłownie wszystko jest w stanie mu zagrozić. A potem ludzie zwalają całą winę na Harry'ego Pottera, gry komputerowe, internet itd. a zupełnie żadnej winy nie ponoszą rodzice, którzy nie umieją wychować dziecka tak, by nauczyć je odróżniać dobro od zła i prawdę od fikcji. Jeśli się w coś wplączemy, to nie Harry jest winny, ale my sami. ; )

A piwo próbowałam zrobić stąd http://forum.gaze...v=2&wv.x=1 (przepis w komentarzach poniżej) ale wyszło paskudztwo. xD Ale wystarczy wpisać w google i pojawia się kilka przepisów, zamierzam kiedyś wypróbować te pozostałe.

Prefix użytkownikaHipogryf-Hardodziob
Nie spotkałam takiej osoby,na którą HP tak podziałał.To na pewno wynika z powodu wieku.
Ja w każdym razie,odkąd przeczytałam wszystkie części zmienił się mój charakter i sposób życia(na lepsze :) ). HP bardzo mi pomógł odnaleźć się w istniejącym świecie i panować nad sytuacją.Książki więcej pomagają niż szkodzą.
Edytowane przez Prefix użytkownikaHipogryf-Hardodziob dnia 09.05.2013 19:04
"The stories we love best
live in us forever ".-Joanne Kathleen Rowling

Nadchodzi czas,gdy trzeba wybrać między tym co dobre,a tym,co łatwe.

Przyłączę się do ciebie,kiedy piekło zamarznie.

Może jest, a może go nie ma, ale pozostaje faktem, że potrafi poruszać się szybciej niż Severus Snape, gdy mu się zagrozi szamponem, więc nie liczcie na to, że zabawi gdzieś dłużej, gdy wy planujecie coś ryzykownego.

I'm from Ravenclaw,bitches :D

Prefix użytkownikaLossiril
Ja wychodzę z założenia, że każdy ma swój rozum, a jeśli nie, to nie przypisujmy książce idiotyzmów, które zrobił.

A ja nawet powiem, że bezużyteczny. Jeśli ktoś ma choć nikłe pojęcie o tym, czym okultyzm jest, to wie, że rzeczy wspomniane w HP mają z rzeczywistym okultyzmem niewiele wspólnego. Gdyby ktoś po przeczytaniu książki sądził, że na tym polega okultyzm, to spotka go niemiłe rozczarowanie, gdy przeczyta, chociażby, notkę z Wikipedii.
"You could be great, you know, and Slytherin will help you on the way to greatness,
no doubt about that."

49.media.tumblr.com/8fd19fd808466128891dbc622e847972/tumblr_nttjx4EWDx1s0s73vo2_r1_250.gif45.media.tumblr.com/0657b0d7361e18d2e9b9ad59589ba694/tumblr_nttjx4EWDx1s0s73vo8_r1_250.gif49.media.tumblr.com/44cba2a6756c07fec6f86f9c6baeabe6/tumblr_nttjx4EWDx1s0s73vo4_250.gif

45.media.tumblr.com/d941556ef09d4df2aa4255e2d1916738/tumblr_o20215Cx8Z1txsq03o1_500.gif

www.nrdfeed.com/gImages/draco-scream-gif-gif71a7c2e0904f25cbb722c4b60d0e809153c8694c07ea4.gif

25.media.tumblr.com/96e036d50d60465467af86aaa10d1985/tumblr_mifwnfHhoW1r1da95o1_500.gif

tumblr klik

'We must take a hard road, a road unforeseen. There lies our hope, if hope it be.'

'The world is indeed full of peril, and in it there are many dark places; but still there is much that is fair, and though in all lands love is now mingled with grief, it grows perhaps the greater.'

i59.tinypic.com/258b141.gif

'Deserves it! I daresay he does. Many that live deserve death. And some that die deserve life. Can you give it to them? Then do not be too eager to deal out death in judgment. For even the very wise cannot see all ends.'

i58.tinypic.com/ne49j.jpg

It is not our part here to take thought only for a season, or for a few lives of Men, or for a passing age of the world. We should seek a final end of this menace, even if we do not hope to make one.

www.harry-potter.net.pl/images/awards2013/najciekawszy_podpis.png

http://morivrty.tumblr.com
Prefix użytkownikaSabrina
Słuchajcie, co do rzekomego okultyzmu w Harrym. Rzeczywiście czytałam kiedyś o tym, że w książkach o HP poukrywane są jakieś okultystyczne symbole itd. Nie podam przykładów bo aż tak się w to nie zagłębiałam, sam artykuł wydał mi się śmieszny. :)
Jednakże, osobom przeciwnym serii (jak i Kościołowi) chodzi przede wszystkim o to, że samo zainteresowanie się tematyką magii (i to PRZEDE WSZYSTKIM w tak mrocznym kontekście w jakim jest ona przedstawiona poprzez Voldemorta i śmierciożerców) może źle wpłynąć na psychikę dzieciaków, które zafascynowane tym światem nie widzą niczego złego w tej właśnie fascynacji. A to poniekąd wpływa na zachowanie, szczególnie jeśli jest się osobą emocjonalną. Dzieję się to podświadomie jezyk Szczególnie w okresie gdy dojrzewamy, bo jesteśmy na takie emocje podatni.

Doczepili się tak do naszego Harry'ego tylko i wyłącznie dlatego, że czytają go na całym świecie i dociera wszędzie. Kiedyś także były takie książki, a nawet bardziej mroczne od Harry'ego, ale świat nie miał wtedy jeszcze takiej wiedzy psychologicznej i takiego sprawnego przepływu informacji jak teraz.

Prefix użytkownikaplump_ginewra_17
Na mnie tak nie działa ta seria, choć mam na jej punkcie świra.... xD No i nie znam osoby, która przechodziłaby to samo co opisana przez ciebie dziewczyna. To smutne, zacząć tak wspaniałą historię i nie móc jej skończyć....:(
Zbyt ona piękna, zbyt mądra zarazem, zbyt mądrze piękna, stąd is­tnym jest głazem.

Prefix użytkownikaTascha Moon
Nie zauważyłam złego wpływu na żadnego z moich przyjaciół. To tylko wierutne bzdury głoszone przez księży, wiadomo od dawana że są przeciwni magii, ale przecież w tej książce nie chodzi o magię ale o najważniejsze wartości. Moi rodzice nie zabraniają mi czytać książek o magii, po prostu ufają mi i nie są tacy głupi żeby myśleć że Harry Potter ma na nas zły wpływ.
Matka twojej przyjaciółki jest moim zdaniem cofnięta w rozwoju, nie powinna dyktować swojej córce życia!

Prefix użytkownikaharry7potter
Ozzz kurka strach sie bac co by z nia bylo po przecytaniu CO ZF a nie daj boze IS!!!
dla mnie to tez nie jest zwykla ksiazka i nie potrafi mi wyjsc z glowy choc teraz jak mojej 4 letniej corce ja czytam to bedzie juz trzeci raz i nie sadze abym mogla wrocic do czytania jej w ciagu najblizszego roku.

mnie sie dziwne wydaje ze na ta dziewczyne tak ta ksiazka podzialala ale moze to kewstia psychiki,zbyt duzej identyfikacji z bohaterem bo ja np czytajac ksiazki nie umiem ich czytac nie identyfikujac sie z jakims jej bohaterem w tym przypadku latwo mi bylo wejsc w role Harrego bo mam podobny charakter choc chcialabym byc czasem jak Snape ;)

A moja 3,5letnia cora bo wtedy zaczelysmy cztac ksiazki(dzis ma 4 lata)na pocatku miala jakies sny o Voldemorcie ale nie bala sie ich raaczej tylko sie pytala mamo a czy ja tez jestem horkruksem Voldemorta?to sie pytam a dlaczego?bo on mi sie sni tak jak Harremu a on jest horkruksem Voldemorta!zalatwila mnie ta analiza ale sny ustaly a mloda chciala zeby jej czytac,w kazdym razie przez te ksiazki i filmy oswoila leki i wreszcie sama spi i nie boi sie ciemnosci(niezly paradoks zwazywszy ze po kubusiu puchatku miala koszmary)
Pottermore - dom:Gryffindor, różdżka: głóg, włos jednorożca,14.5 cala, względnie giętka

http://www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najwiekszy_potteromaniak_harry7potter.png

www.harry-potter.net.pl/images/awards2013/autor_najlepszego_fanarta.png

"Dotknij mnie tylko, to cię zabiję do krówki nędzy"

"Bo widzisz, Harry, to nasze wybory ukazują, kim naprawdę jesteśmy, o wiele bardziej niż nasze zdolności."

"Im więcej ludzi pokochasz tym będziesz słabsza"

"Nigdy nie zapominaj o tym, kim jesteś, bo świat na pewno o tym nie zapomni. Uczyń z tego swoją siłę, a wtedy przestanie to być twoim słabym punktem. Zrób z tego swoją zbroję, a nikt nie użyje tego przeciwko tobie."

"-Emocje, kaprysy, fascynacja i gra. Uczucia i ich brak...Dary, których nie wolno przyjąć...Kłamstwo i prawda.
Czym jest prawda? Zaprzeczeniem kłamstwa? Czy stwierdzeniem faktu?
A jeżeli fakt jest kłamstwem, czym jest wówczas prawda?Kto jest pełen uczuć, które nim targają a kto pustą skorupą zimnego czerepu?Kto? Co jest prawdą, Geralt?Czym jest prawda?
- Nie wiem, Yen. Powiedz mi!
- Nie- powiedziała i spuściła oczy. Po raz pierwszy. Nigdy przedtem nie widział, by to robiła. Nigdy.
-Nie- powtórzyła, -Nie mogę Geralt. Nie mogę ci tego powiedzieć. Powie ci to ten ptak, zrodzony z dotknięcia twojej dłoni. Ptaku? Czym jest prawda?
- Prawda - powiedziała pustułka- jest okruchem lodu.

Prefix użytkownikaLily050
Naprawdę dziwne. :o Jak miałam 7 lat i czytałam książkę to nigdy się niczego nie bałam, a czytałam HP przed snem... Nie bałam się też podczas filmów. Nie znam nikogo, kto by tak reagował (moja kuzynka, która też ma 13 lat była na HP i IŚ (1) w kinie i miała koszmar z Voldemortem, ale nie chodziła smutna i otępiała). W mojej klasie (byłej, bo idę do gimnazjum) nie było żadnych wrogów HP, sporo osób też go lubiło, ale ja najbardziej <3. Moja mama nie zabroniłaby mi czytać HP. Sama go czytała i też jest jej ulubioną książką. :lol:
Dlatego nie rozumiem matki tej dziewczyny, a dziewczyny samej też nie rozumiem, HP nie jest jak dla mnie straszny. Właściwie to bałam się tylko jednej książki, którą czytałam, jak miałam 10 lat - Koraliny. Raz nawet śniło mi się, że ja uciekam z tego drugiego świata, a ci nieprawdziwi rodzice z guzikami zamiast oczu gonili mnie z wyciągniętymi w moją stronę rękami. xD Mimo to książka fajna. ; )

Prefix użytkownikaAqafresh
Słuchajcie... W tej sprawie mam niewiele do powiedzenia. Moja przygoda z hp zaczęła się jak miałem 4 lata i grałem w grę na ps2 - Hp i Kf. Potem zainteresowałem się filmami. Niestety książki czytałem dopiero teraz, niedawno, bo jak byłem mały to bałem się sięgnąć po tak dużą książkę. Teraz, jak już przeczytałem wszystkie 7 części to co noc brakuje mi tej książki, jak nie mogę spać zawsze przypominam sb, jak to było fajnie, gdy mogłem poczytać hp. Ale nie odbiegając od tematu... Strasznie zdziwiłem się czytając twoją historię. Oczywiście hp to nie jest normalna książka... Kończąc czytać 7 część śnił mi się pogrzeb Dumbledore'a, na którym płakałem nad trumną. Ale ogólnie to zawsze uwielbiałem, to czytać, bo mnie to rozweselało. Do teraz śnią mi się dziwne sny z hp. Dla niektórych są koszmarem, bo są straszne, ale ja takie koszmary to przyjmuję z otwartymi rękami.

Ale mi się rozpisało... xD
Nie ma to jak śmierciożercy.

i40.tinypic.com/2dvrkmv.gif

Mój blog o dalszych losach dzieci hp: http://dziecihp.blogspot.com/ Zapraszam

Prefix użytkownikaPadida
Na mnie HP nie działa jak normalna książka. Ale nie tak, że mam koszmary, miałam tylko jeden sen, walczyliśmy z Voldziem, ale nawet Voldzia nie było >.< A może był... Osobiście nie znam osoby, na którą by działało źle, w ogóle znam mało osób które czytają HP, ewentualnie sąsiadkę dwa razy ode mnie starszą >.< Jeśli czytam HP, czytam dniami, nocami, kiedy tylko mogę. Potrafię czytać po kilkaset stron dziennie >.< A jak działa na innych, to zależy. Niektórzy biorą książki za bardzo na poważnie.

kurcze w czerwcu zarzekalam sie ze nie wroce do tych ksiazek przez conajmniej rok i co sie okazalo z mloda skonczylam czytanie 20 sierpnia, 21 sierpnia zaczelysmy cos innego i co powiedziala nieeee jak chce od nowa HP i co zaczelysmy znow kamien fiozoficzny jestem w szoku, maz sie troche zapulal ze to nienormalne no ale co ja poradze moja 4,5 latka zakochana w syriuszu, uwielbia ksiazki o hp jeje ulubiona czesc to ZF i IS ehhhh ciekawe mam dziecko ;)
Pottermore - dom:Gryffindor, różdżka: głóg, włos jednorożca,14.5 cala, względnie giętka

http://www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najwiekszy_potteromaniak_harry7potter.png

"Bo widzisz, Harry, to nasze wybory ukazują, kim naprawdę jesteśmy, o wiele bardziej niż nasze zdolności."

"Nigdy nie zapominaj o tym, kim jesteś, bo świat na pewno o tym nie zapomni. Uczyń z tego swoją siłę, a wtedy przestanie to być twoim słabym punktem. Zrób z tego swoją zbroję, a nikt nie użyje tego przeciwko tobie."

"-Emocje, kaprysy, fascynacja i gra. Uczucia i ich brak...Dary, których nie wolno przyjąć...Kłamstwo i prawda.
A jeżeli fakt jest kłamstwem, czym jest wówczas prawda?Kto jest pełen uczuć, które nim targają a kto pustą skorupą zimnego czerepu?Kto? Co jest prawdą, Geralt?Czym jest prawda?
- Nie- powiedziała i spuściła oczy. Po raz pierwszy. Nigdy przedtem nie widział, by to robiła. Nigdy.
-Nie- powtórzyła, -Nie mogę Geralt. Nie mogę ci tego powiedzieć. Powie ci to ten ptak, zrodzony z dotknięcia twojej dłoni. Ptaku? Czym jest prawda?

Prefix użytkownikaAnciol
Na mnie wszystko działa jak trzeba ;p To chyba normalne, ze pobudza wyobraznie o to chodzi. Z bohaterów mozna brac przykład i jest z humorem. Nie bardzo wiem czemu to ma komuś zaszkodzić. Już filmy prędzej bym oszczędziła dzieciom. Obraz to nie to samo co słowo czytane.
Jeg elsker Seferyn fordi han også elsker norsk ^^ <3

Wiersz autorstwa łośka <3

Anciolu, piękny i wspaniały,
kimże ja przy Tobie jestem,
taki niedojrzały...
Spójrz w oczy me,
jak lekki wiatr,
pieszczą Cię.
Odpowiedz na to pytanie,
czy życie razem nam dane?
Oddaj mnie rentę swę*,
a szepnę Ci do ucha,
Kocham Cię!

*rentę swę - użyte tu celowo

,,Twój artykuł został odrzucony przez administratora Sann dnia 22.01.2014 16:43.
Powód odrzucenia: Nie będę tego sprawdzać. I ch*j! ;D"

www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/wladca_rymow.png

www.harry-potter.net.pl/images/awards2013/wladca_rymow.png

AnnMia moja obejrzala filmy przynajmniej po 3 razy i teraz po raz drugi czytamy ksiazki. nie wiem na moja 4,5 latke nie dziala to jakos zle wrecz przeciwnie bo sie mloda z lekow wyleczyla.

Prefix użytkownikaAnciol
No to też prawda. Dziecko nie bedzie sie bało duchów, czarów niczego. Będzie bardziej tolerancyjne. Fajna sprawa. Ale są dzieci duzo starsze, które by sobie nie poradziły z filmem. Po prostu się bały.
Jeg elsker Seferyn fordi han også elsker norsk ^^ <3

Wiersz autorstwa łośka <3

Anciolu, piękny i wspaniały,
kimże ja przy Tobie jestem,
taki niedojrzały...
Spójrz w oczy me,
jak lekki wiatr,
pieszczą Cię.
Odpowiedz na to pytanie,
czy życie razem nam dane?
Oddaj mnie rentę swę*,
a szepnę Ci do ucha,
Kocham Cię!

*rentę swę - użyte tu celowo

,,Twój artykuł został odrzucony przez administratora Sann dnia 22.01.2014 16:43.
Powód odrzucenia: Nie będę tego sprawdzać. I ch*j! ;D"

www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/wladca_rymow.png

www.harry-potter.net.pl/images/awards2013/wladca_rymow.png

Podziel się z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejdź do forum: