Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
losiek13
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
|
Religia [Bóg i Kościół]
|
|
| Flegma |
Dodany dnia 13.07.2008 14:27
|
![]() Postów: 1674 Dom: Brak przydziału Punkty: 2392 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 18.03.07 |
Nie nie zmieniam tematu, ale jakbyś nie zauważyła ten temat tyczy się boga, nie? Jak to nie chcę? Jakoś nie sądzę, żeby w miłość trzeba było WIERZYĆ. Bo jakoś nikt mi nie wciska kitu o innych miłościach (oczywiście są jej różne rodzaje), a o bogach to się można rozpisać. Islam, buddyzm, hinduizm, chrześcijaństwo itp. itd. i każdy z wyznawców twierdzi, że jego bóg jest jedyny i prawdziwy. A co możesz robić z miłością? Dlaczego stwierdziłam, że wierzysz jedynie w fakty? Dlatego, że chcesz dowodu istnienia Boga. Sama stwierdziłaś, że istnienie Boga nie jest FAKTEM i dlatego w niego nie wierzysz. Jak dla mnie to logicznie, jeżeli dla ciebie nie, to przeczytaj kilka ostatnich postów. Po drugie, tobie naprawdę się wydaje, że ci wszyscy ludzie wierzą w innego Boga? To oczywiste, że nie. Mogą trochę inaczej go postrzegać, ale cały czas wszystkim chodzi o jedną istotę. Jahwe, Bóg, Allach to nie są trzej bogowie. Mają tylko inną nazwę. Ja zadaję bardzo proste pytania, a ty mi dajesz okrężne odpowiedzi ;]. Eee, tak, bo to kraj katolicki i niestety to się czuje. A przynajmniej - ja czuję. W innym kraju, czułabym się o niebo lepiej. Zresztą większość ateistów powie coś takiego. To chyba o czymś świadczy? Okej, zgadzam się, że wielu wielu księży i starszych ludzi zachowuje się bardzo nie w porządku. Pisałam, że ich nie bronię. Ale tak naprawdę nie znam osoby w moim wieku, która oceniałaby kogokolwiek po tym czy ktoś wierzy w Boga czy nie. Ja też tak nie oceniam ludzi, nawet nie wiem, kto z moich znajomych jest katolikiem, a kto nie. Możliwe nawet, że obsesyjnych katolików "bardziej widać". Ale nie wiem, czy w tym kraju ateistom żyje się aż tak fatalnie... Jeżeli chodzi o nasze pokolenie to naprawdę wątpię. Bo tylko na takich trafiałam. Widocznie pech. A może spotkałaś tych mniej obsesyjnych i nawet nie wiedziałaś, że są katolikami? xP |
|
|
|
Lady Mary Jane |
Dodany dnia 13.07.2008 14:31
|
![]() Postów: 541 Dom: RavenclawPunkty: 1379 Ranga: Dorosły czarodziej Data rejestracji: 31.03.08 |
Bo tylko na takich trafiałam. Widocznie pech. A może spotkałaś tych mniej obsesyjnych i nawet nie wiedziałaś, że są katolikami? xP Chyba tak, bo mnie spotkała, a dobrze wie, że jestem katoliczką, ale nie obsesyjną . Chcę z Tobą przejść przez piekło...
|
|
|
|
| Claire |
Dodany dnia 13.07.2008 14:35
|
![]() Pochwały: 1 Postów: 643 Dom: Brak przydziału Punkty: 2346 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 10.03.08 |
Jeżeli chodzi o nasze pokolenie to naprawdę wątpię. No ale dyskomfort zostaje... Nie obracamy się przecież tylko w swojej grupie wiekowej. A może spotkałaś tych mniej obsesyjnych i nawet nie wiedziałaś, że są katolikami? xP Chyba tak, bo mnie spotkała, a dobrze wie, że jestem katoliczką, ale nie obsesyjną .Dobra, dobra, jesteście katoliczkami, które mnie nie tępią I nie czuję się przez was gnębiona : P I'm burning up a sun just to say goodbye. ![]() |
|
|
|
| Flegma |
Dodany dnia 13.07.2008 14:41
|
![]() Postów: 1674 Dom: Brak przydziału Punkty: 2392 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 18.03.07 |
Dobra, dobra, jesteście katoliczkami, które mnie nie tępią I nie czuję się przez was gnębiona : PWoow... Ale dobra, koniec tych wygłupów, Mary Jane, do akcjii! Wyciągaj różaniec, ja wodę święconą, musimy zająć się grzesznicą Claire! |
|
|
|
| Claire |
Dodany dnia 13.07.2008 14:47
|
![]() Pochwały: 1 Postów: 643 Dom: Brak przydziału Punkty: 2346 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 10.03.08 |
Woow... Ale dobra, koniec tych wygłupów, Mary Jane, do akcjii! Wyciągaj różaniec, ja wodę święconą, musimy zająć się grzesznicą Claire! Nieee! Ja się tak nie bawię! Oszukistki! xP Podstępne, wredne... : PNo to ja już nie robię offtopu Cieszę się z takiego obrotu sprawy ;] Dyskusja nie musi być rzucaniem się na siebie, ale całkiem przyjemną wymianą zdań. Wzorcowe jesteśmy xP I'm burning up a sun just to say goodbye. ![]() |
|
|
|
Lady Mary Jane |
Dodany dnia 13.07.2008 14:50
|
![]() Postów: 541 Dom: RavenclawPunkty: 1379 Ranga: Dorosły czarodziej Data rejestracji: 31.03.08 |
Woow... Ale dobra, koniec tych wygłupów, Mary Jane, do akcjii! Wyciągaj różaniec, ja wodę święconą, musimy zająć się grzesznicą Claire! Nieee! Ja się tak nie bawię! Oszukistki! xP Podstępne, wredne... : PClaire... a byłaś dzisiaj w kościółku? Chcę z Tobą przejść przez piekło...
|
|
|
|
HE |
Dodany dnia 13.07.2008 17:08
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 1 Postów: 23 Dom: SlytherinPunkty: 128 Ranga: Postrach pierwszaków Data rejestracji: 09.01.08 |
Dzieki kochanej przegladarce pisze ten post drugi raz ... jestem troszke zirytowany wiec ostrzegam ze moze byc dosc ostry jednakze postaram sie powstrzymac. Flegmo chcialas dowodow na istnienie milosci?Milosc to uczucie takie samo jak strach, radosc, zazdrosc itp Chcialas dowodow prosze bardzo przejrzec kilka ostatnich numerow "charakterow" dowiesz sie wtedy ze istnienie milosci jest udowodnione bo pociaga za soba roznego rodzaju reakcje wewnatrz naszego mozgu i tak jak strach wytwarza adrenaline, radosc endorfiny tak samo milosc ma okreslony wplyw na poziom hormonow w organizmie i tym podobne sprawy. Bog to inna kwestia istnienia Boga, pierwszego "ruchacza" wszechswiata nie da sie udowodnic.Bez problemu mozna jednak wyliczyc korzysci jakie koscioly (nie mowie tylko o katolickim choc dla mnie to wlasnie on jest powodem najwiekszego zla na swiecie) ciagna z wiary swych owieczek. Sama stwierdzilas ze Bog jest jeden niezaleznie czy nazywamy go Jahwe, Allah czy Jezusek. Zgadzam sie, kazda kolejna wiara coraz bardziej sciaga od poprzedniej, widac to szczegolnie w religiach monoteistycznych.Skoro schemat sie sprawdza to po co sie wysilac nieprawdaz?... Religia ogranicza horyzonty, sprowadza wszystko do poziomu "JA i MOJA wiara", od zawsze byla powodem niesnasek wsrod ludzi i nadal jest chociaz dzisiaj juz nie palimy czarownic. |
|
|
|
| ishar |
Dodany dnia 13.07.2008 17:21
|
![]() Postów: 243 Dom: Brak przydziału Punkty: 1645 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 26.08.07 |
Do ostatniego zdania poprzednika dorzucę religię jako, sposób manipulacji motłochu i gitara. Edytowane przez ishar dnia 13.07.2008 17:21 |
|
|
|
| Kot |
Dodany dnia 13.07.2008 17:33
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Postów: 100 Dom: Brak przydziału Punkty: 465 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 13.04.07 |
A nie sądzicie, że w dzisiejszych czasach trudno wierzyć w cokolwiek czego nie można wyjasnić naukowo? Przecierz nasze, życie opiera się na nauce, a istnienia Boga potwierdzić sie przecież nie da. Wszystkie religie opierają się na podobnym schemacie i we wszystkich czeba uwierzyu, choć nic niejest potwierdzone i w to czego stwierdzić nie można. A może tak naprawde wierzymy bo boimy się, żeczy ostatecznych i nieuniknionych, takich jak śmierć? Remus żyje, tylko upozorował swą śmierć aby lepiej cieszyć sie życiem w gronie rodzinnym!!!
Remus pamiętaj o mnie, o swojej ukochanej Kici |
|
|
|
| Claire |
Dodany dnia 13.07.2008 17:37
|
A nie sądzicie, że w dzisiejszych czasach trudno wierzyć w cokolwiek czego nie można wyjasnić naukowo? Nie tylko w dzisiejszych czasach. Wystarczy wspomnieć odrodzenie i oświecenie. I'm burning up a sun just to say goodbye. ![]() |
|
|
|
susan |
Dodany dnia 14.07.2008 03:01
|
![]() Postów: 36 Dom: RavenclawPunkty: 80 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 30.03.07 |
Zgadzam się z Claire! ![]() I uważam, że ludzie boją się śmierci! Dlatego wierzą! Wierzą w aniołki, diabełki itp. Wielka kinomanka! ![]() |
|
|
|
| Serea |
Dodany dnia 14.07.2008 13:52
|
![]() Postów: 1400 Dom: Brak przydziału Punkty: 3927 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 17.06.07 |
Uwaga: Jeśli mój post kogoś obrazi przepraszam. Ale piszę w stanie głębokiego zdenerwowania. Chodzi o nauczanie Religii i Etyki w Szkołach. Od września oba przedmioty mają być tak samo dostępne. Niestety zawsze jest jakieś ale. W tym przypadku oznacza to, że np.: w szkołach średnich podręcznik do Etyki został napisany przez księdza. Błagam... To już raczej nie będzie przedmiot natury filozoficznej, a Etyka KATOLICKA. Przepraszam bardzo, ale ja wysiadam. Liceum mnie jeszcze nie dotyczy, ale i tak uważam to za grubą przesadę. Podręcznik do przedmiotu takiego jak Etyka powinien być napisany przez osobę Obiektywną. A ksiądz... wiadomo może się strać, może robić niewiadomo co, ale podejście do niektórych spraw zawsze pozostanie to samo. Mam nadzieję, że chociaż w gimnazjum dadzą nam się uczyć prawdziwej Etyki. Bo wątpie by nauczyciela zadowoliła wymówka, że nie noszę podręcznika bo nie zgadza się on z moimi poglądami. ![]() Tak. On ocieka cholernym seksem i jest cholernie cudowny. A jego francuski to marzenie. ![]() FAN CLUB SoLL pod patronatem Trio: Sol, Villemo i Ingrid ![]() * Io ![]() * Sarahis! (dopisałam się sama, sorry )Esey * losiek13 * E-Vaire * Kyinra Zapisy czynne ; P OBSESYJNA FANKA STEPHANA LAMBIELA. I odrobinę mniej obsesyjna kwartetu, który wraz z nim tworzą Brian Joubert, Johnny Weir i Evgeni Plushenko. PseudoBETA do wynajęcia -> Sarahis poleca Wielbicielka palantowatych tworów wyobraźni Serei i Sarahis ![]() ![]() |
|
|
|
| Miss Bagwell |
Dodany dnia 14.07.2008 14:43
|
![]() Postów: 869 Dom: Brak przydziału Punkty: 2954 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 12.04.07 |
Chodzi o nauczanie Religii i Etyki w Szkołach. Od września oba przedmioty mają być tak samo dostępne. Niestety zawsze jest jakieś ale. W tym przypadku oznacza to, że np.: w szkołach średnich podręcznik do Etyki został napisany przez księdza. Błagam... To już raczej nie będzie przedmiot natury filozoficznej, a Etyka KATOLICKA. Że jak? Książka... księdza? No bez przesady , ale ludzie po to chyba idą na etykę by się odciąć od lekcji religii katolickiej...:rol: A nie sądzicie, że w dzisiejszych czasach trudno wierzyć w cokolwiek czego nie można wyjasnić naukowo? Kto, moim zdaniem to żaden problem. Bo ty wcale nie musisz wykłócać się z kimkolwiek o swoją wiarę i udowadniać, że to w co wierzysz ma sens i jakiekolwiek wytłumaczenie. Kwestia wiary to kwestia różnorodności i bogactwa ducha której niewierzący nie mają. Tego raczej nikomu nie wpoisz. B) ' Do ostatniego zdania poprzednika dorzucę religię jako, sposób manipulacji motłochu i gitara. Ishar , ja bym podsumowała czymś mocniejszym czyli słowami Mao Zedong`a : ''Religia to trucizna''. Ma dwie olbrzymie wady: niszczy rodzaj ludzki [...] i hamuje postęp. Edytowane przez Miss Bagwell dnia 14.07.2008 14:44 Bjork ![]() All Is Full Of Love You'll be given love you'll be taken care of you'll be given love you have to trust it maybe not from the sources you've poured yours into maybe not from the directions you are staring at twist your head around it's all around you all is full of love all around you all is full of love you just ain't receiving... Siobhan Donaghy ![]() Ghost Full mug my friends certainly familiar Ah, hear that glitch say search the orbs Tree-ann said it his seize the circus Ram's wool that cause way a cricus Full mug my friends certainly familiar Warmy funny Anna say say maluska Sworn under an oath to war Sworn under an oath to war Phwoar so spirit smother me in Ah, hear that glitch fought and ought Fuel full fat her glass of milk Warm sitting here, sitting in bed Sworn under an oath to war Sworn under an oath to war Sworn under an oath to war Fever Ray If I Hard A Heart This will never end cause I want more More give me more give me more This will never end cause I want more More give me more give me more If I had a heart I could love you If I had a voice I would sing After the night when I wake up Ir17;ll se what tomorrow brings Ah ah ah ah ah ah ah Ah ah ah ah ah ah ah Ah ah ah ah ah ah ah If I had a voice I would sing Dangling feet from window frame Will they ever ever reach the floor More give me more give me more Cushion filled with all I found Underneath and inside just to come around More give me more give me more Ah ah ah ah ah ah ah Ah ah ah ah ah ah ah Ah ah ah ah ah ah ah If I had a voice I would sing ![]() The Knife - Heartbeats One night to be confused One night to speed up truth We had a promise made Four hands and then away Both under influense We had demons in To know what to say Mind is a razorblade To call for hands of above To lean on Wouldn't be good enough For me, no One night of magic rush The start of simple touch One night to push and scream And make believes. Ten days of perfect tunes The colors red and blue We had a promise made We were in love |
|
|
|
HE |
Dodany dnia 14.07.2008 15:28
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 1 Postów: 23 Dom: SlytherinPunkty: 128 Ranga: Postrach pierwszaków Data rejestracji: 09.01.08 |
"Kwestia wiary to kwestia różnorodności i bogactwa ducha której niewierzący nie mają. Tego raczej nikomu nie wpoisz." Ekhm???Czyli moj "duch" to prostak tak?... Nie wiem mi sie wydaje ze zawsze bylem happy ze swoim wewnetrznym "Ja" ale skoro na bogactwo ducha monopol maja wierzacy ... Wtf?Ludzie litosci Ja jako ateista nie odczuwam potrzeby wierzenia ze po smierci wszyscy pojdziemy do raju ... i kazdemu sie dostanie po 40 dziewic =/ Nie wierze ale to nie znaczy ze moj "duch" jest suchy jak piach na pustyni smiem nawet twierdzic ze jest o wiele bardziej zroznicowany i bogaty od ducha czlowieka klepiacego codziennie "Allah akbar" czy "Ojcze nasz".To duchy (umysly) ludzi wierzacych sa ograniczone i plytkie, a przynajmniej duzej wiekszosci bo zachowac umysl otwarty w wierze katolickiej i nie dac sie zindoktrynowac to dla mnie praktycznie niemozliwe. Co do Etyki.Przeciez od poczatku wiadome bylo ze beda jej nauczac ksieza bo nie mam ludzi ktorzy pokonczyli filozofie i chcieliby pracowac za tak psie pieniadze.To nie bedzie "etyka" to bedzie kolejny sposob na wtlaczanie religii katolickiej do szkoly. Edytowane przez HE dnia 14.07.2008 15:30
|
|
|
|
| Limonka |
Dodany dnia 14.07.2008 17:23
|
![]() Postów: 6322 Dom: Brak przydziału Punkty: 28147 Ranga: Niezwyciężony mag Data rejestracji: 26.02.07 |
Kwestia wiary to kwestia różnorodności i bogactwa ducha której niewierzący nie mają. Zupełnie jak ksiądz z mojego liceum... Chodziłam na religię z czystej ciekawości, wszyscy - włącznie z księdzem - wiedzieli, że nie jestem katoliczką. W czasie jednej z dyskusji, ksiądz stwierdził, że skoro nie jestem katoliczką i nie chodzę do kościoła, jestem "duchowo pusta." Zapytałam, czy wie lepiej niż ja, jaka ja jestem. Odparł tylko, że tak. To był jeden z najważniejszych punktów, na drodze mojego oddalania się od Kościoła Katolickiego. Ostatecznie jednak, jestem w stanie zgodzić się ze stwierdzeniem, że osoba wierząca w COŚ jest w pewnym sensie bogatsza duchowo, niż osoba nie wierząca w NIC. |
|
|
|
| Miss Bagwell |
Dodany dnia 14.07.2008 18:46
|
![]() Postów: 869 Dom: Brak przydziału Punkty: 2954 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 12.04.07 |
Zupełnie jak ksiądz z mojego liceum... Chodziłam na religię z czystej ciekawości, wszyscy - włącznie z księdzem - wiedzieli, że nie jestem katoliczką. W czasie jednej z dyskusji, ksiądz stwierdził, że skoro nie jestem katoliczką i nie chodzę do kościoła, jestem "duchowo pusta." Zapytałam, czy wie lepiej niż ja, jaka ja jestem. Odparł tylko, że tak. To był jeden z najważniejszych punktów, na drodze mojego oddalania się od Kościoła Katolickiego. Boże, jak mnie to wkurza... Dlaczego wiara dla was zawsze równa się katolicyzm? Ludzie, istnieją tez inne, o niebo lepsze wyznania, a najlepiej jest kiedy nie należy się do żadnego, przynajmniej ja tak wyglądam. Ekhm???Czyli moj "duch" to prostak tak?... Nie wiem mi sie wydaje ze zawsze bylem happy ze swoim wewnetrznym "Ja" ale skoro na bogactwo ducha monopol maja wierzacy ... Wtf?Ludzie litosci Ja jako ateista nie odczuwam potrzeby wierzenia ze po smierci wszyscy pojdziemy do raju ... i kazdemu sie dostanie po 40 dziewic =/ Nie wierze ale to nie znaczy ze moj "duch" jest suchy jak piach na pustyni smiem nawet twierdzic ze jest o wiele bardziej zroznicowany i bogaty od ducha czlowieka klepiacego codziennie "Allah akbar" czy "Ojcze nasz".To duchy (umysly) ludzi wierzacych sa ograniczone i plytkie, a przynajmniej duzej wiekszosci bo zachowac umysl otwarty w wierze katolickiej i nie dac sie zindoktrynowac to dla mnie praktycznie niemozliwe. Żeby nie było- ja cię prostakiem nie nazwałam, a ze tak rozumiesz ubóstwo..no cóż to już twój problem. ![]() Ja podkreśliłeś , że'' byłeś happy ze swoim wewnętrznym ''Ja'' ''. No właśnie ze swoim. Tylko swoim. ![]() Wiara, skarbie nie polega na tym, że po śmierci idzie się do raju a tam czeka na każdego 40 czy ileś tam dziewic . Mama Mia jakie to naiwne i infantylne myślenie. :rol: Ja ci nie będę tego tłumaczyć bo i tak nie zrozumiesz (bez obrazy dla twojego intelektu, ale to nie o to chodzi). To duchy (umysly) ludzi wierzacych sa ograniczone i plytkie, a przynajmniej duzej wiekszosci bo zachowac umysl otwarty w wierze katolickiej i nie dac sie zindoktrynowac to dla mnie praktycznie niemozliwe. No i najlepiej jest jeszcze wspierać stację Tadka i Trwam. ![]() Miło , że znasz ta dużą większość ludzi wierzących...To znaczy ile milionów? Pytam z ciekawości. Bjork ![]() All Is Full Of Love You'll be given love you'll be taken care of you'll be given love you have to trust it maybe not from the sources you've poured yours into maybe not from the directions you are staring at twist your head around it's all around you all is full of love all around you all is full of love you just ain't receiving... Siobhan Donaghy ![]() Ghost Full mug my friends certainly familiar Ah, hear that glitch say search the orbs Tree-ann said it his seize the circus Ram's wool that cause way a cricus Full mug my friends certainly familiar Warmy funny Anna say say maluska Sworn under an oath to war Sworn under an oath to war Phwoar so spirit smother me in Ah, hear that glitch fought and ought Fuel full fat her glass of milk Warm sitting here, sitting in bed Sworn under an oath to war Sworn under an oath to war Sworn under an oath to war Fever Ray If I Hard A Heart This will never end cause I want more More give me more give me more This will never end cause I want more More give me more give me more If I had a heart I could love you If I had a voice I would sing After the night when I wake up Ir17;ll se what tomorrow brings Ah ah ah ah ah ah ah Ah ah ah ah ah ah ah Ah ah ah ah ah ah ah If I had a voice I would sing Dangling feet from window frame Will they ever ever reach the floor More give me more give me more Cushion filled with all I found Underneath and inside just to come around More give me more give me more Ah ah ah ah ah ah ah Ah ah ah ah ah ah ah Ah ah ah ah ah ah ah If I had a voice I would sing ![]() The Knife - Heartbeats One night to be confused One night to speed up truth We had a promise made Four hands and then away Both under influense We had demons in To know what to say Mind is a razorblade To call for hands of above To lean on Wouldn't be good enough For me, no One night of magic rush The start of simple touch One night to push and scream And make believes. Ten days of perfect tunes The colors red and blue We had a promise made We were in love |
|
|
|
HE |
Dodany dnia 15.07.2008 00:43
|
... Ta jest uzywamy zwrotu "Ja ci nie bede tlumaczyc bo i tak nie zrozumiesz" buhahaha litosci!... Nie obrazilem sie skarbie bo pewnie twego wywodu bym nie zrozumial jesli bys go przedstawila (po wymysleniu jakby mial najpierw wygladac) ale dla mnie wiara = zycie po smierci, najczesciej w wyidealizowanym miejscu dla ludzi dobrych a wieczna katorga dla zUych i niewierzacych.Wybacz ze tak upraszaczam jestem facetem mam prawo. Spojrz Miss na kraj w ktorym zyjemy to sie skapniesz czemu dla wiekszosci z nas wiara w Polsce = katolicyzm. |
|
|
|
| Claire |
Dodany dnia 15.07.2008 00:52
|
Spojrz Miss na kraj w ktorym zyjemy to sie skapniesz czemu dla wiekszosci z nas wiara w Polsce = katolicyzm. A ja w stu procentach popieram. Zresztą tak samo jak zrobiły to wyżej Susan i Serea. Nasz kraj jest beznadziejny pod tym względem. Właściwie to prawie pod każdym względem. Co do etyki... U mnie wyglądało to tak. Zaznaczasz, że chcesz chodzić na etykę - idziesz do bufetu i co najwyżej zastanawiasz się, co czuje hamburger, kiedy wsadzają go do mikrofali I'm burning up a sun just to say goodbye. ![]() |
|
|
|
Lady Mary Jane |
Dodany dnia 15.07.2008 11:05
|
Tak. mimo, iż jestem katoliczką zgadzam się, z twierdzeniem 'Polska=katolicyzm' Bo tak w rzeczywistości jest. Zapomniałabym: Wybacz ze tak upraszaczam jestem facetem mam prawo. Nie, nie masz prawa ^^. A gdybyś był kobietą nie miałbyś już prawa upraszczać? : > Edytowane przez Lady Mary Jane dnia 15.07.2008 11:06
Chcę z Tobą przejść przez piekło...
|
|
|
|
| Miss Bagwell |
Dodany dnia 15.07.2008 14:06
|
... Ta jest uzywamy zwrotu "Ja ci nie bede tlumaczyc bo i tak nie zrozumiesz" buhahaha litosci!... Nie obrazilem sie skarbie bo pewnie twego wywodu bym nie zrozumial jesli bys go przedstawila (po wymysleniu jakby mial najpierw wygladac) ale dla mnie wiara = zycie po smierci, najczesciej w wyidealizowanym miejscu dla ludzi dobrych a wieczna katorga dla zUych i niewierzacych.Wybacz ze tak upraszaczam jestem facetem mam prawo. No pewnie, że byś nie zrozumiał bo nadal brniesz jak świnia w błoto , że wiara to jedynie śmierć a po niej Raj z 40. dziewicami dla każdego. :rol: A co do zdania: Wybacz ze tak upraszaczam jestem facetem mam prawo. Nie obrażaj płci męskiej. B) Bo to, że jesteś facetem nie znaczy, że inni muszą być...hm, tacy prości. To twoje podejście do życia sprawia, że to wygląda jak wygląda. Spojrz Miss na kraj w ktorym zyjemy to sie skapniesz czemu dla wiekszosci z nas wiara w Polsce = katolicyzm. To znaczy, że ci którzy tak myślą mają dość ograniczoną wyobraźnię. B) A ja w stu procentach popieram. Zresztą tak samo jak zrobiły to wyżej Susan i Serea. Nasz kraj jest beznadziejny pod tym względem. Właściwie to prawie pod każdym względem. A ja się ciesze...Bo nie będzie nigdy marychy! :lol: Edytowane przez Miss Bagwell dnia 15.07.2008 14:06 Bjork ![]() All Is Full Of Love You'll be given love you'll be taken care of you'll be given love you have to trust it maybe not from the sources you've poured yours into maybe not from the directions you are staring at twist your head around it's all around you all is full of love all around you all is full of love you just ain't receiving... Siobhan Donaghy ![]() Ghost Full mug my friends certainly familiar Ah, hear that glitch say search the orbs Tree-ann said it his seize the circus Ram's wool that cause way a cricus Full mug my friends certainly familiar Warmy funny Anna say say maluska Sworn under an oath to war Sworn under an oath to war Phwoar so spirit smother me in Ah, hear that glitch fought and ought Fuel full fat her glass of milk Warm sitting here, sitting in bed Sworn under an oath to war Sworn under an oath to war Sworn under an oath to war Fever Ray If I Hard A Heart This will never end cause I want more More give me more give me more This will never end cause I want more More give me more give me more If I had a heart I could love you If I had a voice I would sing After the night when I wake up Ir17;ll se what tomorrow brings Ah ah ah ah ah ah ah Ah ah ah ah ah ah ah Ah ah ah ah ah ah ah If I had a voice I would sing Dangling feet from window frame Will they ever ever reach the floor More give me more give me more Cushion filled with all I found Underneath and inside just to come around More give me more give me more Ah ah ah ah ah ah ah Ah ah ah ah ah ah ah Ah ah ah ah ah ah ah If I had a voice I would sing ![]() The Knife - Heartbeats One night to be confused One night to speed up truth We had a promise made Four hands and then away Both under influense We had demons in To know what to say Mind is a razorblade To call for hands of above To lean on Wouldn't be good enough For me, no One night of magic rush The start of simple touch One night to push and scream And make believes. Ten days of perfect tunes The colors red and blue We had a promise made We were in love |
|
|
|
| Podziel się z innymi: |
|
| Przejdź do forum: |

gordian119

Ravenclaw
. 

Slytherin