Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Facebook
Shoutbox
Musisz się zalogować aby wysłać wiadomość.

Niezwyciężony mag
13.09.2024 12:33
Ogólnie to po całej Polsce w sumie ? chociaż pierwszy raz rzucamy się aż tak na północ Polski

Niezwyciężony mag
13.09.2024 12:32
Jestem po geologii, w sumie to jesteśmy i oprócz normalnej pracy (jak to brzmi) jeździmy z kamieniami na sprzedaż xD

Niezwyciężony mag
13.09.2024 12:31
Alette, giełda gdzie można kupić minerały surowe i szlifowane albo biżuterię z kamieni naturalnych ?

Poziomka! <3
13.09.2024 10:45
Giełda minerałów? A cóż to za dziwy?

Niezwyciężony mag
13.09.2024 08:43
a tak to wybieram się z mym małżem na giełdę minerałów do szczecina! Netto arena w ten weekend zapraszam Bieganie

Współpraca
Najaktywniejsi

1) Prefix użytkownikaAlette

Posiada 59641 punktów.

2) Prefix użytkownikafuerte

Posiada 57438 punktów.

3) Prefix użytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix użytkownikaSam Quest

Posiada 45361 punktów.

5) Prefix użytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix użytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix użytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix użytkownikaania919

Posiada 38930 punktów.

9) Prefix użytkownikaulka_black_potter

Posiada 36771 punktów.

10) Prefix użytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Zobacz temat
Drukuj temat
Łzawe momenty
Prefix użytkownikaniolini
Ja byłam przekonana że na filmie będę płakać przy śmierci Dumbledora a jednak bardzo się zawiodłam bo działo się to tak szybko że nic nie poczułam jedynie scena z rużdżkami w gurze trochę mie poruszyła.Ale najbardziej płakałam przy śmierci Syriusza i zgredka.;(

Prefix użytkownikalarena
Ja najbardziej płakałam przy śmierci Dumbledore'a no po prostu nie mogłam wstrzymywać przy tym łez. Ogólnie zawsze płaczę przy momentach, gdy jakaś postać jest fajna i przypadnie mi do gustu, a później umiera. Bardzo nie lubię płakać przy filmach.Marudzi

Prefix użytkownika-lavender-
Najbardziej płakałam przy śmierci Dumbledore'a. Nie mogłam powstrzymać łez, kiedy podnieśli w górę różdżki ;( Dla mnie łzawa była jeszcze śmierć Zgredka i Snape'a :( Może nie tak bardzo jak Dumbledore'a, ale jednak.
imgur.com/4tJxha0.jpg

Life is better when you dance.

imgur.com/5v5kL1t.gif

And if the music is good you dance.

imgur.com/MCbsHbX.gif

Never too tired for it.

imgur.com/gMbgChW.gif

imgur.com/4tJxha0.jpg

W Hogwarcie
Josephine Davis - klik!

imgur.com/4tJxha0.jpg

Kto ma olej w głowie, temu dość po słowie.

imgur.com/spCiL4m.jpg

W Ravenclawie tylko ci,
których umysł pięknem lśni.

imgur.com/4tJxha0.jpg

imgur.com/h2aKCxL.gif

My body is like a rum chocolate souffle. If I don't warm it up right, it doesn't rise.

imgur.com/aaHYNMx.gif

Did you know that dolphins are just gay sharks?

imgur.com/RPgc5NQ.gif

imgur.com/4tJxha0.jpg

imgur.com/1V23D9i.gif

imgur.com/4tJxha0.jpg

Prefix użytkownikaAnaBlack
Cóż, jest ich kilka:
1. Najsmutniejszym momentem są wspomnienia Severusa. Nie mogę powstrzymać łez już na początku, a co dopiero na momencie z Patronusem, chyba wiecie o co mi chodzi.
2. Scena, w której ginie Dumbledore i wszyscy unoszą różdżki w górę /*.
3. Śmierć Freda, oraz Lupina i Tonks.
4. Scena z ZF, w której Syriusz pokazuje Harry'emu swoje drzewo rodowe i tłumaczy, że ''gdy to się skończy wreszcie będą rodziną'', ponieważ wiem, że to się NIE skończy.
5. Pogrzeb Cedrika Diggory'ego, gdzie Dumbledore mówi o zjednoczeniu się i przyjaźni.
Ogólnie rzecz biorąc, gdybym była feniksem i oglądałabym Insygnia Śmierci II (bo tam jest najwięcej smutnych momentów), mogłabym wyleczyć swoimi mniej więcej łzami pół Hogwartu.
~ Happiness Can Be Found Even In The Darkest Of Times If One Only Remembers To Turn On The Light ~

~ The Last Enemy That Shall Be Destroyed Is Death ~

Prefix użytkownikaGlen
Pierwszy raz wzruszyłam się dopiero w "KP" przy scenie na Wieży Astronomicznej i później, gdy wszyscy stoją nad ciałem Dumbledore'a. Podczas "IŚ" łza zakręciła mi się w oku, gdy Harry był na cmentarzu w Dolinie Godryka, kiedy zginął Snape i gdy Harry oglądał jego wspomnienia.

Prefix użytkownikaNajpoten
W sumie na żadnej scenie do końca nie płakałam, ale chyba najbardziej:
1.Śmierć Syriusza
2.Śmierć Dumbledore'a
3. Śmierć Zgredka
4. Śmierć Cedrika
W kolejności, jedynkę uznaję za najsmutniejszą. Może scena nie była do końca jak w książce, ale też nieźle zrobili.
25.media.tumblr.com/a095fedb3760c6aeae6c428a3fda904b/tumblr_mm99avFW621spgai0o1_500.gif

Lately I've been, I've been losing sleep
Dreaming about the things that we could be
But baby I've been, I've been prayin' hard
Said no more counting dollars
We'll be, we'll be counting stars

fc07.deviantart.net/fs71/f/2013/363/8/4/image_2013_12_29_233851_by_wolfgirljw-d6zz3l9.png

Kot z sumieniem to...to jak świnka morska - ani świnka, ani morska...

Warto być kotem. Nie tylko masz dziewięć żyć, ale i teologia jest dużo prostsza.

Prefix użytkownikaOpenSpaceCircus
Popłakałam się przy wspomnieniach Snape'a. W innych momentach jakoś nie zbierało mi się na płacz, po prostu śmierć różnych bohaterów przyjęłam jako naturalną konsekwencję powieści ;] myślałam, że do końca się nie rozkleję, ale historia Snape'a po prostu mnie powaliła :(.

https://www.wattpad.com/story/67424361-szpieg-dosk
Prefix użytkownikaBellatrix L
Oczywiście wzruszyłam się przy oglądaniu Zakonu Feniksa, kiedy zginął Syriusz. Reżyserowi udało się oddać klimacik xD Ale chyba o wiele, wiele bardziej zawory puściły mi na momencie, gdy pokazują ten zniszczony Hogwart i w tle leci Lily's Theme ;( ;( ;( ;( To był najbardziej wzruszający moment z wszystkich filmów. No bo w końcu Hogwart to był dom Harry'ego i w ogóle, a tu jest taki rozpierdzielony i do tego ta melodia. Aż se jej teraz posłucham...
ღ ღ ღ

media.tenor.com/images/08c10a421fe8817e02a2cdcebcf5944a/tenor.gif

ღ ღ ღ

media.giphy.com/media/tFDWhOyUlTaw0/giphy.gif

ღ ღ ღ

W Hogwarcie Ellen Ripley.
Od 27.07.2015 (14. edycja) dumna pani prefekt Ravenclawu

Redaktorka w 3. numerze Proroka Niecodziennego, wakacje 2015
Korektor w 13. numerze Proroka Niecodziennego, wakacje 2017

Prefix użytkownikaNessy
Tak naprawdę wzruszyłam się chyba tylko na wspomnieniach Snape'a z ostatniej części. Aczkolwiek było więcej scen, przy których miałam gulę w gardle.
HP i Komnata Tajemnic: powrót Hagrida na końcu filmu, Harry witający go ze słowami ,,Hogwart bez ciebie nie istnieje'', burza oklasków
HP i Czara Ognia: przemowa Dumbledore'a po śmierci Cedrika: ,,Chociaż pochodzimy z różnych krajów, mówimy różnymi językami, nasze serca biją jednym rytmem''
HP i Książę Półkrwi: nauczyciele i uczniowie podnoszący zapalone różdżki i usuwający Mroczny Znak z nieba
HP i Insygnia Śmierci 1: śmierć Zgredka
HP i Insygnia Śmierci 2: epilog

Prefix użytkownikaWioletta
w filmie mniej razy uroniłam łzę, jak przy książkach. wzruszyły mnie jedynie śmierć Zgredka, i Snape. liczyłam na lepsze przedstawienie śmierci Syriusza i Dumbledora. tak samo jak Lupina i Tonks czy też samego Freda. nie jestem fanką filmów, wole książki.
66.media.tumblr.com/tumblr_m7w3e1EGQt1qi99a3o1_400.gif

Severusie, jak mogłeś..

media1.popsugar-assets.com/files/thumbor/3POlj6ueXAr6bf8j3EtDVQAohI0/fit-in/1024x1024/filters:format_auto-!!-:strip_icc-!!-/2016/01/14/936/n/1922283/31473ad6379f89e0_tumblr_m7q3sarQX11rxf32jo3_500/i/When-His-Hair-Becomes-Its-Own-Thing.gif

66.media.tumblr.com/851347c5eea14a6bb28865db2d39cacf/tumblr_mnfjpxvq3N1s5o7dro4_r1_500.gif

WYMOWNA - 26.07.2016
Przewodnicząca Karczmy Pod Parchatym Trollem - 22.09.2016 - 14.04.2017 (09.04)
Członek Redakcji: 14.06.2017! <3 25.09.2021..

funkyimg.com/i/2joAe.png

www.harry-potter.net.pl/images/articles/admzpiek2020.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/adminzpieklawiola.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/galeria.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/2016awards_objawienie.png

Na zamówienie, i z żywej sympatii do mnie! Seksi Sznejp w ręczniku na głowie. <3
- od wspaniałej Matki Karczmy, Alette!

funkyimg.com/i/2joEp.jpg

Dla mnie, o Sznejpie utalentowana Alette. <3

[img][/img]

Z dedykacją dla mnie od Ewy!

www.harry-potter.net.pl/images/photoalbum/album_35/img_20170802_220052_057-1_1.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/photoalbum/album_35/screenshot_2017-08-07-19-14-24-2.png

Z dedykacją dla mnie od ulki kulki!

www.harry-potter.net.pl/images/photoalbum/album_35/img_20170726_161423_624.jpg

Od Klaudka! <3

www.harry-potter.net.pl/images/photoalbum/album_35/sevcio.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/photoalbum/album_35/severus-675x937.jpg

Od Julki! Izrael!

www.harry-potter.net.pl/images/photoalbum/album_35/2w50byd.jpg

Wcześniej:
w Hogwarcie: Wioletta Elbren Escher
różdżka: 18 cali, sosna, pióro feniksa
czarodziej: półkrwi.
Quidditch: Obrońca Gryffindoru oraz Zastępca Kapitana

Pottermore: wiolcis
dom: Gryffindor
różdżka: heban, 12¼ cala, włos jednorożca.

Prefix użytkownikaKlaudia_Black
Dla mnie najgorszym momentem w serii Harry Potter była śmierć Syriusza w piątej części, a zaraz po tym jest druga wojna czarodziejów. W ogóle tak tłumacząc na polski to jet to Harry Garncarz, takie WTF.
Dziewczyna Syriusza.

Prefix użytkownikaFawkes13
Jeśli chodzi o filmy, to ryczałam jak bóbr podczas Bitwy o Hogwart, mówię tu głównie o momencie, w którym zobaczyłam martwe ciała Freda, Lupina i Tonks, szczególnie wzruszające było to, że leżeli, prawie trzymając się za ręce. :';( Oprócz tego przy wspomnieniu Snape'a, kiedy przytulał Lily po śmierci :';(
W książce NIESAMOWICIE wzruszyła mnie scena śmierci Syriusza, po prostu masakra, a jak Harry wyciągnął lusterko od niego, to tak jakoś się czułam...jakby to mnie dotyczyło, jakby Syriusz był moim ojcem (chrzestnym)...to było niesamowite. Przy filmie jakoś tego tak nie odczułam, może dlatego, że wiedziałam, co się stanie...chociaż wiedziałam oglądając film, że Tonks, Lupin i Fred umrą, to jakoś mimo wszystko strasznie się wzruszyłam.

Prefix użytkownikaYodaZgredek
Dla mnie najbardziej łzawym momentem jest śmierć Zgredka. Gdy pierwszy raz w kinie oglądałem Insygnia Śmierci część 1. Gdy się pojawił po olaniu go od Czary ognia cieszyłem się jak dziecko a tu nagle patrzę ranny i umiera na moich oczach. Nie mogłem opanować łez. I za każdym razem jak oglądam Insygnie śmierci część 1 mam tak samo.
Ulubiona scena z teasera trailera Star Wars The Last Jedi Serce

www.barnesandnoble.com/blog/sci-fi-fantasy/wp-content/uploads/sites/4/2017/04/Last-jedi-8.gif

media.giphy.com/media/f6KWp9EiVerlu/giphy.gif

stream1.gifsoup.com/view5/2538209/yoda-vs-sidious-o.gif

imgup.pl/di/MN09/ezgif.gif

images6.fanpop.com/image/photos/34100000/Hermione-GIF-s-hermione-granger-34185686-500-200.gif

imagizer.imageshack.us/a/img924/8786/vpJsiH.gif

imagizer.imageshack.us/a/img923/5771/sfDmyH.gif

i1.kwejk.pl/k/obrazki/d02ddfc699b23f6913836bbb95e5f2b2.gif

image.blingee.com/images18/content/output/000/000/000/758/734986458_1295233.gif

Prefix użytkownikaKornelie_1999
Oj prawie przy każdej części uroniła się łza. No to zacznijmy od początku. Więc pierwszą taką sceną, przez którą łza mi spłynęła był moment w 3 części gdy ten cały kat ,,niby'' zamordował hardodzioba. Następnie była śmierć Syriusza. Kolejne to śmierć Dumbledore ( o matko. Ryczałam jak głupia chyba z 20 minut). Kolejnym była śmierć Snape i jego wspomnienia ( Też płakałam) i na sam koniec Insygnii śmierci II- Kiedy oni byli już starzy- Wtedy uświadomiłam sobie, że to koniec i leciały mi łzy jezyk
s4.favim.com/orig/150113/black-cat-christmas-collarbone-Favim.com-2381954.jpg

Istnieją dwa sposoby ucieczki od prozy życia: muzyka i koty.
- Albert Schweitzer

data.whicdn.com/images/28270273/tumblr_m3ov0tKUUZ1r73wdao1_500_large.gif

Każdy kot to czarodziej, w którego głowie dzieje się więcej niż możemy sobie wyobrazić.

67.media.tumblr.com/ea9e21f960bde8b144f55519e130f923/tumblr_n15i7cOCDE1stzneto1_500.gif

Ja mam pana boga w futrze.
- Halina Poświatowska

favim.com/orig/201108/17/cat-fashion-girl-photography-Favim.com-125289.jpg

Koty prowokują człowieka do nieustannych wyznań miłości.
- Christopher Sandt

s9.favim.com/orig/140923/cat-cute-girl-kitten-Favim.com-2091859.png

W Hogwarcie Cornelia Rose De La Luca ;)

Prefix użytkownikapotterekking
Szczerze, to łzy do mnie dotarły tylko wtedy, gdy Bellatrix Lestrange zabiła zgredaka, przez kolejne parę minut puściłem łzy.:)
Ale to nic to tyko film:)

Prefix użytkownikaAnia-023
Ja płakałam przy:
- Zakonie Feniksa
- Księciu Półkrwi
- Insygniach Śmierci cz.1 i 2,
czyli przy wszystkich momentach, w których ginęły moje ulubione postacie. Nie mogę się powstrzymać od płaczu, gdy widzę jak umiera kochany Zgredek, który poświęcił się dla przyjaciół.

Mysaka3
oj niestety sporo tych lzawych momentow bylo..ale dzieki temu filmy byly takie dobre..

Prefix użytkownikaKlaudia Lind
Nie płakałam jak dotąd na żadnej scenie ( nie oglądałam ostatniej części), ale moment śmierci Syriusza, oraz scena kiedy ginie Zgredek trochę mnie poruszyły. Teraz czytam książki i mam nadzieje, że w nich znajdę więcej emocji niż w filmach.

www.sagaoludziachlodu-rysunki.blogspot.com
Prefix użytkownikaPaulaSmith
Ja płakałam - w sumie płaczę dalej przy okazji czytania- przy śmierci Dumbledora, to dla mnie najbardziej wzruszający moment w książce.
Jeśli chodzi o film to zdecydowanie śmierć Zgredka. W piątek oglądałam setny raz tę scenę i znów mi łzy leciały.

Prefix użytkownikaLynn Avery
Jedyny łzawy moment w całej serii to śmierć Severusa Snape'a i oglądanie jego wspomnień.

Podziel się z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejdź do forum: