Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Który film najlepszy?
|
|
Kate_Luis |
Dodany dnia 02.03.2007 22:39
|
![]() ![]() Postów: 300 Dom: Brak przydziału Punkty: 1469 Ranga: Dorosły czarodziej Data rejestracji: 08.02.07 |
Który film z serii HP jest według was najlepszy? Mój ulubiony film to HP i Więzień Azkabanu. Edytowane przez ![]() |
|
|
TomV |
Dodany dnia 04.03.2007 14:19
|
![]() ![]() Pochwały: 1 Postów: 115 Dom: Brak przydziału Punkty: 3128 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 23.12.06 |
Mi najbardziej podobały się dwie pierwsze części nakręcone przez Chrisa Columbusa, bo były najwierniejsze książkom, choć trzeba przyznać, że miał najłatwiejsze zadanie, bo "Kamień" i "Komnata" są najkrótsze, więc nie musiał tyle wycinać, jak twórcy 3 i 4 filmu. Edytowane przez ![]() Bierz co się da i nie oddawaj!
|
|
|
LadyGray |
Dodany dnia 04.03.2007 20:29
|
![]() ![]() Postów: 42 Dom: Brak przydziału Punkty: 303 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 01.03.07 |
Według mnie, najlepszy był Więzień i (pewnie się ze mną nie zgodzicie, ale mi się podobał) "Czara Ognia". Może dlatego, że byłam na premierze? Heh, było ekstra i podobał mi się początkowy moment, gdy Voldzio zabija dozorcę ![]() Edytowane przez ![]() I moze sama powiesz mi
Jak mam powiedzieć to Tobie Że już nie Kocham Cię, nie chcę |
|
|
![]() |
Dodany dnia 04.03.2007 22:23
|
![]() ![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 2 Postów: 1391 Dom: ![]() Punkty: 5150 Ranga: Fascynat Czarnej Magii Data rejestracji: 19.08.06 |
Film? 1 i 2. Były dobrze nakręcone, chociaż wiecie jak to jest - dawne czasy i filmy nie są świetne. Ale podoba mi się w nich ich naturalność. Hermiona przedstawiona jako bardzo pilna uczennica (co widać dokładnie), zarozumiała (też) i która ma długie, gęste włosy... A jak ja przedstawiają w kolejnych? Typowa nastolatka, ładna, gęste i ładne włosy... heh... Edytowane przez ![]() |
|
|
Shaman |
Dodany dnia 08.04.2007 20:04
|
![]() ![]() Postów: 606 Dom: Brak przydziału Punkty: 1421 Ranga: Dorosły czarodziej Data rejestracji: 07.04.07 |
Według mnie najlepsza była Czara Ognia. To fakt że wycięto z niej sporo momentów które były w książce ale za to to co było było świetne. Gdyby chcieli wszystko zmieścić to film by chyba z 4 godziny trwał jak nie dłużej. Mam nadzieję że Zakon Feniksa będzie jeszcze lepszy. |
|
|
zyrafa12 |
Dodany dnia 08.04.2007 21:34
|
![]() ![]() Ostrzeżenia: 2 Postów: 1 Dom: Brak przydziału Punkty: 255 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 07.04.07 |
Najbardziej podobają mi się wszystkie części, kolejną za kogoś lub coś innego. Harry Potter i Kamień Filozoficzny - za Norberta i świński ogonek Dudleya Harry Potter i Komnata Tajemnic - za Bazyliszka i Aragoga Harry Potter i Więzień Azkabanu - za Syriusza i super wilkołaka Harry Potter i Czara Ognia - za wspaniałego Lorda Voldemorta i Turniej Trójmagiczny A Harry Potter i Zakon Feniksa - ... zobaczymy co będzie oby jak najlepsze PS Nie wiem jak was ale mnie najbardziej wkurza duże wycinanie fragmentów istotnych w książce ;/ Edytowane przez ![]() |
|
|
Egor |
Dodany dnia 30.04.2007 13:13
|
![]() ![]() Postów: 15 Dom: Brak przydziału Punkty: 92 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 15.04.07 |
Czara ognia. Czemu? 3 pierwsze części, mimo iż dłuższe, to doskonale oddawały klimat HP, po czwartej spodziewałem się tego samego, ale niestety przeliczyłem się. Może to dlatego, że scenariusz został znacznie zmieniony na potrzeby filmu? Sam nie wiem.. Sądzę jednak, że filmy, których produkcję pani Rowling surowo nadzorowała były o niebo lepsze ![]() ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 03.06.2007 13:33
|
![]() ![]() Postów: 4 Dom: ![]() Punkty: 233 Ranga: Postrach pierwszaków Data rejestracji: 01.06.07 |
Najlepszy "Więzień Azkabanu" - miał to coś ![]() Dlaczego nie "Czara Ognia"? Za dużo zmienili - niestety na niekorzyść ![]() ![]() Edytowane przez ![]() To ta panna z czarnym kotem. ^^
|
|
|
Lara |
Dodany dnia 10.06.2007 13:51
|
![]() ![]() Postów: 90 Dom: Brak przydziału Punkty: 1032 Ranga: Prefekt Naczelny Data rejestracji: 09.06.07 |
1 część i czwarta. Druga ujdzie, natomiast nie wiem co oni zrobili z 3. Kompletne dno jak dla mnie. Dumbledore już nie był ten sam co w 1 i 2 części, Syriusza kompletnie inaczej sobie wyobrażałam, tak samo Petera i Lupina. Dziwna była ta 3 część.... |
|
|
julkant |
Dodany dnia 25.06.2007 17:35
|
![]() ![]() Postów: 2 Dom: Brak przydziału Punkty: 3 Ranga: Mugol Data rejestracji: 24.06.07 |
Według mnie najlepsza część to "Harry Potter i Czara Ognia", ale to się wszystko zmieni po premierze 5 częśći! Bo według mnie książka jest najlepsza z tych wszystkich części... Już nie mogę się doczekać polskiej premiery "Harry'ego Pottera i Zakonu Feniksa"... Ja tę książkę kocham! Edytowane przez ![]() "Nigdy nie pozwól by strach wyeliminował Cię z dalszej gry" |
|
|
melody |
Dodany dnia 25.06.2007 19:59
|
![]() ![]() Postów: 28 Dom: Brak przydziału Punkty: 55 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 22.06.07 |
Jak dla mnie najfajniejsza była trójka. Chociaż rozczarowali mnie Huncwoci i zmiana aktorów (Flitwick i Dumbledore - na to reżyser nie miał wpływu). Mam sentyment do jedynki, choć teraz wydaje się dziecinna. Co do 4 to było tam sporo humoru, a Voldi był po prostu świetny, ale rozczarował mnie labirynt i wycięcie niektórych ciekawych scen i osób. Przeżyłabym jednak 4, gdyby nie fakt, że byłam na tej koszmarnej dubbingowanej wersji. Nie chce obrażać nikogo, komu się ona podobała, ale bez urazy niektóre teksty nie pasowały i nie zgrywały się z ustami. A co gorsze nie miałam innej wersji do wyboru. PS Z utęsknieniem czekam na ZF Edytowane przez ![]() |
|
|
Qnc |
Dodany dnia 30.06.2007 01:33
|
![]() ![]() Postów: 4 Dom: Brak przydziału Punkty: 17 Ranga: Mugol Data rejestracji: 29.06.07 |
Myślę, że nie ma co porównywać 1 i 2 z 3 i 4 na tej samej płaszczyźnie, bo zostały one nakręcone przez zupełnie różnych reżyserów. Z czwartej części (co mnie niewątpliwie zniechęciło) usunięto najistotniejsze sceny, czyli początek. Tyle, że gdyby przez chwilę zapomnieć o książkach i pod lupę wziąć tylko i wyłącznie filmy, ich walory i umiejętności reżyserów, czy aktorów, to śmiało mogę powiedzieć, że pierwsze dwie części były bardziej baśniowe, a z kolei 3 i 4 to już trochę poważniejsze kino. Uważam więc, że każdy film jest warty obejrzenia i każdy oferuje coś innego i coś specjalnego w każdym calu ![]() Edytowane przez ![]() |
|
|
wiedzma_ple_ple |
Dodany dnia 30.07.2007 11:15
|
![]() ![]() Postów: 7 Dom: Brak przydziału Punkty: 8 Ranga: Mugol Data rejestracji: 26.07.07 |
Mnie się właśnie Więzień Azkabanu podobał najmniej ze wszystkich części... Uważam, że został kompletnie i bez sensu spłycony. Chociażby wątek zmieniacza czasu i Hermiony. W książce było dobrze pokazane, jak Hermiona była nieprzytomna i wykończona, wszyscy się zastanawiali o co chodzi, ten temat wciąż się przewijał, był podstawą do "końcowych" wydarzeń. A w filmie? Jedna scena na lekcji wróżbiarstwa, kiedy Hermiona, ni z gruchy, ni z pietruchy się pojawia w klasie i druga jak trójka gdzieś idzie, a Hermionie na szyi dynda zmieniacz. I przez cały film jest rześka i wypoczęta niczym ten poranek wiosenny. Albo ci LATAJĄCY w przestworzach, niczym orły, dementorzy... uch... Kto to wymyślił? Ogólnie film mi się podobał, jak to film o Harrym Potterze, ale uważam go za najgorszy w serii. 1 i 2 były świetnie zrobione, ale i tak praktycznie już nie oglądam, bo te części ogólnie mi wydają się teraz najmniej ciekawe ![]() ![]() Edytowane przez ![]() |
|
|
Nice_Destruction |
Dodany dnia 31.07.2007 15:03
|
![]() ![]() Postów: 13 Dom: Brak przydziału Punkty: 332 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 07.07.07 |
Stawiam na Więzień Azkabanu, chociaż trochę brakuje mi tam ich `mundurków` - jest więcej swobody jeżeli chodzi o ubiór. Zaraz potem mam Czarę Ognia, rewelacyjny reżyser, szkoda że nie zgodził się na Zakon Feniksa, na pewno lepiej by wyszedł... |
|
|
![]() |
Dodany dnia 19.08.2007 14:04
|
![]() ![]() Pochwały: 1 Postów: 169 Dom: ![]() Punkty: 349 Ranga: Najsprytniejszy wsród Ślizgonów Data rejestracji: 30.06.07 |
Mi się żaden z tych filmów tak naprawdę nie podobał. Za dużo rzeczy pomijają, a w piatej części to już szczególnie. Nic nie zastąpi książki, ale jak już mam wybierać to najlepsza była pierwsza część. |
|
|
Remo |
Dodany dnia 21.08.2007 19:43
|
![]() ![]() Postów: 3 Dom: Brak przydziału Punkty: 3 Ranga: Mugol Data rejestracji: 21.08.07 |
Czary ognia nie widziałem i zakonu Feniksa też ale z tych trzech najbardziej lubię 3 część czyli Więzień Azkabanu za jego mroczność. I za to że mogłem zobaczyć to od kuchni tzn mój Brat który był na premierze filmu w Anglii i zdobył dla mnie autograf emmy Watson . A;e niestety gdzieś go zgubiłem podczas przeprowadzki. ![]() ![]() Dusza Krukona, Działanie Gryfona
![]() |
|
|
Mishia |
Dodany dnia 22.08.2007 21:33
|
![]() ![]() Postów: 46 Dom: Brak przydziału Punkty: 76 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 22.08.07 |
Ja dotychczas obejrzałam wszystkie filmy oprócz zakonu Feniksa i moge stwierdzić iż najlepszym moim zdaniem był Harry Potter i Komnata tajemnic, najbardziej efektowny, po prostu wspaniały najbardziej pamietam go ze wszystkich które oglądałam. |
|
|
Pomyluna14 |
Dodany dnia 23.08.2007 14:04
|
![]() ![]() Ostrzeżenia: 3 Postów: 131 Dom: Brak przydziału Punkty: 142 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 22.08.07 |
Wszyskie są świetne! Myślę, że fajna będzie 6 część filmu jak niby "zły charakter" Draco się popłakał... to takie wzruszające... (jak wogóle pokażą tą scenę w łazience z jęczącą Martusia...) ![]() ![]() ![]() Od cnót Gryfonów, kretynizmu Puchonów i wiedzy-o-własnej-wszechwiedzy Krukonów, chroń nas Slytherinie.! |
|
|
Limonka |
Dodany dnia 24.08.2007 13:50
|
![]() ![]() Postów: 6322 Dom: Brak przydziału Punkty: 28147 Ranga: Niezwyciężony mag Data rejestracji: 26.02.07 |
Mitzi Caspar napisał/a: Właśnie..jeżeli w ogóle pokażą :| A bardzo bym chciała zpobaczyć, jak Draco płacze To z pewnością będzie spore wyzwanie aktorskie dla Toma. O ile oczywiście nie wytną tej sceny. W każdym razie, myślę, że szósty film będzie najlepszy. Niezależnie od tego, jak wyjdzie cały film, i tak będzie w nim najwięcej scen z Draco ;). |
|
|
Luna112 |
Dodany dnia 31.08.2007 19:09
|
![]() ![]() Ostrzeżenia: 1 Postów: 5 Dom: Brak przydziału Punkty: -3 Ranga: Irytek Data rejestracji: 31.08.07 |
Uważam,że każda część jest super.Jednak najbardziej podobały mi się dwie części:Więzień Azkabanu(Bo pojawia się Syriusz!!:bigrazz![]() ![]() |
|
Podziel się z innymi: |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Przejdź do forum: |