Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Facebook
Shoutbox
Musisz się zalogować aby wysłać wiadomość.

Potęga Krwistego Steka!
12.02.2025 19:13
Sharllottka, moja mama już nie złamie bo ma sztuczne

He
He

Sprzedawca prac domowych
03.02.2025 19:39
cześć moje Potterowe demony! jak leci? ja siedzę teraz w domu i robię za pełnoetatową pielęgniarkę, moja mama złamała biodro i leży w łóżku

Pracownik departamentu
30.01.2025 18:10
Ale stypa

Żywy worek treningowy
12.01.2025 09:29
Nicram_93, napisz, ja nie mam weny ;)

Harrych świąt!
12.01.2025 08:23
MorfinGaunt, jakoś mnie to ominęło, napiszesz newsa czy samemu napisać?

Współpraca
Najaktywniejsi

1) Prefix użytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix użytkownikafuerte

Posiada 58190 punktów.

3) Prefix użytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix użytkownikaSam Quest

Posiada 45363 punktów.

5) Prefix użytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix użytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix użytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix użytkownikaania919

Posiada 39456 punktów.

9) Prefix użytkownikaulka_black_potter

Posiada 36773 punktów.

10) Prefix użytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Drukuj temat
Który film najlepszy?
Kate_Luis
Który film z serii HP jest według was najlepszy?

Mój ulubiony film to HP i Więzień Azkabanu.
Edytowane przez Prefix użytkownikaXeri dnia 09.03.2014 21:30

TomV
Mi najbardziej podobały się dwie pierwsze części nakręcone przez Chrisa Columbusa, bo były najwierniejsze książkom, choć trzeba przyznać, że miał najłatwiejsze zadanie, bo "Kamień" i "Komnata" są najkrótsze, więc nie musiał tyle wycinać, jak twórcy 3 i 4 filmu.
Edytowane przez Prefix użytkownikaXeri dnia 09.03.2014 21:32
Bierz co się da i nie oddawaj!

LadyGray
Według mnie, najlepszy był Więzień i (pewnie się ze mną nie zgodzicie, ale mi się podobał) "Czara Ognia". Może dlatego, że byłam na premierze? Heh, było ekstra i podobał mi się początkowy moment, gdy Voldzio zabija dozorcę :D
Edytowane przez Prefix użytkownikaXeri dnia 09.03.2014 21:33
I moze sama powiesz mi
Jak mam powiedzieć to Tobie
Że już nie Kocham Cię, nie chcę

Prefix użytkownikaE-Vaire
Film? 1 i 2. Były dobrze nakręcone, chociaż wiecie jak to jest - dawne czasy i filmy nie są świetne.

Ale podoba mi się w nich ich naturalność. Hermiona przedstawiona jako bardzo pilna uczennica (co widać dokładnie), zarozumiała (też) i która ma długie, gęste włosy...

A jak ja przedstawiają w kolejnych? Typowa nastolatka, ładna, gęste i ładne włosy...

heh...
Edytowane przez Prefix użytkownikaXeri dnia 09.03.2014 21:35

Shaman
Według mnie najlepsza była Czara Ognia. To fakt że wycięto z niej sporo momentów które były w książce ale za to to co było było świetne. Gdyby chcieli wszystko zmieścić to film by chyba z 4 godziny trwał jak nie dłużej. Mam nadzieję że Zakon Feniksa będzie jeszcze lepszy.

zyrafa12
Najbardziej podobają mi się wszystkie części, kolejną za kogoś lub coś innego.

Harry Potter i Kamień Filozoficzny - za Norberta i świński ogonek Dudleya
Harry Potter i Komnata Tajemnic - za Bazyliszka i Aragoga
Harry Potter i Więzień Azkabanu - za Syriusza i super wilkołaka
Harry Potter i Czara Ognia - za wspaniałego Lorda Voldemorta i Turniej Trójmagiczny

A Harry Potter i Zakon Feniksa - ... zobaczymy co będzie oby jak najlepsze

PS Nie wiem jak was ale mnie najbardziej wkurza duże wycinanie fragmentów istotnych w książce ;/
Edytowane przez Prefix użytkownikaXeri dnia 09.03.2014 21:36

Egor
Czara ognia. Czemu? 3 pierwsze części, mimo iż dłuższe, to doskonale oddawały klimat HP, po czwartej spodziewałem się tego samego, ale niestety przeliczyłem się. Może to dlatego, że scenariusz został znacznie zmieniony na potrzeby filmu? Sam nie wiem.. Sądzę jednak, że filmy, których produkcję pani Rowling surowo nadzorowała były o niebo lepsze ;)
img252.imageshack.us/img252/473/sigkb4.png

Prefix użytkownikaJuliette Chang
Najlepszy "Więzień Azkabanu" - miał to coś :D A sceny ze zmieniaczem czasu były bombowe! Ciekawie się oglądało! Potem "Komnata Tajemnic"...
Dlaczego nie "Czara Ognia"? Za dużo zmienili - niestety na niekorzyść :(. Bardziej byłam zawiedziona jak wyszłam z kina... Labirynt mnie bardzo rozczarował:(
Edytowane przez Prefix użytkownikaXeri dnia 09.03.2014 21:38
To ta panna z czarnym kotem. ^^

Lara
1 część i czwarta. Druga ujdzie, natomiast nie wiem co oni zrobili z 3. Kompletne dno jak dla mnie. Dumbledore już nie był ten sam co w 1 i 2 części, Syriusza kompletnie inaczej sobie wyobrażałam, tak samo Petera i Lupina. Dziwna była ta 3 część....

b1ala.znajomi.interia.pl
julkant
Według mnie najlepsza część to "Harry Potter i Czara Ognia", ale to się wszystko zmieni po premierze 5 częśći! Bo według mnie książka jest najlepsza z tych wszystkich części... Już nie mogę się doczekać polskiej premiery "Harry'ego Pottera i Zakonu Feniksa"... Ja tę książkę kocham!
Edytowane przez Prefix użytkownikaXeri dnia 09.03.2014 21:39
"Nigdy nie pozwól by strach wyeliminował Cię z dalszej gry"

www.julkant.fotka.pl
melody
Jak dla mnie najfajniejsza była trójka. Chociaż rozczarowali mnie Huncwoci i zmiana aktorów (Flitwick i Dumbledore - na to reżyser nie miał wpływu). Mam sentyment do jedynki, choć teraz wydaje się dziecinna. Co do 4 to było tam sporo humoru, a Voldi był po prostu świetny, ale rozczarował mnie labirynt i wycięcie niektórych ciekawych scen i osób. Przeżyłabym jednak 4, gdyby nie fakt, że byłam na tej koszmarnej dubbingowanej wersji. Nie chce obrażać nikogo, komu się ona podobała, ale bez urazy niektóre teksty nie pasowały i nie zgrywały się z ustami. A co gorsze nie miałam innej wersji do wyboru.

PS Z utęsknieniem czekam na ZF
Edytowane przez Prefix użytkownikaXeri dnia 09.03.2014 21:40
Posiadaczka hipogryfki o wdzięcznym imieniu Ariana
Zaawansowany Auror
Członkini Stowarzyszenia Wilkołaków
Animag - biała łania

Świat zobaczyć w Ziarenku
Piasku
Niebo w Dzikiej Roślinie
Nieskończoność uchwycić w ręku
A Wieczność w godzinie.
- Wróżby niewinności

William Blake
img170.imageshack.us/img170/5935/maskmh9.th.gif

Qnc
Myślę, że nie ma co porównywać 1 i 2 z 3 i 4 na tej samej płaszczyźnie, bo zostały one nakręcone przez zupełnie różnych reżyserów. Z czwartej części (co mnie niewątpliwie zniechęciło) usunięto najistotniejsze sceny, czyli początek. Tyle, że gdyby przez chwilę zapomnieć o książkach i pod lupę wziąć tylko i wyłącznie filmy, ich walory i umiejętności reżyserów, czy aktorów, to śmiało mogę powiedzieć, że pierwsze dwie części były bardziej baśniowe, a z kolei 3 i 4 to już trochę poważniejsze kino. Uważam więc, że każdy film jest warty obejrzenia i każdy oferuje coś innego i coś specjalnego w każdym calu :)
Edytowane przez Prefix użytkownikaXeri dnia 09.03.2014 21:43

wiedzma_ple_ple
Mnie się właśnie Więzień Azkabanu podobał najmniej ze wszystkich części...
Uważam, że został kompletnie i bez sensu spłycony. Chociażby wątek zmieniacza czasu i Hermiony. W książce było dobrze pokazane, jak Hermiona była nieprzytomna i wykończona, wszyscy się zastanawiali o co chodzi, ten temat wciąż się przewijał, był podstawą do "końcowych" wydarzeń. A w filmie? Jedna scena na lekcji wróżbiarstwa, kiedy Hermiona, ni z gruchy, ni z pietruchy się pojawia w klasie i druga jak trójka gdzieś idzie, a Hermionie na szyi dynda zmieniacz. I przez cały film jest rześka i wypoczęta niczym ten poranek wiosenny. Albo ci LATAJĄCY w przestworzach, niczym orły, dementorzy... uch... Kto to wymyślił?
Ogólnie film mi się podobał, jak to film o Harrym Potterze, ale uważam go za najgorszy w serii.
1 i 2 były świetnie zrobione, ale i tak praktycznie już nie oglądam, bo te części ogólnie mi wydają się teraz najmniej ciekawe ;) W sumie najbardziej podobała mi się Czara Ognia. Dzisiaj obejrzę Zakon Feniksa i się zobaczy. :D
Edytowane przez Prefix użytkownikaXeri dnia 10.03.2014 14:23

Nice_Destruction
Stawiam na Więzień Azkabanu, chociaż trochę brakuje mi tam ich `mundurków` - jest więcej swobody jeżeli chodzi o ubiór.
Zaraz potem mam Czarę Ognia, rewelacyjny reżyser, szkoda że nie zgodził się na Zakon Feniksa, na pewno lepiej by wyszedł...

www.nicedestruction.mylog.pl
Prefix użytkownikatrayor
Mi się żaden z tych filmów tak naprawdę nie podobał. Za dużo rzeczy pomijają, a w piatej części to już szczególnie. Nic nie zastąpi książki, ale jak już mam wybierać to najlepsza była pierwsza część.

Remo
Czary ognia nie widziałem i zakonu Feniksa też ale z tych trzech najbardziej lubię 3 część czyli Więzień Azkabanu za jego mroczność. I za to że mogłem zobaczyć to od kuchni tzn mój Brat który był na premierze filmu w Anglii i zdobył dla mnie autograf emmy Watson . A;e niestety gdzieś go zgubiłem podczas przeprowadzki. :( Pamiętam że się z tego powodu załamałem. Przez dwa dni go szukałem ale cóż może się jeszcze osobiście uda :)
Dusza Krukona, Działanie Gryfona :)

Mishia
Ja dotychczas obejrzałam wszystkie filmy oprócz zakonu Feniksa i moge stwierdzić iż najlepszym moim zdaniem był Harry Potter i Komnata tajemnic, najbardziej efektowny, po prostu wspaniały najbardziej pamietam go ze wszystkich które oglądałam.

Pomyluna14
Wszyskie są świetne! Myślę, że fajna będzie 6 część filmu jak niby "zły charakter" Draco się popłakał... to takie wzruszające... (jak wogóle pokażą tą scenę w łazience z jęczącą Martusia...) jezyk
hogsmeade.pl/button/userbar-slytherin.jpg

www.fothost.pl/upload/08/12/9b6154d8_koikoikoi..jpg

Od cnót Gryfonów, kretynizmu Puchonów i wiedzy-o-własnej-wszechwiedzy Krukonów, chroń nas Slytherinie.!

Limonka
Mitzi Caspar napisał/a:
Właśnie..jeżeli w ogóle pokażą :|
A bardzo bym chciała zpobaczyć, jak Draco płacze

To z pewnością będzie spore wyzwanie aktorskie dla Toma. O ile oczywiście nie wytną tej sceny. W każdym razie, myślę, że szósty film będzie najlepszy. Niezależnie od tego, jak wyjdzie cały film, i tak będzie w nim najwięcej scen z Draco ;).

Luna112
Uważam,że każda część jest super.Jednak najbardziej podobały mi się dwie części:Więzień Azkabanu(Bo pojawia się Syriusz!!:bigrazz:) oraz Zakon Feniksa(super efekty specjalne!!!!!!Duże oczy

www.zwariowany-swiat-dorki.blog.oet.pl

Podziel się z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejdź do forum: