Logowanie
Instagram
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Shanti Black
5)
Sam Quest
6)
ania919
7)
ulka_black_potter
8)
losiek13
9)
batalion_88
10)
Marcus Clinton
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Strona 2 z 2: 12
|
Wady czarodziejskiego świata
|
|
![]() |
Dodany dnia 19.12.2015 18:59
|
![]() ![]() Postów: 209 Dom: ![]() Punkty: 2950 Ranga: Fascynat Czarnej Magii Data rejestracji: 22.04.15 |
Kamizelkę noszą ci którzy spodziewają się zamachu. Wśród czarodziejów takie osoby zdają się na obronę innych, unik. Gdy ktoś jest w ruchu, w jego głowę trafić jest trudniej, czarodziej może zabić trafiając kogoś nawet w stopę. W odróżnieniu do różdżki, pistolet jest trudno zdobyć legalnie. Wiem, że w małym stopniu ale jednak większe niebezpieczeństwo, moim zdaniem, znajduje się w świecie Harry'ego. Edytowane przez ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 19.12.2015 20:33
|
![]() ![]() Postów: 57 Dom: ![]() Punkty: 171 Ranga: Postrach pierwszaków Data rejestracji: 02.10.15 |
Trudno byłoby żyć w świecie w którym wychodząc wieczorem z domu musisz się przygotować na wypadek ataku wilkołaka...Nie wiem czy to do końca wada, ale nie podobają mi się te wszystkie starodawne czary i przepowiednie. Zrobisz coś zupełnie przez przypadek, a okazuje się, że to stara klątwa która zabije cię za 5 lat, no cóż It Matters Not What Someone Is Born, But What They Grow To Be ~ A.P.W.B.D
Dark Lord is back, you know it Power=Slytherin Those cunning folk use any means to achieve their ends ![]() Od cnoty Gryfonów, kretynizmu Puchonów i wszechwiedzy Krukonów, chroń nas Slytherinie. So so what? I'm still a rock star I got my rock moves And I don't need you And guess what I'm having more fun And now that we're done ![]() ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ |
|
|
![]() |
Dodany dnia 08.07.2019 15:16
|
![]() ![]() Pochwały: 10 Postów: 1639 Dom: ![]() Punkty: 13552 Ranga: Wielki Mag Data rejestracji: 03.04.15 |
Powiem szczerze, że jak czytałam serię to najbardziej rzuciło mi się w oczy jedno: pergaminy i pióra. Może i miało to związek z tradycją, ale dlaczego nowe pokolenia czarodziejów (zwłaszcza mugolaki) nie używały długopisów tego nie byłam i nie jestem w stanie zrozumieć. |
|
|
![]() |
Dodany dnia 08.07.2019 19:41
|
![]() ![]() Pochwały: 39 Postów: 3381 Dom: ![]() Punkty: 36617 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 14.05.09 |
Najbardziej w tym uniwersum, nie podoba mi się to, że znam serie na tyle, że potrafię dostrzec te wszystkie wady i nielogiczne sprawy. Chciałabym żyć w nieświadomości, że czarodzieje się nie myli, że używali średniowiecznych piór i pergaminów, albo że to dziwne, że opieka społeczna nie zainteresowała się tym, że HP mieszkał w komórce pod schodami. Tak, to największa wada. Za dobrze znam serię ![]() ![]() Christian. ![]() Bo liczy się to, co masz w środku. ![]() Ale czasami warto założyć maskę. ![]() "ja generalnie ten tekst klasyfikuję jako 5CMCS HE NDPSG3 - S2AB" "zmiennokanoniczne" "piszę fanficka ducha, że tak to ujmę, czyli takiego, którego nie ma" "po części trudny język wynika z założeń płomień odwagi i specyfiki tekstu" by Cantaris Ula urzędniczka Zarejestruje ci chomiczka Da mu zielona kartę I marchewki starte <muza> by fuer |
|
|
![]() |
Dodany dnia 09.07.2019 17:23
|
![]() ![]() Pochwały: 2 Postów: 147 Dom: ![]() Punkty: 1199 Ranga: Prefekt Naczelny Slytherinu Data rejestracji: 01.02.19 |
Dziwne dla mnie jest to, że Ron nie wiedział nic o Tiarze Przydziału, a sama Hermiona też nie była pewna jak ona działa, mimo że czytała wszystkie książki i wiedziała o zaczarowanym suficie. well, I can break through the earth come out soft and wild |
|
|
![]() |
Dodany dnia 09.07.2019 18:41
|
![]() ![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 10 Postów: 990 Dom: ![]() Punkty: 10997 Ranga: Wielki mag Data rejestracji: 24.08.15 |
Lil pisała o pergaminach i piórach, a ja dorzucę coś w tych klimatach, co mnie jeszcze bardziej bolało. Mianowicie te ich notatki na lekcjach na pojedynczych kawałkach pergaminu. Serio nikt nie pomyślał o zeszytach? ;v Przecież to tak łatwo gdzieś zapodziać... I poważną wadą według mnie jest też taki nacisk na naukę. Przecież oni musieli po nocach ślęczeć, nie mieli prawie na nic czasu! Serio, jak dla mnie z tą nauką to była przeginka, nie powinni ich tak cisnąć. I te egzaminy... Co oni, musieli się na pamięć składu każdego eliksir uczyć? Bo tak z książek wynika, kompletny koszmar. Sen też jest bardzo wartościowy, a na pewno bardziej niż edukacja zdalna ~ CoSieDzieje 16.04.2020 Moim domem na HPnecie jest Ravenclaw ale jestem pewna że w Hogwarcie trafiłabym Slytherinu. Szczerze jednak mówiąc, jestem hybrydą, mianowicie Krugonką ![]() Wprowadziłam emotkę " ![]() ![]() (No dobra, nie zrewolucjonizowało, ale i tak jestem z tego dumna ![]() Moja HPnetowa twórczość ![]() Fanarty: Meropa Gaunt Trytonka Chiński Ogniomiot Molly Weasley Hagrid i Aragog Hagrid i Sfinks Fan ficki: Moja seria o Draco Malfoyu. Psychologiczne, trzy rozdziały. Moja seria o początkach Hogwartu. Przygodowe, jeden rozdział. Moje drabble o... A zresztą sami się przekonajcie ![]() Artykuły: Patriotycznie, czyli artykuł o Ravenclawie. Ten artykuł o Wiktorze Krumie pisałam razem z Lorką - pozdro! ![]() A w tym wydaniu Proroka odpowiadałam za rozrywkę ![]() A tu są takie (nie)miłe rzeczy o mnie z sb ![]() Ostatnio przychodzę tu nie dla punktów, tylko aby z tobą pogadać ~ potterkking Oczywiście, że to naprawisz. Zdolna z ciebie dziewczyna ~ Nedelle Chociaż ja tam ubóstwiam twoją trytonkę i twierdzę, że jest najpiękniejsza ![]() Witaj księżniczko rozrywki ![]() Biorę przykład z najlepszych ![]() ![]() Mówiłam Ci kiedyś, że mi przypominasz takiego hpnetowego kociaka? Taka spokojna, miła kulka puchu ![]() Ona jest ogólnie mistrzem dziwactwa, samokontroli i ciętych ripost, to z nią wszystko możliwe ![]() Jesteś świetną męską postacią ![]() Uważaj przy Rue! To gramatyczny i ortograficzny strażnik HPneta! ~ Livka (Moja nowa fucha ![]() Rue na władcę Hogwartu! ~ Angelina Johnson No chyba już widzę kto będzie miał Hogwardzkiego Awardsa ![]() (Nie miałam) ![]() Ale wiesz co? lubię Cię za ten Twój nieogar ![]() Są tacy ludzie, którym się nie odmawia, a ty jesteś jedną z takowych ![]() Awwww <3 jesteś jak piwo kremowe na moje serce <3 ~ Livka Jeny, co to się zadziało, żeby ktoś poprawiał Rue Riddle ![]() Jesteś tak wyrodna, że ciotka Petunia już bardziej kochała Harry'ego niż ty swoje dzieci ![]() I mistrzowski tekst Adersa: Jak można nie pić, jak tu wchodzisz. Ja tego na trzeźwo nie zniosę... ![]() A oto niezbity dowód na moją fajową fajowatość i śmieszność ![]() - Uwielbiam Cię ![]() - Za co? ![]() - Za twoje teksty ![]() By Shanti Black ![]() A to jest po prostu śmieszne ![]() Roksolana Delakur, Asen jest bardziej... mrrraśny. Taki ponury i nieociosany, męski... zostaw kluchę Neville'a i bierz Bułgara! ~ Angelina Johnson Nie sprowadzajcie Rue na złą drogę... może będą z niej ludzie! ~ ulka_black_potter ... Dzięki, ulka ![]() - Pff, Krukoni są wredni ~ Didi Malfoy - Nie. Tylko Rue ~ Lilyatte ![]() - Rue jest łatwa do wołania ![]() - Krzyczysz "obiaaaaaaad" i Rue pomimo bycia na drugim krańcu Polski reaguje ![]() Moja HPnetowa rodzinka ![]() Dobry Wujaszek (AdersYooo), Najlepsza Ciocia (Bad wolf), Dziadek Bat (batalion_88), Antybliźniaczka (Inga Clinton), Pomocna Lewa Dłoń (EmilyWright), Po Prostu Babcia (Ewa Potter), Babcia Chrzestna (Roksolana Delakur), Bogini Spisku Hogwardzkiego (BumSzakalaka). Może kiedyś też tu trafisz? :tanczy: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
grand37 |
Dodany dnia 19.04.2020 23:57
|
![]() ![]() Postów: 2 Dom: Brak przydziału Punkty: 4 Ranga: Mugol Data rejestracji: 10.03.20 |
Wiele osób przyczepiło się do braku prądu w czarodziejskim świecie. Nikt nie zwrócił uwagi na to że mugole normalnie korzystali z elektryczności, mieli telewizory i komutery, internet raczkował w 1991 roku. Skoro był prąd to nic nie przeszkadzało co bystrzejszym mieszkać wśród mugoli i żyć na cywilizowanym poziomie. Po prostu jeśli chodzi o technologię to czarodzieje byli zacofani technologicznie najlepszą sytuację miały osoby wychowane w mugolskich rodzinach bo nie miały uprzedzeń korzystać z dobrodziejstw obu światów. W każdym kraju w 1991 roku był prąd to, że czarodzieje czystej krwi go nie potrzebowali to nie znaczy, że trafiając do hogwatu musielibyście się wyrzec prądu do końca życia. |
|
|
![]() |
Dodany dnia 21.02.2021 18:43
|
![]() ![]() Postów: 25 Dom: ![]() Punkty: 88 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 12.12.20 |
Ja generalnie mógłbym żyć w czarodziejskim świecie ale przyznam się że brakowałoby mi elektroniki i innych mugolskich gadżetów. Chyba za bardzo przyzwyczaiłem się do komórki, telewizji i innego typu elektronicznego szajsu że ciężko byłoby mi się z nim rozstać na dłuższy czas. Co do zagrożeń to uważam że nasz świat też jest ich pełen wypadki samochodowe, napady, wymuszenia i kradzieże itp. Moim zdaniem zagrożenia w świecie czarodziej są na podobnym poziomie co u w naszym świecie tyle tylko że są ''bardziej magiczne''. Zgadzam się z osobami które jako wady wymieniają brak zeszytów w świecie czarodziejów lub długopisów, mnie to pozostanie przy starych rzeczach też trochę dziwi a jednocześnie fascynuje bo to takie trochę zacofanie cywilizacyjne tyle że w magiczny sposób. |
|
Podziel się z innymi: |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Strona 2 z 2: 12
Przejdź do forum: |