Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
losiek13
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
|
Kto silniejszy?
|
|
Pan_Aston |
Dodany dnia 14.08.2015 14:33
|
![]() Postów: 34 Dom: RavenclawPunkty: 1420 Ranga: Dorosły czarodziej Data rejestracji: 23.07.15 |
będzie ciężko wybrać, lecz chyba Salazar. Dumbledore był bardzo silny lecz to Slitherin był jednym z 4 założycieli Hogwartu.No i Salazar stworzył komnatę tajemnic. Draco Molfoy czy Cho Hang |
|
|
|
AnaBlack |
Dodany dnia 14.08.2015 14:50
|
![]() Postów: 14 Dom: RavenclawPunkty: 481 Ranga: Chodząca biblioteka Data rejestracji: 29.06.15 |
Wydaję mi się, że Cho. Była w GD, więc podszkoliła swoje zdolności. Podejrzewam też, że Ślizgon w jakiś sposób próbowałby oszukiwać, a w końcu Cho była w Ravenclawie, więc nie dała by się tak łatwo pokonać. Minerwa McGonagall vs. Pomona Sprout ~ Happiness Can Be Found Even In The Darkest Of Times If One Only Remembers To Turn On The Light ~ *** ~ The Last Enemy That Shall Be Destroyed Is Death ~ *** |
|
|
|
batalion_88 |
Dodany dnia 14.08.2015 15:03
|
![]() Pochwały: 2 Postów: 4036 Dom: GryffindorPunkty: 31890 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 16.07.15 |
Stawiam zdecydowanie na Minerwę Mcgonagall. Była niezwykle utalentowaną czarownicą, znała wiele zaklęć, walczyć potrafiła. W dodatku była członkinią Zakonu Feniksa. Pomona była skupiona raczej na roślinkach i zielarstwie ;p Lord Voldemort vs Grindelwald ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Shanti Black |
Dodany dnia 14.08.2015 15:21
|
![]() Pochwały: 29 Postów: 3240 Dom: GryffindorPunkty: 44242 Ranga: Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz! Data rejestracji: 20.07.14 |
Chyba jednak Lord Vielomord :< No, był zły, owszem, ale jednak zdobył Czarną Różdżkę (kij, że nie był jej właścicielem) no i sterroryzował cały czarodziejski świat, był potężnym czarodziejem, to trzeba mu przyznać... Argus Filch vs Mundungus Fletcher ![]() ![]() W Hogwarcie Cynthia Lynwood. Nikt ważny, ale lubi przypały, prefekt Hogwartu. Na stronie: - prefekt Gryffindoru (14 edycja; 27.07.2015 - 11.11.2015) - przewodnicząca Karczmy pod Parchatym Trollem (31.08.2015 - 21.11.2015) - Redaktor Naczelna Proroka Niecodziennego (Wydanie 4 - Halloween), (Wydanie 5 - Nowy Rok, (Wydanie 15 Walentynki), (Wydanie 16 (Huncwoci)) - Prefekt Hogwartu (27.08.2017-) ![]() Bo mogę ![]() ![]() Sim Shanti w wykonaniu EmilyWright ![]() ![]() Magiczna siódemka ![]() Magiczna siódemka part II ![]() Ciekawa liczba punkcików ![]() ![]() |
|
|
|
Nedelle |
Dodany dnia 14.08.2015 15:42
|
![]() Ostrzeżenia: 2 Pochwały: 2 Postów: 1086 Dom: HufflepuffPunkty: 11317 Ranga: Harrych świąt! Data rejestracji: 26.08.14 |
Dwie życiowe łamagi. Ciężko wybrać... chociaż myślę, że jednak Filch by wygrał. Mundungus to postać, która strasznie mnie irytuje i przypomina mi takiego menela za przeproszeniem. Myślę, że ze strachu by się szybciej deportował, niż Argusa zaatakował. A Filch mógłby rzucić wściekłą kotką w niego ![]() Mundungus Flecher vs Lucjusz Malfoy Hic sunt leones "Z pokojem wspólnym Ravenclaw była taka fanowska teoria, że uczniowie starszych roczników mają tak bardzo gdzieś te zagadki (bo chcą po prostu wejść do siebie, czy po coś jak mówiliście), że odpowiadają na nie na olewkę. Przykładowo: - Co ma wspólnego budzik i wiosło? - Obu tych rzeczy nie powinno się wsadzać sobie w du... - No.... w sumie racja. A pierwszoroczni patrzą wtedy na nich ze zgrozą i traktują jak bohaterów "Jesteśmy winni Szeregowemu przeprosiny. Szkoda, że nie pieniądze! Co to jest? Błyszczy i jest niepokojąco duże! Na pierwszy rzut oka to krystaliczny węgiel. Wynik oddziaływania ciśnienia i wysokiej temperatury. Kowalski! W prostych żołnierskich słowach! Inaczej najlepszy przyjaciel kobiety. Paralizator? Life's a piece of shit When you look at it Life's a laugh and death's a joke, it's true You'll see it's all a show Keep 'em laughin' as you go Just remember that the last laugh is on you ![]() Cóż za draka, jaka farsa Knedel nam odwala dansa Sznejp aż oczy swe przeciera. gdy do niego ta dociera. Kluska bierze Sznejpa w tany Slughorn cały uhahahany Zaraz z nimi tańczyć chce a to wszystko sen, hehe - SQ <3 ![]() Knedlu! Orędowniku Klusek! ty jesteś jak zdrowie. Ile Cię trzeba wielbić, ta Kluska się dowie, Co w Twą niełaskę wpadnie. Dziś wielkość Twą i chwałę Widzę i opisuję, bo mam nadzieję, że literkę dostanę! |
|
|
|
Pan_Aston |
Dodany dnia 14.08.2015 15:46
|
![]() Postów: 34 Dom: RavenclawPunkty: 1420 Ranga: Dorosły czarodziej Data rejestracji: 23.07.15 |
Argus Filch był harłekiem. Mundungus Fletcher miał bardzo marne zdolności, ale jakieś miał .Chyba że Mundungus by chciał go okraść a Filch by go walnął czymś w łeb od tyłu ... ale to tylko przypuszczenia. Lecz tak twarzą w twarz to Mundungus by wygrał.Harry czy Syriusz (chyba jeszcze nie było) |
|
|
|
batalion_88 |
Dodany dnia 14.08.2015 15:46
|
![]() Pochwały: 2 Postów: 4036 Dom: GryffindorPunkty: 31890 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 16.07.15 |
Lucjusz na 100% Mundungus był straszliwym tchórzem. Naprawdę nie wiem co by się musiało stać, żeby Malfoy poległ w pojedynku z kimś takim jak Fletcher. W dodatku znał się na czarnej magii. Bellatrix Lestrange vs Filius Flitwick ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Ron Mulek |
Dodany dnia 14.08.2015 19:06
|
![]() Postów: 32 Dom: RavenclawPunkty: 940 Ranga: Alfa i Omega Data rejestracji: 21.09.14 |
Obydwoje bardzo uzdolnieni, ale sądzę, że wygrałby prof. Flitwick, tym bardziej że podobno był za swych młodych lat mistrzem pojedynków (takie stwierdzenie pada w "HP i Komnacie tajemnic". pani Pomfrey vs. pani Pince |
|
|
|
batalion_88 |
Dodany dnia 14.08.2015 19:11
|
Stawiam na Panią Pomfrey. Pani Pince jako bibliotekarka chyba niespecjalnie znała się na zaklęciach, i w ogóle pojedynkach. Ciężko jakieś żelazne argumenty przytoczyć. Po prostu kieruję się instynktem ;p Yaxley vs Dołohow ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Nathika |
Dodany dnia 14.08.2015 19:30
|
![]() Postów: 69 Dom: HufflepuffPunkty: 1644 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 01.08.15 |
Ech, trudny wybór Nie za wiele wiem o tych śmiercożercach. Ale intuicja podpowiada mi, że chyba Yaxley.Neville vs Luna (przepraszam, jeśli było) |
|
|
|
Debbie |
Dodany dnia 18.08.2015 07:31
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Postów: 88 Dom: HufflepuffPunkty: 3119 Ranga: Pomocnik Filcha Data rejestracji: 19.07.15 |
Aaach... Trudny wybór. Oba byli w GD. Stawiam raczej na... Neville'a. Robił największe postępy w GD. Ginny Weasley vs. Cho Chang |
|
|
|
Nathika |
Dodany dnia 18.08.2015 09:12
|
![]() Postów: 69 Dom: HufflepuffPunkty: 1644 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 01.08.15 |
Wydaję mi się, że Ginny Weasley. Obie były w GD, ale ona była lepsza (moim zdaniem). Cedrik Diggory vs Harry Potter |
|
|
|
Lilyatte |
Dodany dnia 18.08.2015 13:20
|
![]() Pochwały: 10 Postów: 1642 Dom: SlytherinPunkty: 13674 Ranga: Wielki Mag Data rejestracji: 03.04.15 |
Stawiam na Cedrica. Był starszy i znał wiecej klatw niż Harry. Cho Chang vs Dolores Umbridge Discord, jeśli potrzeba szybkiego kontaktu: Lilyatte #4394 Dumna mama koronadziecia ![]() ![]() ![]() The world that's waiting up for me That I call my own Through the dark, through the door Through where no one's been before But it feels like home |
|
|
|
batalion_88 |
Dodany dnia 18.08.2015 15:38
|
No raczej Dolores Umbridge. Była w końcu pracownikiem Ministerstwa Magii, Hogwart ukończyła. Potrafiła być też bezwzględna i przebiegła. Cho nie dałaby rady. Była za słaba psychicznie, i chyba bałaby się ropuchy. Draco Malfoy vs Oliver Wood ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
stempel |
Dodany dnia 19.08.2015 22:34
|
![]() Pochwały: 1 Postów: 1 Dom: SlytherinPunkty: 2 Ranga: Mugol Data rejestracji: 07.08.13 |
Stawiam na Dracona.O oliveierze nie wiemy dużo poza Quiditchem ![]() A co mam tu kilka ciekawych par, co o nich myślicie? 1)Lupin vs Flitwick 2)Lupin vs Kingsley 3)Kinglsey vs Flitwick |
|
|
|
Nathika |
Dodany dnia 28.08.2015 17:31
|
Hmm... Lupin vs Flitwick - myślę, że Lupin. Lupin uczył OPCM i był w końcu członkiem Zakonu. Lupin vs Kingsley - tu stawiam na Kingsleya. Z tego co wiem to był aurorem. Kingsley vs Flitwick - chyba Kingsley. Draco Malfoy vs Hermiona Granger |
|
|
|
Fantha Ameria |
Dodany dnia 28.08.2015 18:21
|
![]() Postów: 52 Dom: SlytherinPunkty: 159 Ranga: Postrach pierwszaków Data rejestracji: 21.08.15 |
Myślę że Harmiona.Znała zaklęcia na praktycznie wszystko,więc myślę że z łatwością pokonała by Dracona. Albus Dumbledore vs Voldemort Od cnót Gryfonów kretynizmu Puchonów i wiedzy-o-własnej-wszechwiedzy Krukonów chroń nas Slytherinie!
Harry to fajny chłopczyk, troche niedorozwinięty umysłowo. Posiada wiele przyjaciół, wrogów, adidasów, fanek i włosów(na głowie). Lubi machać do kamery i karmić gumochłony. ![]() |
|
|
|
Nathika |
Dodany dnia 29.08.2015 18:09
|
Trudny wybór... Obaj byli potężnymi czarodziejami, ale jednak chyba Dumbledore. W 5 tomie tak jakby Dumbledore wygrał, ale nie wiadomo co by się stało gdyby Voldemort nie musiał się ewakuwać Oliver Wood vs Marcus Flint |
|
|
|
remusmistrz |
Dodany dnia 31.08.2015 22:53
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Postów: 194 Dom: RavenclawPunkty: 835 Ranga: Alfa i Omega Data rejestracji: 13.05.14 |
Nathika napisał(a): Trudny wybór... Obaj byli potężnymi czarodziejami, ale jednak chyba Dumbledore. W 5 tomie tak jakby Dumbledore wygrał, ale nie wiadomo co by się stało gdyby Voldemort nie musiał się ewakuwać Oliver Wood vs Marcus Flint Zdecydowanie Wood .Flint wygląda na takiego nieogara ,ale co ważniejsze powtarzał rok.Niewiele o nim wiemy.Wood brał udział w bitwie o Hogwart , przeżył ,dowodził oddziałem na miotłach.Przejechałby po Flincie. Remus Lupin vs Severus Snape |
|
|
|
TheWarsaw1920 |
Dodany dnia 31.08.2015 23:49
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 4 Postów: 134 Dom: SlytherinPunkty: 1850 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 06.06.13 |
Myślę, że Lupin, ponieważ miał duże doświadczenie w walce, a Snape raczej nie dałby rady tak potężnemu Aurorowi. Stworek vs Zgredek. "Pamiętajcie o ogrodach - Czy tak trudno być poetą? W żar epoki nie użyczy wam chłodu Żaden schron, żaden beton!" ~ Jonasz Kofta ![]() "Świecie nasz - daj nam, Daj nam wreszcie zgodę, Spokój daj - zgubę weź, Zabierz ją, odprowadź." ~ Marek Grechuta ![]() "Tak nas Panie obdarzasz, wżdy nam zawsze mało - Za nic mamy - co mamy, więcej by się chciało." ~ Jacek Kaczmarski |
|
|
|
| Podziel się z innymi: |
|
| Przejdź do forum: |

Ravenclaw
Gryffindor

Hufflepuff

.Chyba że Mundungus by chciał go okraść a Filch by go walnął czymś w łeb od tyłu ... ale to tylko przypuszczenia. Lecz tak twarzą w twarz to Mundungus by wygrał.
Lilyatte
Slytherin