Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Facebook
Shoutbox
Musisz się zalogować aby wysłać wiadomość.

Żywy worek treningowy
12.01.2025 09:29
Nicram_93, napisz, ja nie mam weny ;)

Harrych świąt!
12.01.2025 08:23
MorfinGaunt, jakoś mnie to ominęło, napiszesz newsa czy samemu napisać?

Żywy worek treningowy
11.01.2025 19:37
nowa okołopotterowa książka

Żywy worek treningowy
11.01.2025 19:37

Pasjonat Opieki Nad Magicznymi Stworzeniami
08.01.2025 09:45
u mnie obowiązkowo pod koniec roku czytanie lub słuchanie całej serii HP

Współpraca
Najaktywniejsi

1) Prefix użytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix użytkownikafuerte

Posiada 58190 punktów.

3) Prefix użytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix użytkownikaSam Quest

Posiada 45363 punktów.

5) Prefix użytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix użytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix użytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix użytkownikaania919

Posiada 39456 punktów.

9) Prefix użytkownikaulka_black_potter

Posiada 36773 punktów.

10) Prefix użytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Out of range value for column 'thread_views' at row 1
Drukuj temat
Kto silniejszy?
Prefix użytkownikabatalion_88
Severus bez dwóch zdań. W końcu sam wymyślał własne, groźne, czarno-magiczne zaklęcia. Był niezwykle utalentowanym czarodziejem. Sam Syriusz wspomniał, że jak przybył do Hogwartu, to znał więcej uroków od połowy siódmego rocznika. Lucjusza moc polegała na złocie, znajomościach i wpływach. W walce nie był tak wytrwały jak Snape, dlatego 1:0 dla Księcia Półkrwi.

Aberforth Dumbledore vs Filius Flitwick
i67.tinypic.com/2rdhw1i.png

m.popkey.co/ce2f16/X1Oxe_f-maxage-0_s-200x150.gifm.popkey.co/f3c2c0/YAAKy_f-maxage-0_s-200x150.gif

Prefix użytkownikaremusmistrz
batalion_88 napisał(a):

Severus bez dwóch zdań. W końcu sam wymyślał własne, groźne, czarno-magiczne zaklęcia. Był niezwykle utalentowanym czarodziejem. Sam Syriusz wspomniał, że jak przybył do Hogwartu, to znał więcej uroków od połowy siódmego rocznika. Lucjusza moc polegała na złocie, znajomościach i wpływach. W walce nie był tak wytrwały jak Snape, dlatego 1:0 dla Księcia Półkrwi.

Aberforth Dumbledore vs Filius Flitwick

Raczej Abeforth.Walczył z Albusem i Gelertem.Jego patronus był tak potężny.Z pewnością sława i potęga Albusa oraz prowadzenie karczmy nie pozwalało mu się wykazać.Poza tym, raczej nie pragnął zbytnio tego.Nie mówię, że był blisko Albusa, ale na pewno bardzo mocny
Syriusz vs Snape(wiem, że było ale nie pamiętam i nie chce mi się szukać)

Ja bym postawił mimo wszystko na Snape'a, który o czarnej magii wiedział praktycznie tyle samo co sam Voldemort. Syriusz przez 12 lat w Azkabanie nie bardzo miał sposobność do trenowania zaklęć, uroków, technik obronnych. Severus był bardzo dobry w rzucaniu zaklęć niewerbalnych i pojedynkowaniu się. Miałby przewagę na Syriuszem, który często działał zbyt emocjonalnie. Snape emocje trzymał "przy sobie".

Regulus Black vs Pomona Sprout

m.popkey.co/ce2f16/X1Oxe_f-maxage-0_s-200x150.gifm.popkey.co/f3c2c0/YAAKy_f-maxage-0_s-200x150.gif

Ja bym postawił mimo wszystko na Snape'a, który o czarnej magii wiedział praktycznie tyle samo co sam Voldemort. Syriusz przez 12 lat w Azkabanie nie bardzo miał sposobność do trenowania zaklęć, uroków, technik obronnych. Severus był bardzo dobry w rzucaniu zaklęć niewerbalnych i pojedynkowaniu się. Miałby przewagę na Syriuszem, który często działał zbyt emocjonalnie. Snape emocje trzymał "przy sobie".

Regulus Black vs Pomona Sprout

Prefix użytkownikaNedelle
O Regulusie niewiele Rowling napisała, w sumie o Pomonie niedużo więcej. Black jednak nie wydawał się być groźny w walkach, dlatego myślę, ze Sprmout by wygrała. ra A jak się mylę w sprawach rożdżek, to zawsze mogła rzucić mandragora mu w twarz, haha.

Korneliusz Knot vs Lucjusz Malfoy nI
Hic sunt leones

"Z pokojem wspólnym Ravenclaw była taka fanowska teoria, że uczniowie starszych roczników mają tak bardzo gdzieś te zagadki (bo chcą po prostu wejść do siebie, czy po coś jak mówiliście), że odpowiadają na nie na olewkę. Przykładowo:
- Co ma wspólnego budzik i wiosło?
- Obu tych rzeczy nie powinno się wsadzać sobie w du...
- No.... w sumie racja.
A pierwszoroczni patrzą wtedy na nich ze zgrozą i traktują jak bohaterów :D"

Jesteśmy winni Szeregowemu przeprosiny. Szkoda, że nie pieniądze!

Co to jest? Błyszczy i jest niepokojąco duże!
Na pierwszy rzut oka to krystaliczny węgiel. Wynik oddziaływania ciśnienia i wysokiej temperatury.
Kowalski! W prostych żołnierskich słowach!
Inaczej najlepszy przyjaciel kobiety.
Paralizator?

Life's a piece of shit
When you look at it
Life's a laugh and death's a joke, it's true
You'll see it's all a show
Keep 'em laughin' as you go
Just remember that the last laugh is on you

i.pinimg.com/originals/97/35/3f/97353fe4cf71f36b7c09cda9a76458eb.gif

Cóż za draka, jaka farsa
Knedel nam odwala dansa
Sznejp aż oczy swe przeciera.
gdy do niego ta dociera.

Kluska bierze Sznejpa w tany
Slughorn cały uhahahany
Zaraz z nimi tańczyć chce
a to wszystko sen, hehe
- SQ <3

funkyimg.com/i/2vvaP.gif

Knedlu! Orędowniku Klusek! ty jesteś jak zdrowie.
Ile Cię trzeba wielbić, ta Kluska się dowie,
Co w Twą niełaskę wpadnie. Dziś wielkość Twą i chwałę
Widzę i opisuję, bo mam nadzieję, że literkę dostanę!

Jak dla mnie obaj byli nie tyle słabymi czarodziejami, co po prostu przeciętnymi posiadaczami różdżek. Z tą różnicą, że Lucjusz miał pojęcie o czarnej magii, która tak bardzo go pasjonowała. Gdyby na upartego chciał, to nie musiałby Knota przekupywać złotem, a zwyczajnie pokonać w czarodziejskim pojedynku. Knot nie dałby rady mimo, że był Ministrem Magii - dodajmy, bardzo słabym ministrem. Stawiam na zwycięstwo Malfoya.

Rufus Scrimgeour vs Remus Lupin

Prefix użytkownikaMargaret Black
Trudno stwierdzić. Oboje musieli być świetnymi czarodziejami. Walczyli przecież w obu wojnach z Voldemortem.
Do atutów Remusa należałby fakt jego wilkołactwa, które na pewno pomogłoby mu w walce.
Postawiłabym jednak na Rufusa - był w końcu szefem biura aurorów, a później Ministrem Magii. Trzeba wziąć pod uwagę, że był od Remusa starszy, a więc miał większe doświadczenie.

Draco Malfoy ys Ron Weasley
"Elficka aura" - to chyba najpiękniejszy komplement, jaki kiedykolwiek otrzymałam, dziękuję <3

fotowrzut.pl/tmp/upload/LAZ7TDN4S6/1.jpg

38.media.tumblr.com/97de7821b60974f267e375a8ba4e020f/tumblr_nhkn11heLW1qk88rvo2_500.gif

38.media.tumblr.com/68c3b191b188cf262e85d3ef6054652c/tumblr_nhkn11heLW1qk88rvo1_500.gif

38.media.tumblr.com/98d076184641ee1621b78f416e1f8f12/tumblr_nhkn11heLW1qk88rvo4_500.gif

Żeby nie było żadnych wojen
W naszym kraju
(Wysłuchaj nas panie.)
Żeby głód nie dotknął
Nas
(Wysłuchaj nas panie.)
Żeby nikt nie cierpiał
Gdy patrzę
(Wysłuchaj nas panie.)
Żeby wrogowie nasi
Zdechli
(Wysłuchaj nas panie.)
Amen.

33.media.tumblr.com/834207459bc174af59f3eacac5f1de3f/tumblr_nhzbxq9oFc1s8uzino1_250.gif 33.media.tumblr.com/4ce2001dc16f7fed2e9d96475972eb0c/tumblr_nhzbxq9oFc1s8uzino3_250.gif
38.media.tumblr.com/e56f382fe73c78ea91462221e53b3caf/tumblr_nhzbxq9oFc1s8uzino4_250.gif 38.media.tumblr.com/bf633d910ec03872138ce7d92881dadf/tumblr_nhzbxq9oFc1s8uzino2_250.gif

To ja
Człowiek agresywny
Ze strachu
Przepełniony nienawiścią
Z bólu
Żyjący samotnie
Z obawy
Szydzący ze słabszych
Z niepewności
Uśmiechający się
Ze zmęczenia
Plujący jadem
Z zazdrości
Zły
Bo przeżarty żalem.

24.media.tumblr.com/tumblr_mac5ck2MHN1qgyohyo1_250.gif 25.media.tumblr.com/tumblr_mac5ck2MHN1qgyohyo2_250.gif
24.media.tumblr.com/tumblr_mac5ck2MHN1qgyohyo3_250.gif 24.media.tumblr.com/tumblr_mac5ck2MHN1qgyohyo4_250.gif
24.media.tumblr.com/tumblr_mac5ck2MHN1qgyohyo7_r1_250.gif 25.media.tumblr.com/tumblr_mac5ck2MHN1qgyohyo8_r1_250.gif
24.media.tumblr.com/tumblr_mac5ck2MHN1qgyohyo9_r1_250.gif 25.media.tumblr.com/tumblr_mac5ck2MHN1qgyohyo10_r1_250.gif

Ej ale w sumie to ja lubię Bataliona <3 Dlaczego się tak gościa czepiacie? Sympatyczny jest xD

fotowrzut.pl/tmp/upload/RV6SW7S0UM/1.jpg

Drugie miejsce to ciągle podium xD

www.harry-potter.net.pl/images/articles/margaret.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/margaret.png

oi66.tinypic.com/2505h13.jpg

"Nie no co za żal, jakbym słuchał jakiejś bajki z morałem. Beznadzieja po prostu."

Prefix użytkownikaremusmistrz
Margaret Black napisał(a):

Trudno stwierdzić. Oboje musieli być świetnymi czarodziejami. Walczyli przecież w obu wojnach z Voldemortem.
Do atutów Remusa należałby fakt jego wilkołactwa, które na pewno pomogłoby mu w walce.
Postawiłabym jednak na Rufusa - był w końcu szefem biura aurorów, a później Ministrem Magii. Trzeba wziąć pod uwagę, że był od Remusa starszy, a więc miał większe doświadczenie.

Draco Malfoy ys Ron Weasley

Za czasów części 1-7 raczej Draco. Wielokrotnie walczył z Harrym wyrównanie dość.W pociągu mu narąbał.Ron po sadze został aurorem i pewnie by wygrał wtedy.Jednak chodzi raczej o sagę więc Draco
Rufus Scrimgeour vs Igor Karkaroff

Stawiam na Rufusa - świetnego aurora, który został w końcu Ministrem Magii. Z pewnością posiadał nie lada umiejętności, walczyć na pewno potrafił, i odwagi też mu nie brakowało. Karkarow za to był tchórzem, o którego umiejętnościach wiele nie wiemy. Stawiam na Rufusa zdecydowanie.

Kwiryniusz Quirell vs Dolores Umbridge

Prefix użytkownikaCookie
Obie postaci pamiętam jak przez mgłę - przecież tyle minęło od ostatniej książki, którą czytałam z HP. xD Wydaje mi się jednak, że Rufus, mimo wszystko był zarządcą w Biurze Aurorów (dobrze pamiętam?), a Karkarof to było śmierciożerca... może znał się na czarnej magii i osiągnął coś w innej szkole, ale to Scrimgeour był jednym z lepszych (oczywiście, o ile dobrze pamiętam).

EDIT! Batalion ubiegł. Przepraszam

Kwiryniusz Quirell vs Dolores Umbridge? ZNowu wyrównani czarodzieje, jak to bywa od Bataliona. Okay, obstawiam Quirrella, chociaż nie wiem dlaczego... Jakoś tak mam jakieś dziwne przeczucie - przecież udawał ciamajdę, ale udazwał Voldiego pod tym cuchnącym turbanem, prawda? Umbrige była wyrachowana, ale jakoś stawiam na niego.

Bill Weasley vs. Artur Weasley

Edytowane przez Prefix użytkownikaCookie dnia 08.01.2016 17:52

cibeles.net/imagenes/separator.gif

78.media.tumblr.com/057241507fa7712b870a783e61fac291/tumblr_ovtfl3nOj21qjv5nyo1_1280.gif

68.media.tumblr.com/37b9b60fd4ba9c902ca5b053e0459652/tumblr_oun3dbSw011tyh4luo4_400.gif
68.media.tumblr.com/937af71c74b830841789ea3e5c2cabd0/tumblr_oun3dbSw011tyh4luo3_400.gif

DZIAŁ NARCYZA:
Postać: Jev "Patch" Cipriano
Ścigający i kapitan w drużynie Kruka.
BLOG.

www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najbardziej_zakrecony_uzytkownik.png

http://rev-from-wonderland.blogspot.com/
Ciężko od razu stwierdzić. Z powieści Rowling jednak doskonale wiemy, że bycie czyimś ojcem nie oznaczało wcale, że jest się lepszym czarodziejem i przeciwnikiem w pojedynkach. Ja stawiam na Billa. Dlaczego? Wydaje mi się, że jako łamacz wielu klątw, poszukiwacz skarbów pracujący dla banku miał większe umiejętności w pojedynkowaniu i stawaniu ze zgrozą oko w oko. Tymczasem Artur miał hopla na punkcie mugolskich kluczy, gniazdek i baterii... Natomiast o jego magicznych umiejętnościach wiele nie wiem, dlatego uważam, że wygrałby Bill.

Gilderoy Lockhart vs Mundungus Fletcher
Edytowane przez Prefix użytkownikabatalion_88 dnia 10.01.2016 21:39

Prefix użytkownikaania919
Stawiam na Lockharta, który potrafi bardzo dobrze wymazywać ludziom pamięć. W końcu musiał w jakiś sposób pokonać dość dobrych czarodziei żeby sobie przypisać ich zasługi.

Lily Evans vs Nimfadora Tonks

Mimo całej sympatii do Lily stawiam na Tonks, która mimo że niezdarna, to w końcu była jakby nie patrzeć aurorem. Matka Pottera była utalentowaną, ale co właściwie robiła po szkole, tego do końca chyba nie wiemy. Mogła być świetna w eliksirach i w ogóle, ale wątpię czy jedną na jedną miałaby większe szanse z Nimfadorą. Stawiam na Tonks ;p

Rufus Scrimgeour vs Kingsley Shacklebolt

Prefix użytkownikaAnimag37
Kingsley był szychą wśród aurorów a ci musieli umieć machać różdżkami. Co do Rufusa- to że został ministrem nie oznacza, że umiał władać magią lepiej od Kingsleya, który po jego śmierci został wybrany na właśnie to stanowisko. Intuicyjnie- Shacklebolt.

Severus Snape vs Gellert Grindelwald

Prefix użytkownikaania919
Grindewald, swego czasu był najpotężniejszym czarodziejem (zaraz po Dumbledorze). Myślę, że spokojnie by pokonał Snape'a, tym bardziej, że władał czarną różdżką, ale sądzę, że nawet bez niej okazałby się silniejszy.

Sybilla Trelawney vs Mundungus Fletcher

Prefix użytkownikaPan_Aston
zdecydowane Grindelwald. Snape miał te swoje zaklęcia. Ale pojedynek Dumbledore i Grindelwalda to było wielkie wydarzenie, więc można wywnioskować że Grindelwald prawie się równał z Albusem.

Godryk Gryffindor czy Albus Dumbledore

Prefix użytkownikaDracoloveee
:)
TomV napisał(a):

miharu napisał/a:

Oczywiście zdaję sobie sprawę, że Potter i tak pokona Voldemorta, bo Rowling wymyśli jakąś durną bajeczkę mającą to uwiarygodnić (scena w Departamencie Tajemnic, gdy Potter gromi wyszkolonych śmierciożerców porażaja takim bezmiarem głupoty, że aż zęby bolą).. i to właśnie uważam za porażkę Joaśki. Bo ja rozumiem wymogi gatunku, i to, że jest to - było nie było - ksiązka "dla dzieci", i że dobro musi zwyciężyć.. tylko czy dobro zawsze musi być takie denerwujące, głupie i nierealne? :rol:

No, no, no... :) Tego jeszcze nie było! Negatywna ocena! :) Szczerze mówąc... byłbym skłonny się z nią nawet zgodzić... B)

Trochę zmieniliście mi kolejność, ale trudno. Ustaliliśmy więc, że Dumbledore jest najpotężniejszym czarodziejem. Jest starszy, bardziej doświadczony, wielokrotnie udowodnił, że potrafi wyczyniać z różdżką niesamowite rzeczy.
Czarny Pan
zawsze unikał starcia z Dumbledorem, czuł wobec niego respekt, "Dumbledore jest wielkim czarodziejem (...) i Czarny Pan to docenia" aczkolwiek nigdy nie powiedział, że nia dałby mu rady.
Dumbledore
traktował Voldemorta jak ucznia, który wiele osiągnął i zszedł na złą drogę. Nie obawiał się wymawiać jego nazwiska, więcej, mówił na niego po imieniu. Jednakże wspomniał kiedyś coś w stylu "nawet moje najpotęzniejsze zaklęcia obronne mogą okazać się za słabe wobec mocy Voldemorta.
A więc doceniali siebie nazwajem.
W V tomie stoczyli pojedynek, który nie został rozstrzygnięty. Co prawda Voldemort uciekł, ale pamiętajmy, że zrobił to tuż po tym jak w hallu Ministerstwa Magii pojawili się aurorzy i minister magii. Nie wiadomo jak skończyłaby się ta emocjonująca walka, gdyby Czarngo Pana nie gonił czas do momentu pojawienia się pracowników Ministerstwa.
Uznajemy więc, że Dumbledore jest TROCHĘ potęzniejszy od Voldemorta :)

Snape jest mocny, ale Dumbledore i Voldemort są poza zasięgiem wszystkich innych czarodziejów.

Zastanówmy się nad tym: Syriusz Black vs. Bellatriks Lestrange

Hmm, oceniałem już identyczny pojedynek. Postarajcie się w miarę, żeby za często nie pojawiały się te same pary czarodziejów, bo pisać w kółko o tym samym jest po prostu nudne. I co do Scrimgeura, to przypomnę tylko, że on przez lata był Szefem Biura Aurorów.

Jeśli chodzi o Syriusza i Bellatrix, to zdania nie zmieniam. Uważam, że w "kontrolowanych warunkach" sam na sam, to Black by zwyciężył. Bella jak dostawała dzikiej furii, to ciskała zaklęciami na oślep jak szalona. Syriusz był mimo wszystko bardziej powściągliwy i opanowany. Oboje wiele lat spędzili w Azkabanie, i oboje posiadali nie lada umiejętności. Może nie byłby to pogrom, ale Łapa dałby radę.

Narcyza Malfoy vs Pomona Sprout

Prefix użytkownikaAnimag37
Wydaje mi się, że Pomona. To nauczyciel, walczyła w bitwie a o Narcyzie nie wiele wiadomo. Była tchórzem jak większa część rodziny Malfoy'ów i nie była postrachem wśród Śmierciożerców. Nie wiadomo czy kogokolwiek zabiła a jej władanie podczas potyczek na różdżki nie wyróżniała się od umiejętności Sprout w tym zakresie. Zatem Pomona niech mocniejszą nazwać zostanie.

Padma Patil vs Parvati Patil

Jak ja "kocham" tego rodzaju pojedynki ;) Coś identycznego jak starcie Fred vs George. Bliźniaczki są mało znanymi postaciami a szczególnie Padma, o której wiem tylko tyle, że była w Domu Ravenclaw i poszła na Bal Bożonarodzeniowy z Ronem (z czego nie była zadowolona według Luny). Z kolei Parvati kochała wróżbiarstwo - najpierw lekcje z Trelawney, potem z "przystojnym" centaurem Firenzo. Naprawdę ciężko stwierdzić, ale myślę, że Padma w jakiś tam sposób była bardziej inteligentna i pokonałaby bliźniaczą siostrę. Warto też dodać, że obie należały do Gwardii Dumbledore'a, i sporo się nauczyły podczas zajęć prowadzonych przez Wybrańca. Stawiam na Padmę.

Blaise Zabini vs Cormac MacLaggen
Edytowane przez Prefix użytkownikabatalion_88 dnia 20.01.2016 13:36

Podziel się z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejdź do forum: