Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Facebook
Shoutbox
Musisz się zalogować aby wysłać wiadomość.

Ponury Żniwiarz
11.12.2024 21:44
Duszek

Pracownik departamentu
11.12.2024 21:27
Awaria Facebooka, kiepsko chodzi, a tu pustki?

Wróg ciemnej strony
09.12.2024 16:35
Sam Quest, Hug

Specjalista ds. sprzedaży
08.12.2024 20:46
MorfinGaunt, spuczucia

O choinka!
08.12.2024 20:26
Hermiona Justysia, Mikasa chyba pracuje tam gdzie wcześniej, w międzynarodowej korporacji ale z tego co pisała ma pracę zdalną.

Współpraca
Najaktywniejsi

1) Prefix użytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix użytkownikafuerte

Posiada 57438 punktów.

3) Prefix użytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix użytkownikaSam Quest

Posiada 45363 punktów.

5) Prefix użytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix użytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix użytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix użytkownikaania919

Posiada 38932 punktów.

9) Prefix użytkownikaulka_black_potter

Posiada 36773 punktów.

10) Prefix użytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Out of range value for column 'thread_views' at row 1
Drukuj temat
Kto silniejszy?
Prefix użytkownikaAnimag37
Gregory Goyle jak sądzę nie uczył się zbyt pilnie a co za tym idzie, był słaby w pojedynkach. Co do Erniego, jeśli mu wierzyć uczył się kosmiczne ilości czasu i coś tam umiał. Pewnie wykorzystać swą wiedzę też potrafił. Ernie.

Yaxley vs Bill Weasley

Prefix użytkownikabananowysorbet
Yaxley - chociaż zawsze staję za dobrą stroną mocy sądzę że to on jest silniejszy niż Bill, był bardzo niebezpieczny a także miał bardzo dobre stanowisko w ministerstwie magii, no i był śmierciożercą więc nie mógł być słaby :o

Fred Weasley vs George Weasley

Prefix użytkownikaKHZP
Jeden drugiego by nie tknął, ale chyba George. On stracił jedynie ucho, Fred życie. Logicznym jest, że George był pod tym kątem silniejszy. Stawiam na Georgea.

A, na przykład...

Helga Hufflepuff vs. Rovena Ravenclaw

Pozdro, Puchon KHZP
Pozdro, Puchon KHZP

/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\
Dawno mnie tu nie było. Trochę śmiesznie.

i58.tinypic.com/30tq9n8.jpg

i61.tinypic.com/531hle.jpg

Ja i HPnet: od 14.06.2013 10:41 - na zawsze!

i66.tinypic.com/fymvk1.jpg

Olśniewający swym uśmiechem KHZP

i64.tinypic.com/xgktat.png

Love Dziękuję! Love

Moje arcydzieła:

FF:
1. Na plaży.
2. Cukierki.
3. Wróżba z przeszłości

Artystycznie:
1. Borsuk - wyszywanka.

NAJMROCZNIEJSZY OBSZAR MOJEGO PODPISU

i63.tinypic.com/2ia8lmv.png

<p align="justify"> </p>

Prefix użytkownikabatalion_88
Pewnie to tylko takie moje niczym niepodparte odczucia czy sugestie, ale myślę, że Rowena Ravenclaw by ostatecznie zwyciężyła. Obie były Założycielkami Hogwartu, i obie dysponowały potężną magiczną mocą. Jednak Helga zawsze wydawała mi się jakaś zbyt "miękka". To pewnie tylko moje zarażenie się wszechobecnym stereotypem... Jednak Ravenclaw potrafię sobie wyobrazić walczącą zażarcie z Salazarem, a Helgi nie. Dlatego stawiam na Rowenę.

Sturgis Podmore vs Hestia Jones

i67.tinypic.com/2rdhw1i.png

m.popkey.co/ce2f16/X1Oxe_f-maxage-0_s-200x150.gifm.popkey.co/f3c2c0/YAAKy_f-maxage-0_s-200x150.gif

Choć obydwoje plasowali się pewnie na podobnym poziomie, wybrałbym Sturgisa ze względu na wagi zadań powierzonych tej dwójce. Hestia miała odprowadzić Dursleyów podczas gdy Podmore miał bronić tajemnicy w Departamencie.

Pomona Sprout vs Harry Potter

Prefix użytkownikaKHZP
Zdecydowanie Pomona Sprout. Po pierwsze, nauczycielka, do tego opiekunka mojego kochanego Hufflepuffu. Miała zatem większe doświadczenie i wiedzę niż Harry. Harry znalazł się na swoim miejscu tak na prawdę przypadkiem, o czym wiemy z książek. Może i miałby większą moc, ale to nie wszystko. Zdecydowanie Profesor Sprout.
Pozdro, Puchon KHZP

Godryk Gryffindor vs. Salazar Slytherin
Edytowane przez Prefix użytkownikaKHZP dnia 26.01.2016 13:27
Pozdro, Puchon KHZP

Love Dziękuję! Love

Moje arcydzieła:

FF:
1. Na plaży.
2. Cukierki.
3. Wróżba z przeszłości

Artystycznie:
1. Borsuk - wyszywanka.

<p align="justify"> </p>

Kiedyś już identyczny pojedynek komentowałem. Myślę, że wygrałby Godryk Gryffindor, który do tej pory jawi mi się jako najpotężniejszy z Czwórki Założycieli. I nie chodzi, że to mój Dom itp. itp., bo na innej stronie mam przydział do Slytherinu. Myślę po prostu, że gdyby Salazar byłby w stanie mierzyć się z Godrykiem, to nie uciekłby z zamku, tylko stanął do walki. Ten jednak czmychnął nie wiadomo gdzie zostawiając w Komnacie Tajemnic Bazyliszka. Może gdyby jego użył, to pokonałby Gryffindora. Jednak w pojedynku na różdżki stawiam na GG ^^

Antonin Dołohow vs Lucjusz Malfoy

m.popkey.co/ce2f16/X1Oxe_f-maxage-0_s-200x150.gifm.popkey.co/f3c2c0/YAAKy_f-maxage-0_s-200x150.gif

Prefix użytkownikaKHZP
Hmy... Ja bym stawiał na Lucjusza. Ale chyba tylko dla tego, że był ustawiony i miał do pewnego czasu drobne poparcie. Był szpanerem. Ale zagorzałym Śmierciożercą. Przez pewien czas Voldemort był nim usatysfakcjonowany. Do czasu... Ale my nie o tym. Dołohow, jak sam pod kątem śmierciożerstwa dobrze go kojarzę, nie uważam, żeby był jakiś ważny, czy cokolwiek w stylu bycia ustawionym. Raczej uważam go za takiego... był sobie pewien Śmierciożerca, który nie był nikim ważnym. Zatem obstawiam Lucjusza Malfoya.
Pozdro, Puchon KHZP

Hedwiga vs. Errol
Pozdro, Puchon KHZP

Love Dziękuję! Love

Moje arcydzieła:

FF:
1. Na plaży.
2. Cukierki.
3. Wróżba z przeszłości

Artystycznie:
1. Borsuk - wyszywanka.

<p align="justify"> </p>

Prefix użytkownikablad logiczny
Sprawa jest moim zdaniem prosta. Wygrywa Hedwiga jest młoda i silna, co prawda puchacze są większe i groźniejsze, w naturze polują nawet na inne sowy. Jednak Errol jest już bardzo stary i szybko traci siły. Jeśli nie wygrałby, w pierwszym starciu nie miąłby szans.
Rogogon Węgierski vs Ogniomiot Chiński.
Błąd mam zawsze przed sobą.
Wszelkie błędy, gramatyczne, stylistyczne, ortograficzne, interpunkcyjne, to moi kuzyni.
Nie lubię kuzynów.
Uważam, że należy wypędzić błendy z pustymi do puszczy.

Myślę, że Rogogon Węgierski był zdecydowanie najgroźniejszym smokiem ze wszystkich jakie pojawiły się na kartach powieści Rowling. Wspominał o tym sam Hagrid, który na smokach znał się jak mało kto. W dodatku to z jego uspokojeniem najwięcej problemów miał Charlie i spółka. Stawiam na Rogogona.

Aragog vs Wielka Kałamarnica

Ja obstawiłbym Aragoga ze względu na jad. Kałamarnica najprawdopodobniej próbowała by opleść mackami akromantulę - Aragog używa jadu. Gdyby chciała go uderzyć, zwinny Aragog mógłby unikać ciosów i w odpowiedniej chwili ukąsić. Więc Aragog.

Pani Norris vs Krzywołap

Moim zdaniem nad wyraz inteligentny kocur jakim był Krzywołap nie miałby większych trudności z pokonaniem wynędzniałej Pani Norris, która prócz tego, żeby wścibska i upierdliwa niczym nie zachwyciła. Kot Hermiony potrafił się nawet porozumieć z Syriuszem pod postacią psa. Odwagi i lojalności mu nie brakowało, więc stawiam na niego.

Puszek vs Bazyliszek

Gdyby Bazyliszek ukąsił Puszka jadem, to by nie zdążył się cofnąć przed trzema porażającymi uściskami kłów. Mimo tego i tak obstawiam Bazyliszka, może zdołałby czmychnąć przed trzema głowami.

Krzywołap vs Kieł

Prefix użytkownikaInga Clinton
Moim zdaniem bez urazy, ale wygrałby Krzywołap, albo nikt. Kot Hermiony był nadprzeciętnie inteligentny, więc w łatwy sposób mógłby uciec przed chaotycznym i lekko strachliwym Kłem. Pozatym pies Strażnika Kluczy był lękliwy, więc możliwym by było, że czarny kundel by się przestraszył czerwonych oczu kota.

Troll vs Grump. (chodzi o trolla z KF i o brata Hagrida)

naforum.zapodaj.net/thumbs/9274c9d6c552.jpg

imageshack.com/a/img923/3857/utQs1H.gif

#TeamMafia
Valkyrie

Graup jak coś ;) Moim zdaniem był o wiele silniejszy i miał jakąś inteligencję mimo wszystko. Z tym trollem w Kamieniu Filozoficznym, to dwójka pierwszoroczniaków sobie poradziła bez jakichś większych obrażeń. Z braciszkiem Hagrida tak łatwo by nie poszło. Na V roku Harry i Hermiona byli przerażeni jak go zobaczyli - w końcu to olbrzym. Stawiam na Graupa.

Greyback vs centaur Firenzo

Z pewnością Greyback po, jak i przed zmianą. Utalentowany Śmierciożerca kontra niemagiczny centaur z łukiem? Obstawiam Greybacka.

Remus Lupinvs Fenrir Greyback

Prefix użytkownikablad logiczny
Moim zdaniem Remus Lupin, pod warunkiem, że nie pozwoliłby się zaskoczyć i pozbawić różdżki. Problem z Greybackiem polegał na tym że on atakował i gryzł bezbronne ofiary z zaskoczenia. Był bardzo silny. O jego umiejętnościach magicznych praktycznie nic nie wiadomo. Nie wiem nawet czy ukończył Hogwart. Gdyby doszło jednak do ich pojedynku jako wilkołaków. Stawiam na jednoznacznie na Fenrira, bo to był dla niego naturalny i akceptowany stan, to bycie wilkołakiem. Przemiany chyba go nawet nie wyczerpywały, tak jak innych.
Proponuję trochę dowcipu.
Pojedynek na zasadzie kto najdłużej zniesie, a kto nie wytrzyma:
1. Lee Jordan z magicznym megafonem.
2. Wozak, czyli przerośnięta fretka mówiąca bez przerwy obraźliwe zdania.
3. Świergotnik, ptak ciągle wyśpiewujący swoje trele, od których można po długim czasie dostać świra.
Błąd mam zawsze przed sobą.
Wszelkie błędy, gramatyczne, stylistyczne, ortograficzne, interpunkcyjne, to moi kuzyni.
Nie lubię kuzynów.
Uważam, że należy wypędzić błendy z pustymi do puszczy.

Uważam, że Lee Jordan z megafonem czuł się jak ryba w wodzie. Mógł komentować bez przerwy. I nie tylko to komentowanie gry w quidditcha dotyczyło. Pamiętam jak wychwalał miotłę Pottera - najlepszą pod gwiazdami Błyskawicę. Dodał coś miłego o Angelinie Johnson itp. Natomiast o wyżej wspomnianych stworzeniach nic nie wiem... To chyba wygrał LeePytanie

Przejdę mimo wszystko do tej nieco tradycyjniejszej formy pojedynków ^^:

Sanguini (wampir z VI tomu) vs Rita Skeeter

Prefix użytkownikaMargaret Black
Teoretycznie nie wiemy prawie nic o Sanguinim, ale myślę, że to właśnie on wygrałby pojedynek. Nie pamiętam jak to było z wampirami u Rowling, ale na pewno był szybszy i zręczniejszy od przeciętnego człowieka.
Sam fakt, że nudził się na przyjęciu u Slughorna może świadczyć o jego inteligencji.
A Rita, to Rita. Gdyby był to pojedynek słowny mogłaby mieć spore szanse. Nie wiem niestety, czy w pojedynku czarodziejskim dałaby sobie radę tak dobrze. Chociaż zawsze mogła zamienić się w żuka i uciec.
Tak, że Sanguini.

Morfin Gaunt ys Meropa Riddle

"Elficka aura" - to chyba najpiękniejszy komplement, jaki kiedykolwiek otrzymałam, dziękuję <3

fotowrzut.pl/tmp/upload/LAZ7TDN4S6/1.jpg

38.media.tumblr.com/97de7821b60974f267e375a8ba4e020f/tumblr_nhkn11heLW1qk88rvo2_500.gif

38.media.tumblr.com/68c3b191b188cf262e85d3ef6054652c/tumblr_nhkn11heLW1qk88rvo1_500.gif

38.media.tumblr.com/98d076184641ee1621b78f416e1f8f12/tumblr_nhkn11heLW1qk88rvo4_500.gif

Żeby nie było żadnych wojen
W naszym kraju
(Wysłuchaj nas panie.)
Żeby głód nie dotknął
Nas
(Wysłuchaj nas panie.)
Żeby nikt nie cierpiał
Gdy patrzę
(Wysłuchaj nas panie.)
Żeby wrogowie nasi
Zdechli
(Wysłuchaj nas panie.)
Amen.

33.media.tumblr.com/834207459bc174af59f3eacac5f1de3f/tumblr_nhzbxq9oFc1s8uzino1_250.gif 33.media.tumblr.com/4ce2001dc16f7fed2e9d96475972eb0c/tumblr_nhzbxq9oFc1s8uzino3_250.gif
38.media.tumblr.com/e56f382fe73c78ea91462221e53b3caf/tumblr_nhzbxq9oFc1s8uzino4_250.gif 38.media.tumblr.com/bf633d910ec03872138ce7d92881dadf/tumblr_nhzbxq9oFc1s8uzino2_250.gif

To ja
Człowiek agresywny
Ze strachu
Przepełniony nienawiścią
Z bólu
Żyjący samotnie
Z obawy
Szydzący ze słabszych
Z niepewności
Uśmiechający się
Ze zmęczenia
Plujący jadem
Z zazdrości
Zły
Bo przeżarty żalem.

24.media.tumblr.com/tumblr_mac5ck2MHN1qgyohyo1_250.gif 25.media.tumblr.com/tumblr_mac5ck2MHN1qgyohyo2_250.gif
24.media.tumblr.com/tumblr_mac5ck2MHN1qgyohyo3_250.gif 24.media.tumblr.com/tumblr_mac5ck2MHN1qgyohyo4_250.gif
24.media.tumblr.com/tumblr_mac5ck2MHN1qgyohyo7_r1_250.gif 25.media.tumblr.com/tumblr_mac5ck2MHN1qgyohyo8_r1_250.gif
24.media.tumblr.com/tumblr_mac5ck2MHN1qgyohyo9_r1_250.gif 25.media.tumblr.com/tumblr_mac5ck2MHN1qgyohyo10_r1_250.gif

Ej ale w sumie to ja lubię Bataliona <3 Dlaczego się tak gościa czepiacie? Sympatyczny jest xD

fotowrzut.pl/tmp/upload/RV6SW7S0UM/1.jpg

Drugie miejsce to ciągle podium xD

www.harry-potter.net.pl/images/articles/margaret.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/margaret.png

oi66.tinypic.com/2505h13.jpg

"Nie no co za żal, jakbym słuchał jakiejś bajki z morałem. Beznadzieja po prostu."

Morfin zdecydowanie. Był bezwzględny, agresywny, znał mowę węży, miał też ten swój ostry jak brzytwa nóż, i pozbawiony był skrupułów. A Meropa? Matka przyszłego czarnoksiężnika faktycznie jak charłak "czarowała", bo nawet najprostsze zaklęcia były dla niej nie lada wyzwaniem. Może gdyby nie była tak zestresowana... No, ale to gdybanie. Morfin wygrywa.

Ksenofilius Lovegood vs Stan Shunpike

Podziel się z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejdź do forum: