Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Kto silniejszy?
|
|
![]() |
Dodany dnia 06.03.2017 23:11
|
![]() ![]() Pochwały: 23 Postów: 2775 Dom: ![]() Punkty: 23034 Ranga: Niezwyciężony mag Data rejestracji: 05.01.17 |
Stawiam jednak na Umbridge. Dolores była okrutniejsza, od Rity i chyba miała większe doświadczenie w zadawaniu bólu. Rita raczej skupiała się na swojej karierze dziennikarskiej i podchwytnym wyciągnięciu informacji. Ginny Weasley vs Draco Malfoy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sarahis ![]() ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 06.03.2017 23:23
|
![]() ![]() Pochwały: 26 Postów: 3204 Dom: ![]() Punkty: 33447 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 06.07.16 |
chcąc nie chcąc muszę wybrać Ginny, bo Draco był takim ciapkiem.. serio. dla mnie był totalnie słaby, mimo, że grał takiego twardziela to w środku był to cienias. Ginny to jego totalne przeciwieństwo. dla tego stawiam na nią! Bellatrix vs. Narcyza ![]() Severusie, jak mogłeś.. ![]() ![]() WYMOWNA - 26.07.2016 Przewodnicząca Karczmy Pod Parchatym Trollem - 22.09.2016 - 14.04.2017 (09.04) Członek Redakcji: 14.06.2017! <3 25.09.2021.. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Na zamówienie, i z żywej sympatii do mnie! Seksi Sznejp w ręczniku na głowie. <3 - od wspaniałej Matki Karczmy, Alette! ![]() Dla mnie, o Sznejpie utalentowana Alette. <3 [img][/img] Z dedykacją dla mnie od Ewy! ![]() ![]() Z dedykacją dla mnie od ulki kulki! ![]() Od Klaudka! <3 ![]() ![]() Od Julki! Izrael! ![]() Wcześniej: w Hogwarcie: Wioletta Elbren Escher różdżka: 18 cali, sosna, pióro feniksa czarodziej: półkrwi. Quidditch: Obrońca Gryffindoru oraz Zastępca Kapitana Pottermore: wiolcis dom: Gryffindor różdżka: heban, 12¼ cala, włos jednorożca. |
|
|
![]() |
Dodany dnia 07.03.2017 11:21
|
![]() ![]() Pochwały: 11 Postów: 1229 Dom: ![]() Punkty: 39458 Ranga: Harrych świąt! Data rejestracji: 09.10.15 |
Zdecydowanie Bellatrix, zna się lepiej na czarnej magii i ma większą wprawę w walce niż Narcyza. Jest też bardziej zdecydowana i okrutna. Narcyza stanowczo przegrałaby walkę z Bellatrix. Gabrielle Delacour vs. Ariana Dumbledore Kto ma olej w głowie, temu dość po słowie. W Ravenclawie tylko ci, których umysł pięknem lśni. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 12.03.2017 20:09
|
![]() ![]() Pochwały: 2 Postów: 4036 Dom: ![]() Punkty: 31890 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 16.07.15 |
Stawiam zdecydowanie na młodszą siostrę Albusa. Z pewnością jakby się odblokowała, to by tę francuską dziewczynkę skrzywdziła. Gabrielle miała 'jedynie siostrę z Turnieju Trójmagicnzego (dodajmy, że najsłabszą uczestniczką). O jej mocy wiele nie wiemy, ale wątpię czy dałaby radę Ariannie, która miała po prostu niewyobrażalną moc. Bez dwóch zdań /: Gellert Grindelwald vs Salazar Slytherin ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 12.03.2017 20:16
|
![]() ![]() Pochwały: 2 Postów: 4036 Dom: ![]() Punkty: 31890 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 16.07.15 |
Remis? ![]() ![]() Severus Snape vs Molly Weasley ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 12.03.2017 22:13
|
![]() ![]() Pochwały: 23 Postów: 2775 Dom: ![]() Punkty: 23034 Ranga: Niezwyciężony mag Data rejestracji: 05.01.17 |
Oczywiście, że Zgredek! Stworek był stary i nie tak zaprawiony w walce. Myślę, że Zgredek by go przechytrzył xd Hagrid vs Aragog ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sarahis ![]() ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 14.03.2017 19:51
|
AderseYoo, PaulaSmith, Chciałbym porównać kilka par czarodziejów i poznać Wasze zdanie na temat, który z nich dysponuje większą mocą magiczną i bylby górą podczas starcia w pojedynku czarodziejów. No właśnie... Dlatego nie wiem skąd teraz pojedynki między skrzatem domowym a magicznym stworzeniem... Oczywiście, że stawiam na Zgredka, bo on miał magiczną moc (a skrzaty magiczne mają silne moce), więc stary, ślepy i schorowany Aragog nie miałby większych szans. Skoro z jego kleszczy i odnóży wyrwało się dwóch dwunastolatków (a mieli przeciw sobie jeszcze całą hordę innych wielkich pająków), to Zgredzio sam na sam coś by poradził ;p Nawet uratować przyjaciół z rąk Bellatrix i Lucjusza umiał uratować. Stawiam na Zgredka ^^ (skupiajcie się jednak na czarodziejach, chyba, że ten temat ma teraz dotyczyć też stworzeń, skrzatów, goblinów (Gryfek), olbrzymów czy pół-olbrzymów (Graup), centaurów (Firenzo)... póki co zostaję przy pojedynkach czarodziejów. Lucjusz Malfoy vs Filius Flitwick ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 14.03.2017 20:46
|
Myślę, że profesor Flitwick jednak ma większą wiedzę, choć Lucjusz mógłby być bardziej bezwzględny, to jednak stawiam na profesora. Bellatrix vs Moody ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sarahis ![]() ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 14.03.2017 20:54
|
Ciekawy pojedynek ^..^ Osobiście skłaniam się ku Bellatrix, ale pod warunkiem, że Moody byłby już w takim wieku jakim go poznajemy w serii. Niestary, utykający, z jednym okiem, przewrażliwiony, ale takie w pełni sprawny - w czasach po upadku Czarnego Pana, kiedy sam zapełnił połowę cel w Azkabanie. Jednak Bella uczyła się czarnej magii od samego Voldemorta, była szybsza i bardziej bezwzględna. Stawiam na nią. Pomona Sprout vs Sybilla Trelawney ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 23.03.2017 10:32
|
![]() ![]() Pochwały: 29 Postów: 5926 Dom: ![]() Punkty: 47342 Ranga: Członek Rady Strachu Data rejestracji: 31.10.14 |
Hahahahahahaha. Hermiona rozwaliłaby Rona jednocześnie malując paznokcie ![]() Syriusz Black czy Remus Lupin? Moja chrisowa TOP5 ![]() 1. Always&Forever Chris Wood ![]() 2. Chris Hemsworth ![]() 3. Chris Evans ![]() 4. Chris Pratt ![]() 5. Chris Pine ![]() Maybe, you don't know Katherine at all. Did it ever occur to you that you have no idea who I really am? ![]() ![]() ![]() ![]() Mam talenty różne, lecz nie należy do nich poezja staram się klecić słowa aby była w tym finezja. Obietnice złożyłam, więc spełnić ją należy admin co nie dotrzymuje słowa? Kto mu uwierzy? Z przeprosinami do Ciebie Kath pędze aby nie popaść w wieczna nędzę. Kiedy Mafia się z wielką pompą rozpoczęłą, nie chciałam aby osoba z miasta zginęła. Choć początkowo w mych oczach byłaś podejrzana, wymówka z brakiem czasu, zdawała się odgrzewana. Gdy zaś ufać zaczęłam w twe piękne słowa, mafia nie pozwoliła, by lekka stała się ma głowa. Rozkazali głosować wbrew mojej woli, musiałam się pilnować aby nie wyjść z roli. Swojego słowa bronić miałam zacięcie, najlepiej tak aby wśród innych miało ono wzięcie. Przepraszam najszczerzej, lecz nie cała moja jest wina, głosu bym na Ciebie nie oddała, gdyby nie mafii kpina. Grałaś zacnie, choć nie każdy to potrafił docenić, szkoda, że losów miasta nie udało nam się zmienić. Z najszerszymi przeprosinami, Tako. Cóż to tak echem pijackich krzyków rozbrzmiewa I z dupy łzy śmiechu rozlewając rzęsiste Wciąż sunie w dół siłą tyłków rozpędzone Ciemność nagłą powitać co się jej nie spodziewa To z trzech części całość misternie złożona Co czerwieni blaskiem ciekawskie oczy razi I bucha wciąż gdy w dół tak pokracznie złazi Zielonym długim poddupcem połączona A każdy człon tego przedziwnego bytu Nie przez Boga do życia powołanego Lecz przez wyobraźnie chore i łyki płynu czystego Zdaje się niczym wobec wspaniałości swego odbytu Bo piękny on niczym moszna na nieboskłonie Mądry jak żadna ze stóp co na świat zrodzona A zabawna tak, że aż strach Oto jest Kath Gne - Twoje przedtyłcze <3 Ołtarzyk uwielbienia Chrisa ![]() Autorstwa pięknej i utalentowanej Gne <3 ![]() ![]() Chris to dupa jakich wiele, Męski facet w fajnym ciele, Serial o nim Kath ogląda, Lecz na tyłek wciąż spogląda. Na nic próby oderwania Wzroku od słodkiego drania, Uśmiech jego mówi wiele Aż mam ciarki na całym ciele! By Sam Quest ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() The wasted years, the wasted youth The pretty lies, the ugly truth And the day has come where I have died Only to find, I've come alive ~Teen idle ![]() I was angry with my friend; I told my wrath, my wrath did end. I was angry with my foe: I told it not, my wrath did grow. And I waterd it in fears, Night & morning with my tears: And I sunned it with smiles, And with soft deceitful wiles. And it grew both day and night. Till it bore an apple bright. And my foe beheld it shine, And he knew that it was mine. And into my garden stole, When the night had veild the pole; In the morning glad I see; My foe outstretched beneath the tree. Do hymnu! Katherine jak ten kwiat wykwitła na stronie, Katherine zostanie z nami po wsze czas. Skromniutka i gadatliwa, wielka jej chwała, bo serce jej ogromne niczym głowa Andrzeja. Refren: Chwała Ci nasza, Katherino! Filmowcu najlepszy, kochana userko! Znajomość TVD największą masz! Chwała Ci, nasz pierniczku! Twa sława się ciągnie za Tobą niczym smród. Lecz nie martw się tym, bo oznacza on Twój trud. Każdy go do docenia, bo robisz cuda od niechcenia. Trzymaj tak dalej, a nagrodzi Cię ktoś! Refren. Upijałaś się w Karczmie, szalałaś w Hogwarcie, lecz byłaś w stanie pokonać Parchatego Trolla. Dzielnie walczyłaś w konkursie literackim, w redakcji Proroka zasiadłaś niczym król. Refren x2 ~ Pszemek - łosiek <3 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 23.03.2017 10:38
|
![]() ![]() Postów: 15 Dom: ![]() Punkty: 66 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 13.04.11 |
Hermiona zdecydowanie była lepszą czarownicą od Rona. Już na pierwszych zajęciach w szkole wykazywała się wiedzą i umiejętnościami. Szybko przyswajała zaklęcia i potrafiła je wykorzystać w groźnych sytuacjach jak np. diabelskie sidła w pierwszej części. Dodatkowo bez Hermiony Harry i Ron nie daliby sobie rady sami w podróży - to dzięki jej umiejętnością i trzeźwemu myśleniu zaszli tak daleko cali. Ron jak zapewne każdy wie, nie radził sobie za bardzo z niczym, był przeciętny i nie potrafił zachować czystego umysłu - do wszystkiego podchodził emocjonalnie i przez to nie dość, że nie znał zaklęć to nie wiedział jak je wykorzystać. Hermiona to istny kujon w pozytywnym tego słowa znaczeniu ! Lily Potter vs Hermiona Granger Uderz zaklęciem, a zobaczysz jego działanie.
|
|
|
![]() |
Dodany dnia 23.03.2017 11:10
|
![]() ![]() Postów: 15 Dom: ![]() Punkty: 66 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 13.04.11 |
Hmmm myślę, że Lucjusz. Malfoy całe życie żył w poczuciu, że Harry Potter jest od niego lepszy. Nie wykazywał się specjalnie niczym oprócz strachu(i oczywiście był arogancki). Strach widać w scenie jak atakuje Harrego w Pokoju Życzeń Zaklęciem Niewybaczalnym - to pokazuje, że nie znał nic konkretnego na swoją obronę/walkę. Lucjusz z kolei kilka razy walczył np w 5 części - może nie wykazywał ponad przeciętnych zdolności, ale był lepszy od syna. Ginny Weasley vs Harry Potter Uderz zaklęciem, a zobaczysz jego działanie.
|
|
|
![]() |
Dodany dnia 23.03.2017 11:22
|
Z przykrością muszę powiedzieć, że Hagrid chyba by nie dał rady. Nie skończył szkoły, nie miał całej różdżki. Jego specjalnością była opieka nad zwierzętami, ale na zaklęciach mało co się znał - w mojej opinii oczywiście. Mimo, że Sybilla silną czarownicą nie była, to ten pojedynek by wygrała. Molly Weasley vs Artur Weasley Uderz zaklęciem, a zobaczysz jego działanie.
|
|
|
![]() |
Dodany dnia 09.05.2017 00:37
|
Do takiego pojedynku pewnie nigdy by nie doszło, ale jako, że jestem feministą i kocham równouprawnienie, to stawiam na Molly. Kobieta jak jest zacięta i żądna wygranej, to zrobi to choćby po trupach. Ona zresztą potrafiła pokonać Bellatrix, a to nie lada wyczyn. Artur to taki trochę "Rysio z Klanu" - stawiam na Molly Rufus Scrimgeour vs Severus Snape ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 09.05.2017 00:47
|
![]() ![]() Pochwały: 1 Postów: 510 Dom: ![]() Punkty: 10267 Ranga: Wielki mag Data rejestracji: 17.07.15 |
Severus Snape- wygrałby na 100% Uważam tak mimo tego, że Rufus (śmieszne imię, jak dla kota, albo psa) ![]() ![]() Luna vs Bella |
|
|
![]() |
Dodany dnia 09.05.2017 00:54
|
Z całym szacunkiem dla Luny Lovegood, bo to kochana osóbka, ale nie miałaby najmniejszych szans z krwiożerczą, chorą sadystką Bellatrix : ( Ta znała czarną magię od samego Voldemorta (o czym wspominała w ZF), a Luna... była w GD, ale to trochę za mało. Miała swój świat, była tak pozytywnie zakręcona. No i Bellatrix potrafiła walczyć, mimo, że po złej stronie. Alastor Moody vs Syriusz Black ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 09.05.2017 10:53
|
![]() ![]() Pochwały: 11 Postów: 1229 Dom: ![]() Punkty: 39458 Ranga: Harrych świąt! Data rejestracji: 09.10.15 |
Alastor Moody - był aurorem, sam powsadzał wielu śmierciożerców do azkabanu, ma przewagę w postaci magicznego oka, Syriusz natomiast podczas pobytu w azkabanie pewnie wyszedł z wprawy w walkach, Moody jest bardziej doświadczony i czujny Dennis Creevey vs. Vincent Crabbe Kto ma olej w głowie, temu dość po słowie. W Ravenclawie tylko ci, których umysł pięknem lśni. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 09.05.2017 10:58
|
![]() ![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 21 Postów: 2007 Dom: ![]() Punkty: 22743 Ranga: Niezwyciężony mag Data rejestracji: 24.04.13 |
Niestety, ale... Crabbe. Przewaga fizyczna oraz umiejętność rzucania Crucio, a także większy poziom bezwzględności - uważam, że mały Colin byłby w tym starciu pokonany. Warto też pamiętać, że Crabbe był starszy, więc to o jeden rok edukacji więcej. Zgredek vs. Stworek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 09.05.2017 11:20
|
Na poprzedniej stronie był już do oceniania taki pojedynek. Ludzie, czytajcie wcześniejsze posty... Poza tym ten TEMAT dotyczy ewentualnych pojedynków pomiędzy CZARODZIEJAMI ![]() Niech będzie, ale na przyszłość postarajcie się nie spamować tym ciągłym Zgredek vs Stworek ;d Stworek był stary, zrzędliwy, nie miał zbyt wiele sił. Poza tym nic o jego czarach nie wiemy, a taki Zgredek samego Lucjusza Malfoya powalił swoją mocą, uratował Pottera i resztę z piwnicy domu Malfoyów, itd. Był po prostu lepszy jako skrzat domowy ![]() Hermiona Granger vs Remus Lupin ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 09.05.2017 11:59
|
Oj, to nie jest łatwy wybór. Ale chyba postawiłabym na Lupina i jego doświadczenie w pojedynkach. U Hermiony mogłaby wygrać młodość i zwinność, ale Remus w końcu był nauczycielem obrony przed czarną magią, więc przewaga wg mnie jest po jego stronie. Harry Potter vs Hermiona Greanger ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sarahis ![]() ![]() |
|
Podziel się z innymi: |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Przejdź do forum: |