Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Facebook
Shoutbox
Musisz się zalogować aby wysłać wiadomość.

Pan Śmierci
03.12.2023 22:53
ja na moje szczęście, przestałam tak kochać chipsy.. sporadycznie zjem, ale to już nie taka przyjemność co kiedyś..

Pan Śmierci
03.12.2023 09:46
Ostatnio polubiłam chipsy (niestety), moje ulubione to tortille solone, uwielbiam. Te z Lidla są niedrogie i mają fajny, prosty skład, więc sobie tłumaczę, że to zdrowe chipsy haha. No i popcornkocham

Ważna osobowość
02.12.2023 18:53
No w sumie ja nie jadam Laysow, paprykowe chipsy z Aldi najlepsze. Ale i tak ostatnio mam jedynie okropne ssanie na słodkie i pochłaniam niedorzeczne ilości czekolady, batonów i ciastek...

Pracownik departamentu
02.12.2023 11:06
A ja odwrotnie, Nie przepadam za słodyczami, nawet mam w domu trochę czekoladek, który mi się przeterminowały, ale żadnej paczce chipsów nie przepuszczę

Świetny czarodziej
02.12.2023 10:35
no ta, fakt, jak nie idziemy w "premium" laysy to jest trochę lepiej ale

zamiast tego wolę sobie kupić kawe czekoladowo.

Współpraca
Najaktywniejsi

1) Alette

Posiada 59641 punktów.

2) Prefix użytkownikafuerte

Posiada 57221 punktów.

3) Prefix użytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix użytkownikaSam Quest

Posiada 45329 punktów.

5) Prefix użytkownikaShanti Black

Posiada 43981 punktów.

6) Prefix użytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix użytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix użytkownikaania919

Posiada 38928 punktów.

9) Prefix użytkownikaulka_black_potter

Posiada 36759 punktów.

10) Prefix użytkownikalosiek13

Posiada 34144 punktów.

Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Drukuj temat
Władca Pierścieni
nindalf_black
Jednym z lepszych filmów jest Władca Pierścieni..._Ta zniewalająca walka..._Super efekty specjalne..._Wspaniali aktorzy..._Wciągająca fabuła... i wiele, wiele innych momentów akcji..._Piszcie co sądzicie o tej trylogii filmowej...
Tak ciężko jest wcisnąć największy klawisz?
Edytowane przez Prefix użytkownikaChristina dnia 16.01.2013 19:30

Prefix użytkownikaDezerterka
Ja również... Nigdy nie zapomnę mojej ulubionej sceny z "Powrotu Króla', Kiedy Były zapalane stosy, żeby przesłać prośbę o pomoc. To było niesamowite... poza tym naprawdę dobra gra aktorska... Jednakże wkurzało mnie trochę jak w III części Frodo szedł i szedł... i cały czas wyglądał jak naćpany...
fuck you very much.

Albus12
lothien napisał/a:
Ja również... Nigdy nie zapomnę mojej ulubionej sceny z "Powrotu Króla', Kiedy Były zapalane stosy, żeby przesłać prośbę o pomoc. To było niesamowite... poza tym naprawdę dobra gra aktorska... Jednakże wkurzało mnie trochę jak w III części Frodo szedł i szedł... i cały czas wyglądał jak naćpany...

Lothien bo on był, jakby to powiedzieć, pod władzą tego pierścienia. To było dla niego za duże brzemie...:)
A mi najbardziej się podobała walka pod Helmowym Jarem i powrót króla, oraz ta ostatnia bitwa.
Gra aktorska po prostu wyśmientita.
Muzyka, takiej chyba nigdy świat nie widział...Jak w Rohanie...o matko tam to dopiero była muzyka...
Scenografaia po prostu odjazdowa
Reżyser Perter Jakson zajebisty ///sory za przekleństwo//

FILM JEST NAJLEPSZY OD...ZAWSZE!!
"I have a dream that my four little children will one day live in a nation where they will not be judged by the color of their skin but by the content of their character."

Martin Luther King

TomV
Fantastyczne filmy, podobały mi się mimo, że nie czytałem książek jezyk
W "Drużynie" fantastyczni Aragorn, Legolas i Gimli, w "Dwóch wieżach" fantastyczna bitwa o Chelmowy Jar i niesamowite zakończenie oraz kolejna, jeszcze lepsza bitwa w "Powrocie Króla".

Jednym z moich ulubionych momentów jest jak w 3cz. trylogii orkowie wdzierają się do Minas Tirith i w pewnym momencie ich przywódca i Gandalf zauważają to światło nad horyzontem. Spoglądają a tam cały widnokrąg zapełnia linia jeżdźców Rohanu. Król Theoden z lękiem ocenia sytuację, widzi gigantyczną armię ciemności, ale zbiera się w sobie i rusza wzdłuż swoich wojowników. Podnosi miecz, zagrzewa ich do walki. Wszyscy krzyczą "ŚMIERĆ!!!". Tymczasme orkowie ustawiają się w szyku obronnym. Król Theoden staje na środku i z mieczem podniesionym w górę rusza. Fantastyczna muzyka staje na moment. Rohirrimowie ruszają. Muzyka (jeszcze lepsza niż poprzednio) też. Najpierw pierwsza linia, potem kolejna, linia za linią, wojownik za wojownikiem, najpierw stępem, który przechodzi w kłus, bo po chwili rzucić się do szalonego galopu! Z perspektywy Minas Tirith widać jak ogromna ilość jeżdźców Rohanu szarżuje z kilkakrotnie przekraczających ich liczebnie orków. Stwory ciemności boją się, widać to niespokojnie się poruszają. W chwilę przed uderzeniem widać przerażoną twarz dowódcy orków. I GRZMOT!!! Rohirrimowie bez cienia lęku wbijają się w szeregi orków jak w masło, tratując pierwsze linie, zabijając orka za orkiem.

Fantastyczna scena!!! B)

Bierz co się da i nie oddawaj!

mateuszek
Trylogia jest fajna ale tylko pod względem efektów specjalnych, fabuła jest marna wiele fajnych momentów zabrakło np. Spotkanie z tomem bimbadilem dlatego nie za bardzo mi sie ten film podobałTak
mat@

czarnoksieznik-powrot_za_grobu
ja widziałem tylko 1 czesc wychodzilo w kinach podobnie jak harry 1 czesc i tak jak harry zrobil na mnie wspaniale wrazenie tak wladca sie zawiodlem moze ja jestem dziwny albo ten film nie jest az taki wspanialy za jakiego go uwazacie
Edytowane przez czarnoksieznik-powrot_za_grobu dnia 10.05.2007 22:44
Redaktor Żonglera- Christophe Mortel
Zapraszam wszystkich na nowa strone

Vemyavia
Jak dla mnie to jest najlepszy film razen z Piratami z Karaibów. Swietnie wyreżyserowany, a HP mu do pięt nie dorasta. Książki Rowling sfilmowali okropnie. Jackson przynajmniej trzymał się fabuły i wszystkie ważne wydarzenia są TAK jak W KSIĄŻCE =|

white-dragon
sam wladca pierscieni jes fajny nawet bardzo jak na film powstaly z takiej trylogi to moze jest troszke za bardzo zmieniony ale to juz inna bajka ogolnia oceniam na celujacy widzialem wszystkie i czytam teraz dwie wieże
white-dragon

chrapak_kretorogi
filmy tak jak i ksiazka sa swietne
ale w ksiazce nie m atej wspanialej muzyki... bardzo mi siepodobają elfy we władcy.. no cóż poprostu cudo!!!!!!!

i jedno mi sie tylko nie podoba nie było Toma Bombadila.... buu...
- A może usmażymy naleśniki?

Alqalonde
Film jest świetny. Widać że dobry bo troche oskarów dostał (troche). Ale od WP zdecydowanie są lepsze Dzieci Hurina. Tak by sie chciało zobaczyć Bitwe Nieprzeliczonych Łez w kinie. I strasznie smutną śmierć króla Fingona.:(
Ulubieni/e.
Aktorzy:
Tom Hanks, Hatden Christensen, Will Smith, Viggo Mortensen
Aktorki:
Jessica Alba, Jeniffer Lopez, Keira Knightley. Emma Watson
Piosenkarze:
50 cent, Snoop Dogg, Eminem, Timberlake
Piosenkarki:
Rihanna, Kelly Clarkson, Avril Lavigne, Nelly Furtado

kilstrit
Film jest świetny, ma gigantyvzny rozmach. Są w nim moje ulubione sceny batalistyczne. Choć w wielu miejscach nie trzyma sie książki, zachowuje jej klimat, i dlatego się nie czepiam. A muzyka... Boska. Gorsza tylko od ścieżki w Star Wars, HP i Piratach z Karaibów.B)B)B)
babble babble bitch bitch rebel rebel party party sex sex sex and don't forget the violence...
Marilyn Manson

jetinajt
Trylogia jest świetna i prawie nie wad, poza dwoma rzeczami. Po pierwsze rola Froda, a mianowicie to, że reżyser zrobił z niego taką ciotę. Po drugie, Powrót Króla w wersji podstawowej jest trochę nudny. Za dużo jest w nim płakania nad sobą Froda, a za mało reszty kompanii. Na szczęście w wersji rozszerzonej jest już spoko. No i ta scena z Sarumanem na samym początku, najlepsza w całym filmie. Nie wiem jak wcześniej mogli ją wyciąć.
http://www.harry-potter.net.pl/forum/viewthread.php?forum_id=23&thread_id=1717&rowstart=0

http://www.youtube.com/watch?v=xAybf5yo9YY

[quote]Ridcully mlasnął z satysfakcją.
- My w Ankh-Morpork wiemy, z czego się robi piwo - stwierdził.
Magowie pokiwali głowami - rzeczywiście wiedzieli. Dlatego pili gin z tonikiem.
[/quote]

http://www.youtube.com/watch?v=I5i5t2J7w1s

[quote]Harry shouted, "Crucio!";(...)"I see what Bellatrix meant," said Harry, the blood thundering through his brain, "you need to really mean it."

...a potem (...) ściął łodygę fasoli, dodając morderstwo i ekologiczny wandalizm do wspomnianych wcześniej przestępstw kradzieży, oszustwa i wtargnięcia na cudzy teren. Uszło mu to jednak na sucho; żył długo i szczęśliwie, bez śladu wyrzutów sumienia z powodu tego, co uczynił. Co dowodzi, że jeśli człowiek jest bohaterem, to właściwie wszystko zostanie mu wybaczone, bo nikt mu wtedy nie zadaje niewygodnych pytań.
[/quote]

Hermionka_HP
wiec Limonka zobacz te filmy bo sa super...:D

^^ ;* ;* ;* ;*

mnie tez sie bardzo podobaly a najlbardziej 3 czesc:D ksiazek nieczytalam, nigdy mnie do nich nie ciagnelo i nawet teraz nie ciagnie po obejrzeniu filmow, a do Harry'ego mnie ciagnie i do ksiazek i do filmow:D:D:D:D
Edytowane przez Hermionka_HP dnia 29.09.2007 14:32

e-potter.com/images/gryffindor_podpis2.png

Nawet gdybyś dał człowiekowi wszystkie wspaniałości świata, nic mu to nie pomoże, jeśli nie ma przyjaciela, któremu mogłby o tym powiedzieć.

img376.imageshack.us/img376/8049/victoriafrances4gg8.jpg

...friends are angels who lift us to our feet when our wings have trouble remembering how to fly... x3

HermionaBlack
OooOOooo... tak! Wladca Pierscieni to... (slow brakuje,zeby opisac,jaki jest ten film Tak )
Zreszta na podstawie swietnej trylogii Tolkiena ;]

Rewelacyjne efekty specjalne, swietna obsada, przepieknie odtworzone Srodziemie ;] lepiej nie mogli tego zrobic ;] i muzyka! idealna! az ciarki przechodza... ;]

Ogladalam trylogie mnostwo razy,ale nie znudzila mi sie i pewnie nigdy nie znudzi! Polecam!!!

-To bardzo wzruszające, Severusie -powiedział z powagą Dumbledore. -A więc w końcu dojrzałeś do tego, by przejmować się losem tego chłopca?
-Jego losem? -wykrzyknął Snape. -Expecto patronum! [...]
-Przez te wszystkie lata?...
-Zawsze...

Domqa
Film jest fantasyczny poprostu (tak jak książki). Prawie wszystko mi się podobało, no właśnie prawie. Jakoś nudzi mnie kiedy Fordo z Samem idą i idą i się kompletnie nic nie dzieje, uwielbiam za to bitwy, a najlepsza to jest rywalizacje miedzy Legolasem i Gimlim :D. Pewnie każdy ma za sobą już ten film, ale polecam :).
Domqa

Adela
Jedne z najlepszych filmów jakie w życiu oglądałam (i moje ulubione xD). Co do pominięć w filmie, to ja się cieszę, że z pierwszej części wywalili Toma Bombadila, jego wątek nie był szczególnie interesujący. Ucięto także całą końcówkę trzeciej części o późniejszych wydarzeniach w Shire i to jak zginął Saruman. Jednak gdyby umieścić te wszystkie zdarzenia w filmie, przyznam, że byłby zdecydowanie za długi. Ogólnie filmy zrobiono fantastycznie, a muzyka jest po prostu niesamowita. Każdy kto tego nie czytał lub nie oglądał powinnien to zrobić, bo naprawdę warto! Ale ja nadal nie wiem co mi się bardziej podaba: książki czy filmy...
One Ring to rule them all, One Ring to find them.
One Ring to bring them all and in darkness bind them.

img507.imageshack.us/img507/1860/16390it4.png

Kapitan menel
Książka jest lepsza to jest chyba zrozumiałe.

Trylogia Tolkiena bardzo mi się podoba również jako film. Szczególnie spodobała mi się część "Dwie wieże". Jest tam dużo walki co mi szczególnie się spodobało i zapadło w pamięci.
Co do pominięć w filmie, to ja się cieszę, że z pierwszej części wywalili Toma Bombadila, jego wątek nie był szczególnie interesujący

Mi właśnie zabrakło tego w "Drużynie pierścienia".Szkoda że nie pokazali jego przygód.
www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku.<-- A czy Ty możesz powiedzieć to samo?

Adela
Mi właśnie zabrakło tego w "Drużynie pierścienia".Szkoda że nie pokazali jego przygód.

To mnie akurat trochę znudziło. Nie miało też większego znaczenia na przebieg dalszych wydarzeń. I szczerze mówią to nie polubiliśmy się z Tomem. :smilewinkgrin:

Książka jest lepsza to jest chyba zrozumiałe.

Zastanawiałam się trochę nad tym, bo jest naprawdę niewiele ekranizacji filmowych, które by mi się podobały po przeczytaniu książki. A ta jak najbardziej spełniła moje oczekiwania.
One Ring to rule them all, One Ring to find them.
One Ring to bring them all and in darkness bind them.

img507.imageshack.us/img507/1860/16390it4.png

Lady_Nenya
Władca Pierścieni, to najlepszy film oparty na książce! Jak ktoś nie rozumie o co chodzi, to już kwestia jego inteligencji, bo w filmie jest wszystko tak wspaniale pokazane, że trudno nie zrozumieć. Brawa dla Jackson'a, aktorów i całej ekipy!
Po co było na kolorowo? Przecież i tak widać...
Edytowane przez Prefix użytkownikaChristina dnia 16.01.2013 19:32

Prefix użytkownikaulka_black_potter
Genialna trylogia. Co tu dużo mówić.

Do gry aktoskiej nie mogę się przyczepić bo wszyscy zagrali świetnie. Fabuła teś jakoś trzyma się książki. Efekty to mistrzostwo świata, a sceny batalistyczne, ach, szaleństwo.
W filmie brakuje mi jednynie Toma Bombadila. Bardzo ciekawa postać i szkoda, że nie została ujęta przez reżysera.

i.imgur.com/AyR1kd7.png

Christian.
i.pinimg.com/originals/02/0b/07/020b0757879bbd8cc21454799bff6f55.gif

Bo liczy się to, co masz w środku.
cdn.junglecreations.com/wp/junglecms/2017/12/Christian-Bale-Resized.jpg

Ale czasami warto założyć maskę.
pa1.narvii.com/6412/37cb60531dd1e8002b7ec87c8da0ba734a67f9f3_hq.gif

"ja generalnie ten tekst klasyfikuję jako 5CMCS HE NDPSG3 - S2AB"
"zmiennokanoniczne"
"piszę fanficka ducha, że tak to ujmę, czyli takiego, którego nie ma"
"po części trudny język wynika z założeń płomień odwagi i specyfiki tekstu"

by Cantaris