Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Strona 1 z 2: 12
|
Seria "Piraci z Karaibów"
|
|
Cette Noire |
Dodany dnia 24.04.2007 15:56
|
![]() ![]() Postów: 39 Dom: Brak przydziału Punkty: 308 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 06.04.07 |
Piraci z Karaibów - muszę się rozpisywać o tym filmie czy sam tytuł już wszystko mówi. ![]() Edytowane przez Smierciojadek dnia 22.03.2014 18:04 ,,Z wiary waszej, wola wasza. Z woli waszej czyn wasz będzie"
|
|
|
TomV |
Dodany dnia 25.04.2007 12:47
|
![]() ![]() Pochwały: 1 Postów: 115 Dom: Brak przydziału Punkty: 3128 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 23.12.06 |
Jeżeli ktoś mi powie, że KIEDYKOLWIEK powstało lepsze widowisko filmowe od Pirates of Carribean to niech wie, że wyzywam go na ubitą glebę gdzie zamierzam stoczyć z nim pojedynek (na szpady, of course B)) na śmierć i życie o honor NAJZAJEBIŚCIEJSZEGO filmu w historii naszego Wszechświata z NAJZAJEBIŚCIEJSZĄ muzyką, w całym... w całym... no nie wiem co może być większego od Wszechświata! W każdym razie to nierozważne krzyżować ostrza z Piratem (z wielkiej litery, a co!!!), a baaaaaaaaaaardzo nierozważne krzyżować ostrza ze mną, który to bronić będzie sławy Jacka Sparrowa i jego załogi bo wsze czasy i na wszystkich morzach (nie tylko na Karaibskim) i oceanach aż po "Kraniec Świata" B) PS Jak każdy, ja też kiedyś umrę ![]() Edytowane przez TomV dnia 05.05.2007 22:40 Bierz co się da i nie oddawaj!
|
|
|
TomV |
Dodany dnia 29.05.2007 13:38
|
![]() ![]() Pochwały: 1 Postów: 115 Dom: Brak przydziału Punkty: 3128 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 23.12.06 |
A która część jest według Was najlepsza? Jak dla mnie to chyba 2. Jedynka była super. Powiem więcej - była doskonała i jako filmowi dałbym jej 10/10. Idąc do kina na "dwójkę" byłem przekonany, że to będzie schrzaniony kicz. Nic bardziej mylnego! "Skrzynia" miała wszystkie zalety "Klątwy" i dużo, duzo więcej. Więcej humoru, więcej akcji, więcej szaleństwa, więcej efektów specjalnych, częstszy genialny motyw muzyczny (momentami nieco zmodyfikowany, przez co stał się jeszcze lepszy!) i wiele nowych elementow jak choćby Latający Holender, Kraken, Davy Jones i jego załoga... 11/10! To więcej niż film! =) A teraz trójka. Po wypasionych dwóch pierwszych częściach myślałem, że do "Na krańcu świata" nie będzie już co wsadzić. Ale jednak twórcy mają łeb, a raczej dużo łbów. Nie trudno było zrobić jakiś kiczowaty film... a twórcy znowu nie zawiedli. Trzecia część nie jest juz taka zajebista jak 1 i 2 ale to wciąż fajny film. Niesamowite efekty specjalne, sporo piractwa... może trochę zakończenie mnie rozczaarowało... ale i tak daję jakieś 8/10. Bierz co się da i nie oddawaj!
|
|
|
![]() |
Dodany dnia 29.05.2007 14:35
|
![]() ![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 2 Postów: 1391 Dom: ![]() Punkty: 5150 Ranga: Fascynat Czarnej Magii Data rejestracji: 19.08.06 |
Trójka to najlepszy film jaki oglądałam ;D Lepszy od Skrzyni, bo ta była trochę nudna. 'Na krańcu świata' trzymał w napięciu do samego końca. Nie mogę się doczekać wyjścia tego filmu na DVD. |
|
|
nessa |
Dodany dnia 04.06.2007 13:42
|
![]() ![]() Postów: 3 Dom: Brak przydziału Punkty: 52 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 21.04.07 |
film jest the best. tak samo jak aktorzy w nim grający i scenariusz. najbardziej podobała mi się druga część. pierwsza jest też bardzo dobra, a trzecia nawet niezła chociaż za mało śmiesznych scen. |
|
|
![]() |
Dodany dnia 19.06.2007 21:48
|
![]() ![]() Pochwały: 2 Postów: 5671 Dom: ![]() Punkty: 7696 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 13.02.07 |
a ja tutaj Tomie cie zaskocze! Otóż dzis bylam w kinie na PzK na krańcu Świata. Nie wiem, czemu wszycy sie tak tym zaczwycają... moze gdybym oglądala te filmy od 1 czesci byloby jakoś inaczej... ale szczerze? troche przysyiałam na tym filmie. mog byc. takie filmy nie sa dla mnie i w sumie fajne byly tylko wtedy, kiedy byla jakaś śmieszna scena :/ ![]() Draco&Hermiona - mówię NIE! Dołącz. Być może istnieją czasy piękniejsze, Ale te są nasze. Ciąg dalszy w profilu. Jestem fanką Kurzego Wylotu oraz Brudnego Odbytu. Wiedzcie, że to jedna i ta sama osoba. ;D [O]ld [G]ood [S]tyle of H-P.net *Angela *Angelina *Mimid *Christina *Śmierciojadek *Lestrange *Essi *Adzilla *Wera *Lenne *Hemcia *Nacia *filis ![]() Od cnót Gryfonów, Kretynizmu Puchonów, Wiedzy-o-wlasnej-wszechwiedzy Krukonów, chroń nas Slytherinie! ![]() Śmierciożerca ![]() Trzeba żyć, a nie tylko istnieć. ![]() Mój ulubieniec, a siatkówka to moje życie! |
|
|
Ginny Potter 2 |
Dodany dnia 22.06.2007 18:58
|
![]() ![]() Ostrzeżenia: 1 Postów: 326 Dom: Brak przydziału Punkty: 559 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 26.03.07 |
1. Najlepsza część PzK Na Krańcu Świata. 2.Elizabeth Swann/Turner( Keira Knightley ) po prostu bo mi sie podoba. Gdyby nie mój brat nie wiedziałabym nawet czy istnieje taki film ,a zaraz po Elizabeth jest Jack Sparrow przez jego "wybryki". Jak nawet zobaczyć w moim profilu jestem "Obsesyjną Fanatyczka Piratów z Karaibów" a w avarcie mam Elizabeth ( więc wszystko potwierdzone). Edytowane przez Ginny Potter 2 dnia 22.06.2007 19:01 Chcesz zobaczyć Harry'ego Potter'a i Naruto oraz innych wejdź na mój profil...
![]() ![]() ![]() |
|
|
Lord Voldemort 007 |
Dodany dnia 22.06.2007 19:07
|
![]() ![]() Postów: 68 Dom: Brak przydziału Punkty: 512 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 12.03.07 |
Super film. Według mnie najlepszy jaki widziałem. Nawet trzecia część mi się podoba chociaż myślałem że zrobią byle co żeby tylko zarobić. Wszystkie części są extra. Rammstein rządzi,Rammstein radzi,Rammstein nigdy Cię nie zdradzi.
|
|
|
Ginny Potter 2 |
Dodany dnia 22.06.2007 19:08
|
![]() ![]() Ostrzeżenia: 1 Postów: 326 Dom: Brak przydziału Punkty: 559 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 26.03.07 |
coś na pocieszenie Piratów w tym temacie Wygląda na to, że trylogia z Johnnym Deppem jeszcze się rozwinie i za jakiś czas powstanie czwarta część popularnej serii. Fani będą musieli jednak uzbroić się w cierpliwość, ponieważ następny sequel powstanie dopiero za kilka lat - twierdzi scenarzysta Terry Rossio. Zdjęcia do drugiej i trzeciej części powstawały niemal równolegle, dlatego gwiazdy będą chciały przez jakiś czas odpocząć od pirackich ról. "To jest zupełnie tak samo jak z czwartą częścią przygód Indiany Jonesa. Pewne czynniki sprzyjają powstaniu tego filmu, a inne to utrudniają. Myślę, że spróbujemy napisać scenariusz, ale nie wiem, czy podołamy wyzwaniu, jakim jest nakręcenie czwartego dobrego filmu, ani czy nasz scenariusz będzie się nadawał do realizacji" - stwierdził Rossio w wywiadzie dla strony MovieHole.net. Trzecia część serii, "Piraci z Karaibów: Na krańcu świata", pojawi się na polskich ekranach 25. maja. (źródło: femalefirst) Chcesz zobaczyć Harry'ego Potter'a i Naruto oraz innych wejdź na mój profil...
![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 01.07.2007 20:05
|
![]() ![]() Pochwały: 1 Postów: 764 Dom: ![]() Punkty: 4575 Ranga: Osiedlowy szarlatan Data rejestracji: 27.01.07 |
Ja mam na kompie dwie części, z której nie oglądałem żadnej. Dlaczego? Bo mi zostały do pooglądania dwie części Władcy Pierścieni. No ale potem na 100% pooglądam. |
|
|
![]() |
Dodany dnia 13.07.2007 14:32
|
![]() ![]() Postów: 36 Dom: ![]() Punkty: 80 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 30.03.07 |
Jedna z moich ulubionych serii filmow. ![]() Johnny Depp - wspanialy aktor, tu najlepszy ze wszystkich. ![]() Orlando Bloom - talent, urok, wdziek, tu niesamowita postac. :smilewinkgrin: Keira Knightley - mloda, utalentowana aktorka, tu jedna z lepszych postaci. ![]() Wielka kinomanka! ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 08.09.2007 18:15
|
![]() ![]() Ostrzeżenia: 1 Postów: 2350 Dom: ![]() Punkty: 3033 Ranga: Osiedlowy szarlatan Data rejestracji: 11.03.07 |
Oglądnęłam wszystkie 3 części. I muszę się przyznać, że nawet mi się podobały ^^. Na 3 część poszłam nawet do kina. Uważam tylko, że bardzo głupio się to zakończyło. Ci którzy oglądali wiedzą o co mi chodzi. ![]() |
|
|
ishar |
Dodany dnia 09.09.2007 19:03
|
![]() ![]() Postów: 243 Dom: Brak przydziału Punkty: 1645 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 26.08.07 |
A dla mnie to przeciętny film. 1-2 części były w miarę interesujące, coś ala Shrek 1 i 2, można było się pośmiać, bo fabuła ni jak mnie kręci. Nie da się zaprzeczyć aktorskiemu talentowi Deepa, to fakt. 3 część - ledwo dotrwałem do końca. |
|
|
Bella_815 |
Dodany dnia 02.12.2007 14:00
|
![]() ![]() Postów: 27 Dom: Brak przydziału Punkty: 78 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 23.08.07 |
Zgodzę się "Piraci z Karaibów" są po prostu świetni ![]() ![]() Kliknij a nie pożałujesz ![]() :::;Od cnót Gryfonów, kretynizmu Puchonów i wiedzy-o-własnej-wszechwiedzy Krukonów, chroń nas Slytherinie!::::: ::::Nie ma dobra i zła jest tylko władza i potęga:::: ![]() |
|
|
hemcia |
Dodany dnia 27.12.2007 13:39
|
![]() ![]() Postów: 1788 Dom: Brak przydziału Punkty: 5216 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 06.08.07 |
Kooocham ten film ! Przystojny Deep , Orlando...obsada wspaniała ![]() ![]() |
|
|
Nacia |
Dodany dnia 21.01.2008 00:59
|
![]() ![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 1 Postów: 3664 Dom: Brak przydziału Punkty: 3252 Ranga: Fascynat Czarnej Magii Data rejestracji: 27.08.07 |
Osobiście oglądałam tylko niecałą pierwszą część. film jest dość fajny, ale nie wciągnął mnie aż tak bardzo. Jednak muszę go oglądnąć. Z tego co wiem za rok pojawić ma się kolejna cześć - z Tom'em Felton'em. ; ) Life is wasted on the living ![]() |
|
|
Ginny13 |
Dodany dnia 16.02.2008 19:33
|
![]() ![]() Postów: 5 Dom: Brak przydziału Punkty: 94 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 01.04.07 |
A ja słyszałam, że z Emmą, podobno ma zagrać groźną piratkę ![]() A tak na serio, to jak ktoś nie oglądał 1 i 2 części (zwłaszcza 2) to się w trzeciej nie połapie. Kocham filmy o piratach prawie tak samo jak o czarodziejach ![]() ![]() Ginny13
|
|
|
![]() |
Dodany dnia 05.01.2014 17:16
|
![]() ![]() Pochwały: 39 Postów: 3419 Dom: ![]() Punkty: 36773 Ranga: Harrych świąt! Data rejestracji: 14.05.09 |
Och, byłam kiedyś szaleńczo zakochana w Jonnym Deepie. Po mistrzowsku odegrał rolę Jacka Sparrowa, co tu dużo mówić. Jednak jeśli oceniać filmy, to mogę powiedzieć, że 2 pierwsze częsci były bardzo dobre, w 3 troszkę za duzo namieszali. Naprawdę ciężko było się połapać o co c'mon. A 4? Masakra. Strasznie mi się nie podoba... ![]() Christian. ![]() Bo liczy się to, co masz w środku. ![]() Ale czasami warto założyć maskę. ![]() "ja generalnie ten tekst klasyfikuję jako 5CMCS HE NDPSG3 - S2AB" "zmiennokanoniczne" "piszę fanficka ducha, że tak to ujmę, czyli takiego, którego nie ma" "po części trudny język wynika z założeń płomień odwagi i specyfiki tekstu" by Cantaris Ula urzędniczka Zarejestruje ci chomiczka Da mu zielona kartę I marchewki starte <muza> by fuer |
|
|
![]() |
Dodany dnia 05.01.2014 17:26
|
![]() ![]() Pochwały: 7 Postów: 1040 Dom: ![]() Punkty: 9322 Ranga: Żywy worek treningowy Data rejestracji: 30.04.13 |
.jerzog myt mi ela ,ycąjuceibo ędwarpan łyb ketązcop i D3 w einik e jein an małyB .abałs ędwarpan tsej 4 a, moizop amyrzt 3, ezspeljan ąs ezswreip 2, alU ałasipan kaj kat ela ,wótarip maibleiwU. "You could be great, you know, and Slytherin will help you on the way to greatness, no doubt about that." ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() tumblr klik 'We must take a hard road, a road unforeseen. There lies our hope, if hope it be.' 'The world is indeed full of peril, and in it there are many dark places; but still there is much that is fair, and though in all lands love is now mingled with grief, it grows perhaps the greater.' ![]() 'Deserves it! I daresay he does. Many that live deserve death. And some that die deserve life. Can you give it to them? Then do not be too eager to deal out death in judgment. For even the very wise cannot see all ends.' ![]() It is not our part here to take thought only for a season, or for a few lives of Men, or for a passing age of the world. We should seek a final end of this menace, even if we do not hope to make one. ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 31.03.2014 23:16
|
![]() ![]() Ostrzeżenia: 3 Postów: 641 Dom: ![]() Punkty: 4098 Ranga: Sprzedawca prac domowych Data rejestracji: 10.03.14 |
Pierwsza część podobała mi się zdecydowanie najbardziej. Ma swój niepowtarzalny klimat, "smak", element mroku ---> załoga Czarnej Perły. No i ogólnie najlepiej mi się oglądało. Następne ? Tak jakby z każdej kolejnej 'uchodziło' życie. Nie było już jakiegoś elementu zaskoczenia, a dialogi, fabuła i 'niby' komiczne sytuacje nie bardzo do mnie trafiały. Także jedynka na 6 - no i w tej części Deep & Bloom najlepsi. ![]() ![]() |
|
Podziel się z innymi: |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Strona 1 z 2: 12
Przejdź do forum: |