Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Facebook
Shoutbox
Musisz się zalogować aby wysłać wiadomość.

Sprzedawca prac domowych
03.02.2025 19:39
cześć moje Potterowe demony! jak leci? ja siedzę teraz w domu i robię za pełnoetatową pielęgniarkę, moja mama złamała biodro i leży w łóżku

Pracownik departamentu
30.01.2025 18:10
Ale stypa

Żywy worek treningowy
12.01.2025 09:29
Nicram_93, napisz, ja nie mam weny ;)

Harrych świąt!
12.01.2025 08:23
MorfinGaunt, jakoś mnie to ominęło, napiszesz newsa czy samemu napisać?

Żywy worek treningowy
11.01.2025 19:37
nowa okołopotterowa książka

Współpraca
Najaktywniejsi

1) Prefix użytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix użytkownikafuerte

Posiada 58190 punktów.

3) Prefix użytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix użytkownikaSam Quest

Posiada 45363 punktów.

5) Prefix użytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix użytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix użytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix użytkownikaania919

Posiada 39456 punktów.

9) Prefix użytkownikaulka_black_potter

Posiada 36773 punktów.

10) Prefix użytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Drukuj temat
Seria "Piraci z Karaibów"
Cette Noire
Piraci z Karaibów - muszę się rozpisywać o tym filmie czy sam tytuł już wszystko mówi. xD
Edytowane przez Smierciojadek dnia 22.03.2014 18:04
,,Z wiary waszej, wola wasza. Z woli waszej czyn wasz będzie"

cette-noire.bogspot.com
TomV
Jeżeli ktoś mi powie, że KIEDYKOLWIEK powstało lepsze widowisko filmowe od Pirates of Carribean to niech wie, że wyzywam go na ubitą glebę gdzie zamierzam stoczyć z nim pojedynek (na szpady, of course B)) na śmierć i życie o honor NAJZAJEBIŚCIEJSZEGO filmu w historii naszego Wszechświata z NAJZAJEBIŚCIEJSZĄ muzyką, w całym... w całym... no nie wiem co może być większego od Wszechświata! W każdym razie to nierozważne krzyżować ostrza z Piratem (z wielkiej litery, a co!!!), a baaaaaaaaaaardzo nierozważne krzyżować ostrza ze mną, który to bronić będzie sławy Jacka Sparrowa i jego załogi bo wsze czasy i na wszystkich morzach (nie tylko na Karaibskim) i oceanach aż po "Kraniec Świata" B)

PS Jak każdy, ja też kiedyś umrę :( ! A kiedy tak się stanie moją ostatnią wolą jest, żeby na pogrzebie leciała muzyka z PIRATÓW Z KARAIBÓW!!! :lol:
Edytowane przez TomV dnia 05.05.2007 22:40
Bierz co się da i nie oddawaj!

TomV
A która część jest według Was najlepsza? Jak dla mnie to chyba 2. Jedynka była super. Powiem więcej - była doskonała i jako filmowi dałbym jej 10/10. Idąc do kina na "dwójkę" byłem przekonany, że to będzie schrzaniony kicz. Nic bardziej mylnego! "Skrzynia" miała wszystkie zalety "Klątwy" i dużo, duzo więcej. Więcej humoru, więcej akcji, więcej szaleństwa, więcej efektów specjalnych, częstszy genialny motyw muzyczny (momentami nieco zmodyfikowany, przez co stał się jeszcze lepszy!) i wiele nowych elementow jak choćby Latający Holender, Kraken, Davy Jones i jego załoga... 11/10! To więcej niż film! =)

A teraz trójka. Po wypasionych dwóch pierwszych częściach myślałem, że do "Na krańcu świata" nie będzie już co wsadzić. Ale jednak twórcy mają łeb, a raczej dużo łbów. Nie trudno było zrobić jakiś kiczowaty film... a twórcy znowu nie zawiedli. Trzecia część nie jest juz taka zajebista jak 1 i 2 ale to wciąż fajny film. Niesamowite efekty specjalne, sporo piractwa... może trochę zakończenie mnie rozczaarowało... ale i tak daję jakieś 8/10.
Bierz co się da i nie oddawaj!

Prefix użytkownikaE-Vaire
Trójka to najlepszy film jaki oglądałam ;D Lepszy od Skrzyni, bo ta była trochę nudna. 'Na krańcu świata' trzymał w napięciu do samego końca. Nie mogę się doczekać wyjścia tego filmu na DVD.

nessa
film jest the best. tak samo jak aktorzy w nim grający i scenariusz.
najbardziej podobała mi się druga część. pierwsza jest też bardzo dobra, a trzecia nawet niezła chociaż za mało śmiesznych scen.

Prefix użytkownikaGinny_Weasley12
a ja tutaj Tomie cie zaskocze!

Otóż dzis bylam w kinie na PzK na krańcu Świata. Nie wiem, czemu wszycy sie tak tym zaczwycają... moze gdybym oglądala te filmy od 1 czesci byloby jakoś inaczej... ale szczerze? troche przysyiałam na tym filmie. mog byc. takie filmy nie sa dla mnie i w sumie fajne byly tylko wtedy, kiedy byla jakaś śmieszna scena :/
img329.imageshack.us/img329/619/drfyhdrhrehtrherhgdgfbmj5.png
Draco&Hermiona - mówię NIE! Dołącz.

Być może istnieją czasy piękniejsze,
Ale te są nasze.

Ciąg dalszy w profilu.

Jestem fanką Kurzego Wylotu oraz Brudnego Odbytu. Wiedzcie, że to jedna i ta sama osoba. ;D

[O]ld [G]ood [S]tyle

of

H-P.net

*Angela
*Angelina
*Mimid
*Christina
*Śmierciojadek
*Lestrange
*Essi
*Adzilla
*Wera
*Lenne
*Hemcia
*Nacia
*filis

img218.imageshack.us/img218/7083/scrittaslykv2.gif

Od cnót Gryfonów, Kretynizmu Puchonów, Wiedzy-o-wlasnej-wszechwiedzy Krukonów, chroń nas Slytherinie!

th03.deviantart.com/fs7/300W/i/2005/210/0/6/Death_Eaters_by_digijohn.png
Śmierciożerca

mitsurugi.files.wordpress.com/2007/01/las.png
Trzeba żyć, a nie tylko istnieć.

republika.pl/blog_cy_3256437/3538848/tr/kadziewicz_zdjecia_dnia512.jpg
Mój ulubieniec, a siatkówka to moje życie!

Ginny Potter 2
1. Najlepsza część PzK Na Krańcu Świata.
2.Elizabeth Swann/Turner( Keira Knightley ) po prostu bo mi sie podoba.
Gdyby nie mój brat nie wiedziałabym nawet czy istnieje taki film ,a zaraz po Elizabeth jest Jack Sparrow przez jego "wybryki".
Jak nawet zobaczyć w moim profilu jestem "Obsesyjną Fanatyczka Piratów z Karaibów" a w avarcie mam Elizabeth ( więc wszystko potwierdzone).
Edytowane przez Ginny Potter 2 dnia 22.06.2007 19:01
Chcesz zobaczyć Harry'ego Potter'a i Naruto oraz innych wejdź na mój profil...xD

www.dbmw.info/images/photoalbum/45.jpg
www.dbmw.info/images/photoalbum/60.jpg

Lord Voldemort 007
Super film. Według mnie najlepszy jaki widziałem. Nawet trzecia część mi się podoba chociaż myślałem że zrobią byle co żeby tylko zarobić. Wszystkie części są extra.
Rammstein rządzi,Rammstein radzi,Rammstein nigdy Cię nie zdradzi.

Ginny Potter 2
coś na pocieszenie Piratów w tym temacie

Wygląda na to, że trylogia z Johnnym Deppem jeszcze się rozwinie i za jakiś czas powstanie czwarta część popularnej serii. Fani będą musieli jednak uzbroić się w cierpliwość, ponieważ następny sequel powstanie dopiero za kilka lat - twierdzi scenarzysta Terry Rossio.

Zdjęcia do drugiej i trzeciej części powstawały niemal równolegle, dlatego gwiazdy będą chciały przez jakiś czas odpocząć od pirackich ról.

"To jest zupełnie tak samo jak z czwartą częścią przygód Indiany Jonesa. Pewne czynniki sprzyjają powstaniu tego filmu, a inne to utrudniają. Myślę, że spróbujemy napisać scenariusz, ale nie wiem, czy podołamy wyzwaniu, jakim jest nakręcenie czwartego dobrego filmu, ani czy nasz scenariusz będzie się nadawał do realizacji" - stwierdził Rossio w wywiadzie dla strony MovieHole.net.

Trzecia część serii, "Piraci z Karaibów: Na krańcu świata", pojawi się na polskich ekranach 25. maja.

(źródło: femalefirst)
Chcesz zobaczyć Harry'ego Potter'a i Naruto oraz innych wejdź na mój profil...xD

www.dbmw.info/images/photoalbum/45.jpg
www.dbmw.info/images/photoalbum/60.jpg

Prefix użytkownikawiktor
Ja mam na kompie dwie części, z której nie oglądałem żadnej. Dlaczego? Bo mi zostały do pooglądania dwie części Władcy Pierścieni. No ale potem na 100% pooglądam.

Prefix użytkownikasusan
Jedna z moich ulubionych serii filmow. jezyk
Johnny Depp - wspanialy aktor, tu najlepszy ze wszystkich. :D
Orlando Bloom - talent, urok, wdziek, tu niesamowita postac. :smilewinkgrin:
Keira Knightley - mloda, utalentowana aktorka, tu jedna z lepszych postaci. :)
Wielka kinomanka!

friendsofdoom.com/gz/img/post/rev/2007-12-23-SweeneyTodd_hardcover.jpg

Prefix użytkownikaKaMcIa
Oglądnęłam wszystkie 3 części. I muszę się przyznać, że nawet mi się podobały ^^. Na 3 część poszłam nawet do kina. Uważam tylko, że bardzo głupio się to zakończyło. Ci którzy oglądali wiedzą o co mi chodzi.
s2.favim.com/orig/28/lol-penny-sheldon-cooper-the-big-bang-theory-Favim.com-237738.gif

ishar
A dla mnie to przeciętny film. 1-2 części były w miarę interesujące, coś ala Shrek 1 i 2, można było się pośmiać, bo fabuła ni jak mnie kręci. Nie da się zaprzeczyć aktorskiemu talentowi Deepa, to fakt. 3 część - ledwo dotrwałem do końca.

Bella_815
Zgodzę się "Piraci z Karaibów" są po prostu świetni :D Film naprawdę warty obejrzenia :D Ja niestety widziałam dopiero dwie pierwsze części...
Kliknij a nie pożałujesz xD

:::;Od cnót Gryfonów, kretynizmu Puchonów i wiedzy-o-własnej-wszechwiedzy Krukonów, chroń nas Slytherinie!:::::

::::Nie ma dobra i zła jest tylko władza i potęga::::

img136.imageshack.us/img136/3272/831196000744zz8.png

http://charmed-lost-prisonbreak.lua.pl
hemcia
Kooocham ten film ! Przystojny Deep , Orlando...obsada wspaniała xD Najlepszym jednaj aktorem jest Johny Deep. Nikt tak jak on nie zagrałby tej roli. On jest stworzony do bycia piratem xDD Pozdrawiam. x]

Nacia
Osobiście oglądałam tylko niecałą pierwszą część. film jest dość fajny, ale nie wciągnął mnie aż tak bardzo. Jednak muszę go oglądnąć. Z tego co wiem za rok pojawić ma się kolejna cześć - z Tom'em Felton'em. ; )
Life is wasted on the living

i49.tinypic.com/282m7op.jpg

Ginny13
A ja słyszałam, że z Emmą, podobno ma zagrać groźną piratkę ;)
A tak na serio, to jak ktoś nie oglądał 1 i 2 części (zwłaszcza 2) to się w trzeciej nie połapie. Kocham filmy o piratach prawie tak samo jak o czarodziejach :) Uważam, że najfajniejsza jest "Klątwa czarnej perły", potem "Na krańcu świata" i na końcu " Skrzynia umarlaka" :D
Ginny13

Prefix użytkownikaulka_black_potter
Och, byłam kiedyś szaleńczo zakochana w Jonnym Deepie. Po mistrzowsku odegrał rolę Jacka Sparrowa, co tu dużo mówić.
Jednak jeśli oceniać filmy, to mogę powiedzieć, że 2 pierwsze częsci były bardzo dobre, w 3 troszkę za duzo namieszali. Naprawdę ciężko było się połapać o co c'mon. A 4? Masakra. Strasznie mi się nie podoba...

i.imgur.com/AyR1kd7.png

Christian.
i.pinimg.com/originals/02/0b/07/020b0757879bbd8cc21454799bff6f55.gif

Bo liczy się to, co masz w środku.
cdn.junglecreations.com/wp/junglecms/2017/12/Christian-Bale-Resized.jpg

Ale czasami warto założyć maskę.
pa1.narvii.com/6412/37cb60531dd1e8002b7ec87c8da0ba734a67f9f3_hq.gif

"ja generalnie ten tekst klasyfikuję jako 5CMCS HE NDPSG3 - S2AB"
"zmiennokanoniczne"
"piszę fanficka ducha, że tak to ujmę, czyli takiego, którego nie ma"
"po części trudny język wynika z założeń płomień odwagi i specyfiki tekstu"

by Cantaris

Ula urzędniczka
Zarejestruje ci chomiczka
Da mu zielona kartę
I marchewki starte
<muza>

by fuer

Prefix użytkownikaLossiril
.jerzog myt mi ela ,ycąjuceibo ędwarpan łyb ketązcop i D3 w einik e jein an małyB .abałs ędwarpan tsej 4 a, moizop amyrzt 3, ezspeljan ąs ezswreip 2, alU ałasipan kaj kat ela ,wótarip maibleiwU.
"You could be great, you know, and Slytherin will help you on the way to greatness,
no doubt about that."

49.media.tumblr.com/8fd19fd808466128891dbc622e847972/tumblr_nttjx4EWDx1s0s73vo2_r1_250.gif45.media.tumblr.com/0657b0d7361e18d2e9b9ad59589ba694/tumblr_nttjx4EWDx1s0s73vo8_r1_250.gif49.media.tumblr.com/44cba2a6756c07fec6f86f9c6baeabe6/tumblr_nttjx4EWDx1s0s73vo4_250.gif

45.media.tumblr.com/d941556ef09d4df2aa4255e2d1916738/tumblr_o20215Cx8Z1txsq03o1_500.gif

www.nrdfeed.com/gImages/draco-scream-gif-gif71a7c2e0904f25cbb722c4b60d0e809153c8694c07ea4.gif

25.media.tumblr.com/96e036d50d60465467af86aaa10d1985/tumblr_mifwnfHhoW1r1da95o1_500.gif

tumblr klik

'We must take a hard road, a road unforeseen. There lies our hope, if hope it be.'

'The world is indeed full of peril, and in it there are many dark places; but still there is much that is fair, and though in all lands love is now mingled with grief, it grows perhaps the greater.'

i59.tinypic.com/258b141.gif

'Deserves it! I daresay he does. Many that live deserve death. And some that die deserve life. Can you give it to them? Then do not be too eager to deal out death in judgment. For even the very wise cannot see all ends.'

i58.tinypic.com/ne49j.jpg

It is not our part here to take thought only for a season, or for a few lives of Men, or for a passing age of the world. We should seek a final end of this menace, even if we do not hope to make one.

www.harry-potter.net.pl/images/awards2013/najciekawszy_podpis.png

http://morivrty.tumblr.com
Prefix użytkownikaUpadly Aniol
Pierwsza część podobała mi się zdecydowanie najbardziej. Ma swój niepowtarzalny klimat, "smak", element mroku ---> załoga Czarnej Perły. No i ogólnie najlepiej mi się oglądało. Następne ? Tak jakby z każdej kolejnej 'uchodziło' życie. Nie było już jakiegoś elementu zaskoczenia, a dialogi, fabuła i 'niby' komiczne sytuacje nie bardzo do mnie trafiały. Także jedynka na 6 - no i w tej części Deep & Bloom najlepsi.
24.media.tumblr.com/tumblr_m8xhishKur1qhr8kmo1_400.gifauto.img.v4.skyrock.net/7396/7977396/pics/160621264.gif

Podziel się z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejdź do forum: