Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1) Alette
2) fuerte
3) Katherine_Pierce
4) Sam Quest
5) Shanti Black
6) A.
7) monciakund
8) ania919
9) ulka_black_potter
10) Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Syriusz Black
|
|
misiekjpk |
Dodany dnia 03.03.2007 14:20
|
Postów: 7 Dom: Brak przydziału Punkty: 454 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 10.02.07 |
Chciałem poznać Wasze opinie na temat Syriusza. Wg mnie wielka szkoda, że umarł w V tomie. Jo chyba nie miała pomysłu na niego, skoro uśmierciła Go chwilę po jego pojawieniu się. Wydaje mi się, że po prostu nie wiedziała, co zn nim zrobić. Brak pomysłu na życie, wyjęty spod prawa... Mogła jednak coś więcej o Nim napisać, w końcu był najlepszym przyjacielem ojca głównego bohatera. I ten motyw z Jergo śmiercią był bardzo niejasny... Co o Nim sądzicie?? Czekam na wasze pomysły |
|
|
Moony Alex |
Dodany dnia 03.03.2007 15:26
|
Postów: 1059 Dom: Hufflepuff Punkty: 3278 Ranga: Osiedlowy szarlatan Data rejestracji: 24.02.07 |
Bardzo lubię Syriusza i z tego co zaobserwowałam jest jednym z ulubionych bohaterów czytelników HP^^. Chciałabym, żeby powrócił w siódmym tomie, czy jako duch, czy w jakikolwiek inny sposób ^^. |
|
|
E-Vaire |
Dodany dnia 03.03.2007 20:34
|
Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 2 Postów: 1391 Dom: Ravenclaw Punkty: 5150 Ranga: Fascynat Czarnej Magii Data rejestracji: 19.08.06 |
Jo mówiła, że jedna osoba która rzekomo umarła powróci. Tak słyszałam. Dumbledore - uwazam, że umarł naprawde, ale Syriusz nie. Nie ma na to dowodów. Może on wróci zza zasłony? B. lubię tą postać! |
|
|
Marta |
Dodany dnia 05.03.2007 13:47
|
Postów: 210 Dom: Brak przydziału Punkty: -1667 Ranga: Więzień Azkabanu Data rejestracji: 07.07.06 |
Syriusz jest naprawdę super, wspaniały ojciec chrzestny i przyjaciel. Niby możliwe,żeby wrócił, ale ja jakoś w to nie wierzę. Jak umarł, to umarł, i tyle. Nie zmienia to jednak faktu, że bardzo chciałabym, żeby wrócił. http://www.pokemonomstop.fasthost.pl
http://www.bykom-stop.avx.pl http://dziecineo.prv.pl http://www.antyspam.pl Koniecznie wejdź... |
|
|
misiekjpk |
Dodany dnia 05.03.2007 15:42
|
Postów: 7 Dom: Brak przydziału Punkty: 454 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 10.02.07 |
Niby umarł, ale tak naprawdę ta jego śmierć była taka dość mnętna. Nic na 100% nie zostało powiedziane, jedynie, że umarł. Wogóle ta smierć była dla mnie bezsensowna. Mam nadzieję, że róci |
|
|
Peeves |
Dodany dnia 22.03.2007 15:41
|
Postów: 5424 Dom: Brak przydziału Punkty: 8978 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 06.02.07 |
Też tak sądzę... ale niestety mocno przebolałam tę scenę, naprawdę mocno, bardzo mną to wstrąsneło, bo po prostu świetna postać na dodatek jedna z ulubionych "Aggressive, tough and defiant may describe me, but that leaves the impression I'm mean and I'm not. People expect me to have fangs."
Joann Jett |
|
|
Limonka |
Dodany dnia 24.03.2007 02:24
|
Postów: 6322 Dom: Brak przydziału Punkty: 28147 Ranga: Niezwyciężony mag Data rejestracji: 26.02.07 |
Ja też lubiłam Syriusza, tak samo z resztą jak pozostałych Maraudersów. Dziwnie się poczułam jak zginął...to była pierwsza ważniejsza śmierć w HP. Oczywiście nic nie będzie porównywalne z wstrząsem jakiego doznałabym w przypadku śmierci Dracona, do czego mam nadzieje nie dojdzie . Edytowane przez Limonka dnia 24.03.2007 02:25 |
|
|
Dezerterka |
Dodany dnia 24.03.2007 20:25
|
Postów: 2786 Dom: Slytherin Punkty: 5375 Ranga: Praktykant w Ministerstwie Magii Data rejestracji: 19.02.07 |
ja dokładnie tak samo... na filmie się popłakać można, a w książce... poprostu sobie umarł. Za to Śmierć Syriusza była bardziej emocjonalnym zdarzeniem... edit. To ja raz czytałam któraś część, nie pamiętam dokładnie co to było, w każdym razie wyszłam z pokoju cała zapłakana. Mama myślała, że pokłuciłam się przyjaciółką, z którą rozmawiałam pare chwil wcześniej przez telefon i zaczęła próbować mnie pocieszyć... To dopiero była jazda Edytowane przez Xeri dnia 10.11.2013 10:32 fuck you very much.
|
|
|
Limonka |
Dodany dnia 24.03.2007 20:55
|
Postów: 6322 Dom: Brak przydziału Punkty: 28147 Ranga: Niezwyciężony mag Data rejestracji: 26.02.07 |
Do dzisiaj nikt z mojej rodziny nie wie dlaczego kartka na której jest opisana wpomniana już scena z fretką jest cała...w...eee....jakby to nazwać...śladach po moich paznokciach . Hmmm... czyżbym się domyślała czemu?? xP - Lothien. Taaa...bardzo możliwe że Twoje domysły są prawdziwe Heh... jakaż ja domyślna Edytowane przez Limonka dnia 12.06.2007 16:04 |
|
|
nathaniela |
Dodany dnia 24.03.2007 21:39
|
Postów: 35 Dom: Brak przydziału Punkty: 32 Ranga: Charłak Data rejestracji: 19.03.07 |
hmmm Syriusz jest najbardziej bajeczna postacia, potrzebne są takie tajemnicze wątki jak smierć Syiusza gdyż chcemy się dowiedzieć czegoś więcej i to nas ciągnie do kolejnej części a jeszcze taka dygresja... czy syriusz miał przy sobie to lusterko gdy wpadł za zasłonę smierci?? To w sumie nic nie wnosi bo Harry próbował sie skontaktować z pmocą tego lustra... No w kazdym razie mysle ze Harry "jakoś" odzyska kontakt z syriuszem Edytowane przez Limonka dnia 12.06.2007 16:05 ...:::śmiech to zdrowie:::...
|
|
|
melancholia |
Dodany dnia 29.03.2007 18:40
|
Pochwały: 1 Postów: 166 Dom: Hufflepuff Punkty: 1493 Ranga: Dorosły czarodziej Data rejestracji: 26.12.06 |
Hmm... czy to rozmowa na temat Syriusza? Czy może ktoś z tu obcenych chce ostrzeżonko? [Nikt nie chce, wyciachałam offtopa - Limonka] hehe...Syriusz...Syriusz...Syriusz... ciekawa postać, choć łatwo go wyprowadzić z równowagi (patrz. Smarkerus)...traci kontrole nad sobą...no ale cóz... fajny z niego gość i rozumie Harrego jak nikt inny... Edytowane przez Limonka dnia 12.06.2007 16:09 |
|
|
Madzia_lily |
Dodany dnia 29.03.2007 19:11
|
Postów: 167 Dom: Brak przydziału Punkty: 988 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 27.01.07 |
Melancholia... Ty od razu z ostrzeżeniami wyskakujesz... My tu tworzymy wspaniałą powieść a ty zakłócasz przypływ naszej weny twórczej... Nieładnie... A poważnie... Może masz rację... "Prawda to cudowna i straszliwa rzecz, wiec trzeba sie z nią obchodzić ostrożnie..."
|
|
|
kajablack |
Dodany dnia 06.05.2007 10:03
|
Postów: 1345 Dom: Slytherin Punkty: 3215 Ranga: Wróg ciemnej strony Data rejestracji: 17.03.07 |
Ja uwielbiałam Syriusza,to mój ulubiony bohater.Ale nie pisz zeumarł,bo on zgin ał a to jakas różnica.Mam nadzieje,zepojawi sie choc w małym stopniu w 7tomie,moze bedzie jakas wzmianka o nim,mam nadzieje wielka |
|
|
Gruba Dama |
Dodany dnia 23.05.2007 16:33
|
Postów: 324 Dom: Brak przydziału Punkty: 2106 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 15.04.07 |
Nie powinien umierać, wkońcu odgrywal tak jakby role drugiego ojca Harrego. Zreszta bardzo lubie tego aktora i szkoda, ze tak krotko pograł...ale coz moze jeszcze wydarzy sie cos co nas zaskoczy... "No wychodź Harry... Wyłaź i walcz... To będzie szybkie, może nawet bezbolesne... Nie wiem... Nigdy nie umierałem... " "Lepiej umrzeć, niż zdradzić swoich przyjaciół..." - Syriusz Black |
|
|
Lady_Black |
Dodany dnia 24.06.2007 20:50
|
Postów: 22 Dom: Brak przydziału Punkty: 937 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 03.01.07 |
Hmm... Nie ukrywam, że jest to moja ulubiona postać. Bez względu na to, czy żyje, czy nie. A scena jego śmierci... Jakoś wytrzymałam. Musiałam, bo przeczytałam to podczas przerwy w szkole. Ale kiedy przyszłam do domu... Nie, nie żebym ryczała. Troche się popłakałam, przyznaje. "Jedynie" dołek przez kilka dni. Zdążyłam już (wiem, ze to brutalne) przyzwyczaić się do jego śmierci. I też uważam, że jego powrót byłby... Bardzo nie w stylu Rowling... Cóż, na pocieszenie dla fanów i fanek pozostają fanfiki. |
|
|
czarli lestrange |
Dodany dnia 26.06.2007 12:07
|
Postów: 71 Dom: Brak przydziału Punkty: 113 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 21.06.07 |
Ah, Syriusz. Co tu dużo mówić, mój ulubiony bohater wierzę w jego śmierć bardzije niż Loony w chrapaki krętorogie (wybacz) i jest mi z tego powodu baardzo przykro (no tak, kilkudniowa żałoba-płacz po przeczytaniu sceny i dóół przez tydzień) ale mam nadzieję, że w 7 tomie jakoś bardzije zgłębimy jego historię (choć w domu Blacków mieliśmy juz ku temu okazję) i liczę na więcej scen z czasów jego pobytu w Hogwarcie. Wielki czarodziej, wzór faceta etc etc to już mowiłam D Sev, maj hiroł! [s]Oh, I forgot we'll be hunting down Voldemort in a mobile library.[/s] |
|
|
Mafalda |
Dodany dnia 28.06.2007 10:08
|
Postów: 73 Dom: Brak przydziału Punkty: 142 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 26.04.07 |
Bardzo lubię. Można powiedzieć, ze mam obsesję na punkcie Huncwotów. On MUSi jakoś, nie wiem jak, ale MUSI powrócić w siódmym tomie - chocby jako wspomnienie, list czy inna jakakolwiek nędzna wzmianka, ale Jeśli Rowling nie uraczy nas choć wzmianką o Syriuszu w siódmym tomie, to będzie z nią źle! |
|
|
Lara |
Dodany dnia 02.09.2007 00:34
|
Postów: 90 Dom: Brak przydziału Punkty: 1032 Ranga: Prefekt Naczelny Data rejestracji: 09.06.07 |
Syriusz to moja ulubiona postać zaraz po Bellatrix. Ma w sobie takie ''coś'' co ciągnie ludzi do niego Fajne ma poczucie humoru, uwielbia ryzyko, jest bardzo dobrym czarodziejem no i przystojnym (ale tylko w książce, bo w filmie tego nie widać). Nie da się go nie lubić. ,, Jeżeli zabijasz spraw by ofiara czuła, że umiera'' - Bellatrix
http://www.youtube.com/watch?v=a7IWiOeAyiA&mode=related&search= http://www.youtube.com/watch?v=SAFtF4ldeMU&mode=related&search= http://www.youtube.com/watch?v=pchB66yW7EI&mode=related&search= |
|
|
rogacz13 |
Dodany dnia 03.09.2007 20:58
|
Postów: 3 Dom: Brak przydziału Punkty: 12 Ranga: Mugol Data rejestracji: 31.08.07 |
on był wspaniały to największy minus całej seri o HP że ROwling go uśmierciła nie mam słów by opisać jak świetny był i żal po jego odejściu |
|
|
caroline349 |
Dodany dnia 30.09.2007 15:05
|
Ostrzeżenia: 2 Postów: 25 Dom: Brak przydziału Punkty: -192 Ranga: Więzień Azkabanu Data rejestracji: 11.09.07 |
Miły, wrażliwy facet, jednocześnie brat, przyjaciel i ojciec Harry'ego, inteligentny, lojalny, energiczny... Gdyby nie był tak lekkomyślny, prawie ideał. Szacun, koleś... Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą.
Caroline łączy pozdrowienia i życzy miłego dnia wszystkim fanom!!!!!!!!!!!! |
|
Podziel się z innymi: |
Przejdź do forum: |