Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Który film najgorszy?
|
|
misiekjpk |
Dodany dnia 04.03.2007 11:25
|
![]() ![]() Postów: 7 Dom: Brak przydziału Punkty: 454 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 10.02.07 |
Zastanawiam się, który film najbardziej Wam się nie podobał? Jeśli chodzi o mnie to ogólnie wszystkie ekranizacje mi się podobają, chociaż wkurza mnie, że strasznie dużo jest pozmieniane. Tym samym najbardziej zmieniony był film HPiCO. Okropnie mnie to wkurzało, że tak został zrobiony, powycinali niektóre motywy. A już niewybaczalnym błędem, wg mnie, było wycięcie finału Mistrzostw Świata w Quiddichu! Tak się na niego napaliłem, a tu lipa. ;< Ogólnie uważam, że czwarty film był najbardziej pozmieniany i najwięcej na tym stracił. A co Wy myślicie? Edytowane przez ![]() |
|
|
cath riddle |
Dodany dnia 04.03.2007 11:52
|
![]() ![]() Postów: 12 Dom: Brak przydziału Punkty: 614 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 01.03.07 |
Ja w ogóle nie lubię filmów o HP. Psują mi wyobraźnie. Najmniej roczarowana byłam po jedynce i dwójce. Najbardziej podobała mi się trójka ![]() A czwórka rzeczywiście najgorsza. I pominięty wątek animazji Reety (czy jak to siem tam pisze ![]() Aż się boję co będzie w piątce... :uhoh: Narodziłam się na nowo, w Nibylandii 7 lat temu. Wtedy, kiedy Tata przeczytał mi pierwszą część Harrego Pottera. I wtedy kiedy otworzyłam oczy na magię i świat fantasty...
Chcesz pogadać?? Klikaj na gg... Tylko ostrzegam- jestem szurnięta ![]() |
|
|
Essi |
Dodany dnia 04.03.2007 22:10
|
![]() ![]() Postów: 1298 Dom: Brak przydziału Punkty: 1356 Ranga: Dorosły czarodziej Data rejestracji: 04.03.07 |
Dla mnie najgorsza była trzecia. Bardzo skrócona i troszkęodbiegająca od prawdy. Np.: Wilkołak miał być podobny do wilka, a tu cioś jak wieeelki goryl z jeszcze większą szczęką![]() Rewolucja wariatek jest już blisko... strzeżcie się wszyscy normalini!!!
I'm back... |
|
|
Hermiona_S |
Dodany dnia 04.03.2007 23:33
|
![]() ![]() Postów: 21 Dom: Brak przydziału Punkty: 61 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 03.03.07 |
Najbardziej nie podoba mi się 1. Jest trochę nudna i właściwie akcja dzieję się pod sam koniec filmu. No ale gdyby nie ta pierwsza część to by przecież nie było Harrego Pottera, tych książek,filmów no i byśmy nie pisali na tym forum ![]() |
|
|
Peeves |
Dodany dnia 04.03.2007 23:45
|
![]() ![]() Postów: 5424 Dom: Brak przydziału Punkty: 8978 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 06.02.07 |
największą złością napawa mnie okrojona czwórka, pamiętam jak specjalnie poszłam i kupiłam droższe bilety i poszłam na prapremierę o północy z koleżankami, wszystkie byłyśmy rozczarowane opróćz jednej z nas która HP po prostu nie przeczytała... zgadadzam się rónież że jedynka to trochę nudnawy przeżytek "Aggressive, tough and defiant may describe me, but that leaves the impression I'm mean and I'm not. People expect me to have fangs."
Joann Jett |
|
|
Marta |
Dodany dnia 05.03.2007 15:48
|
![]() ![]() Postów: 210 Dom: Brak przydziału Punkty: -1667 Ranga: Więzień Azkabanu Data rejestracji: 07.07.06 |
Najmniej podobała mi się jedynka. Taka trochę nudnawa. Czwórka też nie była genialna, ale to nie ich wina, że zostało tyle rzeczy wyciętych. Pomysł E-Vaire jest świetny - wydania rozszerzone. Ale cóż, widać ci z Warner Bros. nie umieją wpaść na taki pomysł... http://www.pokemonomstop.fasthost.pl
http://www.bykom-stop.avx.pl http://dziecineo.prv.pl http://www.antyspam.pl Koniecznie wejdź... |
|
|
TomV |
Dodany dnia 06.03.2007 20:21
|
![]() ![]() Pochwały: 1 Postów: 115 Dom: Brak przydziału Punkty: 3128 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 23.12.06 |
1 i 2 film były fajne, bo nic ważnego nie wycięli. W 3 mi czegoś brakowało, a 4, choć było kilka fajnych momentów, to za dużo wycięli, za dużo zmienili, żeby było krócej, szybciej. Po prostu wybrali kilka momentów, które uznali za najważniejsze i połączyli je skrótami. Ale przez to wycięli wiele bardzo ważnych, w tym. Finał Mistrzostw jak wspomniał misiek. Bierz co się da i nie oddawaj!
|
|
|
![]() |
Dodany dnia 11.03.2007 18:46
|
![]() ![]() Ostrzeżenia: 1 Postów: 2350 Dom: ![]() Punkty: 3033 Ranga: Osiedlowy szarlatan Data rejestracji: 11.03.07 |
Według mnie nie ma najgorszego filmu. Wszystkie są wspaniałe!:bigrazz: A najbardzej mi się podoba w tej chwili "Harry Potter i Czara Ognia". Nie mogę się doczekać 5 częsci! Szkoda, ze premiera odbędzie sie dopiero 20 lipca![]() ![]() |
|
|
-Liska- |
Dodany dnia 12.03.2007 18:54
|
![]() ![]() Postów: 6 Dom: Brak przydziału Punkty: 184 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 25.02.07 |
Ja nie lubię 4 filmu. Tak bardzo go skrócono, pominięto wiele ważnych wątków i akcja była taka szybka... aż miałam wrażenie, że oglądam zwiastun, a nie film! Niektóre sceny są fajnie zrobione, ale jak już mówiłam akcja była o wiele za szybka. Zepsuli trochę ten film. Mam nadzieję, że HP i ZF będzie lepszy bo moim zdaniem to najlepsza książka ![]() "Głupota nie zawsze czyni złym, złość zawsze czyni głupim." - Francoise Sagan
|
|
|
Marzencia259 |
Dodany dnia 06.04.2007 17:26
|
![]() ![]() Postów: 1 Dom: Brak przydziału Punkty: 203 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 04.04.07 |
Trafiłes w dziesiątke !! Ja mysle tak samo. Bardzo mnie wkurzylo ze powycinali tyle fajnych i naprawde ciakwych sytuacji. HP i Czara Ognia jest wedlud mnie najgorszym filmem sposród całej czwórki:/ Nie moge sie doczekac filmu z piątej części![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 10.04.2007 19:38
|
![]() ![]() Pochwały: 1 Postów: 105 Dom: ![]() Punkty: 261 Ranga: Najsprytniejszy wsród Ślizgonów Data rejestracji: 10.04.07 |
wszystkie filmy sa dobre... jak w kazdej ekranizacji jest wiele pominiete i przeinaczone niestety tak bedzie zawsze mogliby robic dluzsze i lepsze filmy no ale coz... mi sie wszystkie podobaly ale zauwazylam (w 2 czesci w filmie) sklonnosc w dialodach ze to co mowi w ksiazce herniona w filmie mowi ron i na odwrot... (moze dlatego to zauwazylam poniewaz od rau po przeczytaniu ksiazki odladalam film) EDIT mysle ze piatke najbardziej zepsuja... co do szostki to najprawdopodobniej jak nigdy wczesniej bardziej bedzie mi sie podobac film niz ksiazka poprostu nielubie 6 czesci, dla mnie to porazka autorki pisala ja na odwal (ale chce tu podkreslic ze to moje przeczucia i mysli, zeby nikt mi nic nie nazucal i na mnie nie naskakiwal) ogolnie ta czesc jest dla mnie nudna nie lubie myslodsiewni jak to opisuja a tam prawie cala ksiazka opiera sie na tym, mysle ze jak bede to ogladac bedzie mi sie bardziej podobac... ale jeszcze na ekranizacje 6 czesci sobie poczekam Edytowane przez ![]() |
|
|
Tom Marvolo Ridle |
Dodany dnia 22.04.2007 22:49
|
![]() ![]() Postów: 1 Dom: Brak przydziału Punkty: -182 Ranga: Więzień Azkabanu Data rejestracji: 22.04.07 |
W zasadzie ja bardzo lubię filmy o Harrym Potterze. Myślę jednak że najgorszą częścią była częsć 4 czyli Harry Potter i Czara Ognia. Choć były fajne efekty specjalne np. smok rogogon węgierski , ale myślę że odrodzenie voldemorta było kiepskie no wiecie nie wyglądało to zbyt realistycznie ![]() Tom Marvolo Ridle
|
|
|
![]() |
Dodany dnia 23.04.2007 17:09
|
![]() ![]() Pochwały: 3 Postów: 676 Dom: ![]() Punkty: 4196 Ranga: Fascynat Czarnej Magii Data rejestracji: 12.04.07 |
Cóż... wszystkie filmy były do bani, bo okrojono je ze wszystkiego co najwazniejsze. Skrzeloziele Harry`emu dał Zgredek, Mistrzostwa były kompletnie do żopy, nigdzie nie zauważyłam Bagmana, nie było też Knota i jego kłótni z Dumbledorem o tym, ze Voldemort powrócił. Nie było wręczenia nagrody, zabrakło Skeeter jako żuka, tekst piosenki trytonów został potwornie okaleczony, Bal był koszmarny, kostiumolog jest daltonistą (sukienka Hermiony była błękitna, a blixniaczek turkusowa), w labiryncie było nudno jak flaki z olejem, smierciożercy mieli na głowach jakies metalowe kominki, zupa była za słona... ups nie ten skecz, nie podobało mi się wspomnienie Dumbledore`a, przecież sala w Wizengamocie wygladała zupełnie inaczej, syn Croucha był jasnym blondynem a nie brunetem, nie pokazano Mrużki, o Bercie Jorkins nawet nie wspomniano... mam wyliczać dalej? ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 24.04.2007 12:37
|
![]() ![]() Ostrzeżenia: 1 Postów: 2350 Dom: ![]() Punkty: 3033 Ranga: Osiedlowy szarlatan Data rejestracji: 11.03.07 |
Anika bez przesady. Gdyby mieli całą książke szczegółowo nagrać, to film trwałby ponad 1 dzień. Wiadomo, że coś tam pozmieniali... ale na pewno na potrzebę filmu. Dla większej jego atrakcyjności itd. Chociaż w sumie to też masz rację, że sporo powycinali:| ![]() |
|
|
Mroczna_jagoda |
Dodany dnia 25.04.2007 15:32
|
![]() ![]() Postów: 1 Dom: Brak przydziału Punkty: 1 Ranga: Mugol Data rejestracji: 23.04.07 |
Niewiem jak wy ale mi się podobały wsumie wszytkie filmy. Może mi przeszkadza to że czasem były jakieś niedociągnięcia ALE TRZEBA SIĘ CIESZYĆ TYM CO JEST !!! ![]() papa Edytowane przez Mroczna_jagoda dnia 25.04.2007 22:24 |
|
|
Minasli |
Dodany dnia 25.04.2007 17:07
|
![]() ![]() Postów: 1 Dom: Brak przydziału Punkty: 30 Ranga: Charłak Data rejestracji: 23.04.07 |
Ekheem... Trzeba się cieszyć tym co jest? To juz lepiej, zeby czary ognia w ogóle nie było... Wtedy, to by m sie cieszyła... No bo co oni zrobili? Pozmieniali, poskracali, ale najgorszy był labirynt... W książce tyle sie dzieje, a w filmie? Nuda i dno... "Zabałaganione biurko jest symbolem zabałaganionego umysłu. Symbolem czego jest puste biurko?"
http://world2.monstersgame.pl/?ac=vid&vid=35086961 |
|
|
![]() |
Dodany dnia 27.04.2007 12:57
|
![]() ![]() Pochwały: 3 Postów: 676 Dom: ![]() Punkty: 4196 Ranga: Fascynat Czarnej Magii Data rejestracji: 12.04.07 |
Dokładnie, aż się boję myśleć co ci ludzie z piątką zrobili. Prawdopodobnie w Ministersatwie będzie tylko podróż do sali z przepowiednią i na tym kaniec, zaałżę się, że na tym forum powstanie KAFFZF- Klub Antyzadowolonych Fanów Filmu Zakonu Feniksa ![]() |
|
|
Limonka |
Dodany dnia 27.04.2007 13:05
|
![]() ![]() Postów: 6322 Dom: Brak przydziału Punkty: 28147 Ranga: Niezwyciężony mag Data rejestracji: 26.02.07 |
Mi się wydaje, że piątka będzie lepsza od poprzednich filmów. Co wcale nie oznacza, że rewelacyjna... Odkąd usłyszałam, że ma być mało Feltona/Malfoya to jakoś tak mniej czekam na ten film xP. |
|
|
![]() |
Dodany dnia 01.05.2007 11:56
|
![]() ![]() Postów: 252 Dom: ![]() Punkty: 410 Ranga: Ulubieniec nauczycieli Data rejestracji: 19.04.07 |
Najgorsze cz. to I i II...! Były okropne :rip::sourgrapes:!!! Więcej ich NIE obejrzę, bo są strasznie dziecinne, zwłaszcza I...!! Np Daniel (aktor) w I i II cz. wyglądał jak nie wiem... Jak Kilkuletnie dziecko (:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol![]() Kto jest Śmierciożercą? Ja! Ktoś o tym wie? Może rzucę na niego Avada Kedavra?
|
|
|
![]() |
Dodany dnia 01.05.2007 18:51
|
![]() ![]() Postów: 1059 Dom: ![]() Punkty: 3278 Ranga: Osiedlowy szarlatan Data rejestracji: 24.02.07 |
Widze, ze wiele osob pisze, ze nie podobaly im sie czesci pierwsza i druga, na przyklad dlatego, ze nic sie nie dzieje, ze aktorzy-dzieciaki... A ja proponuje spojrzec na to inaczej. Nie chodzi o to, ze chce narzucac Wam swoje zdanie, bron Boze. Ale tak ogolnie patrzac, to rezyser zrobil kawal naprawde dobrej roboty. Film dosc wierne ksiazkom, oglada sie przyjemnie... A ze aktorzy dziecinni to chyba raczej logiczne. Do roli jedenasto- czy dwunastolatka nie wezma przeciez siedemnastoletniego aktora -.- |
|
Podziel się z innymi: |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Przejdź do forum: |