Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Facebook
Shoutbox
Musisz się zalogować aby wysłać wiadomość.

Sprzedawca prac domowych
03.02.2025 19:39
cześć moje Potterowe demony! jak leci? ja siedzę teraz w domu i robię za pełnoetatową pielęgniarkę, moja mama złamała biodro i leży w łóżku

Pracownik departamentu
30.01.2025 18:10
Ale stypa

Żywy worek treningowy
12.01.2025 09:29
Nicram_93, napisz, ja nie mam weny ;)

Harrych świąt!
12.01.2025 08:23
MorfinGaunt, jakoś mnie to ominęło, napiszesz newsa czy samemu napisać?

Żywy worek treningowy
11.01.2025 19:37
nowa okołopotterowa książka

Współpraca
Najaktywniejsi

1) Prefix użytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix użytkownikafuerte

Posiada 58190 punktów.

3) Prefix użytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix użytkownikaSam Quest

Posiada 45363 punktów.

5) Prefix użytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix użytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix użytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix użytkownikaania919

Posiada 39456 punktów.

9) Prefix użytkownikaulka_black_potter

Posiada 36773 punktów.

10) Prefix użytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Drukuj temat
Który film najgorszy?
misiekjpk
Zastanawiam się, który film najbardziej Wam się nie podobał? Jeśli chodzi o mnie to ogólnie wszystkie ekranizacje mi się podobają, chociaż wkurza mnie, że strasznie dużo jest pozmieniane. Tym samym najbardziej zmieniony był film HPiCO. Okropnie mnie to wkurzało, że tak został zrobiony, powycinali niektóre motywy. A już niewybaczalnym błędem, wg mnie, było wycięcie finału Mistrzostw Świata w Quiddichu! Tak się na niego napaliłem, a tu lipa. ;< Ogólnie uważam, że czwarty film był najbardziej pozmieniany i najwięcej na tym stracił. A co Wy myślicie?
Edytowane przez Prefix użytkownikaYourSmile dnia 01.11.2013 00:02

cath riddle
Ja w ogóle nie lubię filmów o HP. Psują mi wyobraźnie. Najmniej roczarowana byłam po jedynce i dwójce. Najbardziej podobała mi się trójka :)
A czwórka rzeczywiście najgorsza. I pominięty wątek animazji Reety (czy jak to siem tam pisze :)) i pominięte mistrzostwa.
Aż się boję co będzie w piątce... :uhoh:
Narodziłam się na nowo, w Nibylandii 7 lat temu. Wtedy, kiedy Tata przeczytał mi pierwszą część Harrego Pottera. I wtedy kiedy otworzyłam oczy na magię i świat fantasty...
Chcesz pogadać?? Klikaj na gg... Tylko ostrzegam- jestem szurnięta :)

Essi
Dla mnie najgorsza była trzecia. Bardzo skrócona i troszkęodbiegająca od prawdy. Np.: Wilkołak miał być podobny do wilka, a tu cioś jak wieeelki goryl z jeszcze większą szczęką:D
Rewolucja wariatek jest już blisko... strzeżcie się wszyscy normalini!!!

I'm back...

Hermiona_S
Najbardziej nie podoba mi się 1. Jest trochę nudna i właściwie akcja dzieję się pod sam koniec filmu. No ale gdyby nie ta pierwsza część to by przecież nie było Harrego Pottera, tych książek,filmów no i byśmy nie pisali na tym forum ;)

Peeves
największą złością napawa mnie okrojona czwórka, pamiętam jak specjalnie poszłam i kupiłam droższe bilety i poszłam na prapremierę o północy z koleżankami, wszystkie byłyśmy rozczarowane opróćz jednej z nas która HP po prostu nie przeczytała... zgadadzam się rónież że jedynka to trochę nudnawy przeżytek
"Aggressive, tough and defiant may describe me, but that leaves the impression I'm mean and I'm not. People expect me to have fangs."
Joann Jett

Marta
Najmniej podobała mi się jedynka. Taka trochę nudnawa. Czwórka też nie była genialna, ale to nie ich wina, że zostało tyle rzeczy wyciętych. Pomysł E-Vaire jest świetny - wydania rozszerzone. Ale cóż, widać ci z Warner Bros. nie umieją wpaść na taki pomysł...
http://www.pokemonomstop.fasthost.pl
http://www.bykom-stop.avx.pl
http://dziecineo.prv.pl
http://www.antyspam.pl

Koniecznie wejdź...

TomV
1 i 2 film były fajne, bo nic ważnego nie wycięli. W 3 mi czegoś brakowało, a 4, choć było kilka fajnych momentów, to za dużo wycięli, za dużo zmienili, żeby było krócej, szybciej. Po prostu wybrali kilka momentów, które uznali za najważniejsze i połączyli je skrótami. Ale przez to wycięli wiele bardzo ważnych, w tym. Finał Mistrzostw jak wspomniał misiek.
Bierz co się da i nie oddawaj!

Prefix użytkownikaKaMcIa
Według mnie nie ma najgorszego filmu. Wszystkie są wspaniałe!:bigrazz: A najbardzej mi się podoba w tej chwili "Harry Potter i Czara Ognia". Nie mogę się doczekać 5 częsci! Szkoda, ze premiera odbędzie sie dopiero 20 lipca:( (o ile się nie mylę)
s2.favim.com/orig/28/lol-penny-sheldon-cooper-the-big-bang-theory-Favim.com-237738.gif

-Liska-
Ja nie lubię 4 filmu. Tak bardzo go skrócono, pominięto wiele ważnych wątków i akcja była taka szybka... aż miałam wrażenie, że oglądam zwiastun, a nie film! Niektóre sceny są fajnie zrobione, ale jak już mówiłam akcja była o wiele za szybka. Zepsuli trochę ten film. Mam nadzieję, że HP i ZF będzie lepszy bo moim zdaniem to najlepsza książka :D
"Głupota nie zawsze czyni złym, złość zawsze czyni głupim." - Francoise Sagan

Marzencia259
Trafiłes w dziesiątke !! Ja mysle tak samo. Bardzo mnie wkurzylo ze powycinali tyle fajnych i naprawde ciakwych sytuacji. HP i Czara Ognia jest wedlud mnie najgorszym filmem sposród całej czwórki:/ Nie moge sie doczekac filmu z piątej części:D

Prefix użytkownikagryfka
wszystkie filmy sa dobre... jak w kazdej ekranizacji jest wiele pominiete i przeinaczone niestety tak bedzie zawsze mogliby robic dluzsze i lepsze filmy no ale coz... mi sie wszystkie podobaly ale zauwazylam (w 2 czesci w filmie) sklonnosc w dialodach ze to co mowi w ksiazce herniona w filmie mowi ron i na odwrot... (moze dlatego to zauwazylam poniewaz od rau po przeczytaniu ksiazki odladalam film)

EDIT

mysle ze piatke najbardziej zepsuja... co do szostki to najprawdopodobniej jak nigdy wczesniej bardziej bedzie mi sie podobac film niz ksiazka poprostu nielubie 6 czesci, dla mnie to porazka autorki pisala ja na odwal (ale chce tu podkreslic ze to moje przeczucia i mysli, zeby nikt mi nic nie nazucal i na mnie nie naskakiwal) ogolnie ta czesc jest dla mnie nudna nie lubie myslodsiewni jak to opisuja a tam prawie cala ksiazka opiera sie na tym, mysle ze jak bede to ogladac bedzie mi sie bardziej podobac... ale jeszcze na ekranizacje 6 czesci sobie poczekam
Edytowane przez Prefix użytkownikaAlette dnia 04.03.2013 16:15

Tom Marvolo Ridle
W zasadzie ja bardzo lubię filmy o Harrym Potterze. Myślę jednak że najgorszą częścią była częsć 4 czyli Harry Potter i Czara Ognia. Choć były fajne efekty specjalne np. smok rogogon węgierski , ale myślę że odrodzenie voldemorta było kiepskie no wiecie nie wyglądało to zbyt realistycznie Nie
Tom Marvolo Ridle

Prefix użytkownikaAnix
Cóż... wszystkie filmy były do bani, bo okrojono je ze wszystkiego co najwazniejsze. Skrzeloziele Harry`emu dał Zgredek, Mistrzostwa były kompletnie do żopy, nigdzie nie zauważyłam Bagmana, nie było też Knota i jego kłótni z Dumbledorem o tym, ze Voldemort powrócił. Nie było wręczenia nagrody, zabrakło Skeeter jako żuka, tekst piosenki trytonów został potwornie okaleczony, Bal był koszmarny, kostiumolog jest daltonistą (sukienka Hermiony była błękitna, a blixniaczek turkusowa), w labiryncie było nudno jak flaki z olejem, smierciożercy mieli na głowach jakies metalowe kominki, zupa była za słona... ups nie ten skecz, nie podobało mi się wspomnienie Dumbledore`a, przecież sala w Wizengamocie wygladała zupełnie inaczej, syn Croucha był jasnym blondynem a nie brunetem, nie pokazano Mrużki, o Bercie Jorkins nawet nie wspomniano... mam wyliczać dalej? :D

Prefix użytkownikaKaMcIa
Anika bez przesady. Gdyby mieli całą książke szczegółowo nagrać, to film trwałby ponad 1 dzień. Wiadomo, że coś tam pozmieniali... ale na pewno na potrzebę filmu. Dla większej jego atrakcyjności itd. Chociaż w sumie to też masz rację, że sporo powycinali:|
s2.favim.com/orig/28/lol-penny-sheldon-cooper-the-big-bang-theory-Favim.com-237738.gif

Mroczna_jagoda
Niewiem jak wy ale mi się podobały wsumie wszytkie filmy.
Może mi przeszkadza to że czasem były jakieś niedociągnięcia ALE TRZEBA SIĘ CIESZYĆ TYM CO JEST !!! jezyk
papa
Edytowane przez Mroczna_jagoda dnia 25.04.2007 22:24

Minasli
Ekheem... Trzeba się cieszyć tym co jest? To juz lepiej, zeby czary ognia w ogóle nie było... Wtedy, to by m sie cieszyła... No bo co oni zrobili? Pozmieniali, poskracali, ale najgorszy był labirynt... W książce tyle sie dzieje, a w filmie? Nuda i dno...
"Zabałaganione biurko jest symbolem zabałaganionego umysłu. Symbolem czego jest puste biurko?"

http://world2.monstersgame.pl/?ac=vid&vid=35086961

Prefix użytkownikaAnix
Dokładnie, aż się boję myśleć co ci ludzie z piątką zrobili. Prawdopodobnie w Ministersatwie będzie tylko podróż do sali z przepowiednią i na tym kaniec, zaałżę się, że na tym forum powstanie KAFFZF- Klub Antyzadowolonych Fanów Filmu Zakonu Feniksa xD

Limonka
Mi się wydaje, że piątka będzie lepsza od poprzednich filmów. Co wcale nie oznacza, że rewelacyjna... Odkąd usłyszałam, że ma być mało Feltona/Malfoya to jakoś tak mniej czekam na ten film xP.

Prefix użytkownikaMosag
Najgorsze cz. to I i II...! Były okropne :rip::sourgrapes:!!! Więcej ich NIE obejrzę, bo są strasznie dziecinne, zwłaszcza I...!! Np Daniel (aktor) w I i II cz. wyglądał jak nie wiem... Jak Kilkuletnie dziecko (:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:), a nagle w III cz. taki już dorosły, poważny... Tragedia :sourgrapes::rip:
Kto jest Śmierciożercą? Ja! Ktoś o tym wie? Może rzucę na niego Avada Kedavra?

Prefix użytkownikaMoony Alex
Widze, ze wiele osob pisze, ze nie podobaly im sie czesci pierwsza i druga, na przyklad dlatego, ze nic sie nie dzieje, ze aktorzy-dzieciaki...
A ja proponuje spojrzec na to inaczej.
Nie chodzi o to, ze chce narzucac Wam swoje zdanie, bron Boze.
Ale tak ogolnie patrzac, to rezyser zrobil kawal naprawde dobrej roboty. Film dosc wierne ksiazkom, oglada sie przyjemnie... A ze aktorzy dziecinni to chyba raczej logiczne. Do roli jedenasto- czy dwunastolatka nie wezma przeciez siedemnastoletniego aktora -.-

Podziel się z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejdź do forum: