Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Który film najgorszy?
|
|
Bar2s |
Dodany dnia 25.03.2008 00:21
|
![]() ![]() Postów: 5 Dom: Brak przydziału Punkty: 5 Ranga: Mugol Data rejestracji: 24.03.08 |
Jesli chodzi o mnie , to najlepsza czescia byla Komnata Tajmenic. Kamien Filozoficzny tez nie byl najgorszy. Natomiast kolejne czesci byly i beda kiepskie ze wzgledu na ilosc okrojonego materialu. Zreszta... tej ksiazki nie da sie w pelni zekranizowac. Ja trzeba przeczytac ![]() |
|
|
karolakhp |
Dodany dnia 28.03.2008 23:40
|
![]() ![]() Postów: 110 Dom: Brak przydziału Punkty: 529 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 24.03.08 |
Hmmm... trudno jest mi wybrać z filmów. Ponieważ wszystkie miały coś pominięte albo dodane ;/ . Ale ogółem filmy są świetnie zagrane przez aktorów. Chociaż i tak wolę książkę bo ma to coś ;DD "-... A teraz zwracam się do ciebie, Harry Potterze. Pozwoliłeś by twoi przyjaciele zginęli za ciebie,zamiast
otwarcie stawiać mi czoło. Będę na ciebie czekał w Zakazanym Lesie. Przez godzinę.Jeśli się tam pojawisz,jeśli się nie poddasz, bitwa znowu rozgorzeje,ale tym razem ja sam ruszę do boju, Harry Potterze odnajdę cię i ukarzę każdego mężczyznę,kobietę i dziecko, którzy będą próbowali ukryć cię przede mną.Masz godzinę" ^^^^ "-Byłeś taki dzielny. Nie mógł mówić. Pochłaniał ją wzrokiem,myśląc,że mógłby tak stać i patrzeć na nią wiecznie. Tylko patrzeć,nic więcej. -Jesteś już blisko-powiedział James.-Bardzo blisko.Jesteśmy ciebie tacy dumni. -Czy to boli ? To dziecinne pytanie wymknęło mu się z ust, za nim zdołał je powstrzymać. -Umieranie?Nie,w ogóle nie boli- odrzekł Syriusz-To takie coś jak zaśnięcie, tylko jest szybsze i łatwiejsze. -A on będzie chciał zrobić to szybko. Żeby już było po wszystkim-odezwał się Lupin. -Nie chciałem,żebyście umarli- powiedział Harry,a te słowa też wyrwały mu się bez udziału woli.-Żadne z was. Przepraszam..." ^^^^ "-Zostaniecie ze mną? -Do samego końca-odrzekł James. -Nie zobaczą was ? -Jesteśmy częścią ciebie- powiedział Syriusz.-Nikt inny nie może nas zobaczyć. Harry spojrzał na swoją matkę. -Bądź blisko mnie-szepnął. I wszedł w mroczny las." ^^^^ |
|
|
_HErmin_ |
Dodany dnia 29.03.2008 15:43
|
![]() ![]() Postów: 4 Dom: Brak przydziału Punkty: 7 Ranga: Mugol Data rejestracji: 20.03.08 |
A mi wszystkie części HP sie podobały..okrojone bo okrojone ale i tak zaje...te uwielbiam je oglądac a nawet oglądałam po kilka razy....zgadzam sie że mogły by byc rozszerzone wersje na DVD..no ale trudno...:smilewinkgrin: ja i tak je uwielbiam ![]() ![]() ![]() ![]() _Hermin_
|
|
|
Gabriel |
Dodany dnia 01.04.2008 21:46
|
![]() ![]() Postów: 18 Dom: Brak przydziału Punkty: 101 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 30.03.08 |
najgorszy zdecydowanie harry potter i kamień fizlozoficzny, czara ognia też nie zbyt pociągająca .. najlepszy to więzień azkabanu ... dementorzy są zrobieni perfekcyjnie przypominają trochę upiory z WP ale i tak mega dobrzy ![]() gabriel !!
|
|
|
![]() |
Dodany dnia 05.04.2008 11:40
|
![]() ![]() Ostrzeżenia: 2 Postów: 38 Dom: ![]() Punkty: 119 Ranga: Pomocna dłoń Data rejestracji: 08.12.07 |
Żadna część przygód o Harrym mi sie nie podobała. Według mnie filmy mają za mało efektów czyli nie opisują dokładnie fabuł, podanych w książkach, a w książkach jest więcej opisów, dialogów . Dlatego wolę książki o HP, zamiast filmów. Serwis harry-potter.net.pl znam:
http://www.timeanddate.com/date/durationresult.html?d1=8&m1=12&y1=2007&d2=&m2=&y2= 8 grudnia 2012 roku minęło dokładnie 5 lat odkąd jestem na stronie. |
|
|
Sev1302 |
Dodany dnia 05.04.2008 13:38
|
![]() ![]() Postów: 420 Dom: Brak przydziału Punkty: 761 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 23.02.08 |
Wg mnie wszystkie filmy są na jednym poziomie...niezbyt idealne, ale nie do końca tragiczne.... Najgorsze jest to ucinanie wydarzeń... Po za tym nie podoba mi sie tez do końca gra poniektórych aktorów... Chciałabym wszystkim zakomunikować, że jestem dziewczyną ;]
******** "Snape milczał przez chwilę, patrząc na niego, a potem wychrypiał: - Więc ukryj ich gdzieś. Ukryj ją... Ich wszystkich. W jakimś... bezpiecznym miejscu. Błagam. - A co mi dasz w zamian, Severusie? - W zamian? - Snape wytrzeszczył oczy na Dumbledore'a (...) - Wszystko. ******** "Szpiegowałem dla ciebie, kłamałem dla ciebie, narażałem dla ciebie życie, a wszystko to robiłem, by zapewnić bezpieczeństwo synowi Lily. A teraz mówisz mi, że hodowałeś go jak świniaka na rzeź... - To bardzo wzruszające, Severusie - (...) - A więc w końcu dojrzałeś do tego, by przejmować się losem tego chłopca? -Jego losem? - wykrzyknął Snape. - Expecto patronum! Z końca jego różdżki wystrzeliła srebna łania. Wylądowała na podłodze, przebiegła przez pokój i wyskoczyła przez okno. Dumbledore patrzył, aż jej srebrna poświata zniknęła w ciemności, a potem odwrócił się do Snape'a. Oczy miał pełne łez. - Przez te wszystkie lata?... - Zawsze. |
|
|
Hermiona1334 |
Dodany dnia 12.04.2008 19:25
|
![]() ![]() Ostrzeżenia: 1 Postów: 77 Dom: Brak przydziału Punkty: 787 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 09.03.08 |
Ja też mie lubię filmów o HP,bo niektórym się wydaje,ze jak obejrzą film to są niewiadomo jak mądrzy.Ja cenię sobie tylko tych Potteromaniaków,którzy czytali ksiązki,a reszta to dla mnie amatorzy.A poza tym zawsze lepiej jest czytać ksiązkę i samemu sobie wyobrażać jak mogły wyglądać poszczególne momenty![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 21.04.2008 16:05
|
![]() ![]() Pochwały: 1 Postów: 39 Dom: ![]() Punkty: 106 Ranga: Mol książkowy Data rejestracji: 07.04.08 |
Tak, wszystkie filmy są dobre [bo są o Harrym ! ;-] ] . Ale mogli przy niektórych by się przyłożyć. Ile oni scen wycieli! - Mistrzostwa w CO - Quidetch w ZF i inne momenty. I teksty pozmieniane... w książce ZF to PORTRET mówi, że Dumbledore ma klasę, a w filmie ZF mówi to AUROR KINGSLEY... różnica? Różnica. Najgorszy Zakoooooooon Feeeeeeeeeeeniksa, kiepsko wyszedł. Chociaż lubię wszystkie filmy HP wciąż oglądać... Edytowane przez ![]() |
|
|
M@X |
Dodany dnia 22.04.2008 19:20
|
![]() ![]() Postów: 23 Dom: Brak przydziału Punkty: 35 Ranga: Charłak Data rejestracji: 21.04.08 |
Zakon Feniksa= L I P A!! Neville nie odkrył Pokoju Życzeń tylko Zgerdek, tak samo jak skrzeloziele:mad:.... W ogóle ten film pogmatwany. Jak takie same będą Książę Półkrwi i Insygnia to ja dziękuję, bo podzielą ten film dla K A S Y Welcome to the Wonderful World of not Knowing What The Hell is Going On ![]() |
|
|
SaraSnape |
Dodany dnia 25.04.2008 18:36
|
![]() ![]() Postów: 29 Dom: Brak przydziału Punkty: 55 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 25.04.08 |
Wiecie w każdym filmie coś spierniczą....Mnie się najbardziej podobały Czara Ognia i Zakon Feniksa. Myślę że Insygnia Smierci będą najlepsze bo nie ma tam czego pomijać bo się cała fabuła posypie![]() |
|
|
Inuzuke |
Dodany dnia 30.04.2008 15:00
|
![]() ![]() Postów: 2 Dom: Brak przydziału Punkty: 8 Ranga: Mugol Data rejestracji: 27.04.08 |
Filmy są dużo gorsze od książek. Na przykład Zakon Feniksa książka jak dla mnie była najlepsza, a film najgorszy z wszystkich części HP. Myślę, że nowe filmy HP będą dużo lepsze od poprzednich. Edytowane przez Inuzuke dnia 30.04.2008 15:05 |
|
|
Justka |
Dodany dnia 13.05.2008 21:34
|
![]() ![]() Postów: 19 Dom: Brak przydziału Punkty: 30 Ranga: Charłak Data rejestracji: 15.04.08 |
Kilka dni temu skonczylam czytac czesc V i normalnie jestem zla. Filmy ogolnie lubie ale z Zakonu to zrobili taka sieke,ze hej.Zmienione sceny,akcje az nie wiem co pisac bo yle bledow to jeszcze nigdzie nie bylo w Harrym.:sourgrapes: |
|
|
veronisia131 |
Dodany dnia 21.05.2008 16:35
|
![]() ![]() Postów: 3 Dom: Brak przydziału Punkty: -49 Ranga: Irytek Data rejestracji: 15.05.08 |
rzeczywiście w HPiCO najwięcej było pozmieniane ale mi się wszystkie podobały chociaż najmniej film HP i WA bo z tym powtarzaniem było nudne ale jeszcze nie oglądałam 5 części obejrze zobacze |
|
|
SaraSnape |
Dodany dnia 22.05.2008 13:43
|
![]() ![]() Postów: 29 Dom: Brak przydziału Punkty: 55 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 25.04.08 |
Trójka mi się w ogóle nie podoba....... No żenada totalna żal patrzeć bo niektóre postacie to jest porażka. A wilkołak to już w ogóle....... Czara okrojona bardzo. W Zakonie brakowałó mi tego meczu Quiditcha(No jakoś tak) W ogóle filmy to ogólna klęska w porównaniu z książkami i nikomu bym nie poleciła tego filmu chyba że chciałabym skompromitować książki o HP |
|
|
HeRmIoNa_GrAnGeR_WeAsLeY |
Dodany dnia 22.05.2008 18:29
|
![]() ![]() Postów: 11 Dom: Brak przydziału Punkty: 66 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 20.03.08 |
Ja osobiście lubię wszystkie filmy stworzone na podstawie sagi o Harrym Potterze .Według mnie najlepsze są filmy od 1 do 3 ,ponieważ w nich jest najmniej zmieniane .Czwarta część przygód Harry'ego nie jest najgorszym filmem jaki widziałam ,ale najlepszym też nie jest ,ponieważ: *Nie pokazali w filmie finału mistrzostw świata w quidditchu *Nie było nic wspomniane o tym ,że Rita Skeeter jest animagiem Również piątka cudem nie była przez jeden bardzo ważny ,,szczegół" ,a mianowicie w filmie całkowicie pominęli sceny quidditcha ,a przecież stanowił on bardzo ważną rzecz w książce. |
|
|
Hermiona 12 |
Dodany dnia 25.05.2008 16:19
|
![]() ![]() Postów: 25 Dom: Brak przydziału Punkty: -153 Ranga: Więzień Azkabanu Data rejestracji: 14.05.08 |
Mi najbardziej niepodobał się hp i komnata tajemnic dużo scen było inne niż w książce albo ich nie było.Wiem że we wszystkich filmach które są nakręcane na podstawie ksiąek zawsze jest coś zmieniane ale moim zdaniem w tym filmie aż za bardzo. edit Sorki pomyliłam się chodziło mi o hp i kamień filozoficzny Edytowane przez ![]() Ryzykuj!Ryzykuj wszystko!Nie przejmuj się dłużej tym co mówią inni.Zrób dla siebie rzecz najtródniejsząna świecie.Działaj na własny rachunek.Stawaj twarzą w twarz z prawdą.
|
|
|
Malicious Lady |
Dodany dnia 29.05.2008 19:27
|
![]() ![]() Postów: 260 Dom: Brak przydziału Punkty: 347 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 29.05.08 |
Hmmm... A mi najmniej przypadła do gustu ekranizacja pierwszej i drugiej części, sama nie wiem dlaczego. W każdej pominięto dużo wątków, ale o tym już gdzieś wspomniałam, ale nie o to chodzi - w pierwszej i drugiej było za mało efektów, tak sztywno moim zdaniem, może dlatego. |
|
|
Black Cat |
Dodany dnia 30.06.2008 21:58
|
![]() ![]() Postów: 48 Dom: Brak przydziału Punkty: 319 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 30.06.08 |
A mi najbardziej się nie podobał Zakon Feniksa. Za duzo w nim ominęli... Rozumiem bardzo grubej książki się tak dokładnie nie da streścić w filmie, ale mogli sie bardziej postarać. Zresztą każdy film o HP jest super! ![]() |
|
|
Ginny 13 |
Dodany dnia 07.07.2008 19:40
|
![]() ![]() Postów: 11 Dom: Brak przydziału Punkty: 21 Ranga: Mugol Data rejestracji: 07.07.08 |
Mi się najbardziej hp i czara ognia nie podobał.Za dużo scen pozmieniali i zgadzam się z tobą, że najgorsze było ucięcie finału Mistrzostw Świata w Quiditchu. |
|
|
Arry |
Dodany dnia 08.07.2008 08:52
|
![]() ![]() Postów: 36 Dom: Brak przydziału Punkty: 468 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 05.06.08 |
Żadna część nie była ZŁA, tylko im dalej i więcej informacji tym więcej wycinali i to tak rażniło i wkurzało. No narazie nie moge stwierdzić bo jeszcze przed nami dwa filmy i może wtedy będe mieć większy wybór. Ale chyba narazie to Zakon Feniksa nie był taki najlepszy. [Obrazek usunięty przez administratora.
Maksymalna szerokość obrazków: 400px.] Jestem dziewczyną, aby nikogo nie zmylił mój nick. Dziękuje. |
|
Podziel się z innymi: |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Przejdź do forum: |