Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Facebook
Shoutbox
Musisz się zalogować aby wysłać wiadomość.

Sprzedawca prac domowych
03.02.2025 19:39
cześć moje Potterowe demony! jak leci? ja siedzę teraz w domu i robię za pełnoetatową pielęgniarkę, moja mama złamała biodro i leży w łóżku

Pracownik departamentu
30.01.2025 18:10
Ale stypa

Żywy worek treningowy
12.01.2025 09:29
Nicram_93, napisz, ja nie mam weny ;)

Harrych świąt!
12.01.2025 08:23
MorfinGaunt, jakoś mnie to ominęło, napiszesz newsa czy samemu napisać?

Żywy worek treningowy
11.01.2025 19:37
nowa okołopotterowa książka

Współpraca
Najaktywniejsi

1) Prefix użytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix użytkownikafuerte

Posiada 58190 punktów.

3) Prefix użytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix użytkownikaSam Quest

Posiada 45363 punktów.

5) Prefix użytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix użytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix użytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix użytkownikaania919

Posiada 39456 punktów.

9) Prefix użytkownikaulka_black_potter

Posiada 36773 punktów.

10) Prefix użytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Drukuj temat
Który film najgorszy?
Bar2s
Jesli chodzi o mnie , to najlepsza czescia byla Komnata Tajmenic. Kamien Filozoficzny tez nie byl najgorszy. Natomiast kolejne czesci byly i beda kiepskie ze wzgledu na ilosc okrojonego materialu. Zreszta... tej ksiazki nie da sie w pelni zekranizowac. Ja trzeba przeczytac :) Film to zaledwie marna namiastka tego, co znajdujemy w ksiazce.

karolakhp
Hmmm... trudno jest mi wybrać z filmów. Ponieważ wszystkie miały coś pominięte albo dodane ;/ . Ale ogółem filmy są świetnie zagrane przez aktorów. Chociaż i tak wolę książkę bo ma to coś ;DD
"-... A teraz zwracam się do ciebie, Harry Potterze. Pozwoliłeś by twoi przyjaciele zginęli za ciebie,zamiast
otwarcie stawiać mi czoło. Będę na ciebie czekał w Zakazanym Lesie. Przez godzinę.Jeśli się tam pojawisz,jeśli się nie poddasz, bitwa znowu rozgorzeje,ale tym razem ja sam ruszę do boju, Harry Potterze odnajdę cię i ukarzę każdego mężczyznę,kobietę i dziecko, którzy będą próbowali ukryć cię przede mną.Masz godzinę"

^^^^

"-Byłeś taki dzielny.
Nie mógł mówić. Pochłaniał ją wzrokiem,myśląc,że mógłby tak stać i patrzeć na nią wiecznie. Tylko patrzeć,nic więcej.
-Jesteś już blisko-powiedział James.-Bardzo blisko.Jesteśmy ciebie tacy dumni.
-Czy to boli ? To dziecinne pytanie wymknęło mu się z ust, za nim zdołał je powstrzymać.
-Umieranie?Nie,w ogóle nie boli- odrzekł Syriusz-To takie coś jak zaśnięcie, tylko jest szybsze i łatwiejsze.
-A on będzie chciał zrobić to szybko. Żeby już było po wszystkim-odezwał się Lupin.
-Nie chciałem,żebyście umarli- powiedział Harry,a te słowa też wyrwały mu się bez udziału woli.-Żadne z was.
Przepraszam..."

^^^^

"-Zostaniecie ze mną?
-Do samego końca-odrzekł James.
-Nie zobaczą was ?
-Jesteśmy częścią ciebie- powiedział Syriusz.-Nikt inny nie może nas zobaczyć.
Harry spojrzał na swoją matkę.
-Bądź blisko mnie-szepnął.
I wszedł w mroczny las."

^^^^

_HErmin_
A mi wszystkie części HP sie podobały..okrojone bo okrojone ale i tak zaje...te uwielbiam je oglądac a nawet oglądałam po kilka razy....zgadzam sie że mogły by byc rozszerzone wersje na DVD..no ale trudno...:smilewinkgrin: ja i tak je uwielbiam :D:D:D:D
_Hermin_

Gabriel
najgorszy zdecydowanie harry potter i kamień fizlozoficzny, czara ognia też nie zbyt pociągająca .. najlepszy to więzień azkabanu ... dementorzy są zrobieni perfekcyjnie przypominają trochę upiory z WP ale i tak mega dobrzy :D
gabriel !!

Prefix użytkownikaGhoust
Żadna część przygód o Harrym mi sie nie podobała. Według mnie filmy mają za mało efektów czyli nie opisują dokładnie fabuł, podanych w książkach, a w książkach jest więcej opisów, dialogów . Dlatego wolę książki o HP, zamiast filmów.
Serwis harry-potter.net.pl znam:
http://www.timeanddate.com/date/durationresult.html?d1=8&m1=12&y1=2007&d2=&m2=&y2=

8 grudnia 2012 roku minęło dokładnie 5 lat odkąd jestem na stronie.

www.krico.bloog.pl
Sev1302
Wg mnie wszystkie filmy są na jednym poziomie...niezbyt idealne, ale nie do końca tragiczne.... Najgorsze jest to ucinanie wydarzeń... Po za tym nie podoba mi sie tez do końca gra poniektórych aktorów...
Chciałabym wszystkim zakomunikować, że jestem dziewczyną ;]

"Snape milczał przez chwilę, patrząc na niego, a potem wychrypiał:
- Więc ukryj ich gdzieś. Ukryj ją... Ich wszystkich. W jakimś... bezpiecznym miejscu. Błagam.
- A co mi dasz w zamian, Severusie?
- W zamian? - Snape wytrzeszczył oczy na Dumbledore'a (...) - Wszystko.

"Szpiegowałem dla ciebie, kłamałem dla ciebie, narażałem dla ciebie życie, a wszystko to robiłem, by zapewnić bezpieczeństwo synowi Lily. A teraz mówisz mi, że hodowałeś go jak świniaka na rzeź...
- To bardzo wzruszające, Severusie - (...) - A więc w końcu dojrzałeś do tego, by przejmować się losem tego chłopca?
-Jego losem? - wykrzyknął Snape. - Expecto patronum!
Z końca jego różdżki wystrzeliła srebna łania. Wylądowała na podłodze, przebiegła przez pokój i wyskoczyła przez okno. Dumbledore patrzył, aż jej srebrna poświata zniknęła w ciemności, a potem odwrócił się do Snape'a. Oczy miał pełne łez.
- Przez te wszystkie lata?...
- Zawsze.

Hermiona1334
Ja też mie lubię filmów o HP,bo niektórym się wydaje,ze jak obejrzą film to są niewiadomo jak mądrzy.Ja cenię sobie tylko tych Potteromaniaków,którzy czytali ksiązki,a reszta to dla mnie amatorzy.A poza tym zawsze lepiej jest czytać ksiązkę i samemu sobie wyobrażać jak mogły wyglądać poszczególne momenty:D

www.huncwots-world.blog.onet.pl
Prefix użytkownikaHarry Potter 33
Tak, wszystkie filmy są dobre [bo są o Harrym ! ;-] ] .
Ale mogli przy niektórych by się przyłożyć.
Ile oni scen wycieli!
- Mistrzostwa w CO
- Quidetch w ZF
i inne momenty. I teksty pozmieniane... w książce ZF to PORTRET mówi, że Dumbledore ma klasę, a w filmie ZF mówi to AUROR KINGSLEY... różnica? Różnica.

Najgorszy Zakoooooooon Feeeeeeeeeeeniksa, kiepsko wyszedł.

Chociaż lubię wszystkie filmy HP wciąż oglądać...
Edytowane przez Prefix użytkownikaHarry Potter 33 dnia 21.04.2008 16:11

www.pilkarz.ad2.pl
M@X
Zakon Feniksa= L I P A!!
Neville nie odkrył Pokoju Życzeń tylko Zgerdek, tak samo jak skrzeloziele:mad:....
W ogóle ten film pogmatwany. Jak takie same będą Książę Półkrwi i Insygnia to ja dziękuję, bo podzielą ten film dla K A S Y
Welcome to the Wonderful World of not Knowing What The Hell is Going On

img9.imageshack.us/img9/855/flight815.gif

SaraSnape
Wiecie w każdym filmie coś spierniczą....Mnie się najbardziej podobały Czara Ognia i Zakon Feniksa. Myślę że Insygnia Smierci będą najlepsze bo nie ma tam czego pomijać bo się cała fabuła posypie:)
hogsmeade.pl/button/gryffindor.jpgttp://hogsmeade.pl/SaraSnape******

Inuzuke
Filmy są dużo gorsze od książek. Na przykład Zakon Feniksa książka jak dla mnie była najlepsza, a film najgorszy z wszystkich części HP. Myślę, że nowe filmy HP będą dużo lepsze od poprzednich.
Edytowane przez Inuzuke dnia 30.04.2008 15:05

Justka
Kilka dni temu skonczylam czytac czesc V i normalnie jestem zla. Filmy ogolnie lubie ale z Zakonu to zrobili taka sieke,ze hej.Zmienione sceny,akcje az nie wiem co pisac bo yle bledow to jeszcze nigdzie nie bylo w Harrym.:sourgrapes:

veronisia131
rzeczywiście w HPiCO najwięcej było pozmieniane ale mi się wszystkie podobały chociaż najmniej film HP i WA bo z tym powtarzaniem było nudne ale jeszcze nie oglądałam 5 części obejrze zobacze

SaraSnape
Trójka mi się w ogóle nie podoba....... No żenada totalna żal patrzeć bo niektóre postacie to jest porażka. A wilkołak to już w ogóle....... Czara okrojona bardzo. W Zakonie brakowałó mi tego meczu Quiditcha(No jakoś tak) W ogóle filmy to ogólna klęska w porównaniu z książkami i nikomu bym nie poleciła tego filmu chyba że chciałabym skompromitować książki o HP
hogsmeade.pl/button/gryffindor.jpgttp://hogsmeade.pl/SaraSnape******

HeRmIoNa_GrAnGeR_WeAsLeY
Ja osobiście lubię wszystkie filmy stworzone na podstawie sagi o Harrym Potterze .Według mnie najlepsze są filmy od 1 do 3 ,ponieważ w nich jest najmniej zmieniane .Czwarta część przygód Harry'ego nie jest najgorszym filmem jaki widziałam ,ale najlepszym też nie jest ,ponieważ:
*Nie pokazali w filmie finału mistrzostw świata w quidditchu
*Nie było nic wspomniane o tym ,że Rita Skeeter jest animagiem
Również piątka cudem nie była przez jeden bardzo ważny ,,szczegół" ,a mianowicie w filmie całkowicie pominęli sceny quidditcha ,a przecież stanowił on bardzo ważną rzecz w książce.
Zostałam przydzielona do Gryffindoru
www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku.

Hermiona 12
Mi najbardziej niepodobał się hp i komnata tajemnic dużo scen było inne niż w książce albo ich nie było.Wiem że we wszystkich filmach które są nakręcane na podstawie ksiąek zawsze jest coś zmieniane ale moim zdaniem w tym filmie aż za bardzo.

edit

Sorki pomyliłam się chodziło mi o hp i kamień filozoficzny
Edytowane przez Prefix użytkownikaAlette dnia 04.03.2013 16:24
Ryzykuj!Ryzykuj wszystko!Nie przejmuj się dłużej tym co mówią inni.Zrób dla siebie rzecz najtródniejsząna świecie.Działaj na własny rachunek.Stawaj twarzą w twarz z prawdą.

Malicious Lady
Hmmm... A mi najmniej przypadła do gustu ekranizacja pierwszej i drugiej części, sama nie wiem dlaczego. W każdej pominięto dużo wątków, ale o tym już gdzieś wspomniałam, ale nie o to chodzi - w pierwszej i drugiej było za mało efektów, tak sztywno moim zdaniem, może dlatego.

Black Cat
A mi najbardziej się nie podobał Zakon Feniksa. Za duzo w nim ominęli... Rozumiem bardzo grubej książki się tak dokładnie nie da streścić w filmie, ale mogli sie bardziej postarać. Zresztą każdy film o HP jest super! :)

Ginny 13
Mi się najbardziej hp i czara ognia nie podobał.Za dużo scen pozmieniali i zgadzam się z tobą, że najgorsze było ucięcie finału Mistrzostw Świata w Quiditchu.

Arry
Żadna część nie była ZŁA, tylko im dalej i więcej informacji tym więcej wycinali i to tak rażniło i wkurzało.
No narazie nie moge stwierdzić bo jeszcze przed nami dwa filmy i może wtedy będe mieć większy wybór. Ale chyba narazie to Zakon Feniksa nie był taki najlepszy.

[Obrazek usunięty przez administratora.
Maksymalna szerokość obrazków: 400px.]

Jestem dziewczyną, aby nikogo nie zmylił mój nick.
Dziękuje.

Podziel się z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejdź do forum: