Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Który film najgorszy?
|
|
mysska |
Dodany dnia 11.07.2008 13:09
|
![]() ![]() Postów: 3 Dom: Brak przydziału Punkty: 9 Ranga: Mugol Data rejestracji: 23.03.08 |
Moim zdaniem HP i Czara ognia była najgorsza jak dotąd! Wyszłam po filmie z lekkim niesmakiem..moment kiedy zawodnicy wchodzili do labiryntu jest zbyt okrojony! Wyobrażałam sobie coś o wiele lepszego (sfinks, dementor, czy ogromna sklątka tylnowybuchowa (czy jakoś tak) ![]() |
|
|
Arry |
Dodany dnia 14.07.2008 19:12
|
![]() ![]() Postów: 36 Dom: Brak przydziału Punkty: 468 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 05.06.08 |
Ziom Harry napisał/a: według mnie najgorszym był film harry potter i wiezien azkabanu {moja siostra uciekała ze strachu a ma 7 lat} a tak w ogule był troszkę nudny . kamiń filozoficzny is THE BEAST!!!!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Więzień Azkabanu? :o:o Nie zgadzam się z Tobą, no ale to twoje zdanie. Chociaż opierasz je na tym, że twoja 7 letnia siostra uciekła z kina na tym filmie, więc jest to dość głupie :uhoh: Edytowane przez Arry dnia 14.07.2008 19:12 [Obrazek usunięty przez administratora.
Maksymalna szerokość obrazków: 400px.] Jestem dziewczyną, aby nikogo nie zmylił mój nick. Dziękuje. |
|
|
Arry |
Dodany dnia 14.07.2008 20:23
|
![]() ![]() Postów: 36 Dom: Brak przydziału Punkty: 468 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 05.06.08 |
Ziom Harry napisał/a: wiesz Arry to jest moje zdanie i nie zamierzam go zmieniać. ale i tak według mnie był najgorszy muw co chcesz ale ja tak sądze . ogulnie harry potter jest najlepszy z filmów SF . powiem tak : najgorszy z najlepszych ![]() Tak, tak wiem, że to twoje zdanie. Nawet to napisałam wyżej u siebie. Ech. Ale rażą mnie te twoje błędy ortograficzne. Nikt nie jest idealny, ja też popełniam błędy. Ale te podstawowe to aż rażą jak nie wiem co. [Obrazek usunięty przez administratora.
Maksymalna szerokość obrazków: 400px.] Jestem dziewczyną, aby nikogo nie zmylił mój nick. Dziękuje. |
|
|
Serpensortia |
Dodany dnia 16.07.2008 13:16
|
![]() ![]() Postów: 42 Dom: Brak przydziału Punkty: 1198 Ranga: Prefekt Naczelny Data rejestracji: 24.09.07 |
Najgorsza? Oczywiście część 5! Za największe chyba, jak dotąd, zmiany w fabule (ha ha! Że to niby mój boski Lucjusz zniszczył przepowiednie?! Niedoczekanie!) , okropny wizerunek postaci (w szczególności młodzieży), żałosną śmierć Syriusza (spodziewałam się czegoś bardziej epickiego, a nie bajki dla grzecznych dzieci), najkrótszy obraz filmowy (z najdłuższej książki), itd. itp. Lista jest długa... Ślizgonka, Snaperka, Lupinistka, Malfoy'istka.
* Totally obsessed Snupin fangirl! * 'The right song can turn an emperor into a laughing stock, can bring down dynasties. A song can last long after the events and people in it are dust and dreams are gone.' |
|
|
agatqa92 |
Dodany dnia 25.07.2008 02:05
|
![]() ![]() Postów: 486 Dom: Brak przydziału Punkty: 1509 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 01.07.07 |
Według mnie Komnata Tajemnic. Tak jak książka. Uważam, że ona jest taka bezbarwna, neutralna, za wiele się nie dzieje. W porównaniu do innych po prostu ginie w moich oczach ;] Edytowane przez agatqa92 dnia 25.07.2008 02:08 'Nie wiem czego szukam, ale jestem pewna, że to znajdę'
|
|
|
Amethysa |
Dodany dnia 26.07.2008 20:39
|
![]() ![]() Ostrzeżenia: 1 Postów: 21 Dom: Brak przydziału Punkty: 39 Ranga: Charłak Data rejestracji: 23.07.08 |
Mi z filmów najbardziej nie podobała się Czara Ognia. Nie wiem, czego... po prostu trochę mdły ten film. Po 100 razie oglądania baaardzo mi sie znudził, a z innymi częściami tak nie było ![]() http://myslodsiew... - serdecznie zapraszam na moją stronę. |
|
|
Emma656 |
Dodany dnia 04.08.2008 21:29
|
![]() ![]() Postów: 3 Dom: Brak przydziału Punkty: 36 Ranga: Charłak Data rejestracji: 02.08.08 |
wszystkie filmy są dobre, ale Zakon... trochę nie wyszedł. osobiście spodziewałam się że będzie dłuższy, ale... no cóż, z chęcią zobaczyła bym zekranizowaną scenę, kiedy pani Figg okłada Mundungusa torbą z kocim żarciem :lol::smilewinkgrin: |
|
|
Cophotis |
Dodany dnia 16.08.2008 00:02
|
![]() ![]() Postów: 10 Dom: Brak przydziału Punkty: 12 Ranga: Mugol Data rejestracji: 15.08.08 |
Przyznając się bez bicia, połowy filmów normalnie nie pamiętam. Ściągam aktualnie HPiCO, chyba tylko ze względu, że w kinie urzekł mnie motyw Balu Bożonarodzeniowego i pogo małolatów pod sceną ;p HPiWA nie pamiętam kompletnie, Zakon Feniksa jak przez mgłę. KF i KT ost. oglądałam, więc conieco sobie przypominam. I tu, moim zdaniem, jedynka była najbardziej wierna książce, to ZF był kompletnie spartaczony. Wycięto połowę książki, połowę wydarzeń wyobrażałam sobie inaczej, a już na pewno tą "kurtynę" za którą zginął Syriusz. Nie, nie, nie i jeszcze raz NIE dla ZF. Wtedy wyszłam z kina [jezusiuczku! kiedy to było?] kompletnie niezadowolona utrzymuję to do dziś. Mam nadzieję, że spiszą się chociaż przy KP. |
|
|
Deathly |
Dodany dnia 16.08.2008 11:16
|
![]() ![]() Postów: 6 Dom: Brak przydziału Punkty: 253 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 23.03.08 |
Harry Potter i Czara Ognia no i jeszcze średnio Komnata tajemnic. Uważam,iż w czarze ognia było pominiętych wiele ważnych scen, aczkolwiek komnata tajemnic ogólnie mnie nudziła jako film oczywiście i była taka bezbarwna. Wycięta prosto z Twego snu !
![]() Niby cokolwiek ale dziura w głowie ![]() Tyy? Może i będziesz miał szanse! Ale tylko wtedy gdy w wibratorze wysiądzie enerdżajzer ;] ![]() Ja w deszczu braw. Ty w wietrze gwizdów ! ^.^ kpie z pozerstwa chciwości głupoty i próżności Ze znajomości w których nie ma szczerości Brak wrażliwości z poczucia w rzeczywistości Brak życzliwości życie w obojętności Nie wstydzę się odmienności krzyczę siła w jedności Społeczeństwa indywidualności Racja po stronie mniejszości. |
|
|
Arry |
Dodany dnia 25.08.2008 12:26
|
Sądze, że piątka jest najgorsza. Jeśli ktoś nie czytał książki, nie zrozumie treści filmu do końca. Nie dość, że wszystko działo się bardzo szybko, bez ogólnego wyjaśnienia to pozbywano się najważniejszych rzeczy, a w zamian wstawiano jakieś własne których w ksiażce nie było. Książka jak dla mnie była niesamowicie ciekawa, a film nie. Poza tym zbyt wiele odbiegało i to najbardziej drażni. :uhoh: [Obrazek usunięty przez administratora.
|
|
![]() |
Dodany dnia 25.08.2008 15:49
|
![]() ![]() Pochwały: 2 Postów: 37 Dom: ![]() Punkty: 2002 Ranga: Praktykant w Ministerstwie Magii Data rejestracji: 12.06.08 |
Każdy film z serii HP jest ciekawy, ujmujący i dobrze nakręcony. Jednak jak w każdych innych filmach występuje w nich parę błędów, niedociągnięć. Trudno, naprawdę trudno wybrać część, która ma tych wpadek najwięcej. Po długim namyśle jednak wydaje mi się, że najgorsza jest dwójka, Komnata Tajemnic. To w niej dopatrzono się najwięcej błędów filmowców, to w niej widzę najgorszą grę aktorską, to ją gubię w oczach przy innych częściach. Pamiątka ze strony:
Zarejestrowanych: 14,781 Najnowszy Użytkownik: Kerle ![]() I love her... ![]() ... and her... ![]() ...and him! ![]() SO MUCH <3 *** "W wieku sześciu lat chciałem zostać kucharką. Gdy miałem siedem - Napoleonem. Odtąd moja ambicja nie przestawała rosnąć, podobnie jak moja mania wielkości." - Salvador Dali "Magia nie zmienia zbytnio świata. Właściwie jeszcze bardziej go komplikuje. " - Joanne Kathleen Rowling "Życie jest niewiele warte, ale nic nie jest warte życia." - Andre Malraux "Pamiętasz ten moment, kiedy jako dziecko, w wieku koło siedmiu lat, malujesz obrazek i niebo to niebieski pasek u góry kartki? I wtedy przychodzi ten moment rozczarowania, kiedy nauczyciel mówi ci, że tak naprawdę niebo zajmuje cała wolną przestrzeń na rysunku. I to jest ta chwila, kiedy życie zaczyna być coraz bardziej skomplikowane i nieco nudniejsze, ponieważ zamalowywanie kartki na niebiesko jest raczej nużącym zajęciem." - Alan Rickman "Zawsze udawaj głupiego."- Terry Pratchett "Mówienie jest rzeczą głupców, milczenie - tchórzy, a słuchanie rzeczą mędrców." - Carlos Ruíz Zafón "Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy." - Éric-Emmanuel Schmitt "Jeżeli moja teoria względności okaże się słuszna, Niemcy powiedzą, że jestem Niemcem, a Francuzi, że obywatelem świata. Jeśliby miała się okazać błędna, Francja oświadczyłaby, że jestem Niemcem, a Niemcy, że jestem Żydem. "- Albert Einstein "Nie pragnij być lepszym od innych, najpierw bądź samym sobą." - Fiodor Dostojewski "To co oczywiste, przeczytaj jeszcze raz." - Piotr Szreniawski "Kłopot z życiem polega na tym, że nie ma okazji go przećwiczyć i od razu robi się to na poważnie." - Terry Pratchett "Nie ma pokoju bez sprawiedliwości, nie ma sprawiedliwości bez przebaczenia." - Jan Paweł II (Karol Wojtyła) "Patrząc na ciemność lub śmierć boimy się nieznanego - niczego więcej." - Joanne Kathleen Rowling |
|
|
pomaranczaa |
Dodany dnia 25.08.2008 19:14
|
![]() ![]() Postów: 2 Dom: Brak przydziału Punkty: 101 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 05.08.08 |
Dla mnie najgorsza część to była druga i czwarta. Pierwsza oczywiście nie, bo to był szok w ogóle zobaczyć dla mnie takie coś jak magia, bo gdy po raz pierwszy to oglądnęłam byłam jeszcze... mała :D. A piątka mi się podoba, nie ważne, że trochę odbiega od fabuły ( w końcu przecież wiem wszystko z książek, więc po co się na to ciągle zaskarżać? ). W piątej części filmu występuje taki... mrok? I nie jest już tak wesoło. To mi się z jednej strony podoba, a drugiej faktycznie szkoda jeśli szóstka będzie zawierała jeszcze mniej zabawnych wątków, bo przecież aktorzy mówili, że jest mroczniejsza niż poprzednia część. nothing. I.was.just.thinking.
|
|
|
![]() |
Dodany dnia 12.11.2012 17:34
|
![]() ![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 2 Postów: 3 Dom: ![]() Punkty: 128 Ranga: Pogromca chochlików Data rejestracji: 18.10.08 |
Według mnie najgorszymi filmem jest Harry potter i ksiąze półkrwi.po pierwsze zmieniony początek filmu który jest fatalny a po drugie pominięcie postaci które pojawia się w ksiące (Minister magi,Bill ,Fleur oraz skrzaty) minusem jest tylko pokazenie tylko dwóch wspomien z przeszłoci Voldermorta .Szkoda takze ze twórcy nie pokazli w filmach postaci Irytka która jest bardzo barwną postacią w Harrym Potterze. |
|
|
![]() |
Dodany dnia 13.11.2012 16:31
|
![]() ![]() Pochwały: 1 Postów: 279 Dom: ![]() Punkty: 1362 Ranga: Dorosły czarodziej Data rejestracji: 25.08.10 |
W sumie nie lubię dzielić filmów na najlepsze i najgorsze, ale gdybym miała powiedzieć, który mi się podobał najmniej to na pewno Harry Potter i Czara Ognia (tragiczna fryzura Pottera, Pattinson jako Diggory i ogólnie taki bez wyrazu ten film). Przejadła mi się także już pierwsza część, ale to zupełnie coś innego ;D |
|
|
![]() |
Dodany dnia 29.12.2012 19:18
|
![]() ![]() Pochwały: 2 Postów: 1 Dom: ![]() Punkty: 78 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 29.12.12 |
oczywiście wszystkie filmy są wspaniałe, ale na początku nie podobała mi czara ognia, taka mroczna, lecz po jakimś czasie bardziej mnie zainteresowała niż pozostałe, nie podoba mi się także że w filmie wiele kwestii dano hermionie, które w książce wypowiada ron, na ten czas nie lubię części pierwszej. |
|
|
![]() |
Dodany dnia 07.01.2013 20:11
|
![]() ![]() Pochwały: 3 Postów: 6 Dom: ![]() Punkty: 1416 Ranga: Dorosły czarodziej Data rejestracji: 28.06.12 |
Moim skromnym zdanie najgorsza byla trzecia część.. HP i więzień Azkabanu. Cały fil aktorzy byli w tych samych strojach .. i ten sweterek Hermiony... Druga w rankingu plasuje się część czwarta.. Czara Ognia... jakoś mnie nie przekonuje :) A pozostałe są super :) Od jakiegoś czasu przykładna żona i mama ...
![]() Mimo dorosłego już życia , nieprzestała kochać HP ![]() Aktualnie czytająca swojemu synowi kolejna już cześć HP Edit. Teraz czytam też córce ![]() .TAKA MAŁA - A TAK WNERWIA. Cyniczna z Sarkastycznym poczuciem humoru , bezposrednia niekiedy bezczelna, pozbawiona wszelkich skrupułów , wieczorami odpływająca w swój surrealistyczno-halucynogenny świat w ramionach tego jedynego... Znajdź mi drugą tak nieufna osobę jak ja, która udaje ze ufa... znajdź. Na to bym nazwała Cię swoim przyjecielem , trzeba sobie zasłuzyć . .PRAWDA JEST TAKA ŻE LUDZIE MAJĄ JEDNĄ WSPANIAŁĄ CECHĘ. ZMIENIAJĄ SIĘ. *** "Cierpienie wymaga więcej odwagi niż śmierć" "Jeśli potrafisz o czymś marzyć, to potrafisz także tego dokonać!" "Nigdy nie ma drugiej okazji aby zrobić pierwsze wrażenie!" " kobieta jest piękna wtedy kiedy mężczyźni ją za taką uważają. " " Dowodem odwagi nie jest umrzeć, lecz żyć. " " Kobiety piękne nie są wierne, wierne nie są piękne" " Największy jest ból gdy rany zadają najbliżsi" "GDY POCZUJESZ BÓL NIE BĘDZIESZ SIĘ BAC , NIE BĘDZIESZ NIC CZUĆ, ODRODZISZ SIĘ NA NOWO" |
|
|
![]() |
Dodany dnia 08.01.2013 15:34
|
![]() ![]() Pochwały: 6 Postów: 81 Dom: ![]() Punkty: 3238 Ranga: Praktykant w Ministerstwie Magii Data rejestracji: 07.09.08 |
Dla mnie zdecydowanie Książę Półkrwi.. po prostu poraz pierwszy jak pamiętam wyszłam z kina rozczarowana. Zauważyłam najwięcej niedociągnięć i wymyślonych rzeczy, jednak i tak uwielbiam bo to wkońcu HP! ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 18.01.2013 18:56
|
![]() ![]() Pochwały: 9 Postów: 138 Dom: ![]() Punkty: 1639 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 30.11.12 |
Moim zdaniem najgorszy jest ZF Wiem, że wiele osób się ze mną nie zgodzi, to prawda, miał fajne momenty, ale jednak czegoś mi w tym filmie brakowało. Poza tym, bardzo chciałam zobaczyć jak Rona dusił mózg i tą scenę, w której Harry krzyczy na Dumbledora. Może dlatego jej nie lubię, że się zawiodłam? Nie wiem. Jednak nadal sądzę, że jest zdecydowanie najgorszy. |
|
|
![]() |
Dodany dnia 04.03.2013 16:26
|
![]() ![]() Pochwały: 3 Postów: 44 Dom: ![]() Punkty: 3355 Ranga: Wróg ciemnej strony Data rejestracji: 23.01.13 |
Moim zdaniem najgorsza była część III. Więzień Azkabanu. Ten cały pomysł ze zmieniaczem czasu mnie jakoś nie przekonuje. Przez niego można_by było zmienić całkiem całą fabułę. Akcja jakaś taka lekko przymulona. Nie dociera jakoś do mnie. Edytowane przez ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 26.03.2013 16:13
|
![]() ![]() Pochwały: 39 Postów: 3419 Dom: ![]() Punkty: 36773 Ranga: Harrych świąt! Data rejestracji: 14.05.09 |
Najgorszy film to oczywiście Zakon Feniksa! Oh, jaka ja byłam zawiedziona oglądając tę część. Harry był tak mdły, że aż płakać mi się chciało. Ten jego "krzyk" na Rona i Hermionę gdy 1. raz przybył do domu Syriusza to kompetna porażka i śmiech przez łzy. Albo kiedu Wybraniec prowadzi Dudleya do domu. No błagam, Hary ledwo dyszy ze zmęczenia, a ten prawie się przeciez o niego nie opiera. Najgorszym momentem jest jednak scena wyrzucenia Trelwaney. Wielki Dumbledore przytłoczony przez ropuchowatą Umridge! Przecież on zawsze ma jakąś ciętą ripostę, a w filmie: A.D.: Ministerstwo ma prawo zwalniać nauczycieli, ale nie ma prawa wyrzucać ich z zamku. D.U.: Narazie. (złowieszczy uśmiech) A.D.: (Spuszcza wzrok i nie wie co ze sobą zrobic po czym krzyczy do uczniów) Nie macie nic innego do roboty!? Płakałam nad tą wymianą zdań 3 dni i 3 noce. W żadnym innym filmie z serii nie znalazłam bardziej żałosnej sceny. Ubolewam, że scenarzysta, reżyser jak i sam aktor nie potrafili odzwierciedlić prawdziwego Dumbledora. No i oczywiście tyle wyciętych rzeczy z książki, że zastanawiałam się czy to na pewno jest HP i ZF. ![]() Marvin Aristow napisał(a): Moim zdaniem najgorsza była część III. Więzień Azkabanu. Ten cały pomysł ze zmieniaczem czasu mnie jakoś nie przekonuje. Przez niego można_by było zmienić całkiem całą fabułę. Akcja jakaś taka lekko przymulona. Nie dociera jakoś do mnie. Radzę książke przeczytać. Pomysł ze zmieniaczem czasu mże Cię wtedy przekona. ![]() Christian. ![]() Bo liczy się to, co masz w środku. ![]() Ale czasami warto założyć maskę. ![]() "ja generalnie ten tekst klasyfikuję jako 5CMCS HE NDPSG3 - S2AB" "zmiennokanoniczne" "piszę fanficka ducha, że tak to ujmę, czyli takiego, którego nie ma" "po części trudny język wynika z założeń płomień odwagi i specyfiki tekstu" by Cantaris Ula urzędniczka Zarejestruje ci chomiczka Da mu zielona kartę I marchewki starte <muza> by fuer |
|
Podziel się z innymi: |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Przejdź do forum: |