Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Facebook
Shoutbox
Musisz się zalogować aby wysłać wiadomość.

Sprzedawca prac domowych
03.02.2025 19:39
cześć moje Potterowe demony! jak leci? ja siedzę teraz w domu i robię za pełnoetatową pielęgniarkę, moja mama złamała biodro i leży w łóżku

Pracownik departamentu
30.01.2025 18:10
Ale stypa

Żywy worek treningowy
12.01.2025 09:29
Nicram_93, napisz, ja nie mam weny ;)

Harrych świąt!
12.01.2025 08:23
MorfinGaunt, jakoś mnie to ominęło, napiszesz newsa czy samemu napisać?

Żywy worek treningowy
11.01.2025 19:37
nowa okołopotterowa książka

Współpraca
Najaktywniejsi

1) Prefix użytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix użytkownikafuerte

Posiada 58190 punktów.

3) Prefix użytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix użytkownikaSam Quest

Posiada 45363 punktów.

5) Prefix użytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix użytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix użytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix użytkownikaania919

Posiada 39456 punktów.

9) Prefix użytkownikaulka_black_potter

Posiada 36773 punktów.

10) Prefix użytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Zobacz temat
Drukuj temat
Który film najgorszy?
mysska
Moim zdaniem HP i Czara ognia była najgorsza jak dotąd! Wyszłam po filmie z lekkim niesmakiem..moment kiedy zawodnicy wchodzili do labiryntu jest zbyt okrojony! Wyobrażałam sobie coś o wiele lepszego (sfinks, dementor, czy ogromna sklątka tylnowybuchowa (czy jakoś tak) jezyk) a tu okazało się że żadnych przeszkód oprócz zawodników! :upset: jednym słowem rozczarowanie...

Arry
Ziom Harry napisał/a:
według mnie najgorszym był film harry potter i wiezien azkabanu {moja siostra uciekała ze strachu a ma 7 lat} a tak w ogule był troszkę nudny . kamiń filozoficzny is THE BEAST!!!!!!!:D:D:D:D:D:D:D

Więzień Azkabanu? :o:o Nie zgadzam się z Tobą, no ale to twoje zdanie. Chociaż opierasz je na tym, że twoja 7 letnia siostra uciekła z kina na tym filmie, więc jest to dość głupie :uhoh:
Edytowane przez Arry dnia 14.07.2008 19:12
[Obrazek usunięty przez administratora.
Maksymalna szerokość obrazków: 400px.]

Jestem dziewczyną, aby nikogo nie zmylił mój nick.
Dziękuje.

Arry
Ziom Harry napisał/a:
wiesz Arry to jest moje zdanie i nie zamierzam go zmieniać. ale i tak według mnie był najgorszy muw co chcesz ale ja tak sądze . ogulnie harry potter jest najlepszy z filmów SF . powiem tak : najgorszy z najlepszych;)

Tak, tak wiem, że to twoje zdanie. Nawet to napisałam wyżej u siebie. Ech. Ale rażą mnie te twoje błędy ortograficzne. Nikt nie jest idealny, ja też popełniam błędy. Ale te podstawowe to aż rażą jak nie wiem co.

Dziękuje.

Serpensortia
Najgorsza? Oczywiście część 5! Za największe chyba, jak dotąd, zmiany w fabule (ha ha! Że to niby mój boski Lucjusz zniszczył przepowiednie?! Niedoczekanie!) , okropny wizerunek postaci (w szczególności młodzieży), żałosną śmierć Syriusza (spodziewałam się czegoś bardziej epickiego, a nie bajki dla grzecznych dzieci), najkrótszy obraz filmowy (z najdłuższej książki), itd. itp. Lista jest długa...
Ślizgonka, Snaperka, Lupinistka, Malfoy'istka.

* Totally obsessed Snupin fangirl! *

'The right song can turn an emperor into a laughing stock, can bring down dynasties. A song can last long after the events and people in it are dust and dreams are gone.'

agatqa92
Według mnie Komnata Tajemnic. Tak jak książka. Uważam, że ona jest taka bezbarwna, neutralna, za wiele się nie dzieje. W porównaniu do innych po prostu ginie w moich oczach ;]
Edytowane przez agatqa92 dnia 25.07.2008 02:08
'Nie wiem czego szukam, ale jestem pewna, że to znajdę'

Amethysa
Mi z filmów najbardziej nie podobała się Czara Ognia. Nie wiem, czego... po prostu trochę mdły ten film. Po 100 razie oglądania baaardzo mi sie znudził, a z innymi częściami tak nie było xD.
http://myslodsiew... - serdecznie zapraszam na moją stronę.

http://www.myslodsiewnia.lua.pl/
Emma656
wszystkie filmy są dobre, ale Zakon... trochę nie wyszedł. osobiście spodziewałam się że będzie dłuższy, ale... no cóż, z chęcią zobaczyła bym zekranizowaną scenę, kiedy pani Figg okłada Mundungusa torbą z kocim żarciem :lol::smilewinkgrin:

Cophotis
Przyznając się bez bicia, połowy filmów normalnie nie pamiętam. Ściągam aktualnie HPiCO, chyba tylko ze względu, że w kinie urzekł mnie motyw Balu Bożonarodzeniowego i pogo małolatów pod sceną ;p HPiWA nie pamiętam kompletnie, Zakon Feniksa jak przez mgłę. KF i KT ost. oglądałam, więc conieco sobie przypominam.
I tu, moim zdaniem, jedynka była najbardziej wierna książce, to ZF był kompletnie spartaczony. Wycięto połowę książki, połowę wydarzeń wyobrażałam sobie inaczej, a już na pewno tą "kurtynę" za którą zginął Syriusz. Nie, nie, nie i jeszcze raz NIE dla ZF. Wtedy wyszłam z kina [jezusiuczku! kiedy to było?] kompletnie niezadowolona utrzymuję to do dziś. Mam nadzieję, że spiszą się chociaż przy KP.

Deathly
Harry Potter i Czara Ognia no i jeszcze średnio Komnata tajemnic. Uważam,iż w czarze ognia było pominiętych wiele ważnych scen, aczkolwiek komnata tajemnic ogólnie mnie nudziła jako film oczywiście i była taka bezbarwna.
Wycięta prosto z Twego snu ! :)

Niby cokolwiek ale dziura w głowie ;)

Tyy?
Może i będziesz miał szanse!

Ale tylko wtedy gdy w wibratorze wysiądzie enerdżajzer ;]

img132.imageshack.us/img132/5581/344925j267w41ozyej2.gif

Ja w deszczu braw. Ty w wietrze gwizdów ! ^.^

kpie z pozerstwa chciwości głupoty i próżności
Ze znajomości w których nie ma szczerości
Brak wrażliwości z poczucia w rzeczywistości
Brak życzliwości życie w obojętności
Nie wstydzę się odmienności krzyczę siła w jedności
Społeczeństwa indywidualności
Racja po stronie mniejszości.

Arry
Sądze, że piątka jest najgorsza. Jeśli ktoś nie czytał książki, nie zrozumie treści filmu do końca. Nie dość, że wszystko działo się bardzo szybko, bez ogólnego wyjaśnienia to pozbywano się najważniejszych rzeczy, a w zamian wstawiano jakieś własne których w ksiażce nie było. Książka jak dla mnie była niesamowicie ciekawa, a film nie.
Poza tym zbyt wiele odbiegało i to najbardziej drażni. :uhoh:

Dziękuje.

Prefix użytkownikaKerle
Każdy film z serii HP jest ciekawy, ujmujący i dobrze nakręcony. Jednak jak w każdych innych filmach występuje w nich parę błędów, niedociągnięć. Trudno, naprawdę trudno wybrać część, która ma tych wpadek najwięcej. Po długim namyśle jednak wydaje mi się, że najgorsza jest dwójka, Komnata Tajemnic. To w niej dopatrzono się najwięcej błędów filmowców, to w niej widzę najgorszą grę aktorską, to ją gubię w oczach przy innych częściach.
Pamiątka ze strony:
Zarejestrowanych: 14,781
Najnowszy Użytkownik: Kerle
2.bp.blogspot.com/-NKhJ7KKU1sU/Th0TCPR3sNI/AAAAAAAAEX4/ibecEAdAFsM/s1600/Tumblr-images-harry-potter-15941631-500-281.jpg

I love her...

www.media-courses.com/blog/wp-content/uploads/2011/01/helena-bonham-carter-083.jpg

... and her...

i2.listal.com/image/486750/600full-sandra-oh.jpg

...and him!

www.sirlin.net/storage/post-images/dr_house_65.jpg

SO MUCH <3

"W wieku sześciu lat chciałem zostać kucharką. Gdy miałem siedem - Napoleonem. Odtąd moja ambicja nie przestawała rosnąć, podobnie jak moja mania wielkości." - Salvador Dali

"Magia nie zmienia zbytnio świata. Właściwie jeszcze bardziej go komplikuje. " - Joanne Kathleen Rowling

"Życie jest niewiele warte, ale nic nie jest warte życia." - Andre Malraux

"Pamiętasz ten moment, kiedy jako dziecko, w wieku koło siedmiu lat, malujesz obrazek i niebo to niebieski pasek u góry kartki? I wtedy przychodzi ten moment rozczarowania, kiedy nauczyciel mówi ci, że tak naprawdę niebo zajmuje cała wolną przestrzeń na rysunku. I to jest ta chwila, kiedy życie zaczyna być coraz bardziej skomplikowane i nieco nudniejsze, ponieważ zamalowywanie kartki na niebiesko jest raczej nużącym zajęciem." - Alan Rickman

"Zawsze udawaj głupiego."- Terry Pratchett

"Mówienie jest rzeczą głupców, milczenie - tchórzy, a słuchanie rzeczą mędrców."
- Carlos Ruíz Zafón

"Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy." - Éric-Emmanuel Schmitt

"Jeżeli moja teoria względności okaże się słuszna, Niemcy powiedzą, że jestem Niemcem, a Francuzi, że obywatelem świata. Jeśliby miała się okazać błędna, Francja oświadczyłaby, że jestem Niemcem, a Niemcy, że jestem Żydem. "- Albert Einstein

"Nie pragnij być lepszym od innych, najpierw bądź samym sobą." - Fiodor Dostojewski

"To co oczywiste, przeczytaj jeszcze raz." - Piotr Szreniawski

"Kłopot z życiem polega na tym, że nie ma okazji go przećwiczyć i od razu robi się to na poważnie." - Terry Pratchett

"Nie ma pokoju bez sprawiedliwości, nie ma sprawiedliwości bez przebaczenia." - Jan Paweł II (Karol Wojtyła)

"Patrząc na ciemność lub śmierć boimy się nieznanego - niczego więcej." - Joanne Kathleen Rowling

pomaranczaa
Dla mnie najgorsza część to była druga i czwarta. Pierwsza oczywiście nie, bo to był szok w ogóle zobaczyć dla mnie takie coś jak magia, bo gdy po raz pierwszy to oglądnęłam byłam jeszcze... mała :D. A piątka mi się podoba, nie ważne, że trochę odbiega od fabuły ( w końcu przecież wiem wszystko z książek, więc po co się na to ciągle zaskarżać? ). W piątej części filmu występuje taki... mrok? I nie jest już tak wesoło. To mi się z jednej strony podoba, a drugiej faktycznie szkoda jeśli szóstka będzie zawierała jeszcze mniej zabawnych wątków, bo przecież aktorzy mówili, że jest mroczniejsza niż poprzednia część.
nothing. I.was.just.thinking.

Prefix użytkownikabrathermiony
Według mnie najgorszymi filmem jest Harry potter i ksiąze półkrwi.po pierwsze zmieniony początek filmu który jest fatalny a po drugie pominięcie postaci które pojawia się w ksiące (Minister magi,Bill ,Fleur oraz skrzaty) minusem jest tylko pokazenie tylko dwóch wspomien z przeszłoci Voldermorta .Szkoda takze ze twórcy nie pokazli w filmach postaci Irytka która jest bardzo barwną postacią w Harrym Potterze.

Prefix użytkownikayasmin46

W sumie nie lubię dzielić filmów na najlepsze i najgorsze, ale gdybym miała powiedzieć, który mi się podobał najmniej to na pewno Harry Potter i Czara Ognia (tragiczna fryzura Pottera, Pattinson jako Diggory i ogólnie taki bez wyrazu ten film). Przejadła mi się także już pierwsza część, ale to zupełnie coś innego ;D

Prefix użytkownikaGrattersley
oczywiście wszystkie filmy są wspaniałe, ale na początku nie podobała mi czara ognia, taka mroczna, lecz po jakimś czasie bardziej mnie zainteresowała niż pozostałe, nie podoba mi się także że w filmie wiele kwestii dano hermionie, które w książce wypowiada ron, na ten czas nie lubię części pierwszej.

Prefix użytkownikaRodzyna24
Moim skromnym zdanie najgorsza byla trzecia część.. HP i więzień Azkabanu. Cały fil aktorzy byli w tych samych strojach .. i ten sweterek Hermiony... Druga w rankingu plasuje się część czwarta.. Czara Ognia... jakoś mnie nie przekonuje :) A pozostałe są super :)
Od jakiegoś czasu przykładna żona i mama ... :)
Mimo dorosłego już życia , nieprzestała kochać HP :)
Aktualnie czytająca swojemu synowi kolejna już cześć HP
Edit. Teraz czytam też córce :)

.TAKA MAŁA - A TAK WNERWIA.

Cyniczna z Sarkastycznym poczuciem humoru , bezposrednia niekiedy bezczelna, pozbawiona wszelkich skrupułów , wieczorami odpływająca w swój surrealistyczno-halucynogenny świat w ramionach tego jedynego...

Znajdź mi drugą tak nieufna osobę jak ja, która udaje ze ufa... znajdź.

Na to bym nazwała Cię swoim przyjecielem , trzeba sobie zasłuzyć .

.PRAWDA JEST TAKA ŻE LUDZIE MAJĄ JEDNĄ WSPANIAŁĄ CECHĘ.
ZMIENIAJĄ SIĘ.

"Cierpienie wymaga więcej odwagi niż śmierć"

"Jeśli potrafisz o czymś marzyć, to potrafisz także tego dokonać!"

"Nigdy nie ma drugiej okazji aby zrobić pierwsze wrażenie!"

" kobieta jest piękna wtedy kiedy mężczyźni ją za taką uważają. "

" Dowodem odwagi nie jest umrzeć, lecz żyć. "

" Kobiety piękne nie są wierne, wierne nie są piękne"

" Największy jest ból gdy rany zadają najbliżsi"

"GDY POCZUJESZ BÓL NIE BĘDZIESZ SIĘ BAC , NIE BĘDZIESZ NIC CZUĆ, ODRODZISZ SIĘ NA NOWO"

Prefix użytkownikaSasume
Dla mnie zdecydowanie Książę Półkrwi.. po prostu poraz pierwszy jak pamiętam wyszłam z kina rozczarowana. Zauważyłam najwięcej niedociągnięć i wymyślonych rzeczy, jednak i tak uwielbiam bo to wkońcu HP! :)

Prefix użytkownikaJMARTA
Moim zdaniem najgorszy jest ZF

Wiem, że wiele osób się ze mną nie zgodzi, to prawda, miał fajne momenty, ale jednak czegoś mi w tym filmie brakowało. Poza tym, bardzo chciałam zobaczyć jak Rona dusił mózg i tą scenę, w której Harry krzyczy na Dumbledora. Może dlatego jej nie lubię, że się zawiodłam? Nie wiem. Jednak nadal sądzę, że jest zdecydowanie najgorszy.

Prefix użytkownikaMarvin Aristow
Moim zdaniem najgorsza była część III. Więzień Azkabanu.
Ten cały pomysł ze zmieniaczem czasu mnie jakoś nie przekonuje. Przez niego można_by było zmienić całkiem całą fabułę. Akcja jakaś taka lekko przymulona. Nie dociera jakoś do mnie.
Edytowane przez Prefix użytkownikaChristina dnia 23.01.2013 19:18

Prefix użytkownikaulka_black_potter
Najgorszy film to oczywiście Zakon Feniksa!
Oh, jaka ja byłam zawiedziona oglądając tę część. Harry był tak mdły, że aż płakać mi się chciało. Ten jego "krzyk" na Rona i Hermionę gdy 1. raz przybył do domu Syriusza to kompetna porażka i śmiech przez łzy. Albo kiedu Wybraniec prowadzi Dudleya do domu. No błagam, Hary ledwo dyszy ze zmęczenia, a ten prawie się przeciez o niego nie opiera.
Najgorszym momentem jest jednak scena wyrzucenia Trelwaney. Wielki Dumbledore przytłoczony przez ropuchowatą Umridge! Przecież on zawsze ma jakąś ciętą ripostę, a w filmie:
A.D.: Ministerstwo ma prawo zwalniać nauczycieli, ale nie ma prawa wyrzucać ich z zamku.
D.U.: Narazie. (złowieszczy uśmiech)
A.D.: (Spuszcza wzrok i nie wie co ze sobą zrobic po czym krzyczy do uczniów) Nie macie nic innego do roboty!?
Płakałam nad tą wymianą zdań 3 dni i 3 noce. W żadnym innym filmie z serii nie znalazłam bardziej żałosnej sceny. Ubolewam, że scenarzysta, reżyser jak i sam aktor nie potrafili odzwierciedlić prawdziwego Dumbledora.

No i oczywiście tyle wyciętych rzeczy z książki, że zastanawiałam się czy to na pewno jest HP i ZF. :(

Marvin Aristow napisał(a):

Moim zdaniem najgorsza była część III. Więzień Azkabanu.
Ten cały pomysł ze zmieniaczem czasu mnie jakoś nie przekonuje. Przez niego można_by było zmienić całkiem całą fabułę. Akcja jakaś taka lekko przymulona. Nie dociera jakoś do mnie.

Radzę książke przeczytać. Pomysł ze zmieniaczem czasu mże Cię wtedy przekona.

i.imgur.com/AyR1kd7.png

Christian.
i.pinimg.com/originals/02/0b/07/020b0757879bbd8cc21454799bff6f55.gif

Bo liczy się to, co masz w środku.
cdn.junglecreations.com/wp/junglecms/2017/12/Christian-Bale-Resized.jpg

Ale czasami warto założyć maskę.
pa1.narvii.com/6412/37cb60531dd1e8002b7ec87c8da0ba734a67f9f3_hq.gif

"ja generalnie ten tekst klasyfikuję jako 5CMCS HE NDPSG3 - S2AB"
"zmiennokanoniczne"
"piszę fanficka ducha, że tak to ujmę, czyli takiego, którego nie ma"
"po części trudny język wynika z założeń płomień odwagi i specyfiki tekstu"

by Cantaris