Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1) Alette
2) fuerte
3) Katherine_Pierce
4) Sam Quest
5) Shanti Black
6) A.
7) monciakund
8) ania919
9) ulka_black_potter
10) Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Wasze ulubione zaklęcie
|
|
Limonka |
Dodany dnia 04.03.2007 16:46
|
Postów: 6322 Dom: Brak przydziału Punkty: 28147 Ranga: Niezwyciężony mag Data rejestracji: 26.02.07 |
Tak jak w temacie...jakie zaklęcia lubicie najbardziej? Ja osobiście Avadę Kedavrę, bo fajnie brzmi. I Crucio bo zawsze chciałam zobaczyć jak Draco wali tym w Harry'ego. A z takich pozytywniejszych zaklęć to przywołanie Patronus. Edytowane przez Smierciojadek dnia 22.09.2015 13:37 |
|
|
Moony Alex |
Dodany dnia 04.03.2007 16:57
|
Postów: 1059 Dom: Hufflepuff Punkty: 3278 Ranga: Osiedlowy szarlatan Data rejestracji: 24.02.07 |
Co do brzmienia, to ładnie brzmi: * Avada Kedavra * Expecto Patronum * Expelliarmus * Imprevius * Colloportus * Crucio * Imperio * Sectumsepmra. * Riddikulus * Levicorpus/Liberacorpus I inne, które mają literę R w środku ^^. Ładnie brzmią. A ze względu na skutki to lubię: * Jęzlep * Waddiwasi * Imperio ^^ * Petrificus Totalus * Pakuj * Accio * Expecto Patronum |
|
|
Limonka |
Dodany dnia 04.03.2007 17:06
|
Postów: 6322 Dom: Brak przydziału Punkty: 28147 Ranga: Niezwyciężony mag Data rejestracji: 26.02.07 |
A co robi Waddiwasi? Teraz jeszcze mi się przypomniało... tylko nie wiem czy dobrze napiszę...Morsmorde też dobrze brzmi :D. Edytowane przez Limonka dnia 08.12.2007 16:22 |
|
|
Moony Alex |
Dodany dnia 04.03.2007 17:25
|
Postów: 1059 Dom: Hufflepuff Punkty: 3278 Ranga: Osiedlowy szarlatan Data rejestracji: 24.02.07 |
Zaklęcia Waddiwasi użył profesor Lupin w trzecim tomie. Kiedy prowadził klasę Harry'ego do pokoju nauczycielskiego, zobaczyli Irytka, który najpierw go obrażał, a później gumą do żucia (rzucia?) zatkał dziurkę od klucza do eee...yhm... no...jak to się nazywa. Tam, gdzie Filch trzymał miotły. Lupin zastosował Waddiwasi, a guma wylecia stamtąd i trafiła do Irytkowego nosa ^^. Racja, Morsmordre też ładnie brzmi ^^. Edytowane przez Moony Alex dnia 04.03.2007 17:25 |
|
|
LadyGray |
Dodany dnia 04.03.2007 20:42
|
Postów: 42 Dom: Brak przydziału Punkty: 303 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 01.03.07 |
Boże wiem, ze grzeszę, ale naprawdę zapomniałam. Moim ulubionym jest to, które powoduje krwotok (nie Avada rzucona przez uczniów Hogwartu:D) chyba na S jakoś... to co Książe wymyślił i Harry użył go na Draco. Edytowane przez Limonka dnia 08.12.2007 16:23 I moze sama powiesz mi
Jak mam powiedzieć to Tobie Że już nie Kocham Cię, nie chcę |
|
|
Moony Alex |
Dodany dnia 05.03.2007 17:06
|
No tak, stare, dobre Chłoszczyść ^^. Też je lubię . <Muniek* rozgląda się po swoim pokoju, którzy niedawno sprzątała i żałuje, że nie ma różdżki. Takie małe chłoszczyść by się przydało ^^.> * Muniek to skrót od Moony Alex. To bardzo twórcze, nawet lubię T.Love, a Muniek tak fajnie brzmi ^^. Edytowane przez Moony Alex dnia 05.03.2007 17:07 |
|
|
Peeves |
Dodany dnia 06.03.2007 21:58
|
Postów: 5424 Dom: Brak przydziału Punkty: 8978 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 06.02.07 |
Mnie tam chłoszczyć kojarzy się nie wiedzieć czemu z chłostą i masochizmem, takie jakieś dziwne zboczenie... a podoba mi się bo fajnie brzmi... Limonka masz rację mój pokój do najczystszych nie należy. Edytowane przez Limonka dnia 08.12.2007 16:25 "Aggressive, tough and defiant may describe me, but that leaves the impression I'm mean and I'm not. People expect me to have fangs."
Joann Jett |
|
|
Sally Snake |
Dodany dnia 08.03.2007 14:50
|
Postów: 456 Dom: Brak przydziału Punkty: 498 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 04.03.07 |
Taak... Avada Kedavra jest wspaniała. A jakoś zawsze myślę o tym zaklęciu jak jestem na historii... I trzymam w ręku kredkę bądź długopis I oczywiście jeszcze podoba mi sie Morsmorde. I Expecto Patronum. Od cnót Gryfonów, kretynizmu Puchonów i wiedzy-o-własnej-wszechwiedzy Krukonów, chroń nas Slytherinie!
* * *Jestem wredna i zła. I pracuję dla Mizuyashi...analizy robimy. * * *Strzeżcie się szlamy, mugole i zdrajcy krwi! Bo oto nadchodzi Elita Slytherinu! Więc kimże w końcu jesteś? Faust-Jam częścią tej siły, która wiecznie zła pragnąc, wiecznie czyni dobro Trwaj chwilo, jesteś piękna. |
|
|
Brice |
Dodany dnia 07.05.2007 13:05
|
Postów: 6 Dom: Brak przydziału Punkty: 11 Ranga: Mugol Data rejestracji: 07.05.07 |
Ja lubię Avade Kedavre tylko za brzmienie, kojarzy mi się jakiś sepleniący czarodziej, który nie bardzo wiedział jak wymówić Abra Kadabra, hiehie... Następnym jest Expecto Patronum, bo ładnie brzmi, fajnie je wymawia Harry i wiedziałem co znaczy bez patrzenia w słownik (co jednak nie często się zdarza) Z przydatnych to dobrze znane Accio i Lumos, bo nigdy nie chce mi się w nocy do pstryczka sięgać, hiehie... "Harry zatrzymał się przed jego stolikiem i spojrzał z góry na swojego piętnastoletniego ojca.
Podniecenie eksplodowało mu w brzuchu." |
|
|
Albus12 |
Dodany dnia 10.05.2007 09:04
|
Ostrzeżenia: 3 Postów: 1733 Dom: Brak przydziału Punkty: 2405 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 17.03.07 |
*Albus stał na środku pustego pola* *A przed nim stało pięćdziesięciu dementorów* *Przełknął gorzk ślinę, lecz stał prosto na nogach* *Dementorzy zbliżyli się* *Co raz bardzie, bardziej...aż w końcu* *EXPECTO PATRONUM!- krzyknął Albus a z jego różdżki wyłonił się uży Biały Tygrys który rozproszył wszystkich nieprzyjaciół swego pana* *Albus upadł na ziemię* *Zemdlał* A więc jako można wywnioskować z mojego posta, uwielbiam zaklęcie Patronusa, a pozatym także: *Avadę Kedavre i inne!! "I have a dream that my four little children will one day live in a nation where they will not be judged by the color of their skin but by the content of their character."
Martin Luther King |
|
|
Kate |
Dodany dnia 15.06.2007 15:54
|
Pochwały: 1 Postów: 1951 Dom: Hufflepuff Punkty: 4173 Ranga: Osiedlowy szarlatan Data rejestracji: 13.03.07 |
O, coś dla mnie: Moje ulubione zaklęcia: - Alohomora, - Aperacium - Avada Kedavra - Avis - Carpe Retracum - Confundus - Cruciatus - Densauego - Diffindo - Draconifors - Expelliarmus - Immobilus - imperius - Locomotor... /mortis/ - Lomus - Lapifors - Morsmorde - Oblivate - Perriculum - Protego - Quietus - Rictusempra - Serpensortia - Legilimens. i to ze względu na brzmienie, i ze względu na skutki. the phoenix cried fat tears of pearl
while the dragon snapped up his best girl and the billywig forgot to twirl when his sweetheart left him cold |
|
|
czarli lestrange |
Dodany dnia 22.06.2007 15:31
|
Postów: 71 Dom: Brak przydziału Punkty: 113 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 21.06.07 |
Riddikulus. Na bogina. ze względu na skutki. Także Crucio. Ze względu na skutki. chciałabym nawet poczuć, żeby zobaczyć, jaki jest ten najgorszy ból. i rzucić na parę osób. Legillimens, ze względu na skutki. Chciałabym się powdzierać do kilku umysłów. A za względu na brzmienie to chyba żadne. Bo raczej nie otb. O, ze względu na brzmienie to chyba najbardziej lubię zaklęcia niewerbalne. Sev, maj hiroł! [s]Oh, I forgot we'll be hunting down Voldemort in a mobile library.[/s] |
|
|
Mirru |
Dodany dnia 03.08.2007 14:54
|
Postów: 40 Dom: Brak przydziału Punkty: 135 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 25.07.07 |
Moja szczęśliwa dziesiątka: 1. Serpensortia (Kocham węże) 2. Expecto Patronum (Chętnie bym zobaczyła, jaką mój przyjąłby postać) 3. Morsmorde (Robi wrażenie) 4. Sectusempra (Byle NIE na Malfoyu. Ale bardzo ciekawe działanie) 5. Draconifors (Kojarzy mi się z Draco) 6. Expelliarmus (Daje niezłego kopa) 7. Avada Kedavra (Fascynujące) 8. Accio (Ułatwia życie, nie powiem) 9. Imperius (Według mnie- najgorsze z Niewybaczalnych) 10. Rictusempra (Drżyjcie Boginy!) Oh Voldemort,
If there's one thing I want you to bring me for Christmas this year, It's to make Harry Potter disappear. Lots of love, D. M. www.mirru.blog.onet.pl - "The Curse Breakers" by me. Get on the train, fish. Get on the train. |
|
|
jedyny |
Dodany dnia 22.12.2007 17:26
|
Ostrzeżenia: 1 Postów: 71 Dom: Brak przydziału Punkty: 137 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 22.11.07 |
Darkblood-Irini Potter napisał/a: Moje ulubione zaklecia: - Avada Kedavra - Expelliarmus - Colloportus - Crucio - Imperio - Sectumsepmra - Riddikulus Acha, czyli najbardziej lubisz zabijać, później podoba ci się pomęczyć innych, a chcesz także nad innymi panować. Sam temat jest trochę dziwny, ale świetnie wyławia sadyzm, egoizm i tym podobne odchylenia u osób odwiedzających to forum. I skąd się to bierze? Może z powietrza?:lol: Nie! To tylko zafascynowanie Potterem i jego "wspaniałymi" czynami, nie ujmując nic innym bohaterom książki. Po co czytać coś, czego owocem są takie wypowiedzi? |
|
|
jedyny |
Dodany dnia 23.12.2007 15:45
|
Ostrzeżenia: 1 Postów: 71 Dom: Brak przydziału Punkty: 137 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 22.11.07 |
Limonka napisał/a: Jedyny, czy jeżeli napiszę, że lubię broń palną, znaczy to, że jestem miłośniczką zabijania? Niekoniecznie, ale jeżeli powiesz na przykład, że fascynuje cię użycie broni biologicznej, to jest to bardziej niepokojące. Dlaczego na moje konkretne komentarze piszecie takie ogólniaki? Co innego mówić o broni palnej, a co innego o zaklęciach, których działanie dokładnie zostało opisane na przykładzie konkretnych bohaterów. Zaniepokojenie twoją wypowiedzią może zaistniec jedynie na forum dla pacyfistów Jaki z tego pożytek, skoro ktoś będzie utrzymywał, że wierzy, a nie będzie spełniał uczynków?
|
|
|
Ana93 |
Dodany dnia 09.01.2008 16:23
|
Postów: 21 Dom: Hufflepuff Punkty: 227 Ranga: Pomocna dłoń Data rejestracji: 30.12.07 |
Peskipiksi pesternomi - świetnie brzmi:lol: Dissendium - kto by nie chciał wylądować w Miodowym Królestwie Incendio - dość przydatne... Zwłaszcza jak jest zimno Accio, reparo - wiadomo dlaczego Avis - baaardzo ładne no i ,nie wiem czemu, conjunctivitus. Od razu mi się spodobało. Takie niepozorne i fajnie brzmi |
|
|
jetinajt |
Dodany dnia 02.02.2008 22:41
|
Postów: 371 Dom: Brak przydziału Punkty: 778 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 06.08.07 |
Nie potrafiłbyś tego wymówić, a co dopiero rzucić. Ja nie wiem ludzie po co piszecie takie posty. Sprawia wam to radość? Napiszecie trzy słowa uzupełnicie dziesięcioma emotikonami i myślicie sobie: "jestem zajefajnym forumowiczem, sie udzielam i fogóle". No weźcie się bardziej postarajcie. Przecież nawet z tak spamerskiego tematu jak ten można wykrzesać coś więcej niż kolejny jednolinijkowiec służący tylko temu by nabić kolejny punkt. Nawet jak nie macie żadnych głębokich przemyśleń podobnych to tych przedstawionych przez jedynego, to zawsze możecie po prostu uzasadnić swoją odpowiedź jak to zrobiła Brice. To nie jest trudne, a wybitnie poprawia jakość forum. No właśnie, no właśnie... zaraz posprzątam trochę w tym temacie... Li. PS. Żeby nie było, że post nie na temat to powiem, że nie mam ulubionego zaklęcia. Większość jest albo nijaka i nie daje ciekawych efektów, albo jest niehumanitarna i nawet nie chodzi tu o zaklęcia czarnomagiczne, ale transmutacje. Nie wiem jak można uczuć dzieci tak torturować biedne zwierzęta. Okropność. Edytowane przez Limonka dnia 03.02.2008 00:42 http://www.harry-potter.net.pl/forum/viewthread.php?forum_id=23&thread_id=1717&rowstart=0
http://www.youtube.com/watch?v=xAybf5yo9YY [quote]Ridcully mlasnął z satysfakcją. - My w Ankh-Morpork wiemy, z czego się robi piwo - stwierdził. Magowie pokiwali głowami - rzeczywiście wiedzieli. Dlatego pili gin z tonikiem. [/quote] http://www.youtube.com/watch?v=I5i5t2J7w1s [quote]Harry shouted, "Crucio!"...)"I see what Bellatrix meant," said Harry, the blood thundering through his brain, "you need to really mean it." ...a potem (...) ściął łodygę fasoli, dodając morderstwo i ekologiczny wandalizm do wspomnianych wcześniej przestępstw kradzieży, oszustwa i wtargnięcia na cudzy teren. Uszło mu to jednak na sucho; żył długo i szczęśliwie, bez śladu wyrzutów sumienia z powodu tego, co uczynił. Co dowodzi, że jeśli człowiek jest bohaterem, to właściwie wszystko zostanie mu wybaczone, bo nikt mu wtedy nie zadaje niewygodnych pytań. [/quote] |
|
|
AlSev |
Dodany dnia 03.02.2008 09:43
|
Postów: 34 Dom: Ravenclaw Punkty: 330 Ranga: Chodząca biblioteka Data rejestracji: 30.01.08 |
Najbardziej przydatnym zaklęciem jak dla mnie mogło by być Accio. Niestety wiele razy zdarza się, że zapominam co gdzie położyłem, a przy pomocy tego zaklęcia mógłbym sobie to przywołać i nie tracił bym tylu nerwów Ciekawym zaklęciem jest również Muffliato Ale tak na prawdę, jest wiele zaklęć, które można było by używać i które były by przydatne, ale patrząc na to ogólnie nie mam ulubionego zaklęcia. Jest ich mnóstwo i najlepiej by było gdybym znał wszystkie, co oczywiście jest niemożliwe, wiadomo dlaczego. "I pojął, nie wiedząc jak i dlaczego, że feniks odleciał, opuścił Hogwart na zawsze, tak jak Dumbledore opuścił swoją szkołę, opuścił ten świat... opuścił jego."
|
|
|
Ana93 |
Dodany dnia 05.02.2008 20:33
|
Postów: 21 Dom: Hufflepuff Punkty: 227 Ranga: Pomocna dłoń Data rejestracji: 30.12.07 |
Nie wiem co Wy takiego fajnego widzicie w Zaklęciach Niewybaczalnych. Fredzio, czy Ty chciałbyś żeby ktoś na Ciebie rzucił Imperio? Albo Cruciatus? Raczej wątpię Ciekawa jestem czy gdyby ktoś Cię potraktował Cruciatusem nadal byś miał takie zdanie o tej klątwie. W to również wątpię. P.S. Taaa bardzo fajnie jest komuś zadawać niewyobrażalny ból i patrzeć jak cierpi u Twoich stóp. Idealna rozyrwka na długie zimowe wieczory. |
|
|
Ksiaze_Pol_Krwi |
Dodany dnia 06.02.2008 20:20
|
Postów: 17 Dom: Brak przydziału Punkty: 49 Ranga: Charłak Data rejestracji: 16.09.07 |
Kate wypisałaś prawie wszystkie zaklęcia jeśli chodzi o mnie to zdecydowanie Sectumsempra. Mam nadzieję że w ekranizacji 6 części pokażą jak Harry rzuca je na Mallfoya, gdyż zaiste go nie lubię ( jest jak kropka w kropke do jednego z moich znajomych ) i z chęcią popatrze jak się miota w kałuży swojej krwi. Edytowane przez Ksiaze_Pol_Krwi dnia 06.02.2008 20:21 |
|
Podziel się z innymi: |
Przejdź do forum: |