Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1) Alette
2) fuerte
3) Katherine_Pierce
4) Sam Quest
5) Shanti Black
6) A.
7) monciakund
8) ania919
9) ulka_black_potter
10) Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Wasze ulubione zaklęcie
|
|
VictoriaPuckle |
Dodany dnia 20.03.2015 21:26
|
Postów: 2 Dom: Hufflepuff Punkty: 6 Ranga: Mugol Data rejestracji: 20.03.15 |
-Confundus -Salvio Hexia -Rictusempra -Wingardium Leviosa |
|
|
Rose Lancaster |
Dodany dnia 21.03.2015 13:44
|
Pochwały: 1 Postów: 80 Dom: Slytherin Punkty: 2124 Ranga: Praktykant w Ministerstwie Magii Data rejestracji: 01.01.15 |
No to tak: 1.Obliviate 2.Expecto patronum 3.Avada Kedavra 4.Alohomora 5.Cruciatus 6.Accio |
|
|
soncia |
Dodany dnia 27.03.2015 18:48
|
Postów: 5 Dom: Hufflepuff Punkty: 22 Ranga: Mugol Data rejestracji: 21.12.14 |
Expecto patronum Sektumsempra Bombarda maxima Lumos Obliviate Feraverto Sonka
|
|
|
Nedelle |
Dodany dnia 27.03.2015 18:53
|
Ostrzeżenia: 2 Pochwały: 2 Postów: 1086 Dom: Hufflepuff Punkty: 11317 Ranga: Harrych świąt! Data rejestracji: 26.08.14 |
accio - jestem leniem, przyda sie takie zaklecie septumsempra - jest dosc... ciekawe avada kedavra, imperio, crucio - ... lumos/nox alohomora expecto patronum Hic sunt leones "Z pokojem wspólnym Ravenclaw była taka fanowska teoria, że uczniowie starszych roczników mają tak bardzo gdzieś te zagadki (bo chcą po prostu wejść do siebie, czy po coś jak mówiliście), że odpowiadają na nie na olewkę. Przykładowo: - Co ma wspólnego budzik i wiosło? - Obu tych rzeczy nie powinno się wsadzać sobie w du... - No.... w sumie racja. A pierwszoroczni patrzą wtedy na nich ze zgrozą i traktują jak bohaterów " Jesteśmy winni Szeregowemu przeprosiny. Szkoda, że nie pieniądze! Co to jest? Błyszczy i jest niepokojąco duże! Na pierwszy rzut oka to krystaliczny węgiel. Wynik oddziaływania ciśnienia i wysokiej temperatury. Kowalski! W prostych żołnierskich słowach! Inaczej najlepszy przyjaciel kobiety. Paralizator? Life's a piece of shit When you look at it Life's a laugh and death's a joke, it's true You'll see it's all a show Keep 'em laughin' as you go Just remember that the last laugh is on you Cóż za draka, jaka farsa Knedel nam odwala dansa Sznejp aż oczy swe przeciera. gdy do niego ta dociera. Kluska bierze Sznejpa w tany Slughorn cały uhahahany Zaraz z nimi tańczyć chce a to wszystko sen, hehe - SQ <3 Knedlu! Orędowniku Klusek! ty jesteś jak zdrowie. Ile Cię trzeba wielbić, ta Kluska się dowie, Co w Twą niełaskę wpadnie. Dziś wielkość Twą i chwałę Widzę i opisuję, bo mam nadzieję, że literkę dostanę! |
|
|
Mateusz Squarepants |
Dodany dnia 27.03.2015 19:07
|
Postów: 9 Dom: Gryffindor Punkty: 33 Ranga: Charłak Data rejestracji: 22.03.15 |
1.Expelliarmus 2.Drętwota 3.Colloportus 4.Protego 5.Accio 6.Alohomora 7.Lumos 8.Nox 9.Levicorpus 10.Liberacorpus 11.Legilimens 12.Avis 13.Oppugno 14.Reparo 15.Portus |
|
|
Animag37 |
Dodany dnia 20.07.2015 08:37
|
Postów: 210 Dom: Ravenclaw Punkty: 3142 Ranga: Fascynat Czarnej Magii Data rejestracji: 22.04.15 |
Accio - bo jestem leniwy. Lumos - gdy ciemno. Reparo - gdy się coś zepsuje. Alohomora - żeby się włamać . Colloportus - by coś zamknąć. Nox, Nox Maxima - do Lumos. Protego - użyteczna tarcza. Sectumsempra - niezły czar ofensywny. |
|
|
Mooony |
Dodany dnia 20.07.2015 09:14
|
Postów: 17 Dom: Ravenclaw Punkty: 184 Ranga: Mol książkowy Data rejestracji: 15.07.15 |
Wszystkie związane ze światłem : - Perriculum - Expecto Patronum - Lumos - Lacarnum Inflamare -Does it hurt?" The childish question had escaped Harry's lips before he could stop it.
-"Dying? Not at all," said Sirius. "Quicker and easier than falling asleep. " |
|
|
batalion_88 |
Dodany dnia 20.07.2015 09:22
|
Pochwały: 2 Postów: 4036 Dom: Gryffindor Punkty: 31890 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 16.07.15 |
Takiego jednego ulubionego zaklęcia nie mam. Bardzo podoba mi się Drędwota. Do walki w sam raz. To samo jeżeli chodzi, o zaklęcie rozbrajające czyli Expelliarmus. Światło też się przydaje, więc Lumos jak najbardziej ^^ No i może coś jeszcze do otwierania zamkniętych drzwi. Alohomora jak najbardziej. Odrzucam wszystkie zaklęcia niewybaczalne i takie, które działają jak np. Sectumsempra. |
|
|
Ewa Potter |
Dodany dnia 21.07.2015 23:14
|
Pochwały: 1 Postów: 510 Dom: Gryffindor Punkty: 10164 Ranga: Wielki mag Data rejestracji: 17.07.15 |
Gdybym miała wybrać jedno to byłoby to Expelliarmus Strasznie chciałabym się też nauczyć zaklęcia Expecto Patronum A co do reszty to nie widzę sensu w wypisywaniu zaklęć "przydatnych" bo jeżeli chodzi o zaklęcia to raczej nieliczne są nieprzydatne (jeśli w ogóle jest jakieś nieprzydatne...-w każdym razie jeśli chodzi o te podstawowe) |
|
|
Keira Karkarow |
Dodany dnia 21.07.2015 23:21
|
Postów: 697 Dom: Gryffindor Punkty: 1813 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 07.07.15 |
Hmm... To zależy. Na pewno chciałabym opanować Expecto Patronum, przydatne zaklęcie i dość efektowne. W walce zdecydowanie przydaje się expeliarumus i drętwota, ale chciałabym też umieć rzucić sektumsemprę w razie potrzeby ;D Poza tym, Alochomora i Obliviatum, wymazanie komuś pamięci zawsze spoko ;D "Someone let the doors open,
Who left me outside? I'm bent I'm not broken, Come live in my life. All the worlds left unspoken All the pages I write On my knees and I'm hoping That someone holds me tonight. Hold me tonight..." |
|
|
Cookie |
Dodany dnia 22.07.2015 00:12
|
Pochwały: 2 Postów: 739 Dom: Ravenclaw Punkty: 3722 Ranga: Pomocnik Filcha Data rejestracji: 01.10.14 |
Pierwszym zaklęciem, ktore przyszło mi do głowy to protego, drugie experliams, trzecie bombarda maxima. Ochrona -> atak -> zniszczenie. |
|
|
Victoria Owl |
Dodany dnia 16.09.2015 15:35
|
Postów: 150 Dom: Gryffindor Punkty: 1669 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 12.12.14 |
Ja mam duzo ulubionych, ale zawsze lubilam Lumos ^^ Kojarzy mi sie z nadzieją, światłem (jak chyba każdemu ). Lubie jeszcze Expecto Patronum, zawsze zastanawiałam się jakie ja mialabym zwierze ,,Może w Gryffindorze, Gdzie kwitnie męstwa cnota, Gdzie króluje odwaga I do wyczynów ochota" |
|
|
-lavender- |
Dodany dnia 16.09.2015 15:48
|
Pochwały: 6 Postów: 519 Dom: Ravenclaw Punkty: 12414 Ranga: Mistrz Expelliarmusa Data rejestracji: 20.06.13 |
1. Drętwota 2. Sectumsempra 3. Avada Kedavra 4. Expecto Patronum 5. Finite Incantatem 6. Legilimens 7. Crucio 8. Imperio 9. Obliviate 10. Reparo Wiem, sporo zaklęć okrutnych Life is better when you dance. And if the music is good you dance. Never too tired for it. W Hogwarcie Josephine Davis - klik! Kto ma olej w głowie, temu dość po słowie. W Ravenclawie tylko ci, których umysł pięknem lśni. My body is like a rum chocolate souffle. If I don't warm it up right, it doesn't rise. Did you know that dolphins are just gay sharks? |
|
|
AnaBlack |
Dodany dnia 16.09.2015 15:57
|
Postów: 14 Dom: Ravenclaw Punkty: 481 Ranga: Chodząca biblioteka Data rejestracji: 29.06.15 |
Moje ulubione: * Obliviate (czy nikt nie ma chociaż jednego wspomnienia, które chciałby wymazać?) * Alohomora (na co komu klucze! ) * Expecto Patronum (podświadomie czuję, że mój patronus miałby wygląd lisa ^^ No i z łaciny oznacza ''czekam na opiekuna'' ) * Sectumsempra (ee... tak.) * Levicorpus (nie mam złych zamiarów!) * Muffliato (zwłaszcza na nudnej lekcji ^^) * Reparo (jeśli jesteś taką niezdarą jak ja, to się pewnie nie dziwisz) * Accio (czasami po prostu nie chcę mi się wstać ) * Lumos/Nox (kojarzy mi się z czytaniem w nocy) * Expelliarmus (ciekawe, czy działa także na inne przedmioty niż różdżka? Byłoby ciekawie ) I oczywiście te zaklęcia podobają mi się też ze względu na nazwę. ~ Happiness Can Be Found Even In The Darkest Of Times If One Only Remembers To Turn On The Light ~ *** ~ The Last Enemy That Shall Be Destroyed Is Death ~ *** |
|
|
TosieK |
Dodany dnia 16.09.2015 16:12
|
Postów: 14 Dom: Ravenclaw Punkty: 49 Ranga: Charłak Data rejestracji: 09.09.15 |
1.Avada Kedavra 2.Accio 3.Lumos 4.Expecto Patronum 5.Alohomora taka moja topka |
|
|
JuliaGranger |
Dodany dnia 16.09.2015 17:26
|
Postów: 32 Dom: Ravenclaw Punkty: 87 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 13.08.15 |
Moja topka : Expecto Patronum, Accio, Avis ^^ Lumos/Nox emmm.... Lubie tak dużo zaklęć, że aż zapomniałam ich nazw Obliviate, Riddikulus, Expelliarmus, Bombarda, Wingardium Leviosa, Petrificus totalus, Oppungo, Oculus reparo, Confundus, Alohomora. To chyba na tyle jak mi się cos przypomni to dopisze ~Romione Edytowane przez JuliaGranger dnia 27.09.2015 17:32 |
|
|
hermiona03 |
Dodany dnia 16.09.2015 17:40
|
Postów: 172 Dom: Ravenclaw Punkty: 513 Ranga: Prefekt Ravenclawu Data rejestracji: 29.08.15 |
Ja na przykład: Accio Lumos/Nox Expecto Patronum Duro Kto ma olej w głowie, temu dość po słowie. W Ravenclawie tylko ci, których umysł pięknem lśni. |
|
|
Dorcik |
Dodany dnia 22.09.2015 10:21
|
Postów: 9 Dom: Gryffindor Punkty: 69 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 14.08.15 |
Moje ulubione zaklęcia to : -Accio (Zaklęcie przywołujące) -Alohomora (Zaklęcie otwierające) -Ekspekto Patronum -Zaklęcie Rozbrajające (Expelliarmus) -Drętwota To są moim zdaniem najbardziej przydatne zaklęcia. |
|
|
Dorcik |
Dodany dnia 22.09.2015 10:24
|
Postów: 9 Dom: Gryffindor Punkty: 69 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 14.08.15 |
Moje ulubione zaklęcia to : -Accio (Zaklęcie przywołujące) -Alohomora (Zaklęcie otwierające) -Ekspekto Patronum -Zaklęcie Rozbrajające (Expelliarmus) -Drętwota To są moim zdaniem najbardziej przydatne zaklęcia. |
|
|
OpenSpaceCircus |
Dodany dnia 27.09.2015 15:41
|
Postów: 23 Dom: Slytherin Punkty: 450 Ranga: Najsprytniejszy wsród Ślizgonów Data rejestracji: 19.08.15 |
Avada Kedavra Moglibyście wszyscy wycelować we mnie różdżki i wypowiedzieć te słowa, a wątpię, czy dostałbym krwotoku z nosa... |
|
Podziel się z innymi: |
Przejdź do forum: |