Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1) Alette
2) fuerte
3) Katherine_Pierce
4) Sam Quest
5) Shanti Black
6) A.
7) monciakund
8) ania919
9) ulka_black_potter
10) Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Wasze ulubione zaklęcie
|
|
Hermionka78 |
Dodany dnia 27.09.2015 16:48
|
Pochwały: 6 Postów: 1108 Dom: Ravenclaw Punkty: 8296 Ranga: Praktykant w Św Mungu Data rejestracji: 10.08.15 |
Moje ulubione zaklęcia to 1.Avada Kedavra 2.Accio 3.Lumos 4.Expecto Patronum 5.Alohomora 6.Drętwota |
|
|
Magda Rossalia Potter |
Dodany dnia 28.07.2016 00:21
|
Postów: 7 Dom: Slytherin Punkty: 14 Ranga: Mugol Data rejestracji: 27.07.16 |
Mi najbardziej podobają się : 1. Avadą Kedavra 2. Crucio 3. Serpensortia 4. Sectumsempra ( czasami chętnie bym kogoś tym trafiła) 5. Expecto Patronum (jest efektywne) 6. Morsmordre ( jest efektywne) 7. Petrificus Totalus 8. Piertotum Locomotor ( gdy to pierwszy raz usłyszałam to prawie się zaktusiłam) 9. Obliviate 10. Legilimens 11. Lumos ( przydałoby się w nocy) 12. Confringo ( ma niezłe pole rażenia) 13. Accio ( to zaklęcie chyba każdemu by się przydało) 14. Aguamenti ( chciałabym tym zaklęcie kogoś obudzić z samego rana) 15. Avis ( ładnie wygląda) "Nie ma czegoś takiego, jak dobro i zło, jest tylko władza i potęga... I mnóstwo ludzi zbyt słabych, by osiągnąć władzę i potęgę... "
|
|
|
ClaraOswinOswald |
Dodany dnia 28.07.2016 08:19
|
Ostrzeżenia: 1 Postów: 1 Dom: Gryffindor Punkty: 470 Ranga: Nieustraszony Gryfon Data rejestracji: 01.05.16 |
Moje ulubione zaklęcia to: 1. Expecto Patronum 2. Sectumsempra 3. Morsmorde 4. Levicorpus 5. Finite Incantiatem I tyle |
|
|
Dracoloveee |
Dodany dnia 28.07.2016 12:16
|
Postów: 32 Dom: Slytherin Punkty: 276 Ranga: Najsprytniejszy wsród Ślizgonów Data rejestracji: 13.01.16 |
Do moich ulubionych zaliczają się : Avada Kedavra Cruciatus Imperius Morsmordre Culter Sectumsempra Legilimens Serpensoria Bombarda maxima Nox |
|
|
Marcus Clinton |
Dodany dnia 28.07.2016 14:48
|
Pochwały: 23 Postów: 1138 Dom: Ravenclaw Punkty: 30894 Ranga: Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz! Data rejestracji: 14.07.16 |
Moje ulubione to: Expecto Patronum - zaklęcie przy którym musimy wspomnieć jedną z najszczęśliwszych chwil w naszym życiu. Miałoby dla mnie szczególne znaczenie. Accio - bo czasami z nudów nie chce mi się iść do kuchni po jedzenie. Obliviate - przydałoby mi się żeby mi siostra ciągle nie wypominała, że wiszę jej 39 zł. Avada Kedavra - mam dobre serce, ale czasami jak kogoś widzę to mam ochotę zabić. Po prostu Marcin Takie cudo dostałem <3 Takie miłe słowa mnie spotkały Mój ranking najcudowniejszych nóg! 1. Edyta! 2. Livka! Tu cenzura zdjęcia 3. Scarlett! https://zapodaj.n...83bd62.jpg Ogłaszam wszem i wobec, iż GiHP to moja siostra bliźniaczka. Dedykuję jej tego gifa Edki, bo mi się podoba i jej też musi się spodobać Edyta <3 Moja motywatorka! United <3 Śląsk! You laugh at me because I'm different, I laugh at you because you're all the same. "Śmierć będzie ostatnim wrogiem, jaki będzie pokonany" "Każdy ma fanów, ale ja mam najlepszych fanów, ja to wiem. Tak się stało, że moja muzyka odnalazła najpiękniejsze, najfajniejsze, najbardziej szlachetne i wartościowe serca. " - Edyta Górniak |
|
|
Kornelie_1999 |
Dodany dnia 11.11.2016 20:20
|
Pochwały: 4 Postów: 98 Dom: Gryffindor Punkty: 859 Ranga: Bohater Hogwartu Data rejestracji: 12.10.16 |
W sumie to... chyba Imperius. Fascynuje mnie to zaklęcie. Zawsze byłam ciekawa jak to jest sterować czyimś umysłem, i przyznam się, że nie raz chciałabym sama tego spróbować. Kiedy Ty coś mówisz, a dana osoba wykonuje to bez kiwnięcia palcem . A z takich przyjaznych zaklęć to chyba lumos. Nie lubię ciemności, bo wtedy totalnie nic nie widzę, a to zaklęcie pomogło by mi w niejednym ciężkim momencie po za tym przydatne w życiu codziennym. Istnieją dwa sposoby ucieczki od prozy życia: muzyka i koty. - Albert Schweitzer Każdy kot to czarodziej, w którego głowie dzieje się więcej niż możemy sobie wyobrazić. Ja mam pana boga w futrze. - Halina Poświatowska Koty prowokują człowieka do nieustannych wyznań miłości. - Christopher Sandt W Hogwarcie Cornelia Rose De La Luca |
|
|
Fameria WindForest |
Dodany dnia 27.02.2017 22:24
|
Pochwały: 3 Postów: 140 Dom: Hufflepuff Punkty: 1544 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 09.12.16 |
Zdecydowanie, najbardziej przydało by mi się Accio. Jestem wyjątkowo leniwa i wszystko gubię. Lumos, bo boję się ciemności. Arania Exumei bardzo ładnie brzmi, tak samo jak Septumsempra. Stupefy i Scougify brzmią zabawnie. W sumie... Zawsze zastanawiałam się jak zareagowałabym na Crucio, jaki rodzaj bólu bym odczuła. No i expecto patronum, chciałabym wiedzieć, jaki byłby mój patronus. |
|
|
PaulaSmith |
Dodany dnia 10.04.2017 12:00
|
Pochwały: 23 Postów: 2775 Dom: Hufflepuff Punkty: 23034 Ranga: Niezwyciężony mag Data rejestracji: 05.01.17 |
Z racji lenistwa przydałoby się Accio. Jednak zawsze marzyłam żeby posiadać własną restaurację i najbardziej przydałyby mi się zaklęcia kuchenne- samokrojące noże, łyżki mieszające w garnkach, myjące się warzywa, to byłoby fantastyczne. Prawda, że mało wymagająca jestem? Sarahis |
|
|
batalion_88 |
Dodany dnia 13.04.2017 22:36
|
Pochwały: 2 Postów: 4036 Dom: Gryffindor Punkty: 31890 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 16.07.15 |
Też jestem leniwy, ale dochodzę do innych nieco wniosków. Otóż wolę chyba tak naprawdę najbardziej (lubię) Alahomorę - tyle jest drzwi, które trzeba otwierać ;d w jakichś starych zamkach, domkach, otworzyć drzwi, za którymi jest coś ciekawego, to przecież czysta przyjemność. Także po namyśle wybieram to zaklęcie. Jak nic ^^ Otworzyłbym ze skarbem jakiś dom - budynek czy coś |
|
|
Hanix082 |
Dodany dnia 27.03.2021 22:14
|
Postów: 51 Dom: Slytherin Punkty: 368 Ranga: Najsprytniejszy wsród Ślizgonów Data rejestracji: 24.03.21 |
Moim ulubionym zaklęciem jest 1.Sectumsempra, ponieważ występuje ono w mojej ulubionej scenie i oczywiście, bo po prostu mi się podoba. Moje inne, również lubiane zaklęcia to: 2.Expeliarmus 3.Expecto patronum (mój patronus to kot) 4.Crucio 5.Avada kedavra 6.Serpensoria 7.Alohomora ("Otwieram drzwi Alohomora" ) 8.Imperio 9.Vingardium LewiOsa (wiadomo czemu O podkreśliłam😁 10.Drętwota 11.Lumos 12.Nox 13.Petrificus Totalus 14.bombarda maxima (BUM) 15.Morsmordre (super ma efekt) |
|
|
Klaudia Lind |
Dodany dnia 27.03.2021 22:35
|
Pochwały: 13 Postów: 1044 Dom: Hufflepuff Punkty: 34220 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 31.01.17 |
Ciekawy temat... trudno mi wybrać ulubione zaklęcie. Fajnie gdyby było przydatne w codziennym życiu, czyli sprzątaniu, gotowaniu... przychodzi mi na myśl Chłoszczyć, można tym zaklęciem posprzątać bałagan Jeśli chodzi o zaklęcie, które mi się podoba wizualnie i które było efektowne w książce i filmie, to expecto patronum. To zaklęcie jest piękne, samo myślenie o szczęśliwych chwilach jest cudowne, a wyczarowanie świecącego obronnego zwierzęcia, to już coś najwspanialszego! Moim patronusem jest ogier, a ja kocham konie, więc czarowałabym w kółko O tym zawsze pogadam *rysowanie*książki*anime*wiedza ezoteryczna*Saga o Ludziach Lodu*zdrowie*nauka*blogi*góry*konie*dinozaury*rękodzieło Znajdziesz mnie na: blogu:https://sagaoludz...gspot.com/ instagramie:http://www.pictam...5597626476 mrauuuu Ulubione anime - Noragami Ulubione filmy - seria Jurrasic [color=#ffff00]Ukochane bajki Dzięki za odwiedziny ^^[/color] |
|
|
Anastazja Schubert |
Dodany dnia 27.03.2021 23:51
|
Pochwały: 6 Postów: 334 Dom: Ravenclaw Punkty: 9551 Ranga: Pracownik departamentu Data rejestracji: 11.04.20 |
Nie zastanawiałam się nigdy nad tym co bym wybrała jako swoje ulubione zaklęcie. Klaudia przywołała chłoszczyć i też myślę, że byłoby przydatne, choć nie wiem czy zupełnie ulubione. Parę osób wyżej pisało o accio z powodu lenistwa. Ja bym go też chętnie używała, ale obstawiam, że nie tyle z lenistwa, co dlatego, że chciałabym coś mieć pierwsza. Gdybym się z kimś ścigała to na bank bym używała tego zaklęcia, żeby coś złapać i móc zaklepać, że już jest moje Jestem zaskoczona wyborem Hanix, jeśli chodzi o Avada Kedavrę. W tym zaklęciu nie ma niczego pozytywnego, przynosi tylko ból, płacz i tragedię ludzi dookoła, a w zadawaniu śmierci nie ma niczego dobrego. Domyślam się, że sympatia do zaklęcia wynika z samego zafascynowania tymi złymi ze Slytherinu, ale no ciężko mi uwierzyć w to, żeby ktoś naprawdę chciał użyć Avady i uważał to za dobry pomysł. Ze wszystkich zaklęć chyba wybrałabym po prostu Wingardium Leviosa. Śmiesznie byłoby unosić różne rzeczy, no i może mogłabym zaczarować siebie i polatać trochę bez miotły? To by musiało być cudowne uczucie. |
|
|
Zgredziak |
Dodany dnia 26.04.2021 17:45
|
Pochwały: 1 Postów: 17 Dom: Gryffindor Punkty: 749 Ranga: Prefekt Gryffindoru Data rejestracji: 21.04.21 |
Moje ulubione zaklęcia to: Wingardium Leviosa - fajnie byłoby coś przenieść unosząc to w powietrzu, bez wysiłku i zbędnego dźwigania, tylko przenieść daną rzecz za pomocą lewitacji. Obliviate - dobrze znać, w szczególności jak zrobi się coś głupiego a później się tego żałuje i chce się żeby wszyscy o tym zapomnieli. Lumos - przydatne, szczególnie w nocy gdy nie ma prądu a trzeba coś napisać lub przeczytać na drugi dzień. Accio - również dobrze znać, jak nie chce się podnosić z kanapy lub fotela po pilot od telewizora lub inne rzeczy. Expecto Patronum - przywołuje najszczęśliwsze wspomnienie w życiu, poza tym jest bardzo efektywne i zjawiskowe. Zawłaszcza w scenie w której Harry przepędza dementorów od siebie i Syriusza, była niesamowita. |
|
|
Obliviate4 |
Dodany dnia 25.06.2021 21:00
|
Postów: 3 Dom: Brak przydziału Punkty: 6 Ranga: Mugol Data rejestracji: 25.06.21 |
-Petrificus Totalus - Locomotor Mortis - Reducio - Crucio Ale dwa zdecydowanie moje ulubione to Expecto Patronum- jestem mega ciekawa jaką postać przybrałby mój patronus, poza tym fajnie mieć takiego obrońce. I moje ukochane Obliviate przez to jak pięknie brzmi jego wymowa. |
|
Podziel się z innymi: |
Przejdź do forum: |