Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Ulubiona postać...
|
|
![]() |
Dodany dnia 04.11.2014 18:14
|
![]() ![]() Pochwały: 29 Postów: 5926 Dom: ![]() Punkty: 47342 Ranga: Członek Rady Strachu Data rejestracji: 31.10.14 |
a czytając kłótnię Syriusza i Snape w pełni kibicowałam Syriuszowi. Skoro Snape uważał, że nastoletni Huncwoci byli palantami (czego nie da się zaprzeczyć) to jako DOROSŁY facet nie powinien "zniżać się" do poziomu nastoletnich Jamesa i Syriusza. Co ja gadam, on zniżył się jeszcze bardziej. no to oczywiste ![]() ![]() No ja też bym wolała żeby to był Artur, ale w 5 części to najbardziej bym się ucieszyła z Molly ![]() Ja bym zapomniała ![]() ![]() ![]() Moja chrisowa TOP5 ![]() 1. Always&Forever Chris Wood ![]() 2. Chris Hemsworth ![]() 3. Chris Evans ![]() 4. Chris Pratt ![]() 5. Chris Pine ![]() Maybe, you don't know Katherine at all. Did it ever occur to you that you have no idea who I really am? ![]() ![]() ![]() ![]() Mam talenty różne, lecz nie należy do nich poezja staram się klecić słowa aby była w tym finezja. Obietnice złożyłam, więc spełnić ją należy admin co nie dotrzymuje słowa? Kto mu uwierzy? Z przeprosinami do Ciebie Kath pędze aby nie popaść w wieczna nędzę. Kiedy Mafia się z wielką pompą rozpoczęłą, nie chciałam aby osoba z miasta zginęła. Choć początkowo w mych oczach byłaś podejrzana, wymówka z brakiem czasu, zdawała się odgrzewana. Gdy zaś ufać zaczęłam w twe piękne słowa, mafia nie pozwoliła, by lekka stała się ma głowa. Rozkazali głosować wbrew mojej woli, musiałam się pilnować aby nie wyjść z roli. Swojego słowa bronić miałam zacięcie, najlepiej tak aby wśród innych miało ono wzięcie. Przepraszam najszczerzej, lecz nie cała moja jest wina, głosu bym na Ciebie nie oddała, gdyby nie mafii kpina. Grałaś zacnie, choć nie każdy to potrafił docenić, szkoda, że losów miasta nie udało nam się zmienić. Z najszerszymi przeprosinami, Tako. Cóż to tak echem pijackich krzyków rozbrzmiewa I z dupy łzy śmiechu rozlewając rzęsiste Wciąż sunie w dół siłą tyłków rozpędzone Ciemność nagłą powitać co się jej nie spodziewa To z trzech części całość misternie złożona Co czerwieni blaskiem ciekawskie oczy razi I bucha wciąż gdy w dół tak pokracznie złazi Zielonym długim poddupcem połączona A każdy człon tego przedziwnego bytu Nie przez Boga do życia powołanego Lecz przez wyobraźnie chore i łyki płynu czystego Zdaje się niczym wobec wspaniałości swego odbytu Bo piękny on niczym moszna na nieboskłonie Mądry jak żadna ze stóp co na świat zrodzona A zabawna tak, że aż strach Oto jest Kath Gne - Twoje przedtyłcze <3 Ołtarzyk uwielbienia Chrisa ![]() Autorstwa pięknej i utalentowanej Gne <3 ![]() ![]() Chris to dupa jakich wiele, Męski facet w fajnym ciele, Serial o nim Kath ogląda, Lecz na tyłek wciąż spogląda. Na nic próby oderwania Wzroku od słodkiego drania, Uśmiech jego mówi wiele Aż mam ciarki na całym ciele! By Sam Quest ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() The wasted years, the wasted youth The pretty lies, the ugly truth And the day has come where I have died Only to find, I've come alive ~Teen idle ![]() I was angry with my friend; I told my wrath, my wrath did end. I was angry with my foe: I told it not, my wrath did grow. And I waterd it in fears, Night & morning with my tears: And I sunned it with smiles, And with soft deceitful wiles. And it grew both day and night. Till it bore an apple bright. And my foe beheld it shine, And he knew that it was mine. And into my garden stole, When the night had veild the pole; In the morning glad I see; My foe outstretched beneath the tree. Do hymnu! Katherine jak ten kwiat wykwitła na stronie, Katherine zostanie z nami po wsze czas. Skromniutka i gadatliwa, wielka jej chwała, bo serce jej ogromne niczym głowa Andrzeja. Refren: Chwała Ci nasza, Katherino! Filmowcu najlepszy, kochana userko! Znajomość TVD największą masz! Chwała Ci, nasz pierniczku! Twa sława się ciągnie za Tobą niczym smród. Lecz nie martw się tym, bo oznacza on Twój trud. Każdy go do docenia, bo robisz cuda od niechcenia. Trzymaj tak dalej, a nagrodzi Cię ktoś! Refren. Upijałaś się w Karczmie, szalałaś w Hogwarcie, lecz byłaś w stanie pokonać Parchatego Trolla. Dzielnie walczyłaś w konkursie literackim, w redakcji Proroka zasiadłaś niczym król. Refren x2 ~ Pszemek - łosiek <3 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 04.11.2014 19:14
|
![]() ![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 8 Postów: 4391 Dom: ![]() Punkty: 24016 Ranga: Niezwyciężony mag Data rejestracji: 06.02.10 |
no to oczywiste ![]() Mnie też. Zdecydowanie wolę tego zimnego, oschłego Snape'a od tej ofiary losu ze wspomnień. No sorry, najpierw nieszczęśliwe dzieciństwo (a Syriusz też nie miał szczęśliwego dzieciństwa, tylko że on się nie babrał w swoim nieszczęściu), potem "źli" Huncwoci, utracona przyjaźń (z jego winy, Lily tyle razy błagała go, żeby przestał zadawać się z przyszłymi śmierciożercami), nieszczęśliwa miłość - ona wybierająca szkolnego wroga (, który jakoś potrafił się dla niej zmienić). Nic, zupełnie NIC co by dowodziło, że Snape nie był biednym, niewinnym pokrzywdzonym chłopczykiem. Poza podsłuchaniem przepowiedni. To wygląda tak jakby Jo chciała, żebyśmy mu na siłę współczuli. Ja mu nie współczuję, sam sobie zgotował taki los. o ja też bym wolała żeby to był Artur, ale w 5 części to najbardziej bym się ucieszyła z Molly jezyk To też postać, którą lubiłam przez większość serii do ZF, ale w trakcie... szkoda słów. Wyszło na to, że Syriusz nie opiekował się Harrym bo był na wakacjach w Azkabanie i do tego zasłużył sobie... Nie, nie chciałabym, żeby Molly zginęła. W końcu to była pierwsza (i jedyna) kobieta, która była dla Harry'go jak matka (szkoda, że nadopiekuńcza). No i zwróciłam jej honor, gdy zabiła Bellatriks. ![]() ![]() Loki: Dość tego! Wszyscy stoicie niżej ode mnie! Patrzysz na boga, szkaradny stworze! I nie godzę się, aby pomiatał mną... Hulk: Wielki mi bóg. ![]() ![]() Hulk ziewać ~ Łapa ![]() Uwielbiam też jak dostajesz szału i zamieniasz się w tę wielką zieloną bestię.. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zdradzę ci moją tajemnicę. Zawsze jestem zły. ![]() ![]() Nieźle. Chcą mnie zamknąć w metalowym pudle i zanurzyć w wodzie. Nie. Jest gorzej niż myślałem. ![]() No bo czym jesteśmy? Zespołem? Nie, nie, nie. Mieszanką wybuchową niosącą chaos. *** ![]() Nie bądź jeleń, nie fikaj. ![]() Matka wie że ukradłeś jej szaty? ![]() - Jarvis, znasz przypowieść o Jonaszu? - Traktowałbym ją raczej jako metaforę. - Thor walczy na 6. - Nie zaprosił mnie? ![]() Co, stawaliście na siusiu? ![]() Niech wyskakuje z ciuchów. Przenoszę imprezę do was. ![]() Weź mnie nie strasz. Co to było, robił mi usta usta? ![]() Phil? Ale on ma na imię Agent! ![]() J.A.R.V.I.S: Dostępne 400% mocy. Iron-Man: Dzięki. ![]() Nie gniewam się, pączuszku. Masz niezły prosty. ![]() Ta wiedźma miesza ci w głowie. Jesteś od niej silniejszy, mądrzejszy. Jesteś Banner. ![]() On jest szefem. Ja tylko za wszystko płacę, wszystko buduję i dbam żebyśmy byli cool. ![]() Stark! Potrzebny jest plan ataku! Mam plan: atakować! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() *** ![]() - Ja bym sobie odpuściła, to faceci nie z tego świata, bogowe czy coś. - Bóg jest tylko jeden! I głowę dam, że tak się nie ubiera. ![]() - No jasne. Złoty chłopiec w złotej zbroi. Co zostanie jak ją zdejmiesz? - Geniusz, miliarder, playboy, filantrop. A co? (...) A kto jest [prawdziwym bohaterem]? Ty? Jesteś wynikiem eksperymentów na ludziach. Tyle w tobie bohatera, ile zmieściło się do probówki. *** Zabijesz mnie? Ustaw się w kolejce. ![]() Kto znajdzie ten młot i okaże się go godny posiądzie moc Thora. ![]() Thor: Loki może i jest nieobliczalny, ale jest Asgardczykiem i moim bratem. Natasha: Zabił 80 ludzi w ciągu dwóch dni. Thor: Był adoptowany. - Nie będę z tobą walczył bracie. - Nie jesteśmy braćmi. ![]() Piekło rozbrzmiewa jękami jego ofiar. ![]() - O, kontratakują. - No wiesz, młodzi są. - Do stu piorunów, szanuj mowę ojczystą - Długo mi tego nie wybaczą. ![]() To bardzo, bardzo ciekawa teoria, ale ja mam prostszą. Nie jesteście godni. ![]() - A jakby wsadzić młot do windy? Uniesie ją. - Winda nie jest godna. ![]() Zobaczyłem coś we śnie. Muszę to wyjaśnić. Tutaj się nie da. ![]() - Jak tam kosmos? - Kosmos ma się dobrze. ![]() - I myślisz, że możesz mi zaufać? - Nie ufam ci. Matka ci ufała. W przeszłości. Nawet mimo naszych ciągłych sporów. Zawsze miała nadzieję, że gdzieś w tobie nadal jest iskierka mojego brata. Ta nadzieja już nie istnieje i już cię nie chroni. ![]() Mojego życia... Tato, nie nadaję się na króla. Będę bronić Asgardu i innych światów do ostatniego tchu... ale nie mogę tego robić z tronu. Mimo swego szaleństwa Loki rozumiał władzę w taki sposób, jakiego ja nigdy nie osiągnę. *** ![]() O nie, będę żył wiecznie i będę cały z plastiku. ![]() ![]() Kto okaże się godzien moc młota posiądzie. Bez jaj, stary, to sztuczka. ![]() Rekalibracja kognitywna... Zdzieliłam cię w czaszkę ![]() Mam go spowolnić? Czy wyślesz mu więcej sparingpartnerów? ![]() Lepiej wydaj rozkaz, bo zaczynam mu kibicować. ![]() Have you ever had someone take your brain and play? Pull you out and stuff something else in? Do you know what it's like to be unmade? ![]() Przerabiałem hipnozę. Nie lubię. *** Stoimy w obliczu globalnej katastrofy. ![]() Hej malutki. Słonko już zachodzi. ![]() Cicho blaszak, ja nie mam rakiety w tyłku. ![]() - Steve nie lubi takiego słownictwa. - A kopnąć cię w tą... ![]() Nie jest taki zły, tylko trochę nerwus. Drugiego takiego nie ma na całym świecie. Wszyscy lubią wygrywać, a ten mój facet robi co może by walki uniknąć, bo wie że walkę wygra. ![]() - Co ci się śniło? - Że jestem Avengersem, że jestem kimś więcej niż tylko posłuszną maszynką do zabijania. ![]() Kocha to się dzieci, ja mam u niego dług. *** ![]() ![]() *** ![]() ![]() *** ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() *** ![]() Wstąp do T.A.R.C.Z.Y, poznaj dalekie kraje, niezwykłych ludzi... i zabij ich. ![]() ![]() Ja się nie pocę. Ja błyszczę. ![]() Thor mógłby choć raz przysłać boga sprzątania po sobie. Na pewno ma jakąś magiczną miotłę. ![]() ![]() Zawsze nosisz whisky? ![]() Ten dom miał wytrzymać siłę Hulka. ![]() - Jak nas znaleźli? - Zaprosiłem ich. ![]() Nie poddam się. Odzyskam Skye i T.A.R.C.Z.Ę, ale jeep od Eddiego to za mało. ![]() Nasza kiepska opcja. Grant Ward. *** ![]() Bez ciebie nie ma T.A.R.C.Z.Y. ![]() - Służysz Coulsonowi czy T.A.R.C.Z.Y? - To to samo. ![]() Kogo jak kogo, ale Coulsona nie zlikwidujesz. ![]() Dyrektor T.A.R.C.Z.Y zawsze ma tajemnice. *** Nie wierzę w strach. Wierzę w zaufanie. ![]() ![]() ![]() ![]() *** ![]() ![]() I was able to hack S.H.I.E.L.D. from my van. You're gonna show me something new. ![]() Nie byłam w waszym durnym "S.H.I.E.L.D. Hogwarcie". ![]() ![]() *** ![]() ![]() Nie jestem dobrym człowiekiem, Skye. ![]() Long time to see. ![]() Jestem Agent Grant Ward. ![]() *** ![]() ![]() ![]() *** ![]() ![]() ![]() ![]() *** ![]() Jeśli to jeszcze aktualne, to poproszę tego drinka. ![]() - Żołnierzyk. Postać nie z tej epoki. Ale za to z tej planety. ![]() Nigdy nie chciałem tronu. Chciałem być równym tobie. ![]() - A ty co? Błyskawic się boisz? - Nie darzę miłością tego, co zwiastują. - Chcesz zabrać mi ukochaną planetę w odwecie za rzekomą zniewagę? Nie. Sprawuję nad nią opiekę. - No rzeczywiście, wspaniale się nią opiekujesz. Ludzie wyżynają się milionami, a ty palcem nie kiwniesz. Zaprowadzę tu porządek. Kto mnie powstrzyma? ![]() - Jesteś potworem. - O nie. Potwór jest wśród was. - A, Banner. To twój plan. ![]() Że urodziłem się by zostać królem. ![]() No dobrze. To może wolisz kogoś ze swoich nowych przyjaciół? Wydaje się, że jesteś do nich podobny. No i to jest o wiele lepsze! Mój strój jest taki sobie. Ale ile niesie ze sobą cnót! Jakiż to wielki zaszczyt! Czuję, że aż szaleję od sprawiedliwości. Chcesz usłyszeć mowę o prawdzie, honorze i patriotyźmie? Boże chroń Amer... Zaufaj mojemu gniewowi. Nie zrobiłem tego dla niego. Uuuu. A była już na wyciągnięcie ręki. Dzięki Tesseractowi mogliście mieć władzę, nieograniczoną moc. A wy co? Ciepło i światło dla wszystkich ludzi? Dopiero przekonacie się, co znaczy prawdziwa władza. ![]() Przynoszę wam dobrą nowinę. Czeka was wyzwolenie. *** ![]() ![]() ![]() ![]() *** ![]() Nie miałem prawa cię winić. Wiem, że chciałeś mi pomóc, chronić mnie. Od tego są przyjaciele. Możemy żyć z godnością - nie możemy z nią umrzeć. Człowiek jest najgorszym źródłem prawdy o sobie. Wszystko się zmienia. To nie znaczy, że na lepsze. Trzeba sprawić, by było lepiej. Nie można tylko gadać i mieć nadzieję, że samo się poprawi. |
|
|
![]() |
Dodany dnia 08.11.2014 23:33
|
![]() ![]() Postów: 12 Dom: ![]() Punkty: 70 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 07.11.14 |
Moją ulubioną posacią jest... kilka osób.. :-) 1. Harry Potter. Nie tylko dlatego, że to Główna i tytuowa postać. Lubię go ponieważ jest odważny, znosi przeciwiństwa losu, ma pawdziwych przyjaciół na których może liczyć. 2. Hemiona Granger- jest kujonką , ja nawet też :-) bardzo ją lubię, nm za bardzo dlaczego... może dlatgo ze jest pomocna, uczynna, pracowita, intligentna tak jak ja, z tym że ja jestem troszke leniwa :-) 3. Blźniacy Wesley- są zabawni, odważni, mają taki charaktery jaki lubie, i jakie mają moi przyjaciele razem ze mną :-) 4. Ginn Wesley- z wyglądu jesteśmy do siebie trochę podobne :-) 5. Rona lubię za to, że jest , i że jest rudy,. Rude osoby są oryginalne i fajne :-) 6. Neville'a Lngbotoom - za to, że jest fajny , ma żabę, i w IŚ wykazał się wielką odwagą. M.in. wygłosił krótkie przemówienie przed Voldemortem na które nie odważył sie żaden z ucznów ![]() 7. Luna, Zgredek, Stworek, Syriusz, Dumbledore i inni o których nie napisze bo m zaaz tablet padnie ... |
|
|
![]() |
Dodany dnia 17.12.2014 17:51
|
![]() ![]() Pochwały: 1 Postów: 1163 Dom: ![]() Punkty: 10153 Ranga: Wielki Mag Data rejestracji: 17.04.14 |
Pisze po raz drugi w tym temacie, nie za bardzo napisałam się w tamtym poście. Na początku chciałabym powiedzieć, że to jest naprawdę fajny temat. Mogłeś się spodziewać bardzo dużo odpowiedzi, w tym moją więc zacznę. Mam kilka moich ulubionych postaci, żeby je przedstawiać trzeba naprawdę dużo miejsca. Ostrzegam że kolejnośc nie jest przypakowa. Wszystkie postacie lubię tak samo ( no może oprócz Syriusza). Wymienię tylko trzech, bo by zajełoza dużo miejsca. 1. Syriusz Black Uciekinier z Azkabanu, którego kocham całym sercem. Czuwający ojciec chrzestny, mogący oddać życie za swojego chrześniaka tak jak i za przujaciół. Bardzo mi się podobała jego lojalność, w trzeciej części przygód Harry'ego Pottera. Huncfot, jeden z moich dwóch ulubionych. 2. Ginny Weasley Kochany rudzielec, potrafiący przyciągnąć dużo chłopów z Hogwartu bez żadnego zaklęcia. Potrafiąca rzucić upiorogacka, chyba najodwaniejsza dziewczyna w całej szkole. Miała bardzo miły charakter za który ją uwielbiam. 3. Remus Lupin Kochany nauczyciel, drugi z Huncwotów, którego bardzo lubię. Najlepszy nauczyciel OPCM w Hogwarcie. Typowy pupilek nauczycieli, ale to nie jego wina. Uwielbiam go mza ten charakter i odwagę. lights will guide you home and ignite your bones and i will try to fix you w Hogwarcie możecie mnie znaleźć jako Anne Leishale ![]() ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 04.01.2015 23:36
|
![]() ![]() Postów: 278 Dom: ![]() Punkty: 341 Ranga: Chodząca biblioteka Data rejestracji: 03.01.15 |
Mam dwie ulubione postacie ![]() Jedną jest Harry. Dlaczego? Pewnie dlatego,że jest on głównym bohaterem książki i utożsamiamy się z nim i nie odstępujemy go ani na chwile ![]() ![]() Drugą taką postacią jest Syriusz ponieważ jest ojcem chrzestnym Harrego i jest on napewno jedną z ciekawszych postaci w tej książce. Aż smutno mi się zrobiło gdy Bella go zabiła. ![]() Hogwart : Jese Blanco, ścigający w drużynie Krukonów GTA V : Blanco 6996 Ś.P (*) e-potter (*) lumos. "Nie jestem ideałem, nie próbuje nim być ale nikt nie będzie mówił mi jak i gdzie mam iść..." "Nie szukam ani realności, ani nierealności, ale raczej nieświadomości...." "Tak, tak! Hasztag - nowy Syzyf! Każdy z nas goni ten blask. Złoty znicz, quidditch." |
|
|
![]() |
Dodany dnia 18.01.2015 17:24
|
![]() ![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 3 Postów: 1058 Dom: ![]() Punkty: 6070 Ranga: Fascynat Czarnej Magii Data rejestracji: 10.01.15 |
Ulubione postacie to: Zgredek, Draco, Snape. Dopisałabym jeszcze Voldemorta. ![]() I kilka innych, ale niekoniecznie potrafią rozgraniczyć między ulubionymi a lubianymi. ![]() ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 18.01.2015 17:51
|
![]() ![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 18 Postów: 1510 Dom: ![]() Punkty: 30436 Ranga: cierń krzyża Data rejestracji: 26.01.14 |
Może to dziwne, ale czytając książki nigdy nie mam jakichś swoich faworytów. Dzielę postacie tylko na tę, które lubię, i te, których nie mogę znieść ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() like the coldest winter chill, heaven beside you (hell within) |
|
|
![]() |
Dodany dnia 24.01.2015 20:58
|
![]() ![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 3 Postów: 1058 Dom: ![]() Punkty: 6070 Ranga: Fascynat Czarnej Magii Data rejestracji: 10.01.15 |
pandi887 napisał(a): Moją ulubioną postacią jest Draco Malfoy. Przez jego zachowanie wiele osób może uważać go za kompletnego durnia i gbura ale dla mnie jest on uroczy :* Hehe fajnie że jest więcej takich jak ja ![]() ![]() Ja jeszcze zapomniałam o bliźniakach Weasley poprzednio... Byli genialni, jedna z najgorszych śmierci to właśnie połówka z nich. Bo to że Voldzia Rowling utrupi było wiadome od początku... ale żeby jednego z nich? Oni byli nierozłączni... . ![]() ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 11.02.2015 20:50
|
![]() ![]() Postów: 41 Dom: ![]() Punkty: 511 Ranga: Prefekt Ravenclawu Data rejestracji: 07.02.15 |
OK mam troche mam ulubionych postaci Luna-skromna, spokojna,uwielbia być wśród zwierząt albo stworzeń, należała do REVENCLAWU tam gdzie ja należe ~_^. Przede wszystkim jest blondynką . Hermiona- moja ulubiona kujonka, całkiem ładna,odważana,UWIELBIA KRZYWOŁAPA (kotek jej) ,szlachetna oraz pomaga każdemu . ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 31.05.2015 19:26
|
![]() ![]() Postów: 45 Dom: ![]() Punkty: 203 Ranga: Pogromca chochlików Data rejestracji: 31.05.15 |
Mam parę takich ulubionych. >Fred- Był bardzo zabawny , poza tym lubię rudych ![]() >Hermiona- Była najmilszą i najinteligentniejszą osobą w Hogwarcie ![]() >Ginny- Ogólnie była bardzo ładna tak samo ja Hermiona, świetnie grała w Quidditcha. |
|
|
![]() |
Dodany dnia 07.07.2015 17:36
|
![]() ![]() Postów: 15 Dom: ![]() Punkty: 145 Ranga: Mol książkowy Data rejestracji: 29.06.15 |
S.Y.R.I.U.S.Z. Może i moje zdanie nie ma większego znaczenia, ale naprawdę lubię Łapę. Do tego stopnia, że jestem uprzedzona do każdej postaci, która krzywo na niego spojrzy (patrz Molly Weasley). Wiem, że to głupie i kompletnie bez sensu, ale takie są moje uczucia![]() A druga i trzecia ulubiona postać to Zgredek i Fred Weasley - szkoda, że obaj umarli ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 08.07.2015 20:29
|
![]() ![]() Postów: 697 Dom: ![]() Punkty: 1813 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 07.07.15 |
Ulubione postaci... Na pewno nie Harry, bo jest naszprycowany negatywnymi cechami, w dodatku sam niczego by nie osiągnął, więc marny z niego bohater. Wymienię teraz ulubione postaci i napiszę za co je lubię ![]() Remus Lupin - sympatyczny, skryty i a swoją innością wilkołak, lojalny wobec przyjaciół i sojuszników. Syriusz Black - nie wiem czy ktoś nie lubi Syriusza. Bardzo pozytywna postać, opiekuńczy, niesłusznie oskarżony. Album Dumbledore - niesamowicie mądry czarodziej, nie poddaje się w walce ze złem, w dodatku jest ekscentryczny i ciekawy. Tom Marvolo Riddle - młody Volduś Morduś, interesujący się czarną magią, ale jeszcze nie potężny, trochę przerażony, zagubiony i niepewny. Nimfadora Tonks - pozytywna postać, niezdarna, zakręcona. Strasznie podoba mi się to, że jestt metamorfomagiem. Bellatrix Lestrange - bardzo barwna i wyrazista postać, zła do szpiku kości, fascynująca, szalona. Zgredek - pomocny, zbuntowany skrzat, jak go tu nie lubić ![]() Hermiona Granger - tego chyba tłumaczyć nie trzeba, bez niej Harry nic by nie zrobił. Niesamowicie inteligentna, oczytana i uparta. Fred i George Wesley - bez nich i ich wygłupów nie byloby tej książki ![]() "Someone let the doors open,
Who left me outside? I'm bent I'm not broken, Come live in my life. All the worlds left unspoken All the pages I write On my knees and I'm hoping That someone holds me tonight. Hold me tonight..." |
|
|
![]() |
Dodany dnia 08.07.2015 21:33
|
![]() ![]() Postów: 3 Dom: ![]() Punkty: 6 Ranga: Mugol Data rejestracji: 08.07.15 |
Mam kilka niezmiennych ulubieńców ![]() Syriusz, Luna, Cho, Hermiona - chociaż czasem ciut denerwująca ze względu na swoją przemądrzałość, Harry, Zgredek, Fred i George - kochani <3 i zawsze mam dylemat co do Bellatrix. Kocham ją za ten charakter, szalony temperament, ale przez to, że uśmierciła Syriusza niestety ten fakt mnie bardzo do niej zniechęca. Jest przez to po środku, a mogłaby być jedną z ulubionych ![]() ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 17.07.2015 17:27
|
![]() ![]() Postów: 210 Dom: ![]() Punkty: 3142 Ranga: Fascynat Czarnej Magii Data rejestracji: 22.04.15 |
Luna Lovegood - bo jest ciekawą, ekscentryczną i tajemniczą postacią. Do tego mądrą. Rubeus Hagrid - bo nie wywyższa się, jest sympatyczny i miły. Ginny Weasley - ponieważ jak postać powyżej ma wiele dobrych cech. |
|
|
![]() |
Dodany dnia 17.07.2015 17:46
|
![]() ![]() Pochwały: 2 Postów: 4036 Dom: ![]() Punkty: 31890 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 16.07.15 |
Takiej jednej ulubionej postaci nie mam. Jest ich co najmniej kilka. Zacznę może od tego, że bardzo polubiłem Syriusza Blacka za jego odwagę, męstwo, lojalność. Zachwycał mnie też zawsze swoimi umiejętnościami Severus Snape (oklumencja, leglimencja, czarna magia, zaklęcia niewerbalne, eliksiry). Dumbledore'a po prostu nie mógłbym nie lubić. Wspaniała postać, która mimo, że idealna nie była, to zapisała się na kartach powieści w jak najjaśniejszy sposób. Lunę lubię za jej "odchyły" i te wszelkie gnębiwtryski czy jak to tam szło ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 18.07.2015 19:52
|
![]() ![]() Pochwały: 1 Postów: 510 Dom: ![]() Punkty: 10267 Ranga: Wielki mag Data rejestracji: 17.07.15 |
Jestem troszeczkę w szoku, że tak dużo osób nawet nie wymienia Harrego Może dlatego, że on jest moją ulubioną postacią, podoba mi się jego charakter... (to niżej nie wpływa na mój wybór, nawet jeśli byłby bohaterem drugoplanowym lubiłabym go najbardziej, większość jego cech budzi u mnie podziw) a poza tym jest głównym bohaterem książki, a oni zazwyczaj cieszą się największym uznaniem ![]() ale w sumie to dobrze, to pokazuje, że jest tu dużo niezwykłych osób ![]() Poza nim mam słabość jeszcze do wielu osób: Snape, Syriusz, Dumbledore, Remus, Zgredek i oczywiście Lili Potter ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 18.07.2015 20:22
|
![]() ![]() Postów: 19 Dom: ![]() Punkty: 60 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 17.07.15 |
Luna za charakter Fred i George za humor Remus za charakter |
|
|
![]() |
Dodany dnia 18.07.2015 21:00
|
![]() ![]() Postów: 17 Dom: ![]() Punkty: 184 Ranga: Mol książkowy Data rejestracji: 15.07.15 |
Przede wszystkim Syriusz za to , że był wielkim wsparciem dla Harrego , za jego odwagę , poświęcenie i silną wolę dzięki której przetrwał 12 lat w Azkabanie. Remus , ponieważ miał dobre serce , cierpliwość , był mądry i za to że nie pokazywał tego jak bardzo cierpi z powodu swojego wilkołactwa Luna za jej ciągły optymizm i pozytywne nastawienie ![]() Molly , która była dla wszystkich dobra i opiekuńcza , pomimo tego że czasami się wściekała, robiła to z troski o swoich bliskich -Does it hurt?" The childish question had escaped Harry's lips before he could stop it.
-"Dying? Not at all," said Sirius. "Quicker and easier than falling asleep. " ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 15.08.2015 23:24
|
![]() ![]() Postów: 14 Dom: ![]() Punkty: 37 Ranga: Charłak Data rejestracji: 15.08.15 |
-Bliźniacy- kto by nie chciał takich braci ? żarciki, dow**** i mnóstwo pomysłów ![]() -Syriusz Black-przez tą całą otoczkę jego smutnej historii -Severus Snape- za to, że jest jedną z najbardziej skomplikowanych postaci, -Bellatrix Lestrange-za jej arogancki i wkurzający sposób bycia -Hagrid- no tego pana, to się chyba nie da nie lubić ![]() "Jeśli ktoś kocha nas aż tak bardzo, to nawet jak odejdzie na zawsze, jego miłość będzie nas zawsze chronić."
|
|
|
![]() |
Dodany dnia 16.08.2015 22:15
|
![]() ![]() Postów: 83 Dom: ![]() Punkty: 417 Ranga: Chodząca biblioteka Data rejestracji: 16.08.15 |
1. Przede wszystkim nasz kochany Piesek- Syriusz! 2. Jego przyjaciel, Luniaczek - Remus. 3. Jak już jesteśmy przy Zakonie - Nimfaora ("Nie mów do mnie Nimfadora" ![]() 4. Długo wyczekiwana dziewczyna w tej rudowłosej rodzinie- Ginny. 5. Blondyneczka, z dziwnymi poglądami, wspaniałą osobowością i fajnymi okularkami- Luna. 6. Mamusia głównego bohatera, dziewczyna z charakterem - Lily Potter (swoją drogą, jestem ciekawa cóż zrobił James, że za niego wyszła) 7. Tricksterzy, nasze rudzielce- Fred i George. 8. Pan z szalonym okiem- Moody. |
|
Podziel się z innymi: |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Przejdź do forum: |