Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Ulubiona postać...
|
|
![]() |
Dodany dnia 25.07.2016 20:47
|
![]() ![]() Pochwały: 1 Postów: 74 Dom: ![]() Punkty: 1288 Ranga: Dorosły czarodziej Data rejestracji: 11.12.15 |
Moja ulubiona postać to Syriusz Black. Nasz kochany Łapa ^^ Uciekinier z Azkabanu był utalentowanym i bystrym czarodziejem pomimo, że był rozrabiaką w młodości. Czuwający ojciec chrzestny, mogący oddać życie za swojego chrześniaka. Podziwiam go też przede wszystkim za to, że był doskonałym przyjacielem. Nigdy nie zostawiłby swojego przyjaciela w potrzebie. Przykładem jest to, że nie opuścił Remus'a który był wilkołakiem, wspierał go i został animagiem. Fascynują mnie też wszystkie jego rady. Szkoda, że to musiało się tak smutno skończyć... ;c A mógł tworzyć razem z Harry'm szczęśliwą rodzinę :3. Gdybym mógł kogoś wskrzesić, to na pewno byłby to Syriusz. Drugą postacią jest oczywiście Remus Lupin *.*. Lubię go za to, że również był wspaniałym przyjacielem. Jeśli chodzi o bliskich, zrobiłby z za nich wszystko (i tak było). W Bitwie o Hogwart, razem z Tonks poświęcili życie. W dodatku zostawił synka... Nasz wilkołak był też bardzo odważny i miał dobre serce, jak na Gryfona przystało. Według mnie najlepszy nauczyciel OPCM ![]() Edytowane przez ![]() ![]() Seferyn i Sam Quest moimi ulubionymi Adminami <3 davidd Sefcio i Dawiś pragną powiadomić wszystkich zainteresowanych o wstąpieniu w szczęśliwy związek małżeński z dniem 25 września 2016 ~ Moje Skarby: Seferyn (Kotek ^^) <33 kospirre (Misia ;* ) <33 Moja narzeczona i psychofanka ![]() Lilyatte (*^3^) BumSzakalaka ^^ ~ W Hogwarcie - Thomas Williams ~ Różdżka: 10 cali, głóg, włókno z pachwiny nietoperza "Może w Gryffindorze, Gdzie kwitnie męstwa cnota, Gdzie króluje odwaga I do wyczynów ochota." Uroczyście przysięgam, że knuję coś niedobrego! ![]() ![]() Snape : Czy pamiętasz, jak mówiłem, że ćwiczymy zaklęcia NIEWERBALNE, Potter? Potter : Tak. Snape : Tak, proszę pana. Potter : Nie ma potrzeby zwracania się do mnie per pan, profesorze. ![]() ![]() ![]() Koniec psot! |
|
|
![]() |
Dodany dnia 17.08.2016 11:53
|
![]() ![]() Postów: 97 Dom: ![]() Punkty: 2194 Ranga: Wróg ciemnej strony Data rejestracji: 11.08.16 |
W serii jest tyle postaci, że trudno się zdecydować ![]() 1. Fred i George Weasley zdecydowanie ich uwielbiam 2. Hermiona (chociaż czasami bywa wkurzająca) 3. Syriusz Black (z czwrórki Huncwotów on i Lupin są moimi faworytami) |
|
|
![]() |
Dodany dnia 17.10.2016 16:26
|
![]() ![]() Pochwały: 4 Postów: 98 Dom: ![]() Punkty: 859 Ranga: Bohater Hogwartu Data rejestracji: 12.10.16 |
Moją ulubioną postacią jest Severus ![]() ![]() Oprócz Snape na pewno znajdzie się w moich ulubieńcach Syriusz. Bardzo go lubię. I na końcu dla odmiany będzie to kobieta. A mianowicie Bellatrix. Lubie czarne charaktery. A ona ze swoim złym i .. (psychopatycznym) charakterkiem zachwyciła mnie. A po za tym jej śmiech jest tak łudząco podobny do mojej siostry, że zawsze mi się z nią kojarzyła jak byłam młodsza ![]() ![]() Istnieją dwa sposoby ucieczki od prozy życia: muzyka i koty. - Albert Schweitzer ![]() Każdy kot to czarodziej, w którego głowie dzieje się więcej niż możemy sobie wyobrazić. ![]() Ja mam pana boga w futrze. - Halina Poświatowska ![]() Koty prowokują człowieka do nieustannych wyznań miłości. - Christopher Sandt ![]() W Hogwarcie Cornelia Rose De La Luca ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 22.10.2016 13:59
|
![]() ![]() Postów: 14 Dom: ![]() Punkty: 438 Ranga: Nieustraszony Gryfon Data rejestracji: 18.09.16 |
U mnie na pierwszym miejscu są dwie osoby. Nigdy nie mogę wybrać, która jest lepsza. Chodzi mi tu o Ginny Weasley i Hermione Granger. Na drugim miejscu są bliźniacy Fred i George Weasley, kocham ich za to, że nikogo nie udają lecz są sobą. Na trzecim miejscu jest Remus Lupin ze swoim malutkim, futerkowym problemem. Na czwartym są Harry Potter i Severus Snape jeden i drugi stracił kogoś bliskiego. Na piątym jest więzień Azkabanu- Syriusz Black. |
|
|
![]() |
Dodany dnia 19.02.2017 16:04
|
![]() ![]() Pochwały: 1 Postów: 1163 Dom: ![]() Punkty: 10153 Ranga: Wielki Mag Data rejestracji: 17.04.14 |
Szczerze, zawsze moimi czterema ulubionymi postaciami byli Lily Potter, Draco Malfoy, Syriusz Black i... Severus Snape. Może to są niezbyt lubiane postacie, ale co tam ![]() ![]() lights will guide you home and ignite your bones and i will try to fix you w Hogwarcie możecie mnie znaleźć jako Anne Leishale ![]() ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 21.03.2017 08:36
|
![]() ![]() Postów: 15 Dom: ![]() Punkty: 66 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 13.04.11 |
Kurcze, wybrać jedną postać jest naprawdę trudno. Zawsze uwielbiałam Hermionę, ale poza oczywistą fascynacją lubiłam też Lupina - miał dobre serce, zawsze niósł pomoc i nauczył Harrego jednego z najważniejszych jak się okazało zaklęć. Kolejna osoba to Minerwa McGonagall - twarda sztuka. Sprawiedliwa, ale wymagająca. Nie boi się o swoje życie tylko dba o uczniów. Uczciwa i bardzo mądra kobieta. Uderz zaklęciem, a zobaczysz jego działanie.
|
|
|
![]() |
Dodany dnia 14.09.2017 12:13
|
![]() ![]() Postów: 2 Dom: ![]() Punkty: 4 Ranga: Mugol Data rejestracji: 14.09.17 |
Od samego początku moją ulubioną postacią była Hermiona, ponieważ czułam, że jest mi bliska. W czwartej części bardzo też polubiłam Cedrica Diggorego, który był uosobieniem wszystkiego z czego dumny był Hufflepuff Studia Gdynia #1 na Pomorzu
|
|
|
![]() |
Dodany dnia 28.10.2017 08:45
|
![]() ![]() Postów: 2 Dom: ![]() Punkty: 6 Ranga: Mugol Data rejestracji: 28.10.17 |
Słabość mam do wilków, dlatego wybierając jedną postać, bezkonkurencyjnie jest nią Lunatyk! Zwłaszcza, że jego ludzkie wcielenie odznacza się cechami, które działają na mnie jak magnes. Mądry, odpowiedzialny, opanowany, skromny, pomocny, po prostu dobry człowiek. |
|
|
![]() |
Dodany dnia 28.10.2017 09:47
|
![]() ![]() Pochwały: 3 Postów: 3593 Dom: ![]() Punkty: 14121 Ranga: Wielki Mag Data rejestracji: 08.06.16 |
Czy ja wiem kogo lubiłem najbardziej... Było wiele postaci, które darzyłem sympatią. Na pewno Dumbledore, którego zawsze podziwiałem- wielki czarodziej, zrobiłby wszystko żeby uchylić nieba wszystkim ludziom, nieformalny przywódca świata magicznego, a jednak nie był przerysowany, sam miał swoje słabości. Na pewno godny wspomnienia jest Snape, iście tragiczna postać, której jednocześnie współczuję i podziwiam. Współczuję, bo tak naprawdę nigdy nie był szczęśliwy, podziwiam za tak wielką odwagę i lojalność, na jakie niejednego człowieka nie byłoby stać. Lubiłem też Hermionę i Percy'ego, bo w tej dwójce odnajduję trochę samego siebie ![]() Witam was, moi drodzy, w krainie czarów! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A jeśli chcecie zdobyć Druhów gotowych na wiele, To czeka was Slytherin, Gdzie cenią sobie fortele. Posycz sobie, mała żmijko Wij się, żmijko, wij Bądź milutka dla Gordiana Bo cię przybije do drzwi! ![]() Od Hermionki78 na Halloweeeeeeeeeen ![]() Order Dobrego Ucznia za 3. miejsce w konkursie na najaktywniejszego ucznia Hogwartu (2017/2018) ![]() ![]() W Hogwarcie: Gordian Stella (4.07-2016-8.07.2018) Prefekt Slytherinu 2017/2018 Bruno Boccanegra (od 8.07.2018) |
|
|
![]() |
Dodany dnia 15.02.2018 17:43
|
![]() ![]() Pochwały: 11 Postów: 1229 Dom: ![]() Punkty: 39458 Ranga: Harrych świąt! Data rejestracji: 09.10.15 |
Najlepszą postacią jest oczywiście Mróżka, to ona, a nie Harry jest największym bohaterem w serii Po pierwsze to właśnie ona pilnowała przez długi czas Barty croacha juniora, Po drugie jest posłuszna, a nie denerwuje się tak jak Harry, Po trzecie jest lojajna wobec swojej rodziny bez względu na wszystko, Po czwarte jest wrażliwa, I po piąte to ona znalazła się w centrum wydarzeń po mistrzostwach świata w quidditchu Kto ma olej w głowie, temu dość po słowie. W Ravenclawie tylko ci, których umysł pięknem lśni. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 30.04.2018 18:56
|
![]() ![]() Postów: 1 Dom: ![]() Punkty: 2 Ranga: Mugol Data rejestracji: 30.04.18 |
Bardzo lubię Narcyzę Malfoy. Jest dla mnie dobrą matką i ulubioną siostrą Black. Pałam sympatią również do Remusa Lupina, mojego ulubionego Huncwota. Wydawał mi się najbardziej inteligentnym i rozumnym chłopakiem. Jedną z moich ulubionych postaci jest też Draco Malfoy, ponieważ jest on potwierdzeniem mojej tezy, iż nikt nie rodzi się zły. Od piątej części kocham Rona, ponieważ przypomina poniekąd mnie. Moje serduszko jednak unosi się w kierunku Nevila. |
|
|
![]() |
Dodany dnia 21.03.2019 13:13
|
![]() ![]() Pochwały: 2 Postów: 149 Dom: ![]() Punkty: 1203 Ranga: Dorosły czarodziej Data rejestracji: 01.02.19 |
Mam kilka ulubionych postaci, ale najbardziej lubię Lunę Lovegood. Uwielbiam ją ze jej oryginalną osobowość i zainteresowania oraz za to, że jest sobą, nie przejmując się tym co myślą o niej inni. Jej postać kojarzy mi się z wiosną - kiedy wreszcie możemy założyć na siebie coś kolorowego i lżejszego i zaszyć się z ciekawą książką (albo Żonglerem) wśród kwiatów (klik). well, I can break through the earth come out soft and wild |
|
|
GinnyUwU01 |
Dodany dnia 01.05.2019 10:26
|
![]() ![]() Postów: 1 Dom: Brak przydziału Punkty: 2 Ranga: Mugol Data rejestracji: 01.05.19 |
Ja mam dużo ulubionych ale przejdźmy do konktetu. Taką naj jest Ginny bo mamy dużo wspólnego chociaż jest trochę za bardzo arogancka ale nikt nie jest idealny. Bardziej utożsamiam się z Hermioną która jest na drugim miejscu. Hagrid... Bardzo pogodny.... Pół olbrzym. Ja go po prostu kocham! I oczywiście kochany piesek- Syriusz. Jest bardzo odwazny i oddany. Bardzo lubię też Lune i Nevila (i ich shipuje ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 02.05.2019 19:25
|
![]() ![]() Postów: 8 Dom: ![]() Punkty: 128 Ranga: Postrach pierwszaków Data rejestracji: 02.05.19 |
Bohaterem, a właściwie bohaterką, która według mnie jest postacią godną miana "ulubionej" to Hermiona Granger. Gdyby nie ona to Ron i Harry straciliby głowy szybciej niż zdążyliby powiedzieć słowo "quidditch". Dziewczyna wiele razy imponowała mi swoją wiedzą, dzięki której trójka przyjaciół uchodziła z życiem w trudnych sytuacjach, jak i swoją niesamowitą umiejętnością kojarzenia faktów, np. podczas schwytania Ritty Skitter. Granger czasami miała za dużą dumę by przyznać się do błędu, lub czasami nawet nie chciała go zauważyć (świetnym przykładem jest jej masowa produkcja czapeczek dla skrzatów). Mimo to dziewczyna była bardzo odważną czarownicą, która nawet w chwilach wielkiego zagrożenia potrafiła przeanalizować sytuację oraz znaleźć z niej wyjście. |
|
|
![]() |
Dodany dnia 23.06.2019 21:01
|
![]() Postów: 14 Dom: ![]() Punkty: 181 Ranga: Mol książkowy Data rejestracji: 23.06.19 |
W mojej odpowiedzi nie może zabraknąć przede wszystkim pewnego magicznego duetu. George i Fred posiadali wymagany przeze mnie zestaw cech. Nienagannie mnie rozśmieszali czy poruszali. Z racji mojego braku sympatii do niejakiej Dolores Umbridge bardzo zapunktowali podczas utrudniania jej życia. Nie mogę nie wspomnieć również o Hermionie Granger. Swoją inteligencją nadrabiała wszelkie inne słabości i mam wrażenie, że bez jej udziału niewiele by się udało. |
|
|
![]() |
Dodany dnia 19.09.2019 18:47
|
![]() ![]() Postów: 4 Dom: ![]() Punkty: 11 Ranga: Mugol Data rejestracji: 19.09.19 |
Bardzo lubię Nevilla i uważam, że jest niedoceniany, lubię też Regulusa, chociaż jest postacią epizodyczną., |
|
|
![]() |
Dodany dnia 20.09.2019 11:10
|
![]() ![]() Postów: 67 Dom: ![]() Punkty: 1758 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 09.08.19 |
Zdecydowanie Luna i nikt jej nie przebije! Oczywiście, w mojej opinii. Przypuszczam, że moja sympatia do niej uzasadniona jest tym, że w pewnym sensie się z nią utożsamiam. Uwielbiam jej sposób bycia. Co prawda kolczyki w kształcie rzodkiewek czy czapka z ryczącym lwem to dla mnie trochę zbyt hardkorowe, ale to ją wyróżnia. Na tle wszystkich uczniów w Hogwarcie wydaje się takim kolorowym motylem. Nie twierdzę tutaj, że inne postaci są nudne, ale Luna ma w sobie coś takiego, że nie da się jej nie lubić. Nawet, jeśli kogoś faktycznie denerwuje jej ton głosu albo wiecznie rozmarzony wzrok, to koniec końców nikomu tym nie wyrządza krzywdy i nikomu nie przeszkadza. A sposób, w jaki znosiła dokuczanie? Godny podziwu. Zamiast się wściekać (jak pewnie znaczna część osób by reagowała) albo robić z siebie ofiarę losu, przyjmowała to wszystko ze spokojem. Co więcej, to była świetna taktyka - brak reakcji z jej strony nie napędzała innych do dalszego dokuczania. Wręcz przeciwnie, jak widzieli że na niej to nie robi to wrażenia, to odpuszczali, bo wtedy dokuczanie traciło całą "przyjemność". No i kto wykazał się wielką odwagą podczas bitwy o Hogwart? Luna i Neville, po których najmniej byśmy się tego spodziewali. |
|
Podziel się z innymi: |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Przejdź do forum: |