Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Facebook
Shoutbox
Musisz się zalogować aby wysłać wiadomość.

Harrych świąt!
01.12.2024 18:13
Wrozka

Harrych świąt!
01.12.2024 18:12
kibic

Ponury Żniwiarz
30.11.2024 14:19
Wrozka

Potęga Krwistego Steka!
30.11.2024 13:20
Wszystkiego najlepszego z okazji dnia śmieciożarcia Eat

Harrych świąt!
30.11.2024 11:33
Nie ma ekipy od pogaduszek Grumpy cat

Współpraca
Najaktywniejsi

1) Prefix użytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix użytkownikafuerte

Posiada 57438 punktów.

3) Prefix użytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix użytkownikaSam Quest

Posiada 45361 punktów.

5) Prefix użytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix użytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix użytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix użytkownikaania919

Posiada 38932 punktów.

9) Prefix użytkownikaulka_black_potter

Posiada 36773 punktów.

10) Prefix użytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Drukuj temat
Jakiego profesora usunęlibyście z Hogwartu?
Narcyza
Którego z profesorów usunęlibyście z Hogwartu i dlaczego?
Ja osobiście Profesor Trelawney, ona mnie po prostu wkurza :)
Edytowane przez Prefix użytkownikaChristina dnia 25.02.2014 18:26
Od cnót Gryfonów, kretynizmu Puchonów i wiedzy-o-własnej-wszechwiedzy Krukonów, chroń nas Slytherinie!

http://harrypotter.vdd.pl/

http://www.blogi.pl/blog.php?blog=la_rive
anka_potteromanka
A ja bym Snape'a nie usunęła. On ma czasem niezłe teksty:D Nie żebym go jakoś szczególnie wielbiła. A co do Trelewney, to wyrzucić jej ze szkoły nie można, bo skoro od czasu do czasu mówi jakieś prawdziwe przepowiednie, to jak to powiedział Dumbledore znalazłaby się w ogromnym niebezpieczeństwie poza Hogwartem.

franiakluska
Ja usunęłabym Hagrida ze stanowiska nauczyciela. Ja do niego nic osobiście nie mam, ale wkurza mnie jego niezdarność. Ciągle mu coś nie wychodzi a Harry, Hermiona i Ron muszą mu ciągle ratować, żeby nie wyleciał.
ron & hermione

www.harry-potter-zdjecia.blog.onet.pl

Serea
Najchętniej wyrzuciłabym Trealawney i Binssa. Za bardzo przydatni nie są, co? No dobra może pani Trelawney czasem zdarzy powiedzieć się coś mądrego ale zwykle to stek bzdur połączony z dramatyzmem. A Binss jego lekcje powinni nagrywać i sprzedawać w Aptekach jako środek nasenny.
Edytowane przez Prefix użytkownikaChristina dnia 25.02.2014 18:27
img217.imageshack.us/img217/8311/tumblrkyee1na7tq1qzmh77.gif

Tak. On ocieka cholernym seksem i jest cholernie cudowny. A jego francuski to marzenie.

img.userbars.pl/19/3689.png

FAN CLUB SoLL pod patronatem Trio: Sol, Villemo i Ingrid xD
* Io xD
* Sarahis!
(dopisałam się sama, sorry xD)
Esey
* losiek13
* E-Vaire
* Kyinra

Zapisy czynne ; P

OBSESYJNA FANKA STEPHANA LAMBIELA.

I odrobinę mniej obsesyjna kwartetu, który wraz z nim tworzą Brian Joubert, Johnny Weir i Evgeni Plushenko.

PseudoBETA do wynajęcia -> Sarahis poleca

Wielbicielka palantowatych tworów wyobraźni Serei i Sarahis xD

img.userbars.pl/162/32343.gif

http://myanimelist.net/animelist/Andromeda69
maLUNA
Ja również wywaliłabym Trelawney, bo jak dla mnie jest wariatką i tyle. A że czasem powie coś do rzeczy... no ale to nie mówi ona tylko jej tak jakby podświadomość :D
Edytowane przez Prefix użytkownikaChristina dnia 25.02.2014 18:28
Rzodkiewkowe kolczyki i wisiory z kapsli na zamówienie :D

Pozdrawiam tych, z którymi zamieniłam choć kilka mądrych słów ;* ;*

ILoveRemusLupin
Yhym ta cała "Profesor" Trelawney tez mi nie odpowiadała.. i Hagrid jako nauczyciel.. a Snape jest okey, tylko mógłby tak nie czatować na to stanowisko do obrony nad czarną magią.
Edytowane przez Prefix użytkownikaChristina dnia 25.02.2014 18:28
Remus jak mogłeś mnie zostawić dla Tonks? x(( ale i tak Cie kocham <33

Vikii
Ja bym nie usunęła nikogo każdy jest inny każdy wnosi coś do książki. Nie wyróżnili byśmy lepszych czarodziejów, nauczycieli od innych. Gdyby nie było tych słabszych trochę naciągaczy jak profesor Treawley i dlatego właśnie uważam, że są oni potrzebni Tak
Edytowane przez Prefix użytkownikaChristina dnia 25.02.2014 18:29

Prefix użytkownikaStefa
Hagrida jako nauczyciela też bym wywaliła (bez względu na to, co plecie Bliznowaty, któremu najwyraźniej przyjaźń z Hagridem odebrała zdolność racjonalnego myślenia :), Trelawney mogłabym, ale znalazłaby się w niebezpieczeństwie. No i tego nudziarza Binnsa oczywiście. Przypomina mi takiego jednego wykładowcę z mojej uczelni którego nazywamy, nomen omen, Duchem :D
Edytowane przez Prefix użytkownikaStefa dnia 18.10.2016 17:19
"A więc zabij mnie Voldemorcie, z ochotą powitam śmierć! Tyle że moja śmierć nie da ci tego czego szukasz... jest tyle rzeczy, których nie pojmujesz..."

gosika
Ja nie usunęłabym nikogo. Każdy nauczyciel wprowadza do książki coś nowego. Wyobraźcie sobie, że nie ma tych nudnych lekcji historii magii u Binssa. Gdyby ich nie było to na jakiej lekcji można by było pogadać i się przespać? Lekcje wróżbiarstwa mają w sobie coś niezwykłego, a profesor Trealawney... no cóż. Trzeba przyznać, że ciężko jest znaleźć tak interesującą osobę, która potrafi zmyślać bajki przez tyle lat pracy w Hogwarcie. Niektórzy uważają, że nie powinno być takiego nauczyciela jak Snape, a ja nie wiem dlaczego. Może dlatego że daje popalić na lekcjach, albo że zadaje zwały prac domowych, albo że ma faworytów? A czy w naszym zwykłym świecie nie ma takich nauczycieli? Co to by była za szkoła, gdyby wszyscy byli słodcy i przyjaźnie nastawieni do wszystkiego co ich otacza. Tacy ludzie sprawiają, że jest ciekawie i interesująco. Mimo że nie przepadam za Binssem, Trealawney czy Snapem to nie wyobrażam sobie Hogwartu bez nich.
Edytowane przez Prefix użytkownikaChristina dnia 25.02.2014 18:32
gosika

piotr-45
Ja bym usunął Snape'a. Wielu uczniów z Hogwartu (oczywiście nie biorąc pod uwagę Slytherinu) stanęło by po mojej stronie. Prawie każdemu uczniowi dokuczał, mało tego zabił Dumbledore'a i uciekł wraz z innymi śmierciożercami. Zachowanie nie godne nauczyciela.;)
Edytowane przez Prefix użytkownikaChristina dnia 25.02.2014 18:33
Korneliusz Oswald Knot

herma_007
Ja bym wywaliła Sneapa, a czemu?? Bo faworyzuje uczniów, zwłaszcza ze swojego domu. A każdego z Gryffindoru chciałby wywalić. Trelawney jest zbyt "cenna" bu ją wywalić. Binnsa, hmmm nie wiem, dałabym mu ostrzeżenie i jak by nie zmienił stylu nauczania wywaliłabym go....
Kiedyś kupię nóż i powyżynam wszystkich wkoło
Kupię nóż, zostawię nas dwoje

Bo ja kocham Bukę!

Serpensortia
Snape jest jedną z najlepszych postaci w książce :) Faworyzacja? A niby kochana Minerva to nie uiszczała faworyzacji? Dobre sobie... Każdy z opiekunów własnego domu dbał o swoich podopiecznych, tylko u Severusa było to bardziej uwypuklane dla barwności fabuły :)
Ja bym wydaliła ze szkolnego grona Hagrida i Trelavney - za brak umiejętności. Trelavney przysłużyła się tylko wypowiedzeniem przepowiedni, reszta była po prostu mydleniem oczu ^^ A Hagrid? Zbyt dobroduszny, poczciwy, niekompetentny. Niech pilnuje lasu, ale nic poza tym.
Edytowane przez Prefix użytkownikaChristina dnia 25.02.2014 18:35
Ślizgonka, Snaperka, Lupinistka, Malfoy'istka.

* Totally obsessed Snupin fangirl! *

'The right song can turn an emperor into a laughing stock, can bring down dynasties. A song can last long after the events and people in it are dust and dreams are gone.'

Eridani
Ha. A ja będę oryginalna. Ja nie wywaliłabym żadnego. Jak dla mnie każdy z tych wszystkich nauczycieli ma tam jakiś sens istnienia. Każdy jest do czegoś potrzebny. Np. Trawalney. Ona jest po to żeby nam strzaskać nerwy ;). Aczkolwiek.... Nienawidzę Snape'a i na pewno w dalszych częściach przydałoby się go wywalić.... Ale jak na początek może zostać xD.
Edytowane przez Prefix użytkownikaChristina dnia 25.02.2014 18:36

Prefix użytkownikaMarauder
Osobiście Trelawney! Wywaliłabym ją, ale trochę bardziej kulturalniej niż chciała to zrobić Umbridge. Trelawney przesadzała z tym trzecim okiem xD
Edytowane przez Prefix użytkownikaChristina dnia 25.02.2014 18:37
Zapraszam! :)
http://www.margonem.pl/?r=3783441

"a babbling bumbling band of baboons" xD

Stop and stare I think I'm moving, but I go nowhere...

Never go back on your word and never give up no matter how bad it gets.

When I look at the sky, I see the stars twinkling...

Jaskier! Nie śpij w siodle!
Ja nie śpię. Ja twórczo myślę!

*Andrzej Sapkowski "Wieża Jaskółki"

www.huncwoci-lilyevans.blog.onet.pl
Prefix użytkownikaAngie Davis
Naciu dla kogo świetny to świetny^^ Ty masz swoje zdanie oni tez mają, oni nie mogą Ci się wcinać to ty też się im nie wcinaj (wiem chciałaś to napisać w żartach ale jednak^^) Ja też, jak już to ktoś nie wywaliłabym nikogo, bo każdy ma w sobie coś wyjątkowego ;]
www.harry-potter.net.pl/images/najwiekszy_potteromaniak2.png

Ślizgonka

Sawyer

www.lost-online.pl/karta-2654.png

img199.imageshack.us/img199/2085/logo17x.png

img175.imageshack.us/img175/4876/1180643101confdltn0.jpg
i42.tinypic.com/vqmtk1.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/photoalbum/818.jpg

Kto jest smierciożercą? Ja! Ktoś o tym wie? Może rzucę na niego Avada Kedavra?

Od cnót Gryfonów, kretynizmu Puchonów i wiedzy-o-własnej-wszechwiedzy Krukonów, chroń nas Slytherinie!

Fanka:

~Lost (Zagubionych)
~Naruto
~Roofi'ego
~Marcina Mrozińskiego
~Kuby Werela
~Chada Michaell'a Murray'a
~Josha Holloway'a
~Justin'a Timberlake'a
~Sean'a Paul'a
~Patryka Różnieckiego
~Avril Lavigne
~Draco Malfoy'a
~Regulusa Black'a
~Syriusza Black'a
~Jacoba Black'a
~Jazz Jackrabbit'a 2
~Gothic'a

images34.fotosik.pl/263/4d9084e6ce40a60c.jpg

republika.pl/blog_ug_4368259/6313353/sz/team_jacob_by_lizzabeth.gif

www.angieir.fbl.pl
Ginewra Wesly5
Ja bym wywaliła Dolores Jane Umbringe...
To jest wredna jędza i tyle, pracuje dla Knota, wymierza okropne kary, nie uważacie?
A profesor Trelawney taka zła nie jest.
Edytowane przez Prefix użytkownikaChristina dnia 25.02.2014 18:38
www.myslodsiewnia.lua.pl
www.myslodsiewnia.lua.pl
www.myslodsiewnia.lua.pl
www.myslodsiewnia.lua.pl

Hej. Wspólnie z przyjaciółmi założyłam strone o tematyce Potterowskiej. Jest to kontynuacja strony www.huncwoci.lua.pl. Z powodu awarii musieliśmy założyć nową. Adres do niej to: http://www.Myslod...ia.lua.pl/. Z góry dzięki za rejestrację. Pozdrawiam=*

http://www.myslodsiewnia.lua.pl/
Mafalda
Wszyscy są na swój sposób oryginalni, potrzebni całej historii.
Pewnie ubolewałabym nawet przy odejściu Trelawney, która mimo wszystko potrafiła rozbawić.
A bez pana SS to w ogóle byłby bulszit xD

www.blablablablabla.eblog.pl
Prefix użytkownikaAlSev
Jako wierny fan książki pt. "Harry Potter", muszę stwierdzić, że nie chciałbym aby przy stanowisku nauczycielskim były jakieś zmiany, ze względu na to - jak już to ktoś tutaj powiedział - że każdy coś wnosi do tej książki i choćby nam nie podobał się jakiś bohater po prostu on jest dla tej książki ważny :)

Tonks xD
A ja zgodzę się z Sharwyn i usunęłabym Trelawney.
Poza tym jakoś Slughorna tez nie darzę wielką sympatią ;/.
A Snape, jego beza żadnych ale zostawiłabym w Hogwarcie, bo on nadaje uroku temu miejscu :).
Edytowane przez Prefix użytkownikaChristina dnia 25.02.2014 18:39
http://Tonks.powiedz.to/ ---> wpisywać się xD

,,- Albusie Severusie-powiedział tak cicho,że nie usłyszał tego nikt prócz Ginny, a ona taktownie udała, że macha do Rose, która już wsiadła do wagonu - nosisz imiona po dwóch dyrektorach Hogwartu. Jeden z nich był Ślizgonem i prawdopodobnie najdzielniejszym człowiekiem, jakiego znałem." :)

Moja Lista Znajomości ^^ z harry-potter.net (kolejność nie ma żadnego znaczenia) :
1) Jadomcia;
2) Ginny1112;
3) Mateusz Dumbledore;
4) Luna_Lovegood_15 ;
5) Ania95;
6) Gellert Grindelwald
(Galaretka ^^);
7) FilipFansTheHarry;
8) filis;
9) Czarna_scar;
10) MałaCzarna;
11) juleczka;
12) Feniks_Fawkes;
13) Pomyluncia;
14) miszel14;
15) Joanne Rowling;
16) Qin;
17) KaputDraconis;
18) Apocalypto Malfoy;
19) Juleczka;
20) Andromeda Tonks;
21) buch;
22) Evi-Lyn;
23) Utilek :);
24) Hermi_love_Draco;
25) cho_chang1514;
26) Alexxx ^^;
27) Claire_;
28) Hermi0901;
29) Tościk xD;
30) Hermiona26;
31) Esey.
hogsmeade.pl/button/gryffindor.jpg)

,, - Szpiegowałem dla ciebie, kłamałem dla ciebie, narażałem życie dla ciebie, a wszystko to robiłem, by zapewnić bezpieczeństwo synowi Lily. A teraz mi mówisz mi, że hodowałeś go jak świnię na rzeź...
- To bardzo wzruszające, Severusie - powiedział z powagą Dumbledore - A więc w końcu dojrzałeś do tego, by przejmować się losem tego chłopca?
- Jego losem? - wykrzyknął Snape - Expecto patronum!
Z końca jego różdżki wystrzeliła srebrna łania. Wylądowała na podłodze, przebiegła przez pokój i wyskoczyła przez okno. Dumbledore patrzył, aż jej srebrna poświata zniknęła w ciemności, a potem odwrócił się do Snape'a. Oczy miał pełne łez.
- Przez te wszystkie lata?...
- Zawsze."
,, - Spójrz... na... mnie - wyszeptał.
Zielone oczy odnalazły czarne oczy, ale po chwili coś w tych czarnych oczach zanikło, stały się nieruchome, puste i martwe."

Karolcia_potteromaniaczka
Fredzio, Slughorn był tylko rok, Umbridge też długo nie zabawiła. Ja tam bym wyrzuciła Hagrida. Lubię go, ale trzeba przyznać, że on za dobrze nie uczy. Snape.... w sumie może zostać chociaż go nie lubię ;). Treawley - pozbyłabym się jej, ale skoro Dumbi uważa, że musi zostać to niech zostanie ;)
Edytowane przez Prefix użytkownikaChristina dnia 25.02.2014 18:15

Podziel się z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejdź do forum: