Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1) Alette
2) fuerte
3) Katherine_Pierce
4) Sam Quest
5) Shanti Black
6) A.
7) monciakund
8) ania919
9) ulka_black_potter
10) Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Jakiego profesora usunęlibyście z Hogwartu?
|
|
Narcyza |
Dodany dnia 01.06.2007 23:43
|
Postów: 24 Dom: Brak przydziału Punkty: 109 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 29.04.07 |
Którego z profesorów usunęlibyście z Hogwartu i dlaczego? Ja osobiście Profesor Trelawney, ona mnie po prostu wkurza Edytowane przez Christina dnia 25.02.2014 18:26 Od cnót Gryfonów, kretynizmu Puchonów i wiedzy-o-własnej-wszechwiedzy Krukonów, chroń nas Slytherinie!
http://harrypotter.vdd.pl/ |
|
|
anka_potteromanka |
Dodany dnia 05.06.2007 20:19
|
Postów: 19 Dom: Brak przydziału Punkty: 684 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 25.05.07 |
A ja bym Snape'a nie usunęła. On ma czasem niezłe teksty Nie żebym go jakoś szczególnie wielbiła. A co do Trelewney, to wyrzucić jej ze szkoły nie można, bo skoro od czasu do czasu mówi jakieś prawdziwe przepowiednie, to jak to powiedział Dumbledore znalazłaby się w ogromnym niebezpieczeństwie poza Hogwartem. |
|
|
franiakluska |
Dodany dnia 08.06.2007 11:58
|
Postów: 21 Dom: Brak przydziału Punkty: 505 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 01.06.07 |
Ja usunęłabym Hagrida ze stanowiska nauczyciela. Ja do niego nic osobiście nie mam, ale wkurza mnie jego niezdarność. Ciągle mu coś nie wychodzi a Harry, Hermiona i Ron muszą mu ciągle ratować, żeby nie wyleciał. ron & hermione
www.harry-potter-zdjecia.blog.onet.pl |
|
|
Serea |
Dodany dnia 19.06.2007 10:03
|
Postów: 1400 Dom: Brak przydziału Punkty: 3927 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 17.06.07 |
Najchętniej wyrzuciłabym Trealawney i Binssa. Za bardzo przydatni nie są, co? No dobra może pani Trelawney czasem zdarzy powiedzieć się coś mądrego ale zwykle to stek bzdur połączony z dramatyzmem. A Binss jego lekcje powinni nagrywać i sprzedawać w Aptekach jako środek nasenny. Edytowane przez Christina dnia 25.02.2014 18:27 Tak. On ocieka cholernym seksem i jest cholernie cudowny. A jego francuski to marzenie. FAN CLUB SoLL pod patronatem Trio: Sol, Villemo i Ingrid * Io * Sarahis! (dopisałam się sama, sorry ) Esey * losiek13 * E-Vaire * Kyinra Zapisy czynne ; P OBSESYJNA FANKA STEPHANA LAMBIELA. I odrobinę mniej obsesyjna kwartetu, który wraz z nim tworzą Brian Joubert, Johnny Weir i Evgeni Plushenko. PseudoBETA do wynajęcia -> Sarahis poleca Wielbicielka palantowatych tworów wyobraźni Serei i Sarahis |
|
|
maLUNA |
Dodany dnia 24.06.2007 11:36
|
Postów: 1 Dom: Brak przydziału Punkty: -5 Ranga: Irytek Data rejestracji: 20.06.07 |
Ja również wywaliłabym Trelawney, bo jak dla mnie jest wariatką i tyle. A że czasem powie coś do rzeczy... no ale to nie mówi ona tylko jej tak jakby podświadomość Edytowane przez Christina dnia 25.02.2014 18:28 Rzodkiewkowe kolczyki i wisiory z kapsli na zamówienie
Pozdrawiam tych, z którymi zamieniłam choć kilka mądrych słów ;* ;* |
|
|
ILoveRemusLupin |
Dodany dnia 27.07.2007 19:26
|
Postów: 7 Dom: Brak przydziału Punkty: 26 Ranga: Charłak Data rejestracji: 27.07.07 |
Yhym ta cała "Profesor" Trelawney tez mi nie odpowiadała.. i Hagrid jako nauczyciel.. a Snape jest okey, tylko mógłby tak nie czatować na to stanowisko do obrony nad czarną magią. Edytowane przez Christina dnia 25.02.2014 18:28 Remus jak mogłeś mnie zostawić dla Tonks? x(( ale i tak Cie kocham <33
|
|
|
Vikii |
Dodany dnia 28.07.2007 11:57
|
Postów: 10 Dom: Brak przydziału Punkty: -13 Ranga: Irytek Data rejestracji: 26.07.07 |
Ja bym nie usunęła nikogo każdy jest inny każdy wnosi coś do książki. Nie wyróżnili byśmy lepszych czarodziejów, nauczycieli od innych. Gdyby nie było tych słabszych trochę naciągaczy jak profesor Treawley i dlatego właśnie uważam, że są oni potrzebni Edytowane przez Christina dnia 25.02.2014 18:29 |
|
|
Stefa |
Dodany dnia 30.07.2007 12:25
|
Pochwały: 2 Postów: 69 Dom: Ravenclaw Punkty: 437 Ranga: Chodząca biblioteka Data rejestracji: 27.07.07 |
Hagrida jako nauczyciela też bym wywaliła (bez względu na to, co plecie Bliznowaty, któremu najwyraźniej przyjaźń z Hagridem odebrała zdolność racjonalnego myślenia , Trelawney mogłabym, ale znalazłaby się w niebezpieczeństwie. No i tego nudziarza Binnsa oczywiście. Przypomina mi takiego jednego wykładowcę z mojej uczelni którego nazywamy, nomen omen, Duchem Edytowane przez Stefa dnia 18.10.2016 17:19 "A więc zabij mnie Voldemorcie, z ochotą powitam śmierć! Tyle że moja śmierć nie da ci tego czego szukasz... jest tyle rzeczy, których nie pojmujesz..."
|
|
|
gosika |
Dodany dnia 01.08.2007 20:10
|
Postów: 7 Dom: Brak przydziału Punkty: -20 Ranga: Irytek Data rejestracji: 01.08.07 |
Ja nie usunęłabym nikogo. Każdy nauczyciel wprowadza do książki coś nowego. Wyobraźcie sobie, że nie ma tych nudnych lekcji historii magii u Binssa. Gdyby ich nie było to na jakiej lekcji można by było pogadać i się przespać? Lekcje wróżbiarstwa mają w sobie coś niezwykłego, a profesor Trealawney... no cóż. Trzeba przyznać, że ciężko jest znaleźć tak interesującą osobę, która potrafi zmyślać bajki przez tyle lat pracy w Hogwarcie. Niektórzy uważają, że nie powinno być takiego nauczyciela jak Snape, a ja nie wiem dlaczego. Może dlatego że daje popalić na lekcjach, albo że zadaje zwały prac domowych, albo że ma faworytów? A czy w naszym zwykłym świecie nie ma takich nauczycieli? Co to by była za szkoła, gdyby wszyscy byli słodcy i przyjaźnie nastawieni do wszystkiego co ich otacza. Tacy ludzie sprawiają, że jest ciekawie i interesująco. Mimo że nie przepadam za Binssem, Trealawney czy Snapem to nie wyobrażam sobie Hogwartu bez nich. Edytowane przez Christina dnia 25.02.2014 18:32 gosika
|
|
|
piotr-45 |
Dodany dnia 15.08.2007 15:24
|
Ostrzeżenia: 1 Postów: 1 Dom: Brak przydziału Punkty: 40 Ranga: Charłak Data rejestracji: 01.08.07 |
Ja bym usunął Snape'a. Wielu uczniów z Hogwartu (oczywiście nie biorąc pod uwagę Slytherinu) stanęło by po mojej stronie. Prawie każdemu uczniowi dokuczał, mało tego zabił Dumbledore'a i uciekł wraz z innymi śmierciożercami. Zachowanie nie godne nauczyciela.;) Edytowane przez Christina dnia 25.02.2014 18:33 Korneliusz Oswald Knot
|
|
|
herma_007 |
Dodany dnia 22.10.2007 17:34
|
Postów: 264 Dom: Brak przydziału Punkty: 4776 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 18.06.07 |
Ja bym wywaliła Sneapa, a czemu?? Bo faworyzuje uczniów, zwłaszcza ze swojego domu. A każdego z Gryffindoru chciałby wywalić. Trelawney jest zbyt "cenna" bu ją wywalić. Binnsa, hmmm nie wiem, dałabym mu ostrzeżenie i jak by nie zmienił stylu nauczania wywaliłabym go.... Kiedyś kupię nóż i powyżynam wszystkich wkoło Kupię nóż, zostawię nas dwoje Bo ja kocham Bukę! |
|
|
Serpensortia |
Dodany dnia 02.11.2007 15:23
|
Postów: 42 Dom: Brak przydziału Punkty: 1198 Ranga: Prefekt Naczelny Data rejestracji: 24.09.07 |
Snape jest jedną z najlepszych postaci w książce Faworyzacja? A niby kochana Minerva to nie uiszczała faworyzacji? Dobre sobie... Każdy z opiekunów własnego domu dbał o swoich podopiecznych, tylko u Severusa było to bardziej uwypuklane dla barwności fabuły Ja bym wydaliła ze szkolnego grona Hagrida i Trelavney - za brak umiejętności. Trelavney przysłużyła się tylko wypowiedzeniem przepowiedni, reszta była po prostu mydleniem oczu ^^ A Hagrid? Zbyt dobroduszny, poczciwy, niekompetentny. Niech pilnuje lasu, ale nic poza tym. Edytowane przez Christina dnia 25.02.2014 18:35 Ślizgonka, Snaperka, Lupinistka, Malfoy'istka.
* Totally obsessed Snupin fangirl! * 'The right song can turn an emperor into a laughing stock, can bring down dynasties. A song can last long after the events and people in it are dust and dreams are gone.' |
|
|
Eridani |
Dodany dnia 20.11.2007 13:03
|
Postów: 11 Dom: Brak przydziału Punkty: 11 Ranga: Mugol Data rejestracji: 19.11.07 |
Ha. A ja będę oryginalna. Ja nie wywaliłabym żadnego. Jak dla mnie każdy z tych wszystkich nauczycieli ma tam jakiś sens istnienia. Każdy jest do czegoś potrzebny. Np. Trawalney. Ona jest po to żeby nam strzaskać nerwy . Aczkolwiek.... Nienawidzę Snape'a i na pewno w dalszych częściach przydałoby się go wywalić.... Ale jak na początek może zostać . Edytowane przez Christina dnia 25.02.2014 18:36 |
|
|
Marauder |
Dodany dnia 06.12.2007 13:43
|
Postów: 28 Dom: Hufflepuff Punkty: 244 Ranga: Pomocna dłoń Data rejestracji: 05.12.07 |
Osobiście Trelawney! Wywaliłabym ją, ale trochę bardziej kulturalniej niż chciała to zrobić Umbridge. Trelawney przesadzała z tym trzecim okiem Edytowane przez Christina dnia 25.02.2014 18:37 Zapraszam!
http://www.margonem.pl/?r=3783441 "a babbling bumbling band of baboons" Stop and stare I think I'm moving, but I go nowhere... Never go back on your word and never give up no matter how bad it gets. When I look at the sky, I see the stars twinkling... Jaskier! Nie śpij w siodle! Ja nie śpię. Ja twórczo myślę! *Andrzej Sapkowski "Wieża Jaskółki" |
|
|
Angie Davis |
Dodany dnia 26.12.2007 10:50
|
Pochwały: 12 Postów: 4033 Dom: Slytherin Punkty: 19297 Ranga: Żywa Legenda Data rejestracji: 01.05.07 |
Naciu dla kogo świetny to świetny^^ Ty masz swoje zdanie oni tez mają, oni nie mogą Ci się wcinać to ty też się im nie wcinaj (wiem chciałaś to napisać w żartach ale jednak^^) Ja też, jak już to ktoś nie wywaliłabym nikogo, bo każdy ma w sobie coś wyjątkowego ;] Ślizgonka Sawyer Kto jest smierciożercą? Ja! Ktoś o tym wie? Może rzucę na niego Avada Kedavra? Od cnót Gryfonów, kretynizmu Puchonów i wiedzy-o-własnej-wszechwiedzy Krukonów, chroń nas Slytherinie! Fanka: ~Lost (Zagubionych) ~Naruto ~Roofi'ego ~Marcina Mrozińskiego ~Kuby Werela ~Chada Michaell'a Murray'a ~Josha Holloway'a ~Justin'a Timberlake'a ~Sean'a Paul'a ~Patryka Różnieckiego ~Avril Lavigne ~Draco Malfoy'a ~Regulusa Black'a ~Syriusza Black'a ~Jacoba Black'a ~Jazz Jackrabbit'a 2 ~Gothic'a |
|
|
Ginewra Wesly5 |
Dodany dnia 03.01.2008 16:43
|
Ostrzeżenia: 2 Postów: 7 Dom: Brak przydziału Punkty: 96 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 25.11.07 |
Ja bym wywaliła Dolores Jane Umbringe... To jest wredna jędza i tyle, pracuje dla Knota, wymierza okropne kary, nie uważacie? A profesor Trelawney taka zła nie jest. Edytowane przez Christina dnia 25.02.2014 18:38 www.myslodsiewnia.lua.pl www.myslodsiewnia.lua.pl www.myslodsiewnia.lua.pl www.myslodsiewnia.lua.pl Hej. Wspólnie z przyjaciółmi założyłam strone o tematyce Potterowskiej. Jest to kontynuacja strony www.huncwoci.lua.pl. Z powodu awarii musieliśmy założyć nową. Adres do niej to: http://www.Myslod...ia.lua.pl/. Z góry dzięki za rejestrację. Pozdrawiam=* |
|
|
Mafalda |
Dodany dnia 13.01.2008 19:06
|
Postów: 73 Dom: Brak przydziału Punkty: 142 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 26.04.07 |
Wszyscy są na swój sposób oryginalni, potrzebni całej historii. Pewnie ubolewałabym nawet przy odejściu Trelawney, która mimo wszystko potrafiła rozbawić. A bez pana SS to w ogóle byłby bulszit |
|
|
AlSev |
Dodany dnia 01.02.2008 18:09
|
Postów: 34 Dom: Ravenclaw Punkty: 330 Ranga: Chodząca biblioteka Data rejestracji: 30.01.08 |
Jako wierny fan książki pt. "Harry Potter", muszę stwierdzić, że nie chciałbym aby przy stanowisku nauczycielskim były jakieś zmiany, ze względu na to - jak już to ktoś tutaj powiedział - że każdy coś wnosi do tej książki i choćby nam nie podobał się jakiś bohater po prostu on jest dla tej książki ważny |
|
|
Tonks xD |
Dodany dnia 03.02.2008 22:28
|
Postów: 164 Dom: Brak przydziału Punkty: 491 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 11.08.07 |
A ja zgodzę się z Sharwyn i usunęłabym Trelawney. Poza tym jakoś Slughorna tez nie darzę wielką sympatią ;/. A Snape, jego beza żadnych ale zostawiłabym w Hogwarcie, bo on nadaje uroku temu miejscu . Edytowane przez Christina dnia 25.02.2014 18:39 http://Tonks.powiedz.to/ ---> wpisywać się
,,- Albusie Severusie-powiedział tak cicho,że nie usłyszał tego nikt prócz Ginny, a ona taktownie udała, że macha do Rose, która już wsiadła do wagonu - nosisz imiona po dwóch dyrektorach Hogwartu. Jeden z nich był Ślizgonem i prawdopodobnie najdzielniejszym człowiekiem, jakiego znałem." Moja Lista Znajomości ^^ z harry-potter.net (kolejność nie ma żadnego znaczenia) : 1) Jadomcia; 2) Ginny1112; 3) Mateusz Dumbledore; 4) Luna_Lovegood_15 ; 5) Ania95; 6) Gellert Grindelwald (Galaretka ^^); 7) FilipFansTheHarry; 8) filis; 9) Czarna_scar; 10) MałaCzarna; 11) juleczka; 12) Feniks_Fawkes; 13) Pomyluncia; 14) miszel14; 15) Joanne Rowling; 16) Qin; 17) KaputDraconis; 18) Apocalypto Malfoy; 19) Juleczka; 20) Andromeda Tonks; 21) buch; 22) Evi-Lyn; 23) Utilek ; 24) Hermi_love_Draco; 25) cho_chang1514; 26) Alexxx ^^; 27) Claire_; 28) Hermi0901; 29) Tościk ; 30) Hermiona26; 31) Esey. ) ,, - Szpiegowałem dla ciebie, kłamałem dla ciebie, narażałem życie dla ciebie, a wszystko to robiłem, by zapewnić bezpieczeństwo synowi Lily. A teraz mi mówisz mi, że hodowałeś go jak świnię na rzeź... - To bardzo wzruszające, Severusie - powiedział z powagą Dumbledore - A więc w końcu dojrzałeś do tego, by przejmować się losem tego chłopca? - Jego losem? - wykrzyknął Snape - Expecto patronum! Z końca jego różdżki wystrzeliła srebrna łania. Wylądowała na podłodze, przebiegła przez pokój i wyskoczyła przez okno. Dumbledore patrzył, aż jej srebrna poświata zniknęła w ciemności, a potem odwrócił się do Snape'a. Oczy miał pełne łez. - Przez te wszystkie lata?... - Zawsze." ,, - Spójrz... na... mnie - wyszeptał. Zielone oczy odnalazły czarne oczy, ale po chwili coś w tych czarnych oczach zanikło, stały się nieruchome, puste i martwe." |
|
|
Karolcia_potteromaniaczka |
Dodany dnia 07.02.2008 11:51
|
Ostrzeżenia: 1 Postów: 114 Dom: Brak przydziału Punkty: 205 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 01.02.08 |
Fredzio, Slughorn był tylko rok, Umbridge też długo nie zabawiła. Ja tam bym wyrzuciła Hagrida. Lubię go, ale trzeba przyznać, że on za dobrze nie uczy. Snape.... w sumie może zostać chociaż go nie lubię . Treawley - pozbyłabym się jej, ale skoro Dumbi uważa, że musi zostać to niech zostanie Edytowane przez Christina dnia 25.02.2014 18:15 |
|
Podziel się z innymi: |
Przejdź do forum: |