Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
losiek13
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Strona 2 z 2: 12
|
|
Która gra najlepsza?
|
|
zuzanna100 |
Dodany dnia 06.07.2013 12:47
|
![]() Pochwały: 1 Postów: 26 Dom: HufflepuffPunkty: 919 Ranga: Wzór do naśladowania Data rejestracji: 19.01.12 |
Hahaha ja mam " Komnatę Tajemnic " i uwielbiam tę grę ! jest super te wszystkie zadania, szukanie kart.. tak, to jest to denerwuję rodziców za każdym razem jak wyjeżdżamy na wakacje, bo tylko gram w nią na laptopie ale to jest tak uzależnienie ^^ Prawdziwa magia ukryta jest wgłębi człowieka i potrzeba mocnego uczucia, aby ją stamtąd uwolnić.
|
|
|
|
Sheeby |
Dodany dnia 07.07.2013 00:27
|
![]() Pochwały: 9 Postów: 512 Dom: HufflepuffPunkty: 5239 Ranga: Osiedlowy szarlatan Data rejestracji: 24.02.13 |
Ja mało pamiętam z gier o HP, bo się nim nie interesowałam w dzieciństwie, tylko moi bracia. Ale pamiętam, że grałam raz z bratem w Quidditcha na xbox'sie i musiałam klikać cały czas A, klikałam, klikałam i złapałam znicz, a on nigdy mi tego nie wybaczył ![]() Innym razem, kiedy pamiętam z gier Harry'ego, to gdy również mój brat grał z drugim bratem i łapał z podłogi fasolki. ;p Tyle lat minęło, a ja nadal pamiętam. ;O ![]() Julia part smart ![]() |
|
|
|
TheWarsaw1920 |
Dodany dnia 07.07.2013 01:17
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 4 Postów: 134 Dom: SlytherinPunkty: 1850 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 06.06.13 |
Najlepsze są od 1-3, ponieważ czuć ten klimat. W pierwsze 3 części gier włożono dużo pracy i tej " miłości". Czara ognia i TU zaczynają się pierwsze schody,a jest zbyt liniowa sterowanie pożal się (jak by to powiedziała, a raczej napisała Cordiale) borze. Zakon Feniksa nawet był niezły tylko troszkę monotonny. Książę Półkrwi był nawet,nawet, ale zdecydowanie ZA KRÓTKI (nie zmienia to faktu, że to jedna z moich ulubionych gier)! Dwie ostatnie części to zwykła czarodziejska strzelanka z dobrą grafiką i fabułą. Pozostaje jeszcze sprawa takich tytułów jak:"Mistrzostwa Świata w Quidditchu" i "LEGO Harry Potter lata 1-4 i 5-7", które są też bardzo dobrze zrobione. Edytowane przez TheWarsaw1920 dnia 09.07.2013 02:18
"Pamiętajcie o ogrodach - Czy tak trudno być poetą? W żar epoki nie użyczy wam chłodu Żaden schron, żaden beton!" ~ Jonasz Kofta ![]() "Świecie nasz - daj nam, Daj nam wreszcie zgodę, Spokój daj - zgubę weź, Zabierz ją, odprowadź." ~ Marek Grechuta ![]() "Tak nas Panie obdarzasz, wżdy nam zawsze mało - Za nic mamy - co mamy, więcej by się chciało." ~ Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Barlom |
Dodany dnia 16.07.2013 19:46
|
![]() Pochwały: 9 Postów: 1037 Dom: HufflepuffPunkty: 15578 Ranga: Żywa legenda Data rejestracji: 16.07.11 |
Osobiście nie miałem okazji zagrać w gry z części: 2, 6 i 7,1. Co do reszty to uwielbiałem trzecią i piątą część. Kamienia filozoficznego nigdy nie przeszedłem, najpierw zaciąłem się w misji, gdzie ukrywało się przed Filchem (jak on mnie przerażał), a potem po kilku latach, kiedy wróciłem do gry to zaciąłem się na pojedynku z Quirelem/Voldim. Najbardziej lubiłem poziomy związane z Quidditchem ![]() W więźniu azkabanu wszystko było odświeżone graficznie i bardzo podobało mi się to, że mogłem kierować czasem Hermioną i Ronem (taka miła odmiana). Cara ognia. Hmm, ogólnie dużo ludzi wystawia jej mocno negatywne opinie. Według mnie nie jest ona zła... jest inna. Na pewno plus taki że mogłem grać kierując Hermioną a nie Harrym. Przejście historii jest tam łatwe, ale kiedy postawić sobie za cel przejście gry na 100%, to jest ona już wyzwaniem, co bardzo w tej grze lubię. W zakonie świetnym rozwiązaniem było postawienie na odpowiednie ruchy myszką, by rzucać odpowiednie czary (owszem czasem system zawodził i nie łapał ruchów, lub rzucał inne zaklęcia, ale dało się przeżyć). Co do ostatniej części, to była to całkiem przyjemna rozgrywka, jednak liniowa, i bez zagadek do rozwiązywania, zwykła "naparzanka" zaklęciami, ale w pewnym sensie możliwość władowania serii zaklęć w "tych złych" też była całkiem przyjemna. Mimo wszystko brakowało tam części typowo przygodówkowej, jakiegoś ważenia eliksirów, czy latania na miotle.
|
|
|
|
Mikasa |
Dodany dnia 16.07.2013 20:44
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 21 Postów: 2007 Dom: RavenclawPunkty: 22743 Ranga: Niezwyciężony mag Data rejestracji: 24.04.13 |
Tylko pierwsze trzy części, a najbardziej kocham Więźnia Azkabanu. Jest to łatwa, kolorowa gra z piękną magią (uwielbiam challenge Hermiony) i fajnymi nagrodami, to znaczy zbieraniem już nie tylko fasolek,ale także dyń i kociołków, no i ze wstępem do pokojów za portretami - czysta radość. Do tego wspaniała muzyka, obecność trojga przyjaciół (a nie tylko Harry'ego). Zawsze jak potrzebuję odprężenia, to włączam tę grę, jest wspaniała. Później z ochotą rozpoczęłam Czarę Ognia, ale była beznadziejna, dalsze części straciły już klimat i - jak ktoś dobrze powiedział - tę miłość. Beztroskie eksplorowanie Hogwartu, to było to. Aha, i w grach bardzo nie podobało mi się to, że tworzyli postaci na wzór aktorów. Edytowane przez Mikasa dnia 16.07.2013 20:49
|
|
|
|
ArturDenimo |
Dodany dnia 18.07.2013 00:34
|
![]() Postów: 24 Dom: HufflepuffPunkty: 109 Ranga: Pomocna dłoń Data rejestracji: 29.06.13 |
Powiem tak, grałem we wszystkie części HP. HP i KF, to moja ulubiona gra, czasami jest trudna, ale nie za bardzo. HP i KT, to moja druga ulubiona gra, ale nie jest już taka trudna . HP i WA, też jest ciekawa, ale strasznie łatwa, choć podoba mi się zbieranie tych wszystkich przedmiotów typu fasolki czy dyniowe paszteciki . HP i CO, to moim zdaniem najgorsza część gry, ponieważ:1. jest bardzo mało poziomów, 2. mała swoboda w chodzeniu, 3. wkurzająca kamera. HP i ZF, też nie jest lepsza, choć daje więcej możliwości. HP i KP, to moja trzecia ulubiona część gry. Daje nam swobodę w chodzeniu po Hoghwarcie, można odkryć wiele ciekawych zakamarków itd. No i w końcu HP i IŚ. Jest to najtrudniejsza i najnudniejsza część gry. Nie udało mi się przejść całej gry, gdyż: 1. znudziła mi się, 2. trochę trudna ![]() 3. patrz, na punkt 1. To tyle na ten temat. Pozdrawiam
|
|
|
|
Magia01 |
Dodany dnia 21.07.2013 21:03
|
![]() Ostrzeżenia: 2 Pochwały: 1 Postów: 10 Dom: RavenclawPunkty: 63 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 20.07.13 |
Harry Potter i Kamień Filozoficzny ---> To była gra..chyba najlepsza z tej serii, cień platformówki ^^ i bardzo miła rozgrywka. Polecam! Harry Potter i Komnata Tajemnic ---> Też udana produkcja, miło się gra i inne smaczki. Trochę krótka Harry Potter i Więzień Azkabanu ---> Miła gra, duży świat, ale dość krótka (Nie licząc zbierania kart etc) Harry Potter i Czara Ognia ---> Mnie się nawet podobała , ale jednak nie było tego czegoś co było w poprzednich częściach...jakby linowa. Harry Potter i Zakon Feniksa ---> Fajna gra, otwarty świat i ciekawe zadania. Grałem na PS2, ale i tak się podobała. Harry Potter i Książe Półkrwi ---> grałem, ale wynika, że nie jest zbyt dobra. WSZYSTKIE SĄ FAJNE POLECAM |
|
|
|
Nicolee |
Dodany dnia 22.08.2013 20:50
|
![]() Pochwały: 1 Postów: 4 Dom: HufflepuffPunkty: 150 Ranga: Pomocna dłoń Data rejestracji: 04.11.12 |
Czy Insygnie śmieci część pierwsza warto kupić czy nie? Zastanawiam się nad kupnem i nie mogę też zdecydować się nad częścią... Pomoże ktoś?
|
|
|
|
thebadsweeetdomi6913 |
Dodany dnia 07.02.2015 20:04
|
![]() Postów: 41 Dom: RavenclawPunkty: 511 Ranga: Prefekt Ravenclawu Data rejestracji: 07.02.15 |
powiem że najlepsza jest harry potter i więzień azkabanu . No duzo mozliwości tylko dla mnie co trudne było zdobyć wszystkie kartyno można tez kupic ale wszyscy mówli że nie mają towaru no są tez sekretne miejsca i kiedy sie zbierze mozna wejść do komnaty fasolek |
|
|
|
Matees |
Dodany dnia 07.02.2015 20:18
|
![]() Postów: 81 Dom: RavenclawPunkty: 1080 Ranga: Prefekt Naczelny Ravenclawu Data rejestracji: 06.02.15 |
Grałem we wszystkie części Harryego do Czary Ognia, więc stwierdzam że najlepiej odpowiada mi Więzień Azkabanu. Zalążek możliwości wyboru postaci, niezła ścieżka dźwiękowa, oraz dobra grafika. Podoba mi się także możliwość poruszania swobodnie po Hogwarcie i po Błoniach. Jedyna denerwująca cecha to jęki wydawane przez bohaterów przy oddawaniu skoku. Ale ogólnie super ^^ |
|
|
|
RazorBMW |
Dodany dnia 08.02.2015 07:42
|
![]() Pochwały: 7 Postów: 561 Dom: HufflepuffPunkty: 3368 Ranga: Harrych świąt! Data rejestracji: 30.08.07 |
Pierwsze trzy części na PSX/PS2, nie na PC. A później w sumie obojętnie, bo nie ma różnic już. W 5 część dało się grać jako tako, potem już tylko pseudo shootery w świecie HP aka 6 i 7 części. ![]() ![]() ![]() ![]() Mikołaj Święty wielu przyjaciół posiadał Wielu walniętych, jednego wiernego miał Skrzata wspaniałego, zawsze zaufanego Zgryzika onego, zaiste rozrywkowego Umilacza czasu, pracownika wybitnego Co zawsze w potrzebie rozweseli... A i pomoże na Pomorzu, również tym po kądzieli. The enemy is among us The enemy is among us And nobody is doing anything about it They don't care So we had to take matters into our own hands A WORLD NOT OF MY MAKING YET A WORLD OF MY DESIGN SO STRANGE AND SO FAMILIAR BUT NO MATTER HOW DISTANT IN TIME OR SPACE ONE CONSTANT REMAINS CHAOS |
|
|
|
thebadsweeetdomi6913 |
Dodany dnia 10.02.2015 17:28
|
![]() Postów: 41 Dom: RavenclawPunkty: 511 Ranga: Prefekt Ravenclawu Data rejestracji: 07.02.15 |
dla mnie najlepsza gra to harry potter i komnata tajemnic . Jednak to byla moja pietwsza gra w jaką zagralam nawet nawet dla mnie ale co fajnego to musialam zdobywac skladniki do eliksiru wieloosokowego. |
|
|
|
askaeddie |
Dodany dnia 12.02.2015 19:17
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 3 Postów: 1058 Dom: SlytherinPunkty: 6070 Ranga: Fascynat Czarnej Magii Data rejestracji: 10.01.15 |
Niestety nie grałam w żadną, ale czytając tutaj artykuły i temat o grach HP, zastanawiam się czy nie spróbować. Teraz nie mam zbytnio czasu na granie w coś mega wciągającego, absorbującego i trudnego, dlatego by się nadawały. ![]() |
|
|
|
thebadsweeetdomi6913 |
Dodany dnia 12.02.2015 20:14
|
Moim zdaniem najlepsza gra harrego pottera jest druga część czyli harry potter i komnata tajemnic.Chociarz mało lubiana inni wolą np insygnia śmierci .Co wkurzającego w tej grze jest no są wezwania i to jest na czas i trzeba zdążyć bo inaczej nie pójdzie sie do komnaty fasolek
|
|
|
|
| Podziel się z innymi: |
|
Strona 2 z 2: 12
| Przejdź do forum: |

Sharllottka

Hufflepuff
denerwuję rodziców za każdym razem jak wyjeżdżamy na wakacje, bo tylko gram w nią na laptopie 

Slytherin

Ravenclaw