Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1) Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
losiek13
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Strona 2 z 2: 12
|
Felix, Net i Nika
|
|
![]() |
Dodany dnia 28.05.2014 21:13
|
![]() ![]() Postów: 116 Dom: ![]() Punkty: 465 Ranga: Chodząca biblioteka Data rejestracji: 05.05.14 |
Należy do pierwszej trójki moich ulubionych serii. Przeczytałam wszystkie książki i uwielbiam tę bandę nastolatków ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 30.05.2014 18:24
|
![]() ![]() Pochwały: 31 Postów: 2332 Dom: ![]() Punkty: 42777 Ranga: Cukinia rządzi! Data rejestracji: 11.03.13 |
O, to będzie jeden z moich ulubionych tematów. ![]() Ja ogólnie uwielbiam Serię ''Felix, Net i Nika oraz...''. Uważam, że są to naprawdę świetne książki, które pewnie spodobałyby się każdemu. Uwielbiam cięte riposty Neta oraz Gilberta. W tej serii wyjątkowo nie przeszkadzają mi masakrycznie długie opisy. Dzięki nim, książki są jeszcze ciekawsze. Teraz może coś napiszę o postaciach. A więc, moją ulubioną postacią (drugoplanową) jest Laura, no i może Regina. Nie będę potrafiła wam wytłumaczyć dlaczego, ale tak i jest i koniec kropka ![]() Natomiast Eftep łudząco przypomina mi mojego pana od informatyki z podstawówki ![]() Gdy skończyłam na temat serii, przyszedł teraz czas na Kosika. Po prostu ubóstwiam go i i gdy jest możliwość uczestniczę w jego spotkaniach. Jako człowieka, szanuję go niesamowicie. Uważam, że ma ogromniastą wyobraźnie i w ogóle. Dla starszych czytelników polecam także jego inne książki (np. Obywatel, który się zawiesił). One są równie extra, lecz są mocniejszym science-fiction. A teraz, pamiątak, związana z jego ostatnim spotkaniem. Dedykowany podpis w bezpłatnym opowiadaniu pt'' Felix, Net i Nika oraz Koszmarna Podróż'' ![]() ![]() Jestem z tego tak dumna, że ho ho ![]() Ps: Na tym spotkaniu dowiedziałam się, że następna książka ukaże się już za pół roku i będzie opowiadać o wakacyjnych przygodach przyjaciół. Wiem także, że film (Trzecie Kuzynka), wejdzie do kin za niespełna pół roku. A i jeszcze: Kosik sam się przyznał, że nie wie co to ''fluskaki'' ![]() ![]() - - - The human life is made up of choices. Yes or no. In or out. Up or down. And then there are the choices that matter. Love or hate. To be a hero or to be a coward. To fight or to give in. Live or die. - - - ![]() - - - Don't let what he wants eclipse what you need. He's very dreamy but he's not the sun, you are. - - - ![]() --- Nad przepaścią, tegoż roku Żyraf masa się w amoku Rodzi. Pamięć ludzka jest Zawodna, mimo tego fiest Tysiące, z tej okazji, Ku jej chwale od Abchazji Aż po Nordkapp wspominacie. "Czyjej chwale?", się spytacie. Jak to czyjej? Monci* naszej. Gryfa córce, redakcyjnej Na tym świecie ambitniejszej Od niej nie ma. Tu rysunek, Tam malunek i do tego Social media. Wizerunek Hp-neta tam kreuje, ego Strony reperuje. Szczerze, Bardzo, bardzo szczerze mówiąc Człek orkiestra, żywa gwiazda. Żyj nam wiecznie, twórz i kreuj. Koniec, basta - taki mus i Żyraf pasta. --- ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 14.07.2014 17:40
|
![]() ![]() Postów: 18 Dom: ![]() Punkty: 19 Ranga: Mugol Data rejestracji: 14.07.14 |
Ps: Na tym spotkaniu dowiedziałam się, że następna książka ukaże się już za pół roku i będzie opowiadać o wakacyjnych przygodach przyjaciół. Wiem także, że film (Trzecie Kuzynka), wejdzie do kin za niespełna pół roku. A i jeszcze: Kosik sam się przyznał, że nie wie co to ''fluskaki'' Szczerzy zęby. No wiedziałam.... wiedziałam !!! że on sam nie wie co to fluskaki ^^ co do filmu nie jestem przekonana ;/ bo Teoretycznie Możliwa Katastrofa jak dla mnie była niewypałem, ale za to bardzo się cieszę na wiadomość że niedługo wychodzi kolejna część ich przygód. Oczywiście ją kupię i mam nadzieję że autor utrzyma poziom i tym razem nie będzie tak dużo mechaniki, tylko będzie więcej relacji. Jednym słowem nie mogę się już doczekać!!! ^^ |
|
|
![]() |
Dodany dnia 28.07.2014 11:06
|
![]() ![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 20 Postów: 1275 Dom: ![]() Punkty: 19768 Ranga: Żywa legenda Data rejestracji: 18.06.14 |
Czytałam jedną książkę z tej serii i... szczerze: nie spodobała mi się. Jakiś czas temu oglądałam film i nie wydawał mi się zły. Może postaram się wczytać, to ją trochę polubię, ale wątpię. Tak miałam z "Pamiętnikiem Księżniczki". Strasznie mnie nudziła ta książka, a raz się uparłam, wczytałam i naaawet mi się spodobała. Edytowane przez ![]() ![]() ![]() - - W Hogwarcie: - - 2) Valerie Adams 2.06.2019 - ![]() ![]() ![]() ![]() 1) Liliana Williams 18.06.2014 - 31.05.2019 ~ moja ulubienica spośród tej dwójki ~ ![]() ![]() ![]() ![]() 2. Poboczne - - Za 2017/2018: - - ![]() - - INBJN - - Ten little Indian Boys went out to dine One choked his little self and then there were nine. ![]() Nine little Indian Boys sat up very late One overslept himself and then there were eight. Eight little Indian Boys travelling in Devon One said he'd stay there and then there were seven. Seven little Indian Boys chopping up sticks One chopped himself in halves and then there were six. ![]() Six little Indian Boys playing with a hive A bumblebee stung one and then there were five. Five little Indian Boys going in for law One got in Chancery and then there were four. Four little Indian Boys going out to sea A red herring swallowed one and then there were three. Three little Indian Boys walking in the zoo A big bear hugged one and then there were two. Two little Indian Boys sitting in the sun One got frizzled up and then there was one. One little Indian Boy left all alone He went out and hanged himself and then there were none. ![]() ![]() - - - - ![]() |
|
|
Dodany dnia 28.07.2014 16:19
|
|
![]() ![]() You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '' at line 1You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '' at line 1 Postów: Dom: Brak przydziału Punkty: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '' at line 10 Ranga: Mugol Data rejestracji: 01.01.70 |
Moja ulubiona seria! Ten 12 tom jest odrobinę bez sensu, chociaż Gilbert w pociągu spowodował że śmiałem się 10 minut! Mnie interesuje jak CyBorkowi udało się przez tydzień utrzymać w tajemnicy porwanie Zosi. Przynajmniej w 12 tomie wylali Ilonę Bogócką z Niusy i Niuanse. A Osmoza z PPP (pianiści przeciw puzonistom, właściwie partia prawdziwych patriotów) jest chyba najbardziej denerwującą postacią. |
|
|
![]() |
Dodany dnia 23.12.2016 21:23
|
![]() ![]() Pochwały: 3 Postów: 140 Dom: ![]() Punkty: 1544 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 09.12.16 |
Czytałam. Chyba nie wszystkie części z tego co pamiętam, ale większość tomów po kilka razy. Ostatnio próbowałam do tego wrócić, ale jakoś mnie nie porwało. W każdym razie to książki które wspominam chyba najlepiej z tamtego okresu czasu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 12.01.2021 23:54
|
![]() ![]() Pochwały: 6 Postów: 1031 Dom: ![]() Punkty: 29973 Ranga: Niezwyciężony mag Data rejestracji: 20.08.17 |
Przeczytałem w grudniu tysięczny raz "Trzecią Kuzynkę" i bardzo mnie boli, że Laura w następnych tomach zostaje tak bardzo okradziona z osobowości. Jeżeli mnie pamięć nie myli, to ze śmieszka podsumowującym czarnym humorem i zwykłymi bujdami (które jednak miały spory związek z rzeczywistością) stała się postacią dającą się sprowadzić o "Ja chcę do Felixa, tęsknię za Felixem". A może jednak nie pamiętam i czas przeczytać te nowsze tomy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wcześniejszych nie mogę znaleźć i dobrze "Życie jak tandetny jarmark" - złota kryją się nawet w szkolnych notatkach |
|
|
![]() |
Dodany dnia 13.01.2021 06:25
|
![]() ![]() Ostrzeżenia: 2 Postów: 157 Dom: ![]() Punkty: 3644 Ranga: Hogwarcka gwiazda Quidditcha Data rejestracji: 01.07.20 |
Ja przeczytałam wszystko po 5 razy i w domu mam połowę serii ![]() Laurę okradli z osobowości, owszem. A szkoda i to bardzo, bo była (i nawet jest) jedna z moich ulubionych postaci w całej serii ![]() Cieszę się, że udało mi się znaleźć ten temat ![]() Poza wyżej wymienionym Konpopozem chyba najbardziej lubię Nikę, Laurę i... Osmozę. Doprowadza mnie do śmiechu. Anton, serdecznie radzę przeczytać nowsze tomy, nie tylko ze względu na Laurę - trochę się będzie działo ![]() Siemka wszystkim, tu Rachel!
Uwielbiam Pottera, mangi i inne takie sprawy. Jak ktoś ma jakies pytania, pytajcie. Nie gryzę. jestem cholernym czytaczem Mam mnóstwo pomysłów, których nie kończę. Ulubione anime i mangi: 1. My Hero Academia/Danganronpa 2. Noragami 3. Code Geass 4. Naruto 5. Mob Psycho 100 Super postaci i ich Tapety, utworzone przez marmar9903 z reddita: ![]() :midoriya - deku: ![]() :uraraka: ![]() :iida: ![]() :bakugo: ![]() :todoroki: ![]() :kirishima: ![]() :kaminari: ![]() :asui: ![]() :tokoyami: ![]() :sero: ![]() :jiro: ![]() :yaomomo: ![]() :mina: ![]() :kendo: - najlepsza ![]() :monoma: ![]() :tetsutetsu: ![]() :hatsume: |
|
|
Anastazja Schubert |
Dodany dnia 14.01.2021 11:41
|
![]() ![]() Pochwały: 6 Postów: 313 Dom: ![]() Punkty: 8806 Ranga: Pracownik departamentu Data rejestracji: 11.04.20 |
Przypomnieliście mi tym tematem o serii. To jedna z tych niewielu, których przez jakiś dziwny zbieg okoliczności nie dokończyłam, choć bardzo mi się podobała. Czytałam chyba pierwsze 3 czy 4 części, a potem, jak dobrze pamiętam, miałam maturę i co innego mnie pochłonęło. Jako, że próbuję się pozbyć przykrych myśli o koronie i beznadziejności świata dookoła to ostatnio czytam książki swojego dzieciństwa i czasów nastoletnich jeszcze raz. "Felixa, Neta i Nikę" też w sumie mogę dopisać do listy na ten rok. Chyba, że się wcześniej pandemia skończy i będę musiała być poważna. Choć wolałabym nie być poważna tak czy siak ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 29.01.2023 11:03
|
![]() ![]() Pochwały: 3 Postów: 634 Dom: ![]() Punkty: 6105 Ranga: Wróg ciemnej strony Data rejestracji: 07.12.16 |
Niedawno obejrzałem recenzję 16. tomu i tak sobie pomyślałem, że dlaczego by nie? Ale nie chcę zaczynać serii od końca, dlatego kupiłem sobie pierwszą część i mam w planach ją przeczytać (kiedy? nie wiem). Mam nadzieję, że się nie rozczaruję. Gdyby tak było, to jest to lektura obowiązkowa w klasach IV-VI, więc z chęcią przekażę książkę swoim bratanicom za 2-3 lata. MorfinGaunt
![]() ![]() Jeśli ktoś ci mówi, że czuje się benowo, albo do bena z takim życiem, to wiedz, że to nie przelewki i trzeba takiej osobie natychmiast pomóc! Bo z Benem nie ma żartów! ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 14.02.2023 19:32
|
![]() ![]() Pochwały: 6 Postów: 1031 Dom: ![]() Punkty: 29973 Ranga: Niezwyciężony mag Data rejestracji: 20.08.17 |
Nie wiem jak do tego doszło, ale umknęła mi premiera kolejnego tomu z serii. Do "Felixa, Neta i Niki" mam sentyment, więc bez większej zwłoki zamówiłem sobie tę książkę. A to wszystko dzięki zajrzeniu do tego tematu, więc warto było wejść na HPneta ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wcześniejszych nie mogę znaleźć i dobrze "Życie jak tandetny jarmark" - złota kryją się nawet w szkolnych notatkach |
|
Podziel się z innymi: |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Strona 2 z 2: 12
Przejdź do forum: |