Ostatnie
Artykuły Fan Fiction

HPnet istnieje naprawdę

Kategoria: HPnet
Autor: Prefix użytkownikaAnastazja Schubert

W sierpniu HPnetowicze mieli okazję spotkać się w Krakowie. Jak było?
>> Czytaj Więcej

Prorok Niecodzienny ...

Kategoria: Prorok Niecodzienny
Autor: Syriusz32

Wydanie stworzyli: Klaudia Lind, louise60, Zireael, Aneta02, Anastazja Schubert, Lilyatte, Syrius...
>> Czytaj Więcej

Prorok Niecodzienny ...

Kategoria: Prorok Niecodzienny
Autor: Prefix użytkownikaProrok Niecodzienny

Wydanie stworzyli: Klaudia Lind, Hanix082, Sam Quest, louise60, PaulaSmith, CoSieDzieje, Syriusz32.
>> Czytaj Więcej

Historia pod skórą z...

Kategoria: Wywiady
Autor: Prefix użytkownikaAnastazja Schubert

Każdy tatuaż niesie ze sobą jakąś historię. Jakie niosą te fanowskie, związane z młodym czarodzie...
>> Czytaj Więcej

Prorok Niecodzienny ...

Kategoria: Prorok Niecodzienny
Autor: Syriusz32

Wydanie stworzyli: Klaudia Lind, Sam Quest, Mikasa, Roksolana Delakur, Shanti Black, Krnabrny, Co...
>> Czytaj Więcej

I ty możesz zostać c...

Kategoria: Świat magii
Autor: Quatromondis

Przygody Harry'ego Pottera przeczytane kilkunastokrotnie, filmy obejrzane, a gry przegrane. Mam t...
>> Czytaj Więcej

Nie lubię cyklu ksią...

Kategoria: Teorie, przemyślenia...
Autor: Infans secundo generationis

Gdyby nie rozkoszne dementory - naprawdę przemiłe stworzonka - pół-światek Harry'ego Pottera byłb...
>> Czytaj Więcej

>> Więcej artykułów! <<

[NZ]Pnącza, moc i i...

Tytuł: Pnącza, moc i intryga
Seria: Dziki pyłek
Gatunek: Przygodowe
Autor: Prefix użytkownikaKlaudia Lind

Villemo znajduje się w śmiertelnym niebezpieczeństwie, znikąd nie ma pomocy, czy uda jej się wyjś...
>> Czytaj Więcej

[NZ]Rozdział szósty

Tytuł: Rozdział szósty
Seria: Magiczna chwila
Gatunek: Romans
Autor: Prefix użytkownikaPaulaSmith

Spotkanie po latach. Co dalej?
>> Czytaj Więcej

Stwory

Tytuł: Stwory
Gatunek: Poezja
Autor: Prefix użytkownikaNquus

O fantastycznych zwierzętach
>> Czytaj Więcej

[NZ]Rozdział II

Tytuł: Rozdział II
Seria: Klątwa wilka
Gatunek: Kryminał
Autor: Prefix użytkownikaZireael

Czy potrafisz w sobie znaleźć tyle odwagi, żeby samotnie zapuścić się w las i odkryć mroczną taje...
>> Czytaj Więcej

***** *** (Wiwa...

Tytuł: ***** *** (Wiwat HJP)
Gatunek: Poezja
Autor: Prefix użytkownikaNquus

Wiersz trochę zainspirowany spotkaniem w Krakowie
>> Czytaj Więcej

[NZ]Rozdział I

Tytuł: Rozdział I
Seria: Klątwa wilka
Gatunek: Kryminał
Autor: Prefix użytkownikaZireael

Czy potrafisz w sobie znaleźć tyle odwagi, żeby samotnie zapuścić się w las i odkryć mroczną taje...
>> Czytaj Więcej

[NZ]Dziwna rodzina ...

Tytuł: Dziwna rodzina Richardsonów 1/2
Seria: Dziwna rodzina Richardsonów
Gatunek: Obyczajowe
Autor: Prefix użytkownikaKrnabrny

Rodzina czarodziejów adoptuje dziecko z mugolskiego sierocińca. Los splata im niejedną niespodzia...
>> Czytaj Więcej

>> Więcej fan fiction! <<
Statystyki
Online Statystyki
Goście online: 41
Administratorzy online: 0
Aktualnie online: 0 osób
Łącznie na portalu jest
47,881 osób
Ostatnio zarejestrowany:

Rekord osób online:
Najwięcej userów: 260
Było: 21.09.2021 05:37:58
Napisanych artykułów: 1,091
Dodanych newsów: 10,471
Zdjęć w galerii: 21,472
Tematów na forum: 3,890
Postów na forum: 319,436
Komentarzy do materiałów: 222,120
Rozdanych pochwał: 3,311
Wlepionych ostrzeżeń: 4,166
Puchar Domów
Aktualnym mistrzem domów jest  HUFFLEPUFF!

Gryffindor
Punktów: 47
uczniów: 4022
Hufflepuff
Punktów: 154
uczniów: 3806
Ravenclaw
Punktów: 0
uczniów: 4457
Slytherin
Punktów: 0
uczniów: 4089

Ankieta
Koniec roku szkolnego nadchodzi wielkimi krokami. Jesteś w tym roku jak:

Ron Weasley, jakoś się prześlizgniesz, a mamie pokażesz świadectwo dopiero w sierpniu
6% [4 głosy]

Neville Longbottom, nie martwisz się o przyre i chemie, ale z reszty przedmiotów... oby chociaż było Nędzny
3% [2 głosy]

Luna Lovegood, jesteś zaskoczony, że to już koniec roku. Kiedy to zleciało?
25% [18 głosów]

Fred i George Weasley, może oceny będą średnie (głównie Z), ale trzeba koniecznie wykręcić jeszcze jakiś bombowy numer!
8% [6 głosów]

Harry Potter, oby Wybitny z w-f zrekompensował gorsze oceny z eliksirów, ojć
6% [4 głosy]

Pomona Sprout, dawno już skoczyłeś szkołę i tylko patrzysz z politowaniem na tych biedaków, co jeszcze próbują nadrobić materiał
30% [21 głosów]

Draco Malfoy, może posmarujesz komu trzeba i da ci ściągnąć albo przepisać notatki, wyjdziesz na plus ;>
11% [8 głosów]

Hermiona Granger, gotowy na egzaminy już od września
11% [8 głosów]

Ogółem głosów: 71
Musisz zalogować się, aby móc zagłosować.
Rozpoczęto: 26.05.21

Archiwum ankiet
Ostatnio w Hogwarcie
HufflepuffValerie Adams ostatnio widziano 21.09.2021 o godzinie 16:20 w Chatka Hagrida
Gryffindor[P]Natalie Swan ostatnio widziano 19.09.2021 o godzinie 16:13 w Cieplarnia
RavenclawWillow Deshayes ostatnio widziano 05.09.2021 o godzinie 21:57 w Londyn
Gryffindor[P]Natalie Swan ostatnio widziano 01.09.2021 o godzinie 22:48 w Dormitorium dziewcząt
Gryffindor[P]Natalie Swan ostatnio widziano 31.08.2021 o godzinie 07:11 w Ulica Pokątna
HufflepuffValerie Adams ostatnio widziano 31.08.2021 o godzinie 00:47 w Księgarnia Esy i Floresy
Ezra Miller
http://www.harry-potter.net.pl/images/articles/ezra_miller.jpg


Ezra Miller


Data urodzenia: 30 września 1992 r.
Miejsce urodzenia: Wyckoff, New Jersey, Stany Zjednoczone
Rola w Fantastycznych Zwierzętach: Credence Barebone

Wczesne lata

Ezra Miller urodził się 30 września 1992 roku w Wyckoff, w Stanach Zjednoczonych, jako jedyny syn tancerki, Marty i Roberta S. Millera, publicysty wytwórni Disneya. Będąc dzieckiem był bardzo utalentowany muzycznie. Śpiewał w Metropolitan Opera, a mając sześć lat wystąpił w operze Phillipa Glassa pod tytułem Biały Kruk. Uczęszczał do Rockland Country Day School. W wieku szesnastu lat został wydalony ze szkoły The Hudson School.

Kariera


Swój debiut osiągnął w roku 2008 w filmie Afterschool, grając uzależnionego od internetu ucznia, Roberta. W kolejnych produkcjach Ezra spotykał wiele znanych gwiazd takich jak: Logan Lerman, Henry Cavill, Gal Gadot czy Liev Schreiber.
Za rolę Kevina (buntowniczego syna) w filmie Musimy porozmawiać o Kevinie, aktor został nominowany do nagrody BIFA za najlepszą rolę drugoplanową.
Ezra zdobył również nagrodę BSFC za najlepszą rolę drugoplanową, grając w melodramacie Charlie razem z Emmą Watson i Loganem Lermanem.
W 2016 roku Ezra zagrał w filmach Legion Samobójców oraz Batman vs Superman: Świt sprawiedliwości jako Flash, superbohater o mocy poruszania się z dużą prędkością.
W tym samym roku mężczyzna wcielił się w znaną nam postać obskurusa, Credence'a Barebone'a, w filmie Fantastyczne zwierzęta i jak je znaleźć. W roku 2017 Miller ponownie wcielił się we Flasha w filmie Liga Sprawiedliwości, walcząc u boku Batmana i Supermana. Natomiast podczas premiery Fantastycznych zwierząt: Zbrodni Grindelwalda, mogliśmy kolejny raz oglądać go w roli Credence'a Barebone'a.
Aktor ma już zaplanowane w swojej filmografii kilka ról na przyszłość, stąd możemy wnioskować, że jego kariera nadal będzie się rozwijać.


Nagrody i nominacje


- 2011 - nominacja do BIFA w kategorii: Najlepszy aktor drugoplanowy za film Musimy porozmawiać o Kevinie
- 2012 - nominacja do Critics' Choice w kategorii: Najlepszy młody aktor/aktorka za film Musimy porozmawiać o Kevinie
- 2012 - nagroda BSKF za: Najlepszy aktor drugoplanowy za film Charlie
- 2013 - nominacja do Złoty Popcorn za: Najlepszy moment muzyczny za film Charlie oraz Przełomowa rola za film Charlie
- 2016 - nominacja do Nagroda Filmwebu za: Scena, na której pękaliśmy ze śmiechu za film Wykolejona

Ciekawostki


- Miller pochodzi z rodziny żydowskiej oraz ma dwie siostry: Caitlin i Saiyę.
- Aktor nie porzucił swojej pasji do muzyki z dzieciństwa i obecnie jest wokalistą oraz perkusistą, zespołu o nazwie Sons of An Illustrious Father.
- W 2013 roku wystąpił w kampanii reklamowej domu mody Prada.
- Jest najmłodszym aktorem, który wcielił się w Barry'ego Allena/The Flasha
- Jest zwolennikiem poligamicznych związków.
- Pozując dla magazynu o modzie męskiej GQ aktor miał na sobie ubrania z najnowszych damskich kolekcji znanych projektantów.
- Mężczyzna na premierze filmu Fantastyczne Zwierzęta: Zbrodnie Grindelwalda w Londynie przebrany był za sowę, natomiast w Paryżu był ubrany w dziwny czarny kostium.

Filmografia

* 2018 - Fantastyczne zwierzęta: Zbrodnie Grindelwalda jako Credence Barebone
* 2017 - Liga Sprawiedliwości jako Barry Allen/Flash
* 2016 - Fantastyczne zwierzęta i jak je znaleźć jako Credence Barebone
* 2016 - Batman vs Superman: Świt sprawiedliwości jako The Flash
* 2016 - Legion samobójców jako Flash
* 2015 - Wykolejona jako Donald
* 2015 - Więzienny eksperyment jako Daniel Culp
* 2014 - Pani Bovary jako Leon Dupuis
* 2012 - Charlie jako Patrick
* 2011 - Busted Walk jako Jay
* 2011 - Musimy porozmawiać o Kevinie jako Kevin
* 2011 - Kolejny szczęśliwy dzień jako Elliot
* 2010 - Strzeż się Gonza jako Eddie "Gonzo" Gilman
* 2010 - Dzień jak co dzień jako Jonah
* 2009 - Bananowy doktor (serial) gościnnie jako Tucker Bryant
* 2009 - City Island jako Vince Jr.
* 2008 - Afterschool jako Robert
* 2007 - Californication (serial) gościnnie jako Damien

Źródła: Filmweb, Wikipedia, IMDb, Queer.

Podziel się z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo
Facebook - Lubię To:


Komentarze
avatar
Takoizu  dnia 24.12.2018 11:30
Bardzo podobało mi się jak zagrał w Fantastycznych Zwierzętach. Dopiero teraz czytając jego filmografię poznaję, że widziałam go w innych filmach.
Artykuł jest fajny i przejrzysty. W zwięzły sposób przedstawiłaś jego życiorys zawierając wszystkie najważniejsze informacje. Ewentualnie tylko zdjęcie bym wyśrodkowała.;)
avatar
Prefix użytkownikaBumSzakalaka  dnia 24.12.2018 12:23
Zdjęcia akurat zapomniałam wyśrodkować, a miałam to w zamiarze xD
Zabrałam się za biografię tego aktora, bo niesamowicie go podziwiam. Jest dobry w swoim zawodzie, a jako prywatna osoba jest niesamowity. Ma swój świat, którym dzieli się z nami. Mimo, że jest naprawdę inny to go uwielbiam. Podoba mi się to, że do sesji zdjęciowej nie boi się założyć damskich ubrań czy dać się pomalować. Jest szalony, a to jak ubrał się na premiery FZ doskonale to pokazuje.
avatar
Prefix użytkownikablad logiczny  dnia 24.12.2018 20:08
Zaciekawił mnie ten artykuł ponieważ z wyjątkiem "Fantastycznych Zwierząt" nie widziałem żadnego z powyższych filmów. Ezra jest niewątpliwie świetnym aktorem a jego rolę w drugiej części FZ uważam za znakomitą, w pierwszej części jakoś mniej na to zwróciłem uwagę z powodu mocnej konkurencji. Według mojej opinii. "On właściwie nie gra Credence'a, on jest Credence". Chciałbym go kiedyś zobaczyć i usłyszeć jako perkusistę, to musi być mocne Śmiech
avatar
Prefix użytkownikaNymeria  dnia 24.12.2018 21:19
Praktycznie nic nie wiedziałam o tym aktorze. Bardzo się cieszę, że pojawił się ten artykuł. Nie wiedziałam, że w tylu filmach zagrał :D Cała treść przejrzysta i przyjemna do czytania. Brakuje mi tylko trochę większej ilości zdjęć.
avatar
Prefix użytkownikaGinny Evans  dnia 24.12.2018 22:41
Ezra jest z pewnością bardzo ekscentryczny i ma ciekawą osobowość. Oprócz Fantastycznych Zwierząt widziałam go jeszcze w Charlie (sam film uwielbiam!), no i w Legionie Samobójców, chociaż w ogóle nie pamiętam scen z jego udziałem. Sam artykuł bardzo starannie napisany, podzielony na logiczne sekcje, po jego przeczytaniu na pewno osoba Ezry staje się nam bliższa. Podoba mi się też jak ta żółta czcionka nawiązuje do kubraczka ze zdjęcia Eyebrows. Do ciekawostek można by jeszcze zaliczyć jego sesję dla Playboya, bo te zdjęcia to był chyba nawet większy hit internetów niż jego stylizacje na premierze Zbrodni Grindelwalda (a one jak wiemy ustawiły wysoko poprzeczkę), no i to, że identyfikuje się niebinarnie.
avatar
Prefix użytkownikafuerte  dnia 25.12.2018 11:05
Ja też go lubię. Nie tylko jest zdolnym aktorem, ale jest też totalnym świrem i czasami jak się ma zły humor, to fajnie odpalić wywiady z jego udziałem. Widziałam go w innych filmach, w Fantastycznych zwierzętach gra chyba najspokojniejszą postać, choć bardzo zagubioną i mroczną. Pamiętam, że duże wrażenie zrobił na mnie w Musimy porozmawiać o Kevinie, bo chociaż sam film nie jest jakiś wybitny, to Ezra tak zagrał, że faktycznie ten jego Kevin był straszny.

Fajny, wyczerpujący artykuł, Bum. Estetycznie też prezentuje się ładnie.
avatar
Prefix użytkownikaania919  dnia 25.12.2018 18:59
Ciekawy artykuł, wcześniej nic nie wiedziałam o tym aktorze. A ty fajnie opisałaś najważniejsze rzeczy o nim. Artykuł jest przejrzysty, ładnie wyróżniłaś kolorkiem nagłówki, artykuł pod względem wizualnym prezentuje się dobrze, choć to zdjęcie mogłaś dać na środek.
avatar
Prefix użytkownikaMorfinGaunt  dnia 27.12.2018 20:53
Świetnie zagrał w FZ:ZG, jednak mnie jego ekscentryczność nieco szokuje. Bo za ptaka, owszem, można się przebrać, ale za grzybka z Super Mario, do tego w damską bieliznę... no przegiął nieco xD Mam nadzieję, że Rowling w kolejnych filmach nie da mu się pokazać od tej swojej prawdziwej, prywatnej strony xD
avatar
Prefix użytkownikaRue Riddle  dnia 29.12.2018 00:59
Zwykle nie czytam artykułów o aktorach, bo tak średnio mnie interesują, ale jako, że jest konkurs (punkty życiem), to jakoś wyduszę te trzy linijki xD Artykuł bardzo mi się podoba, bo jest napisany krótko, przejrzyście i na temat. Nie wiedziałam go w żadnym z tych filmów, nie licząc FZ, gdzie jego gra bardzo mi się podobała. Ale zgadzam się z Morfinem, że Ezra jest dosyć ekscentryczny xD
avatar
Nieoryginalna  dnia 30.12.2018 10:53
Nie widziałam innych filmów z jego udziałem, a chyba powinnam. Nie można zaprzeczyć, że w postać Credence'a wciela się świetnie, nie wyobrażam sobie na jego miejscu nikogo innego. Dla mnie Ezra to głównie zabawne wywiady i ekscentryczne stroje na premierach, także fajnie dowiedzieć się o nim czegoś więcej :D
avatar
Prefix użytkownikaLiliana2194  dnia 17.02.2019 22:52
Artykuł bardzo dobry, nie mam nic do zarzucenia. Ciekawy, bo raczej mało wiedziałam o tym aktorze. A co o nim myślę... hmm, moim zdaniem świetnie zagrał w FZ i sprawia wrażenie pogodnej, pewnej siebie osoby, ale też dosyć ekscentrycznej xD Nie podobały mi się za bardzo te jego stroje xD
Dodaj komentarz
Zaloguj się, aby móc dodać komentarz.
Oceny - Błąd
Nie możesz oceniać artykułu póki go nie skomentujesz.
Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło



Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Instagram
Facebook
Shoutbox
Musisz się zalogować aby wysłać wiadomość.

Niezwyciężony mag
25.09.2021 21:13
Muli strasznie, ale u mnie to raczej wina niespania w tym tygodniu

Prefekt Gryffindoru
25.09.2021 19:02
Ja wróciłem właśnie z kopanek i nie czuję się ani trochę zmęczony :D

halo, regulamin
25.09.2021 17:41
Czy was też dzisiaj tak tragicznie muli? Kompletnie nie mam na nic siły

Najlepszy wśród szkolonych
25.09.2021 16:44
Hejo

halo, regulamin
25.09.2021 16:33
siemka

Współpraca
Najaktywniejsi

1) Prefix użytkownikaAlette

Avatar

Posiada 59632 punktów.

2) Prefix użytkownikafuerte

Avatar

Posiada 56651 punktów.

3) Prefix użytkownikaKatherine_Pierce

Avatar

Posiada 46383 punktów.

4) Prefix użytkownikaShanti Black

Avatar

Posiada 43981 punktów.

5) Prefix użytkownikaSam Quest

Avatar

Posiada 43948 punktów.

6) Prefix użytkownikaania919

Avatar

Posiada 38369 punktów.

7) Prefix użytkownikaulka_black_potter

Avatar

Posiada 36635 punktów.

8) Prefix użytkownikalosiek13

Avatar

Posiada 34114 punktów.

9) Prefix użytkownikaWioletta

Avatar

Posiada 32797 punktów.

10) Prefix użytkownikabatalion_88

Avatar

Posiada 31890 punktów.

Losowe zdjęcie
Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2021 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.
Theme by Andrzejster
Copyright © 2006-2015 by Harry-Potter.net.pl
All rights reserved.
Wygenerowano w sekund: 1.05