Ostatnie
Artykuły Fan Fiction

HPnet istnieje naprawdę

Kategoria: HPnet
Autor: Prefix użytkownikaAnastazja Schubert

W sierpniu HPnetowicze mieli okazję spotkać się w Krakowie. Jak było?
>> Czytaj Więcej

Prorok Niecodzienny ...

Kategoria: Prorok Niecodzienny
Autor: Syriusz32

Wydanie stworzyli: Klaudia Lind, louise60, Zireael, Aneta02, Anastazja Schubert, Lilyatte, Syrius...
>> Czytaj Więcej

Prorok Niecodzienny ...

Kategoria: Prorok Niecodzienny
Autor: Prefix użytkownikaProrok Niecodzienny

Wydanie stworzyli: Klaudia Lind, Hanix082, Sam Quest, louise60, PaulaSmith, CoSieDzieje, Syriusz32.
>> Czytaj Więcej

Historia pod skórą z...

Kategoria: Wywiady
Autor: Prefix użytkownikaAnastazja Schubert

Każdy tatuaż niesie ze sobą jakąś historię. Jakie niosą te fanowskie, związane z młodym czarodzie...
>> Czytaj Więcej

Prorok Niecodzienny ...

Kategoria: Prorok Niecodzienny
Autor: Syriusz32

Wydanie stworzyli: Klaudia Lind, Sam Quest, Mikasa, Roksolana Delakur, Shanti Black, Krnabrny, Co...
>> Czytaj Więcej

I ty możesz zostać c...

Kategoria: Świat magii
Autor: Quatromondis

Przygody Harry'ego Pottera przeczytane kilkunastokrotnie, filmy obejrzane, a gry przegrane. Mam t...
>> Czytaj Więcej

Nie lubię cyklu ksią...

Kategoria: Teorie, przemyślenia...
Autor: Infans secundo generationis

Gdyby nie rozkoszne dementory - naprawdę przemiłe stworzonka - pół-światek Harry'ego Pottera byłb...
>> Czytaj Więcej

>> Więcej artykułów! <<

[NZ]Rozdział szósty

Tytuł: Rozdział szósty
Seria: Magiczna chwila
Gatunek: Romans
Autor: Prefix użytkownikaPaulaSmith

Spotkanie po latach. Co dalej?
>> Czytaj Więcej

Stwory

Tytuł: Stwory
Gatunek: Poezja
Autor: Prefix użytkownikaNquus

O fantastycznych zwierzętach
>> Czytaj Więcej

[NZ]Rozdział II

Tytuł: Rozdział II
Seria: Klątwa wilka
Gatunek: Kryminał
Autor: Prefix użytkownikaZireael

Czy potrafisz w sobie znaleźć tyle odwagi, żeby samotnie zapuścić się w las i odkryć mroczną taje...
>> Czytaj Więcej

***** *** (Wiwa...

Tytuł: ***** *** (Wiwat HJP)
Gatunek: Poezja
Autor: Prefix użytkownikaNquus

Wiersz trochę zainspirowany spotkaniem w Krakowie
>> Czytaj Więcej

[NZ]Rozdział I

Tytuł: Rozdział I
Seria: Klątwa wilka
Gatunek: Kryminał
Autor: Prefix użytkownikaZireael

Czy potrafisz w sobie znaleźć tyle odwagi, żeby samotnie zapuścić się w las i odkryć mroczną taje...
>> Czytaj Więcej

[NZ]Dziwna rodzina ...

Tytuł: Dziwna rodzina Richardsonów 1/2
Seria: Dziwna rodzina Richardsonów
Gatunek: Obyczajowe
Autor: Prefix użytkownikaKrnabrny

Rodzina czarodziejów adoptuje dziecko z mugolskiego sierocińca. Los splata im niejedną niespodzia...
>> Czytaj Więcej

Drugie życie Gi...

Tytuł: Drugie życie Gilderoya Lockharta
Gatunek: Miniaturka
Autor: Prefix użytkownikaAnastazja Schubert

Co się działo z Gilderoyem po wypadku i wyjściu ze Świętego Munga? Oto moja teoria.
>> Czytaj Więcej

>> Więcej fan fiction! <<
Statystyki
Online Statystyki
Goście online: 45
Administratorzy online: 0
Aktualnie online: 2 osoby
GosiaAL (Mugol)
Prefix użytkownikaAnielaK (Mugol)
Łącznie na portalu jest
47,873 osób
Ostatnio zarejestrowany:

Rekord osób online:
Najwięcej userów: 259
Było: 11.09.2021 07:31:44
Napisanych artykułów: 1,091
Dodanych newsów: 10,469
Zdjęć w galerii: 21,470
Tematów na forum: 3,890
Postów na forum: 319,432
Komentarzy do materiałów: 222,099
Rozdanych pochwał: 3,311
Wlepionych ostrzeżeń: 4,166
Puchar Domów
Aktualnym mistrzem domów jest  GRYFFINDOR!

Gryffindor
Punktów: 27
uczniów: 4018
Hufflepuff
Punktów: 1
uczniów: 3806
Ravenclaw
Punktów: 0
uczniów: 4456
Slytherin
Punktów: 0
uczniów: 4088

Ankieta
Koniec roku szkolnego nadchodzi wielkimi krokami. Jesteś w tym roku jak:

Ron Weasley, jakoś się prześlizgniesz, a mamie pokażesz świadectwo dopiero w sierpniu
6% [4 głosy]

Neville Longbottom, nie martwisz się o przyre i chemie, ale z reszty przedmiotów... oby chociaż było Nędzny
3% [2 głosy]

Luna Lovegood, jesteś zaskoczony, że to już koniec roku. Kiedy to zleciało?
26% [18 głosów]

Fred i George Weasley, może oceny będą średnie (głównie Z), ale trzeba koniecznie wykręcić jeszcze jakiś bombowy numer!
7% [5 głosów]

Harry Potter, oby Wybitny z w-f zrekompensował gorsze oceny z eliksirów, ojć
6% [4 głosy]

Pomona Sprout, dawno już skoczyłeś szkołę i tylko patrzysz z politowaniem na tych biedaków, co jeszcze próbują nadrobić materiał
30% [21 głosów]

Draco Malfoy, może posmarujesz komu trzeba i da ci ściągnąć albo przepisać notatki, wyjdziesz na plus ;>
12% [8 głosów]

Hermiona Granger, gotowy na egzaminy już od września
10% [7 głosów]

Ogółem głosów: 69
Musisz zalogować się, aby móc zagłosować.
Rozpoczęto: 26.05.21

Archiwum ankiet
Ostatnio w Hogwarcie
RavenclawWillow Deshayes ostatnio widziano 05.09.2021 o godzinie 21:57 w Londyn
Gryffindor[P]Natalie Swan ostatnio widziano 01.09.2021 o godzinie 22:48 w Dormitorium dziewcząt
Gryffindor[P]Natalie Swan ostatnio widziano 31.08.2021 o godzinie 07:11 w Ulica Pokątna
HufflepuffValerie Adams ostatnio widziano 31.08.2021 o godzinie 00:47 w Księgarnia Esy i Floresy
HufflepuffValerie Adams ostatnio widziano 30.08.2021 o godzinie 00:20 w Markowy Sprzęt do Quidditcha
Ravenclaw[P]Nastya Lantsov ostatnio widziano 29.08.2021 o godzinie 14:55 w Szkocja
Katherine Waterston
Katherine Waterston


http://www.harry-potter.net.pl/images/articles/katherinewaterson1.jpg

Data urodzenia: 3 marca 1980 r.
Miejsce urodzenia: Westminster, Londyn, Wielka Brytania
Wzrost: 182 cm
Rola w Fanatastycznych Zwierzętach: Tina Goldstein

Wczesne lata


Katherine dorastała w małym miasteczku w Connecticut. Mama Katherine, Lynn Louisa Woodruff, jest modelką, a ojciec - aktor - Sam Waterson był nominowany do Oscara. Katherine odwiedzała go w telewizji i na planie filmowym.
Studiowała na Uniwersytecie w Nowym Jorku, gdzie specjalizowała się w sztuce teatralnej i fotografii. Niestety, z powodu zbyt dużego nakładu pracy na obu kierunkach, Waterson postawiła głównie na teatr.

Kariera


Po raz pierwszy Katherine pojawiła się na ekranie w filmie Orchids w 2006 roku, po czym dostała rolę u boku Georga Clooneya w filmie Michael Clayton. Rok później aktorka zgarnęła główną rolę w filmie Bejbis. Razem ze swoją siostrą, Elisabeth, 2008 zagrały w filmie Good Dick. Aktorka wcieliła się również w postać Daniels Branson w Obcy: Przymierze (2017). Fani Harry'ego Pottera powinni kojarzyć ją z roli Tiny Goldstein z Fantastyczne Zwierzęta i jak je znaleźć (2016) oraz Fantastyczne Zwierzęta: Zbrodnie Grindelwalda (2018).

Ciekawostki


- Ma dwóch braci Jamesa (aktor) i Grahama oraz siostrę Elizabeth (aktorka).
- Ma dodatkowy kręg lędźwiowy.
- W roku 2018 Katherine pojawiła się z brzuchem ciążowym na czerwonym dywanie. Aktorka jeszcze nie skomentowała tego faktu, ani nie ujawniła ojca dziecka.
- Waterson przyjaźni się z Miley Cyrus.

Nagrody i nominacje


- 2014 - Nominacja do nagrody Indiewire Critics' Poll (Najlepsza aktorka drugoplanowa)
- 2014 - Nominacja do nagrody TFCA (Najlepsza aktorka drugoplanowa)
- 2014 - Nominacja do nagrodt VVFP (Najlepsza aktorka drugoplanowa)
- 2014 - Nominacja do Satelity (Najlepsza aktorka drugoplanowa)
- 2014 - Nominacja do nagrody Golden Schmoes
- 2014 - Wygrana Big Apple Film Festival
- 2015 - Nominacja do nagrody ACCA (Najlepsza Obsada)
- 2015 - Nominacja do nagrody DFCS (Najlepsza aktorka drugoplanowa)
- 2015 - Wygrana nagrody Film Independent za film Wada Ukryta (2014)
- 2016 - Nominacja do nagrody Gold Derby (Najlepsza Obsada)
- 2016 - Nominacja do nagrody Chlotrudis (Najlepsza aktorka drugoplanowa)
- 2017 - Nominacja do nagrody Teen Choice Award (Wybrana aktorka filmo: Fantasy)

Filmografia


2007 - Orchids (Beatrice)
2007 - Micheal Clayton
2008 - Bejbis (Shirley Lyner)
2008 - Good Dick (Katherine)
2009 - Zdobyć Woodstock (Penny)
2011 - Enter Nowhere (Samantha)
2011 - Almost in Love (Lulu)
2012 - Robot i Frank (Shopgirl)
2012 - Być jak Flynn (Sarah)
2012 - The Facotry (Lauren)
2013 - Zniknięcie Eleanor Rigby: Ona (Charlie)
2013 - Night Moves (Anne)
2014 - Szklana Szczęka (Patricia Petals O'Neal)
2014 - You Must Be Joking (Lisa)
2014 - Wada Ukryta (Shasta Fay Hepworth)
2015 - Sypiając z innymi (Emma)
2015 - Steve Jobs (Chrisann Brennan)
2015 - Królowa Ziemi (Virginia)
2015 - Manhattan Romance (Carla)
2016 - Fantastyczne Zwierzęta i jak je znaleźć (Tina Goldstein)
2017 - The Current War (Marguerite Westinghouse)
2017 - Logan Lucky (Sylvia Harrison)
2017 - Obcy: Przymierze (Daniels)
2018 - Mid90s (Dabney)
2018 - Fantastyczne Zwierzęta: Zbrodnie Grindelwalda (Tina Goldstein)
2018 - State Like Sleep (Katherine)

Źródła: Filmweb, Wikipedia, IMDb, Taddlr

Podziel się z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo
Facebook - Lubię To:


Komentarze
Brak komentarzy. Może czas dodać swój?
Dodaj komentarz
Zaloguj się, aby móc dodać komentarz.
Oceny - Błąd
Nie możesz oceniać artykułu póki go nie skomentujesz.
Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło



Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Instagram
Facebook
Shoutbox
Musisz się zalogować aby wysłać wiadomość.

Selbstverwirklichung
17.09.2021 13:26
nienawidze klątwy admina, myslalam ze umilicie mi czas w poczekalni do lekarza :(

Selbstverwirklichung
17.09.2021 12:48
herbatka z imbirem <3

Jak leci hpnecie?

Najlepszy wśród szkolonych
17.09.2021 11:58
Na przeziębienie dobry jest też imbir :)

Najlepszy wśród szkolonych
17.09.2021 11:58
Lubię mleko z czosnkiem, ale ja właściwie nie choruję, więc rzadko mam pretekst by to pić xD
Mikasa, miłego urlopu i bezpiecznej podróży Serce
Aneta02, zdrówka życzę Hug

Pracownik Miodowego Królestwa
17.09.2021 11:25
dzięki dzięki

Współpraca
Najaktywniejsi

1) Prefix użytkownikaAlette

Avatar

Posiada 59632 punktów.

2) Prefix użytkownikafuerte

Avatar

Posiada 56651 punktów.

3) Prefix użytkownikaKatherine_Pierce

Avatar

Posiada 46383 punktów.

4) Prefix użytkownikaShanti Black

Avatar

Posiada 43981 punktów.

5) Prefix użytkownikaSam Quest

Avatar

Posiada 43945 punktów.

6) Prefix użytkownikaania919

Avatar

Posiada 38369 punktów.

7) Prefix użytkownikaulka_black_potter

Avatar

Posiada 36635 punktów.

8) Prefix użytkownikalosiek13

Avatar

Posiada 34114 punktów.

9) Prefix użytkownikabatalion_88

Avatar

Posiada 31890 punktów.

10) Prefix użytkownikaMarcus Clinton

Avatar

Posiada 30894 punktów.

Losowe zdjęcie
Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2021 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.
Theme by Andrzejster
Copyright © 2006-2015 by Harry-Potter.net.pl
All rights reserved.
Wygenerowano w sekund: 2.30