Logowanie
Instagram
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Shanti Black
5)
Sam Quest
6)
ania919
7)
ulka_black_potter
8)
losiek13
9)
batalion_88
10)
Marcus Clinton
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Muzyka
|
|
![]() |
Dodany dnia 23.08.2008 17:20
|
![]() ![]() Pochwały: 1 Postów: 39 Dom: ![]() Punkty: 106 Ranga: Mol książkowy Data rejestracji: 07.04.08 |
Ogółem: Poza tym, co tu wymienię, słucham wszystkiego, czego nadaje moje radio... Zespoły, które kocham: 1) Feel 2) Code Red Wykonawcy, których kocham: 1) Krawczyk Krzysztof 2) Kupicha Piotr Piosenki, które kocham 1) Kanikuły 2) Pokonaj siebie 3) Pokaż na co cię stać 4) A gdy jest już ciemno 5) Zatańczysz ze mną Dygresyjnie: Słucham jeszcze jednej fajnej piosenki, ale niestety nie znam tytułu ani zespołu. Gość, który wgrał mi tę piosnkę do komputera, zapisał ją pod tytułem "12". Nic więcej nie wiem, podobnie jest z innymi piosenkami... dość często. |
|
|
![]() |
Dodany dnia 25.08.2008 11:13
|
![]() ![]() Pochwały: 2 Postów: 83 Dom: ![]() Punkty: 227 Ranga: Postrach pierwszaków Data rejestracji: 20.12.07 |
Kocham: -The Fratellis -Red hot Chili Pepers -Metallice -The Offspring -Fergie -Akurat -Happysad -Grechutę -Janis Joplin -Myslovitz ![]() - Vavamuffin ;D Nie przepadam za : -Dodą -Feel -Piosenkami z High School Musical <?nie wiem czy to tak się pisze?> -Gosią Andrzejewicz -Kasią Cerekwicką Edytowane przez ![]() Wciąż rozumek ma oparcie jeszcze nikt go nie wydymał...
<choc trudno w to uwierzyc> |
|
|
![]() |
Dodany dnia 25.08.2008 11:57
|
![]() ![]() Pochwały: 24 Postów: 3001 Dom: ![]() Punkty: 23579 Ranga: Niezwyciężony mag Data rejestracji: 29.08.07 |
Elf napisał/a: http://lastfm.pl/.../ShadowElf Twoje porównanie z użytkownikiem ShadowElf wypada: Świetnie ; ) Edytowane przez ![]() ![]() |
|
|
Limonka |
Dodany dnia 25.08.2008 17:12
|
![]() ![]() Postów: 6322 Dom: Brak przydziału Punkty: 28147 Ranga: Niezwyciężony mag Data rejestracji: 26.02.07 |
Harry Potter 33 napisał/a: Ogółem: Poza tym, co tu wymienię, słucham wszystkiego, czego nadaje moje radio... Zespoły, które kocham: 1) Feel 2) Code Red Wykonawcy, których kocham: 1) Krawczyk Krzysztof 2) Kupicha Piotr Piosenki, które kocham 1) Kanikuły 2) Pokonaj siebie 3) Pokaż na co cię stać 4) A gdy jest już ciemno 5) Zatańczysz ze mną Dygresyjnie: Słucham jeszcze jednej fajnej piosenki, ale niestety nie znam tytułu ani zespołu. Gość, który wgrał mi tę piosnkę do komputera, zapisał ją pod tytułem "12". Nic więcej nie wiem, podobnie jest z innymi piosenkami... dość często. łał. Ja jestem bardzo tolerancyjna pod względem muzyki, ale to mnie - z całym szacunkiem - aż przeraża. |
|
|
Miss Bagwell |
Dodany dnia 27.08.2008 13:15
|
![]() ![]() Postów: 869 Dom: Brak przydziału Punkty: 2954 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 12.04.07 |
łał. Ja jestem bardzo tolerancyjna pod względem muzyki, ale to mnie - z całym szacunkiem - aż przeraża. A mnie się podoba. Taka podnosząca na duchu muza... ![]() Bjork ![]() All Is Full Of Love You'll be given love you'll be taken care of you'll be given love you have to trust it maybe not from the sources you've poured yours into maybe not from the directions you are staring at twist your head around it's all around you all is full of love all around you all is full of love you just ain't receiving... Siobhan Donaghy ![]() Ghost Full mug my friends certainly familiar Ah, hear that glitch say search the orbs Tree-ann said it his seize the circus Ram's wool that cause way a cricus Full mug my friends certainly familiar Warmy funny Anna say say maluska Sworn under an oath to war Sworn under an oath to war Phwoar so spirit smother me in Ah, hear that glitch fought and ought Fuel full fat her glass of milk Warm sitting here, sitting in bed Sworn under an oath to war Sworn under an oath to war Sworn under an oath to war Fever Ray If I Hard A Heart This will never end cause I want more More give me more give me more This will never end cause I want more More give me more give me more If I had a heart I could love you If I had a voice I would sing After the night when I wake up Ir17;ll se what tomorrow brings Ah ah ah ah ah ah ah Ah ah ah ah ah ah ah Ah ah ah ah ah ah ah If I had a voice I would sing Dangling feet from window frame Will they ever ever reach the floor More give me more give me more Cushion filled with all I found Underneath and inside just to come around More give me more give me more Ah ah ah ah ah ah ah Ah ah ah ah ah ah ah Ah ah ah ah ah ah ah If I had a voice I would sing ![]() The Knife - Heartbeats One night to be confused One night to speed up truth We had a promise made Four hands and then away Both under influense We had demons in To know what to say Mind is a razorblade To call for hands of above To lean on Wouldn't be good enough For me, no One night of magic rush The start of simple touch One night to push and scream And make believes. Ten days of perfect tunes The colors red and blue We had a promise made We were in love |
|
|
Kendra |
Dodany dnia 27.08.2008 13:26
|
![]() ![]() Postów: 832 Dom: Brak przydziału Punkty: 1295 Ranga: Dorosły czarodziej Data rejestracji: 01.03.08 |
łał. Ja jestem bardzo tolerancyjna pod względem muzyki, ale to mnie - z całym szacunkiem - aż przeraża. Selekcjonerko, a czemu cię to przeraża? Co jest w tym strasznego? Ja mam dwóch wspaniałych idoli - George'a Michael'a i Michael'a Jackson'a. Oto dwa linki do ich suuuuuuuuuperoskich piosenek: George: http://pl.youtube...QtlrBziyzI Znacie na bank ![]() Michael: http://pl.youtube...EU9Q8NlOiY BOMBA! Edytowane przez Kendra dnia 27.08.2008 13:26 The only one to kiss. The only one to hold. The only one to LOVE. *^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^* ![]() |
|
|
Thonks |
Dodany dnia 27.08.2008 16:42
|
![]() ![]() Postów: 669 Dom: Brak przydziału Punkty: 1252 Ranga: Dorosły czarodziej Data rejestracji: 14.06.07 |
MalaCzarna napisała: Ja miałam całe szalone dwa ![]() ![]() Dwa? ![]() ![]() Selekcjonerka napisała: Ja mam teraz tak z Bielawą. Cholernie daleko i nie wiem, czy dam radę się wybrać. Także rozumiem, co czujesz. ;P Ja też miałam się wybrać, ale niestety musiałam być gdzieś indziej. :/ A szkoda. Tym bardziej, że mieszkam godzinę drogi od Bielawy i na dodatek mam tam rodzinę. Żałuje bardzo. Moja koleżanka była i mówi, że było odjazdowo. A Ty byłaś w końcu czy nie? ^^ Edytowane przez Thonks dnia 27.08.2008 16:43 |
|
|
![]() |
Dodany dnia 27.08.2008 17:06
|
![]() ![]() Ostrzeżenia: 1 Postów: 96 Dom: ![]() Punkty: 462 Ranga: Ulubieniec nauczycieli Data rejestracji: 21.02.08 |
Thonks, miałam dwa -Marian i Hela ![]() A teraz leżą na półce i patrzą na mnie... |
|
|
Thonks |
Dodany dnia 27.08.2008 17:11
|
![]() ![]() Postów: 669 Dom: Brak przydziału Punkty: 1252 Ranga: Dorosły czarodziej Data rejestracji: 14.06.07 |
MalaCzarna napisała: Thonks, miałam dwa -Marian i Hela ![]() A teraz leżą na półce i patrzą na mnie... Łomatkoboska. Nazwałaś swoje dredy? ![]() Chociaż jedna z moich koleżanek swego czasu nazwała swoje rękawiczki Bolek i Lolek. ![]() Edytowane przez Thonks dnia 27.08.2008 17:12 |
|
|
Kendra |
Dodany dnia 27.08.2008 17:50
|
![]() ![]() Postów: 832 Dom: Brak przydziału Punkty: 1295 Ranga: Dorosły czarodziej Data rejestracji: 01.03.08 |
Kendra, bo to jest straszne -.-. Jak można słuchać TAKIEJ muzyki? Feel, Kanikuły? No ludzie... ;/ Ok, może dla ciebie to jest straszne, bo ci się nie podoba. Spoko. Ale teksty typu "jak można słuchać TAKIEJ muzyki" są nie na miejscu. Muzyka jest WOLNA. Ludzie są WOLNI. Każdy tworzy lub słucha tego, czego chce. KAŻDA piosenka coś ze sobą niesie. Jedna zabawę, jedna radość, inna smutek, a jeszcze inna refleksję. I każda jest dla kogo innego. Ludzie mają różne gusty. Mi n.p. nie podoba się metal, ale nie mówię takich rzeczy, bo wiem, że skoro ma tylu fanów - coś musi w nim być. The only one to kiss. The only one to hold. The only one to LOVE. *^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^* ![]() |
|
|
Claire |
Dodany dnia 27.08.2008 18:07
|
![]() ![]() Pochwały: 1 Postów: 643 Dom: Brak przydziału Punkty: 2346 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 10.03.08 |
Ok, może dla ciebie to jest straszne, bo ci się nie podoba. Spoko. Nie. Przede wszystkim dlatego, że melodia jest prosta, tekst banalny, a przesłanie zerowe. Żaden znawca Ci nie powie, że ta muzyka coś sobą reprezentuje. Jest robiona wyłącznie dla mas, a tak naprawdę jest... Zwykłym kiczem. Ale teksty typu "jak można słuchać TAKIEJ muzyki" są nie na miejscu. Muzyka jest WOLNA. Ludzie są WOLNI. Każdy tworzy lub słucha tego, czego chce. Nikt nikomu nie zabrania słuchania takiej muzyki. Limonka (Selekcjonerka) zwyczajnie się zdziwiła. KAŻDA piosenka coś ze sobą niesie. Sorry, ale g*** prawda. I'm burning up a sun just to say goodbye. ![]() |
|
|
Kendra |
Dodany dnia 27.08.2008 18:40
|
Nie. Przede wszystkim dlatego, że melodia jest prosta, tekst banalny, a przesłanie zerowe. Ludzie potrzebują różnego rodzaju muzyki. Nawet jeśli melodia jest prosta, tekst raczej banalny i nie jakiegoś konkretnego przesłania - może się podobać, może być świetna i może poprawiać nastrój. Sorry, ale g*** prawda. Ty tak myślisz. Ja już wymieniłam co może ze sobą nieść. Nie wszystkie piosenki muszą być pełne refleksyjnych tekstów. Wystarczy muzyczka, prosty tekst i ludzie się świetnie bawią. Takie utwory też są potrzebne ludziom. Nie mówię jednak, że akurat tobie. Mi n.p. tak i nie wstydzę się niczego, czego słucham. Uważam, że robię co chcę i uwielbiam muzykę, która mi towarzyszy. The only one to kiss. The only one to hold. The only one to LOVE. *^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^* ![]() |
|
|
Claire |
Dodany dnia 27.08.2008 18:46
|
![]() ![]() Pochwały: 1 Postów: 643 Dom: Brak przydziału Punkty: 2346 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 10.03.08 |
może się podobać, może być świetna i może poprawiać nastrój. Wystarczy muzyczka, prosty tekst i ludzie się świetnie bawią. Takie utwory też są potrzebne ludziom. Ależ ja nie mam nic przeciwko temu, żeby się pobawić przy takiej muzyce. Nawet nie mam nic przeciwko piosenkom, które specjalnie są nastawione na rozrywkę. Ale oddziaływanie na nastrój to nie to samo, co przesłanie. Spójrz na "Jak anioła głos"... Przecież to w zamierzeniu miał być tekst z przesłaniem, romantyczny... A co wyszło? Banalna melodia, piszczący wokalista, bezsensowny tekst. I'm burning up a sun just to say goodbye. ![]() |
|
|
Kendra |
Dodany dnia 27.08.2008 18:53
|
Spójrz na "Jak anioła głos"... Przecież to w zamierzeniu miał być tekst z przesłaniem, romantyczny... A co wyszło? Banalna melodia, piszczący wokalista, bezsensowny tekst. Nie mogę powiedzieć, że tekst jest niewiadomo jak wspaniały, ale ma jednak swoje przesłanie. Autor tak chciał przedstawić całą sytuację. Każdy zrobiłby to inaczej. Ale za to muzyka jest spoko, leci w tle świetny motyw gry na skrzypcach i jest bardzo prosty refren - i ludzie szaleją. Ja cie rozumiem Claire - nie każę ci tego lubić. Tobie podoba się coś zupełnie innego. Mi chodzi o to, co napisała mimid - "jak można słuchać TAKIEJ muzyki". No można dziewczyny! I nie mówię tu jako znawca, który będzie się dopatrywał szczegółów utworu tylko jak osoba, która po prostu chce posłuchać czegoś fajnego. The only one to kiss. The only one to hold. The only one to LOVE. *^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^* ![]() |
|
|
Claire |
Dodany dnia 27.08.2008 18:58
|
ale ma jednak swoje przesłanie. Argh... Chyba bardzo głęboko ukryte. Ale za to muzyka jest spoko, leci w tle świetny motyw gry na skrzypcach Świetny? Oj nie... Prosty. I wpadający w ucho, bo jakżeby inaczej. i jest bardzo prosty refren - i ludzie szaleją. A wiesz, że gdyby nie nagłośnienie, to mało kto zwróciłby na to uwagę? Takich piosenek jest na pęczki. Po prostu wiem, że słuchanie takiej muzyki świadczy na ogół o myśleniu: "E tam, posłucham sobie, większość tego słucha, to ja też. Fajna piosenka, wpada w ucho, nada się na puszczenie lasce, jak ją zaproszę na chatę". To tak samo jak koneser kina niezależnego rozmawia z fanem High School Musical... Edytowane przez Claire dnia 27.08.2008 19:01 I'm burning up a sun just to say goodbye. ![]() |
|
|
Kendra |
Dodany dnia 27.08.2008 19:02
|
Claire, tobie się nie podoba - ja za tym przepadam i już. Mi się te piosenki podobają, usłyszałam je i przypadły mi do gustu. Tobie najwyraźniej nie - słuchaj więc innej muzyki. The only one to kiss. The only one to hold. The only one to LOVE. *^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^* ![]() |
|
|
Claire |
Dodany dnia 27.08.2008 19:07
|
Wiesz, mogę wyrazić swoje zirytowanie tym, że zespół (mam na myśli Feel), który gra komercyjny pop kreuje się na zespół rockowy. Dla mnie jest to zwykła obłuda i bazowanie na tym, że w wielu krajach zachodnich robią teraz karierę zespoły rockowe. Gadanie Kupichy, że wzoruje się na Muse (które jest genialnym zespołem) jest po prostu żałosne. Jego marny głos i pokazywanie swoich "możliwości" na wzór Bellamy'ego jest wkurzające. Ave Muse! Edytowane przez Claire dnia 27.08.2008 19:08 I'm burning up a sun just to say goodbye. ![]() |
|
|
Kendra |
Dodany dnia 27.08.2008 19:16
|
No, ale teraz mówisz o samym zespole. I możesz ich nie tolerować. Ale ja cały czas mówię o tym, że nie używa się stwierdzenia "jak można słuchać takiej muzyki". Bo można, ludzie to lubią, słuchają tego, kupują ich płyty, ściągają ich piosenki, głosują na nich. A to, co oni mówią, na czym sie wzorują itp. - to już co innego, możesz widzieć w tym coś, co ci nie pasi, każdy ma własne zdanie. Edytowane przez Kendra dnia 27.08.2008 19:16 The only one to kiss. The only one to hold. The only one to LOVE. *^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^* ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 27.08.2008 20:09
|
![]() ![]() Pochwały: 2 Postów: 1285 Dom: ![]() Punkty: 2614 Ranga: Fascynat Czarnej Magii Data rejestracji: 07.05.07 |
Kendra, to jest właśnie to. Nastolatki, takie jak ty chyba nie wiedzą co to jest prawdziwa muzyka. Ale myślę, że z czasem zmienisz zdanie i będziesz się śmiać z tego, że słuchałaś takiej komerchy. Tak jak we wcześniejszych postach pisała Claire - nie każda muzyka ma przesłanie. |
|
|
Claire |
Dodany dnia 27.08.2008 20:32
|
Albo tak, jak powiedział mi mój przyjaciel: Do prawdziwej muzyki się dorasta. I myślę, że z mojej strony na tym zakończę dyskusję. Edytowane przez Claire dnia 27.08.2008 20:33 I'm burning up a sun just to say goodbye. ![]() |
|
Podziel się z innymi: |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Przejdź do forum: |